Diskuse s wikipedistou:Alfi51

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Jan Myšák v tématu „No To Co

Zdravím a vítám, obsah Vaší uživatelské stránky jsem přesunul do článku Bedřich Havlíček, tak se a) lépe zachová a b) článek budou moci upravovat i ostatní, což většinou vede k tomu, že se stane lepším. Měl bych jen malý dotaz: není to z uvedené publikace opsáno, že ne?--Horst 17:20, 29. 4. 2008 (UTC)

Chci se zeptat jaké je optimální rozlišení pro uploadování fotografií?--Alfi51 17:21, 1. 5. 2008 (UTC)1.5.2008

Na otázky podobného charakteru se raději ptejte na některé ze stránek odkazovaných výše. Bohužel přímo na vaší diskuzní stránce je malá šance, že vám někdo odpoví, protože sem obvykle nezabloudí. Odpověď na vaši otázku není jednoduchá, ale řekl bych, že není problém dát i fotografii s maximálním rozlišením, nicméně raději se zeptejte třeba Pod lípou či na diskuzní stránce nějakého zkušenějšího wikipedisty. --Limojoe 03:59, 2. 5. 2008 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Chci vás upozornit že vaše obrázky budou pravděpodobně brzo smazány, jelikož neuvádíte v popisu žádnou licenci.

Například - |Permission= ((self|GFDL|cc-by-sa-2.5))

S pozdravem --Pernak1 12:06, 2. 5. 2008 (UTC)

Zdravím, když zakládáte článek z anglické (nebo jiné) wikipedie, v levém sloupci vidíte, zda existuje jeho česká verze - u článku en:Let It Be tomu tak bylo a z Vašeho článku jsem tudíž udělal redirect. Zároveň prosím o používání šablony {{překlad}} a přidávání tzv. interwiki - jak na to je pěkně popsáno na stránce Nápověda:Mezijazykové odkazy. Mějte se pěkně, přeju hodně plodné práce zde na wiki i mimo ni, --Podzemnik 17:35, 3. 5. 2008 (UTC)

Možné porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Ludkik-Askenazy.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Tlusťa 10:49, 5. 5. 2008 (UTC)

Pokud jste nechal obrázek naskenovat v knihovně, jak píšete, nejste jeho autorem. Autorská práva pouhou reprodukcí Vám žádná nevznikají, jejich držitelem je autor původního snímku. --Tlusťa 12:16, 5. 5. 2008 (UTC)

A pokud obrázek upravím v počítači do kreslené podoby?--Alfi51 12:21, 5. 5. 2008 (UTC)

Podle mého pak vytváříte dílo odvozené bez souhlasu původního autora. Tedy k porušení autorských práv dochází opět. --Tlusťa 12:23, 5. 5. 2008 (UTC)

Interwiki+[editovat zdroj]

Zdravím, ta kategorie tam byla dobře a tohle asi patřilo jinam ne?. Nic hrozného se samozřejmě neděje, každý tu začínal...

Vědecké časopisy[editovat zdroj]

Váš příspěvek musel být smazán či odstraněn, jelikož byl psán neencyklopedickým stylem a tudíž pro Wikipedii nevhodný. Pokud chcete přispívat, zkuste to jinak; podívejte se jak vytvořit stránku či jak editovat stránku. Díky za pochopení. -- Mercy (|) 07:25, 6. 5. 2008 (UTC)

Subpahýl[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Svět počítačů. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Postrach 09:25, 6. 5. 2008 (UTC)

To samé se bohužel týká i Vašich článků Softwarové noviny a Počítač pro každého. Díky za pochopení a přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|) 10:07, 6. 5. 2008 (UTC)

Počítač pro každého[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Počítač pro každého, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Tlusťa 12:15, 6. 5. 2008 (UTC)

Snímek titulní strany časopisu Svět počítačů[editovat zdroj]

Je to stejné jako s Aškenzym. Nemůžete bez souhlasu držitelů autorských práv provádět reprodukci. --Tlusťa 08:22, 7. 5. 2008 (UTC) Koukněte se prosím na Wikipedie:WikiProjekt Autorské právo, kde se dozvíte více. A nebo se ptejte, rád Vám poradím. --Tlusťa 08:26, 7. 5. 2008 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Limojoe 10:20, 7. 5. 2008 (UTC)


Dotaz na odstranění obrázků[editovat zdroj]

Nechápu proč jste odstranili obrázky z článků Bedřich Havlíček a Těšínské divadlo, když prokazatelně na ně autorské právo mám. Bedřich Havlíček byl můj otec a Těšínské divadlo jsem vlastnoručně vyfotil, tak kde je chyba?

