Scuderia Ferrari

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Itálie Ferrari
Celý názevScuderia Ferrari
SídloMaranello, Itálie
Šéf týmuFrédéric Vasseur
(Šéf týmu)
Diego Ioverno
(Závodní ředitel)
Technický ředitelEnrico Cardile
(Vedoucí vývoje šasi)
Enrico Gualtieri
(Vedoucí vývoje pohonné jednotky)
Fabio Montecchi
(Koncpce vozu a projektant šasi)
Enrico Racca
(Vedoucí výrobních procesů)
Zakladatel(é)Enzo Ferrari
Formule 1 v roce 2024
Jezdci16. Monako Charles Leclerc
55. Španělsko Carlos Sainz Jr.
Testovací jezdciItálie Antonio Giovinazzi
Izrael Robert Švarcman
Spojené království Oliver Bearman
ŠasiSF24
MotorFerrari
PneumatikyPirelli
Statistiky ve Formuli 1
První závodGrand Prix Monaka 1950
Počet startů1 076 (1 073 startů)
Počet titulů konstruktérů16 (1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008)
Počet titulů jezdců15 (1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007)
Počet vítězství242
Počet podií802
Počet Pole position249
Počet nejrychlejších kol258
Počet bodů9 672
Počet kol ve vedení závodu7 324
Poslední sezóna2023 (3. místo, 406 bodů)
Piloti
Nejvíce startůNěmecko Michael Schumacher (180)
Nejvíce bodůNěmecko Sebastian Vettel (1 382)
Nejvíce vítězstvíNěmecko Michael Schumacher (91)
Nejvíce podiíNěmecko Michael Schumacher (116)
Nejvíce Pole PositionNěmecko Michael Schumacher (58)
Nejvíce nejrychlejších kolNěmecko Michael Schumacher (53)
Nejvíce titulůNěmecko Michael Schumacher (5)

Scuderia Ferrari[1] je závodní oddělení automobilové společnosti Ferrari. Scuderia znamená italsky „stáj“ a Ferrari je jméno zakladatele této společnosti, Enza Ferrariho. V současnosti je jejím prezidentem John Elkann.

Symbolem Ferrari je černý vzpínající se kůň na žlutém poli. Scuderia Ferrari byla založena v roce 1929 a do roku 1939 závodila pro Alfu Romeo. Samotný název Ferrari se poprvé objevil v závodech Formule 1 v roce 1948, prvním vozem byl typ 125.

V sezóně 2024 tvoří závodní jezdeckou sestavu Monačan Charles Leclerc a Španěl Carlos Sainz Jr.. Roli rezervních a testovacích pilotů plní závodní jezdci Arthur Leclerc a Oliver Bearman.

Historie týmu[editovat | editovat zdroj]

1929–1950[editovat | editovat zdroj]

Scuderia Ferrari byla založena Enzem Ferrari v roce 1929. Ferrari pomáhal několika amatérským závodníkům v různých závodech a sám také trochu závodil ve vozech Fiat. Na nápad vytvořit závodní tým přišel při večeři 16. listopadu v Boloni, kde domlouval finanční výpomoc od bratrů Augusta a Alfreda Caniatových a bohatého amatérského závodníka Maria Tadiniho. Poté kolem sebe Ferrari shromáždil tým, do kterého patřilo až 40 závodníků, z nichž většina závodila s vozy Alfa Romeo 8C.

Alfa Romeo 8C 2900 Scuderia Ferrari

V roce 1932 se Alfa Romeo dostala do ekonomických potíží a většina jejích závodních aktivit přešla právě na Scuderii Ferrari. V roce 1935 Enzo Ferrari a Luigi Bazzi zkonstruovali Alfu Romeo 8C Bimotore, která nesla znak Ferrari. Avšak v témže roce bylo znovu vytvořeno závodní oddělení Alfy Romeo, Alfa Corse. Do této doby ve Ferrari vyrostlo mnoho slavných závodníků (Tazio Nuvolari, Giuseppe Campari, Achille Varzi či Louis Chiron). V roce 1938 byl Enzo Ferrari jmenován ředitelem Alfa Corse. Ovšem poté, co zjistil, že Alfa chce získat jeho tým, tak z vedení Alfy Corse odstoupil. Jeho společnost byla přejmenována na Auto Avio Construzioni a začala vyrábět obráběcí stroje. Navíc s Alfou podepsal smlouvu, podle které nemohl po čtyři roky používat pro své výrobky jméno Ferrari.

Navzdory této dohodě okamžitě začal pracovat na závodním voze Tipo 815. Tyto vozy byly navrženy Albertem Massiminem a staly se tak prvními opravdovými vozy Ferrari. Tyto vozy odjely v roce 1940 svůj první závod, Mille Miglia, ve kterém je řídili Alberto Ascari a Marchese Lotario Rangoni Machiavelli di Modena. Poté přišla 2. světová válka a Ferrari byl nucen přerušit závodní činnost. Ovšem i nadále pokračoval ve výrobě obráběcích strojů a v roce 1943 přestěhoval své ředitelství do Maranella, které však bylo o rok později vybombardováno.

Ferrari 125 (kresba)

Pravidla pro závody mistrovství světa byla vytvořena hned po skončení války, ale mistrovství mohlo být znovu obnoveno až za pár let; mezitím Ferrari obnovilo práce v Maranellu a vyrobilo dvanáctiválcový vůz Ferrari 125, který závodil v mnoha nemistrovských závodech. S tímto vozem debutoval v roce 1948 v Grand Prix Itálie Raymond Sommer a prvního vítězství s tímto vozem dosáhl Giuseppe Farina v menším závodě na okruhu Circuito di Garda.

2000–2004[editovat | editovat zdroj]

Roky 20002004 byly zcela ve znamení dominance týmu Ferrari a Michaela Schumachera, jemuž po celou tuto dobu stál po boku týmový kolega Rubens Barrichello. Zcela vypovídajícím výsledkem je pět jezdeckých a pět konstruktérských titulů za vítězství v mistrovství světa. Během těchto let Ferrari i Michael Schumacher znatelně překonali mnoho rekordů formule 1, od počtu mistrovských titulů, přes počet vítězství v grand prix, kvalifikacích, počet nejrychlejších kol až po nepřerušené série vyhraných závodů či závodů na stupních vítězů.

2007[editovat | editovat zdroj]

Do týmu přišel místo Michalea Schumachera Kimi Räikkönen od McLarenu, Felipe Massa v týmu pokračoval po jeho boku. Nový vůz byl tajně odhalen, bez pozvání fotografů, 14. ledna a hned druhý den se pokračovalo v testování. Během předsezonního testování se nový vůz F2007 rychle zlepšoval a byl vždy na čele při různých společných testech všech týmů formule 1.

Kimi Räikkönen vyhrál první závod sezony v Melbourne a stal se tak dalším pilotem Ferrari, který dokázal vyhrát hned svůj první závod s tímto vozem. Po zklamání z malajské grand prix byl na řadě Bahrajn. Massa zvítězil a Räikkönen dojel třetí. Ovšem po tomto závodě se tým i jezdci propadli v celkové klasifikaci šampionátu za McLaren.

Špatnou zprávou pro Ferrari bylo, že jejich aerodynamický tunel byl těžce poškozen. Při testování se při vysoké rychlosti odlomil ocelový plech dopravního pásu, který simuloval cestu pod zmenšenou replikou vozu formule 1, a poškodil různé přístroje. Ferrari tak nemohlo použít nově připravované aerodynamické prvky do té doby, dokud nebude tunel opraven, což nakonec trvalo pár týdnů. Prozatím tak McLaren získal oproti Ferrari náskok ve vývoji. Po opravě tunelu se prakticky hned začalo pracovat na novém aerodynamickém balíku, díky kterému se po testech v Silverstone Ferrari opět vyrovnalo McLarenu.

Felipe Massa při Grand Prix Velké Británie.

Při britské grand prix dominoval Räikkönen, Massa skončil po úžasné stíhací jízdě pátý. Poté, co mu na startu zhasnul motor musel startovat z posledního místa.

Do Německa na evropskou grand prix přijelo Ferrari s přesvědčivě nejrychlejším vozem, Räikkönen získal pole position, Massa třetí místo. Ovšem hned po prvním kole začalo prudce pršet a všechny vozy musely jet do boxu na výměnu pneumatik. Kimi právě vjížděl k pit lane, ale dostal smyk a musel objet ještě další kolo na pneumatikách na sucho. Massa zajel do boxu na výměnu kol, mezitím se do vedení dostal Markus Winkelhock. Ve 34. kole musel Räikkönen odstoupit kvůli problémům s hydraulikou. Massa i nadále vedl, i když měl potíže se silnými vibracemi ve voze, ale pět kol před cílem ho předjel Alonso.

Následující maďarská grand prix byla poskvrněna skandálem v týmu McLaren. Mechanici týmu Ferrari zapomněli na konci první kvalifikační části natankovat palivo do Massova vozu. Když si to Massa v druhé části uvědomil, zastavil na pit lane a nechal se odtlačit zpátky k boxu. Mezitím mu ale stačily pneumatiky natolik vychladnout, že do poslední části kvalifikace nedokázal postoupit. Nakonec startoval ze 14. místa na trati, kde se prakticky nedá předjíždět. Räikkönen měl startovat ze čtvrtého místa, ale díky Alonsovu trestu se posunul na 3. místo. Po startu se mu navíc ve třetí zatáčce podařilo předjet BMW Nicka Heidfelda. Na druhém místě zůstal až do konce závodu, přestože sváděl souboj o první místo s Lewisem Hamiltonem. Massa závod dokončil na 13. místě.

