Diskuse s wikipedistou:Utar/Archiv 2013

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vyznamenání za recenze[editovat zdroj]

„Řád vstřícného wikipedisty“

Z vlastní zkušenosti autora vím, jak jsou rady a připomínky recenzentů cenné a užitečné. Za vaši neutuchající aktivitu při recenzování článků, při níž jste podle statistiky v roce 2012 vynikl nade všechny kolegy, vám proto uděluji „Řád vstřícného wikipedisty“. Pěkný den přeje --Jann (diskuse) 2. 1. 2013, 20:09 (UTC)

Moc děkuji. Pokusím se podobně uspět i v tomto roce, koukám, že se nám už zase nabídka rozrostla. „Neúnavný Utar“ ([1]) se vrací! :D --2. 1. 2013, 22:37 (UTC), Utar (diskuse)

Kostel Narození svatého Jana Křtitele (Kamenický Šenov):[editovat zdroj]

Zdravím. Nebylo by lepší to přesměrování zrušit? Narazil jsem na to při editaci článku Kostel Nejsvětější Trojice (Stružnice), kdy to na místo očekávaného kostela vede na Kamenický Šenov. (Addvisor (diskuse) 3. 1. 2013, 20:15 (UTC)).

Ahoj, ono to nevede jen tak na článek, ale na sekci o Církevních stavbách. Myslím, že to takhle může být, ale lepší než přesměrování rušit by bylo ho rozšířit na článek. Přes víkend se na to podívám. S pozdravem --3. 1. 2013, 23:08 (UTC), Utar (diskuse)
Problém je primárně cyklický odkaz v článku Kamenický Šenov, kde poté co kliknu na odkaz o kostele, tak se znovu ocitám jen na článku Kamenický Šenov, a to je pokud se nemýlím špatně... Takže nejlépe vytvořit článek o kostele nebo zrušit přesměrování. --Saltzmann (diskuse) 3. 1. 2013, 23:32 (UTC)
Aha, teď jsem to našel v Wikipedie:Průvodce (odkazy)#Kdy odkazovat: „Nikdy neodkazujeme kruhem na samotný článek, a to ani přes přesměrování. Není příjemný čtenářský zážitek kliknout a ocitnout se zase tam, odkud člověk vyšel.“ Takže teoreticky by se to spravilo i odebráním odkazu z článku Kamenický Šenov. --4. 1. 2013, 09:19 (UTC), Utar (diskuse)
Článek založen, problém odkazu je tak vyřešen. S pozdravem --5. 1. 2013, 19:39 (UTC), Utar (diskuse)

Negativní odpověď[editovat zdroj]

Mrzí mne negativní odpověď na mé diskusi ohledně litevské řeky. T.j. mrzí mne, že jsem odmítl zrovna Vám, neboť si Vás jako kolegy velmi vážím. Bohužel, pokud jsou jiní kolegové nekompromisní vůči mně (což je skoro vedlejší) a hlavně vůči pravdivosti/správnosti informací, nezbývá mi, než být taky nekompromisní. To, že jste na vziklou situaci doplatil Vy a spousta dalších slušných lidí je mi velmi líto, ale nenacházím jiný opravný prostředek, který bych byl schopen realizovat. Víte, například arbitráž, kroky mimo wikipedii (m.j. v této souvislosti mi bylo vyhrožováno) a podobně nejsou věci, které bych já se svými schopnostmi (nutno vzít také v potaz schopnosti a možnosti oponentů) byl schopen uspokojivě zvládnout. Takže na poli sporu needituji, informace nedodávám a nebudu. Nemám zapotřebí být kritizován (včetně sebekritiky) za něco, co jiný znehodnotí a já nemám šanci to zvrátit. Jedná se mimo jiné o články Žmuď, Kurská kosa, další podobné - přesněji řečeno ani ne tolik tyto samotné články, - ty jsem sám nevytvořil - ale o způsob odkazování na ně, případně možnost/nemožnost vytvořit "trucčlánky" o tomtéž v normální kvalitě. --Kusurija (diskuse) 8. 1. 2013, 12:30 (UTC)

Dobře, díky za zprávu. S pozdravem --8. 1. 2013, 12:33 (UTC), Utar (diskuse)

Sterling Morrison[editovat zdroj]

Ahoj, nerad otravuji, ale kdybys měl čas, koukni prosím na Sterlinga Morrisona. Před časem jsem ho dal k orecenzování a celkem rychle se tam objevily dvě recenze, takže byl z žádostí odstraněn. Tak až budeš mít čas… Předem díky :-) --Marek Koudelka (diskuse) 10. 1. 2013, 13:49 (UTC)