Dobrý den, mám dotaz: Soubor:Image-Tata.jpg, respektive Soubor:Tata.jpg jste také vlastnoručně vyfotil nebo je autorem někdo jiný? Datum vzniku díla (8. 5. 2008) je ale určitě chybný. --Beren 03:43, 8. 5. 2008 (UTC)

Soubor Soubor:Tata.jpg pochází z mojí svatební fotografie a je to výřez, který jsem udělal já.--Alfi51 03:49, 8. 5. 2008 (UTC)

Tedy nejste původním autorem fotografie, jen jste ji upravil, je to tak? --Beren 03:51, 8. 5. 2008 (UTC)

Ano, fotil ji strýc, který již samozřejmě nežije. Tak tam mám uvést jeho jméno?--Alfi51 04:05, 8. 5. 2008 (UTC)

Pokud je autorem fotografie strýc, je nutné samozřejmě uvést jeho jméno, v poli datum uvést datum, kdy fotografii pořídil (pokud to byl den svatby, tak to víte jistě přesně). Jelikož strýc již nežije, majetková autorská práva přecházejí na jeho dědice, tedy k uvolnění obrázku pod svobodnou licencí je nutný jejich souhlas. Souhlas je možno poslat prostřednictvím OTRS. --Beren 04:34, 8. 5. 2008 (UTC)


To by bylo na dlouhé lokte, to si radši najdu jinou fotku, kterou jsem fotil já.--Alfi51 04:42, 8. 5. 2008 (UTC)

Ano, dobrý nápad, vlastní fotky jsou prakticky bezproblémové. Ještě poznámku k Vaší fotografii Soubor:Tesinske divadlo.jpg. Uvádíte u ní datum pořízení 8. 5. 2008, což však zjevně není možné, jelikož jste ji 8. 5. 2008 vkládal na Commons v časných ranních hodinách. Fotoaparát zaznamenal do metadat fotografie datum pořízení 14. 4. 2008. Je to správně? Pokud ano, mohl byste tu informaci v popisu obrázku upřesnit? --Beren 04:51, 8. 5. 2008 (UTC)

A jaké by to bylo, kdybych chtěl publikovat fotku z občanky pořízenou u profesionálního fotografa?--Alfi51 05:36, 8. 5. 2008 (UTC)

Jste-li na oné fotografii zpodobněn a zaplatil jste si za její vyhotovení, pak ji za nevýdělečnými účely sám publikovat můžete, to Vám zaručuje Autorský zákon, viz § 38b. Nikoliv ovšem na Wikipedii, protože ta požaduje svobodnou licenci, tedy aby vložený obsah mohl publikovat kdokoliv další a to i kdyby mu z toho plynul nějaký zisk. Takže zákon nám v tomto případě moc nepomáhá a ať už je to Vaše vlastní podobizna nebo ne, abyste mohl na Wikipedii umístit dílo profesionálního fotografa, musíte ho přimět, aby souhlasil s uvolněním pod některou ze svobodných licencí. Dlužno říci, že to může být docela dobrodružství. :-) --Beren 06:12, 8. 5. 2008 (UTC)

A jaké je to u publikování fotografií z mého archívu na osobních stránkách, kde zatím nemám uvedeno jméno ani kontakt na webmastra.--Alfi51 03:57, 9. 5. 2008 (UTC)

Zákon platí stejně, nicméně na svých osobních stránkách mimo Wikipedii si musíte sám zvážit rizika toho, co děláte, a můžete se rozhodnout jít do některých věcí navzdory nejistotě o původu materiálů nebo nedořešenému souhlasu jejich původců. Chápu, že třeba riziko nějakého cizího autorského nároku na Váš archiv může být velmi nízké. Já to však nemohu vědět a proto musím být i poněkud otravný s dožadováním se informací. Na Wikipedii bohužel značnou část rizika nese celý projekt (tj. nakonec to zatíží ty, kterým na projektu nejvíce záleží), protože vkladatel se v případě problémů zpravidla navždy odmlčí. Tím nechci nijak naznačit, že je to Váš případ, je mi jasné, že normálně člověk příliš nepřichází do styku s autorským právem a není plně obeznámen s jeho zákoutími. Jen vysvětluji, že pokud budete publikovat sám, můžete mít větší volnost. Nakladatelé u nás třeba riziko podstupují, publikují i materiál nejasného původu a pokud se náhodou k autorskému nároku někdo přihlásí, vyplatí mu z dosaženého zisku dvojnásobek běžné odměny. Wikipedie si ale z pochopitelných důvodů (žádný zisk nemá) takový přístup nemůže dovolit. Omlouvám se, že se zde rozepisuji i o věcech, na které jste se neptal, ale snad Vám toto vysvětlení bude užitečné. --Beren 08:53, 9. 5. 2008 (UTC)

Změna názvu článku[editovat zdroj]

Chtěl bych změnit název článku Ida Münzbergová na Ida Münzberg. Jak to udělat?--Alfi51 19:35, 8. 5. 2008 (UTC)

Nosurce autor.[editovat zdroj]

Dala jsem na Image-Tata.jpg šablonu nosource. Toto v praxi znamená, že musíte uvést proč je to GFDL, jinak bude obrázek po týdnu smazán Např. pokud jste autor, dáte před šablonu „self“ a pak to celé vypadá takto {{self|GFDL}}. Pokud jste autorem a pod GFDL to uvolňujete, protože se v licencích příliš neorientujete, tak bych chtěla upozornit, že výrazně lepší licencí je {{Self|GFDL|cc-by-sa-2.5}}, samozřejmě Vám do toho nemohu mluvit, jen jsem se s tímto setkala, tak na to upozorňuji. Díky --Vrbova 08:39, 9. 5. 2008 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.--Vrbova 08:39, 9. 5. 2008 (UTC)

Softwarové noviny[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Softwarové noviny. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Elm 09:59, 15. 5. 2008 (UTC)

Softwarové noviny[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Softwarové noviny. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Prosím přečtěte si Wikipedie:Vzhled a styl a přidejte vnitřní odkazy... --Elm 09:00, 6. 6. 2008 (UTC)

další cp[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Muzeum Těšínska, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Daniel Baránek 22:07, 14. 6. 2008 (UTC)