Následovala třítýdenní pauza před tureckou grand prix, ve které vozy Ferrari dominovaly. Massa startoval z pole position, Räikkönen ze třetího místa, ale ještě před první zatáčkou se dostal na druhé místo. Toto pořadí zůstalo do konce závodu stejné a Massa s Räikkönenem získali své druhé dvojité vítězství.

Pro vozy Ferrari nezačala italská grand prix moc přívětivě. Räikkönen měl při tréninku těžkou nehodu, při které si pohmoždil krk, ale do závodu mohl nastoupit. V kvalifikaci oba vozy skončily až za McLareny a v závodě jim nestačily. Massa musel kvůli poruše zadního zavěšení odstoupit v 10. kole. Räikkönen skončil na třetím místě za oběma McLareny.

Kimi Räikkönen oslavuje vítězství a titul mistra světa po skončení závodu v Brazílii.

V následujícím týdnu se rozhodovalo o potrestání McLarenu ze zneužívání technických údajů Ferrari ve svůj prospěch. McLaren byl ze šampionátu vyloučen a dostal pokutu 100 milionů amerických dolarů. Ferrari se tak otevřela cesta k vítězství v Poháru konstruktérů. V nedělním závodě v Belgii získalo Ferrari double, když Räikkönen zvítězil a Massa dojel na druhém místě. Ferrari si tím zajistilo vítězství v šampionátu konstruktérů.

Poté se šampionát přestěhoval do Asie. Závod v Japonsku, který se jel za velmi prudkého deště vyhrál Hamilton a upevnil si tak vedení v mistrovství světa. Räikkönen skončil třetí a měl tak do posledních dvou závodů ještě šanci získat titul. Massa dokončil závod na 6. místě, po pěkném souboji s Robertem Kubicou v závěrečných kolech závodu.

Räikkönen vyhrál i poslední dva závody v Číně a v Brazílii a získal svůj první titul mistra světa formule 1, o jediný bod před dvojicí pilotů McLarenu - Hamiltonem a Alonsem. Massa skončil v brazilské grand prix na druhém místě a v celkové klasifikaci šampionátu obsadil 4. místo.

2008[editovat | editovat zdroj]

12. listopadu 2007 Ferrari oznámilo odchod Jeana Todta z vedoucího postu týmu. Ve funkci šéfa týmu ho nahradil Stefano Domenicali.

Kimi Räikkönen vítězí v Grand Prix Malajsie.

V sezóně 2008 celý tým mnohokrát chyboval, přesto se jeho jezdcům s vozem F2008 podařilo získat pohár konstruktérů. Tento rok bojovali oba jezdci, Felipe Massa i úřadující mistr Kimi Räikkönen, o titul mistra světa, ale blíže mu byl tentokrát Massa. Šance na zisk titulu zhatily oběma jezdcům technické závady, jezdecké chyby i chyby týmu. Massa měl do ještě posledního závodu velkou šanci, ale nakonec boj o titul prohrál s Hamiltonem o jeden bod.

2009[editovat | editovat zdroj]

Po změně pravidel v oblasti aerodynamiky se nedostal v prvních třech závodech sezóny ani jeden z jezdců s vozem F60 na body. Zásadní průlom přinesla až bahrajnská grand prix, z níž si Kimi Räikkönen odvezl tři body. Další zásadní zlepšení přišlo v Monaku v podobě pódiového umístění finského pilota, vrcholem sezónních úspěchů bylo jeho vítězství ve velké ceně Belgie. Veškeré úspěchy sezóny nakonec stačily pouze na čtvrté místo v poháru konstruktérů.

V nepříliš úspěšné sezóně utrpěl tým další ránu v Maďarsku, kde byl během kvalifikace těžce zraněn loňský vicemistr Felipe Massa. Jelikož se Brazilec do konce sezóny již na start nemohl postavit, hledal tým náhradu nejprve v týmovém poradci, expilotu Michaelu Schumacherovi, který nakonec sedačku odmítl pro bolesti krčního svalstva. Testovací jezdec, Ital Luca Badoer se jako dobrá volba neosvědčil, a tak byl po dvou závodech nahrazen svým krajanem Giancarlem Fisichellou, který se blýskl vítězstvím v kvalifikaci a konečným druhým místem v Belgii ve voze týmu Force India. Ten v sedačce vydržel až do konce sezóny, byť bez zisku jediného bodu.

2010[editovat | editovat zdroj]

Tým startoval s vozem F10 v sestavě Felipe Massa a Fernando Alonso, jemuž musel uvolnit místo Kimi Räikkönen. Alonso neproměnil svou šanci na zisk titulu a skončil druhý za Sebastianem Vettelem. V poháru konstruktérů skončilo Ferrari na třetím místě.

2011[editovat | editovat zdroj]

Jezdecká sestava totožná s předcházející sezónou vybojovala opět třetí místo v poháru konstruktérů a pouze jediné vítězství pro vůz 150º Italia ve Velké ceně Velké Británie.

2012[editovat | editovat zdroj]

S vyrovnanými, ale nepříliš oslnivými výsledky vozu F2012 byl Fernando Alonso až do posledního závodu v boji o titul, který nakonec opět prohrál ve prospěch nově trojnásobného mistra světa Sebastiana Vettela. S výsledky Felipeho Massy dosáhl tým na druhé místo mezi konstruktéry.

2013[editovat | editovat zdroj]

Již po čtyři roky nezměněná jezdecká sestava dosáhla s vozem F138 na dvě vítězství, několik pódiových umístění, opět ovšem nestačila na dominujícího Sebastiana Vettela na Red Bullu. Tým skončil na třetím místě v poháru konstruktérů.

2014[editovat | editovat zdroj]

Sestava složená ze dvou nejzkušenějších pilotů ve startovním poli, bývalých mistrů Kimiho Räikkönena a Fernanda Alonsa nedokázala s málo konkurenceschopným vozem F14 T naplnit očekávání do nich vkládaná, navíc poprvé od roku 1993 nevyhrál tým ani jeden závod sezóny. Výsledkem bylo čtvrté místo v poháru konstruktérů a až šesté a dvanácté místo v poháru jezdců.

Pro tyto neuspokojivé výsledky proběhla v týmu výrazná obměna vedení. Již během sezóny byl ve funkci šéfa týmu Stefano Domenicali nahrazen Marco Mattiaccim, jenž už s koncem sezóny musel uvolnit místo svému nástupci Maurizio Arrivabenemu. Změny se však nedotkly pouze postu šéfa týmu, dlouholetý prezident automobilky Luca di Montezemolo ve své funkci skončil a jeho místo převzal Sergio Marchionne, dosavadní výkonný ředitel koncernu Fiat. Restrukturalizace se též projevila na postech zodpovědných za vývoj vozu, tým opustil dosavadní šéfdesigner Nicholas Tombazis společně s jedním z technických ředitelů, Patem Fryem, čímž plnou zodpovědnost nad technickým oddělením převzal James Allison.

2015[editovat | editovat zdroj]

Koncem předchozí sezóny byl oznámen příchod čtyřnásobného šampiona Sebastiana Vettela z týmu Red Bull Racing na místo Fernanda Alonsa, který naproti tomu přijal nabídku obnovené spolupráce McLaren Honda. Jako druhý jezdec Scuderie pokračoval Kimi Räikkönen, jenž s Vettelem již dříve udržoval přátelský vztah. Sezóna avizovaná jako přechodná po výměně klíčových postů ve vedení předčila očekávání, nová posila týmu dojela s vozem SF15-T pro tři vítězství. V sezóně, které jinak dominoval tým Mercedes AMG Petronas, získalo Ferrari druhé místo v poháru konstruktérů s oběma piloty v celkovém pořadí šampionátu jezdců přímo za týmovou dvojicí Mercedesu.

2016[editovat | editovat zdroj]

Do sezóny vstupovala stáj s mistrovskými ambicemi, které postupně přešly ve zklamání. Přes povzbudivé výsledky v předsezónních testech a slibné výkony v úvodních závodech sezóny se nedařilo Sebastianu Vettelovi a Kimimu Räikkönenovi s vozem SF16-H stabilně konkurovat jezdecké dvojici Mercedesu Nicu Rosbergovi a Lewisi Hamiltonovi. Bez jediného vítězství v rekordním počtu 21 závodů sezóny se Ferrari propadlo na třetí místo mezi konstruktéry ve prospěch Red Bull Racingu.

2017[editovat | editovat zdroj]

Změna aerodynamických pravidel týmu patrně sedla a vůz SF70H působil od počátku sezóny jako velmi konkurenceschopný materiál k boji o oba mistrovské tituly. Sebastian Vettel byl po 12 závodů v čele šampionátu, vlivem série nepříznivých událostí v druhé polovině sezóny (nešťastná kolize v Singapuru vyřadivší oba vozy na samotném startu, opakované selhání techniky) však nedokázal udržet naději na zisk titulu do posledního závodu a boj o titul s Lewisem Hamiltonem na Mercedesu předčasně prohrál. Výsledek 522 bodů v poháru konstruktérů byl pro tým sice rekordním od zavedení nového bodového systému v roce 2010, na lepší než druhé místo to však opět nestačilo.

