Diskuse s wikipedistou:Robins7/2019

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Queen lover fanpage v tématu „Pepa Krupa


Archivy
Archivy

Vítejte

Náhled

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o to, abyste nepoužíval(a) tlačítko Zveřejnit změny po každé drobné editaci. Každá zveřejněná změna se ukládá do historie článku a do seznamu posledních změn a časté ukládání je tak zbytečně přeplňuje a znepřehledňuje. Hrozí také, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Zveřejněním zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku.

Editujete-li přímo zdrojový text článku (tlačítko „Editovat zdroj“), doporučuje se používat tlačítko Ukázat náhled, které Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole Shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny zveřejněte. --janbery (diskuse) 27. 6. 2019, 19:35 (CEST)

I´m in love with my car

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku I´m in love with my car. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --R-bahn (diskuse) 27. 6. 2019, 21:50 (CEST)

Článek byl rozšířen, smazání pro přlišnou krátkost by již hrozit nemělo. --30. 6. 2019, 22:25 (CEST), Utar (diskuse)

@Utar: Omlouvám se. Byl jsem na dovolené a Wikipedií jsem tím needitoval. --R-bahn (diskuse) 9. 7. 2019, 09:29 (CEST)

Údržbové šablony

Dobrý den, nevkládejte do článků údržbové šablony platné pro celý článek, které tam už jsou, jako u Pedigu. A trochu s nimi prosím šetřte, šest najednou je opravdu kontraproduktivní, zvláště když některé avizované problémy ten článek nemá. Děkuji. S pozdravem --30. 6. 2019, 22:25 (CEST), Utar (diskuse)

Somebody to Love (píseň, Queen)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Somebody to Love (píseň, Queen). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Leome 323 ♥ (diskuse) 1. 7. 2019, 16:57 (CEST)

Smím-li k tomu přidat doporučení, pokus vytváříte nový encyklopedický článek, při prvním uložení vložte na jeho začátek šablonu {{Pracuje se}}. Pak můžete v klidu pracovat (až několik málo hodin) na jeho rozšíření a vylepšení tak, aby splňoval alespoň minimální kritéria pro ponechání na Wikipedii. Šablonu pak můžete odstranit. Po dobu přítomnosti šablony (cedule) v článku nikdo nebude zkoumat, jestli už splňuje ty minimální požadavky. Zároveň nebude tolik vadit častější ukládání/zveřejňování provedených změn. Nikdo další by Vám do Vaší práce neměl zasahovat. Je ovšem žádoucí během té doby opravdu vytvořit alespoň základní podobu článku a dodat alespoň základní zdroje, které by dokládaly encyklopedickou významnost a zajistily ponechání článku.
Jinou možností je vytvořit si vždy článek nejprve na svém pískovišti a až po vybudování plnohodnotného článku jej přesunout do hlavního encyklopedického prostoru Wikipedie. S pozdravem --Bazi (diskuse) 1. 7. 2019, 19:23 (CEST)

Gymnázium Jiřího Wolkera

Dobrý den, šablonu {{Upravit reference}} odstraňte až po úpravě referencí, tj. citací zdrojů, přepsáním prostých URL adres, viz Reference, Reference na příkladu. Využít lze šablonu {{Citace elektronické monografie}}, která se obalí do <ref>obsah šablony</ref>. Zdraví.--Kacir 22. 8. 2019, 19:18 (CEST)

Google

Google se jako reference nepoužívá. --Anděl Marek (diskuse) 8. 9. 2019, 20:19 (CEST)

Rovněž prosím nepřidávejte do článků texty písní, jsou chráněny autorským právem. Díky. --Marek Koudelka (diskuse) 8. 9. 2019, 20:26 (CEST)


@Anděl Marek: Rozumím již jsem opravil, děkuji za upozornění. S pozdravem --Queen lover fanpage (diskuse) 9. 9. 2019, 14:06 (CEST)

Substituování šablon

Šablony Přeložit, Subpahýl, Urgentně ověřit, Urgentně upravit či Významnost se substituují (automaticky se vyplní i datum a čas).Substituuje se taktéž většina šablon užívaných v diskusích s wikipedisty (vyjímku tvoří šablona Seznam archivů a podobné). Konkrétní informace lze najít v popisech jednotlivých šablon.--Martin Tauchman (diskuse) 13. 10. 2019, 19:02 (CEST)

@Martin Tauchman:Dobrý den, rozumím, mockrát děkuji za upozornění. Hezký den --Queen lover fanpage (diskuse) 13. 10. 2019, 19:06 (CEST)

Šablony

Ahoj. Díky za zájem o údržbu Wikipedie, ale zdá se mi, že to s tou horlivostí trochu přeháníš. Zkus šablonami šetřit a svůj čas mezitím věnovat zvýšené pozornosti místním pravidlům a zvyklostem tak, abys poznal situace, kdy se jaká šablona jak a proč používá (WP:DoS, WP:OS). Rovněž není špatné sledovat, jak pracují v rámci patroly a údržby zkušenější dlouhodobí editoři a odkoukat to od nich. Dívám se, že než jsem to napsal, ošablonoval jsi další články. Prosím, seznam se nejprve s WP:Diskuse o smazání. Zakládat DoS pro subpahýl je zbytečné a vcelku nesmyslné. Stejně tak pro texty, které jsou na urgentní úpravu ([1], [2], [3], [4]) nebo urgentní ověření. Diskuse o smazání je v zásadě až tou poslední možností, která se používá mj. v kontroverzních případech, kdy se třeba část editorů může domnívat, že diskutovaný článek by sem mohl patřit. Pro běžnou údržbu nedodělků, pokusů a experimentů stačí využívat WP:Odložené smazání. --Harold (diskuse) 13. 10. 2019, 21:42 (CEST)

@Harold: Dovolím si ti taky tykat. :) Děkuji za tvoji odpověď. Jsem na Wikipedii poměrně nový (4 měsíce) a teprve se zaučuji zejména co se týče údržby článku. Lepší to se mnou je u editování textu apod. :D Mockrát děkuji, toto je asi nejlepší způsob jak se naučit lépe pracovat na Wikipedii. --Queen lover fanpage (diskuse)
Každý někdy začínal... :-) Ať se daří! A v případě nejistoty se klidně někoho zeptej, ať už mě, nebo kohokoliv jiného. --Harold (diskuse) 13. 10. 2019, 22:28 (CEST)

Mimochodník

Vůbec není zač, docela zajímavé téma. Jen příspěvky do diskuse prosím vkládat až dolů na konec - nemohl jsem ho najít :) Místo údržbových šablon je někdy lepší i rychlejší pahýlek opravit - jako jsem to udělal tady. Ať se daří a zase nashle u nějakého článku! Zdraví --Sokoljan (diskuse) 14. 10. 2019, 17:28 (CEST)

@Sokoljan: Jasně, moje chyba, pak mi to došlo že jsem Vám do diskuse napsal nahoru.
A co se týče toho že místo údržbových šablon je lepší {{subpahýl}} rozšířit, to je samozřejmě pravda, ale Mimochodník je zrovna téma které mi nedává natolik, abych k němu mohl psát na Wikipedii.
S pozdravem -Queen lover fanpage (diskuse) 14. 10. 2019, 18:29 (CEST)

Šablona: AfD

Dobrý den. Co prosím mají znamenat tyto Vaše editace: [5], [6]? Vkládání šablony {{AfD}} je v těchto případech zcela nesmyslné, prostě nechte běžet standardní proces odloženého smazání. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 17. 10. 2019, 23:12 (CEST)

@Vachovec1: Rozumím. --Queen lover fanpage (diskuse) 17. 10. 2019, 23:14 (CEST)

AfD

Zdravím, není třeba zakládat AfD, pokud je článek v procesu odloženého smazání. Již vás na to upozorňoval kolega Vachovec1. - MrJaroslavik (diskuse) 19. 10. 2019, 16:26 (CEST)