Věřím, že autorem textu skutečně jste, nicméně dobrá víra v tomto případě nestačí. Podle wp:OTRS je potřeba poslat na OTRS e-mail s povolovacím textem, a to z některé e-mailové adresy Muzea Těšínska, abychom měli jistotu, že povolení pochází skutečně od pracovníka Muzea. Vím, že je to trochu otravná procedura, ale jinak to bohužel kvůli autorským zákonům nejde. --Daniel Baránek 22:28, 14. 6. 2008 (UTC)

Já ale nejsem pracovníkem muzea já jsem invalidní důchodce a TĚŠÍNSKÝ PATRIOT, to znamená, že když nejsem pracovníkem muzea, že nesmím o muzeu psát?--Alfi51 22:47, 14. 6. 2008 (UTC)

Psát jistě můžete, pokud však použijete téměř doslova autorské texty, musí být na OTRS doručeno svolení autora, jinak totiž zkopírování textu na wiki nelze chápat jinak než porušení autorských práv. --Daniel Baránek 22:51, 14. 6. 2008 (UTC)

Dobře, já to tedy napíši znovu vlastními slovy a jsem zvědav, co mi řeknete.--Alfi51 23:06, 14. 6. 2008 (UTC)

Díky za snahu, ale text je stále příliš podobný původnímu. Nejde o to, že jen změníte pár slov, jde taky o strukturu myšlenek (např. řazení vět). Ten text, který je na stránkách Muzea je prostě velmi krátký, a tak jej lze jen obtížně upravit. Mnohem lepší je vyjít z většího textu (možná by šlo použít tento) a z něj udělat výtah. --Daniel Baránek 07:20, 15. 6. 2008 (UTC)
Mě to mrzí, ale pořád ne. Musíte to pořádně přepsat. Nemůžete vzít téměř celé věty a jen je promíchat mezi sebou. Věta U počátků muzejnictví na Těšínsku stál kněz Leopold Jan Šeršnik (1747-1814), který se po několikaletém působení v pražském Klementinu vrátil do rodného Těšína. a původní věta U bezprostředních počátků muzejnictví na Těšínsku stála výrazná a na poměry malého města ojedinělá iniciativní osobnost kněze Leopolda Jana Šeršníka (1747-1814, pol. Szersznik, něm. Scherschnick resp. Scherschnik), který se po několikaletém působení v pražském Klementinu vrátil v roce 1775 do svého rodiště Těšína, kde nadále pracoval jako správce katolického gymnázia a inspektor zdejších škol. je v podstatě identická, akorát jste vynechal pár slov. Převzít z původního článku můžete jenom holá fakta, která však musíte vyjádřit svými vlastními slovy. Opravdu mě to mrzí, protože do Těšína to mám blízko a instituce Muzea Těšínska je mi z důvodu mého badatelského zájmu rovněž blízká, ale váš příspěvek budu muset znova revertovat. --Daniel Baránek 19:15, 15. 6. 2008 (UTC)

poznamka[editovat zdroj]

Toto Diskuse:Muzeum Těšínska musite poslat na wp:OTRS, je tam emailova adresa. Dela se to kvuli uschovatelnosti a tak, dik --Vrba 10:19, 15. 6. 2008 (UTC)

Dobrý den, nejde o to ten článek upravit, abychom to nepoznali, jde o to ho znovu napsat, to ce sem vkládáte musí být Vaše dílo, nikoli dostatečně předělané cizí dílo tzn. dílo odvozené. Takové dílo nelze bez souhlasu autora původního díla používat. Chráněny jsou nejen formulace, ale i struktura díla. --Vrbova 21:35, 15. 6. 2008 (UTC)


Dotaz na obrazy Idy Munzberg[editovat zdroj]

Chci se zeptat, pokud vyfotím obrazy i s rámy v soukromé sbírce, jejíž vlastník mi to dovolí, necháte mi je ve Wikipedii publikovat?--Alfi51 22:34, 18. 6. 2008 (UTC)

Takovéto dotazy směřuj na diskuzní stránku někoho ze správců, protože zde ten dotaz (až na náhodně dívající se) nikdo neuvidí. Druhá varianta je položit ho na diskuzním fóru Wikipedie:Pod lípou. --Kacir 02:26, 19. 6. 2008 (UTC)

Infobox hudební skupina[editovat zdroj]

Milý kolego, vytvořil jsi Infobox:Hudební skupina, který již ale existuje Šablona:Infobox Hudební umělec. Je použitý např. na stránce Kamelot (hudební skupina). Zdraví --Kacir 02:26, 19. 6. 2008 (UTC)

Ta stránka dokonce vyvolala hlasování o smazání. Před založením podobných šablon se prosím ujistěte, že nebudou duplicitní. A když nějakou šablonu už vytvoříte a nepovede se, dejte ji prosím na smazání pomocí šablony {{smazat}}, ať tu nepůsobí zbytečné zmatky. Díky moc, hezký večer. --Podzemník 19:08, 19. 6. 2008 (UTC)

Jiří Karas (GMCT)[editovat zdroj]

