Šablona:Části české obce

Tuto stránku mohou editovat jen zavedení uživatelé a správci.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablonu lze použít ve všech článcích o českých obcích a jejich částech, ale hodí se jen pro situace, kdy má obec více než jednu část. Má-li jen jednu část, pak je o ní v systému české Wikipedie pojednáno přímo v článku o obci.

Je to automaticky generovaná šablona, použitelná pro většinu obcí a částí, která přebírá data z Wikidat. Složitější případy viz níže.

Kód

Vkládá se kód:

{{Části české obce}}

Údaje šablona převezme z Wikidat.

Kontrolní dotazy

Jak zařídit, aby se „další část“ objevila v šabloně

Oficiální části obce (část obce v Česku (Q61089180)) se v šabloně objevují vždy, ale další části pouze, pokud mají na Wikidatech vyplněno nachází se v administrativní jednotce (P131) s příslušnou správní obcí, která má vyplněny zahrnuje sídlo (P1383) s příslušnou další částí (nikoliv nižší správní celky (P150) – to je vyhrazeno pro oficiální části obce).

Použití

Oficiální části

Ukázka pro obec Úštěk:

Ukázka pro obec Tachov:

Ukázka pro část obce Hoděšovice:

Ukázka pro část obce Polabiny:

Další části

Obec s různými druhy částí (České Budějovice):

Obec s různými druhy částí (ZSJ) (Polná):

Běžná část obce (České Budějovice 4):

Jiná část obce (České Vrbné):

Obce se složitější strukturou

U velkých měst, kde je již situace složitější, je lepší použít speciální šablonu. Do té pak lze snadno přidat i městem pohlcené či zaniklé vesnice, které dnes existují jen jako název, ne jako administrativní část města a nejsou tedy tak na Wikidatech propojené, viz např. {{Město České Budějovice}}. Zde se další odkazy nebo řádky přidají přímo v editaci do konkrétní šablony.

Data šablony

Tato sekce obsahuje strukturovaný popis parametrů této šablony využívající rozšíření TemplateData, který umožňuje snadnější používání této šablony v prostředí Vizuálního editoru.

Části české obce

Bez popisu.

Parametry šablony[Upravit strojový popis šablony]

Tato šablona upřednostňuje parametry formátované v jediném řádku.

ParametrPopisTypStav
Nebyly uvedeny žádné parametry