Andrea Sestini Hlaváčková

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Andrea Hlaváčková)
Andrea Sestini Hlaváčková
Hlaváčková v kvalifikaci Wimbledonu 2016
StátČeskoČesko Česko
Datum narození10. srpna 1986 (37 let)
Místo narozeníPlzeň, Československo
Výška174 cm
Hmotnost62 kg
Profesionál od2004
Ukončení kariéryv červenci 2022
Držení raketypravou rukou, bekhend obouruč
Výdělek5 261 917 USD
Tenisová raketaYonex
Dvouhra
Poměr zápasů359–317
Tituly0 WTA, 8 ITF
Nejvyšší umístění58. místo (10. září 2012)
Dvouhra na Grand Slamu
Australian Open2. kolo (2011)
French Open1. kolo (2011, 2013, 2015)
Wimbledon2. kolo (2010, 2011, 2012)
US Open4. kolo (2012)
Čtyřhra
Poměr zápasů522–246
Tituly27 WTA, 19 ITF
Nejvyšší umístění3. místo (22. října 2012)
Čtyřhra na Grand Slamu
Australian Openfinále (2016, 2017)
French Openvítězka (2011)
Wimbledonfinále (2012)
US Openvítězka (2013)
Velké turnaje ve čtyřhře
Turnaj mistryňvítězka (2017)
Olympijské hryStříbrná medaile stříbro (2012)
Smíšená čtyřhra
Tituly1
Smíšená čtyřhra na Grand Slamu
Australian Openčtvrtfinále (2012)
French Opensemifinále (2016, 2017)
Wimbledon3. kolo (2014)
US Openvítězka (2013)
Týmové soutěže
Fed Cupvítězka (2012, 2014)
Údaje v infoboxu aktualizovány dne 20210728a28. července 2021
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Přehled medailí
Olympijské kruhy Tenis na LOH
stříbro Londýn 2012 čtyřhra žen
Hlaváčková na French Open 2009

Andrea Sestini Hlaváčková (rozená Hlaváčková[1], * 10. srpna 1986 Plzeň) je bývalá česká profesionální tenistka, deblová specialistka, která se na okruzích pohybovala v letech 2003–2022. Od listopadu 2018 do závěrečného turnaje na Livesport Prague Open 2022 byla již neaktivní.[2] Na okruh ITF vstoupila v sezóně 2000 a profesionálkou se stala o čtyři roky později. Do sezóny 2011 strávila převážnou část kariéry na túře ITF, kde si v květnu 2006 připsala první titul ze španělského Tenerife. V této úrovni tenisu vyhrála osm turnajů ve dvouhře a dvacet šest ve čtyřhře. Na okruhu WTA pak získala dvacet sedm deblových titulů. Z jediného singlového finále v Bad Gasteinu 2013 odešla poražena.

S Lucií Hradeckou vyhrála čtyřhru French Open 2011 a US Open 2013. Již v roce 2012 se probojovaly do finále Wimbledonu, Letních olympijských her v Londýně, US Open a Turnaje mistryň. Na letní olympiádě 2016 v Riu de Janeiru pak prohrály zápas o bronz proti Strýcové se Šafářovou. Po boku Bělorusa Maxe Mirného získala trofej z mixu US Open 2013. Z bojů o titul ve čtyřhrách Australian Open 20162017 odešla jako poražená finalistka.

V páru s Maďarkou Tímeou Babosovou vyhrála pět turnajů. Půlroční spolupráci uzavřely premiérovým triumfem na Turnaji mistryň 2017 v Singapuru.[3] V lednu a únoru 2018 se její partnerkou stala tchajwanská deblová světová jednička Latisha Chan a od Madrid Open 2018 hrála s Barborou Strýcovou.

Na žebříčku WTA byla ve dvouhře nejvýše klasifikována v září 2012 na 58. místě, ve čtyřhře pak v říjnu téhož roku na 3. místě. V roce 2003 se stala poslední juniorskou mistryní světa ve čtyřhře.

V českém fedcupovém týmu debutovala v roce 2012 ostravským utkáním semifinále Světové skupiny proti Itálii, v němž ve dvouhře podlehla Saře Erraniové a s Hradeckou vyhrála čtyřhru po skreči páru Sara Erraniová a Flavia Pennettaová. Stala se členkou vítězného týmu v letech 2012 a 2014. V soutěži nastoupila k pěti mezistátním utkáním s bilancí 0–1 ve dvouhře a 4–1 ve čtyřhře.

Tenisová kariéra[editovat | editovat zdroj]

Začátky a první turnaje[editovat | editovat zdroj]

S tenisem začala ve čtyřech letech v TK Slavia Plzeň, z něhož v roce 2010 přestoupila do TK Neridé Praha. Prvního turnaje v rámci okruhu ITF se zúčastnila již v roce 2000. Další dva turnaje odehrála v sezóně 2002, ovšem ani na nich si nepřipsala první výhru v kariéře.

2003[editovat | editovat zdroj]

Sezónu 2003 zahájila porážkou na turnaji ITF v Ostravě. První výhru v kariéře si tak připsala až na chorvatském turnaji v Makarske, kde vypadla ve druhém kole. V říjnu poté postoupila do svého prvního finále v kariéře, a to na domácím turnaji v Plzni, ve kterém podlehla krajance Nicole Vaidišové. Do finále se dostala i ve čtyřhře, ve které s Terezou Szafnerovou porazily Lucii Kriegsmannovou a Pavlínu Šlitrovou.

2004[editovat | editovat zdroj]

Rok 2004 zahájila několika prohrami v singlu. Ve čtyřhře se probojovala se sestrou Janou Hlaváčkovou do finále čtyřhry turnaje ITF ve španělské Eldě. Obě si finále zahrály i během října v mexickém Ciudad Juárez. V rámci dvouhry bylo nejlepším výsledkem srpnové čtvrtfinále v Mariboru.

2005[editovat | editovat zdroj]

Sezónu 2005 odstartovala na turnajích ve Velké Británii, kde si připsala jedno čtvrtfinále. Na slovinském turnaji v Rogaške Slatině si poté zahrála semifinále singlu a finále deblu, které prohrála. Další semifinále přišlo na turnaji v indickém Bombaji. V květnu si poprvé v kariéře zahrála i turnaj okruhu WTA, když dostala divokou kartu na domácí ECM Prague Open, ve kterém vypadla v prvním kole, když podlehla páté nasazené Ivetě Benešové. Do konce roku si zahrála v rámci singlu finále v německém Horbu, a také semifinále v dalším německém městě Durmersheimu a polském Opole.