Zdravím, protože článek přijde nejspíš zítra ke smazání, chci se jako téměř jediného autora článku zeptat, čím je daný člověk encyklopedicky významný, to v článku není, myslím, že to že byl ředitelem Gymnázia v Českém Těšíně na článek ve Wikipedii nestačí. Není o něm tedy nějaká publikace, zmínka v regionálním tisku, abychom ji tam mohli dodat? (pokud se článek smaže, můžu Vám smazanou verzi poslat např mailem, abyste to nemusel psát znovu, ale určitě by bylo lepší dodat nějaké ty zdroje).--Horst 5. 8. 2008, 17:21 (UTC)

Dotaz na správce[editovat zdroj]

Napsali jste mi již několikrát, že tato stránka potřebuje ověřit. Jak ji mám prosím vás ověřit, konkrétně u Jiřího Karase. Mám tam dát kopii jeho indexu a maturitního vysvědčení nebo potvrzení s razítkem gymnázia, že byl skutečně ředitelem?--Alfi51 8. 8. 2008, 15:25 (UTC)

To že byl ředitelem, že odmaturoval, nebo že promoval, to se doložit určitě dá (i bez razítek), důležitější (a na to se vztahuje ta šablona) je encyklopedická významnost onoho člověka, čili jestli si zaslouží mít svůj článek tady. To, že byl ředitelem gymnázia, samo o sobě pravděpodobně nestačí na zápis tady, pokud to není zmiňováno jinde, tisk atp (přestože to je, nebo může být významná a prestižní funkce). Vynalezl něco, publikoval nějaké vědecké nebo literární práce, byla uspořádána výstava jeho obrazů...cokoliv podobného? Pokud ano, určitě se zmínky najdou. Vše o tomto je dáno a popsáno nejen ve zmiňovaném doporučení ale i v mnoha dalších. Snad Vám aspoň to pravidlo pomůže a osvětlí co je třeba doložit, když ne - víte kam mi napsat.--Horst 10. 8. 2008, 22:09 (UTC)

Jiří Karas (pedagog)[editovat zdroj]

Dobrý den, Váš článek Jiří Karas (pedagog) byl smazán, protože jeho subjekt nedosahoval kritérií encyklopedické významnosti požadovaných po zdejších článcích. Prosím, nevkládejte jej znovu, bude opětovně smazán. Děkuji za pochopení a přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|) 21. 8. 2008, 21:40 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Obrázky, které jste načetl pravděpodobně nemají svobodnou licenci, protože pouhou úpravou nebo překreslením nesvobodného obráku, se z něj svobodný nestává a tudíž není možné použít šablonu pouze {{self}} ani {{GFDL}}. Obrázek Ravi Šankara jsem smazal rovnou, protože šlo o jasné odvozené dílo od nesvobodného obrázku na esperantské wikipedii. Druhý obrázek jsem označil šablonou a po týdnu bude smazán, pokud nebude doloženo, že se nejedná o odvozené dílo od nesvobodného obrázku. Pokud tomu tak není prosím doplňte původní zdroj obrázku. Děkuji za pochopení--Sevela.p 23. 9. 2008, 07:33 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Freesoft magazín. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Daniel Baránek 3. 10. 2008, 07:16 (UTC)

Richard Lester[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy


Šablona Obsah[editovat zdroj]

Chtěl bych do svých článků vkládat šablonu Obsah a nikde ji nemohu najít. Můžete mi poradit? Díky.--Alfi51 29. 5. 2009, 16:44 (UTC)

Spencer Davis[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Spencer Davis. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Sumivec 26. 9. 2009, 16:34 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dobrý den, máte asi rád hudbu (podle Vašich editací), nechtěl by jste třeba nominovat nějaký článek na hudebním portále již na červen (zde), nebo alespoň hlasovat pro nějaký na květen (zde). Na květen byli nominovány jen tři články (Enya, Klavír a Pink Floyd) (na květen už zbývá málo času, ale nějaký ještě je), Na červen jsou zatím nominovány články čtyři (The Beatles, Kytara, Bon Jovi a Heavy metal). Pokud Vás napadá nějaký další dobře zpracovaný článek, můžete nominovat. Pokud se Vám nějaký článek s těch tří na květen nominovaných líbí, můžete hlasovat. Zdraví Marek Koudelka 26. 4. 2011, 16:31 (UTC)

Dobrý den, nevadí-li Vám to, můžete se tam znovu kouknout? Nově se hlasuje zde. Zdraví Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 27. 5. 2011, 18:52 (UTC)

Ravi Shankar[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud jsem se dobře koukal, tak jste autorem článku Ravi Šankar. Chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor na tuto diskusi. Případně diskutujte na zmíněné diskusi, děkuji a zdraví Vás Marek Koudelka 19. 6. 2011, 18:35 (UTC)

Ještě jednou, dobrý den. Pokud chcete můžete se znovu podívat na portál:Hudba, hlasovat na červenec nebo nominovat na srpen. díky moc — Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 20. 6. 2011, 18:23 (UTC)

Článek Soukenictví[editovat zdroj]

Dobrý den, jak vidím, jste autorem článku, který bych rád trochu doplnil. Protože v dosavadní verzi chybí údaje o zdrojích (až na všeobecný poukaz na Ottův slovník), především odkud pochází definice názvu článku, musel bych nahradit celý text novou verzí s patřičnými údaji o zdrojích. Mohl byste článek v tom smyslu nejdřív upravit a nebo to mám udělat podle svého? Zdraví --Ryj (diskuse) 23. 10. 2015, 12:19 (CEST)Odpovědět

Subpahýl a významnost[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Martha a Tena. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --OJJ, Diskuse 16. 11. 2017, 06:08 (CET)Odpovědět


Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Martha a Tena. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 16. 11. 2017, 06:08 (CET)Odpovědět

Ibis (hudební skupina)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Ibis (hudební skupina). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 9. 2. 2018, 22:15 (CET)Odpovědět

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Ibis (hudební skupina), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Michal Lenc (diskuse) 9. 2. 2018, 22:49 (CET)Odpovědět

@Dobrý den, já jsem vytvořil stránku Ibis na Bandzone, tak nevím,kdo má větší nárok na autorská práva, než já a že jsem použil stejný text je moje věc. Doufám, že mi nyní stránku Ibis (hudební skupina) nesmažete, jsou tam i zdroje.--Alfi51 (diskuse) 29. 3. 2020, 23:41 (CEST)Odpovědět

Muzeum Těšínska[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat proč jste do článku Muzeum Těšínska vložil odstavec Obsah? Budete ještě článek doplňovat? U tak krátkých článků tam ten Obsah nemusí být. Děkuji za odpověď. Hezký den. --Podroužek (diskuse) 8. 8. 2018, 17:39 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, zda tam ještě něco doplním, zatím nevím, možná až získám nějaké novější informace.--Alfi51 (diskuse) 9. 8. 2018, 08:40 (CEST)Odpovědět

V případě, že jsou v článku alespoň čtyři nadpisy, vytvoří systém obsah automaticky. Obsah, který má méně položek, nikdo ke své orientaci nepotřebuje (více viz Nápověda:Obsah článku). Tak už to prosím nedělejte, ju?--Hnetubud (diskuse) 9. 8. 2018, 21:46 (CEST)Odpovědět

Sonny Kingem[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Sonny Kingem. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Sonny Kingem. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Perid (diskuse) 31. 8. 2018, 23:58 (CEST)Odpovědět

Flora Murray[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Flora Murray. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Flora Murray. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Perid (diskuse) 2. 9. 2018, 07:45 (CEST)Odpovědět

Smazání staré verze fotografie[editovat zdroj]

Dobrý den, načetl jsem novou verzi fotografie Hrob Jakuba Mátla a při zvětšení se mi stále objevuje stará verze. Jak starou verzi smazat?--Alfi51 (diskuse) 15. 10. 2018, 10:00 (CEST)Odpovědět

Jakub Mátl[editovat zdroj]

Dobrý den, nesnáším revertační války a proto podruhé nevracím (a o mnoho ostatně nejde). Ale můžete mi vysvětlit, proč tak usilovně trváte na velkém M ve výrazu "mezinárodní divadelní festival "Na hranici"? Pokoušel jsem se v resumé vysvětlit stručně můj názor, že se festival jmenuje "Na hranici" (proto velké N) a že další upřesňování, o jaký typ akce se jedná už podle mne není součástí názvu, stejně jako u "mezinárodní festival Pražské jaro". Samozřejmě se píše třeba Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, ale tam je to skutečně název. Je podle Vás výraz "Mezinárodní divadelní festival Na hranici" nedělitelný název a nelze napsat ...zúčatnil se festivalu Na hranici.. ? Zdraví--Svenkaj (diskuse) 15. 10. 2018, 22:25 (CEST)Odpovědět

Žádost o smazání obrázku[editovat zdroj]

Dobrý den, po telefonickém rozhovoru s manželkou Jakuba Mátla, která si nepřeje zveřejnění fotografie hrobu, Vás žádám o smazání obrázků File:Hrob Jakuba Mátla.jpg. Děkuji--Alfi51 (diskuse) 16. 10. 2018, 09:04 (CEST)Odpovědět

Gary Kemp[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Gary Kemp. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Gary Kemp. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding.

Jedná se o strojový překlad velmi špatné jazykové kvality. Prosím, nevkládej takové texty do Wikipedie a při vytváření článků nepoužívej strojový překladač. Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 23. 10. 2018, 11:02 (CEST)Odpovědět

Ahoj, děkuji za snahu, ale článek Martin Kemp má bohužel tytéž nedostatky jako výše zmíněný článek. Sloh je velice kostrbatý a nečeský. Jak jsem již napsal, nepoužívej, prosím, při tvorbě článků strojový překlad. Díky.

Děkuji Vám za informace v článku Martin Kemp. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Martin Kemp. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Harold (diskuse) 27. 10. 2018, 10:21 (CEST)Odpovědět

Patricia Marie Andrews[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Patricia Marie Andrews. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Patricia Marie Andrews. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 11. 2018, 08:53 (CET)Odpovědět

Myslím, že to stačilo. Pokud budete pokračovat, budu to považovat za narušování encyklopedie a obrátím se na správce. NEBO ASPOŇ REAGUJTE! --Marek Koudelka (diskuse) 12. 11. 2018, 08:53 (CET)Odpovědět

Dobrý den, myslím, že už můžete být spokojen. Kritizovat umí každý, ale místo abyste předvedl, jak to má podle Vás vypadat, vkládáte šablony. Buďte zdráv a ne snažte se mi znechutit práci ve Wikipedii.--Alfi51 (diskuse) 12. 11. 2018, 09:16 (CET)Odpovědět

Nálepka[editovat zdroj]

Zdravím!