@MrJaroslavik: Dobrý den, asi to je moje chyba, ale na začátku posledního článku ke kterému jsem přidal šablonu {{AfD}} byla urgentní šablona s datumem vložení 5.10 a z toho plyne, že již uběhla lhůta k úpravě článku (14dní). Tak jsem zahájil DoS. Prosím ještě o vysvětlení. Děkuji --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 19. 10. 2019, 16:54 (CEST)
Ano, dnes vypršela lhůta. Nemaže se hned po skončení lhůty. Možná vám to kolega @Martin Urbanec: vysvětlí lépe. - MrJaroslavik (diskuse) 19. 10. 2019, 16:57 (CEST)
@MrJaroslavik: Dobře, zkusím se ho zeptat. S pozdravem --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 19. 10. 2019, 17:01 (CEST)
No zatím by bylo asi lepší práci s urgentními šablonami přenechat zkušenějším wikipedistům a soustředit se spíše na důkladné poznání pravidel.--Hnetubud (diskuse) 19. 10. 2019, 17:14 (CEST)
@Hnetubud: Jasně, částečně souhlasím, ale nicneděláním se člověk nikdy nic nenaučí. Nejsem žádný wikivandal a žádné problémy nedělám úmyslně. Když už se něco stane buď si toho všimnu sám, nebo mě upozorní jiní wikipedisté a rychle se to snažím řešit. Každopádně, kolega Martin Urbanec mi již vše potřebné o šabloně {{AfD}} vysvětlil. Samozřejmě že se nebudu plést do věcí kterým absolutně nerozumím. Urgentní šablony a {{AfD}} jsou ještě věci které nejdou úplně mimo mně, tudíž se s nimi pokouším pracovat a učit se. Viz. třeba Wikipedie:Editujte s odvahou Například dnes jsem se naučil editovat aktuality na hlavní stránce a provedl jsem tam svou 1. editaci. --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 19. 10. 2019, 17:31 (CEST)
K učení se metodou pokus/omyl slouží Wikipedie:Pískoviště, nikoli články v hlavním jmenném prostoru.--Hnetubud (diskuse) 19. 10. 2019, 18:02 (CEST)
@Hnetubud: Toho jsem si vědom, jen některé věci tam přeci jen nejdou provádět. (např.údržbářské činnosti). A navíc přece jenom mám nějaké zkušenosti, takže jsem si jist že v tomto rozsahu (viz. moje předchozí odpověď) Wikipedii mohu bezpečně editovat "na ostro". --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 19. 10. 2019, 18:28 (CEST)

Shrnutí editace

Pro Vaši informaci Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení.--Khamul1 (diskuse) 20. 10. 2019, 18:12 (CEST)

@Khamul1: Dobrý den, jasně, děkuji za informaci že si můžu nastavit upozornění na vyplnění shrnutí editace. Při větších editacích vždy píšu co jsem změni. Odteď se tedy budu snažit vyplňovat shrnutí editace po každé provedené editaci. Hezký den --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 20. 10. 2019, 18:19 (CEST)

Diskuse

Dobrý den. Nové téma přidávejte vždy na konec příslušné diskusní stránky. V žádném případě nevkládat mezi jiný text jako zde. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 21. 10. 2019, 00:30 (CEST)

@Vachovec1: Dobrý den, rozumím. --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 21. 10. 2019, 08:20 (CEST)

Nejdřív čtěte, pak konejte

Dobrý den, kolego. Každý samozřejmě někdy udělá chybu, než se věci naučí. Ale zkuste se zamyslet, zda je nutné zaměstnávat ostatní kolegy tím, že po vás ty přešlapy opravují a soukromě vám vysvětlují věci, které jsou popsány v nápovědě a pokynech k tomu určených. Už je toho celá řada, nejen #AfD výše, třeba než požádáte o rychlé smazání na Nástěnce správců, přečíst si pokyny v jejím záhlaví, nebo než tam zažádáte o zablokování IP adresy na co nejdelší dobu za mnohaletý vandalismus si přečíst na diskusní stránce té IP, proč je taková žádost nesmysl (školní IP). Nebo před přesunutím stránky si přečíst Wikipedie:Přesun stránek, před vložením šablony E3 – poslední varování na stránku IP, která má jedinou editaci a žádné upozornění, přečíst Wikipedie:Vandalismus adt. Děkuji, Matěj Orlický (diskuse) 21. 10. 2019, 16:45 (CEST)

@Matěj Orlický: Mockrát se všem kolegům omlouvám, a pokusím se co nejvíce chyby eliminovat. Ještě jednou se omlouvám :( --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 21. 10. 2019, 16:50 (CEST)
@Matěj Orlický: Na Wikipedii jsem se přidal přeci od toho abych pomáhal a nikoliv opak. ;) --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 22. 10. 2019, 12:45 (CEST)
Jasné. Jinak pokud si přečtete nápovědu a přesto vám nebude jasné, jak něco funguje nebo jak něco konkrétně udělat, dejte vědět, ať máme podnět, jak nápovědu vylepšit. --Matěj Orlický (diskuse) 22. 10. 2019, 12:55 (CEST)

Podpis

Doporučoval bych opravit si podpis. Ze slova "Wikipedista" Vám vypadlo písmeno. Předpokládám, že to není úmysl. --Vachovec1 (diskuse) 21. 10. 2019, 22:52 (CEST)

@Vachovec1: Děkuji za upozornění, ani jsem si toho chybějícího "e" nevšiml. --Wikipdista Queen lover fanpage (diskuse) 22. 10. 2019, 07:36 (CEST)

Učeň

Vkládání a odstraňování šablon v hesle gymnázia

Ahoj, {{Pracuje se}} má krátkodobé užití, opakované vkládání bez další aktivity na řadu dní ([7], [8]) spíše působí jako vlastnění článku. Naopak mi není jasné, proč jsi šestkrát odstranil {{Upravit reference}}, aniž by došlo k vypořádání se s nedostatkem. Zdraví.--Kacir 25. 10. 2019, 01:19 (CEST)

@Kacir: S těmi šablonami {{Pracuje se}} děkuji za připomenutí. Původně jsem měl totiž v plánu do článku přidat novou sekci ale jaksi jsem na to zapomenul. Co se týče "Naopak mi není jasné, proč jsi šestkrát odstranil {{Upravit reference}}, aniž by došlo k vypořádání se s nedostatkem." tak to ani nevím že to bylo šestkrát, ale prosté reference (mimo infobox) jsem převedl na citace a šablonu jsem odstranil. Myslel jsem že reference v infoboxu převést na citace nejdou. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 25. 10. 2019, 16:33 (CEST)
Dobrý den. Pracuje se slouží při komplexnějším přepracování článku, kvůli přidání sekce je zbytečné, tu si napíšete zvlášť a pak ji tam kdykoli vložíte, není důvod kvůli tomu ostatním blokovat možnost editace. Pokud nemáte s něčím, jako s formátem referencí, dostatek zkušeností, je lepší se zeptat na diskusní stránce a odstranění šablony přenechat zkušenějším. Samozřejmě se formát referencí týká i infoboxu a také je problém s duplicitními referencemi místo opětovného odkazování existující reference - viz opakované reference v Nápověda:Reference. --Matěj Orlický (diskuse) 25. 10. 2019, 17:12 (CEST)
Reference jsem upravil. Na nedostatek jsem upozorňoval v srpnu a čekal, že např. vzneseš dotaz. V horní editační liště bys měl vpravo vidět "Citace", které ti po kliknutí najedou vlevo namísto "Nadpis", otevíráš {{Citace elektronické monografie}} a {{Citace elektronického periodika}} (deníky, magazíny). Do buněk kopíruješ titul, vydavatele, autory a kalendářem doplníš data. Především si projdi výše odkazované Reference. --Kacir 25. 10. 2019, 17:26 (CEST)
Externí odkazy se nevkládají do volného textu článku, ale patří do sekce „Externí odkazy“ v závěru článku. Výjimkou mohou být infoboxy, šablony, tabulky, viz WP:EO.--Kacir 25. 10. 2019, 17:35 (CEST)

Narození a úmrtí v infoboxu

Zdravím, používejte prosím pro zapisování dat narození a úmrtí do infoboxu šablony {{Datum narození}} (případně {{Datum narození a věk}}) a {{Datum úmrtí}}. Děkuji. --David V. (diskuse) 27. 10. 2019, 13:41 (CET)

@David V.: Dobře, budu. Já jsem ani netušil že něco takového existuje :D. Děkuji, s pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 27. 10. 2019, 13:44 (CET)

Shnrutí (2)

Ahoj, vyplňuj prosím shrnutí editace. Už tě na to upozorňuji po druhé. Je důležité, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se tvoje změny v článku týkají. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 28. 10. 2019, 07:42 (CET)

Výročí na HS

Ahoj, díky za aktivitu v aktualitách. Pro pouhá výročí existuje na hlavní straně samostatné okno. Zmínit výročí lze, ale je potřeba na něj navázat nějakou aktualitu, vyznamenané v aktuálním roce apod. Zdraví.--Kacir 28. 10. 2019, 11:56 (CET)