Ahoj. Dvě recenze ti nestačí? Hamoune :D . Dobře, v blízké době se tam objevím. --10. 1. 2013, 18:41 (UTC), Utar (diskuse)
OK :-) --Marek Koudelka (diskuse) 13. 1. 2013, 13:10 (UTC)
Blízkost byla značně relativní, ale už to je :D --1. 2. 2013, 21:53 (UTC), Utar (diskuse)
Po delší pauze se snad aktivněji vrátí i Mates, a tak si všiml pěkného článku, a také zhodnotil! :-) --Mates (diskuse) 1. 2. 2013, 22:40 (UTC)
Díky oběma. Kouknu na to (ještě jsem to neotevřel, ale když vidím u Matesových poznámek ve sledovaných zeleně +4 129, tak už se bojím :D). --Marek Koudelka (diskuse) 2. 2. 2013, 08:10 (UTC)

Dodatečná úprava popisu editace[editovat zdroj]

Zdravím, Dá se nějak dodatečně dopsat popis a shrnutí předešlých editací článku? Díky za odpověď. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Zibner (diskuse) 10. 1. 2013, 19:53‎ (CE(S)T)

Dobrý večer, pokud vím, nedá. Dalo by snad jen zásahem přímo do databáze systému, to je, jak to chápu, ale v podstatě nemožné (z hlediska práv). Bohatě stačí, že teď už o problému víte a u dalších editací již shrnutí vyplníte. Díky za otázku, která mne nikdy nenapadla, poptám se. S pozdravem --10. 1. 2013, 20:10 (UTC), Utar (diskuse)

T30 (tank)[editovat zdroj]

Ahoj, oprávněně jsi tam z hlediska wikihlídače nalepil šablonu zdroj, ale já ho nemohu dodat, jde totiž o překlad z angličtiny. V pasáži Early tanks tam stojí: „The T30 was fitted with one of the largest guns ever used on an American tank.“ S tím já nic nenadělám. Ostatně to není ani moje doména, jen jsem napravoval dvě copyvia (T30 a T29). Jinak překlady já dávám až dolů, v referencích se mi nelíběj ☺, no a br/ - to je moje libůstka - Ty mi ji takhle ničíš. Mně se líbí víc, když určitý text následuje jen jako nový odstavec, a ne odsunutý prázdným řádkem. No ale revertovat to samozřejmě nebudu. Dík za ty uvozovky, to asi vzniklo tím, že jsem to editoval ve Wordu a až pak kopíroval na wiki. Naštěstí mě to uchránilo před editačním konfliktem s jedním nedočkavým nováčkem. Tak se měj a užij si víkend--Feťour (diskuse) 18. 1. 2013, 11:12 (UTC)

Ahoj, díky teď za informace i za ten překlad, když se tam objevila ta copyvia. Já jsem teď zase překopával kategorie kolem řazení tanků. Když najdu čas, zkusím se tedy podívat po té referenci k dělové věži sám. Díky a ahoj --18. 1. 2013, 12:06 (UTC), Utar (diskuse)
Tak jsem to našel v té Military Factory, do článku doplněno. S pozdravem --18. 1. 2013, 13:51 (UTC), Utar (diskuse)

Ahoj, kdybych chtěl Lesenský potok či Lužničku (ale ta je lepší pahýl), dotáhnout na dobrý článek, co bych tam měl ještě udělat? Na cs wiki nic takového není a ty ses tématu trošku věnoval. Ale nespěchá a odepiš, jen když budeš chtít -:)))--Mirek256 28. 1. 2013, 15:07 (UTC)

Ahoj, promiň za menší zdržení.
  • Lužnička je slušný článek, , ale ještě poměrně daleko
  • Lesenský potok je vyšší kvality, k DČ má našlápnuto
Díval jsem se na pár DČ řek na enwiki (např. en:Little Applegate River, en:Snake River, en:Zarqa River), teď jsem objevil, že tu je Zlatá stoka, tak se zkus inspirovat tam. Aktuálně bych se u LP zaměřil hlavně na tu faunu a flóru, dále mne napadá rozbor vody a průběh průtoku během roku. Hm, byly tam nějaké významné záplavy, byl/je ekonomicky využíván (plavení dřeva, vodní doprava…)? --8. 2. 2013, 12:14 (UTC), Utar (diskuse)