Na vaše včerejší požádání jsem vám tu nálepku posunul doprava, může to takto být? --Tadeáš Bednarz (diskuse) 22. 11. 2018, 15:04 (CET)Odpovědět

Taky zdravím a děkuji. Musím si prohlédnout zdrojový kód.--Alfi51 (diskuse) 22. 11. 2018, 15:15 (CET)Odpovědět

Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 6. 9. 2019, 16:48 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 20. 9. 2019, 17:14 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 3. 10. 2019, 21:52 (CEST)Odpovědět

Largo[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Largo (Florida). Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Largo (Florida). Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Perid (diskuse) 5. 10. 2019, 07:05 (CEST)Odpovědět

Aldeburgh[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Aldeburgh. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Aldeburgh. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. — Draceane diskusepříspěvky 5. 10. 2019, 20:15 (CEST) (A nevhodný překlad se týká i článku Vero Beach.)Odpovědět

Šablona Překlad[editovat zdroj]

Zdůrazňuji, že u článků vzniklých překladem, jako je třeba Vernárske sedlo, je nutno používat šablonu Překlad. Neberte to prosím na lehkou váhu. --Jvs 30. 10. 2019, 18:43 (CET)Odpovědět

Navíc bych Vás prosil o důkladnější stylistickou kontrolu přeloženého textu ([1]):
  • Slovenského ráje (ne raja)
  • Gemeru (nikoliv Gemera)
  • údolí (nikoliv dolina – to je slovakismus)
  • Sedlo nese název… (původně věta neobsahovala sloveso)
  • u osady (ne lákavé při osadě ze slk. pri osade)
  • tato stanice je nejodlehlejší (která je nejodlehlejší by byl anakolut)
Jinak by Vás mohl zajímat poloautomatický překládací nástroj WP:CSWP pro snadnější překlad článků ze slovenštiny. S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 31. 10. 2019, 11:55 (CET)Odpovědět

Kategorie[editovat zdroj]

Dobrý den, v článcích jsou jen existující kategorie. Ragtime tak založit, nebo vyjmout. Zdraví.--Kacir 28. 11. 2019, 10:35 (CET)Odpovědět

Překladové články[editovat zdroj]

Vážený kolego, opět Vám píši ohledně překladových článků. Vím, že je lákavé je tvořit, ale uvědomte si, že zvláště u nich je potřeba zvláštní jazyková korektura a úprava dle místních zvyklostí (standardizace odkazů či závěrečných sekcí). Všiml jsem si, že to soustavně neděláte a ostatní kolegy (např. mne) to stojí dost zbytečné práce navíc. Zvažte prosím, jestli není lepší článek napsat od začátku sám, neboť to tolik nesvádí např. k užití slovakismů či anglicismů. Zdraví — Draceane diskusepříspěvky 27. 1. 2020, 15:04 (CET)Odpovědět

Hotovo. Patriccck (diskuse) 21. 3. 2020, 21:33 (CET)Odpovědět

Wikipedista:Alfi51/Pískoviště1[editovat zdroj]

Dobrý den, v tomto případě jste zřejmě editoval stránku vy, ale nebyl jste přihlášen. Jevilo se to jako vandalismus někoho jiného a změnu jsem vrátil. Chcete, abych skryl IP adresu z historie? --Patriccck (diskuse) 21. 3. 2020, 20:23 (CET)Odpovědět


Dobrý den, radši skryjte IP adresu. Díky. Mám 3 notebooky a zkoušel jsem to z jiného.--Alfi51 (diskuse) 21. 3. 2020, 20:47 (CET)Odpovědět

Bez nezávislých zdrojů[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Ibis (hudební skupina). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem

Obecně ani ten text není nikterak zdrojován a ničím podložen. --OJJ, Diskuse 25. 4. 2020, 16:39 (CEST)Odpovědět

Jak se dívám do Googlu o kapele Ibis není nikde (krom vlastní webové prezentace) ani zmínka…, souhlasí? --Jan Polák (diskuse) 9. 5. 2020, 18:16 (CEST)Odpovědět
Je tam akorát vystoupení po 53 letech v JazzKlubu Střelnice, na něž je tam odkaz. Tak to tedy smažte.--Alfi51 (diskuse) 9. 5. 2020, 18:23 (CEST)Odpovědět

Emil Vašek[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Emil Vašek, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/ostravske-stopy-emil-vasek-ostrava-karolina-the-spies.A200118_527498_ostrava-zpravy_jog

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--David V. (diskuse) 9. 8. 2020, 21:18 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Emil Vašek. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --David V. (diskuse) 9. 8. 2020, 21:18 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, prosím o doplnění alespoň jednoho nezávislého, netriviálního a věrohodného zdroje do článku Emil Vašek, jinak budu nucen zahájit diskuzi o smazání z toho důvodu, že článek dle mého názoru nesplňuje podmínky významnosti. Zároveň prosím o ponechání šablony {{Copyvio část}} v článku, protože revize s copyviem dosud nebyly skryty. --David V. (diskuse) 10. 8. 2020, 20:15 (CEST)Odpovědět

Strojový překlad zas a znovu[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku George L. Cobb. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu, jež by tvořila ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article George L. Cobb. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Jan Myšák (diskuse | příspěvky) 20. 8. 2020, 15:04 (CEST)Odpovědět

Náhled[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o to, abyste nepoužíval(a) tlačítko Zveřejnit změny po každé drobné editaci. Každá zveřejněná změna se ukládá do historie článku a do seznamu posledních změn, a časté ukládání je tak zbytečně přeplňuje a znepřehledňuje. Hrozí také, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Zveřejněním zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku.

