Wikipedista:Dee/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ženšen[editovat | editovat zdroj]

najít jiný zdroj: Hlavní účinnou složkou je netoxická kombinace až 30 různých saponinů (u korejského ženšenu), které dodávají ženšenu charakter adaptogenu s příznivými účinky na endokrinní systém, centrální nervovou soustavu, imunitní systém a metabolismus člověka a tím pomáhají organismu vyrovnávat se se stresem a čelit jeho následkům.[1]

American Psychological Asociation[editovat | editovat zdroj]

Yet another APA, toš to kvůli hodnocení DSM4 jako politického http://www.moshersoteria.com/resig.htm

Výchova dětí homosexuály, Hansen[editovat | editovat zdroj]

Použito

Antikoncepce a trombóza[editovat | editovat zdroj]

K zapracování do Antikoncepce#Nežádoucí účinky

Asi nejvýznamnější riziko, které přichází spolu s hormonální antikoncepcí, je zvýšené nebezpečí vzniku žilní trombózy a následné embolie. Estrogeny, které jsou obsažené v preparátech, totiž zvyšují srážlivou schopnost krve, a to v porovnání se ženou užívající jiný druh antikoncepce 3–4krát.
Jedním z nejzávažnějších negativních úřinků HA je jistě její protrombogenní vliv. Je zvýšeno RR jak tepenné, tak i žilní trombózy. U arteriální trombózy je situace poměrně jasná. ženy starší 35 let, kuřačky mají vysoké riziko srdečního infarktu či cévní mozkové příhody, proto by HA neměly užívat.
První popis případu hluboké žilní trombózy s plicní embolií (TEN) v souvislosti s užíváním hormonální antikoncepce byl publikován v literatuře ve stejném roce, kdy se hormonální antikoncepce objevila na trhu. V r. 1961 popisuje Jordan [9] případ zdravotní sestry, která zemřela na plicní embolii při užívání kombinované HA.
V r. 1985 Stadel publikoval relativní riziko TEN při užívání HA 4,0 [Stadel BV: Oral contraceptive and cardiovascular disease. N Engl J Med 1981; 305:612-8.].
Relativní riziko tromboembolické nemoci u uživatelek hormonální antikoncepce je tedy 4násobné ve srovnání s ženami, které hormonální tablety neužívají. Navíc bylo prokázáno, že na vznik tromboembolické nemoci má vliv nejen estrogenní složka preparátu, ale i typ použitého gestagenu.
Hluboká žilní trombóza vzniká statisticky významně častěji v levé dolní končetině (LDK). V místě křížení levé společné ilické žíly s kontralaterální tepnou
Opatrnosti je třeba u všech uživatelek HA, které plánují dlouhé sezení - cesta vlakem, letadlem, tzv. economy class syndrom.
Překvapením byl průkaz vyššího výskytu TEN u žen užívajících hormonální antikoncepci s gestagenem tzv. 3. generace - desogestrelem a gestodenem. Gestageny 3. generace byly uváděny na trh jako velmi bezpečné s minimem nežádoucích metabolických účinků. Zjištěné relativní riziko tromboembolické nemoci u hormonální antikoncepce s gestodenem či desogestrelem bylo statisticky významně vyšší (relativní riziko 9,1)

Ženšen[editovat | editovat zdroj]

K zapracování do Ženšen pravý

Kisti

The 9th International Symposium on Ginseng, sborník 25.-28. září 2006, Geumsan, Jižní Korea

  • PL-01: Seung Ki Lee, Perspectives of ginsengosides as apoptiosis modulating therappeutic agents

Saponiny ženšenu izolované z kořene ženšenu pravého (Panax Ginseng C.A.Meyer) jsou G-Rh2, G-Rg3, G-Rg5, G-Rs4, G-Rk1 a Panaxadiol působí příznivě při zastavení růstu rakovinných buněk.

