Wikipedie:Potřebuji pomoc: Porovnání verzí

Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 351: Řádek 351:
vytvořil jsem článek o autorovi, zpěvákovi, spisovateli [[Tom Lery]] a objevila se mi tam hláška o [[Wikipedie:Encyklopedická významnost]]. Potřeboval bych poradit, jestli reference, které jsem uvedl jsou dostačující - Recenze na knižním webu, výsledková listina soutěže [[Český slavík]] a Katalogizační záznam NK ČR - vydaná kniha. Zda-li je to považováno za netriviální, vícero zdroj. Nezávislé na subjektu samotném to bezpochyby je. Díky --[[Wikipedista:Karelstetka|Karelstetka]] ([[Diskuse s wikipedistou:Karelstetka|diskuse]]) 20. 4. 2013, 21:20 (UTC)
vytvořil jsem článek o autorovi, zpěvákovi, spisovateli [[Tom Lery]] a objevila se mi tam hláška o [[Wikipedie:Encyklopedická významnost]]. Potřeboval bych poradit, jestli reference, které jsem uvedl jsou dostačující - Recenze na knižním webu, výsledková listina soutěže [[Český slavík]] a Katalogizační záznam NK ČR - vydaná kniha. Zda-li je to považováno za netriviální, vícero zdroj. Nezávislé na subjektu samotném to bezpochyby je. Díky --[[Wikipedista:Karelstetka|Karelstetka]] ([[Diskuse s wikipedistou:Karelstetka|diskuse]]) 20. 4. 2013, 21:20 (UTC)
: ta recenze dejme tomu - i když je spíš o knize než o autorovi - ovšem druhý netriviální zdroj hledám marně. Rozhodně to nejsou výsledkové listiny nebo katalogizační záznamy. --[[Wikipedista:Kyknos|Kyknos (labuť stěhov]] ([[Diskuse s wikipedistou:Kyknos|diskuse]]) 20. 4. 2013, 21:34 (UTC)
: ta recenze dejme tomu - i když je spíš o knize než o autorovi - ovšem druhý netriviální zdroj hledám marně. Rozhodně to nejsou výsledkové listiny nebo katalogizační záznamy. --[[Wikipedista:Kyknos|Kyknos (labuť stěhov]] ([[Diskuse s wikipedistou:Kyknos|diskuse]]) 20. 4. 2013, 21:34 (UTC)
::doložil jsem článek z Novinek, kde je fotografie. Bohužel nebylo míněno jméno, neb šlo tehdy o citlivou záležitost.--[[Wikipedista:Karelstetka|Karelstetka]] ([[Diskuse s wikipedistou:Karelstetka|diskuse]]) 20. 4. 2013, 22:02 (UTC)

Verze z 21. 4. 2013, 00:02

skočit na konec

Zkratka:
  • WP:POMOC

Na této stránce můžete položit dotaz, pokud si s něčím na Wikipedii nevíte rady. Prosíme věnujte pozornost níže uvedeným pokynům a nevkládejte dotazy nesouvisející s Wikipedií, tato stránka není všeobecnou internetovou poradenskou službou (hledáte-li poradnu, zkuste například službu Ptejte se knihovny).

Potřebuji pomoc
Potřebuji pomoc
  • Nejdříve si prohlédněte nápovědu a v tabulce níže ověřte, zda dotaz patří sem.
  • Každou otázku vkládejte jako nové téma a vhodně jej pojmenujte v políčku Předmět/nadpis.
  • Snažte se dotaz formulovat jasně, stručně a výstižně.

Položit dotaz

Chcete požádat zkušené wikipedisty o osobní konzultaci? Zarezervujte si termín videohovoru v rámci Wikiporadny.
Spolek Wikimedia Česká republika pořádá pro veřejnost vzdělávací a editační aktivity. Pro seniory jsou to kurzy psaní Wikipedie v rámci projektu Senioři píší Wikipedii.
Wikipedisté se také pravidelně scházejí na tzv. wikisrazech, zejména v Praze a v Brně.
O pomoc můžete žádat rovněž e-mailem na adrese info-cs@wikimedia.org.

Archivy
  • V zájmu přehlednosti se tato stránka průběžně archivuje. Archivy jsou tyto:


Oprava velkých písmen v nadpisu nového hesla

Zdravím,

vytvořil jsem nové heslo Ashley Montagu, ale nejspíš díky mému přehlédnutí se vytvořilo heslo Ashley montagu (s malým m). Mohu to nějak změnit? Nebo lze pouze vytvořit nové heslo se správným velkým písmenem? Jak pak smazat stránku se špatným heslem?

Díky za pomoc

Josef -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jkalcik (diskuse)

VyřešenoVyřešeno Vyřešil již Draffix. --Mates (diskuse) 17. 2. 2013, 23:32 (UTC)
pro Tvou informaci do budoucna: Dělá se to tak, že v záhlaví stránky najdeš odkaz „Přesunout“, na něj klepneš a do formuláře zadáš správný název stránky. --Jan Polák (diskuse) 18. 2. 2013, 05:10 (UTC)

Významnost článku Fórum 50 %

Dobrý den

stranka mi nejspíše byla schvalena ale pořad se mi tam objevuje toto upozornění :

Předmět tohoto článku možná nesplňuje podmínky významnosti. Pokud nebudou doloženy do 26. 2. 2013, může být článek smazán v procesu odloženého smazání. Významnost se nejlépe dokládá uvedením alespoň dvou nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů, které o předmětu článku publikovaly. Jestliže si nevíte rady, navštivte prosím stránku Potřebuji pomoc. Pro vkladatele šablony: vyhledejte v historii článku autora tohoto textu a na jeho diskusní stránku vložte šablonu Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Fórum 50 %. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Padesatprocent (diskuse) 19. 2. 2013, 11:17 (UTC)

abych se přiznal nevím si s tím rady do članku jsem vložil tento kod : Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Fórum 50 %. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. je to v pořadku nebo se to musí vložit někam jinam ?

děkuji za odpoved

S pozdravem --Padesatprocent (diskuse) 19. 2. 2013, 11:17 (UTC)