Přehled jezdců[editovat | editovat zdroj]

1950–1976[editovat | editovat zdroj]

Sezóna Tým Jezdci
1950 Scuderia Ferrari Itálie Alberto Ascari
Itálie Luigi Villoresi
Francie Raymond Sommer
Itálie Dorino Serafini
1951 Scuderia Ferrari Itálie Alberto Ascari
Itálie Luigi Villoresi
Itálie Piero Taruffi
Argentina José Froilán González
1952 Scuderia Ferrari Itálie Alberto Ascari
Itálie Luigi Villoresi
Itálie Piero Taruffi
Itálie Giuseppe Farina
Francie André Simon
1953 Scuderia Ferrari Itálie Alberto Ascari
Itálie Luigi Villoresi
Itálie Giuseppe Farina
Spojené království Mike Hawthorn
Itálie Umberto Maglioli
Itálie Piero Carini
1954 Scuderia Ferrari Francie Maurice Trintignant
Itálie Giuseppe Farina
Argentina José Froilán González
Spojené království Mike Hawthorn
Itálie Umberto Maglioli
Itálie Piero Taruffi
Francie Robert Manzon
Itálie Alberto Ascari
1955 Scuderia Ferrari Francie Maurice Trintignant
Itálie Giuseppe Farina
Argentina José Froilán González
Itálie Umberto Maglioli
USA Harry Schell
Belgie Paul Frère
Itálie Piero Taruffi
Itálie Eugenio Castellotti
Spojené království Mike Hawthorn
1956 Scuderia Ferrari Argentina Juan Manuel Fangio
Itálie Eugenio Castellotti
Spojené království Peter Collins
Itálie Luigi Musso
Belgie Olivier Gendebien
Španělský stát Alfonso de Portago
Belgie Paul Frère
Belgie André Pilette
Německo Wolfgang von Trips
1957 Scuderia Ferrari Spojené království Mike Hawthorn
Spojené království Peter Collins
Itálie Luigi Musso
Německo Wolfgang von Trips
Itálie Eugenio Castellotti
Itálie Cesare Perdisa
Španělský stát Alfonso de Portago
Argentina José Froilán González
Francie Maurice Trintignant
1958 Scuderia Ferrari Spojené království Mike Hawthorn
Spojené království Peter Collins
Itálie Luigi Musso
Německo Wolfgang von Trips
Belgie Olivier Gendebien
USA Phil Hill
1959 Scuderia Ferrari Spojené království Tony Brooks
USA Phil Hill
Spojené království Cliff Allison
Francie Jean Behra
USA Dan Gurney
Belgie Olivier Gendebien
Německo Wolfgang von Trips
1960 Scuderia Ferrari USA Phil Hill
Německo Wolfgang von Trips
Argentina José Froilán González
Spojené království Cliff Allison
USA Richie Ginther
Belgie Willy Mairesse
1961 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC USA Phil Hill
Německo Wolfgang von Trips
USA Richie Ginther
Belgie Olivier Gendebien
Belgie Willy Mairesse
Mexiko Ricardo Rodríguez
1962 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC USA Phil Hill
Itálie Giancarlo Baghetti
Mexiko Ricardo Rodríguez
Belgie Willy Mairesse
Itálie Lorenzo Bandini
1963 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Spojené království John Surtees
Belgie Willy Mairesse
Itálie Lorenzo Bandini
Itálie Ludovico Scarfiotti
1964 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Spojené království John Surtees
Itálie Lorenzo Bandini
Itálie Ludovico Scarfiotti
Mexiko Pedro Rodríguez
1965 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Spojené království John Surtees
Itálie Lorenzo Bandini
Itálie Ludovico Scarfiotti
Mexiko Pedro Rodríguez
Itálie Nino Vaccarella
USA Bob Bondurant
1966 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Spojené království John Surtees
Itálie Lorenzo Bandini
Itálie Ludovico Scarfiotti
Spojené království Mike Parkes
1967 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Nový Zéland Chris Amon
Itálie Lorenzo Bandini
Itálie Ludovico Scarfiotti
Spojené království Mike Parkes
Spojené království Jonathan Williams
1968 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Nový Zéland Chris Amon
Belgie Jacky Ickx
Itálie Andrea de Adamich
Spojené království Derek Bell
1969 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Nový Zéland Chris Amon
Mexiko Pedro Rodríguez
1970 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Belgie Jacky Ickx
Itálie Ignazio Giunti
Švýcarsko Clay Regazzoni
1971 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Belgie Jacky Ickx
Švýcarsko Clay Regazzoni
USA Mario Andretti
1972 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Belgie Jacky Ickx
Švýcarsko Clay Regazzoni
USA Mario Andretti
Itálie Nanni Galli
Itálie Arturo Merzario
1973 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC Belgie Jacky Ickx
Itálie Arturo Merzario
1974 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 11. Švýcarsko Clay Regazzoni
12. Rakousko Niki Lauda
1975 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 11. Švýcarsko Clay Regazzoni
12. Rakousko Niki Lauda
1976 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 1. Rakousko Niki Lauda
2. Švýcarsko Clay Regazzoni
35. Argentina Carlos Reutemann

1977–2020[editovat | editovat zdroj]

Sezóna Tým 1. jezdec 2. jezdec
1977 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 11. Rakousko Niki Lauda
21. Kanada Gilles Villeneuve
11. Kanada Gilles Villeneuve
12. Argentina Carlos Reutemann
1978 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 11. Argentina Carlos Reutemann 12. Kanada Gilles Villeneuve
1979 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 11. Jihoafrická republika Jody Scheckter 12. Kanada Gilles Villeneuve
1980 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 1. Jihoafrická republika Jody Scheckter 2. Kanada Gilles Villeneuve
1981 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Kanada Gilles Villeneuve 28. Francie Didier Pironi
1982 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Kanada Gilles Villeneuve
27. Francie Patrick Tambay
28. Francie Didier Pironi
28. USA Mario Andretti
1983 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Francie Patrick Tambay 28. Francie René Arnoux
1984 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Itálie Michele Alboreto 28. Francie René Arnoux
1985 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Itálie Michele Alboreto 28. Francie René Arnoux
28. Švédsko Stefan Johansson
1986 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Itálie Michele Alboreto 28. Švédsko Stefan Johansson
1987 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Itálie Michele Alboreto 28. Rakousko Gerhard Berger
1988 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Itálie Michele Alboreto 28. Rakousko Gerhard Berger
1989 Scuderia Ferrari S.p.A. SEFAC 27. Spojené království Nigel Mansell 28. Rakousko Gerhard Berger
1990 Scuderia Ferrari S.p.A. 1. Francie Alain Prost 2. Spojené království Nigel Mansell
1991 Scuderia Ferrari S.p.A. 27. Francie Alain Prost
27. Itálie Gianni Morbidelli
28. Francie Jean Alesi
1992 Scuderia Ferrari S.p.A. 27. Francie Jean Alesi 28. Itálie Ivan Capelli
28. Itálie Nicola Larini
1993 Scuderia Ferrari S.p.A. 27. Francie Jean Alesi 28. Rakousko Gerhard Berger
1994 Scuderia Ferrari S.p.A. 27. Francie Jean Alesi
27. Itálie Nicola Larini
28. Rakousko Gerhard Berger
1995 Scuderia Ferrari S.p.A. 27. Francie Jean Alesi 28. Rakousko Gerhard Berger
1996 Scuderia Ferrari S.p.A. 1. Německo Michael Schumacher 2. Spojené království Eddie Irvine
1997 Scuderia Ferrari Marlboro 5. Německo Michael Schumacher 6. Spojené království Eddie Irvine
1998 Scuderia Ferrari Marlboro 3. Německo Michael Schumacher 4. Spojené království Eddie Irvine
1999 Scuderia Ferrari Marlboro 3. Německo Michael Schumacher
3. Finsko Mika Salo
4. Spojené království Eddie Irvine
2000 Scuderia Ferrari Marlboro 3. Německo Michael Schumacher 4. Brazílie Rubens Barrichello
2001 Scuderia Ferrari Marlboro 1. Německo Michael Schumacher 2. Brazílie Rubens Barrichello
2002 Scuderia Ferrari Marlboro 1. Německo Michael Schumacher 2. Brazílie Rubens Barrichello
2003 Scuderia Ferrari Marlboro 1. Německo Michael Schumacher 2. Brazílie Rubens Barrichello
2004 Scuderia Ferrari Marlboro 1. Německo Michael Schumacher 2. Brazílie Rubens Barrichello
2005 Scuderia Ferrari Marlboro 1. Německo Michael Schumacher 2. Brazílie Rubens Barrichello
2006 Scuderia Ferrari Marlboro 5. Německo Michael Schumacher 6. Brazílie Felipe Massa
2007 Scuderia Ferrari Marlboro 5. Brazílie Felipe Massa 6. Finsko Kimi Räikkönen
2008 Scuderia Ferrari Marlboro 1. Finsko Kimi Räikkönen 2. Brazílie Felipe Massa
2009 Scuderia Ferrari Marlboro 3. Brazílie Felipe Massa
3. Itálie Luca Badoer
3. Itálie Giancarlo Fisichella
4. Finsko Kimi Räikkönen
2010 Scuderia Ferrari Marlboro 7. Brazílie Felipe Massa 8. Španělsko Fernando Alonso
2011 Scuderia Ferrari Marlboro
Scuderia Ferrari
5. Španělsko Fernando Alonso 6. Brazílie Felipe Massa
2012 Scuderia Ferrari 5. Španělsko Fernando Alonso 6. Brazílie Felipe Massa
2013 Scuderia Ferrari 3. Španělsko Fernando Alonso 4. Brazílie Felipe Massa
2014 Scuderia Ferrari 7. Finsko Kimi Räikkönen 14. Španělsko Fernando Alonso
2015 Scuderia Ferrari 5. Německo Sebastian Vettel 7. Finsko Kimi Räikkönen
2016 Scuderia Ferrari 5. Německo Sebastian Vettel 7. Finsko Kimi Räikkönen
2017 Scuderia Ferrari 5. Německo Sebastian Vettel 7. Finsko Kimi Räikkönen
2018 Scuderia Ferrari 5. Německo Sebastian Vettel 7. Finsko Kimi Räikkönen
2019 Scuderia Ferrari Mission Winnow
Scuderia Ferrari
5. Německo Sebastian Vettel 16. Monako Charles Leclerc
2020 Scuderia Ferrari Mission Winnow
Scuderia Ferrari
5. Německo Sebastian Vettel 16. Monako Charles Leclerc
2021 Scuderia Ferrari Mission Winnow
Scuderia Ferrari
16. Monako Charles Leclerc 55. Španělsko Carlos Sainz
2022 Scuderia Ferrari 16. Monako Charles Leclerc 55. Španělsko Carlos Sainz
2023 Scuderia Ferrari 16. Monako Charles Leclerc 55. Španělsko Carlos Sainz