Pane kolego, samozřejmě klid, ale jen za normálních okolností. Někdy to ale jinak nejde, než naprosto jasně říct svoje mínění. Já mám v dané věci čisté svědomí. Podívejte se na diskusní stránky "nás" obou a speciálně na "naše" editace, hlavně ty, o které tady jde - a udělejte si svůj úsudek. I časový sled těch editací a jejich návaznost jsou výmluvné. A dále: Titulů různého druhu je spousta. Jestli má jeden člověk jistý titul, tak ale nemá důvod z toho dělat oprávnění pro kdeco. Moje znalosti dějin a mezinárodní politiky jsou znalosti samouka za dlouhou dobu. Více k tomu teď neřeknu. --Zbrnajsem (diskuse) 29. 1. 2013, 12:38 (UTC)

O tituly a vlastní dovednosti nejde a ani nemá jít. Jde o komentování příspěvků, ne přispěvatelů. Howgh --30. 1. 2013, 08:15 (UTC), Utar (diskuse)

Jsem zpět a pokračuju v editaci[editovat zdroj]

Jsem zpět a pokračuju v překladu článku Redwood National and State Parks na anglické Wikipedii. Změny jsou na mém Pískovišti.
S pozdravem, Polda18 (diskuse) 2. 2. 2013, 10:19 (UTC)

Ahoj, ano, vidím, stránku mám ve Sledovaných. Kdybys něco potřeboval, ozvi se. --2. 2. 2013, 10:23 (UTC), Utar (diskuse)
No, potřebuju trošku pomoct s překladem. Vidím, že Vaše jazykové schopnosti angličtiny jsou na vyšší úrovni než mé. Všechny nepřeložené výrazy jsem dal do kurzívy a označil horním indexem [Vhodný překlad?]. S nimi si nějak nevím rady. Pochybný překlad jsem označil indexem [Vhodnější překlad?]. Navíc jsem otevřel diskusní stránku u článku, takže to můžeme probírat i tam. -- Polda18 (diskuse) 2. 2. 2013, 11:57 (UTC)
P.S. – začínám s editací šablon, už jsem si na to připravil podstránku. Zatím nemám žádné nápady, kterou šablonu upravit nebo jakou novou šablonu vytvořit. Návrhy lze pokládat na její diskusní stránce. Především by mělo jít o šablony, které jsou důležité, ale ozdobné nemusí být výjimkou. -- Polda18 (diskuse) 2. 2. 2013, 12:09 (UTC)

Ahoj. Tak jsem realizoval to, o čem jsme se bavili na diskusi u projektu, tedy tak, jak bych si to představoval. Můžeš se kouknout zde. Založil jsem také nástěnku, kam se můžou nyní směřovat dotazy a žádosti, jak jsi se ptal v té diskusi. (pro ilustraci jsem použil právě tvůj dotaz) --Mates (diskuse) 17. 2. 2013, 14:54 (UTC)

Dobře, díky. Koukám, že máte mnohem větší provoz, těch deset článků by vám opravdu nestačilo… Až zase zachráním nějaký článek, přidám ho tam. s pozdravem --17. 2. 2013, 15:41 (UTC), Utar (diskuse)

Šablona Copyvio[editovat zdroj]

Dovolím si upozornit, že šablona {{copyvio}} se nevkládá pomocí subst. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 22. 2. 2013, 18:34 (UTC)

Vím o tom, ale občas na to zrovna u Copyvia zapomínám. Děkuji za připomenutí. S pozdravem --22. 2. 2013, 19:05 (UTC), Utar (diskuse)

Spagyria[editovat zdroj]

Dobrý den, měl jsem opravit článek Spagyria aby splňoval vzhled a styl. Pokusil jsem o to o prosím o kontrolu, případně připomínky. Marek -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Spagyria (diskuse) 27. 2. 2013, 09:08‎ (CE(S)T)