Vy teď musíte dokázat významnost subjektu. Nejlépe najít články z novin, kde se o fóru 50% píše, případně i jiné zdroje, viz WP:významnost. JAn (diskuse) 19. 2. 2013, 11:55 (UTC)
a ty pak vložím do toho članku nebo do nějake jine sekce ? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Padesatprocent (diskuse) 19. 2. 2013, 11:57‎ (CE(S)T)
Dobrý den, přímo do článku. Tam naopak nepatří kód, který jste do něj vložil (to je šablona upozorňující autora článku, vkládá se na diskusní stránku autora), proto jsem jej odstranil. Jinak v případě tohoto konkrétního článku stojí za zmínku také doporučení Wikipedie:Propagační článek. --Michal Bělka (diskuse) 19. 2. 2013, 11:59 (UTC)
@Padesatprocent, po EK: Dobrý den, ne, šablona {{Významnost autor}} patří na Vaši diskusní stránku, kde je správně umístěna už od 12. 2. 2013. Z článku už byla odmazána.
Jak je v článku Fórum 50 % psáno, do 26. 2. 2013 je potřeba do článku dodat informace, které doloží encyklopedickou významnost dané organizace, zkráceně tedy že je dostatečné významná na to, aby měla vlastní článek. Subjekt je významný, pokud je předmětem vícera netriviálních publikovaných prací, jejichž zdroje jsou nezávislé na subjektu samotném. Jsou např. nějaké knihy či internetové stránky, které o této organizaci podrobně píší? Napište je na konec článku.
Stačí takhle? S pozdravem --19. 2. 2013, 12:03 (UTC), Utar (diskuse)

Stačí :) děkuji za pomoc -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Padesatprocent (diskuse)

Část parametru v podmínkách

Upravuji šablonu. Jde nějak zařídit, aby podmínka {{#ifeq: nepracovala s celou hodnotou parametru, ale jen s jeho částí, třeba počátečním znakem nebo řetězcem? Chtěl bych to použít pro „blbuvzdorné“ opatření typu: Vložím-li obrázek jen jako název souboru, doplní šablona kód pro vkládání obrázků; vložím-li ho s celým kódem [[Soubor:, šablona už ho doplňovat nebude. --Bazi (diskuse) 20. 2. 2013, 11:44 (UTC)

Vím, že na názory ses neptal, nicméně mi to nedá: Osobně bych šel v tomto případě raději cestou sjednocování a to na variantu bez Soubor:, než cestou podporování rozmanitosti (= složitosti šablony i jakýchkoli dalších robotických úprav). Je-li to kvůli velikosti, tak tu snad lze realizovat jiným parametrem (a osobně se domnívám, že uživatel nejvíc ocení i při zobrazování v inforámečcích hodnotu frameless: „zobraz obrázek podle toho, jak má uživatel nastaveno v nastavení“).--Tchoř (diskuse) 20. 2. 2013, 13:05 (UTC)
Vlastně jde původně jen o překlenutí doby mezi chystanou změnou infoboxu (Šablona:Infobox Televizní pořad) a úpravou jeho hodnot ve všech článcích. V současné podobě pracuje s celým kódem, ale korektnější by IMHO mělo být jen zadání názvu souboru, k čemuž ho hodlám přinutit. (Nicméně bych stejně byl rád, kdyby takové možnosti – pracovat nejen s celou hodnotou, ale i jen s její částí – šlo využít, i pro jiné potenciální vychytávky.) --Bazi (diskuse) 20. 2. 2013, 13:24 (UTC)

Zobrazování příspěvků v kategoriích

Zdravím,

prosím o radu. Zpracoval jsem článek s názvem Inna Kalita. V kategoriích, kde je zařazen mi ho ale zobrazuje pod písmenem "I". Byl bych docela rád, kdyby byl zobrazen pod písmenem "K". Jak to mám udělat aby to takhle fungovalo?


Díky za radu.  :-)

--Sofista (diskuse) 22. 2. 2013, 16:23 (UTC)

Těsně před kategorie přidejte toto: {{DEFAULTSORT:Kalita, Inna}}. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 22. 2. 2013, 16:26 (UTC)
Postup popsaný kolegou Markem Koudelkou je nejjednodušší, ale i existují i jiné – viz Nastavení klíčů pro řazení. --Jan Polák (diskuse) 22. 2. 2013, 17:31 (UTC)

Pomoc s podmínkou významnosti a urgentní úpravou článku

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu jak postupovat v případě hlášky:

Předmět tohoto článku možná nesplňuje podmínky významnosti. Pokud nebudou doloženy do 21. 3. 2013, může být článek smazán v procesu odloženého smazání.

Významnost se nejlépe dokládá uvedením alespoň dvou nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů, které o předmětu článku publikovaly. Jestliže si nevíte rady, navštivte prosím stránku Potřebuji pomoc.
Pro vkladatele šablony: vyhledejte v historii článku autora tohoto textu a na jeho diskusní stránku vložte šablonu
Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku MyWAC TECHNOLOGIES. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o  předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --MyWAC (diskuse) 8. 3. 2013, 10:14 (UTC)

Odkazy na jiné články píšící o naší firmě jsou uvedené v referencích. Domnívám se ale, že ve špatném tvaru. Je to tímto nebo je chyba jinde?

Dále bych chtěla poprosit ještě o jednu radu s následující hláškou: Tento článek urgentně potřebuje úpravy. Pokud nebude upraven do 21. 3. 2013, může být smazán v procesu odloženého smazání.

Jak mají články vypadat, popisují stránky Vzhled a styl, Encyklopedický styl a Pravopis. Jestliže si nevíte rady, navštivte prosím stránku Potřebuji pomoc.
Pro vkladatele šablony: vyhledejte v historii článku autora tohoto textu a na jeho diskusní stránku vložte šablonu
Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku MyWAC TECHNOLOGIES. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --MyWAC (diskuse) 8. 3. 2013, 10:14 (UTC)

Zde opravdu netuším, co by ve článku mohlo být špatně.