Monoposty[editovat | editovat zdroj]

Sezóna Název Motor Palivo Pneumatiky
1950 Ferrari 125
Ferrari 166
Ferrari 275
Ferrari 375
Ferrari 125 1.5 V12
Ferrari 275 3,3 V12
Ferrari 375 4,5 V12
Shell Pirelli
1951 Ferrari 375 Ferrari 375 4,5 V12 Shell Pirelli
1952 Ferrari 500
Ferrari 375
Ferrari 500 2,0 L4
Ferrari 375 4,5 V12
Shell Pirelli
Firestone
1953 Ferrari 500
Ferrari 553
Ferrari 500 2,0 L4
Ferrari 553 2,0 L4
Shell Pirelli
1954 Ferrari 625
Ferrari 553
Ferrari 500
Ferrari 625 2,5 L4
Ferrari 554 2,5 L4
Ferrari 500 2,0 L4
Shell Pirelli
1955 Ferrari 625
Ferrari 555
Ferrari 625 2,5 L4
Ferrari 555 2,5 L4
Shell Englebert
1956 Ferrari 555
Lancia-Ferrari D50
Ferrari 555 2,5 L4
Lancia DS50 2,5 V8
Shell Pirelli
Englebert
Firestone
1957 Ferrari 801 Lancia DS50 2,5 V8 Shell Pirelli
Englebert
1958 Ferrari Dino 246
Ferrari Dino 156
Ferrari 143 2,4 V6
Ferrari D156 1,5 V6
Shell Englebert
1959 Ferrari Dino 246
Ferrari Dino 156
Ferrari 155 2,4 V6
Ferrari D156 1,5 V6
Shell Dunlop
1960 Ferrari Dino 246
Ferrari 246P
Ferrari Dino 156
Ferrari 155 2,4 V6
Ferrari D156 1,5 V6
Shell Dunlop
1961 Ferrari 156 Ferrari 178 1,5 V6
Ferrari 188 1,5 V6
Shell Dunlop
1962 Ferrari 156 Ferrari 178 1,5 V6 Shell Dunlop
1963 Ferrari 156 Ferrari 178 1,5 V6 Shell Dunlop
1964 Ferrari 156
Ferrari 158
Ferrari 178 1,5 V6
Ferrari 205/B 1,5 V8
Shell Dunlop
1965 Ferrari 158
Ferrari 1512
Ferrari 205/B 1,5 V8
Ferrari 207 1,5 V12
Shell Dunlop
1966 Ferrari 246
Ferrari 312
Ferrari 228 2,4 V6
Ferrari 218 3,0 V12
Shell Dunlop
Firestone
1967 Ferrari 312 Ferrari 218 3,0 V12
Ferrari 242 3,0 V12
Shell Firestone
1968 Ferrari 312 Ferrari 242 3,0 V12
Ferrari 242/C 3,0 V12
Shell Firestone
1969 Ferrari 312 Ferrari 255/C 3,0 V12 Shell Firestone
1970 Ferrari 312 B Ferrari 001 3,0 F12 Shell Firestone
1971 Ferrari 312 B
Ferrari 312 B2
Ferrari 001 3,0 F12
Ferrari 001/1 3,0 F12
Shell Firestone
1972 Ferrari 312 B2 Ferrari 001/1 3,0 F12 Shell Firestone
1973 Ferrari 312 B2
Ferrari 312 B3
Ferrari 001/1 3,0 F12
Ferrari 001/11 3,0 F12
Shell Goodyear
1974 Ferrari 312 B3 Ferrari 001/12 3,0 F12 Agip Goodyear
1975 Ferrari 312 B3
Ferrari 312 T
Ferrari 001/12 3,0 F12
Ferrari 015 3,0 F12
Agip Goodyear
1976 Ferrari 312 T
Ferrari 312 T2
Ferrari 015 3,0 F12 Agip Goodyear
1977 Ferrari 312 T2 Ferrari 015 3,0 F12 Agip Goodyear
1978 Ferrari 312 T2
Ferrari 312 T3
Ferrari 015 3,0 F12 Agip Michelin
1979 Ferrari 312 T3
Ferrari 312 T4
Ferrari 015 3,0 F12 Agip Michelin
1980 Ferrari 312 T5 Ferrari 015 3,0 F12 Agip Michelin
1981 Ferrari 126 CK Ferrari 021 1,5 V6 Agip Michelin
1982 Ferrari 126 C2 Ferrari 021 1,5 V6 Agip Goodyear
1983 Ferrari 126 C2B
Ferrari 126 C3
Ferrari 021 1,5 V6 Agip Goodyear
1984 Ferrari 126 C4 Ferrari 031 1,5 V6 Agip Goodyear
1985 Ferrari 156/85 Ferrari 031/2 1,5 V6 Agip Goodyear
1986 Ferrari F1/86 Ferrari 032 1,5 V6 Agip Goodyear
1987 Ferrari F1/87 Ferrari 033 1,5 V6 Agip Goodyear
1988 Ferrari F1/87/88C Ferrari 033 1,5 V6 Agip Goodyear
1989 Ferrari 640 Ferrari 035/5 3,5 V12 Agip Goodyear
1990 Ferrari 641 Ferrari 036 3,5 V12
Ferrari 037 3,5 V12
Agip Goodyear
1991 Ferrari 642
Ferrari 643
Ferrari 291 3,5 V12 Agip Goodyear
1992 Ferrari F92 A
Ferrari F92 AT
Ferrari 038 3,5 V12 Agip Goodyear
1993 Ferrari F93 A Ferrari 041 3,5 V12 Agip Goodyear
1994 Ferrari 412 T1 Ferrari 041 3,5 V12
Ferrari 043 3,5 V12
Agip Goodyear
1995 Ferrari 412 T2 Ferrari 044 3,0 V12 Agip Goodyear
1996 Ferrari F310 Ferrari 046 3,0 V10 Shell Goodyear
1997 Ferrari F310B Ferrari 046/2 3,0 V10 Shell Goodyear
1998 Ferrari F300 Ferrari 047 3,0 V10 Shell Goodyear
1999 Ferrari F399 Ferrari 048 3,0 V10 Shell Bridgestone
2000 Ferrari F1-2000 Ferrari 049 3,0 V10 Shell Bridgestone
2001 Ferrari F2001 Ferrari 050 3,0 V10 Shell Bridgestone
2002 Ferrari F2001
Ferrari F2002
Ferrari 050 3,0 V10
Ferrari 051 3,0 V10
Shell Bridgestone
2003 Ferrari F2002
Ferrari F2003-GA
Ferrari 051 3,0 V10
Ferrari 052 3,0 V10
Shell Bridgestone
2004 Ferrari F2004 Ferrari 053 3,0 V10 Shell Bridgestone
2005 Ferrari F2004M
Ferrari F2005
Ferrari 053 3,0 V10
Ferrari 055 3,0 V10
Shell Bridgestone
2006 Ferrari 248 F1 Ferrari 056 2,4 V8 Shell Bridgestone
2007 Ferrari F2007 Ferrari 056 2,4 V8 Shell Bridgestone
2008 Ferrari F2008 Ferrari 056 2,4 V8 Shell Bridgestone
2009 Ferrari F60 Ferrari 056 2,4 V8 Shell Bridgestone
2010 Ferrari F10 Ferrari 056 2,4 V8 Shell Bridgestone
2011 Ferrari 150º Italia Ferrari 056 2,4 V8 Shell Pirelli
2012 Ferrari F2012 Ferrari 056 2,4 V8 Shell Pirelli
2013 Ferrari F138 Ferrari 056 2,4 V8 Shell Pirelli
2014 Ferrari F14 T Ferrari 059/3 1,6 V6 Shell Pirelli
2015 Ferrari SF15-T Ferrari 060 1,6 V6 Shell Pirelli
2016 Ferrari SF16-H Ferrari 061 1,6 V6 Shell Pirelli
2017 Ferrari SF70H Ferrari 062/2 1,6 V6 Shell Pirelli
2018 Ferrari SF71H Ferrari 062 EVO 1,6 V6 Shell Pirelli
2019 Ferrari SF90 Ferrari 064 1,6 V6 Shell Pirelli
2020 Ferrari SF1000 Ferrari 065 1,6 V6 Shell Pirelli
2021 Ferrari SF21 Ferrari 065/6 1,6 V6 Shell Pirelli
2022 Ferrari F1-75 Ferrari 066/7 1,6 V6 Shell Pirelli
2023 Ferrari SF23 Ferrari 066/10 1,6 V6 Shell Pirelli