  • O-01: Song-Tae Lee et al., Clinical Efficacy of ginseng in Alzheimer's disease, Department of Neurology, Seoul National University Hospital, Seoul, South Korea

Ženšen může mít pozitivní účinnek při onemocnění Alzheimerovou chorobou. Studie Seoul National University Hospital klinicky potvrdila, že léčba ženšenem může zlepšit kognitivní funkce u Alzheimerovy choroby. Byla sledována skupina 68 pacientů u náhodné části z nich byl podáván prášek bílého ženšenu a byly sledováno ADAS (Alzheimer's disease assessment scale) a MMSE (The Mini Mental State Examination) pacientů. Skupina léčená ženšenem vykázala po 4 týdnech více než dvojnásobné zlepšení ADAS (6,7:3,2) a výrazné zlepšení MMSE (1,6:0,0) oproti konzervativní léčbě. Po vysazení ženšenu se skupina postupně zhoršovala a po dalších 12 týdnech nevykazovala žádné rozdíly s kontrolní skupinou.

  • O-02: Leung KW, et al., Neuroprotective effects of ginsengoside-Rg1in dopaminergic neurons against rotenone toxicity

Užití ženšenu (Panax Ginseng C.A.Meyer) v tradiční čínské medicíně na zvýšení odolnosti a schopnosti vyrovnat se s únavou a prospěšné účinky ženšenu na centrální nervový systém jsou dobře popsány.

Časově závislý odkaz[editovat | editovat zdroj]

použito, zakomentováno

Něco údajů o AIDS+homosexualita[editovat | editovat zdroj]

http://depts.washington.edu/cfar/Princpl_Course/stall2002.pdf

Metodika softwarového vývoje[editovat | editovat zdroj]

použito zakomentováno

Bahá'í svátky[editovat | editovat zdroj]

použitá zakomentovaná bábovička

Přepis korejštiny[editovat | editovat zdroj]

použito

Seznam náboženství[editovat | editovat zdroj]

GIMP, inkscape[editovat | editovat zdroj]

Šablona Církev[editovat | editovat zdroj]

Refs[editovat | editovat zdroj]

Argumentační klam[editovat | editovat zdroj]

http://www.informationisbeautiful.net/visualizations/rhetological-fallacies/ http://www.obcanskevzdelavani.cz/work/ke-stazeni/argumentacni-fauly-A3-barva.pdf

Jedi Religion[editovat | editovat zdroj]

https://muse.jhu.edu/article/497782/pdf

For example, a national census recently conducted in the Czech Republic revealed that more than 15,000 people see themselves as followers of a “Star Wars” religion.21 Whatever the reason behind this surprising result, it certainly gives weight to concerns that the human right to freedom of religion or belief could, in the long run, become lost in trivialities. Now, the question is: How can we avoid such a danger without resorting to a more or less fixed canon of recognized religions? An early judgment of the European Court of Human Rights (ECtHR) provides an important hint. The Court stated that in order for a person’s conviction to qualify as a “belief” in the understanding of the right to freedom of religion or belief, the conviction must display “a certain level of cogency, seriousness, cohesion and importance.”22 This is a helpful clarification. It means not every opinion can be claimed as a serious “belief.” (Incidentally, this is one reason why freedom of religion or belief and freedom of opinion and expression, for all their common characteristics, at the same time remain distinct.) Likewise, not any personal dress code preference can qualify as a conscientious position, and not any coffee circle can successfully apply for registration as a religious community.

21. See Sami K. Martin, “Star Wars” is Religion for 15,000 in Czech Republic, Christian Post (20 Dec. 2011), available at http://global.christianpost.com/news/star-wars-is-religionfor-15000-in-czech-republic-65292.

22. Campbell and Cosans v. The United Kingdom, App. Nos. 7511/76, 7743/76, Eur. Ct. H.R., at 13 (1982). 

lžiDnes[editovat | editovat zdroj]

http://echo24.cz/a/w7ACp/lidri-peti-stran-odmitli-debatu-v-babisove-mediu

Antimeloun[editovat | editovat zdroj]

Wikipedista:Dee/Meloun roku

Status[editovat | editovat zdroj]

Afrika[editovat | editovat zdroj]

Asie[editovat | editovat zdroj]

Evropa[editovat | editovat zdroj]

Jižní Amerika[editovat | editovat zdroj]

Severní Amerika[editovat | editovat zdroj]

Austrálie a Oceánie[editovat | editovat zdroj]

Andrej Babiš[editovat | editovat zdroj]

Zkusit najít další zdroje pro analytickou zprávu: https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrej_Babi%C5%A1&type=revision&diff=16784230&oldid=16784214&diffmode=source