Za jakoukoliv radu či doporučení děkuji! myWAC -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) myWAC (diskuse)

Dobrý den, článek MyWAC TECHNOLOGIES má především propagační podobu, např. výrazy: dynamická firma, oblast veškerých firemních aktivit, ryze česká, vlastní chápání potřeb klienta, zhodnotila zkušenosti atd. Potřeba popisovat z neutrálního pohledu je základní závazné pravidlo Wikipedie. Je potřeba doložit, že článek může mít význam pro běžné čtenáře, ne jen pro vaši firmu a vaše klienty. Např. už první věta běžnému uživateli, který neví, co je ERP/CRM mnoho neřekne. Pokud bude článek přepsán tak, aby neutrálně prezentoval oblast a význam firmy v IT, místo deklarovaných cílů, strategií a obrázků provozních prostor budovy, může si místo na Wikipedii obhájit. Zdraví --Matěj Orlický (diskuse) 8. 3. 2013, 11:03 (UTC)

Záhada - interwiki

Vytvořil jsem článek Poušť Sechura s odkazem na en:Sechura_Desert
1. robot asi doplnil na českém článku odkazy na další jazyky, ale nezapsal se do historie editace.
2. na en:Sechura_Desert není link na cs Poušť Sechura, ale v okamžiku kdy přejdu na Edit link [1]. tak již tam language cs je. --Ramon de L (diskuse) 10. 3. 2013, 09:12 (UTC)

Udělejte prázdnou editaci na en a objeví se. --Marek Koudelka (diskuse) 10. 3. 2013, 09:16 (UTC)
Díky --Ramon de L (diskuse) 10. 3. 2013, 11:10 (UTC)
@Ramon de L: Postřehy, více viz Wikipedie:Wikidata:
  • robot se nezapsal do historie editace – načítají-li se interwiki nově přes Wikidata, jde to interně, ne přes editace
  • na en není link na cs – chvíli trvá, než se data propojí; jakmile je článek přidán do Wikidat, buď počkáš den dva nebo provedeš v daném článku prázdnou editaci, aby se znovu načetl z vnitřní databáze
  • v okamžiku kdy přejdu na Edit link – tak budeš na Wikidatech, kde jsou data aktuální
  • odkaz na Wikidata přidal Martin Davídek, zatím to jde pouze ručně
  • na stránky Wikidat lze odkazovat i pomocí vnitřních odkazů: d:Q939994 --10. 3. 2013, 11:13 (UTC), Utar (diskuse)
Děkuji, něco nového pro mne.--Ramon de L (diskuse) 10. 3. 2013, 20:02 (UTC)

Dobrý Den

Rád Bych zrušil účet http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:North_island_home_korea

nautisgallery@yahoo.com

děkuji oto ivanovsky

Zdravím, přímo zrušit účet nelze, pouze ukončit činnost (kdykoliv se k ní samozřejmě můžete vrátit!) Pokud chcete můžete si na na sou uživ. stránku nechat vložit {{DUP na žádost}} nebo resp. na diskusní stránku{{DUTP na žádost}}, které budou oznamovat Vaši nečinnost. Napořád bude však zaznamenáno, že se tu někdo s tímto jménem objevil. --Mates (diskuse) 11. 3. 2013, 21:30 (UTC)

Guslar

V hesle Guslar bych potřeboval zrušit odkaz na chorvatskou a německou wiki (nesmysly) a přidat odkaz na ruskou: Великий Гусляр. Mě se nějak nevede. Děkuji. --B.mertlik (diskuse) 12. 3. 2013, 18:24 (UTC)

Zdravím, interwiki nově fungují přes projekt Wikidata (viz Wikipedie:Wikidata). Články jsem propojil podle Vaší instrukce, mělo by to být v pořádku. --Michal Bělka (diskuse) 12. 3. 2013, 18:39 (UTC)

Pomoc s tabulkou a nts

Dobrý den, mám na stránce svého pokusu o import dva problémy, 1/ rozjíždí se mi několik řádků ve složité tabulce, 2/ česká Šablona:nts zřejmě nemá definouvanou hodnotu "N/A"asi vyřešeno. Děkuju za pomoc. Littledogboy (diskuse) 13. 3. 2013, 12:59 (UTC)

Problém byl v šabloně {{Vlajka a překlad}}, kde bylo před ukončením </noincludeonly> odřádkováno, takže byla-li šablona umístěná mezi značkami kurzívy nebo těsně před poznámkou/referencí, způsobovalo to potíže. Šablonu jsem opravil, a spravila se tím i tabulka.
P. S. Nebylo by lépe rovnou překládat do jednotné šablony {{Vlajka a název}}, v které by byl příslušný překlad názvů zahrnutý? --Bazi (diskuse) 13. 3. 2013, 13:46 (UTC)
Díky! Re PS: Vlajka a název v podstatě překládá opačným směrem, z čj do aj, zdá se mi? Littledogboy (diskuse) 13. 3. 2013, 14:14 (UTC)
Je to takový pokus, který se zřejmě docela osvědčil tady a tady. Myslíte, že takové informace v češtině jsou přínosem? Littledogboy (diskuse) 13. 3. 2013, 21:07 (UTC)
Vlastně ano. Ta {{Vlajka a název}} se ještě liší od od šablony {{Flagicon}}, do které lze zadávat i mezinárodní zkratky jednotlivých zemí (například CZE pro Českou republiku či TCH pro Československo atp.), ale zase nedoplňuje ty názvy zemí. Šablona {{Vlajka a název}} je navíc ošetřena tak, aby se při zadání některých přesměrovávaných názvů státu (například Česká republika) udělal odkaz přímo na přesměrovaný výraz (v našem příkladě tedy přímo na Česko a nikoliv přesměrovávaný na Česká republika). --Jan Polák (diskuse) 14. 3. 2013, 08:39 (UTC)
Díky, měl bych tedy svou šablonu {{Vlajka a překlad}} zkontrolovat v tomto smyslu.
Můžeš. --Jan Polák (diskuse) 15. 3. 2013, 14:52 (UTC)

Teď koukám, je tu ještě zásadní problém, sortování – nejen v mém pokusu o import, ale i třeba tu: Seznam zemí podle zahraničního dluhu; kupodivu v Státní dluh a rating to sortuje ok. Možná je tedy naše {{nts}} zcela nefunkční? (Je to škoda, u takových tabulek je sortování dost důležité.) Littledogboy (diskuse) 14. 3. 2013, 20:37 (UTC)

