Diskuse s wikipedistou:62.24.89.211/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Archivovaná stránka

Nacházíte se na stránce, která byla archivovánaze stránky Wikipedista diskuse:62.24.89.211. Neměla by tedy být (s výjimkou oprav odkazů po přesunu cílových stránek apod.) editována.
Historie archivovaných verzí

--MiroslavJosef 7. 9. 2008, 12:55 (UTC)

M. n. m.[editovat zdroj]

Metry se píšou malými písmeny - Vaše přesměrování není IMHO vůbec vhodné ** S pozdravem --MiroslavJosef 19. 9. 2008, 16:44 (UTC) Wikipedie předělává malá písmena na velká automaticky. 62.24.89.211 19. 9. 2008, 17:01 (UTC) Zjistil jsem jak předělat na malé písmeno a učinil jsem tak. 62.24.89.211 20. 9. 2008, 14:42 (UTC)

Polonina[editovat zdroj]

Zdravím, můžete se k tomuhle: Diskuse:Polonina Červená nějak vyjádřit? Mám na mysli název ve vztahu k Wikipedie:Název článku? Google test sice není všechno, ale název je uváděn v literatuře, na mapách atp, pokud ne budeme to muset přejmenovat.--Horst 22. 9. 2008, 11:03 (UTC)

Je to jednoduché, správně česky se polonina nazývá Červená, ale výrazně zažitější je špatný názve Krásná. Souhlasím s oběma názvy a tak jsem i článek koncipoval, než jsem ho byl nucen změnit kvůli uživateli Mercy, viz historie článku. 62.24.89.211 22. 9. 2008, 13:46 (UTC)
Navštivte, prosím, stránku Diskuse:Krásná polonina a doložte nějakými zdroji svá tvrzení. Na oné diskusní stránce je doložen zdroj názvu "Krásná polonina" (dvě prvorepublikové mapy Vojenského zeměpisného ústavu v Praze). Tento zdroj vyvrací Vaše tvrzení. Je možné, že v nějakém jiném zdroji se uváděl jiný název, ale to musíte doložit. --Luděk 22. 9. 2008, 13:57 (UTC)
Bohužel, použitelný zdroj nemám, vyjádřil jsem se v diskusi k článku. 62.24.89.211 22. 9. 2008, 14:01 (UTC)

Dvě drobnosti[editovat zdroj]

Shrnutí editace [1]hrubka“ mělo znamenat, že jste ji udělal, nebo opravil? Ne, vážně: chápu, kam míříte, na nějakém y mi nesejde, ale za chybu to můžete označit jen stěží. / Naopak děkuji za opravy zatoulaných cizojazyčných názvů města Chmelnyckyj. S pozdravem -- 23. 9. 2008, 14:55 (UTC)

Ono například i jméno Vinnycja zní v češtině hrozně a jsem přesvědčen, že i toto jméno má v češtině jakýsi ekvivalent (soudě podle toho, že polština ho má také), jen o něm nevím, proto s tím nemůžu nic dělat a navrhnout třeba přesun. Můžu se pouze domnívat, z polštiny bych to typl na Vinnica nebo něco podobného, ale jak říkám, jsou to jen doměnky. Pokud máte přístup nějakým starším slovníkům či cestopisům apod., zkuste ekvivalent najít. Díky. 62.24.89.211 24. 9. 2008, 08:02 (UTC) Mé doměnky o existenci českého ekvivalentu podporují i interwiki, které jasně ukazují, že název má spoustu jinojazyčných ekvivalentů často psaných měkce, tedy v duchu oné Vinnice. 62.24.89.211 24. 9. 2008, 08:22 (UTC)
... mám velmi mlhavý dojem, že čeština si tento název upravila po svém na "Vinice" ** S pozdravem --MiroslavJosef 24. 9. 2008, 08:24 (UTC)

Reakce ma změny v šabloně Asie[editovat zdroj]

