Vítej v klubu

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vítej v klubu
Původní názevWelcome to the Club
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka4 min
Žánrfilmová komedie
ScénářJ. Stewart Burns
Joel H. Cohen
Al Jean
Christine Nangle
Loni Steele Sosthandová
RežieDavid Silverman
Výroba a distribuce
Premiéra8. září 2022
Předchozí a následující díl
Když Billie potkala Lisu Simpsonovi a Bocelliovi ve „Feliz Navidad“
Vítej v klubu na ČSFDIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Vítej v klubu (v anglickém originále Welcome to the Club) je americký animovaný komediální krátký film z roku 2022 založený na animovaném televizním seriálu Simpsonovi. Film režíroval David Silverman a byl vydán 8. září 2022.[1] K filmu byly vydány dva propagační plakáty, první z nich 1. září[2][3] a druhý v den vydání filmu, 8. září 2022.[4] Oba plakáty zobrazují Lízu Simpsonovou a Uršulu z filmu Malá mořská víla.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Líza a Bart se blíží k zámku a Líza se těší, že se stane Disney princeznou. Ukáže se však, že Bart je ve skutečnosti Loki, který napomáhá Disneyho padouchům přimět Lízu stát se jedním z nich. V hudebním čísle vystupuje mnoho klasických Disneyho padouchů, jako je Uršula, Cruella de Vil, kapitán Hook, Srdcová královna, Zloba, Zlá královna, Jafar, Hádes, Scar a Ká spolu s postavami Disney princů. Líza pak poukáže na to, že mnoho Disneyho padouchů nakonec zemře, na což padouši podotknou, že je to lepší než žít „šťastně až do smrti“ s Disney princem. Mickey Mouse toto číslo přeruší a krátký film končí tím, že Disney princové vytvoří na podlaze svými těly tvar Mickeyho hlavy.[5]

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Anglický dabing[editovat | editovat zdroj]

Český dabing[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Welcome to the Club (The Simpsons) na anglické Wikipedii.

  1. The Simpsons – Welcome To The Club” Short Coming Soon To Disney+ [online]. [cit. 2023-01-03]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. NEWSDESK, Laughing Place Disney. Poster Revealed for “The Simpsons: Welcome to the Club” Short Coming on Disney+ Day [online]. 2022-09-01 [cit. 2023-01-03]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. DICK, Jeremy. Lisa Gets Wicked in First Look at Disney+ Short The Simpsons: Welcome to the Club. MovieWeb [online]. 2022-09-01 [cit. 2023-01-03]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. BECK, Michelle. ‘The Simpsons: Welcome to the Club’ New Poster Released [online]. 2022-09-08 [cit. 2023-01-03]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. REIF, Alex. TV Recap: “The Simpsons: Welcome to the Club” Brings Disney Villains to Springfield [online]. 2022-09-08 [cit. 2023-01-17]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]