Šablona článek týdne

Dobrý den, šablona {{Článek týdne}} patří na diskusní stránky článku. Děkuji za pochopení - MrJaroslavik (diskuse) 28. 10. 2019, 16:54 (CET)

Kolego, zastavte laskavě to vkládání šablony článek týdne a změny po sobě smažte. Šablona se dává do diskuse, nikoli do článku, a všude již vložena je. Děkuji za pochopení. --Borzywoy (diskuse) 28. 10. 2019, 16:55 (CET)

@MrJaroslavik: @Borzywoy: Moc se omlouvám, nevěděl jsem to. Ještě jednou se omlouvám. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 28. 10. 2019, 16:57 (CET)
@Queen lover fanpage: Co kdybyste raději více přemýšlel a prověřoval před tím, než se do něčeho pustíte? Jak tak koukám na vaši diskusi, je to pořád dokola. Pak se nebudete muset neustále omlouvat a ušetříte tím i práci ostatním. S pozdravem, --Borzywoy (diskuse) 28. 10. 2019, 17:00 (CET)

Queen během let

Dobrý večer pane kolego. Z vaší šablony Queen během let jsem odstranil odkaz na podrobnou stránku o kapele Queen - není zvykem aby ve stránkách byl odkaz na ni samotnou - zobrazí to jen tučný text a zbytečný řádek. Můj osobní názor je, že to neměla být šablona, ale normální článek - pokud vůbec tu sekci vyčleňovat z článku Queen. Přeji dobrou noc --F.ponizil (diskuse) 29. 10. 2019, 22:37 (CET)

@F.ponizil: Dobrý den. "{{Queen během let}}" jsem vytvořil jako šablonu za účelem použití ve více článcích (např Queen + Paul Rodgers, Queen + Adam Lambert nebo Smile (skupina). Co se týče odkazu jasně v pořádku. Rovněž přeji dobrou noc --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 29. 10. 2019, 22:41 (CET)
@Queen lover fanpage: Oceňuji Vaši chuť do práce a dobrou vůli. Teď jsem si všiml v RC, že Vaše vložení do článku Smile @Harold: revertoval jako nesouvisející; vizte diff a shrnutí editace. Tak jak ta stránka je tak si vypadá na přepracování - ty odsazené nástroje nevypadají dobře. Prosím počkejte s vkládáním této šablony než se k tomu vyjádří Harold a popř. další wikipedisté. Děkuji.--F.ponizil (diskuse) 29. 10. 2019, 22:48 (CET)
@F.ponizil: Dobře. A co se týká souvislosti, je to celkem sporné. Na jednu stranu to má s článkem souvislost (předcházející nebo nadcházející formace skupiny) a na druhou stranu velmi stručně popisuje "jiné" téma. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 29. 10. 2019, 22:53 (CET)
@Queen lover fanpage:Dobře, ale ta šablona má nestandardní typografii. Prosím buďte trpělivý s úpravami, šablona je nyní navržena na rychlé smazání... a pokud si nejste s něčím jistý prosím zeptejte se např. na stránce Potřebuji pomoc. Děkuji moc za spolupráci.--F.ponizil (diskuse) 29. 10. 2019, 22:58 (CET)
@F.ponizil: Už je smazána... Co se týče té typografie o tom vím, zkusím na pískovišti napsat obsah bývalé šablony znovu s lepší typografií a nezakládat už šablonu, ale pouze vložit jako text do článku. Také děkuji za spolupráci. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 29. 10. 2019, 23:07 (CET)
@Queen lover fanpage: Za mě to stačí tak jak to je... Ten graf je dost přehledný. Možná by stálo za to zkusit v šabloně {{Queen}} doplnit články k červeným odkazům. Díky a dobrou noc.--F.ponizil (diskuse) 29. 10. 2019, 23:13 (CET)
@F.ponizil: Díky za doporučení! Dobrou noc i Vám. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 29. 10. 2019, 23:16 (CET)

Substituce

Ahoj, jen pro tvou informaci: diskusní šablony (jako Vítejte, Experimenty...) se vkládají pomocí substituce (např. {{subst:vítejte}}). Tady jsem to opravil. — Draceane diskusepříspěvky 31. 10. 2019, 11:34 (CET)

@Draceane: Děkuji za upozornění. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 31. 10. 2019, 12:26 (CET)

Co se stalo ?

Ahoj, trochu mě překvapilo že končíš na Wikipedii. Je to opravdu pravda? Co se vlastně stalo, kdo tě vytlačil? Budu rád za odpověď. --Podroužek (diskuse) 3. 11. 2019, 19:53 (CET)

@Podroužek: Ahoj. Bohužel je to pravda. Zatím mám v plánu návrat ale asi až po nějaké době (například 4-5 měsíců). Teď už budu psát nestranně: Kolega Hnetubud mi napsal věc která je víceméně pravdivá (uznávám, [hyperaktivita na Wikipedii]), ale celkem dost se mě doknula věta: „Ta vaše hyperaktivita už opravdu začíná připomínat narušování wikipedie“. Já (jako většina ostatních) jsem šel Wikipedii pomoct. Uvědomuji si moje chyby z minulosti a vždy když mě někdo na nějakou (většinou údržbářskou) chybu slušně a v klidu upozorní, ještě jednou si prostuduji patřičnou nápovědu. Prostě snažím se co nejvíc umím, ale tohle mě zrovna nemotivovalo k dalšímu zlepšování...:'( :(

Zdravím a třeba za pár měsíců Ahoj. (@Podroužek: Na mé diskusi budu ale stále aktivní, takže mi klidně odpověz. :) )

PS: Děkuji za optání --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 3. 11. 2019, 21:03 (CET)

Tak jsem si přečetl tvoje editace a musím říct že by jsi se neměl urážet, když ti někdo něco vytkne. Jsi na Wikipedii čtyři měsíce a je jasné že ještě všechny pravidla neznáš. Když budeš chtít tak ti mohu konkrétní zvyklosti vysvětlit. Podle tvého širokého záběru editací mám pocit že jako nováček nevíš jaké činnosti se na Wikipedii věnovat. Tím si prošel každý nováček. Třeba u portálů. Když chceš se věnovat nějakému portálu, nejdříve napiš na diskusi toho portálu jak se můžeš zapojit. Počkej až ti někdo odpoví. Někteří Wikipedisté se věnují určitému portálu a proto je potřeba se na další spolupráci domluvit. Podívej se taky do historie editací toho portálu a když tam nikdo přes rok nic nenapsal je portál neudržovaný a můžeš se pustit do jeho aktualizace. Na Wikipedii je málo aktivních Wikipedistů proto není žádoucí věnovat se činnosti, kterou již nějaká skupina wikipedistů spravuje. Najdi si takovou činnost, které se nikdo nevěnuje. Uvidíš jak tě to začne bavit. Musím jít pracovat, tak se zase ozvu. --Podroužek (diskuse) 4. 11. 2019, 09:07 (CET)
@Podroužek: Ahoj. Mockrát děkuji za tvou zprávu. I tak jsem se rozhodl že si dám na Wikipedii pauzu, ale zkrátil jsem ji na přibližně měsíc. Ten měsíc využiju na pořádné prostudování nejpodstatnějších pravidel a zvyklostí, kdyžtak se tě na případnou nejasnost zeptám. Mockrát děkuji! --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 4. 11. 2019, 17:49 (CET)
Zdravím. Hyperaktivita by nevadila, naopak by mohla být pro Wikipedii i přínosem. Je ovšem třeba, abyste si při Vašich editacích, obzvláště na patrole, byl dobře vědom pravidel Wikipedie. Stále jste se nenaučil pracovat s urgentními šablonami (kam a kdy vkládat kterou), stále zakládáte zbytečné DoSy. (Wiki)mudrcem také jen tak nebudete, nemá tedy cenu tlačit na vyhodnocení diskuse o podobě vyznamenání. Ani editace v článcích nejsou bezproblémové (viz článek Queen a reakce kolegy Harolda na Vaše úpravy). Máte-li hodně editací, kolegové si o to více všímají toho, co děláte. Pokud chcete dělat patrolu, doporučuji nějakou dobu sledovat práci ostatních patrolářů a správců. Hodně se toho dá odkoukat právě sledováním zkušenějších. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 4. 11. 2019, 18:20 (CET)