Šablona diskuse:Asie --Jenda H. 23. 9. 2008, 16:40 (UTC)

Pokud budete i nadále pokračovat v revertech svých oponentů jako jste to dělal předtím přihlášený, zablokuji Vám možnost editace. Tento blok již bude dvojnásobkem předchozího bloku. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 24. 9. 2008, 08:42 (UTC)

Koukám, že mě stejně jako pan Nolanus považujete za Nadora, je to velice komické, ale jestli okamžitě nepřestanete, přestanu na wikipedii úplně editovat, jelikož mě to velice, ale opravdu velice uráží a irituje. Na toto chování ja nesem zvyklý! Takže tohle jste si dovolil naposledy, ano? Dále bych vás chtěl poprosit, abyste se nepletl do sporu, kterému vůbec nerozumíte, a pokud tak přesto hodláte činit, tak prosím ve věcné diskusi u článku. Děkuji. Jo a ještě jedno: Nikdy mi nevyhrožujte! 62.24.89.211 24. 9. 2008, 08:45 (UTC)

Proč u Vás hermelín není sýr[editovat zdroj]

Proč u Vás hermelín není sýr jste vůbec nijak nevystvětlil ! --MiroslavJosef 4. 10. 2008, 20:17 (UTC)

Hermelín je sýr. Jde o to, že smažený sýr je pouze z eidamu/cihly/ementálu, zatímco smažený hermelín je z hermelínu/camembertu. To jsem ale všechno popsal v diskusi k článku. 62.24.89.211 4. 10. 2008, 20:48 (UTC)


Zaregistrujte se
Zaregistrujte se
Vítejte ve Wikipedii, otevřené encyklopedii!
Vítejte!ÚvodNápovědaPrůvodce WikipediíPět pilířů WikipedieCo Wikipedie neníJak zakládat nové článkySlovníček

K prohlížení ani k editaci článků ve Wikipedii se nemusíte přihlašovat, ale vytvoření účtu je jednoduché a rychlé a poskytne vám mnoho výhod, například:

  • Používání takového uživatelského jména, které si vyberete. Nemusíte poskytovat žádné své osobní údaje, skutečné jméno ani e-mail.

Přihlášení vám zpříjemní uživatelský zážitek:

  • Možnost ukládat nové stránky nebo úpravy stávajících stránek bez nutnosti opisovat protispamový kontrolní kód
  • Možnost zobrazovat seznam všech vašich příspěvků.
  • Možnost používat seznam sledovaných stránek, do kterého si můžete přidávat stránky, které vás zajímají.
  • Možnost přizpůsobit si vzhled a chování Wikipedie podle vlastního vkusu.

Přihlášení vám rozšíří možnosti přispívání:

  • Možnost načíst obrázky či jiné soubory.

Přihlášení vám umožní lépe se zapojit do společné práce na Wikipedii:

Jen do toho, zaregistrujte se!

Jinak registrace bude z technických důvodů výhodná pro vás i pro ostatní na Wikipedii. --Nolanus C E 9. 10. 2008, 13:10 (UTC)

Vzkaz pro anonyma.[editovat zdroj]

Z čeho mě tedy obviňujete? Z pro Ruské pro Čínské a antisrbské zaujatosti? Ať je to cokoliv, vidíte že moje řešení má vyšší podporu. Jenom pro představu Organizace nezastoupených států a národů zastupuje národy toužící po nezávislosti, aby jsme byli objektivní museli by tam být všechny:

mapa Evropy
Státy a území v Evropě

AlbánieAndorraArménie¹ • Ázerbájdžán² • BelgieBěloruskoBosna a HercegovinaBulharskoČerná HoraČeskoDánskoEstonskoFinskoFrancieGruzie² • ChorvatskoIrskoIslandItálieKazachstán² • Kypr¹ • LichtenštejnskoLitvaLotyšskoLucemburskoMaďarskoMakedonieMaltaMoldavskoMonakoNěmeckoNizozemskoNorskoPolskoPortugalskoRakouskoRumunskoRusko² • ŘeckoSan MarinoSlovenskoSlovinskoSpojené královstvíSrbskoŠpanělskoŠvédskoŠvýcarskoTurecko² • UkrajinaVatikán