2006[editovat | editovat zdroj]

Sezónu 2006 zahájila deblovým titulem z Jersey, který získala s Chorvatkou Mateou Mezakovou. V americkém Hammomndu poté nepřetavila ani třetí singlové finále k zisku titulu. To se jí podařilo až o měsíc a půl později ve španělské Tenerife, když porazila Moniqu Adamczakovou. Blízko finále byla také v Darmstadtu, kde ovšem vypadla v semifinále. V deblu si poté připsala čtyři tituly, když nejdříve triumfovala s Renatou Voráčovou ve Fontanafredde, a poté získala v závěru sezóny tři prvenství s Nikolou Frankovou, když zvítězily v Opole, Přerově a Valašském Meziříčí.

2007[editovat | editovat zdroj]

Rok 2007 zahájila porážkou ve finále deblového turnaje v Tampě a také v Suttonu. V březnu naopak obě finále vyhrála, když triumfovala v Tenerife s Margit Rüütelovou 2–3 skreč, a poté v La Palmě s Petrou Cetkovskou. Druhý titul s Petrou Cetkovskou přidaly v Calvii, když vyhrály finále. Formu potvrdily i ziskem premiérového titulu WTA, a to na domácí turnaji v Praze, když zvítězily ve finále. V rámci singlu se probojovala kvalifikací, aby v prvním kole porazila Jill Craybasovou. V kole druhém podlehla Dominice Cibulkové. Neúspěšným pokusem poté skončila kvalifikace na French Open i US Open . Ve čtyřhře si do konce sezóny připsala ještě dva tituly s Lucií Hradeckou, když zvítězily v Jersey a ve Valašském Meziříčí.

2008[editovat | editovat zdroj]

Rok 2008 odstartovala na turnaji v Belfortu, kde došla do semifinále dvouhry. Společně s Lucií Hradeckou zde získala titul ze čtyřhry. Další zastávkou byl britský Sutton, kde si zahrála hned dvě finále. Singlové prohrála s Johannou Larssonovou a deblové vyhrála s Hradeckou. Na domácím turnaji ECM Prague Open se jí nepodařilo projít kvalifikací, když v posledním kole padla s bývalou osmou hráčkou světa Alicii Molikovou. V rámci čtyřhry slavila po boku Hradecké druhý titul z okruhu WTA, když ve finále přemohly pár Jill Craybasová a Michaëlla Krajiceková. Třetí titul z okruhu WTA přidala v rakouském Bad Gasteinu, kde triumfovala opět s Hradeckou nad párem Sesil Karatančevová a Nataša Zorićová. Do konce roku vybojovala ještě jeden deblový titul, tentokrát z turnaje ITF v Bratislavě.

2009[editovat | editovat zdroj]

Sezónu 2009 zahájila na Australian Open, kde se představila spolu s Lucií Hradeckou v ženské čtyřhře. V prvním kole porazily pár Jekatěrina Dzegalevičová a Vladimíra Uhlířová. V kole druhém podlehly šestnáctému nasazenému páru Pcheng Šuaj a Sie Šu-wej. Následně si spolu zahrály semifinále v Barceloně, a také ve Štrasburku. Na French Open podlehly v prvním kole pátým nasazeným sestrám Sereně a Venus Williamsovým. Ve stejné fázi turnaje skončily i ve Wimbledonu, kde nestačily na druhý nasazený pár Anabel Medinaová Garriguesová a Virginia Ruanová Pascualová. Do konce roku si přispaly titul z Bad Gasteinu, a také semifinále v Praze a Linci. V rámci singlu získala jeden titul na turnaji ITF v německém Bad Saulgau po výhře nad Anou Jovanovićovou.

2010[editovat | editovat zdroj]

Sezónu 2010 začala na turnaji v Brisbane, kde v rámci singlu neprošla kvalifikací, ale po boku Hradecké získala titul ve čtyřhře, když porazily ve finále pár Melinda Czinková a Arantxa Parraová Santonjaová. Na Australian Open opět neprošla kvalifikací, když v jejím druhém kole nestačila na Angelique Kerberovou. Společně s Lucií Hradeckou došly do třetího kola ženské čtyřhry, ve kterém podlehly sestrám Sereně a Venus Williamsovým. Po australských turnajích se přesunula na turnaj ITF do Suttonu, kde získala třetí titul v kariéře, když porazila Mallory Cecilovou.

Na turnaji v Acapulcu a Ponte Vedra Beach vypadla s Hradeckou v semifinále. Následně v italské Brescii útočila na čtvrtý titul z okruhu ITF, a to neúspěšně, když padla s Cavadayovou. Na French Open si hlavní soutěž nezahrála, když vypadla ve druhém kole kvalifikace s Xeniji Pervakovou. V rámci ženské čtyřhry došly s Lucií Hradeckou do třetího kola, ve kterém znovu prohrály se sestrami Serenou a Venus Williamsovými.

Poprvé si hlavní soutěž ve dvouhře na grandslamu zahrála ve Wimbledonu 2010, kde prošla kvalifikací a v prvním kole poté porazila i Noppawanu Lertcheewakarnovou. V kole druhém ovšem podlehla pozdější finalistce Věře Zvonarevové.[4] V rámci ženské čtyřhry došly s Lucií Hradeckou do druhého kola, ve kterém podlehly českému páru Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Následně se objevila na domácím turnaji v Praze, kde v prvním kole vypadla se Záhlavovou-Strýcovou.

V poslední čtvrtině sezóny si zahrála čtyři finále na turnajích ITF. Nejprve se jí podařilo triumfovat v Les Contamines a týden na to i ve španělském Vigo. Neúspěšně si poté na přelomu října a listopadu počínala v tureckém Istanbulu a německém Ismaningu. Na US Open nenavázala na úspěch z Wimbledonu a v kvalifikaci skončila již v prvním kole na raketě Julie Boserupové. S Lucií Hradeckou vypadly v prvním kole ženské čtyřhry s párem Daniela Hantuchová a Caroline Wozniacká. Sezónu ukončila deblovým titulem v Barnstaple, který získala s Michaëllou Krajicekovou.