Kompletní výsledky ve Formuli 1[editovat | editovat zdroj]

Legenda k tabulce
Barva Výsledek
Zlatá Vítěz
Stříbrná 2. místo
Bronzová 3. místo
Zelená Bodované umístění
Modrá Nebodované umístění
Dokončil neklasifikován (NC)
Fialová Odstoupil (Ret)
Červená Nekvalifikoval se (DNQ)
Nepředkvalifikoval se (DNPQ)
Černá Diskvalifikován (DSQ)
Bílá Nestartoval (DNS)
Závod zrušen (C)
Světle modrá Pouze trénoval (PO)
Páteční testovací jezdec (TD)
Bez barvy Netrénoval (DNP)
Vyřazen (EX)
Nepřijel (DNA)
Odvolal účast (WD)
Označení Význam
Tučnost Pole position
Kurzíva Nejrychlejší kolo
F FanBoost
G Nejrychlejší v kvalifikační skupině
Jezdec nedojel do cíle, ale byl klasifikován, protože odjel více než 90 % délky závodu.
Byl udělován poloviční počet bodů, protože bylo odjeto méně než 75 % délky závodu.

1950–1957[editovat | editovat zdroj]

Pohár konstruktérů se do roku 1957 neuděloval.

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Body Umístění
1950 125
166F2-50
275
375
125 F1 1,5 V12 s
166 F2 2,0 V12
3,3 V12
375 F1 4,5 V12
P GBR MON 500 SUI BEL FRA ITA
Itálie Luigi Villoresi Ret Ret 6 DNS
Itálie Alberto Ascari 2 Ret 5 DNS 2
Francie Raymond Sommer 4 Ret
Itálie Dorino Serafini 2
1951 375 375 4,5 V12 P SUI 500 BEL FRA GBR GER ITA ESP
Itálie Luigi Villoresi Ret 3 3 3 4 4 Ret
Itálie Alberto Ascari 6 2 2 Ret 1 1 4
Itálie Piero Taruffi 2 Ret 5 5 Ret
Argentina José Froilán González 2 1 3 2 2
1952 500
375S
500 2,0 L4
375 4,5 V12
P
F
SUI 500 BEL FRA GBR GER NED ITA
Itálie Alberto Ascari Ret 1 1 1 1 1 1
Itálie Giuseppe Farina Ret/
Ret
2 2 6 2 2 4
Itálie Piero Taruffi 1 Ret 3 2 4 7
Francie Andre Simon Ret 6
Itálie Luigi Villoresi 3 3
1953 500
553
500 2,0 L4
553 2,0 L4
P ARG 500 NED BEL FRA GBR GER SUI ITA
Itálie Giuseppe Farina Ret 2 Ret 5 3 1 2 2
Itálie Alberto Ascari 1 1 1 4 1 8 1 Ret
Spojené království Mike Hawthorn 4 4 6 1 5 3 3 4
Itálie Luigi Villoresi 2 Ret 2 6 Ret 8 6 3
Itálie Umberto Maglioli 8
Itálie Piero Carini Ret
1954 625
553
500
625 2,5 L4
554 2,5 L4
500 2,0 L4
P ARG 500 BEL FRA GBR GER SUI ITA ESP
Itálie Giuseppe Farina 2 Ret WD WD
Argentina José Froilán González 3 4 Ret 1 2 2 3
Spojené království Mike Hawthorn DSQ 4 Ret 2 2 Ret 2 1
Itálie Umberto Maglioli 9 7 3
Francie Maurice Trintignant 2 Ret 5 3 Ret 5 Ret
Itálie Piero Taruffi 6
Francie Robert Manzon DNS
Itálie Alberto Ascari Ret
1955 D50
555
625
DS50 2,5 V8
555 2,5 L4
E ARG MON 500 BEL NED GBR ITA
Itálie Umberto Maglioli 3 6
Itálie Giuseppe Farina 2/3 4 3
Argentina José Froilán González 2
Francie Maurice Trintignant 2/3
/Ret
1 6 Ret Ret 8
USA Harry Schell Ret DNS
Belgie Paul Frere 8 4
Itálie Piero Taruffi 8 DNS
Belgie Olivier Gendebien DNA
Spojené království Mike Hawthorn 7 6 Ret
Itálie Eugenio Castellotti 5 6 3
1956 D50
555
DS50 2,5 V8
555 2,5 L4
E
F
P
ARG MON 500 BEL FRA GBR GER ITA
Argentina Juan Manuel Fangio 1/
Ret
2/4 Ret 4 1 1 2/8
Itálie Eugenio Castellotti Ret 4/
Ret
Ret 2 10 Ret
/Ret
8/
Ret
Itálie Luigi Musso 1 Ret Ret Ret
Spojené království Peter Collins Ret 2 1 1 2/
Ret
Ret
/Ret
2
Belgie Olivier Gendebien 5 Ret DNA
Belgie Paul Frere 2
Belgie André Pilette 6
Španělsko Alfonso de Portago Ret 2/
10
Ret Ret
Západní Německo Wolfgang von Trips DNS
1957 801 DS50 2,5 V8 P
E
ARG MON 500 FRA GBR GER PES ITA
Spojené království Peter Collins 6/
Ret
Ret 3 Ret 3 Ret
Itálie Luigi Musso Ret 2 2 4 Ret 8
Itálie Eugenio Castellotti Ret
Spojené království Mike Hawthorn Ret Ret 4 3 2 6
Západní Německo Wolfgang von Trips 6 7 3
Itálie Cesare Perdisa 6
Španělsko Alfonso de Portago 5
Argentina José Froilán González 5
Francie Maurice Trintignant 5 Ret 4

1958–1969[editovat | editovat zdroj]

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Body Umístění
1958 246 143 2,4 V6 E ARG MON NED 500 BEL FRA GBR GER POR ITA MOR 40
(57)
2. místo
Spojené království Mike Hawthorn 3 Ret 5 2 1 2 Ret 2 2 2
Spojené království Peter Collins Ret 3 Ret Ret 5 1 Ret
Itálie Luigi Musso 2 2 7 Ret Ret
Západní Německo Wolfgang von Trips Ret 3 Ret 4 5 Ret
Belgie Olivier Gendebien 6 Ret Ret
USA Phil Hill 3 3
D156 D156 1,5 V6 9
1959 246
D156
155 2,4 V6
D156 1,5 V6
D MON 500 NED FRA GBR GER POR ITA USA 32
(38)
2. místo
Spojené království Cliff Allison Ret 9 Ret 5 Ret
Spojené království Tony Brooks 2 Ret 1 1 9 Ret 3
USA Phil Hill 4 6 2 3 Ret 2 Ret
Francie Jean Behra Ret 5 Ret
USA Dan Gurney Ret 2 3 4
Belgie Olivier Gendebien 4 6
Západní Německo Wolfgang von Trips 6
1960 246
246P
155 2,4 V6
171 2,4 V6
D ARG MON 500 NED BEL FRA GBR POR ITA USA 26
(27)
3. místo
USA Phil Hill 8 3 Ret 4 12 7 Ret 1
Argentina José Froilán González 10
Západní Německo Wolfgang von Trips 5 8 5 Ret 11 6 4 5
Spojené království Cliff Allison 2 DNQ
USA Richie Ginther 6 6 2
Belgie Willy Mairesse Ret Ret 3
1961 156 178 1,5 V6 D MON NED BEL FRA GBR GER ITA USA 40
(52)
1. místo
USA Phil Hill 3 2 1 9 2 3 1
Západní Německo Wolfgang von Trips 4 1 2 Ret 1 2 Ret
USA Richie Ginther 2 5 3 Ret 3 8 Ret
Belgie Olivier Gendebien 4
Belgie Willy Mairesse Ret
Mexiko Ricardo Rodríguez Ret
1962 156 178 1,5 V6 D NED MON BEL FRA GBR GER ITA USA RSA 18 6. místo
Mexiko Ricardo Rodríguez Ret DNS 4 6 Ret
Itálie Giancarlo Baghetti 4 Ret 10 5
USA Phil Hill 3 2 3 Ret Ret 11
Belgie Willy Mairesse 7 Ret 4
Itálie Lorenzo Bandini 3 Ret 8
1963 156 178 1,5 V6 D MON BEL NED FRA GBR GER ITA USA MEX RSA 26 4. místo
Spojené království John Surtees 4 Ret 3 Ret 2 1 Ret Ret DSQ Ret
Belgie Willy Mairesse Ret Ret Ret
Itálie Ludovico Scarfiotti WD 6 DNS
Itálie Lorenzo Bandini Ret 5 Ret 5
1964 156
158
1512
178 1,5 V6
205B 1.5 V8
207 1,5 F12
D MON NED BEL FRA GBR GER AUT ITA USA MEX 45
(49)
1. místo
Spojené království John Surtees Ret 2 Ret Ret 3 1 Ret 1 2 2
Itálie Lorenzo Bandini 10 Ret Ret 9 5 3 1 3 Ret 3
Itálie Ludovico Scarfiotti 9
Mexiko Pedro Rodríguez 6
1965 158
1512
205B 1,5 V8
207 1,5 F12
D RSA MON BEL FRA GBR NED GER ITA USA MEX 26
(27)
4. místo
Spojené království John Surtees 2 4 Ret 3 3 7 Ret Ret
Itálie Lorenzo Bandini 15 2 9 8 Ret 9 6 4 4 8
Itálie Nino Vaccarella 12
Mexiko Pedro Rodríguez 5 7
USA Bob Bondurant 9
Itálie Ludovico Scarfiotti DNS
1966 246
312/66
228 2,4 V6
218 3,0 V12
D
F
MON BEL FRA GBR NED GER ITA USA MEX 31
(32)
2. místo
Spojené království John Surtees Ret 1
Itálie Lorenzo Bandini 2 3 NC 6 6 Ret Ret
Spojené království Mike Parkes 2 Ret Ret 2
Itálie Ludovico Scarfiotti Ret 1
1967 312/66
312/67
242 3,0 V12 F RSA MON NED BEL FRA GBR GER CAN ITA USA MEX 20 5. místo
Nový Zéland Chris Amon 3 4 3 Ret 3 3 6 7 Ret 9
Itálie Lorenzo Bandini Ret
Spojené království Mike Parkes 5 Ret
Itálie Ludovico Scarfiotti 6 NC
Spojené království Jonathan Williams 8
1968 312/67
312/67/68
312/68
242 3,0 V12
242C 3,0 V12
F RSA ESP MON BEL NED FRA GBR GER ITA CAN USA MEX 32 4. místo
Nový Zéland Chris Amon 4 Ret Ret 6 10 2 Ret Ret Ret Ret Ret
Belgie Jacky Ickx Ret Ret 3 4 1 3 4 3 DNS Ret
Itálie Andrea de Adamich Ret
Spojené království Derek Bell Ret Ret
1969 312/68
312/69
255C 3,0 V12 F RSA ESP MON NED FRA GBR GER ITA CAN USA MEX 7 6. místo
Nový Zéland Chris Amon Ret Ret Ret 3 Ret Ret
Mexiko Pedro Rodríguez Ret 6 Ret 5 7
Itálie Ernesto Brambilla DNS

