Wikipedista:Michal Bělka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie



Michal Bělka hloupě odpovídá
na chytrou otázku (2010)


Michal Bělka hloupě odpovídá
na chytrou otázku (2019)

Domovem tohoto uživatele je
Mladá Boleslav

Tomuto uživateli můžete poslat
e-mail, další kontakty najdete na osobním webu.

Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
Wikipedisté podle jazyka

Michal Bělka byl od února 2013 do ledna 2019 správce české Wikipedie, staral se převážně o zprovoznění a následnou údržbu Panelu referencí. Na Wikipedii přišel jako děcko v roce 2006, vrátil se roku 2010, o dva roky později díky ní úspěšně odmaturoval na Gymnáziu Dr. Josefa Pekaře a při studiu na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy se začal živit psaním, posléze i točením zpráv. Wikipedii protlačil na každé své mediální pracoviště – napsal o ní článek pro iDNES.cz a natočil reportáž pro Události České televize. Postupně si uvědomil, že chce vlastně profesní život trávit úplně jinak, a vrátil se na své gymnázium v roli kantora.

Mnou založené články[editovat | editovat zdroj]

Články s mým výrazným přispěním[editovat | editovat zdroj]

Kromě toho mám na svědomí mj. 88 fotografií z Černobylské uzavřené zóny a několik snímků někdejšího tábora migrantů v Calais.

Mnou vytvořené šablony a jiné technikálie[editovat | editovat zdroj]

Co jsem propašoval na Hlavní stranu[editovat | editovat zdroj]

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Wikikytička za vylepšení článku Wellington, kterou mi 13. července 2010 udělil Ragimiri poté, co mě naučil tvořit wikitabulky :) 21.9.2010: Další Wikivyznamenání 2. stupně, tentokrát od Podzemnika "za trpělivost a snahu dovést Wellington mezi DČ, což se Vám nakonec podařilo." 15.1.2012: Naučil jsem se vyrábět infoboxy a vyrobil jeden na míru hned dvěma kandidátům na nejlepší články (Infobox Divadlo pro Městské divadlo Brno a Městské divadlo Mladá Boleslav). Od K123456 pak přistála na mé diskuzní stránce Železná hvězda kvalitního Wikipedisty 2.2.2012: Medaili Karla Čapka mi udělil Jann za Nejlepší článek Městské divadlo Mladá Boleslav 16.12.2012: Řád císařských klenotů jsem si jako správný egoista udělil sám, a to za dvojnásobné splnění podmínek pro udělení Řádu tří klenotů. 9.2.2013: Ragimiri mi věnoval další slunečnici, tentokrát za práci na zprovoznění Panelu referencí. Děkuji Vám za pečlivé a dobře zdůvodněné uzavírání diskusí o smazání. --Jvs 12. 2. 2016, 20:45 Za pomoc s doporučením WP:PAR a předchozím ŽoKem. OJJ, Diskuse 18. 2. 2016, 06:46 "Krása v detailech" za Dobrý článek Stephen Glass. "Jak nás jeho příběh naučil, je potřeba se zaměřit na ověřitelnost každého detailu; jen pak bude výsledný text opravdu krásný." Utar, 13. 1. 2019 Za kvalitně ozdrojovaný a zpracovaný článek o pozapomenutém tématu - Hvězdárna v Praze-Podolí udělil Svenkaj, 26. 4. 2019 za sérii fotografií z černobylské zóny udělil OJJ, 23. 6. 2019