Trénink na AEGON International 2011

2011[editovat | editovat zdroj]

Sezónu 2011 zahájila na turnaji v Brisbane, do kterého z kvalifikace nepronikla, jelikož podlehla Alison Riskeové. Společně s Lucií Hradeckou vypadly ve čtvrtfinále deblu, když nestačily na turnajové jedničky. Druhou zastávkou byl turnaj v Sydney, do kterého opět z kvalifikace neprošla, tentokrát prohrála v jejím závěrečném kole s Virginii Razzanovou. Společně s Lucií Hradeckou vypadly v prvním kole. Na Australian Open 2011 si podruhé v kariéře zahrála hlavní soutěž dvouhry a stejně jako ve Wimbledonu 2010 zvládla první kolo, když porazila Patricii Mayrovou-Achleitnerovou. V kole druhém poté nestačila na osmou nasazenou Viktorii Azarenkovou.[5] V rámci ženské čtyřhry došly s Lucií Hradeckou do druhého kola, ve kterém nestačily na turnajové dvojky Peschkeovou a Srebotnikovou.

Následně vypadla na turnajích v Memphisu, Monterrey, Charlestonu a Fesu v prvním kole. V rámci deblu ovšem došla s Lucií Hradeckou v Memphisu do finále, ve kterém prohrály s párem Olga Govorcovová a Alla Kudrjavcevová. S Renatou Voráčovou naopak finále v marockém Fesu zvládly, když porazily pár Nina Bratčikovová a Sandra Klemenschitsová.

Hlaváčová na US Open 2011

Po zisku šestého titulu ve čtyřhře mohla přidat další i v singlu, jelikož se probojovala na turnaji ITF v Chiassu do finále, které ovšem prohrála s Mónicou Puigovou. Sedmý deblový titul přidala na turnaji v Bruselu, když s Galinou Voskobojevovou porazily ve finále pár Klaudia Jansová-Ignaciková a Alicja Rosolská.

Na French Open 2011 si společně s Lucií Hradeckou došly až pro premiérový grandslamový titul.[6] Turnajem prošly bez ztráty setu, když v prvním kole porazily osmý nasazený pár Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve druhém kole poté pár Alla Kudrjavcevová a Jasmin Wöhrová. Třetí kolo znamenalo konec pro pár Alexandra Dulgheruová a Magdaléna Rybáriková. Turnajové dvojky Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková pocítily odplatu za Australian Open ve čtvrtfinále. Třetí nasazený pár Vania Kingová a Jaroslava Švedovová skončil těsně před finálovým zápasem. A ve finále se musely s porážkou vyrovnat sedmé nasazené Sania Mirzaová a Jelena Vesninová. V rámci dvouhry vypadla pak v prvním kole s Viktorii Azarenkovou.

2012[editovat | editovat zdroj]

V celé sezóně pokračovala v páru s krajankou Lucií Hradeckou, s níž vyhrála celkově čtyři tituly, čtyřikrát odešla z finále poražena, a to včetně dvou grandslamů a letních olympijských her. Před Turnajem mistryň dvojice vyhrála všechny tři halové turnaje, do nichž v roce nastoupila. Na konci října dosáhla na své žebříčkové maximum ve čtyřhře, když figurovala na třetí příčce.

Premiérový titul s Hradeckou získala na zahajovacím lednovém turnaji sezóny ASB Classic hraném v Aucklandu, když ve finále zdolaly německo-italskou dvojici Julia Görgesová a Flavia Pennettaová.[7] Na Australian Open došly do semifinále, v němž podlehly Italkám Eraniové s Vinciovou, kterým porážku oplatily v Indian Wells, kde se probojovaly také mezi poslední čtyři páry. Na konci února přidaly na americkém Memphis International druhou trofej poté, co si v boji o titul poradily s ruskými hráčkami Věra Duševinovou a Olgou Govorcovovou.

V dubnu 2012 byla poprvé nominována do českého fedcupového týmu pro semifinále Světové skupiny s Itálií hrané ve dnech 21. až 22. dubna v ostravské ČEZ Aréně. Za rozhodnutého stavu 3–0 pro Češky nastoupila do dvouhry, ve které podlehla Sáře Erraniové a následně si s Lucií Hradeckou připsala první výhru, když Pennettaová s Erraniovou skrečovaly v úvodním setu utkání čtyřhry. Český tým tak podruhé v řadě postoupil do finále.

Během US Open 2016

V následující fázi sezóny neprošly do finále až do začátku letní části hrané na trávě. Červencovou účastí ve finále Wimbledonu však nastartovaly sérii pěti finálových účastí v řadě. Na dvorcích All England Clubu nestačily v boji o titul na americké sestry Serenu a Venus Williamsovy.[8] O měsíc později se na wimbledonský pažit vrátily londýnským olympijským turnajem. V posledním utkání soutěže opět podlehly sestrám Williamsovým po dvousetovém průběhu a získaly stříbrné medaile.[9] Nejprestižnější titul sezóny si připsaly na cincinnatském Western & Southern Open, když si ve finále poradily se slovinsko-čínským párem Katarina Srebotniková a Čeng Ťie ve dvou sadách.[10] Po turnaji se posunula na své maximum v klasifikaci WTA, když jí 20. srpna patřilo 6. místo a po třetím kole ve dvouhře také 81. pozice v singlu. Následující týden se probojovaly do finále New Haven Open at Yale, kde jim vrátily olympijskou semifinálovou porážku světové jedničky Liezel Huberová ä Lisa Raymondová.[11]

Druhé grandslamové finále roku si zahrály na newyorském US Open, z něhož odešly poraženy od italské dvojice Sara Erraniová a Roberta Vinciová. Jednalo se o vůbec první prohru Češek s tímto párem na okruhu.[12] Nejlepšího výsledku v grandslamové dvouhře dosáhla v newyorské dvouhře, kde po výhře nad čtrnáctou nasazenou Marií Kirilenkovou postoupila do osmifinále. V něm neuhrála ani jednu hru na Američanku Serenu Williamsovou. V následné singlové klasifikaci jí patřilo 58. místo.

Čtvrtý titul pak zaznamenaly v polovině října na lucemburském BGL Luxembourg Open, kde v boji o titul přehrály rumunský pár Irina-Camelia Beguová a Monica Niculescuová. Celoroční výsledky páru zajistily premiérový postup z druhého místa na Turnaj mistryň, kde po výhře nad americkými obhájkyněmi titulu Huberovou s Raymondovou podlehly ruskému páru Maria Kirilenková a Naděžda Petrovová.