Faerské ostrovy (DEN) • Gibraltar (VB) • Guernsey (VB) • Jersey (VB) • Ostrov Man (VB)

Územní celky se sporným mezinárodním postavením:

Abcházie² • Jižní Osetie² • KosovoNáhorní Karabach² • PodněstříSeverní KyprAlbánská menšina v MakedoniiBaškortostánČečenskoČerkesieČuvašskoKrymští TatařiGagauzskoČamerie1Řekové v jižní AlbániiMaďarská menšina v RumunskuIngrieIngušskoKomiKumykovéMarijskoRusíniSandžakSkåneTalyšovéTatarstánUdmurtsk

Poznámky: ¹ Státy ležící v Asii, kulturně a historicky zařazovány do Evropy • ² Státy a území ležící částí svého území v Asii

Stejně tak v ostatních šablonách. To je (jak sem pochopil) Vaše vize. Mě to příjde dlouhé a zmatečné, ale to je jenom osobní názor. Když se vám to podaří prosadit nemám problém. Určité by se to dalo řešit nějakou jinou šablonou nebo seznamem (to Vy ale nechcete).

Ještě něco. Cituji: Jak se Vy opovažujete znesvětit životy tamnějších lidí tímto tvrzením nebo soudit jaké oni mají právo na samostatnost?

  1. Naučte se číst! Nic takového sem nikdy neřekl.
  2. Nikdy sem nezpochybňoval právo na samostatnost pouze její aktuální stav.
  3. To samé se dá říci o vás, když prosazujete pouze pouze určitá území. -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Jenda H. (diskusepříspěvky)

Co si to vymýšlíte? Já vás ze žádné zaujatosti neobviňuji. Jak můžete říct, že Vaše řešení má vyšší podporu, když se v diskuzi nikdo aprobovaný nevyjádřil? Prosím Vás proč pletete mezi území národy? Proč nechcete mluvit věcně a proč takto kličkujete? Proč mezi území řadíte národy? Až budete chtít diskutovat věcně a ne jen protlačovat takovýmito nechutnými kličkami a kvaziargumenty svůj názor, potom teprv přiďte, protože o takto "plodnou" diskuzi já zájem nemám. 62.24.89.211 23. 10. 2008, 09:46 (UTC)

Omlouvám se, že jsem se nepodepsal... Nějak jsem si to neuvědomil. V každém s těchto národů (menšin) je významná skupina toužící po nezávislosti a ta je spjata z územními požadavky. Jako například vaši oblíbení Baskové. Problém je v tom, že přece nemůžeme zdůrazňovat právo na sebeurčení Tibetu přejít právo na sebeurčení Kurdistánu. V šabloně by museli být oba. Stejné to je i s Tatarstánem, Gagauzskem, nebo Zakarpatskou Ukrajinou (Rusíny). Řekl jste že Vám jde o důležitá území, ty jsou ale výsledkem zájmu novinářů, to že není stejný zájem o situaci Kurdů nebo Rusínů neznamená že není stejná jako ta Čečenců nebo Tibeťanů. To je IMHO největší problém vaší argumentace. --Jenda H. 23. 10. 2008, 14:40 (UTC)