1970–1979[editovat | editovat zdroj]

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Body Umístění
1970 312B 001 3,0 F12 F RSA ESP MON BEL NED FRA GBR GER AUT ITA CAN USA MEX 52
(55)
2. místo
Belgie Jacky Ickx Ret Ret Ret 8 3 Ret Ret 2 1 Ret 1 4 1
Itálie Ignazio Giunti 4 14 7 Ret
Švýcarsko Clay Regazzoni 4 4 Ret 2 1 2 13 2
1971 312B
312B2
001 3,0 F12
001/1 3,0 F12
F RSA ESP MON NED FRA GBR GER AUT ITA CAN USA 33 3. místo
USA Mario Andretti 1 Ret DNQ Ret 4 13 DNS
Belgie Jacky Ickx 8 2 3 1 Ret Ret Ret Ret Ret 8 Ret
Švýcarsko Clay Regazzoni 3 Ret Ret 3 Ret Ret 3 Ret Ret Ret 6
1972 312B2 001/1 3,0 F12 F ARG RSA ESP MON BEL FRA GBR GER AUT ITA CAN USA 33 4. místo
Švýcarsko   Clay Regazzoni 4 12 3 Ret Ret 2 Ret Ret 5 8
Belgie Jacky Ickx 3 8 2 2 Ret 11 Ret 1 Ret Ret 12 5
USA Mario Andretti Ret 4 Ret 7 6
Itálie Nanni Galli 13
Itálie Arturo Merzario 6 12
1973 312B2
312B3
001/1 3,0 F12
001/11 3,0 F12
G ARG BRA RSA ESP BEL MON SWE FRA GBR NED GER AUT ITA CAN USA 12 6. místo
Belgie Jacky Ickx 4 5 Ret 12 Ret Ret 6 5 8 8
Itálie Arturo Merzario 9 4 4 Ret 7 7 Ret 15 16
1974 312B3 001/11 3,0 F12 G ARG BRA RSA ESP BEL MON SWE NED FRA GBR GER AUT ITA CAN USA 65 2. místo
Švýcarsko Clay Regazzoni 3 2 Ret 2 4 4 Ret 2 3 4 1 5 Ret 2 11
Rakousko Niki Lauda 2 Ret 16 1 2 Ret Ret 1 2 5 Ret Ret Ret Ret Ret
1975 312B3
312T
001/11 3,0 F12
015 3,0 F12
G ARG BRA RSA ESP MON BEL SWE NED FRA GBR GER AUT ITA USA 72,5 1. místo
Švýcarsko Clay Regazzoni 4 4 16 NC Ret 5 3 3 Ret 13 Ret 7 1 Ret
Rakousko Niki Lauda 6 5 5 Ret 1 1 1 2 1 8 3 6 3 1
1976 312T
312T2
015 3,0 F12 G BRA RSA USW ESP BEL MON SWE FRA GBR GER AUT NED ITA CAN USA JPN 83 1. místo
Rakousko Niki Lauda 1 1 2 2 1 1 3 Ret 1 Ret 4 8 3 Ret
Švýcarsko Clay Regazzoni 7 Ret 1 11 2 14 6 Ret DSQ 9 2 2 6 7 5
Argentina Carlos Reutemann 7
1977 312T2 015 3,0 F12 G ARG BRA RSA USW ESP MON BEL SWE FRA GBR GER AUT NED ITA USA CAN JPN 95
(97)
1. místo
Rakousko Niki Lauda Ret 3 1 2 DNS 2 2 Ret 5 2 1 2 1 2 4
Argentina Carlos Reutemann 3 1 8 Ret 2 3 Ret 3 6 15 4 4 6 Ret 6 Ret 2
Kanada Gilles Villeneuve 12 Ret
1978 312T2
312T3
015 3,0 F12 M ARG BRA RSA USW MON BEL ESP SWE FRA GBR GER AUT NED ITA USA CAN 58 2. místo
Argentina Carlos Reutemann 7 1 Ret 1 8 3 Ret 10 18 1 Ret DSQ 7 3 1 3
Kanada Gilles Villeneuve 8 Ret Ret Ret Ret 4 10 9 12 Ret 8 3 6 7 Ret 1
1979 312T3
312T4
312T4B
015 3,0 F12 M ARG BRA RSA USW ESP BEL MON FRA GBR GER AUT NED ITA CAN USA 113 1. místo
Jižní Afrika Jody Scheckter Ret 6 2 2 4 1 1 7 5 4 4 2 1 4 Ret
Kanada Gilles Villeneuve Ret 5 1 1 7 7 Ret 2 14 8 2 Ret 2 2 1

1980–1989[editovat | editovat zdroj]

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Body Umístění
1980 312T5 015 3,0 F12 M ARG BRA RSA USW BEL MON FRA GBR GER AUT NED ITA CAN USA 8 10. místo
Jižní Afrika Jody Scheckter Ret Ret Ret 5 8 Ret 12 10 13 13 9 8 DNQ 11
Kanada Gilles Villeneuve Ret 16 Ret Ret 6 5 8 Ret 6 8 7 Ret 5 Ret
1981 126CK 021 1,5 V6 t M USW BRA ARG SMR BEL MON ESP FRA GBR GER AUT NED ITA CAN CPL 34 5. místo
Kanada Gilles Villeneuve Ret Ret Ret 7 4 1 1 Ret Ret 10 Ret Ret Ret 3 DSQ
Francie Didier Pironi Ret Ret Ret 5 8 4 15 5 Ret Ret 9 Ret 5 Ret 9
1982 126C2 021 1,5 V6 t G RSA BRA USW SMR BEL MON DET CAN NED GBR FRA GER AUT SUI ITA CPL 74 1. místo
Kanada Gilles Villeneuve Ret Ret DSQ 2 DNS
Francie Didier Pironi 18 6 Ret 1 DNS 2 3 9 1 2 3 DNS
Francie Patrick Tambay 8 3 4 1 4 DNS 2 DNS
USA Mario Andretti 3 Ret
1983 126C2B
126C3
021 1,5 V6 t G BRA USW FRA SMR MON BEL DET CAN GBR GER AUT NED ITA EUR RSA 89 1. místo
Francie Patrick Tambay 5 Ret 4 1 4 2 Ret 3 3 Ret Ret 2 4 Ret Ret
Francie René Arnoux 10 3 7 3 Ret Ret Ret 1 5 1 2 1 2 9 Ret
1984 126C4 031 1,5 V6 t G BRA RSA BEL SMR FRA MON CAN DET DAL GBR GER AUT NED ITA EUR POR 57,5 2. místo
Francie René Arnoux Ret Ret 3 2 4 3 5 Ret 2 6 6 7 11 Ret 5 9
Itálie Michele Alboreto Ret 11 1 Ret Ret 6 Ret Ret Ret 5 Ret 3 Ret 2 2 4
1985 156/85 031 1,5 V6 t G BRA POR SMR MON CAN DET FRA GBR GER AUT NED ITA BEL EUR RSA AUS 82 2. místo
Itálie Michele Alboreto 2 2 Ret 2 1 3 Ret 2 1 3 4 13 Ret Ret Ret Ret
Francie René Arnoux 4
Švédsko Stefan Johansson 8 6 Ret 2 2 4 Ret 9 4 Ret 5 Ret Ret 4 5
1986 F1/86 032 1,5 V6 t G BRA ESP SMR MON BEL CAN DET FRA GBR GER HUN AUT ITA POR MEX AUS 37 4. místo
Itálie Michele Alboreto Ret Ret 10 Ret 4 8 4 8 Ret Ret Ret 2 Ret 5 Ret Ret
Švédsko Stefan Johansson Ret Ret 4 10 3 Ret Ret Ret Ret 11 4 3 3 6 12 3
1987 F1/87 033D 1,5 V6 t G BRA SMR BEL MON DET FRA GBR GER HUN AUT ITA POR ESP MEX JPN AUS 53 4. místo
Itálie Michele Alboreto 8 3 Ret 3 Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret 15 Ret 4 2
Rakousko Gerhard Berger 4 Ret Ret 4 4 Ret Ret Ret Ret Ret 4 2 Ret Ret 1 1
1988 F1/87/88C 033E 1,5 V6 t G BRA SMR MON MEX CAN DET FRA GBR GER HUN BEL ITA POR ESP JPN AUS 65 2. místo
Itálie Michele Alboreto 5 18 3 4 Ret Ret 3 17 4 Ret Ret 2 5 Ret 11 Ret
Rakousko Gerhard Berger 2 5 2 3 Ret Ret 4 9 3 4 Ret 1 Ret 6 4 Ret
1989 640 035/5 3,5 V12 G BRA SMR MON MEX USA CAN FRA GBR GER HUN BEL ITA POR ESP JPN AUS 59 3. místo
Spojené království Nigel Mansell 1 Ret Ret Ret Ret DSQ 2 2 3 1 3 Ret DSQ Ret Ret
Rakousko Gerhard Berger Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret 2 1 2 Ret Ret