Dobrý den, ano, viděl jsem. Vaše úpravy článku pomohly, ovšem jeho stav si žádal větších změn. Upravil jsem úvod článku tak, aby odpovídal článkům o podobných společnostech (např. Zentiva), kolega Geronimo pak zkrotil i tu spoustu nadpisů.
Neplatné->
Článek je tedy nyní ve stavu
  • ano, nějaké úpravy by se hodily, ale problémy nejsou už tolik závažné (není třeba urgentně upravit, stačí upravit)
  • ovšem obsahuje spousty informací bez uvedení zdroje, který by dané tvrzení podpořil (tedy je třeba urgentně ověřit)
Neověřenou informaci změníte na podloženou tím, že za ni (nebo za tečku věty, v níž se daný údaj nachází) umístíte <ref>TEXT_REFERENCE</ref>, kde TEXT_REFERENCE je co nejpřesnější popis zdroje, který danou informaci tvrdí (k čemuž lze využít citačních šablon). Reference se pak zobrazí tam, kde je umístěn tag <references />. Více viz Wikipedie:Reference a Wikipedie:Reference (nápověda).
<-Neplatné
Celý tenhle druhý odstavec platil, když chtěl Geronimo ověření. Teď, jak se zdá, zjistil, že vlastně chce něco úplně jiného. --27. 2. 2013, 09:56 (UTC), Utar (diskuse)
Aha, takže to bude významnost. Samozřejmě doplňování referencí do textu pomůže článku stále (a může tak ověřit i významnost). Pokud vám není něco z té zprávy na vaší diskuzi jasné, klidně se ptejte. S pozdravem --27. 2. 2013, 10:03 (UTC), Utar (diskuse)
Dobrý den, díky za pomoc. Jen nemůžeme v tomto případě uvádět že se jedná o farmaceutickou firmu. Je to firma vyrábějící potravinové doplňky. Je okolo toho docela hysterická legislativa s velkými postihy a farmaceutické firmy se snaží zlikvidovat konkurenci. Takže nesmíme uvádět že to něco léčí, protože na to mají monopol farmaceutické firmy. Dokonce ani v názvech produktů nesmí být název nějaké nemoci, jako třeba kašel apod. Dokonce nám zakázali název Jančův kloubní čaj i když příznivě působí na stav kloubů. Doplnil jsem tedy požadované odkazy a ještě zkouším sehnat co nejvíce informací o panu Jančovi a Dr. Frejovi abych to doplnil. 27.2.2013 14:03 Spagyria
  1. Změnil jsem tedy na společnost zabývající se výrobou doplňků stravy.
  2. Odkazy na vlastní stránky a výpis z obchodního rejstříku Vám při ověřování nepomohou. Má jít o cizí nezávislé subjekty (noviny, magazíny, knihy, internetové stránky), které se o Spagyriu zajímaly (více než že ji jen zmínily v textu jako jednu společnost z mnoha).
  3. Ty odkazy u jednotlivých výrobků jsou přístupné přes hlavní stranu webových stránek společnosti, není je tedy potřeba mít v textu. Obecně řečeno, v textu nemají být žádné externí odkazy. --27. 2. 2013, 13:24 (UTC), Utar (diskuse)
Díky,
  1. ok
  2. Odkaz v textu na vlastní stránku vede ke kopiím certifikátů, které nikde jinde být ani nemohou. Ty dostane každý výrobce, nikde jinde se nezveřejňují. A odkaz na portál Justice je zase jediným místem, kde lze naprosto bez pochyb doložit datum založení společnosti a základní jmění. Není vyšší autority. O tom zase žádné noviny psát nebudou a i kdyby tak to nemá váhu. Tolik k odkazům v textu. Na konec mohu pochopitelně doplnit i další zdroje mimo nás.
  3. Odkazy k výrobkům nepotřebuji, dal jsem je tam protože jsem si vyložil že to je žádoucí pro vás.
  4. K certifikátům bych mohl doplnit, které certifikační autority je vydávají, a odkazy na ně, pokud by to pro vás mělo smysl?

--27.2.2013 15:54 Spagyria

Není třeba, článek teď hlavně potřebuje odkazy na články knih či internetových stránek o společnosti (alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje), výpisy z databází a stránky společnosti se k ověření významnosti použít nedají. --27. 2. 2013, 23:56 (UTC), Utar (diskuse)
Díky,

jsem, tu po víkendu. Takže ty zdroje bych nedával do článku, stačí to sem?

  1. http://www.svetharmonie.sk/spagyria/
  2. http://www.salveo.cz/412-spa
  3. http://www.regenerace.cz/zprava-id-20.html
  4. http://www.prvnikrok.cz/detail-clanek.php?clanek=931
  5. http://ona.idnes.cz/pavel-vana-bylinarsky-fenomen-dkb-/zdravi.aspx?c=A040302_210123_alt_medicina_pol
  6. http://www.eminent.cz/kniha.php?id_knihy=385

Dále naše produkty distribuuje dnes již 155 registrovaných prodejců z celé ČR + lékárenský velkoobchod. Jsme jedni z mála českých výrobců těchto produktů. Vyrábíme dle originálních českých receptur. Myslím že by to k doložení naší významnosti pro českou wikipedii stačit mohlo? --05.3.2013 12:15 Spagyria

Zdravím,

zatím žádná reakce, tak kam se prosím mají ty odkazy dát? --08.3.2013 18:05 Spagyria