Možná by stálo za to lépe konkretizovat svůj problém (jaké sloupečky se špatně sortují apod.). Domnívám se, že v článku o Zahraničním dluhu je problém ve sloupečku „Zahraniční dluh v USD“. Zkus nahradit desetinné čárky symbolem nezlomitelné mezery (&nbsp). To by, myslím, mělo pomoci. --Jan Polák (diskuse) 14. 3. 2013, 22:12 (UTC)
Díky moc, řadí! Vlastně ještě jednu otázku, vypečenou: Prosímvás můžu v šabloně tu switchnutou proměnou použít 2×? Když se proměnné {{{1}}} přiřadí nějaká hodnota switchem, můžu pak dosadit později v téže šabloně tu přiřazenou hodnotu, abych nemusel dělat 2× ten samý switch? Littledogboy (diskuse) 15. 3. 2013, 13:29 (UTC)
Přiznám se, že vůbec netuším, o čem mluvíš, resp. co máš na mysli. --Jan Polák (diskuse) 15. 3. 2013, 14:52 (UTC)
Nevím, jak to dobře vysvětlit. Potřeboval bych zopakovat české jméno země nejdřív ve span title="", potom bude Soubor:(jméno země v aj) a potom zase české jméno země. Jak na to? Littledogboy (diskuse) 15. 3. 2013, 15:12 (UTC)
Je to šabloně {{Vlajka a překlad}}, viď? Tak to už vím, co myslíš, ale nenapadá mne (zatím), jak to udělat. --Jan Polák (diskuse) 15. 3. 2013, 18:32 (UTC)
Honzo, proč se na to ptám: Přemýšlím, jak vyřešit sortování států podle abecedy. Například podívej se na Seznam členských států OSN a zkus sortovat tabulku podle sloupce Členský stát. Littledogboy (diskuse) 15. 3. 2013, 18:48 (UTC)
V těch státech OSN je jednoduše využita šablona {{Vlajka a název}}. --Jan Polák (diskuse) 15. 3. 2013, 18:59 (UTC)
No právě, a sortuje to blbě. Littledogboy (diskuse) 15. 3. 2013, 19:27 (UTC)

┌──────────────────────┘ V čem je problém? Myslíš v tom Č, Š apod. na konci seřazení? řadí to podle „anglické“ abecedy a to tady myslím bylo celkem normální, ne? Nebo se pletu…? --Jan Polák (diskuse) 16. 3. 2013, 22:01 (UTC)

Aha, Honzo, nejdřív tedy vyřešit sortování českých znaků obecně. Dám si prosbu na technickou. Littledogboy (diskuse) 28. 3. 2013, 16:02 (UTC)

Tedy hotovo, díky za pomoc. Littledogboy (diskuse) 3. 4. 2013, 14:56 (UTC)

Wikidata

Zdravím, jak se vkládají interwiki, když článek zatím existuje jen na anglické Wikipedii a já zakládám druhý toho druhu na české, takže v levém sloupečku nenajdu odkaz na Wikidata? --194.228.13.137 14. 3. 2013, 15:57 (UTC)

Je-li článek na anglické Wikipedii propojen s Wikidaty, přejděte tam, klikněte na Edit links a dole na Přidat. Není-li, založte novou položku a přidejte do ní oba články. Více viz Nápověda:Mezijazykové odkazy. --14. 3. 2013, 16:16 (UTC), Utar (diskuse)
P.S.: Je-li článek připojen jako jediný, v článku se odkaz nezobrazí, ale když dáte nahoře Editovat, měl by se objevit.
Za to P.S. děkuji i já :-) Ale určitě by stálo za to tam to „edit links“ mít i normálně. --Marek Koudelka (diskuse) 14. 3. 2013, 16:23 (UTC)
Řešení se snad brzy dočkáme. Registrovaní uživatelé můžou využít uživatelský skript mj. na zobrazení odkazu na vytvoření nové položky
mw.loader.load("//www.wikidata.org/w/index.php?title=User:Yair rand/WikidataInfo.js&action=raw&ctype=text/javascript");
A jinak stále funguje klasické interwiki, i když je považováno za zastaralé. JAn (diskuse) 15. 3. 2013, 06:54 (UTC)
Nevím, do jaké míry duplicitně funguje klasické interwiki, když Addbot činí u článků Odstranění odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech. Snad kontroluje, zda odstranuje jen duplicitní odkazy. --Ramon de L (diskuse) 18. 3. 2013, 14:21 (UTC)
Ano, měl by odebírat jen ty připojené. Už se u několika článků stalo, že se pak odmazával zbytek iw (které nebyly předtím na WD předtím doplněny – různé iw konflikty, nové články…) a přidávaly se na Wikidata ručně. Viz meta:User:Addbot.
A stále fungují znamená, že tam, kde není článek připojen do Wikidat, se berou odkazy na jinojazyčné verze postaru z článku (snad dokonce, jsou-li v článku nějaké iw odkazy, které u připojené položky na WD nejsou, tak se zobrazují z obou míst). --18. 3. 2013, 14:48 (UTC), Utar (diskuse)

Prosím wikipedistu o praktickou pomoc při úpravě článku

Zdravím (kohokoliv).

Nejsem vůbec technický typ a dnes jsem se snažila založit nový článek (svůj první) na české wikipedii. Jednalo se o překlad stránky us wikipedie Gloucester Courthouse a potřebovala bych provést úpravy na tomto odkaze http://cs.wikipedia.org/wiki/Gloucester_Courthouse, aby vypadal jako ten originál. Netuším, jak tam na tu pravou stranu nacpat ten rámeček s fotkou. Dost se ve všech nápovědách a radách ztrácím a bylo by super, kdybych se mohla s někým spojit na skype/mailu/nebo jinak a probrat, co všechno je potřeba udělat.

Díky moc za pomoc.