V závěru sezóny vyhrála s českým týmem Fed Cup, přestože do čtyřhry ve finále proti Srbsku nenastoupila.

Soukromý život[editovat | editovat zdroj]

Pochází z pivovarnické rodiny. Její praprapraděd František i prapraděd František působili na různých funkcích v pivovarnictví. Praděd František Hlaváček i děd Ivo Hlaváček byli řediteli Plzeňského pivovaru, otec Jan Hlaváček v něm pracoval jako vrchní sládek.[13] V červenci 2017 se po osmiletém vztahu provdala za italského tour manažera okruhu WTA, zástupce vedoucího úseku pro styk s turnaji,[14] a bývalého tenistu Fabrizia Sestiniho, jenž deset let působil také jako manažer okruhu ATP Tour. Sňatkem přijala manželovo příjmení a od sezóny 2018 začala nastupovat pod dvojitým příjmením Sestini-Hlaváčková.[1][15][16] Na začátku února 2019 oznámila, že je těhotná a přerušila kariéru.[17] V srpnu 2019 se do manželství narodila dcera Isabella.[18] V rámci tenisové kariéry nejvýše hodnotila zisk stříbrné olympijské medaile ve čtyřhře LOH 2012.

Pro televizní stanice ČT sport, BBC a Nova Sport opakovaně komentovala tenis.[19] V roce 2021 se stala moderátorkou rozhlasové stanice Radiožurnál Sport.[20] V roce 2021 se zúčastnila jedenácté řady soutěže StarDance …když hvězdy tančí, v níž obsadila šesté místo.[21] Jejími tanečními partnery byli Michal a Jakub Necpálovi (Jakub třikrát za Michala zaskakoval).[22]

Starší sestra, právnička Jana Hlaváčková, hrála na okruhu ITF. V letech 2010–2013 byla vdaná za moderátora Libora Boučka.[23]

Finále na Grand Slamu[editovat | editovat zdroj]

Ženská čtyřhra: 6 (2–4)[editovat | editovat zdroj]

Stav č. rok turnaj spoluhráčka soupeřky ve finále výsledek
Vítězka 1. 2011 French Open Česko Lucie Hradecká Indie Sania Mirzaová
Rusko Jelena Vesninová
6–4, 6–3
Finalistka 1. 2012 Wimbledon Česko Lucie Hradecká USA Serena Williamsová
USA Venus Williamsová
5–7, 4–6
Finalistka 2. 2012 US Open Česko Lucie Hradecká Itálie Sara Erraniová
Itálie Roberta Vinciová
4–6, 2–6
Vítězka 2. 2013 US Open Česko Lucie Hradecká Austrálie Ashleigh Bartyová
Austrálie Casey Dellacquová
6–7, 6–1, 6–4
Finalistka 3. 2016 Australian Open Česko Lucie Hradecká Švýcarsko Martina Hingisová
Indie Sania Mirzaová
6–7(1–7), 3–6
Finalistka 4. 2017 Australian Open Čína Pcheng Šuaj USA Bethanie Matteková-Sandsová
Česko Lucie Šafářová
7–6(7–4), 3–6, 3–6

Smíšená čtyřhra: 1 (1–0)[editovat | editovat zdroj]

Stav č. rok turnaj spoluhráč soupeři ve finále výsledek
Vítězka 1. 2013 US Open Bělorusko Max Mirnyj Mexiko Santiago González
USA Abigail Spearsová
7–6, 6–3

Zápasy o olympijské medaile[editovat | editovat zdroj]

Ženská čtyřhra: 2 (0–2)[editovat | editovat zdroj]

Stav datum turnaj povrch spoluhráčka soupeřky v zápase o medaili výsledek
Stříbro 5. srpna 2012 Londýn, Spojené království tráva Česko Lucie Hradecká USA Serena Williamsová
USA Venus Williamsová
4–6, 4–6
4. místo 13. srpna 2016 Rio de Janeiro, Brazílie tvrdý Česko Lucie Hradecká Česko Barbora Strýcová
Česko Lucie Šafářová
5–7, 1–6

Finále na Turnaji mistryň[editovat | editovat zdroj]

Ženská čtyřhra: 2 (1–1)[editovat | editovat zdroj]

Stav č. rok turnaj povrch spoluhráčka soupeřky ve finále výsledek
Finalistka 1. 2012 Istanbul, Turecko tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Rusko Maria Kirilenková
Rusko Naděžda Petrovová
1–6, 4–6
Vítězka 1. 2017 Singapur tvrdý (h) Maďarsko Tímea Babosová Nizozemsko Kiki Bertensová
Švédsko Johanna Larssonová
4–6, 6–4, [10–5]

Finále na okruhu WTA Tour[editovat | editovat zdroj]

Hlaváčková na Brisbane International 2011
Legenda
D – dvouhra; Č – čtyřhra
Grand Slam (2–4 Č)
Letní olympijské hry (0–1 Č)
Turnaj mistryň (1–1 Č)
Tier I / Premier Mandatory & Premier 5 (3–5 Č)
Tier II / Premier (4–5 Č)
Tier III, IV & V / International (0–1 D; 17–7 Č)

Dvouhra: 1 (0–1)[editovat | editovat zdroj]

Stav č. datum turnaj povrch soupeřka ve finále výsledek
Finalistka 1. 21. července 2013 Bad Gastein, Rakousko antuka Rakousko Yvonne Meusburgerová 5–7, 2–6

Čtyřhra: 49 (27–22)[editovat | editovat zdroj]