Pane Jendo, je o obdobné jako s pravidly o encyklopedické významnosti. Encyklopedie se řídí právě jí, pokud je něco významné pro novináře, pak je to významné pro encyklopedii. Pokud to pro novináře významné není, pro encyklopedii je to bezcenné. Je to mj. proto, abychom odfiltrovali nezajímavá témata, která by nikomu neprospěla (např. Dřevotřískové dveře natřené na černo potlučené dubovými prkýnky). Stejnětak je to s orientací v šabloně - neboli nikomu neprospěje odkaz na Gaugazko, protože o něm nikdo neví a tudíž nikoho nezajímá (může to znít ošklivě, ale prostě je to skutečnost). Naproti tomu Tibet, Čečna a další jsou vyhledávány pro svou známost velmi často, neuvěřitelně častěji než Gaugazko. A právě pro tyto případy nám slouží šablony, usnadnění vyhledávání relevantních informací, nikoliv k suplování seznamů či jiných oficialit. Pokud jde o Rusíny, pak jste vedle, protože oni nyní separatistické tendence nemají, nejedná se tedy o sporné území. 62.24.89.211 27. 10. 2008, 00:19 (UTC)

Mýlíte se Vy část Rusínu požaduje autonomii Zakarpatské Ukrajiny. (Stejně jako Dalajláma požaduje autonomii Tibetu). Vidíte že to není tak jednoduché. Další otázkou je zda, by se člověk neměl s encyklopedie dozvědět nové informace? Například Kurdská strana pracujících je v oblasti boje za nezávislost aktivnější než Tibetská exilová vláda. Je to tedy celé složitější a nemůžeme vycházet pouze z novinových zpráv --Jenda H. 27. 10. 2008, 13:23 (UTC)

Ale jak významná tato část je? Uveďte několik zdrojů, které by toto dokládaly, jinak je to pro encyklopedii nevýznamné. Pokud by to významné bylo, patří to nepochybně do kategorie sporných území, ale takový doklad je potřeba nejdříve najít a nejlépe ho připíchnout na diskusní stránku šablony jako referenci o významnosti. Jinak nejde jen o novinové zprávy, ale o jakékoliv nezávislé zdroje, tedy například různé studie, skripta, učebnice, encyklopedie, prostě úplně cokoliv co doloží významnost daného tématu. Šablona slouží pouze k navigaci mezi důležitými tématy, pro zbytek slouží nástroj Seznam, a to proto, že by se stala šablonou zcela nepřehlednou a zbytečně nabobtnalou. Jedinou cestou jak do šablony propašovat méně významné spory by bylo zavedení zvláštní kategorie pro méně významné spory. Otázkou ale je komu by to prospělo, čtenářům rozhodně ne, protože by je to nanejvýš tak mátlo, nikoliv navádělo k relevantním informacím. 62.24.89.211 27. 10. 2008, 13:28 (UTC)

upozoneni[editovat zdroj]

Zde se diskutuje bez urazek, cilem je najit nejlepsi reseni a ne mit radost z odchodu oponenta z diskuse, dejte si na to pozor, protoze za opakovani takovychto veci jsem ochoten blokovat. Dekuji --Vrba 27. 10. 2008, 10:33 (UTC)

Asi máte pravdu, příště se toho vyvaruji. Když se ale podíváte na příspěvky uživatele v diskuzi, uvidíte sám jak jsou plodné a věcné. 62.24.89.211 27. 10. 2008, 10:41 (UTC)

Neověřené vlády?[editovat zdroj]

Myslíte si, že je optimální kvládat do seznamu ministrů šablonu neověřěno? Imho jde o naprosto zbytečnou editaci, s minimálním usilím by se dalo nalézt zdroj, pokud se vám nezdá, že je seznam bez zdrojů... --Formol 29. 10. 2008, 19:45 (UTC)