--Catriona (diskuse) 15. 3. 2013, 18:14 (UTC)

Dobrý den, pár základních úprav jsem provedl a mohu pomoci s dalšími. Obecně bych doporučoval při překladu článku z cizojazyčné Wikipedie otevřít k editaci originální článek, zkopírovat celý kód, ten vložit do české stránky a pak překládat. Zůstane tak zachováno formátování a některé další wikipedické prvky, které je pak snazší upravit pro českou Wikipedii. --Bazi (diskuse) 15. 3. 2013, 18:29 (UTC)
@Catriona: Pro inspiraci, jak je formátování řešeno na české Wikipedii, můžete využít nějaký příbuzný článek, např. Oklahoma City. --15. 3. 2013, 18:44 (UTC), Utar (diskuse)

Stránka conamen

Co a jak máme změnit, stránka je informační. Přitom je u ní text, že má znaky reklamy, použil jsem pouze inspiraci od jiných článku a vložil jsem zde základní informace jako jsou například na stránce život dětem. Co se týče podmínek významnosti, jestli dobře chápu - je myšleno kde bylo publikováno, tak například časopis Jezdectví, Blezk pro ženy atd. Bohůžel moc tomu zde nerozumíme. PoraĎte díky nebo pomozte s úpravou děkuji moc. http://cs.wikipedia.org/wiki/Conamen -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Conamen (diskusepříspěvkybloky) 16. 3. 2013, 16:27‎ (CE(S)T)

Snad dostatečně zodpovězeno na diskusní stránce uživatele a příslušného článku.--Jiekeren (diskuse) 16. 3. 2013, 16:42 (UTC)

ok děkuji už se pomalu začínám orientovat jak zde používat.... děkuji--Petr Marek - Conamen (diskuse) 16. 3. 2013, 17:37 (UTC)

můžete prosím zkontrolovat stránku conamen, jestli už je vše v pořádku a můžou být odstraněno {{významnost}} a {{urgentně upravit}} děkuji--Petr Marek - Conamen (diskuse) 16. 3. 2013, 18:26 (UTC)
Zdravím, stále není splněn požadavek 2NNVZ, takže to nedoporučuji. Jediným zdrojem je prozatím článek na Denik.cz – ovšem o tom by se dalo ještě spekulovat, jelikož se sdružení Conamen nevěnuje v dostatečné míře. Je zaměřen na jednu činnost (pomoc chlapci), dětské mozkové obrně atd. Vaše činnost je velmi záslužná, ovšem podle mého názoru do encyklopedie nepatří. Rozhodně se mi nelíbí, když někdo píše článek o své vlastní tvorbě, firmě, osobě... vždy to pak dopadá jako možná reklama. Třeba i přesto, že to nebylo cílem. --DobyvatelCZ (diskuse) 16. 3. 2013, 20:31 (UTC)

Šablona Autoritní kontrola

Dobrý den / Ahoj, Založila jsem novou šablonu {{Autoritní kontrola}} pro odkazování na autoritní záznamy v katalozích či databázích knihoven apod. institucí podle en:Template:Authority control. Nemůžu přijít na to, proč se v článku Jiří Cejpek, kde je šablona využita se všemi dílčími šablonami, tj. {{Autoritní kontrola/VIAF}} {{Autoritní kontrola/AUT}} {{Autoritní kontrola/ISNI}} a {{Autoritní kontrola/LCCN}}, jednotlivé druhy autoritní kontroly a jejich čísla nezobrazují v jednom řádku. V článku Lidmila Vášová, kde je šablona využita pouze se dvěma dílčími šablonami (VIAF, AUT), se jednotlivé druhy autoritní kontroly a jejich čísla v jednom řádku bez problému zobrazují. Chyba bude asi někde ve zdrojovém kódu souhrnné šablony {{Autoritní kontrola}} - pokud by se na to někdo mohl podívat a pokusit se chybu napravit tak, aby se ve všech článcích, kde je a bude šablona využita, všechny druhy autoritní kontroly zobrazovaly v jednom řádku, bez ohledu na to, kolik druhů je v rámci šablony zrovna využito (časem možná přibudou i další, ukáže-li se to jako smysluplné, i když je to asi běh na dlouhou trať ...), bylo by to fajn. Předem díky. --Lusas (diskuse) 17. 3. 2013, 12:16 (UTC)

Je to tak vyhovující? --Jan Polák (diskuse) 17. 3. 2013, 14:11 (UTC)
Ještě jsem doplnil oddělovací tečky --Bazi (diskuse) 17. 3. 2013, 14:36 (UTC)
Moc díky Vám oběma. Nyní je to přesně tak, jak jsem si představovala. Hezký zbytek neděle. --Lusas (diskuse) 17. 3. 2013, 14:45 (UTC)
A také, Bazi, díky za odstranění té úvodní hvězdičky. Předběhl jsi mne. --Jan Polák (diskuse) 17. 3. 2013, 14:56 (UTC)

Uživatelova stránka

Chtěl bych se jen zeptat, že když tak projíždím ty některé uživatelské stránky, jak nebo z kama berete ty ,,šablony" např. TENTO UŽIVATEL JE Z České republiky, TENTO UŽIVATEL JE RODILÝ mluvčí češtiny, žije v PRAZE atd.. DÍKY --(Luksatka (diskuse) 20. 3. 2013, 10:25 (UTC))

Ahoj, na jazyky máš specifickou šablonu
{{#babel:cs|sk-2|en-2}}
Na zbytek máš buď šablony ({{User ČR a EU}} či {{User Praha}}) nebo si je vytvoříš sám pomocí šablony například {{nálepka levá}}). --Jan Polák (diskuse) 20. 3. 2013, 11:13 (UTC)
Je k tomu nápověda na Wikipedie:Nálepka --Matěj Orlický (diskuse) 21. 3. 2013, 09:14 (UTC)

Poruchy

porad mne vykakuje plugin a seka vsude na strankach kam du,co s tim,kdo poradi,sem samouk na pc, -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Drak56 (diskuse)

Zalomení číslovaného seznamu do více sloupců

Poraďte mi prosím, jak – a zda vůbec to jde – provést zalomení číselné řady (vytvořené s pomocí znaku #) do 2 či více sloupců. Jde mi o to, aby mi na sebe sloupce číselně navazovaly a nezačínalo se počítání v každém odznova, jak ukazuje následující příklad:

  1. položka
  2. položka
  3. položka
  1. položka
  2. položka
  3. položka

Děkuji předem za radu! --Iaroslavvs (diskuse) 21. 3. 2013, 20:38 (UTC)

{{sloupce}}--Tchoř (diskuse) 21. 3. 2013, 21:02 (UTC)
Nebo lze v jakékoli situaci (nejen u sloupců) navázat přerušené číslování pomocí <li value=""> takto:
  1. První navazující položka
  2. Druhá položka
  3. Třetí položka
--Bazi (diskuse) 21. 3. 2013, 23:30 (UTC)
Nefunguje to ale v Internet Exploreru. --Jan Polák (diskuse) 23. 3. 2013, 20:57 (UTC)
Na fixu se už pracuje. --G3ron1mo 23. 3. 2013, 21:10 (UTC)

Nejjednoduší uvedení zdroje informací-wikipedie

Dobrý den. Rád bych použil několik textů,jež vysvětlují význam starých nástrojů (kutna,díže,svěrka atd...)do popisku exponátů v obecním muzeu,které jsme před nedávnem založili. Stačilo by pouze souhrně na jednu z děkovných tabulí napsat,že zdroj popisků pochází z webu WIKIPEDIA.ORG ?Případně poprosím o co nejjednuduší formulaci,kterou bych právně vyhověl. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.177.58.181 (diskuse)

Více k tomu tématu se dovíte na Wikipedie:Citování Wikipedie. Obávám se, že děkovná tabule oznamující, že některé nebo všechny popisky jsou převzaty z Wikipedie, sama o sobě nepostačuje. Když se podíváte na text licence, odstavec 4, bod c), zjistíte, že máte povinnost přiměřeným způsobem odpovídajícím nosiči informací uvést autory, název díla, internetový odkaz na dílo a informace o úpravě (pokud bylo dílo upravováno). Na Wikipedie:Citování Wikipedie zjistíte, že vzhledem ke kolektivnosti tvorby článků není obvykle přiměřené uvádět všechny autory, nicméně toto ulehčení lze přijmout jen za předpokladu, že jsou uvedeny dostatečné informace k tomu, aby si kdokoliv mohl na původním umístění díla autory snadno najít.
Tedy: Doporučuji u jednotlivých popisků uvádět na konci, klidně i malým písmem, citaci článku, z něhož jste přebírali text. Text různých typů citací lze ke kterémukoliv článku vyvolat pomocí odkazu v levém menu "Nástroje/Citovat stránku". --Beren (diskuse) 23. 3. 2013, 19:34 (UTC)

nahravání obrázků - práva

Mám jednu otázku, například tady na německé verzi Elitserien 2012/2013 je tabulka a u těch týmu je jejich klubové logo, nevíte náhodou, jak to logo dát třeba na české verzi ? prý můžou (např: němci, angličané atd..) uložit obrázky na jejich wikipedie a nemusí je nahrávat na WikiCommons. Například tady tohle logo na německé wikipeii http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:AIK_Solna.svg, tenhle obrázek není na WikiCommons? mají jiné práva nebo proč? Díky --Luksatka (diskuse) 27. 3. 2013, 16:44 (UTC)

Tímto problémem se zabývá Wikipedie:Licenční politika u souborů. Jde o to, že některé nesvobodné licence je možné povolit a nahrávat na českou Wikipedii. Bohužel v současné době není komunitou schválená žádná taková výjimka. Poslední povolené nesvobodné licence byly odstraněny jako nevyhovující, protože podle rozhodnutí Nadace musí navíc jít o tzv. „zákonné licence“, tedy v podstatě výjimky v autorském zákoně, nikoliv o nějaká speciální povolení držitele autorských práv (dle filosofie prosazování svobodných licencí ... pokud chce držitel práv povolit užití obrázku, je lepší, když to bude pod svobodnou licencí a nikoliv mu umožňovat nějaké třetí cesty). Stejné to mají i jiné projekty. Pokud Němci mají ve svém autorském zákoně výjimku, kterou lze aplikovat na loga sportovních klubů, pak jejich obrázky mohou mít. Co se týká našeho zákona, tak o podobné výjimce nevím. --Beren (diskuse) 27. 3. 2013, 17:28 (UTC)
Ano, například tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Elitserien_logo.svg tenhle obrázek není nahrán na commons, ale na české wikipedii, tak jestli to jde, tak můžu například to logo z německé wikipedie http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:AIK_Solna.svg nahrát i na českou ne ? a jestli to jde tak jak ? Díky za odpověď --Luksatka (diskuse) 28. 3. 2013, 18:31 (UTC)
Soubor:Elitserien logo.svg je nahán na Commons. --Marek Koudelka (diskuse) 28. 3. 2013, 18:38 (UTC)
Jde, myslím, o to, že každý stát má trošku jinou politiku v oblasti autorského práva. A tudíž to, co se zobrazí na německé Wikipedii, která se řídí německým autorským zákonem, se nemusí zobrazit na české Wikipedii, jež se řídí českým autorským zákonem. V některých nuancích co německý zákon povolí, může český zakazovat. A proto vznikají tyto nesrovnalosti.--Jan Polák (diskuse) 28. 3. 2013, 23:02 (UTC)
Aha, a ještě něco, na německé wikipedii na stránce NHL 2012/2013 sem našel zajímavou šablonu http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=NHL_2012/13&action=edit&section=5, tady je odkaz na tu šablonu http://de.wikipedia.org/wiki/Vorlage:NHL-EDM1972, v podstatě je to logo klubu + jméno klubu, ale bohužel já neumím takovou šablonu vytvořit a nevím jestli by to ani u české verze wikipedie šlo, protože to logo Edmonton Oilers na české Wikipedie není k sehnání, jiné země jako USA, V.B, Francie ho mají a my ne. Tak by mě zajímalo jestli to můžu nahrát na českou verzi a nebo jak udělat takovou šablonu, aby to bylo jako na německé wikipedii. Díky --Luksatka (diskuse) 31. 3. 2013, 12:41 (UTC)
Vztahuje se k tomu to samé, co jsem Ti psal výše. Český autorský zákon to neumožňuje, tak by se Ti stejně logo klubu nezobrazilo. --Jan Polák (diskuse) 31. 3. 2013, 14:30 (UTC)
Takže není nějak možné, třeba tenhle obrázek http://lv.wikipedia.org/wiki/Att%C4%93ls:Jokerit_Logo.png z litevské wiki dát na českou, protože to logo je na každé jiné wikipedii, kromě naší, ale nechápu proč není na commons. Prostě jednosduše nejdete to nějak zkopírovat nebo dát na českou wiki nebo verzi a kdyby to šlo jak ? Díky --Luksatka (diskuse) 2. 4. 2013, 11:34 (UTC)
Ne, nejde to nijak zkopírovat. Pokud to není na commons, nelze to v české wikipedii použít. Na commons to není právě proto, že to nelze v některých jazykových mutacích použít.--Zdenekk2 (diskuse) 4. 4. 2013, 21:17 (UTC)
@Luksatka: Ovšem ano, na některých jazykových verzích mohou být nahrány soubory, které sice v danou chvíli nejdou využít na české Wikipedii (protože jsou umístěny jen na té dané verzi), ale jejich licence umožňuje přesunutí tohoto obrázku na Commons. Po tomto přesunu by zde využity být mohly. Je ale důležité, pod jakou licencí ten který soubor je, určitě nejde přesunout soubory pod Fair use. Více viz commons:Commons:Fair use/cs. --4. 4. 2013, 21:39 (UTC), Utar (diskuse)
P.S.: O to logo je na každé jiné wikipedii pochybuji.