Pardon, nedostal jsem se k tomu.
Tedy, ano, odkazy se mají dát do článku. Zatím do sekce Externí odkazy, když pak budou využity pro dokládání informací v článku, přesunou se do Referencí. Teď hodnotím jen z hlediska významnosti:
  • 1. a 2. obsahují informace pouze o výrobcích, o firmě samotné tam nic není. Navíc mi obchodní partneři nesedí zrovna s nezávislý.
  • 3., 4. a 5. by mohly jít využít pro doložení významnosti těchto znalců léčiv, ale o firmě Spagyria se tam taky nic nedozvíme. Ve 4. a 5. odkazovaném článku dokonce ani slovo Spagyria není.
  • Na 6. odkazu vidím jen banner Spagyrie, žádná zmínka v textu.
Nemyslím si tedy, že by některý z těchto odkazů šel využít pro doložení významnosti společnosti Spagyria. Podle toho, co jsem viděl, by spíš ti tři pánové neměli problém s dokládáním významností. Víte o nějaké knize/internetovém článku, který se zabývá firmou jako takovou (kdo ji kdy jak založil, jak se rozvíjela, rozhovor s ředitelem o aktivitách jeho firmy…)? --11. 3. 2013, 00:20 (UTC), Utar (diskuse)
Zdravím,

tak jsem to prodiskutoval, vzhledem k tomu že se snažíme být významní tím co děláme a ne tím co o sobě píšeme nebo necháme psát tak v tuto chvíli ani knihu o naší firmě, ani PR článek nemáme, neb jsme to nepovažovali za nutné a věnovali jsem se svým výrobkům. --11.3.2013 15:55 Spagyria

A právě pro významnost jsou nejdůležitější ne ty články, které o sobě píšete nebo které o sobě necháte psát, ale ty, které o vás napíše někdo ne úplně bezvýznamný prostě proto, že jste ho zaujali. --11. 3. 2013, 15:00 (UTC), Utar (diskuse)
Ano, to jsem vlastně říkal. Aby o vás někdo napsal článek, nebo s vámi udělal rozhovor, potřebuje váš souhlas. Takže každý článek o sobě necháte psát. Jinak to nejde. Když k tomu nedáte svolení nebo odmítnete pozvání k rozhovoru či do televize tak článek, kniha nebo reportáž nevznikne. Ani nemůže. Zatím jsme se tomu vyhýbali, protože jsme se věnovali výrobě a její kvalitě a neměli jsem na to ani čas ani náladu. Do toho ještě nedávno zemřel Pavel Váňa, tak jsme opravdu měli jiné starosti. Jsou to ale vaše pravidla posuzování význmamnosti a nic s nima nenaděláme :)

--12.3.2013 09:45 Spagyria

Přesun článku a další[editovat zdroj]

Vážený kolego 1) chtěl bych Vás poprosit o přesunutí stránky čilské kaktusy na chilské kaktusy, jak jste navrhoval. Je na ni více redirectů, ale to snad udělá robot automaticky? 2) chtěl bych navrhnout kolegu Zavadila na vyšší vyznamenání. Systematicky zpracoval všechny! čeledi vyšších rostlin, čímž učinil v této oblasti z wikipedie skutečnou encyklopedii. Zatím jej za to nikdo neocenil. PS Z technických důvodů mnohdy reaguji s denním zpožděním S pozdravem --Ramon de L (diskuse) 6. 3. 2013, 15:17 (UTC)

Přesunutí i vyznamenání můžete udělat klidně i vy. Jestli tedy chcete, o přesun se postarám. Copak, že jste změnil názor? --6. 3. 2013, 18:11 (UTC), Utar (diskuse)
Přesun si tedy brzy vyzkouším. Názor, prošel jsem si různé biologické názvy a verze s ch je častější. I když osobně bych preferoval č, neboť čeština má být zapisována foneticky. Respektuji většinový úzus. --Ramon de L (diskuse) 7. 3. 2013, 14:02 (UTC)
Vyzkoušejte :D . Viz Wikipedie:Slučování a přesun stránek, přes šipečku napravo od Zobrazit historii. --7. 3. 2013, 14:07 (UTC), Utar (diskuse)

Administrativní dělení Jižního Súdánu[editovat zdroj]

Ahoj, plánuješ teďka někdy ten článek založit, když si na něj na Jižním Súdánu odkazoval? Jenom mi připadá zvláštní používat tuhle šablonu pro odkaz, co neexistuje. Jestli to tam chceš mermomocí mít, radši bych to vložil jako odkaz někam do textu, jestli nevadí. ;) --Mozzan (diskuse) 7. 3. 2013, 09:44 (UTC)