No to mne mrzí, já opravdu nemám v úmyslu někoho od práce na wikipedii odrazovat – ovšem pokud někdo od samého začátku tak tvrdě kritizuje práci ostatních (neustálé reverty, údržbové šablony, DoSy), měl by být občas schopen ustát i trochu té kritiky na svou adresu. Podstatné věci k tomu už kolegové napsali, tak doufám, že se počáteční nedorozumění podaří překonat a přeji vám, abyste se po tom prostudování pravidel opět s chutí zapojil do editování.--Hnetubud (diskuse) 4. 11. 2019, 22:31 (CET)

@Hnetubud: Samozřejmě. Asi opravdu došlo k nedorozumění. Jak jsem již výše zmínil, ten měsíc budu editovat ale jen velmi zřídka něco málo. Bude hlavně studovat pravidla, popřípadě se někoho zeptám a hlavně si ujasním, na co se vlastně na Wikipedii budu zaměřovat. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 4. 11. 2019, 22:52 (CET)
Měl bych třeba další tip na zamyšlení: pokud ti někdo napíše na diskusi a odpovíš kladně, tak předpokládá, že se tím začneš řídit. Konkrétně myslím třeba tu substituci (viz níže). Ono to pak opravdu může být otravné pořád někomu dokola vysvětlovat stejné věci (viz výše). S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 5. 11. 2019, 22:22 (CET)
Tento záměr se mi zdá chvályhodný. Bohužel dle příspěvků a kupících se upozornění níže jste si to zřejmě rozmyslel a zase se pouštíte do různých věcí, aniž byste se seznámil s příslušnými pokyny a pravidly. --Matěj Orlický (diskuse) 10. 11. 2019, 13:39 (CET)

subst:

Ahoj, šablony exp přidávej prosím vždy se „subst” − například {{subst:Experimenty}}. S pozdravem, --janbery (diskuse) 4. 11. 2019, 18:51 (CET)

@janbery: Rozumím, děkuji. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 4. 11. 2019, 22:54 (CET)
Zase. Samozřejmě se to nováčkům stát může, ale tady už začínám mít pocit, jako bychom mluvili do dubu. Ani se nedivím Hnetubudově připomínce... — Draceane diskusepříspěvky 8. 11. 2019, 22:54 (CET)

Ahoj. A ještě: nemá smysl vítat uživatele, co neprovedli žádnou editaci. Běžně čekáme na pár prvních editací a případně pak vítáme. Dík za pochopení — Draceane diskusepříspěvky 8. 11. 2019, 22:59 (CET)

@Draceane: Rozumím a omlouvám se, to byl omyl. Před chvílí jsem uvítal několik nově zaregistrovaných uživatelů. Vždy jsem si vzpomenul na Vaši připomínku a a vždy jsem šablonu {{Vítejte}} napsal se subst: na začátku ({{subst:Vítejte}}) --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 11. 2019, 23:00 (CET)

Help me

Help me for edit Monkaen Kaenkoon to completely, thank you.--บุญพฤทธิ์ ทวนทัย (diskuse) 8. 11. 2019, 06:27 (CET)

@บุญพฤทธิ์ ทวนทัย: Of course! What specifically do you want? --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 11. 2019, 10:39 (CET)

Completely of article is specifically do I want, thank you.--บุญพฤทธิ์ ทวนทัย (diskuse) 8. 11. 2019, 10:43 (CET)

@บุญพฤทธิ์ ทวนทัย: Ok, but now I can't. I'll write you at 16:00. (CELT [ Central Europe Time ]). --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 11. 2019, 10:51 (CET)

Údržbové šablony

Kolego, brzděte s těmi šablonami. Pokud vkládáte urgentní šablonu (UO, UU, atd.) tak je zbytečné přidávat ještě běžné údržbové. Autora tou záplavou jenom zmatete a naštvěte. Díky za pochopení.--RomanM82 (diskuse) 9. 11. 2019, 12:54 (CET)

@RomanM82: Dobře, beru na vědomí. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 9. 11. 2019, 13:00 (CET)

NPOV

Ahoj, pokud vložíš šablonu {{NPOV}}, musíš vždy na diskusní stránce zdůvodnit vložení šablony. S pozdravem, --janbery (diskuse) 9. 11. 2019, 18:16 (CET)

@janbery: Ok. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 9. 11. 2019, 21:16 (CET)

HYSPERIA GROUP

Dobrý den. Přečtěte si prosím Wikipedie:Dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje. Záznamy v rejstřících jsou považovány za triviální zdroje. --Vachovec1 (diskuse) 9. 11. 2019, 22:29 (CET)

Šablona:Urgentně upravit

Přečtěte si prosím stránky Vzhled a styl a Encyklopedický styl, ať víte, kdy vložit, nebo nevložit šablonu {{Urgentně upravit}}. -MrJaroslavik (diskuse) 10. 11. 2019, 13:19 (CET)

@MrJaroslavik: Rozumím, přečtu. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 10. 11. 2019, 13:20 (CET)

NPOV - 2

Revertoval jsem, předchozí zpráva byla míněna jako žádost k doplnění. --janbery (diskuse) 10. 11. 2019, 17:34 (CET)

kdy budete editovat stránku Motorola Xoom

78.80.24.30 12. 11. 2019, 13:25 (CET)anonymní uživatel Na stránce Motorola Xoom je pahýl. rozšíříte ho na plnohodnotný článek

@78.80.24.30: Dobrý den. Omlouvám se, ale zkuste prosím požádat někoho jiného. Téma Motorola Xoom mi úplně moc neříká abych o tom mohl psát na Wikipedii. Můžete se buď pokusit pahýl rozšířit, sám, nebo požádejte prosím někoho jiného. Pokud se budete pokoušet pahýl rozšiřovat sám zkuste:
 1. Najít si na internetu nějaké důvěryhodné zdroje o daném tématu
 2. Podívat se na nápovědu jak se píše Wikipedie
V případě dotazů mi můžete klidně znovu napsat.
S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 12. 11. 2019, 15:57 (CET)

Přesun z UP

Osobně mi ta stránka uživatele nevadí /neodporuje WP:UP/ ale když už jste mu ji přesunul [9], napište mu o tom i do jeho vlastní diskuse, díky /je to sice možná i nějaký kurs, ale i tak/--Horst (diskuse) 12. 11. 2019, 15:40 (CET)

@Horst: Dobrý den. Již jsem psal, zatím co mi došlo upozornění o nové zprávě na mé diskusi. :) --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 12. 11. 2019, 15:58 (CET)

stránka samsung galaxy note 10

Vím a vyděl jsem že jste vkládali subpahýl. teď na stránce Samsung Galaxy Note 10 odstraňte subpahýl a rozšiřte ho na plnohodnotný článek. Vím že úpně nevandalizujete stránky ale poslechni mě -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 37.48.27.46 (diskuse)

@37.48.27.46: Ahoj. Zaprvé nauč se česky (vyděl), zadruhé podepisuj si komentáře na diskusích znakem --~~~~, zatřetí články rozhodně nevandalizuji: vkládání šablon {{subst:Subpahýl}} není vandalismus ale údržbářská činnost, a za čtvrté nemám povinnost článek rozšiřovat když jej označím za subpahýhl. Děkuji za pochopení. V případě dotazů mi napiš. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 13. 11. 2019, 18:52 (CET)

37.48.27.46 13. 11. 2019, 19:05 (CET) já se bojím že ten článek nikdo nerosříří.

@37.48.27.46: Děkuji za tvou reakci. Když článek do 14-ti dnů nikdo nerozšíří tak z důvodu zachování kvality Wikipedie, se bude rozhodovat jestli článek nesmazat. Většinou se rozhoduje pomocí tzv. diskuse o smazání. Pokud by ale přeci jenom došlo ke smazání článku, tak mám pozitivní zprávu: Pokud třeba za nějakou dobu nalezneš více vhodných zdrojů, ze kterých bys mohl čerpat o tématu Samsung Galaxy Note 10 článek můžeš znovu zkusit založit (znovu to ale zkoušej jen když vytvoříš opravdu alespoň pahýl). Pomohl jsem? Ještě nějaký dotaz? S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 13. 11. 2019, 19:14 (CET)
A ještě: Články označené šablonou {{subst:Subpahýl}} se automaticky zobrazují v kategorii Kategorie:Údržba:Subpahýly a správci (i jiní Wikipedisté) tuto kategorii pravidelně kontrolují, takže pokud se najde někdo, kdo ví co a jak rozšířit, tak to provede. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 13. 11. 2019, 19:35 (CET)

37.48.27.46 16. 11. 2019, 23:31 (CET) už jsem vyděl a všiml jsem si tvých změn

@37.48.27.46: ;) --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 16. 11. 2019, 23:37 (CET)