Stav č. datum turnaj povrch spoluhráčka soupeřky ve finále výsledek
Vítězka 1. 13. května 2007 Praha, Česko antuka Česko Petra Cetkovská Čína Sun Šeng-nan
Čína Ťi Čchun-mej
7–6(7), 6–2
Vítězka 2. 4. května 2008 Praha, Česko antuka Česko Lucie Hradecká USA Jill Craybasová
Nizozemsko Michaëlla Krajiceková
1–6, 6–3, [10–6]
Vítězka 3. 20. července 2008 Bad Gastein, Rakousko antuka Česko Lucie Hradecká Bulharsko Sesil Karatančevová
Srbsko Nataša Zoričová
6–3, 6–3
Vítězka 4. 26. července 2009 Bad Gastein, Rakousko antuka Česko Lucie Hradecká Německo Andrea Petkovicová
Německo Tatjana Maleková
6–2, 6–4
Vítězka 5. 9. ledna 2010 Brisbane, Austrálie tvrdý Česko Lucie Hradecká Maďarsko Melinda Czinková
Španělsko A. Parra Santonjaová
2–6, 7–6(3), [10–4]
Finalistka 1. 19. února 2011 Memphis, Spojené státy tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Bělorusko Olga Govorcovová
Rusko Alla Kudrjavcevová
3–6, 6–4, [8–10]
Vítězka 6. 24. dubna 2011 Fes, Maroko antuka Česko Renata Voráčová Rusko Nina Bratčikovová
Rakousko Sandra Klemenschitsová
6–3, 6–4
Vítězka 7. 21. května 2011 Brusel, Belgie antuka Kazachstán Galina Voskobojevová Polsko Klaudia Jansová
Polsko Alicja Rosolská
3–6, 6–0, [10–5]
Vítězka 8. 3. června 2011 French Open, Paříž, Francie antuka Česko Lucie Hradecká Indie Sania Mirzaová
Rusko Jelena Vesninová
6–4, 6–3
Finalistka 2. 16. července 2011 Palermo, Itálie antuka Česko Klára Zakopalová Itálie Sara Erraniová
Itálie Roberta Vinciová
5–7, 1–6
Vítězka 9. 7. ledna 2012 Auckland, Nový Zéland tvrdý Česko Lucie Hradecká Itálie Flavia Pennettaová
Německo Julia Görgesová
(2)6–7, 6–2, [10–7]
Vítězka 10. 25. února 2012 Memphis, Spojené státy tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Rusko Věra Duševinová
Bělorusko Olga Govorcovová
6–3, 6–4
Finalistka 3. 7. července 2012 Wimbledon, Londýn, Spojené království tráva Česko Lucie Hradecká USA Serena Williamsová
USA Venus Williamsová
5–7, 4–6
Finalistka 4. 5. srpna 2012 LOH – Londýn, Spojené království tráva Česko Lucie Hradecká USA Serena Williamsová
USA Venus Williamsová
4–6, 4–6
Vítězka 11. 19. srpna 2012 Cincinnati, Spojené státy tvrdý Česko Lucie Hradecká Slovinsko Katarina Srebotniková
Čína Čeng Ťie
6–1, 6–3
Finalistka 5. 25. srpna 2012 New Haven, Spojené státy tvrdý Česko Lucie Hradecká USA Liezel Huberová
USA Lisa Raymondová
6–4, 0–6, [4–10]
Finalistka 6. 9. září 2012 US Open, New York, Spojené státy tvrdý Česko Lucie Hradecká Itálie Sara Erraniová
Itálie Roberta Vinciová
4–6, 2–6
Vítězka 12. 21. října 2012 Lucemburk, Lucembursko tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Rumunsko Irina-Camelia Beguová
Rumunsko Monica Niculescuová
6–3, 6–4
Finalistka 7. 28. října 2012 Turnaj mistryň, Istanbul, Turecko tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Rusko Maria Kirilenková
Rusko Naděžda Petrovová
1–6, 4–6
Finalistka 8. 3. února 2013 Paříž, Francie tvrdý (h) USA Liezel Huberová Itálie Roberta Vinciová
Itálie Sara Erraniová
1–6, 1–6
Finalistka 9. 7. dubna 2013 Charleston, Spojené státy antuka
(zelená)
USA Liezel Huberová Francie Kristina Mladenovicová
Česko Lucie Šafářová
3–6, (6)6–7
Vítězka 13. 14. července 2013 Budapešť, Maďarsko antuka Česko Lucie Hradecká Rusko Nina Bratčikovová
Gruzie Anna Tatišviliová
6–4, 6–1
Vítězka 14. 7. září 2013 US Open, New York, Spojené státy tvrdý Česko Lucie Hradecká Austrálie Ashleigh Bartyová
Austrálie Casey Dellacquová
6–7, 6–1, 6–4
Finalistka 10. 15. září 2013 Québec, Kanada koberec (h) Česko Lucie Hradecká Rusko Alla Kudrjavcevová
Austrálie Anastasia Rodionovová
4–6, 3–6
Finalistka 11. 14. září 2014 Québec, Kanada koberec (h) Německo Julia Görgesová Česko Lucie Hradecká
Chorvatsko Mirjana Lučić Baroni
3–6, 6–7(8–10)
Vítězka 15. 4. října 2014 Peking, Čína tvrdý Čína Pcheng Šuaj Zimbabwe Cara Blacková
Indie Sania Mirzaová
6–4, 6–4
Finalistka 12. 28. února 2015 Acapulco, Brazílie tvrdý Česko Lucie Hradecká Španělsko Lara Arruabarrenová
Španělsko María Teresa Torró Florová
6–7(2–7), 7–5, [11–13]
Finalistka 13. 21. června 2015 Birmingham, Spojené království tráva Česko Lucie Hradecká Španělsko Garbiñe Muguruzaová
Španělsko Carla Suárezová Navarrová
4–6, 4–6
Finalistka 14. 19. října 2015 Linec, Rakousko tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká USA Raquel Kops-Jonesová
USA Abigail Spearsová
3–6, 5–7
Finalistka 15. 29. ledna 2016 Australian Open, Melbourne, Austrálie tvrdý Česko Lucie Hradecká Švýcarsko Martina Hingisová
Indie Sania Mirzaová
6–7(1–7), 3–6
Vítězka 16. 29. dubna 2016 Praha, Česko antuka Rusko Margarita Gasparjanová Argentina María Irigoyenová
Polsko Paula Kaniová
6–4, 6–2
Vítězka 17. 12. června 2016 Nottingham, Spojené království tráva Čína Pcheng Šuaj Kanada Gabriela Dabrowská
Čína Jang Čao-süan
7–5, 3–6, [10–7]
Vítězka 18. 18. září 2016 Québec, Kanada koberec (h) Česko Lucie Hradecká Rusko Alla Kudrjavcevová
Rusko Alexandra Panovová
7–6(7–2),7–6(7–2)
Vítězka 19. 21. října 2016 Moskva, Rusko tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Austrálie Darja Gavrilovová
Rusko Darja Kasatkinová
4–6, 6–0, [10–7]
Vítězka 20. 7. ledna 2017 Šen-čen, Čína tvrdý Čína Pcheng Šuaj Rumunsko Ioana Raluca Olaruová
Ukrajina Olga Savčuková
6–1, 7–5
Finalistka 16. 27. ledna 2017 Australian Open, Melbourne, Austrálie tvrdý Čína Pcheng Šuaj USA Bethanie Matteková-Sandsová
Česko Lucie Šafářová
7–6(7–4), 3–6, 3–6
Finalistka 17. 26. února 2017 Dubaj, Spojené arabské emiráty tvrdý Čína Pcheng Šuaj Rusko Jekatěrina Makarovová
Rusko Jelena Vesninová
6–2, 4–6, [10–7]
Vítězka 21. 5. května 2017 Rabat, Maroko antuka Maďarsko Tímea Babosová Srbsko Nina Stojanovićová
Belgie Maryna Zanevská
2–6, 6–3, [10-5]
Finalistka 18. 13. května 2017 Madrid, Španělsko antuka Maďarsko Tímea Babosová Čínská Tchaj-pej Čan Jung-žan
Švýcarsko Martina Hingisová
4–6, 3–6
Vítězka 22. 17. září 2017 Québec, Kanada koberec (h) Maďarsko Tímea Babosová Kanada Bianca Andreescuová
Kanada Carson Branstineová
6–3, 6–1
Vítězka 23. 30. září 2017 Taškent, Uzbekistán tvrdý Maďarsko Tímea Babosová Japonsko Nao Hibinová
Gruzie Oxana Kalašnikovová
7–5, 6–4
Finalistka 19. 8. října 2017 Peking, Čína tvrdý Maďarsko Tímea Babosová Čínská Tchaj-pej Čan Jung-žan
Švýcarsko Martina Hingisová
1–6, 4–6
Vítězka 24. 20. října 2017 Moskva, Rusko tvrdý (h) Maďarsko Tímea Babosová USA Nicole Melicharová
Spojené království Anna Smithová
6–2, 3–6, [10–3]
Vítězka 25. 29. října 2017 Turnaj mistryň, Singapur tvrdý (h) Maďarsko Tímea Babosová Nizozemsko Kiki Bertensová
Švédsko Johanna Larssonová
4–6, 6–4, [10–5]
Finalistka 20. 20. května 2018 Řím, Itálie antuka Česko Barbora Strýcová Austrálie Ashleigh Bartyová
Nizozemsko Demi Schuursová
3–6, 4–6
Vítězka 26. 25. srpna 2018 New Haven, Spojené státy tvrdý Česko Barbora Strýcová Čínská Tchaj-pej Sie Šu-wej
Německo Laura Siegemundová
6–4, 6–7(7–9), [10–4]
Finalistka 21. 23. září 2018 Tokio, Japonsko tvrdý (h) Česko Barbora Strýcová Japonsko Miju Katová
Japonsko Makoto Ninomijová
4–6, 4–6
Finalistka 22. 29. září 2018 Wu-chan, Čína tvrdý Česko Barbora Strýcová Austrálie Elise Mertensová
Nizozemsko Demi Schuursová
3–6, 3–6
Vítězka 27. 7. října 2018 Peking, Čína tvrdý Česko Barbora Strýcová Kanada Gabriela Dabrowská
Čína Sü I-fan
4–6, 6–4, [10–8]