Editujete-li přímo zdrojový text článku (tlačítko „Editovat zdroj“), doporučuje se používat tlačítko Ukázat náhled, které Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole Shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny zveřejněte. --Vojtasafr (diskuse) 5. 9. 2020, 18:57 (CEST)Odpovědět

We sent you an e-mail[editovat zdroj]

Hello Alfi51,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskuse) 25. 9. 2020, 20:47 (CEST)Odpovědět

Opět stroják[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku William Prescott. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu, jež by tvořila ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article William Prescott. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --OJJ, Diskuse 5. 1. 2021, 07:07 (CET)--OJJ, Diskuse 5. 1. 2021, 07:07 (CET)Odpovědět

Nevím, kolik takových hesel ještě je, ale pohledem např. na Largo (Florida) to asi nebude ojedinělý případ. Prosím, dávejte si s překlady alespoň trochu záležet. Věty jako Pepperell byl tehdy hraničním městem hraničícím s Hollisem N.H. Indiáni ve skutečnosti dlouho zůstávali jeho sousedy, takže tam, když to bylo považováno za nebezpečné, jít do terénu k jejich každodenní práci bez jejich pušek. zcela postrádají smysl, a oba dva víme, že to je jen výstup z Google překladače bez následné kontroly. Jaký v tom spatřujete cíl nevím, každopádně jste tu skoro 13 let, tudíž byste alespoň elementární pravidla psaní mohl pochytit. Děkuji za pochopení. OJJ, Diskuse 5. 1. 2021, 07:18 (CET)Odpovědět

A copyvio[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku French press, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: https://www.cerstvakava.cz/french-pressy

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

Prosím, neberte podobná varování na lehkou váhu. — Draceane diskusepříspěvky 6. 1. 2021, 13:14 (CET)Odpovědět

Malé editace[editovat zdroj]

Prosím neoznačujte jako malou žádnou editaci znamenající významovou změnu. Podrobnosti zde. Díky za pochopení. — Gumruch (disk.) 6. 1. 2021, 21:22 (CET)Odpovědět

William Prescott PRACUJE SE[editovat zdroj]

Pane kolego, když na stránce visí šablona „Na této stránce se právě pracuje“, bývá dobrým zvykem nezasahovat do této stránky, aby nedocházelo k editačním konfliktům a lidem se tak neztrácela jejich práce. Proto prosím, vyčkejte, až bude tato šablona odstraněna, a teprve pak si klidně provádějte další zásahy dle libosti. Děkuji --Feťour (diskuse) 7. 1. 2021, 19:01 (CET)Odpovědět

Copyvio[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Libor Havlíček (historik), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.liborhavlicek.wz.cz/

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--OJJ, Diskuse 26. 1. 2021, 09:32 (CET)Odpovědět

Jsem autorem stránky "http://www.liborhavlicek.wz.cz" a protože mi admin na webzdarma stránku zruší, udělal jsem stránku Libor Havlíček (historik). Napište mi tedy jak mám uvést GFDL. --Alfi51 (diskuse) 26. 1. 2021, 09:48 (CET)Odpovědět

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Libor Havlíček (historik). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 3. 2. 2021, 19:10 (CET)Odpovědět

Tak článek smažte, jmenovaný si stejně nepřeje být ve Wikipedii. Děkuji za odstranění. --Alfi51 (diskuse) 4. 2. 2021, 09:49 (CET)Odpovědět

Žádost o opatření[editovat zdroj]

Wikipedie:Žádost o opatření/Alfi51 --OJJ, Diskuse 26. 1. 2021, 09:58 (CET)Odpovědět

Doplnil jsem o mírnější stanovisko. OJJ, Diskuse 26. 1. 2021, 11:02 (CET)Odpovědět

Stažení žádosti o opatření[editovat zdroj]

Rád bych Vás informoval, že žádost o opatření jsem nechal stáhnout, a to především na návaznost, že problematický text, za který Vás kolega Draceane zablokoval, byl na rozdíl od ostatních vložených Vaší autorskou prací. Třebaže problematika strojových překladů se táhne podle diskuse skutečně dlouhodobě, přišlo by mi osobně morálně neospravedlnitelné, aby se arbitrážní řízení vedlo ve chvíli, kdy Vaše jednání bylo de iure dle pravidel, což jsem nyní odeslal arbitrážnímu výboru. Tímto se omlouvám a doufám, že ke zlepšení encyklopedické tvorby najdeme lepší a klidnější cestu. Děkuji. --OJJ, Diskuse 26. 1. 2021, 15:59 (CET)Odpovědět

VyřešenoVyřešeno, Žádost byla archivována--F.ponizil (diskuse) 26. 1. 2021, 16:44 (CET)Odpovědět
Já se rovněž omlouvám za mé dnešní konání, které bylo neúměrné vzniklé situaci. Jsem rád, že byl blok zrušen a podaná ŽOO stažena, a těším se na spolupráci na Wikipedii v lepším duchu. — Draceane diskusepříspěvky 26. 1. 2021, 21:07 (CET) (Jen podotýkám, že blok nebyl za konkrétní „porušení“ autorských práv, ale po prostudování diskusní stránky s množstvím podobných varování.)Odpovědět
To je v pohodě, já bych to možná vydržel i ten rok, jen nevím, co bych dělal. --Alfi51 (diskuse) 26. 1. 2021, 22:07 (CET)Odpovědět