Subst:subpahýl Samsung Galaxy Note 10

Subpahýly nejsou vandalismus wikpedie ale potřebuji abys mi spolupracoval na wikipedii abych toho jsem neměl moc například rozšířit stránku Samsung Galaxy Note 10 Abys vytvářel například články co nemá česká wikipedie ale anglická wikipedie. Potřebuji abys všechny stránky se subpahýlem rozšířil na plnohodnotné clánky -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.24.37.141 (diskuse)

@89.24.37.141: Ahoj. Zaprvé si prosím přečti téma výše a zadruhé podepisuj prosím si komentáře na diskusích znakem --~~~~. Co se týče toho cos mi napsal, já Kategorii Subpahýly kontroluji pravidelně a když uvidím článek který vím jak bych rozšířil, s radostí se do toho pustím. Jak jsem již psal minule, nevím jak ostatní, ale já jsem na internetu nenašel vhodné ze kterých by se dalo čerpat. Takže stránku Samsung Galaxy Note 10 zatím v ToDo listu nemám. Děkuji za pochopení. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 14. 11. 2019, 17:39 (CET)

89.24.37.141 14. 11. 2019, 19:47 (CET) zkus na googlu vyhledat něco o Samsung Galaxy Note 10. Stránka Samsung Galaxy Note 10 Je o phabletu s androidem. Pokuste se prosím doplnit informace a ještě jsem vyděl šablonu subst:přeložit, Tak rozšiřte článek Samsung Galaxy Note 10 tak provezte rozšíření na plnohodnotný článek i provést důkladnou korektoru jazyku. Nutně prosím

@89.24.37.141: No, pokusím se. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 14. 11. 2019, 19:52 (CET)

37.48.27.46 16. 11. 2019, 14:59 (CET) Aspoň jeden den stránku needitoval. Fofrem ještě dnes stránku edituj a pokus se vyhledávat vhodné informace. Co když jej nenašel a možná použil špatný internetový vyhledávač

Proč ti musí trvat rozšíření stránky Samsung Galaxy Note 10 dlouho?

37.48.27.46 16. 11. 2019, 23:57 (CET) Proč ti to rozšíření stránky Samsung Galaxy Note 10 musí trvat dva dny podle šablony Pracuje se? :-(. Sice už vidím tvoje změny ale ještě tam není pahýl ale subpahýl. Dokončíš ty úpravy ještě dnes na pahýl a šablonu subpahýl odstraníš. Nutně prosím

@37.48.27.46: Ahoj. Právě teď jsem článek doufám dostatečně rozšířil, alespoň na pahýl. Děkuji za žádost o rozšíření. ;) --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 11. 2019, 00:54 (CET)

37.48.27.46 17. 11. 2019, 00:59 (CET) Děkuji že s mi pomohl jako hodný wikipedista. ;) --

@37.48.27.46: Není zač. Kdybys ještě někdy potřeboval pomoc, tak mi rozhodně můžeš napsat. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 11. 2019, 01:02 (CET)

Samsung Galaxy Note 10

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o to, abyste nepoužíval(a) tlačítko Zveřejnit změny po každé drobné editaci. Každá zveřejněná změna se ukládá do historie článku a do seznamu posledních změn, a časté ukládání je tak zbytečně přeplňuje a znepřehledňuje. Hrozí také, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Zveřejněním zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku.

Editujete-li přímo zdrojový text článku (tlačítko „Editovat zdroj“), doporučuje se používat tlačítko Ukázat náhled, které Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole Shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny zveřejněte. --Mario7 (diskuse) 17. 11. 2019, 13:30 (CET)

@Mario7: Dobrý den. Samozřejmě vím. Ale právě u článku Samsung Galaxy Note 10 by zrovna k editačním konfliktům docházet nemělo, protože je na začátku šablona {{Pracuje se}}. A ze stejného důvodu také nedává najevo zveřejnění změn to že už nemám v plánu stránku na dále editovat.
Práci na článku ještě během dneška ukončím. Postupně na internetu hledám různé informace které tam postupně doplňuji. V rámci možností se pokusím provádět menší editace najednou, ale někdy to prostě nejde. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 11. 2019, 13:38 (CET)
Zde se samozřejmě jedná o to přeplňování historie článku, která je v tomto případě v relaci k jeho obsažnosti opravdu neúměrně dlouhá – nemluvě o tom, že významná část nynějšího obsahu je neencyklopedická a jako taková bude odmazána. Zdraví --Mario7 (diskuse) 17. 11. 2019, 13:45 (CET)
@Mario7: To je pravda uznávám... --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 11. 2019, 13:47 (CET)

Děkuji ti za rozšíření stránky Samsung Galaxy Note 10

89.24.35.135 17. 11. 2019, 16:31 (CET) Děkuji za spolupráci 😃. Já jsem ti musel dat žádost na rozšíření stránky Samsung Galaxy Note 10 ✓. Děkuji🙂

@89.24.35.135: Není zač. Bohužel některé části musely být odmazány, protože nebyly psané encyklopedickým stylem. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 11. 2019, 16:32 (CET)

Je potřeba vytvořit stránku Samsung Galaxy Note 9

89.24.35.135 17. 11. 2019, 22:50 (CET) Na stránce Samsung Galaxy Note 10 Jsem si všiml že s vložil odkaz na neexistující stránku Samsung Galaxy Note 9 . Poznal jsem to že je ten odkaz je červený, a to znamená že stránka Samsung Galaxy Note 9 Na české Wikipedii neexistuje. Tak musím vytvořit stránku Samsung Galaxy Note 9 na Wikipedii. Když vidíš červený odkaz na Wikipedii, tak to znamená že ten wikiodkaz je na stránku která na Wikipedii neexistuje :-(

@89.24.35.135: Ahoj. Já vím co znamená červený odkaz. :) A co se týče té žádosti, tak klidně. Nic nezaručuji, ale pokusím se zase vytvořit nějaký překlad a najít další informace na internetu. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 18. 11. 2019, 10:49 (CET)

78.80.19.225 18. 11. 2019, 15:27 (CET) Děkuji za odpověď. Brzy stránku vytvořím

Proč ti musí trvat rozšíření stránky Samsung Galaxy Note 9 tak moc dlouho?

78.80.19.225 18. 11. 2019, 18:23 (CET) Zjistil jsem že to podle šablony pracuje se že ti to rozšíření bude trvat týden. Chci abys to rozšiřování dokončil ještě dnes. Díl už ti to nesmí trvat :-( . Maximálně ti to smí trvat do 19. listopadu 03:00

Zdravím, omlouvám se wikipedistovi Queen lover fanpage, že se mu takto vměšuji do diskuze, ale chtěl bych 78.80.19.225 upozornit, že toto „poroučení“, dokonce i s jakýmsi časovým limitem, nemá na Wikipedii co dělat. Zde každý rozšiřuje stránky dobrovolně, ne na pokyn nějakého dalšího wikipedisty. Dokonce i vy sám jste stránku Samsung Galaxy Note 9 založil, tak proč ji nerozšíříte vy, namísto psaní těchto zpráv na diskuzi? --David V. (diskuse) 18. 11. 2019, 18:33 (CET)
Zároveň je potřeba upozornit kolegu Queen lover fanpage, že – jak se píše přímo v šabloně – Pracuje se je určeno pro použití v řádu hodin, ne týdne. A navíc je to určeno pro rozsáhlejší přestavby článku. U pahýlu o dvou větách vůbec není důvod ji vkládat, není problém napsat kapitolu a přidat ji, zatímco někdo jiný tam může doplnit cokoli dalšího. --Matěj Orlický (diskuse) 18. 11. 2019, 18:39 (CET)
Nejlépe by se tam hodilo {{Ve výstavbě}}. Nicméně s tím, co napsal uživatel nahoře, jsem se ještě nesetkal. Docela jsem se při tom čtení napjal… RiniX (diskuse) 18. 11. 2019, 19:56 (CET)
@RiniX: Šablonu jsem předělal. :-) --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 18. 11. 2019, 20:14 (CET)
@78.80.19.225: No teda… Sice ne neomezeně (logicky), ale prakticky na to mám času kolik chci. Absolutně jsem nepochopil, co na mě tak časové tlačíš? Jen pro představu, odhaduji, že kdybych teď (18.11.20:15) začal pracovat nepřetržitě, tak než bych vše vyhledal, napsal a poupravoval, tak kdybych si pospíšil, tak bych to dokončoval asi v jednu ráno. Zaprvé přes noc nemám většinou energii psát nové články a obvykle (s vyjímkou noční patroly) jsem na Wikipedii aktivní maximálně do 22:00. Takže já osobně odhaduji, že článek (pokud mi nikdo nepomůže) sám dokončím tak za 1, spíš možná 2 dny. Děkuji za pochopení. PS: Pokud někdy budeš chtít požádat o vytvoření článku, vlož kód [[Název článku]] do příslušné sekce na stránku Wikipedie:Požadované články Zdraví --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 18. 11. 2019, 20:14 (CET)
On to anonymní uživatel říká hodně svérázně a nepřesně, ale v podstatě má pravdu. Wikipedie je založena na spolupráci a ta moc nemůže fungovat, když jeden založí pahýl a druhý ho o pět minut později na týden „zabere“. Ostatně běžný postup i u zkušenějších editorů je, že jakmile je základ článku hotov, tak se publikuje a pak se ještě upravuje a rozšiřuje v „ostrém provozu“ (na rozdíl od jiných, co si článek radši vypiplají k dokonalosti na pískovišti). A to co už hodnotil Mario7 výše u Galaxy Note 10 si honosný název „výstavba“ moc nezaslouží. --Matěj Orlický (diskuse) 18. 11. 2019, 21:17 (CET)