Finále soutěží družstev: 2 (2–0)[editovat | editovat zdroj]

Stav Č. Datum Soutěž Povrch Spoluhráčky Soupeřky ve finále Výsledek
Vítězka 1. 3.–4. listopadu 2012 Fed Cup
PrahaČesko
tvrdý (h) Česko Petra Kvitová
Česko Lucie Šafářová
Česko Lucie Hradecká
Srbsko Ana Ivanovičová
Srbsko Jelena Jankovičová
Srbsko Bojana Jovanovská
Srbsko Aleksandra Kruničová
3–1
Vítězka 2. 8.–9. listopadu 2014 Fed Cup
PrahaČesko
tvrdý (h) Česko Petra Kvitová
Česko Lucie Šafářová
Česko Lucie Hradecká
Německo Angelique Kerberová
Německo Andrea Petkovicová
Německo Sabine Lisická
Německo Julia Görgesová
3–1

Finále na okruhu ITF[editovat | editovat zdroj]

Dotace turnajů okruhu ITF
100 000 $ tournaments 80 000 $ tournaments
75 000 $ tournaments 60 000 $ tournaments
50 000 $ tournaments 25 000 $ tournaments
15 000 $ tournaments 10 000 $ tournaments

Dvouhra 17 (8–9)[editovat | editovat zdroj]

Stav č. datum turnaj povrch soupeřka ve finále výsledek
Finalistka 1. 18. října 2003 Plzeň, Česko tvrdý (h) Česko Nicole Vaidišová (5)6–7, 4–6
Finalistka 2. 30. července 2005 Horb, Německo antuka Německo Kristina Barroisová 5–7, 3–6
Finalistka 3. 1. dubna 2006 Hammond, Spojené státy tvrdý Rusko Olga Pučkovová 3–6, 4–6
Vítězka 1. 20. května 2006 Tenerife, Španělsko tvrdý Austrálie Monique Adamczaková 3–6, 6–3, 6–3
Finalistka 4. 9. února 2008 Sutton, Spojené království tvrdý (h) Švédsko Johanna Larssonová 5–7, 0–6
Finalistka 5. 13. června 2009 Štětín, Polsko antuka Německo Stephanie Gehrleinová 4–6, 0–6
Vítězka 2. 2. srpna 2009 Bad Saulgau, Německo antuka Srbsko Ana Jovanovićová 6–4, 6–4
Vítězka 3. 7. února 2010 Sutton, Spojené království tvrdý (h) USA Mallory Cecilová 6–1, 4–6, 6–4
Finalistka 6. 1. května 2010 Brescia, Itálie antuka Spojené království Naomi Cavadayová 2–6, 4–6
Vítězka 4. 25. července 2010 Les Contamines-Montjoie, Francie tvrdý Bulharsko Elica Kostovová 7–5, 0–6, 6–4
Vítězka 5. 1. srpna 2010 Vigo, Španělsko tvrdý Spojené království Katie O´Brienová 6–2, 6–0
Finalistka 7. 31. října 2010 Istanbul, Turecko tvrdý Francie Iryna Brémondová 6–3, 1–6, 5–7
Finalistka 8. 7. listopadu 2010 Ismaning, Německo tvrdý (h) Polsko Urszula Radwańská 5–7, 4–6
Finalistka 9. 1. května 2011 Chiasso, Švýcarsko antuka Portoriko Mónica Puigová (4)6–7, 5–7
Vítězka 6. 14. srpna 2011 Bronx, Spojené státy tvrdý Německo Mona Barthelová 7–6(8), 6–3
Vítězka 7. 2. října 2011 Clermont-Ferrand, Francie tvrdý (h) Německo Tatjana Maleková 6–4, 0–6, 7–6(6)
Vítězka 8. 9. srpna 2015 Plzeň, Česko antuka Česko Barbora Krejčíková 3–6, 6–2, 6–3