Ahoj, ne, hned teď jsem to neplánoval. Původně jsem chtěl ten odkaz dát na slovo států, přišlo mi to ale nepřehledné, použil jsem tedy šablonu. Přendej, kam chceš; je-li zájem, založím alespoň pahýl, u takovéhoto tématu by to neměl být problém. Jinak, dostal jsem se tam díky Kodoku. --7. 3. 2013, 09:48 (UTC), Utar (diskuse)
No nebudu ted zbytečně přidávat do článku další verzi, třeba až tam budu něco upravovat, tak to tam hodím. Beztak článek potřebuje drobnou aktualizaci. Jenom mě to zarazilo. Jé, někdo píše o Fašodě, to je fajn, já mám zrovna fašodskou krizi rozepsanou na pískovišti. :)) Měj se --Mozzan (diskuse) 7. 3. 2013, 10:27 (UTC)
Článek Administrativní dělení Jižního Súdánu už mám rozvržený, za chvíli bude. O Fašodě/Kodoku jsem toho mnoho nenašel, tak ho případně přesuň zpátky na Fašoda. --7. 3. 2013, 10:29 (UTC), Utar (diskuse)
Ježiš, tos fakt nemusel. Každopádně dík! No máme interwiki a já snad v Britannice čet, že už se to dneska nazývá Kodok. To je snad dostatečně autoritativní zdroj, aby to tam být mohlo. Případně to tam večer přidám. Jdu makat, ještě jednou dík a ahoj! ;) --Mozzan (diskuse) 7. 3. 2013, 10:42 (UTC)
P.S. možná pozor s tím administrativním dělením. Ty provincie jsou dnes nefunkční, jsou to jen historické oblasti, jak byly děleny dřív, když ještě Jižní Súdán nebyl samostatný. Je to snad zmíněno aspoň na en:wiki --Mozzan (diskuse) 7. 3. 2013, 10:44 (UTC)
OK, upravím.
Bahr al-Ghazál, Bahr el-Ghazal, Bahr el-Ghazál, Bahr el Ghazál? Asi to druhé, podle Bahr el-Ghazal (řeka) + rozcestník + všechny ostatní varianty přesměrovat na ten rozcestník. Co myslíš? --7. 3. 2013, 10:46 (UTC) ,Utar (diskuse)
Radši bych asi dal Bahr al-Ghazál. Jednak mi to druhé přijde anglizované a jednak Emír, který studuje tuším afrikanistiku a blízkovýchodní studia, vždycky v Dějinách Súdánu, co si pamatuju, užíval Bahr al-Ghazál. Řek bych, že on tu transkripci bude znát asi nejlíp. Ještě se možná můžem zeptat Jirky O., i když ten dělá hlavně Persii, pokud vím. --Mozzan (diskuse) 7. 3. 2013, 10:50 (UTC)

┌─────────────────┘ Tak zatím takto, později ještě vyřeším ty odkazy, přesměrování a rozcestníky. Oběd volá :D --7. 3. 2013, 11:09 (UTC), Utar (diskuse)

Jj, chtělo by to asi přesměrovat tu řeku na Bahr al-Ghazál. A já už fakt musim začít pracovat. :-D Dobrou chuť ;) --Mozzan (diskuse) 7. 3. 2013, 11:17 (UTC)

wikidata[editovat zdroj]

Ahoj, prosím Tě, mohl bys mi, starému oslu, vysvětlit, proč se mi neobjevuje cs wikilink na cizojazyčných wiki, když jsem na wikidatech u příslušné stránky doplnil a uložil češtinu? Jde mi konkrétně o nové články John Harvard a Larry Ellison. Díky--Feťour (diskuse) 12. 3. 2013, 18:14 (UTC)

Viz WP:Potřebuji pomoc#Záhada - interwiki a WP:Pod lípou (technika)#ad wikidata. Chyba je prý v řešení. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 12. 3. 2013, 18:18 (UTC)
Díky, teď to funguje ☺ --Feťour (diskuse) 12. 3. 2013, 18:32 (UTC)
Ahoj, taky Wikipedie:Pod lípou#zpoždění interwiki. --Utar (diskuse) 12. 3. 2013, 19:20 (UTC), Utar (diskuse)

Studenti píší Wikipedii[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za info - změněno! TomSvut (diskuse)

Není zač. --13. 3. 2013, 10:08 (UTC), Utar (diskuse)

Dobrý den, děkuji za Vaše přípomínky k článku Predátorské ceny. Snad už bude splňovat všechny podmínky. MartinaBarney (diskuse) 18. 3. 2013, 16:12 (UTC)