Jak do článku přidat obrázky a spoustu dalších věcí?

mohu se vás zeptat jak se dělají stránky , které tu jsou zatím sem vytvořil jednu stránku a moc se mi nepodařila , protože nevím jak se do té stránky dávají obrázky , a spoustu dalších věci . předem děkuji za odpověd -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Petar090 (diskusepříspěvky)

Podívejte se na Nápovědu v levém panelu a Vložení obrázku do článku. Můžete také zkusit „okoukat“ z podobného, propracovanějšího článku, když zvolíte editovat (bez ukládání editace). Článek Seznam největších měst Evropy byl označen jako neověřený, protože chybí odkaz, odkud jsou čerpány údaje o počtu obyvatel. To se dělá tak, že za údaj o počtu obyvatel vložíte, odkud jste čerpal (třeba www stránka) mezi tyto dvě značky: <ref> </ref>, na konec článku přidáte ještě:
== Reference ==
<references />
Takto je například označen počet obyvatel v článku Moskva, který se liší od vašeho údaje. Toto pracné dokládání údajů je požadováno proto, aby si nebylo možné údaje libovolně vymyslet. --Matěj Orlický (diskuse) 28. 3. 2013, 14:16 (UTC)

Obrázek k článku Sucker Punch

Dobrý den, už několik dní se snažím nahrát tento obrázek: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sucker_Punch_poster.jpg.

Bohužel mi nejde vložit do mého článku, který se jmenuje Sucker Punch: http://cs.wikipedia.org/wiki/Sucker_Punch.

Žádám Vás tedy, jestly by jste mi s nahráním tohoto obrázku do mého článku pomohly, protože ten obrázek co tam vložil autor je legální, protože ho používá na anglické wikipedii, ale me nejde vložit do mého článku.

Děkuji.

Dobrý den, na anglické wikipedii je ten obrázek povolen (spadá pod Fair use). Na české wikipedii to ale možné není (Wikipedie:Fair use). Čili: bohužel není možné obrázek vložit, a to z právních důvodů. --Jvs 2. 4. 2013, 15:13 (UTC)

článek z EN-wikipedie chci přeložit do cz a zveřejnit na cs.wikipedii

Zdravím, trochu se až moc potýkám s převedením článku z en na cz verzi wikipedie. Řeknu to popořadě: 1. Jsem přihlášen na CS wikipedii. Musím se extra přihlásit i na EN wikipedii? 2. V EN wikipedii jsem objevil velmi dobře zpracovaný článek "pressure washer" a rád bych ho přiložil do CS v jazyku českém. Musím odkaz na čláánek vytvořit v CS zcela nový a nebo lze z EN stránek přejít do verze CS a přepsat pak následovně pouze text? 3. Pomohl by mi s tím někdo?

Díky moc--Hamberger (diskuse) 4. 4. 2013, 06:14 (UTC)

Ahoj,
  • ad. 1. na en wiki nemusíš být přihlášen, pokud budeš, není to na škodu, má to podobné výhody jako být přihlášen na cz wiki
  • ad. 2. článek na cz wiki vytvoříš jako každý jiný článek tak, že klikneš na jeho název, např. Tlakový čistič, do kterého potom umístíš český text, na konec nového článku je pak dobré připojit šablonku Šablona:Překlad. Pokud máš na mysli mezijazykové odkazy vlevo od článku, nejjednodušší asi bude, až bude článek hotový, přidat odkaz na českou verzi článku do en.wiki, do české verze je pak doplní roboti.
  • ad. 3. kdyby bylo něco potřeba, napiš mi na Diskuse s wikipedistou:Ladin. --Ladin (diskuse) 4. 4. 2013, 06:33 (UTC)

Thnx. jdu na to...--Hamberger (diskuse) 4. 4. 2013, 06:51 (UTC)

Upřesnění:
  • Žádná czwiki ani CZ Wikipedie neexistuje. Česká Wikipedie značí verzi v češtině, ne patřící Česku.
  • Provázání na ostatní jazykové verze se nyní řeší přes Wikidata. Na anglické verzi přejděte přes odkaz Edit links a český článek přidejte do tamějšího seznamu. Více viz Nápověda:Mezijazykové odkazy. --4. 4. 2013, 07:04 (UTC), Utar (diskuse)

To:Utar: Tož teď jsem z tého všeho ouplně jelen. Chtělo by to vysvětlit polopatě. Ladin nabídnul jednodušší verzi. Utar sice novou, ale nepochopil že potřebuji pomoci, nikoliv ještě víc zamotat hlavu. Tož si žto du hodit...díky--Hamberger (diskuse) 4. 4. 2013, 07:29 (UTC)