Čtyřhra 29 (19–10)[editovat | editovat zdroj]

Stav č. datum turnaj povrch spoluhráčka soupeřky ve finále výsledek
Vítězka 1. 19. října 2003 Plzeň, Česko tvrdý (h) Česko Tereza Szafnerová Česko Lucie Kriegsmannová
Česko Pavlína Šlitrová
3–6, 6–0, 6–1
Finalistka 1. 26. května 2004 Elda, Španělsko antuka Česko Jana Hlaváčková Španělsko Lourdes Domínguezová Linová
Portugalsko Frederica Piedadeová
bez boje
Finalistka 2. 9. říjen 2004 Ciudad Juárez, Mexiko antuka Česko Jana Hlaváčková Brazílie Maria Fernandaová Alvesová
Brazílie Tiene Carlaová
4–6, 0–6
Finalistka 3. 13. května 2005 Rogaska Slatina, Slovinsko tvrdý (h) Slovensko Kristina Michalaková Česko Zuzana Zálabská
Česko Lucie Hradecká
5–7, 0–6
Vítězka 2. 5. února 2006 Jersey, Spojené království tvrdý (h) Chorvatsko Matea Mezaková Spojené království Katie O'Brienová
Spojené království Melanie Southová
6–3, 6–1
Vítězka 3. 24. června 2006 Fontanafredda, Itálie antuka Česko Renata Voráčová Rakousko Daniela Klemenschitsová
Rakousko Sandra Klemenschitsová
6–4, 6–4
Vítězka 4. 11. listopad 2006 Opole, Polsko tvrdý (h) Česko Nikola Franková Polsko Olga Brózdová
Polsko Natalia Kolatová
7–5, 6–0
Vítězka 5. 18. listopadu 2006 Přerov, Česko tvrdý (h) Česko Nikola Franková Česko Eva Hrdinová
Slovensko Stanislava Hrozenská
6–2, (5)6–7, 6–3
Vítězka 6. 14. prosince 2006 Valašské Meziříčí, Česko tvrdý (h) Česko Nikola Franková Polsko Olga Brózdová
Polsko Natalia Kolatová
6–1, 6–2
Finalistka 4. 14. ledna 2007 Tampa, Spojené státy tvrdý (h) Česko Olga Vymětálková Německo Angelika Bachmannová
USA Tetiana Luzhanska
5–7, 2–6
Finalistka 5. 5. února 2007 Sutton, Spojené království tvrdý (h) Slovensko Katarina Kachlíková Spojené království Claire Curranová
Spojené království Anne Keothavongová
6–4, 4–6, 2–6
Vítězka 7. 24. března 2007 Tenerife, Španělsko tvrdý Estonsko Margit Rüütelová Česko Petra Cetkovská
Česko Veronika Chvojková
2–3skreč
Vítězka 8. 30. března 2007 La Palma, Španělsko tvrdý Česko Petra Cetkovská Španělsko A. Parra Santonjaová
Spojené království Melanie Southová
6–3, 6–2
Vítězka 9. 20. dubna 2007 Calvia, Španělsko antuka Česko Petra Cetkovská Španělsko M. J. Martínez Sánchezová
Španělsko A. Parra Santonjaová
7–5, 6–4
Finalistka 6. 29. července 2007 A Coruña, Španělsko tvrdý Německo Justine Ozgaová Nový Zéland Marina Erakovicová
Spojené království Melanie Southová
1–6, 6–4, 4–6
Vítězka 10. 14. října 2007 Jersey, Spojené království tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Spojené království Katie O'Brienová
Spojené království Georgie Stoopová
6–0, 6–4
Finalistka 7. 10. listopadu 2007 Ismaning, Německo tvrdý Česko Lucie Hradecká Německo Kristina Barroisová
Německo Julia Görgesová
6–2, 2–6, [7–10]
Vítězka 11. 14. prosince 2007 Valašské Meziříčí, Česko tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Chorvatsko Darija Juraková
Chorvatsko Ivana Lisjaková
6–2, 6–1
Vítězka 12. 3. února 2008 Belfort, Francie tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Španělsko M. J. Martínezová Sánchezová
Španělsko Marta Marrerová
7–6(8), 6–4
Vítězka 13. 10. února 2008 Sutton, Spojené království tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Švédsko Johanna Larssonová
Spojené království Anna Smithová
6–3, 6–3
Finalistka 8. 5. dubna 2008 Hamburk, Německo tvrdý (h) Česko Veronika Chvojková Ukrajina Julia Bejgelzimerová
Švýcarsko Stefanie Vögeleová
(3)6–7, 2–6
Vítězka 14. 2. listopadu 2008 Bratislava, Slovensko tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Uzbekistán Akgul Amanmuradovová
Rumunsko Monica Niculescuová
7–6(1), 6–1
Vítězka 15. 4. července 2009 Pozoblanco, Španělsko tvrdý Ukrajina Olga Savčuková Rusko Nina Bratčikovová
Rumunsko Agnes Szatmariová
6–3, 6–3
Vítězka 16. 10. října 2010 Barnstaple, Spojené království tvrdý Nizozemsko Michaëlla Krajiceková Rakousko Sandra Klementschitsová
Německo Tatjana Maleková
7–6(4), 6–2
Vítězka 17. 11. března 2012 Midland, Spojené státy tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Srbsko Vesna Doloncová
Francie Stéphanie Foretzová Gaconová
7–6(4), 6–2
Finalistka 9. 27. října 2013 Joué-lès-Tours, Francie tvrdý (h) Nizozemsko Michaëlla Krajiceková Francie Julie Coinová
Chorvatsko Ana Vrljićová
3–6, 6–4, [13–15]
Vítězka 18. 27. října 2013 Saguenay, Kanada tvrdý (h) Polsko Marta Domachowská USA Victoria Duvalová
Kanada Françoise Abandová
7–5, 6–3
Finalistka 10. 18. května 2014 Praha, Česko antuka Česko Lucie Šafářová Nizozemsko Michaëlla Krajiceková
Česko Lucie Hradecká
3–6, 2–6
Vítězka 19. 26. října 2014 Poitiers, Francie tvrdý (h) Česko Lucie Hradecká Polsko Katarzyna Piterová
Ukrajina Maryna Zanevská
6–1, 7–5