Dobrý den, ano, všechny připomínky k článku beru za vyřízené. Už je jen jediný problém, který ale půjde lehce napravit: nejste zapsána v tom projektovém Google dokumentu. Pokud vím, je uvedení přezdívky projektem vyžadováno; uveďte je pak, prosím, i do šablony v úvodu článku. Jak jsem psal na diskuzi projektu, to N ve sloupci Wikipedista nechávám na Blahmovi. Děkuji za hezký článek a doufám, že to není Váš poslední. S pozdravem --18. 3. 2013, 16:26 (UTC), Utar (diskuse)

Ahoj, mockrát ti děkuju za podporu mého snažení v předmětu Marketingové aplikace a za podrobné recenze, které ke článkům píšeš! Článků a práce je hodně, tak jsem rád, když často dostávám ke schválení už předkontrolovaný materiál, anebo mohu jednoduše v e-mailu studenty odkázat na tvou recenzi a maximálně přidat ještě jeden či dva postřehy vlastní. V této souvislosti bych byl rád, kdybys zvážil vyjádřit svůj názor na průběh projektu na stránce Diskuse k šabloně:Studenti píší Wikipedii, kde se teď objevily hlasy, kterým vadí, jakým způsobem a že vůbec něco takového probíhá. Za vše mnohokrát díky, těším se na další pokračování spolupráce! Blahma (diskuse) 19. 3. 2013, 21:28 (UTC)

Ahoj, není zač, jsem rád, že to opravdu pomáhá.
Nebudeš náhodou mluvit příští týden se studenty? Můžeš je odkázat na Hostivické rybníky – článek vzniklý ze SPW, nyní DČ a ČT. Až tam se mohou články od SPW dostat.
Dobře, vyjádřím se tam. S pozdravem --20. 3. 2013, 17:25 (UTC), Utar (diskuse)
Se studenty bohužel mluvit nebudu, ale s jejich vyučujícím ano, tak mu to ukážu – díky za tip. Už viděl i články v Lidovkách a v muni.cz a je nadšený, tak snad z něj (a z jeho studentů) to nadšení nevyprchá ani v důsledku těch probíhajících bojů o projekt tady v komunitě, které už dnes začaly trochu prosakovat i k nim. Blahma (diskuse) 20. 3. 2013, 22:57 (UTC)

dotaz wikitable sortable[editovat zdroj]

Ahoj Utare, mám ještě jednu prosbu: Tady mám připravenou tříditelnou tabulku, kde ale blbne jeden řádek: "Voják a tanečnice" se nechce řadit podle roku premiéry. Nemůžu přijít na to proč. Nenapadá tě něco? Předem děkuji! --Gampe (diskuse) 23. 3. 2013, 10:42 (UTC)

Ahoj, různými pokusy jsem zjistil, že to řadí správně, akorát (asi pro zrychlení) to počítá jen s jednotkami a desítkami. U roků končících na 30-99 je bere, jako že všechny začínají na 19, ostatní (00-29) považuje za začínací na 20. Řadí tedy opravdu správně jen pro rozmezí 1930-2029. Nápověda:Tabulky nepomůže, v en:Help:Sorting#Year only jsem našel alespoň volbu data-sort-type="date", i když ta taky nevypadá, že by to opravila. Asi to půjde opravit nějakou šablonou, která automatickému sortablu vysvětlí, jak je to s roky (pokud tedy není problém v tom, že si někdo poslední dobou hrál přímo s wikitable sortable), nedaří se mi ji ale najít. Zkus tedy Wikipedie:Pod lípou (technika). Zdraví --23. 3. 2013, 11:38 (UTC), Utar (diskuse)

Geografie pomoc[editovat zdroj]

Ahoj, poprosím tě o pomoc.

1.U článku Sechura (město) nevim jak převést standardní souřadnice na číselné údaje potřebné k zobrazení města v mapce. Mapka je v infoboxu, souřadnice dole v šabloně zkopírované z anglické wiki, šablona se zdá že nic na cs wiki nedělá.
2. V infoboxu je nižší (správní) celek a vyšší celek. Zkoušel jsem vytvořit ještě střední celek, ale nefungoval, šablona asi tuto možnost neobsahuje, nebo je jiný název. Také dát dvakrát nižší celek nefunguje.
3. Rád bych dělal oblasti výskytu rostlin do fyzických map. Je na to nejaký návod třeba na en wiki?