1990–1999[editovat | editovat zdroj]

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Body Umístění
1990 641 036 3,5 V12
037 3,5 V12
G USA BRA SMR MON CAN MEX FRA GBR GER HUN BEL ITA POR ESP JPN AUS 110 2. místo
Francie Alain Prost Ret 1 4 Ret 5 1 1 1 4 Ret 2 2 3 1 Ret 3
Spojené království Nigel Mansell Ret 4 Ret Ret 3 2 18 Ret Ret 17 Ret 4 1 2 Ret 2
1991 642
643
037 3,5 V12 G USA BRA SMR MON CAN MEX FRA GBR GER HUN BEL ITA POR ESP JPN AUS 55,5 3. místo
Francie Alain Prost 2 4 DNS 5 Ret Ret 2 3 Ret Ret Ret 3 Ret 2 4
Itálie Gianni Morbidelli 6
Francie Jean Alesi 12 6 Ret 3 Ret Ret 4 Ret 3 5 Ret Ret 3 4 Ret Ret
1992 F92A
F92AT
038 3,5 V12 G RSA MEX BRA ESP SMR MON CAN FRA GBR GER HUN BEL ITA POR JPN AUS 21 4. místo
Francie Jean Alesi Ret Ret 4 3 Ret Ret 3 Ret Ret 5 Ret Ret Ret Ret 5 4
Itálie Ivan Capelli Ret Ret 5 10 Ret Ret Ret Ret 9 Ret 6 Ret Ret Ret
Itálie Nicola Larini 12 11
1993 F93A 041 3,5 V12 G RSA BRA EUR SMR ESP MON CAN FRA GBR GER HUN BEL ITA POR JPN AUS 28 4. místo
Francie Jean Alesi Ret 8 Ret Ret Ret 3 Ret Ret 9 7 Ret Ret 2 4 Ret 4
Rakousko Gerhard Berger 6 Ret Ret Ret 6 14 4 14 Ret 6 3 10 Ret Ret Ret 5
1994 412 T1
412 T1B
041 3,5 V12
043 3,5 V12
G BRA PAC SMR MON ESP CAN FRA GBR GER HUN BEL ITA POR EUR JPN AUS 71 3. místo
Francie Jean Alesi 3 5 4 3 Ret 2 Ret Ret Ret Ret Ret 10 3 6
Itálie Nicola Larini Ret 2
Rakousko Gerhard Berger Ret 2 Ret 3 Ret 4 3 Ret 1 12 Ret 2 Ret 5 Ret 2
1995 412 T2 044/1 3,0 V12 G BRA ARG SMR ESP MON CAN FRA GBR GER HUN BEL ITA POR EUR PAC JPN AUS 73 3. místo
Francie Jean Alesi 5 2 2 Ret Ret 1 5 2 Ret Ret Ret Ret 5 2 5 Ret Ret
Rakousko Gerhard Berger 3 6 3 3 3 11 12 Ret 3 3 Ret Ret 4 Ret 4 Ret Ret
1996 F310 046 3,0 V10 G AUS BRA ARG EUR SMR MON ESP CAN FRA GBR GER HUN BEL ITA POR JPN 70 2. místo
Německo Michael Schumacher Ret 3 Ret 2 2 Ret 1 Ret DNS Ret 4 9 1 1 3 2
Spojené království Eddie Irvine 3 7 5 Ret 4 7 Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret Ret 5 Ret
1997 F310B 046/2 3,0 V10 G AUS BRA ARG SMR MON ESP CAN FRA GBR GER HUN BEL ITA AUT LUX JPN EUR 102 2. místo
Německo Michael Schumacher 2 5 Ret 2 1 4 1 1 Ret 2 4 1 6 6 Ret 1 Ret
Spojené království Eddie Irvine Ret 16 2 3 3 12 Ret 3 Ret Ret 9 10 8 Ret Ret 3 5
1998 F300 047 3,0 V10 G AUS BRA ARG SMR ESP MON CAN FRA GBR AUT GER HUN BEL ITA LUX JPN 133 2. místo
Německo Michael Schumacher Ret 3 1 2 3 10 1 1 1 3 5 1 Ret 1 2 Ret
Spojené království Eddie Irvine 4 8 3 3 Ret 3 3 2 3 4 8 Ret Ret 2 4 2
1999 F399 048 3,0 V10 B AUS BRA SMR MON ESP CAN FRA GBR AUT GER HUN BEL ITA EUR MAL JPN 128 1. místo
Německo Michael Schumacher 8 2 1 1 3 Ret 5 DNS 2 2
Finsko Mika Salo 9 2 12 7 3 Ret
Spojené království Eddie Irvine 1 5 Ret 2 4 3 6 2 1 1 3 4 6 7 1 3

2000–2009[editovat | editovat zdroj]

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Body Umístění
2000 F1-2000 049 3,0 V10 B AUS BRA SMR GBR ESP EUR MON CAN FRA AUT GER HUN BEL ITA USA JPN MAL 170 1. místo
Německo Michael Schumacher 1 1 1 3 5 1 Ret 1 Ret Ret Ret 2 2 1 1 1 1
Brazílie Rubens Barrichello 2 Ret 4 Ret 3 4 2 2 3 3 1 4 Ret Ret 2 4 3
2001 F2001 050 3,0 V10 B AUS MAL BRA SMR ESP AUT MON CAN EUR FRA GBR GER HUN BEL ITA USA JPN 179 1. místo
Německo Michael Schumacher 1 1 2 Ret 1 2 1 2 1 1 2 Ret 1 1 4 2 1
Brazílie Rubens Barrichello 3 2 Ret 3 Ret 3 2 Ret 5 3 3 2 2 5 2 15 5
2002 F2001
F2002
050 3,0 V10
051 3,0 V10
B AUS MAL BRA SMR ESP AUT MON CAN EUR GBR FRA GER HUN BEL ITA USA JPN 221 1. místo
Německo Michael Schumacher 1 3 1 1 1 1 2 1 2 1 1 1 2 1 2 2 1
Brazílie Rubens Barrichello Ret Ret Ret 2 DNS 2 7 3 1 2 DNS 4 1 2 1 1 2
2003 F2002
F2003-GA
051 3,0 V10
052 3,0 V10
B AUS MAL BRA SMR ESP AUT MON CAN EUR FRA GBR GER HUN ITA USA JPN 158 1. místo
Německo Michael Schumacher 4 6 Ret 1 1 1 3 1 5 3 4 7 8 1 1 8
Brazílie Rubens Barrichello Ret 2 Ret 3 3 3 8 5 3 7 1 Ret Ret 3 Ret 1
2004 F2004 053 3,0 V10 B AUS MAL BHR SMR ESP MON EUR CAN USA FRA GBR GER HUN BEL ITA CHN JPN BRA 262 1. místo
Německo Michael Schumacher 1 1 1 1 1 Ret 1 1 1 1 1 1 1 2 2 12 1 7
Brazílie Rubens Barrichello 2 4 2 6 2 3 2 2 2 3 3 12 2 3 1 1 Ret 3
2005 F2004M
F2005
053 3,0 V10
055 3,0 V10
B AUS MAL BHR SMR ESP MON EUR CAN USA FRA GBR GER HUN TUR ITA BEL BRA JPN CHN 100 3. místo
Německo Michael Schumacher Ret 7 Ret 2 Ret 7 5 2 1 3 6 5 2 Ret 10 Ret 4 7 Ret
Brazílie Rubens Barrichello 2 Ret 9 Ret 9 8 3 3 2 9 7 10 10 10 12 5 6 11 12
2006 248 F1 056 2,4 V8 B BHR MAL AUS SMR EUR ESP MON GBR CAN USA FRA GER HUN TUR ITA CHN JPN BRA 201 2. místo
Německo Michael Schumacher 2 6 Ret 1 1 2 5 2 2 1 1 1 8 3 1 1 Ret 4
Brazílie Felipe Massa 9 5 Ret 4 3 4 9 5 6 2 3 2 7 1 9 Ret 2 1
2007 F2007 056 2,4 V8 B AUS MAL BHR ESP MON CAN USA FRA GBR EUR HUN TUR ITA BEL JPN CHN BRA 204 1. místo
Brazílie Felipe Massa 6 5 1 1 3 DSQ 3 2 5 2 13 1 Ret 2 6 3 2
Finsko Kimi Räikkönen 1 3 3 Ret 8 5 4 1 1 Ret 2 2 3 1 3 1 1
2008 F2008 056 2,4 V8 B AUS MAL BHR ESP TUR MON CAN FRA GBR GER HUN EUR BEL ITA SIN JPN CHN BRA 172 1. místo
Finsko Kimi Räikkönen 8 1 2 1 3 9 Ret 2 4 6 3 Ret 18 9 15 3 3 3
Brazílie Felipe Massa Ret Ret 1 2 1 3 5 1 13 3 17 1 1 6 13 7 2 1
2009 F60 056 2,4 V8 B AUS MAL CHN BHR ESP MON TUR GBR GER HUN EUR BEL ITA SIN JPN BRA ABU 70 4. místo
Brazílie Felipe Massa Ret 12 Ret 14 6 4 6 4 3 DNS
Itálie Luca Badoer 17 14
Itálie Giancarlo Fisichella 9 13 12 10 16
Finsko Kimi Räikkönen 15 14 10 6 Ret 3 9 8 Ret 2 3 1 3 10 4 6 12