Chronologie výsledků čtyřhry na Grand Slamu[editovat | editovat zdroj]

Turnaj 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 V–P
Australian Open A A 2. kolo 3. kolo 2. kolo SF 2. kolo ČF 3. kolo F F ČF 27–10
French Open A A 2. kolo 3. kolo Vítěz SF SF 1. kolo SF ČF 2. kolo SF 28–9
Wimbledon 2. kolo 1. kolo 1. kolo 2. kolo 1. kolo F ČF ČF 2. kolo 3. kolo 3. kolo 3. kolo 21–12
US Open A A 2. kolo 1. kolo ČF F Vítěz ČF 3. kolo 3. kolo ČF 3. kolo 27–9
výhry–prohry 1–1 0–1 3–4 5–4 9–3 18–4 14–3 10–4 9–4 12–4 11–4 11–4 103–40
Legenda
SR poměr vyhraných turnajů
ku všem odehraným
W–L
V–P
výhry–prohry
NH daný rok se turnaj nekonal A turnaje se hráč nezúčastnil
1Q / LQ prohra v (kole) kvalifikace 1k / 1R prohra v daném kole turnaje
QF / ČF prohra ve čtvrtfinále SF prohra v semifinále
F prohra ve finále Vítěz vítězství v turnaji

Postavení na konečném žebříčku WTA[editovat | editovat zdroj]

Dvouhra[editovat | editovat zdroj]

Rok 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
Pořadí 686. 443. 341. 226. 238. 227. 158. 106. 112. 65. 134. 169. 155. 274. 473. 721.

Čtyřhra[editovat | editovat zdroj]

Rok 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
Pořadí 256. 543. 236. 99. 71. 59. 45. 14. 3. 11. 15. 20. 9. 5. 9.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Andrea Hlaváčková na anglické Wikipedii.

  1. a b Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK. Hlaváčková: Potkávat se s manželem na Tour? Za to jsem vděčná [online]. TenisPortal.cz, 2017-09-01 [cit. 2017-11-03]. Dostupné online. 
  2. ZABLOUDIL, Luboš. Sestini Hlaváčková: Je konec jedné éry. Slzy po prohře nejsou, priority mám už jinde. TenisPortal.cz [online]. 2022-07-28 [cit. 2022-07-28]. Dostupné online. 
  3. Petr Pokorný. Hlaváčková s Babosovou ovládly čtyřhru na Turnaji mistryň [online]. TenisPortal.cz, 2017-10-29 [cit. 2017-11-02]. Dostupné online. 
  4. Berdych ve Wimbledonu jistě prošel do 3. kola, Hlaváčková se loučí. iDNES.cz [online]. 2010-06-23 [cit. 2018-09-10]. Dostupné online. 
  5. ZABLOUDIL, Luboš. Plzeňačky v Melbourne: Záhlavová-Strýcová postupuje, další potrápily favoritky. TenisPortal.cz. 2011-01-19. Dostupné online [cit. 2018-09-10]. 
  6. Hradecká s Hlaváčkovou vyhrály čtyřhru na Roland Garros!, sport.cz, 3. 6. 2011
  7. Czech Duo Wins First WTA Title Of 2012 [online]. 2012-01-09 [cit. 2012-10-27]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2012-12-09. (anglicky) 
  8. Serena and Venus Williams win Wimbledon doubles championship [online]. 2012-07-07. Dostupné online. (anglicky) 
  9. Williams Sisters Win Gold, Rewrite History [online]. 2012-08-05. Dostupné online. (anglicky) 
  10. Silver Medalists Hlavackova, Hradecka Win [online]. Dostupné online. (anglicky) 
  11. Huber & Raymond Win Fifth Title Of Season [online]. 2012-08_25 [cit. 2012-10-27]. Dostupné v archivu pořízeném dne 28-08-2012. (anglicky) 
  12. Errani & Vinci Win Doubles Crown In NYC [online]. 2012-09-09 [cit. 2012-10-27]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2012-11-03. (anglicky) 
  13. Hlaváčková jako sládková? Raději tenis, tvrdí. ČT sport [online]. Česká televize, 2012-04-21 [cit. 2024-02-22]. Dostupné online. 
  14. Tornano a Parma due grandi appuntamenti nel calendario mondiale del tennis femminile e maschile. la Repubblica [online]. 2022-07-28 [cit. 2022-08-19]. Dostupné online. (italsky) 
  15. Tenistka Hlaváčková: Námluvy s novou parťačkou? Maily, zprávy i osobní debaty [online]. Deník.cz, 2017-10-31 [cit. 2017-11-03]. Dostupné online. 
  16. Svatba tenisové krásky Hlaváčkové. Ital jí slíbil věrnost roztomilou češtinou!. VIPSport.cz. Dostupné online [cit. 2017-07-22]. 
  17. Vítězka dvou grandslamů Sestini Hlaváčková přerušila kariéru. Bude maminkou. Sport.cz. [cit. 2019-02-06]. Dostupné online. 
  18. Tenistce Sestini Hlaváčkové se narodila dcera Isabella [online]. Economia, 2019-08-13 [cit. 2019-08-14]. Dostupné online. 
  19. Nová role Hlaváčkové: komentuje tenis a chtěla by vlastní pořad. iDNES.cz [online]. 2015-03-24 [cit. 2021-05-29]. Dostupné online. 
  20. Andrea Sestini Hlaváčková [online]. Český rozhlas, 2021-05-12 [cit. 2021-05-29]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-05-29. 
  21. ECHO24. Ze StarDance vypadla tenistka Hlaváčková. Za jejího partnera musel zaskočit bratr. Echo24.cz [online]. 2021-11-20 [cit. 2021-11-26]. Dostupné online. 
  22. Taneční páry — StarDance XI ...když hvězdy tančí. Česká televize [online]. [cit. 2021-11-06]. Dostupné online. 
  23. Magazín DNES. Libor Bouček: Choval jsem se jako sobec, a proto jsem dvakrát rozvedený. iDNES.cz. 2015-11-26. Dostupné online [cit. 2017-11-03]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]