37.48.32.27 22. 11. 2019, 18:14 (CET) ☺️

Urgentně upravit

Kolego, šablony Urgentně ověřit nebo Urgentně upravit se používají pro články, které jsou v dané podobě v podstatě na smazání. Články opatřené danou šablonou se po dané lhůtě mažou, pokud nejsou zásadně upraveny. Chybějící úvod NENÍ důvodem pro vkládání urgentní šablony. Tvoje horlivost je chvályhodná, ale přistupuj prosím k pracem ostatních s chladnější hlavou. Je dobré si pravidla používání šablon důkladně prostudovat a pokud možno s nimi co nejvíce šetřit a raději požadovanou úpravu provést sám. Děkuji, --RomanM82 (diskuse) 27. 11. 2019, 20:53 (CET)

@RomanM82: Dobrý den. Já vím, velmi dlouho jsem váhal, zda tento krok udělat (vložit uu), protože článek opravdu není na smazání, ale bylo mi doporučeno řídit se stránku Wikipedie:Vzhled a styl a úvod je dost podstatná část článku, ale na urgentní šablonu to opravdu není. Příště jen {{Upravit}} :) Zdraví --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 27. 11. 2019, 20:56 (CET)

Smazat zápis občanského jména

Dobrý den, prosím nezveřejňovat Občanské jméno stránky David Deyl. Děkuji. 81.200.57.173 27. 11. 2019, 22:28 (CET)

Dobrý den, máte k tomu nějaký důvod? --David V. (diskuse) 28. 11. 2019, 06:08 (CET)

Na osobní žádost umělce. Ochrana soukromí. Děkuji 46.173.206.83 28. 11. 2019, 09:40 (CET)

Jméno je veřejně dostupné na internetu mimo Wikipedii (viz reference), není tudíž žádný důvod (či pravidlo) ho na Wikipedii neuvádět. --Silesianus (diskuse) 28. 11. 2019, 09:47 (CET)
Po e. k.: Občanské jméno je veřejně uvedeno, například zde. Nelze jen tak na žádost odstranit občanské jméno někoho, kdo je veřejně známá osoba. S pozdravem - MrJaroslavik (diskuse) 28. 11. 2019, 09:49 (CET)

Souhlasím s MrJaroslavikem a Silesianuem. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 28. 11. 2019, 14:51 (CET)

Vyznamenávání

Kolego, brzděte prosím s tím vyznamenáváním. Udělovat kytičku za prosté odstranění urgentní šablony jako v článku Myslivecké zvyky a tradice, který přitom zůstává v poměrně žalostném stavu oblepen šablonami, je opravdu už trošku přes čáru. Ne že bych Svenkajovi tu kytičku nepřál, ale budeme-li se vyznamenávat za každou drobnost, dojde k úplné devalvaci toho, k čemu vyznamenání mají sloužit. Děkuji za pochopení. --Borzywoy (diskuse) 28. 11. 2019, 07:24 (CET)

@Borzywoy: Již jsem na to byl upozorněn jiným kolegou a beru na vědomí. Zdraví --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 28. 11. 2019, 07:30 (CET)

Reference

Krásný večer, přidal jsem tedy adresy URL do edice zdroje. Přidal jsem takto všechny odkazy, ze kterých jsem čerpal, avšak stále se mi tam ukazuje stejný problém (Tento článek potřebuje urgentně ověřit. Informace v článku musí být doloženy věrohodnými zdroji. Neodstraňujte tuto šablonu, pokud text neplní minimální požadavky na článek ve Wikipedii. Jestliže si nevíte rady, navštivte prosím stránku Potřebuji pomoc. Pokud nebude upraven do 14 dnů, může být článek nebo jeho příslušná část smazána v procesu odloženého smazání. Čas označení je 1. 12. 2019 21:34:19 (CET), tj. ke smazání může dojít 15. 12. 2019 21:34:19 (CET). Pro vkladatele šablony: Vyhledejte v historii článku autora tohoto textu a na jeho diskusní stránku vložte šablonu Děkuji Vám za informace v článku Báchorovi. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Docpfeipfer (diskuse) 2. 12. 2019, 00:13 (CET)). Zminí to po nějaké době? Děkuji za odpověď.

@Docpfeipfer: Dobrý den. Výborně! Jestliže jste článek dostatečně ozdrojoval, neváhejte šablonu {{Urgentně ověřit}} z článku odstranit. Již jsem to udělal za vás. Ale to upozornění na vaší diskusi nemažte i když už je neplatné. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 2. 12. 2019, 00:17 (CET)
Zdravím. Příště bych doporučoval trochu více obezřetnosti a uvážlivosti při odstraňování šablony Neověřeno. Ten článek Báchorovi byl doplněn refy, které naprosto nesouvisejí s tématem, a tudíž je stále považován za horkého kandidáta na smazání, neboť není opatřen věrohodnými zdroji a má dosti pochybný obsah. Díky. Whitesachem (diskuse) 2. 12. 2019, 16:52 (CET)
@Whitesachem: Zdravím. Potom, co kolega Harold znovu vložil do článku šablonu {{subst:Urgentně ověřit}}, reference jsem překontroloval a opravdu to nesouviselo s tématem. Díky za upozornění :). S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 2. 12. 2019, 18:55 (CET)

Poděkování

Děkuji moc za pomoc! Vyndal jste mi trn z paty! --Docpfeipfer (diskuse) 2. 12. 2019, 00:39 (CET)

@Docpfeipfer: Není zač, rádo se stalo. Kdybyste ještě něco potřeboval neváhejte a napište mi. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 2. 12. 2019, 08:22 (CET)

Oznámení o registraci

Já jsem dříve editoval anonymě. Před několikami hodinami jsem se zaregistroval Pavel tesař (diskuse) 4. 12. 2019, 08:16 (CET)

@Pavel Tesař: Výborně! --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 4. 12. 2019, 08:52 (CET)

Je potřeba vytvořit článek Samsung Galaxy Note 7

Pavel tesař (diskuse) 5. 12. 2019, 23:47 (CET) Oznamuji tě, Abys potom když ten článek Samsung Galaxy Note 7 založím rozšířil a případně pro větší práci použít {{Pracuje se}} Nebo {{Ve výstavbě}}

@Pavel Tesař: Dobrý den. Většinou sice upřednostňuji tykání ale Vás bych chtěl požádat, abychom si vykali. A teď k věci: Článek prosím vás nezakládejte, pokud nebude alespoň pahýl. Subpahýly nemá cenu zakládat a akorát člověka časově tlačí lhůta pro rozšíření, místo toho, aby si článek v klidu otestoval na pískovišti. Dále děkuji za to, že se na mě obracíte s takovými žádostmi, ale mám ten dojem, že Vy jste účastníkem WikiProjektu Samsung, nikoli já :D. Ale to nevadí rád pomůžu. Kdyby bylo cokoli nejasné, rozhodně napište. Zdraví --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 6. 12. 2019, 00:03 (CET)

Pavel tesař (diskuse) 6. 12. 2019, 00:43 (CET) Článek je již založen

@Pavel Tesař: Proč jste ho zakládal? Strojový překlad je snad ještě horší než subpahýl… Přečte si prosím moji předchozí zprávu. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 6. 12. 2019, 07:31 (CET)

