Wikipedie:Arbitrážní výbor/volby květen 2020

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Doplňovací volby se konaly v květnu a červnu 2020, se začátkem hlasování 25. května v 6:00 SELČ a koncem hlasování 8. června 2020 v 6:00 SELČ, a to podle pravidel Wikipedie:Pravidla arbitráže.

Obsazovala se se tři volná místa v arbitrážním výboru, z nich jedno na funkční období do 15. řádných voleb (cca půl roku) a další dvě na funkční období do 16. řádných voleb (rok a půl). Mandáty na delší období měly automaticky připadnout těm zvoleným kandidátům, kteří by dostali více hlasů pro (kratší mandát by získal případný 3. zvolený kandidát dle čl. 21 pravidel arbitráže, pakliže by žádný z úspěšnějších kandidátů neuplatnil čl. 22 pravidel arbitráže).

Hlasování bylo ukončeno v souladu s vyhlášením dne 8. června 2020 v 6:00 SELČ. Všechny hlasy byly přidány včas.

U všech kandidátů hlasovalo potřebné kvórum hlasujících, které činí minimálně 20 hlasujících.

  1. Pro kolegu Chalupu hlasovalo:10, proti:20, zdrželi se:2, hlasy proti jsou početnější. Nebyl zvolen.
  2. Pro kolegu Kusuriju hlasovalo:6, proti:18, zdržel se:1, hlasy proti jsou početnější. Nebyl zvolen.
  3. Pro kolegyni Lalinu hlasovalo:22, proti:5, zdržel se:1, což činí 79 % hlasů pro. Byla také dodržena podmínka podpory dvou třetin hlasujících z hlasů pro+proti, která činila v tomto případě minimálně 18 hlasů pro. Byla zvolena.

Do arbitrážního výboru byla zvolena kolegyně Lalina (diskusepříspěvkypočítadločlánkyshrnutízablokovánívšechny projekty). V arbitrážním výboru jsou nyní 4 arbitři.

Jménem Arbitrážního výboru děkuji všem kandidujícím za odvahu, hlasujícím za chuť podílet se na komunitním rozhodování a diskutujícím a sledujícím za zájem o komunitní procesy.--Rosičák (diskuse) 8. 6. 2020, 16:20 (CEST)[odpovědět]