Wikipedie:Wikiporadna

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte ve Wikiporadně!

Potřebujete poradit s Wikipedií a ocenili byste možnost online individuální konzultace? Pak jste tu správně! Níže si domluvte (video)hovor s některým z našich zkušených dobrovolníků wikipedistů nebo se můžete přihlásit každé pondělí od 18:00 hodin.

Pondělní Wikiporadna
Každé pondělí v 18:00 hodin probíhá pravidelná online Pondělní Wikiporadna, kde se můžete připojit a zeptat se na jakékoliv otázky v souvislosti s editací nebo prací na Wikipedii a souvisejících projektech.

Poradnu vede hlavní lektor a metodik Wikimedia ČR Pavel Bednařík a/nebo lektor Jan Beránek (Janbery). Připojení je možné přes platformu Google Meet.


Videohovor není to pravé?
Pokud preferujete písemnou formu, položte dotaz na stránku Potřebuji pomoc.
Upozornění
Máte-li dotazy nesouvisející s Wikipedií, zkuste například službu Ptejte se knihovny, Wikiporadna není všeobecnou internetovou poradenskou službou.

Tato „online poradna“ je vhodná jak pro úplné laiky, kteří se chtějí dozvědět základy o fungování Wikipedie, tak pro nováčky, kteří už třeba sami něco zkouší, ale v některých věcech tápou. Rad mohou využít i zkušenější wikipedisté, protože víc hlav víc ví.

Jak poradna funguje?[editovat | editovat zdroj]

Dle svých časových možností si vyberte Wikipedistu, po kliknutí na jeho jméno najdete kalendář s rozpisem konkrétních volných termínů. Najděte si takový, který vám vyhovuje (jedno okno = 30 minut), a dle přiložených instrukcí si ho zarezervujte. Do e-mailu vám přijde odkaz, přes který se v daný čas přihlásíte do online schůzky, kde na vás bude vybraný wikipedista čekat.

Nevyhovuje? Vyberte si jiný termín v kalendáři

Pro wikipedisty[editovat | editovat zdroj]

Pokud patříte mezi zkušené wikipedisty a máte pár hodin měsíčně, které byste nováčkům mohli věnovat, přidejte se k nám a staňte se dalším z dobrovolníků, kteří se o Wikiporadnu starají! Koordinaci Wikiporadny zajišťuje spolek Wikimedia Česká republika. Kontaktujte nás na info@wikimedia.cz a domluvíme se. Těšíme se na vás.