Samsung Galaxy Note 7

Článek Samsung Galaxy Note 7 je strojově přeložen s angličtiny a obsahuje šablonu {{Přeložit}}, Provedeš tam jazykovou korekturu? Stránku Samsung Galaxy Note 7 rozšiř alespoň na pahýl. Pavel tesař (diskuse) 6. 12. 2019, 01:38 (CET)

Zdravím, proč článek nerozšíříte vy, když jste jejím zakladatelem? --David V. (diskuse) 6. 12. 2019, 06:01 (CET)

Pavel tesař (diskuse) 6. 12. 2019, 07:08 (CET) Protože nemám tak velkou paměť abych jsem si mussl zapamatovat moc věrohodných zdrojů

Tak proč jste jej zakládal, když jej nedokážete převést do podoby, kterou by bylo možné na Wikipedii ponechat? --David V. (diskuse) 6. 12. 2019, 14:19 (CET)

Duplicita na diskusní stránce IP adresy

Chybí Ti trpělivost, člověče. V pohodě, nevadí. --Jan KovářBK (diskuse) 8. 12. 2019, 14:50 (CET)

@Jan Kovář BK: Jé :D pardon… S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 12. 2019, 14:57 (CET)

Mike Grose

Dobré odpoledne Vám přeji, díky za inicativu v článku Mike Grose, při lepení šablony mě napadlo, že Vy jste autor toho subpahýlu... Omlouvám se za omyl a přeji hezkou neděli :-)--F.ponizil (diskuse) 8. 12. 2019, 15:31 (CET)

@F.ponizil: Téma související s Queen zpracováván velmi rád! :D Nic se nestalo. Jen jsem nepochopil Vaši větu „…mě nenapadlo, že vy jste autorem subpahýlu.“ Autorem stránky je IP adresa ne já :D. Já se jen pokusím článek rozšířit. :-). Také přeji hezký den. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 12. 2019, 15:36 (CET)
V RC jsem zahlíd, že je to IP adresa, ale nepřesně jsem se vyjádřil, vzpomněl jsem si na Vás v tu chvíli. Jen takový postřeh, až ten článek sepíšete, tak by možná stálo za to ho přeložit do en:wiki - nenašel jsem ho tam... --F.ponizil (diskuse) 8. 12. 2019, 15:38 (CET)
@F.ponizil: Proč ne? Klidně. :D Vlastně jediná Wiki, která má toto heslo je portugalská wikipedie. A na anglické bych jim musel zrušit redirect a článek napsat (resp. přeložit), což by mi vůbec nevadilo. --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 12. 2019, 15:45 (CET)
Jo máte pravdu, díval jsem se i do Wikidat a opravdu samá voda... Škoda že nejdou vytěžit ty reference, skoro by bylo nejlepší přeložit ho z té portugalštiny... S předporozuměním dokážu odhadnout co tam asi je, ale na překlad si netroufám... Nebo že by s translatorem?--F.ponizil (diskuse) 8. 12. 2019, 15:56 (CET)
@F.ponizil: Podívám se na to a dám vědět. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 12. 2019, 16:36 (CET)

@F.ponizil: Tak jsem článek Mike Grose napsal překladem z portugalštiny, nicméně tam bylo pár vět tudíž to nemělo na článek moc velký vliv. Víceméně jsem čerpal z různých zdrojů na internetu a z knížky o Queen, ale nebylo to až tak jednoduché, protože jediné co jsem na internetu o Groseovi našel, jsou zprávy o jeho úmrtí. Konec konců, zvládnul jsem to. Pokusím se ještě tedy článek přeložit do angličtiny na enwiki, ale nic neslibuji :-). Přidal jsem i nějaké výroky na Wikidata a stránku jsem s daty propojil. Teď můžu s klidem prohlásit že cswiki má nejlepší verzi stránky Mike Grose :D. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 12. 2019, 20:38 (CET)

Dobra prace, diky moc :). Nechcete se podivat na ty dalsi dva hudebniky co maji v clanku cerveny odkaz? Jeste raz diky a dobrou noc.--F.ponizil (diskuse) 8. 12. 2019, 21:48 (CET)
@F.ponizil: Potěšilo. :) A rádo se stalo, dělám to pro Wikipedii moc rád. Klidně se na ty dva mrknu. Dobrou noc přeje --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 8. 12. 2019, 21:50 (CET)

/* TATKIT International */

--Ondrej.Taktik Dobrý den,

zasílám odkazy k ověření věrohodnosti údajů v článku:

https://rejstrik-firem.kurzy.cz/28495802/taktik-international-sro-organizacni-slozka/

https://www.knihydobrovsky.cz/publisher/detail/taktik-3226

https://www.etaktik.cz/kontakt/kontakt/

https://www.taktik.sk/kontakt/kontakty/

https://www.etaktik.pl/

Pokud si budete přát další specifikace, napište mi.

Nicméně, oficiální statistiky v oboru vzdělávání neexistují. Nerozumím tedy, na jakém základě, jste jiné vydavatele učebnic zveřejnili na WIKI. Rád bych podklady k ověření poskytl.

Předem děkuji.-- Tento příspěvek přidal(a) Ondrej.Taktik (diskuse)

@Ondrej.Taktik: Dobrý den. Děkuji za aktivitu a snahu o ověření. Pokusím se vámi uvedené odkazy zpracovat a vložit jako reference do článku. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 11. 12. 2019, 16:30 (CET)

Pillow pojišťovna

Přidal jsem zdroje, je nyní možné zrušit "urgentně ověřit"?-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) ‎MArtin Podávka (diskuse)

@MArtin Podávka: OvěřenoOvěřeno Zkontrolováno --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 13. 12. 2019, 20:16 (CET)

Děkování

Prosím neděkujte mi tak často a za maličkosti. Neberte to nijak špatně, ale dvě poděkování za minutu fakt ruší. Poděkování potěší, ale nemá smysl děkovat za každý revert. Díky, --Marek Koudelka (diskuse) 14. 12. 2019, 10:39 (CET)

@Marek Koudelka: Dobrý den kolego. To se Vám omlouvám že ruším při práci. Tak Vám tímto alespoň děkuji za všechnu práci na patrole a vůbec na Wikipedii a už nebudu rušit :-). Hezky den --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 14. 12. 2019, 10:43 (CET)
Dovoluji si mít stejnou připomínku jako @Marek Koudelka − poděkování jsou fajn ale mohl byste s nimi ubrat ;) --Jan Myšák (diskuse) 14. 12. 2019, 10:48 (CET)

Šablony

Ahoj, nevkládej prosím šablonu {{Upravit}} do článků, když v ní neuvedeš konkrétní problémy, viz tahle a tahle editace. Na členění členění kapitol a wikifikování máme zase jiné šablony ({{Kapitoly}}, {{Wikifikovat}}). Díky. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 14. 12. 2019, 12:10 (CET)

@Khamul1: Díky za upozornění. Před vložením jsem váhal zda nezvolit {{Wikifikovat}} a {{Kapitoly}}, ale chtěl jsem se vyhnout připomínkám o 'záplavě šablonami'. Myslíte tedy že je vhodnější vložit dvě konkrétní šablony (např. wikifikovat a kapitoly), než jednu (např. upravit) a wikifikovat a kapitoly napsat do komentáře (parametr {{{1}}})? S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 14. 12. 2019, 12:51 (CET)
Podle mého názoru je určitě lepší vložit dvě konkrétní šablony, protože článek je poté automaticky zařazen do příslušných kategorií, ve kterých je obvykle jen několik desítek stránek (Kategorie:Údržba:Články k wikifikaci, Kategorie:Údržba:Články k úpravě struktury kapitol). Snáze si jej tak někdo všimne a opraví ho. V kategorii Kategorie:Údržba:Články k úpravě je stránek naopak přes 10 000.
A netykáme si už náhodou? Pokud proti tomu teda nic nemáš/nemáte? S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 14. 12. 2019, 13:37 (CET)
@Khamul1: Díky za objasnění. A ano tykáme si, nic proti tomu nemám. ;) Jen mám zmatek v tom s kým si vykám a s kým si tykám, tak mě prosím omluv, moje chyba. :) S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 14. 12. 2019, 15:22 (CET)

Přesuny stránek

Dobrý den. Přesuny článků se nedělají prostým zkopírováním (copy+paste), ale postupem popsaným zde. Je to kvůli zachování historie, editací všech, kdo se na článku podíleli. --Vlout (diskuse) 16. 12. 2019, 20:42 (CET)

