Diskuse s wikipedistkou:Catriona

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Bazi (diskuse) 15. 3. 2013, 18:22 (UTC)

Gloucester Courthouse[editovat zdroj]

Dobrý den, co se týká Vámi založeného článku Gloucester Courthouse, tzv. infobox, tedy rámeček se standardizovanými v pravé části stránky, můžete do něj vložit pomocí šablony Infobox sídla světa. Základní použití je tam popsáno, do stránky vložíte základní kód a jednotlivé položky vyplníte příslušnými údaji. Kdybyste s tím měla přesto potíže, neváhejte se zeptat – buď zde, nebo třeba na diskusní stránce článku. --Bazi (diskuse) 15. 3. 2013, 18:47 (UTC)

Díky moc za bleskovou odpověď.
Ad) Kde najdu základní kód a co to vlstně je? Nahraju ho hned na začátek úprav? A tím se tam ta šablona sama objeví a já vyplňuju?
Ad) Jak se Vám povedlo seřadit ta čísla. Pochopila jsem z nápovědy, že počet křížků = pořadové číslo, ale nějak výrazně mi to nešlo. :-(
Ach jo, jsem vizuální typ, asi bych potřebovala k jednotlivým činnostem video. --Catriona (diskuse) 16. 3. 2013, 09:54 (UTC)
Tak jsem zkusila vložit tu šablonu a píše mi to, že je tam chyba a z náhledu to zmizelo. Bože já jsem tak trubkoidní. -- Tento nepodepsaný komentář přidala uživatelka Catriona (diskusebloky) 16. 3. 2013, 13:01‎ (CE(S)T)
Dobrý den, nic se neděje, žádný učený z nebe nespadl. Práce s infoboxem zrovna nepatří k těm nejzákladnějším. Provedl jsem jeho úpravu a mám k tomu vysvětlující poznámky:
  • Vzala jste si pro začátek velké sousto, je lépe upravovat po menších krocích.
  • Základní kód infoboxu jste zkopírovala dobře, ale rozbil se až při vyplňování. Není možné vytvářet nové položky infoboxu tím, že přidáte nový řádek se svislítkem na začátku (zde konkrétně letní čas nebo půda a vodní plocha). Je možné jen pracovat s těmi položkami, které infobox nabízí.
  • Je dobré jednotlivé položky vyplňovat podle instrukcí v dokumentaci k šabloně. Jednak nemá smysl používat americké jednotky typu míle, ale rovnou přepočítat jen na kilometry. A pak je dobré zjistit, jakým způsobem jednotlivé hodnoty vyplnit – např. u nadmořské výšky nebo rozlohy infobox automaticky doplňuje měrné jednotky, takže stačí vyplnit jen číselnou hodnotu. Souřadnice zeměpisné polohy se vyplňují pomocí speciální šablony {{dms}}.
  • A dobré je také používat tlačítko Ukázat náhled. Tedy třeba vyplnit jednu položku v infoboxu a nechat si zobrazit výsledek, jestli je OK, pak vyplnit další atd., abyste snadno zjistila, kde se stala chyba, a mohla ji opravit.
Nenechte se odradit a po malých krůčcích si vše potřebné osvojíte... --Bazi (diskuse) 16. 3. 2013, 13:23 (UTC)
P.S. Jak také radil kolega Utar na stránce Potřebuji pomoc, dobré je podívat se, jak jsou řešené jiné obdobné stránky. V tomto případě bych doporučil třeba Middleburg (Virginie), Hillsboro (Virginie) nebo Hamilton (Virginie). Metodou "kopíruj-vlož-uprav" se dá dosáhnout mnohého. --Bazi (diskuse) 16. 3. 2013, 13:37 (UTC)

Super, díky moc za pomoc, ale obávám se, že nebude poslední... Nicméně, mám k tomu článku i dvě vlastní fotky (plus třetí na originální stránce, která je v infoboxu nahraná). Jak to tam dostanu? A můžu vůbec vkládat vlastní foto? Není to proti nějakému pravidlu? -- Tento nepodepsaný komentář přidala uživatelka Catriona (diskusebloky) 17. 3. 2013, 15:31‎ (CE(S)T)

Vložení obrázku do infoboxu je poměrně jednoduché: Podívejte se na anglickou stránku, kde je fotka vložená, klikněte na ni. Otevře se Vám samostatná stránka s názvem File:Main Street Gloucester.jpg. Zkopírujete text názvu za "File:" a vložíte ho do svého infoboxu v položce foto.
V infoboxu by měla být jen jedna fotka, takže další, mají-li encyklopedickou hodnotu, můžete vložit do článku. K tomu bych doporučoval prostudovat nápovědu Nápověda:Obrázky#Vložení_obrázku_do_článku.
Abyste tam dostala vlastní fotku, nejdřív ji musíte nahrát na Commons. K tomu se dostanete v levém menu pod nabídkou Nástroje: Načíst soubor. Tam už postupujte podle průvodce. --Bazi (diskuse) 17. 3. 2013, 14:56 (UTC)

Dobrý den, chci se optat, zda se ještě budete věnovat práci na článku Gloucester Courthouse. Kromě vkládání obrázků, čemuž jsme se posledně věnovali, je podle mého názoru zapotřebí řešit ještě přinejmenším zdroje informací. Podívejte se prosím na nápovědu k použití referencí. --Bazi (diskuse) 4. 4. 2013, 10:14 (UTC)