Strojový překlad[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Frank P. Banta. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu, jež by tvořila ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Hello, thank you for adding the article Frank P. Banta. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --OJJ, Diskuse 7. 2. 2021, 10:05 (CET)Odpovědět

Článek Fred Hylands jsem ještě nějakým způsobem s vypuštěním části překladu upravil, každopádně tímto stylem nelze dlouhodobě ty články vytvářet. Jedná se vesměs o doslovné výstupy z Google Translatoru, které ve finále ústí i v nesmysly ("Hylands moved to Chicago in the early 1890s" > "Hylands se přestěhoval do Chicaga počátkem 90. let 20. století" v článku / už z logiky věci nesmysl, jenž by člověku, který by text jen mechanicky nekopíroval, musel dojít). Co se týče jazykových úprav, tam může pomoci a poradit třeba @Ioannes Pragensis:, každopádně v prvém řadě je potřeba těm překladům věnovat alespoň elementární jazykovou péči už při vytváření. V opačném případě je prosím už raději tímto stylem nezakládejte. OJJ, Diskuse 7. 2. 2021, 17:15 (CET)Odpovědět

Frank P. Banta[editovat zdroj]

Dobrý den, článek jsem přesunul do vašeho osobního uživatelského prostoru k dopracování: Wikipedista:Alfi51/Frank P. Banta. Nepřidávejte prosím do Wikipedie další nedokončené/neupravené strojové překlady, které vyžadují zásahy dalších wikipedistů. Odčerpává to čas a energii, jež jsou potřebny jinde. Děkuji za pochopení --Mario7 (diskuse) 7. 2. 2021, 18:42 (CET)Odpovědět

Význ. - Vít Rotter[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku {{#ifexist:Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Vít Rotter. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vojtasafr (diskuse) 20. 2. 2021, 19:10 (CET)Odpovědět

Hymna Tanzanie[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Hymna Tanzanie. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení-- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel OJJ (diskusepříspěvky) 20. 3. 2021, 08:16 (CE(S)T)

Ivana Wojtylová[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Ivana Wojtylová, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: https://zivotopis.osobnosti.cz/ivana-wojtylova.php

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--OJJ, Diskuse 17. 5. 2021, 09:34 (CEST)Odpovědět

Noble Sissle[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Noble Sissle. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu, jež by tvořila ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Hello, thank you for adding the article Noble Sissle. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --OJJ, Diskuse 22. 6. 2021, 11:05 (CEST)Odpovědět

Eubie Blake dtto. Prosím, přesuňte si články na pískoviště a tam dopracujte. OJJ, Diskuse 22. 6. 2021, 11:10 (CEST)Odpovědět

Blok[editovat zdroj]

Dobrý den, blok za nekonečný příběh přidávání obsahu porušujícího autorská práva, který skrze Wikipedii umožňujete využívat třetím stranám pod „svobodnou licencí“. Děkuji za pochopení. --Kacir 9. 7. 2021, 20:05 (CEST)Odpovědět

Listinář Těšínska[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Listinář Těšínska. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Petr Kinšt (diskuse) 17. 8. 2021, 12:14 (CEST)Odpovědět

Založil jsem diskusi o smazání. --Petr Kinšt (diskuse) 17. 8. 2021, 18:13 (CEST)Odpovědět
Myslím si, že Listinář Těšínska je dost důležitý, takže by bylo škoda zmínku o něm smazat. --Alfi51 (diskuse) 17. 8. 2021, 19:29 (CEST)Odpovědět

Karel Urbánek (herec)[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Karel Urbánek (herec), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: https://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/31784-karel-urbanek.html

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

Jelikož je to už opakovaně, tak 2 týdny blok. — Draceane diskusepříspěvky 7. 9. 2021, 14:27 (CEST)Odpovědět

Unáhlil jsem se s publikováním, měl jsem si to nechat ještě na svém pískovišti, ale Vy jste mi znemožnil editovat i pískoviště, proto bych chtěl odblokovat a pak Vám to třeba pošlu ke schválení. --Alfi51 (diskuse) 8. 9. 2021, 15:22 (CEST)Odpovědět
OK, prosím pro příště upravit offline, i na pískovišti by to spíš vadilo. S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 8. 9. 2021, 16:20 (CEST)Odpovědět

Listinář Těšínska podruhé[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Listinář Těšínska. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Petr Kinšt (diskuse) 27. 9. 2021, 11:37 (CEST)Odpovědět

A znovu… Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Listinář Těšínska. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Petr Kinšt (diskuse) 27. 9. 2021, 13:29 (CEST)Odpovědět

Seznam ragtime skladatelů[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Seznam ragtime skladatelů. Bohužel obsahuje nevyhovující strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu a případně i kontrolu odborné terminologie a obsahové správnosti. Pokuste se prosím upravit alespoň část textu, jež by tvořila ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Hello, thank you for adding the article Seznam ragtime skladatelů. Unfortunately, the text is an automated translation of insufficient quality. Please do not use automated translations. Thank you for your understanding. --OJJ, Diskuse 30. 10. 2021, 09:04 (CEST)Odpovědět

No To Co[editovat zdroj]

Zdravím, překlad diskografie do češtiny mi přijde jako nesmysl; vytváří to dojem, že jsou to původní názvy. Možný by byl nějaký překlad např. v závorce, ale ani to není zvykem. --Jan Myšák (diskuse | příspěvky) 24. 11. 2021, 17:45 (CET)Odpovědět