Kdybych vkládal pouze tuto šablonu, možná bych si to rozmyslel, ale vkládal jsem jí se šablonou pahýl. Tyto články jsou mimochodem skoro zbytečné, protože nemají žádnou vypovídací hodnotu. Jsou pouhým seznamem, který jak správně říkáte lze sehnat kdekoliv na internetu. Články potřebují zásadně předělat a rozbudovat, aby vůbec splňovali minimální požadavky na encyklopedické heslo. Kdybych to uměl, udělám to, jelikož to ale neumím, vložil jsem pouze šablony, a to v souladu se všemi pravidly. Dokonce si myslím, že jsem tím čtenáře velice obohatil, protože šblona neověřeno ho má především upozornit na to, že článek není ověřen - neboli má mu sdělit, že bude lepší, když si informaci sám ověří. Encyklopedie nesmí podávat neověřené informace a pokud to činí, čtenář musí být upozorněn. Pokud by se tak nedělo, stala by se nehodnověrnou. 62.24.89.211 29. 10. 2008, 19:49 (UTC)
ne šablona ověřit se má dávat pokud si myslíme, že celý článek obsahuje mylné informace, tapetovat všechny články, kde nejsou zdroje je na nic a wikipedii to nic nepřináší, a jen to vyvolává spory, což je zde vaší oblíbenou činností, jak jsem se díval na vaše editace. Pokud nesouhlasíte s konkrétní jednou informací vložte {{subst:fakt}}.--H11 30. 10. 2008, 00:57 (UTC)
Přestaňte na mě útočit. Já mám jedinou oblíbenou činnost - zkvalitňovat encyklopedii. Pokud požadavkům na zdroje říkáte vyvolávání sporů, je to velice smutné . Podívejte se například na články v anglické wikipedii, třeba potom Vy a ostatní antiencyklopedičtí editoři prozříte. Je zarážející, jak se zdejší editoři chovají ke zdrojování a zdrojům! Encyklopedii to velice ubližuje. Místo aby na požádání aprobovaní dodali zdroje, nařknou mě z vyvolávání konfliktů a jdou jej vyvolat revertováním. Tohle je cirkus, ne encyklopedie, pane. Pokud jde o šabonu Fakt?, pak není v mém zájmu sedět od rána do večera u encyklopedie nad vkládáním tisíců šablon! Proto jsou tu vytvořeny tyto velké souhrnné, jako neověřeno nebo málo zdrojů! Začněte se chovat konstruktivně! V článku, kde není jediný zdroj a článek obsahuje spoustu informací, po mě nemůžete chtít, abych vkládal tuny šablon! Nejsem robot, pane! Na to tu jsou jiné šablony, tak mě přestaňte všichni takto usurpovat! Povinnost vkládat zdroje svých editací má každý editor a bez toho je encyklopedie k ničemu! Uvědomte si to laskavě! 62.24.89.211 30. 10. 2008, 01:07 (UTC)
vy se chováte jako troll. Na rozdíl od Vás já tvořím wikipedii. Pokud si myslíte, že je některé tvrzení třeba doložit, použijte již zmíněnou šablonu. Jen v případě, že jste přesvědčen, že článek je z nějakého důvodu špatný, že podávání požadavku na zdroj by zaplnilo celý článek, vložte šablonu ověřit, a osobně bych doporučoval napsat do diskuze co se Vám v článku nezdá --H11 30. 10. 2008, 01:31 (UTC)
V článku se mi nezdá, že nemá absolutně žádné zdroje. Pokud se to nezdá Vám, myslete si o mě dál, že jse troll, ale to pak na té encyklopdii vůbec nemusím dělat, když jsem tu jediný, kdo jí chce udělat kvalitní alespoň jako je ta anglická, aby školy nezakazovali ji citovat. Dál už se s Vámi o tom bavit nebudu, nemá to cenu, vy moje stanovisko nechcete pochopit. 62.24.89.211 30. 10. 2008, 11:42 (UTC)
Čas strávený obhajováním imho nesmyslného vkládání "zpochybňujících" šablon jste mohl strávit tím, že vyhlednáte zdroje, jejichž absence vám u triviálního seznamu ministrů té které vlády tak vadí. Svým chováním jen potvrzujete doměnku H11 --Formol 30. 10. 2008, 11:51 (UTC)
Jedná se i o moji domněnku - jasné trollování z aonymní adresy i přes opakované upozorňování na nevhodnost tohoto počínání --MiroslavJosef 30. 10. 2008, 11:53 (UTC)
Přečtěte si tuto diskuzi, na které vše podrobně vysvětluji, včetně toho, že troll nejsem a že mi záleží na zkvalitnění wikipedie. V neposlední řadě i včetně toho, proč nemůžu zdrojovat každé neozdrojované heslo na které narazím. Kdyby si lidé jako vy nedělali takovéto zjednodušené závěry a nejdříve si problém nastudovali, ubylo by nespravedlnosti, zapšklé atmosféry a život by byl snesitelnější.62.24.89.211 30. 10. 2008, 12:06 (UTC)
Wikipedie:Trollování - HOWGH --Formol 30. 10. 2008, 12:14 (UTC)
Jestli chcete, buďte konkrétní, ale přestaňte mě prosím urážet. 62.24.89.211 30. 10. 2008, 12:16 (UTC)
Po "padesátéosmé" Vás marně vyzývám, aby jste se přihlásil jakožto řádný uživatel Wikipedie - mnoho problémů pramení z anonymních editací ** Pořád to nějak nechcete pochopit a přitom je to tak jasné !! ** --MiroslavJosef 30. 10. 2008, 12:22 (UTC)