2010–2019[editovat | editovat zdroj]

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Body Umístění
2010 F10 056 2,4 V8 B BHR AUS MAL CHN ESP MON TUR CAN EUR GBR GER HUN BEL ITA SIN JPN KOR BRA ABU 396 3. místo
Brazílie Felipe Massa 2 3 7 9 6 4 7 15 11 15 2 4 4 3 8 Ret 3 15 10
Španělsko Fernando Alonso 1 4 13 4 2 6 8 3 8 14 1 2 Ret 1 1 3 1 3 7
2011 150° Italia 056 2,4 V8 P AUS MAL CHN TUR ESP MON CAN EUR GBR GER HUN BEL ITA SIN JPN KOR IND ABU BRA 375 3. místo
Španělsko Fernando Alonso 4 6 7 3 5 2 Ret 2 1 2 3 4 3 4 2 5 3 2 4
Brazílie Felipe Massa 7 5 6 11 Ret Ret 6 5 5 5 6 8 6 9 7 6 Ret 5 5
2012 F2012 056 2,4 V8 P AUS MAL CHN BHR ESP MON CAN EUR GBR GER HUN BEL ITA SIN JPN KOR IND ABU USA BRA 400 2. místo
Španělsko Fernando Alonso 5 1 9 7 2 3 5 1 2 1 5 Ret 3 3 Ret 3 2 2 3 2
Brazílie Felipe Massa Ret 15 13 9 15 6 10 16 4 12 9 5 4 8 2 4 6 7 4 3
2013 F138 056 2,4 V8 P AUS MAL CHN BHR ESP MON CAN GBR GER HUN BEL ITA SIN KOR JPN IND ABU USA BRA 354 3. místo
Španělsko Fernando Alonso 2 Ret 1 8 1 7 2 3 4 5 2 2 2 6 4 11 5 5 3
Brazílie Felipe Massa 4 5 6 15 3 Ret 8 6 Ret 8 7 4 6 9 10 4 8 12 7
2014 F14 T 059/3 1,6 V6 t P AUS MAL BHR CHN ESP MON CAN AUT GBR GER HUN BEL ITA SIN JPN RUS USA BRA ABU 216 4. místo
Finsko Kimi Räikkönen 7 12 10 8 7 12 10 10 Ret 11 6 4 9 8 12 9 13 7 10
Španělsko Fernando Alonso 4 4 9 3 6 4 6 5 6 5 2 7 Ret 4 Ret 6 6 6 9
2015 SF15-T 060 1,6 V6 t P AUS MAL CHN BHR ESP MON CAN AUT GBR HUN BEL ITA SIN JPN RUS USA MEX BRA ABU 428 2. místo
Německo Sebastian Vettel 3 1 3 5 3 2 5 4 3 1 12 2 1 3 2 3 Ret 3 4
Finsko Kimi Räikkönen Ret 4 4 2 5 6 4 Ret 8 Ret 7 5 3 4 8 Ret Ret 4 3
2016 SF16-H 061 1,6 V6 t P AUS BHR CHN RUS ESP MON CAN EUR AUT GBR HUN GER BEL ITA SIN MAL JPN USA MEX BRA ABU 398 3. místo
Německo Sebastian Vettel 3 DNS 2 Ret 3 4 2 2 Ret 9 4 5 6 3 5 Ret 4 4 5 5 3
Finsko Kimi Räikkönen Ret 2 5 3 2 Ret 6 4 3 5 6 6 9 4 4 4 5 Ret 6 Ret 6
2017 SF70H 062 1,6 V6 t P AUS CHN BHR RUS ESP MON CAN AZE AUT GBR HUN BEL ITA SIN MAL JPN USA MEX BRA ABU 522 2. místo
Německo Sebastian Vettel 1 2 1 2 2 1 4 4 2 7 1 2 3 Ret 4 Ret 2 4 1 3
Finsko Kimi Räikkönen 4 5 4 3 Ret 2 7 14 5 3 2 4 5 Ret DNS 5 3 3 3 4
2018 SF71H 062 EVO 1,6 V6 t P AUS BHR CHN AZE ESP MON CAN FRA AUT GBR GER HUN BEL ITA SIN RUS JPN USA MEX BRA ABU 571 2. místo
Německo Sebastian Vettel 1 1 8 4 4 2 1 5 3 1 Ret 2 1 4 3 3 6 4 2 6 2
Finsko Kimi Räikkönen 3 Ret 3 2 Ret 4 6 3 2 3 3 3 Ret 2 5 4 5 1 3 3 Ret
2019 SF90 064 1,6 V6 t P AUS BHR CHN AZE ESP MON CAN FRA AUT GBR GER HUN BEL ITA SIN RUS JPN MEX USA BRA ABU 504 2. místo
Německo Sebastian Vettel 4 5 3 3 4 2 2 5 4 16 2 3 4 13 1 Ret 2 2 Ret 17 5
Monako Charles Leclerc 5 3 5 5 5 Ret 3 3 2 3 Ret 4 1 1 2 3 6 4 4 18 3

2020–[editovat | editovat zdroj]

Rok Šasi Motor Pneu Jezdci 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Body Umístění
2020 SF1000 065 1,6 V6 t P AUT STY HUN GBR 70A ESP BEL ITA TUS RUS EIF POR EMI TUR BHR SKR ABU 131 6. místo
Německo Sebastian Vettel 10 Ret 6 10 12 7 13 Ret 10 13 11 10 12 3 13 12 14
Monako Charles Leclerc 2 Ret 11 3 4 Ret 14 Ret 8 6 7 4 5 4 10 Ret 13
2021 SF21 065/6 1.6 V6 t P BHR EMI POR ESP MON AZE FRA STY AUT GBR HUN BEL NED ITA RUS TUR USA MXC SAP QAT SAU ABU 323,5 3. místo
Monako Charles Leclerc 6 4 6 4 DNS 4 16 7 8 2 Ret 8 5 4 15 4 4 5 5 8 7 10
Španělsko Carlos Sainz Jr. 8 5 11 7 2 8 11 6 5 6 3 10 7 6 3 8 7 6 63 7 8 3
2022 F1-75 066/6 1.6 V6 t P BHR SAU AUS EMI MIA ESP MON AZE CAN GBR AUT FRA HUN BEL NED ITA SIN JPN USA MXC SAP ABU 554 2. místo
Monako Charles Leclerc 1 2 1 6 2 Ret 4 Ret 5 4 1 Ret 6 6 3 2 2 3 3 6 4 2
Španělsko Carlos Sainz Jr. 2 3 Ret Ret 3 4 2 Ret 2 1 Ret 5 4 3 8 4 3 Ret Ret 5 3 4
2023 SF23 066/10 1.6 V6 t P BHR SAU AUS AZE MIA MON ESP CAN AUT GBR HUN BEL NED ITA SIN JPN QAT USA MXC SAP LAS ABU 406 3. místo
Monako Charles Leclerc Ret 7 Ret 32 7 6 11 4 2 9 7 35 Ret 4 4 4 5 DSQ3 3 Ret5 2 2
Španělsko Carlos Sainz Jr. 4 6 12 55 5 8 5 5 65 10 8 Ret4 5 3 1 6 DNS6 36 4 68 6 18
*2024 SF24 P BHR SAU AUS JPN CHN MIA EMI MON CAN ESP AUT GBR HUN BEL NLD ITA AZE SGP USA MXC SAP LAS QAT ABU
Monako Charles Leclerc
Španělsko Carlos Sainz Jr.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]