Ty informace, které tady přidal Utar ohledně jazykových verzí se týkají jenom toho doplnění mezijazykových odkazů vlevo od článku. To jsou věci, které se dělají po vytvoření článku a není třeba si s tím lámat hlavu. Pokud se vytvoří článek, ty odkazy vlevo už tam vždy někdo přidá. To že česká wikipedie nepatří Česku má Utar taky pravdu, stejně jako že anglická nepatří USA, GB, Austrálii a ani ostrovu Man, ale vůbec to nesouvisí se zakládáním článku. Je dobré to občas zdůraznit, aby náhodou založení článku nevypadalo příliš jednoduše :-) --Ladin (diskuse) 4. 4. 2013, 07:44 (UTC)
@Ladin: Neříkám, Ladine, že tvoje verze je špatná a že se při zakládání článku musí udělat, to co jsem napsal. Ale i na téhle stránce se hledá, jak věci fungují, takže by tu měly být i nejnovější/nejpřesnější informace či odkazy na ně. Proto to bylo nazváno Upřesnění. Díky Janu Polákovi níže za mediaci. S pozdravem --4. 4. 2013, 08:04 (UTC), Utar (diskuse)
Klid, kolego. Udělej to podle Ladinova návodu. Kolega Utar jen upřesňoval některé části v jeho textu. Až článek napíšeš celý, obrať se sem a dořešíme ty odkazy na verze v různých jazycích. A nebo Ti i s tím poradí kolega Ladin a vyřešíš to s ním celé. Přeji zdar a hodně síly při tvorbě článku. --Jan Polák (diskuse) 4. 4. 2013, 07:45 (UTC)

Václav Adalbert hrabě Šternberk

Dobrý den,zajímalo by mně,kdy a kde se tento narodil a také jeho navázání na rodokmen Šternberků.Vím jenom,že byl majitelem Drnholeckého panství a zemřel bezdětný kolem roku 1709 Děkuji Vám! jvan -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 82.117.156.227 (diskuse)

V úvodu této stránky je psáno Tato stránka má sloužit k řešení takových otázek, které se týkají výlučně Wikipedie a jinam se „nevejdou“, tedy otázek všeobecného a jednotlivá témata přesahujícího charakteru. Tato stránka není všeobecnou internetovou poradenskou službou. Prosím, dodržuj to a svůj dotaz polož třeba do Googlu či jiným odborníkům. Díky. --Jan Polák (diskuse) 7. 4. 2013, 16:04 (UTC)

výřez z obrázku

Šablona:Часть изображения

Zdravím, toto sem našel zde, http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2,_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

a hezky to funguje, umožnuje to použít výřez z nějakého obrázku, bez nutnosti ho reálně ořezávat.... Jak toto udělat v českém prostředí naší Wikipedie?

Děkuji. --90.179.244.132 17. 4. 2013, 12:13 (UTC)

Ahoj, neumím sice rusky, ale předpokládám, že se bude jednat o funkci, která využívá CSS vlastnost clip. Co Ty na to? --Jan Polák (diskuse) 17. 4. 2013, 13:18 (UTC)

80.250.22.9 – spammer?

Viz [2]. Správný postup? Littledogboy (diskuse) 18. 4. 2013, 12:46 (UTC)

Poslední editaci jsem zrušil, protože „reference“ nedokazovala nic.--Zdenekk2 (diskuse) 18. 4. 2013, 13:07 (UTC)
No a ty ostatní jsou na jím vytvořené e-shopy... Littledogboy (diskuse) 18. 4. 2013, 13:09 (UTC)
Jsou staršího data (předposlední revertoval Palu), nějaké encyklopedické informace tam jsou, ale klidně revertujte.--Zdenekk2 (diskuse) 18. 4. 2013, 13:20 (UTC)

Infobox jazyk

Nic mi po tom není, ale nepřekračují Infobox jazyk a Infobox jazyková skupina poněkud hranice svých kompetencí? Viz např. Angličtina. (Já do toho radši hrabat nebudu.) Littledogboy (diskuse) 19. 4. 2013, 18:14 (UTC)

Ahoj, co tím myslíš? Že se ty texty s odrážkami špatně zalamují a vytékají mimo hranici infoboxu? Problémy odrážek s obtékáním jsou známé. --19. 4. 2013, 18:49 (UTC), Utar (diskuse)
Aha. Littledogboy (diskuse) 19. 4. 2013, 19:20 (UTC)

Infobox - kniha v Národní knihovně

Ahoj, potřeboval bych poradit jak zadat do infoboxu seznam děl v Národní knihovně u autora Tom Lery. http://cs.wikipedia.org/wiki/Tom_Lery Karelstetka (diskuse) 20. 4. 2013, 17:45 (UTC)

Využívá se při tom šablona {{NK ČR}}. Postačí Ti takto ta informace? --Jan Polák (diskuse) 20. 4. 2013, 17:47 (UTC)
Naprosto, díky moc. --Karelstetka (diskuse) 20. 4. 2013, 19:53 (UTC)
Není zač. --Jan Polák (diskuse) 20. 4. 2013, 20:09 (UTC)

Významnost článku Tom Lery

Zdravím vás, vytvořil jsem článek o autorovi, zpěvákovi, spisovateli Tom Lery a objevila se mi tam hláška o Wikipedie:Encyklopedická významnost. Potřeboval bych poradit, jestli reference, které jsem uvedl jsou dostačující - Recenze na knižním webu, výsledková listina soutěže Český slavík a Katalogizační záznam NK ČR - vydaná kniha. Zda-li je to považováno za netriviální, vícero zdroj. Nezávislé na subjektu samotném to bezpochyby je. Díky --Karelstetka (diskuse) 20. 4. 2013, 21:20 (UTC)

ta recenze dejme tomu - i když je spíš o knize než o autorovi - ovšem druhý netriviální zdroj hledám marně. Rozhodně to nejsou výsledkové listiny nebo katalogizační záznamy. --Kyknos (labuť stěhov (diskuse) 20. 4. 2013, 21:34 (UTC)
doložil jsem článek z Novinek, kde je fotografie. Bohužel nebylo míněno jméno, neb šlo tehdy o citlivou záležitost.--Karelstetka (diskuse) 20. 4. 2013, 22:02 (UTC)