Pískoviště[editovat zdroj]

Nvyznáš se tu dost takže je dobré vědět že pískoviště má vypadat takhle [2]--Horst 6. 11. 2008, 18:00 (UTC)

Ano, už to vím, všiml jsem si. Já ho zdědil už bez toho (viz historie). 62.24.89.211 6. 11. 2008, 18:38 (UTC)

Prošel jsem si všechny Vaše příspěvky - věnujete se stejným článkům jako Nador - a příště bych Vás prosil, aby jste si mě nebral v diskusi do úst - nejsem s Vámi v žádném konfliktu, takže pro Vás nejsem konfliktní osoba ani náhodou ** To, že jste se stále nepřihlásil je Vás problém, který Wikipoedii poškozuje - stále Vás na to upozorňuji - leč marnost nad marnost - vadí to zde mnoha lidem, akorát nemají ani čas ani chuť se s Vámi stále přít ** S pozdravem --MiroslavJosef 19. 11. 2008, 15:55 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Nebudu sem lepit šablonu, ale je důležité vyplňovat shrnutí editací. Dík--Horst 8. 12. 2008, 00:39 (UTC)

Pardon, někdy na to zapomínám. 62.24.89.211 8. 12. 2008, 00:40 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. -- Mercy (|) 10. 12. 2008, 13:15 (UTC)

Ano, děkuji. 62.24.89.211 10. 12. 2008, 13:18 (UTC)


Jen vám ukáži, co napsal v jedné diskusi jiný polonista - wikipedista Luděk:

Přepis polského "rz" je samozřejme "ř", o tom není sporu. Jenže v článku je v hranatých závorkách uvedena přibližná polská výslovnost, nikoliv přepis. Poláci "rz" vyslovují stejně jako "ż", což je rozhodně podobnější našemu "ž" než "ř" -- jen nečetné dialekty u starších lidí si zachovaly odlišnou výslovnost rz/ż, stejně jako jen málo lidí rozlišuje ve výslovnosti h/ch a dožívá "předojazyková" výslovnost ł, jinak se "ł" vyslovuje jako anglické "w". Proto se také polské slovo "urząd" (úřad) může zapsat "óżont" - vyslovuje se to naprosto stejně (akorát když to dítě ve škole napíše tím druhým způsobem, tak polštinářku musej vomejvat).....

Čtěte pozorně, co Vám slečna Mátlová odepsala: Co se týká výslovnosti - tuto hlásku vyslovujeme jako tvrdé ž - a o to celou dobu šlo... o výslovnost..

Proto si myslím, že bude rozhodně lepší přepisovat rz jako ř. - podotýkám, že o přepis nešlo...

Děkuji --Raduz 17. 12. 2008, 20:12 (UTC)



Tato stránka byla archivována a neměla by být (s výjimkou oprav odkazů po přesunu cílových stránek apod.) editována.