@Vlout: Dobrý den. Já vím. Omlouvám se. V tu chvíli mi nedošlo že se dá i z mobilní verze (viz značka u mé editace) přesunout stránku standardním způsobem (přes patřičnou speciální stránku). Každopádně díky za vyřešení. A ještě jedna věc: Nešlo by nějak do budoucna, aby někdo přidal do panelu nástrojů (podobně jako na počítači Tlačítko přesunu ve skryté nabídce) pro automaticky schválené uživatele (a vyšší) i možnost Přesunout? Vím že by bylo lehčí si prostě zapnout počítač, ale někomu pro koho je to v danou chvíli nemožné, by to usnadnilo práci, než do vyhledávače přes mobil napíše „Speciální:Přesunout stránku/Název stránky“. Vůbec netuším kdo se stará tady o tyto technické záležitosti (jako tlačítka v panelu nástrojů atd.). Díky předem za odpověď. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 12. 2019, 15:21 (CET)
Zkuste to nadhodit pod technickou lípou, třeba se toho někdo ujme. Mě také technické věci úplně míjí. --Vlout (diskuse) 17. 12. 2019, 17:41 (CET)
@Vlout: Dobrý nápad. Díky. Hezký zbytek dne --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 12. 2019, 17:54 (CET)
@Vlout: HotovoHotovo Hotovo --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 18. 12. 2019, 17:45 (CET)

Článek Bavlnářský průmysl

Ahoj kolego, mám pár otázek k obsahu článku:

  • Myslel to pan Krajíček (Geografie průmyslu) opravdu vážně s tím tvrzením, že farmáři a dělníci na bavlníkových plantážích patří k textilnímu průmyslu? Protože to označení je vlastně historický pojem, najde se jeho definice v lexikonech jen asi v původní anglické verzi (= předení a tkaní bavlny) https://educalingo.com/en/dic-en/cotton-industry a v české praxi pravděpodobně jen do konce 20. století, kde ovšem k oboru patřily: přádelny bavlny a směsí umělých vláken s bavlnou, tkalcovny z bavlněných a směsových přízí a zpravidla také zušlechťovny (barevny, tiskárny) (tenkrát zvaných) „bavlnářských“ tkanin, např. https://encyklopedie.vseved.cz/Bavlnářský+průmysl
  • V odkazu https://www.ldc.com/global/en/ se mně nepodařilo najít ten údaj o 250 milionech „textiláků“, kteří se zabývají bavlnou (od semena bavlníku až (snad) po baličku košil v expedici u Amazonu?). Chtěl jsem to přirovnat k odkazu http://www.pbr.co.in/2015/2015_month/August/7.pdf, kde se praví, že v Číně a v Indii se zabývalo v roce 2000 výrobou a prodejem všech textilií 13 milionů lidí (tj. zhruba polovina kapacity textilního oboru).
  • Máš to zapotřebí jako „near native speaker“ si nechat přeložit běžné anglické výrazy (např.: manmade fibers) mizerným překladačem?

Poznámka u odstavce Budoucnost, že potřebuje úpravy je jistě správná. Ty úpravy by se ale měly týkat především obsahu. Jsou tam citáty možná vhodné pro reklamní poutače, seriozní lextikon se bez nich může obejít. Téma bavlna má samozřejmě budocnost, ale asi pod jinými vlivy, než se tam uvádí a výraz „bavlnářskký průmysl“ patří zřejmě minulosti.

Doporučoval bych, přizvat do diskuze o mé kritice neutrálního znalce. Já jsem asi příliš zaujatý, tím oborem jsem se zabýval „jen“ 44 let, na mém výučním listě je psáno, že jsem přadlák bavlny.

Zdraví --Ryj (diskuse) 18. 12. 2019, 16:55 (CET)

@Ryj: Ahoj. Není mi úplně jasné, proč mi zrovna tato zpráva přistála na diskusi, ale pokusím se na ní zareagovat. V článku jsem totiž provedl pouze "technické editace": úprava úvodu, wikifikovat, wikiodkaz, kategorizovat, upravit část.
Já se omlouvám, ale v tomto tématu vůbec nevyznám, a proto připomínky o obsahu směřuj spíš na vkladatele informací. Kdyžtak mi napište, jestli jsem to pochopil špatně (co se po mě chce?). --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 18. 12. 2019, 17:29 (CET)

Promiň, že jsem tě obtěžoval. Protože jsi skoro okamžitě po založení článku reagoval (a oznamuješ, že jsi změnil uživatelské jméno), považoval jsem tě za autora. Nevím teď, jak bych se dostal ke skutečnému, anonymnímu autorovi. Chtěl bych mu v podstatě říct, že ten článek je v této formě zbytečný a vysvětlit mu v podrobnostech důvody k návrhu na zrušení (část z nich jsem už nahoře popsal). Když bych to teď zveřejnil na diskuzní stránce článku, zřejmě by to nic nepřineslo. Asi se příležitostně poradím se správcem, nebo máš třeba nějaký jiný návrh? Zdraví --Ryj (diskuse) 19. 12. 2019, 13:42 (CET)

@Ryj: Ne vůbec, neobtěžoval jsi ;). Skutečného autora můžeš kontaktovat zde. S tím uživatelským jménem, měl jsem návrh, ale nebyl přijat a ještě vymýšlím alternativu. S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 19. 12. 2019, 14:03 (CET)

Díky za radu, v příštích dnech se tomu budu věnovat.--Ryj (diskuse) 20. 12. 2019, 15:33 (CET)

Zkoušel jsem se dostat do "diskuse s wikipedistou", můj text jsem podal na „přidat diskusi“, ten ale zmizel. A volat na to udávané telefonní číslo zatím nechci. Můžeš mně nějak pomoct? Díky předem --Ryj (diskuse) 21. 12. 2019, 17:21 (CET)

Stolové hory

Dobrý den, kolego, není vhodné tímto způsobem přinášet „lepší návrh na nový název“, pokud se o původním návrhu mezitím diskutovalo. Jistě uznáte sám, že pak je to zmatečné. Šablona umožňuje zahrnout i více různých návrhů, viz zde. Srdečně --Mario7 (diskuse) 22. 12. 2019, 13:36 (CET)

@Mario7: Dobrý den. Děkuji za připomínku, máte pravdu :) Hezké svátky --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 22. 12. 2019, 18:41 (CET)

Upravit

Ahoj, když vkládáš šablonu {{upravit}}, přidej do ní prosím i konkrétní důvody, co je na článku špatně. Už jsem ti to jednou psal, do šablon ve zmíněných článcích si však konkrétní problémy stejně nepřidal a nakonec to dopadlo takhle… Doplň tedy prosím do všech šablon upravit, které jsi do článků vložil, konkrétní problémy, nebo šablonu z článku odstraň. Díky. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 22. 12. 2019, 20:03 (CET)

Tak já už vážně nevím… Tebou vložené šablony {{Upravit}} jsou takto naprosto zbytečné. --Khamul1 (diskuse) 27. 12. 2019, 14:28 (CET)

Bert & Friends

Dobrý den, nebylo by lepší doložit významnost tím, že odkazy zapracujete do článku? Odstranit šablonu významnost a do diskuse dát pár odkazu není zcela vhodné, ostatní editoři toto mohou přehlédnout a vaše odstranění šablony mohou považovat za narušování pravidel wikipedie. Děkuji za opravy zmíněného nedostatku. S pozdravem --Romanzazvorka (diskuse) 23. 12. 2019, 19:37 (CET)

@Romanzazvorka: Dobrý den kolego. Asi máte pravdu. Myslíte že nestačí ani to, že jsem uvedl do shrnutí editace odkaz na diskusi kde byla doložena EV? V tomto případě je to totiž těžké: Odkazy do článku jen tak nezapracuju, protože článek je moc stručný (takový ukázkový pahýl). Kdyby byl obsáhlejší šlo by to použít jako reference popřípadě něco do kolonky == Externí odkazy ==. Co si o tom myslíte? Nebo máte nějaký tip? Hezký den --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 23. 12. 2019, 19:46 (CET)
I pahýly mohou mít externí odkazy, obzvlášť pokud mají doložit významnost článku. Odkazy v diskusi vložte vhodným způsobem do článku. S pozdravem --Romanzazvorka (diskuse) 23. 12. 2019, 19:53 (CET)

Student

Pepa Krupa

Ahoj, zde netřeba posílat varování, je to známá firma. Příště rovnou nahlaš a někdo hned blokne. Díky. --Perid (diskuse) 28. 12. 2019, 10:50 (CET)

@Perid: Ok :) S pozdravem --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 28. 12. 2019, 10:52 (CET)