Děkuji a pěkné svátky --Ramon de L (diskuse) 30. 3. 2013, 10:50 (UTC)

Než se Utar objeví, tak alespoň částečně odpovím já. Souřadnice se do infoboxu vkládají jednodušeji (podle mě) než na anglické Wikipedii. Jsou pro to dva samostatné parametry „zeměpisná šířka“ a „zeměpisná délka“. Tato čísla zjistíte tak, že třeba na té anglické Wikipedii kliknete na souřadnice v pravém horním rohu, otevře se Vám (v tomto případě) tato stránka na toolserveru a tam je hned v druhém řádku máte. První je šířka a druhé délka. U nás pro to šablonu {{Coord}} nepoužíváme, používáme {{souřadnice}} (ale pokud je v článku tento infobox, vkládají se do něj).
Mapa se vkládá pomocí šablony {{LocMap}}, kde vyplníte parametry (zde Vás odkážu na tuto editaci). První parametr je druh mapy (lépe řečeno území, kde se daný bod nachází), v druhém parametru (label) zadáte místo, o kterém píšete, další (width) je velikost mapy (standard je 250) a pak jsou souřadnice.
ad 2: Koukněte se na šablonu {{Infobox sídla světa}}, jako další celky můžete udávat „pojem.celek.#3“ atd.
Snad jsem to dostatečně vysvětlil. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 3. 2013, 19:13 (UTC)
Děkuji, už jsem to studoval podle Vaší úpravy v Sechura město. Odkaz na geohack se mi zjevil po prokliknutí. Díky za další vysvětlení, je dostatečně podrobné.--Ramon de L (diskuse) 31. 3. 2013, 23:58 (UTC)
@Marek Koudelka: Díky, Marku. Jsem rád, že jsou zde i další wikijaguáři :D --1. 4. 2013, 20:27 (UTC), Utar (diskuse)
Když jsem viděl, že jsi nějaké dva dny neaktivní, tak jsem odpověděl … jinak zajímavý odkaz :-) Třetí bod však zůstává na tobě. --Marek Koudelka (diskuse) 2. 4. 2013, 17:46 (UTC)
Aha, přehlídl jsem, že tam ještě jeden bod zbyl. --2. 4. 2013, 18:38 (UTC), Utar (diskuse)
@Ramon de L, ad 3: Nevím, jaký návod by sis představoval, jak by měl vypadat. Pokud se chystáš tvořit mapy, pokus se je dělat rovnou v SVG. U Soubor:Cameraria ohridella - distribution map.svg jsem si prostě z Commons stáhl slepou mapu Evropy a vytvářel jednotlivé vrstvy polygonů. Máš nějaké konkrétnější dotazy? S pozdravem--2. 4. 2013, 18:38 (UTC), Utar (diskuse)
Ahoj díky. Takhle nějak jsem si tu tvorbu do slepých map představoval. Jen jsem myslel, zda na to není třeba na wiki nebo jinde už vypracovaný návod (en, fr, ru), abych to nemusel zkoušet. Ok, já se s tím nějak poperu a v případě potřeby se s důvěrou na vás obrátím. --Ramon de L (diskuse) 5. 4. 2013, 11:38 (UTC)
Ta klíněnka je pěkná mapa. Je to zajímavý problém. Různobarevné listy kaštanů na podzim patřily mezi dětmi k těm oblíbeným, dnes už je to jen vzpomínka.Věřím, že se to časem vyřeší, ať již zásahem člověka nebo přirozeně.--Ramon de L (diskuse) 5. 4. 2013, 11:46 (UTC)

Článek týdne[editovat zdroj]

Ahoj, díky za záslužnou práci na Článku týdne, mrkni prosím Pod lípu, kde jsem otevřel sekci ČT. Zdraví.--Kacir 1. 4. 2013, 16:22 (UTC)

Ahoj, dobře, ukážu se tam. S pozdravem --1. 4. 2013, 20:27 (UTC), Utar (diskuse)
Pokud se ČT budeš nadále věnovat, tak to stačí Pod lípou uvést. Nestudoval jsem v historii stránky, kdo a jak se o téma stará. Mezi připravenými články by bylo vhodné mít dva/tři do rezervy. Měj se a díky za tu činnost, vím, že je to únavné.--Kacir 1. 4. 2013, 21:24 (UTC)

Joska Skalník[editovat zdroj]

Ahoj, co ten Joska Skalník? Kolega Faigl ho docela pochválil, že by mohl být DČ, naproti tomu zas Jindřich Nosek (NoJin) jej úplně sepsul, že by si ode mne snad nevzal ani pes kůrku… Tak co s tím. Dvě reference tam byly, to je pravda. Je to na DČ nebo není…, co myslíš? --Jan Polák (diskuse) 9. 4. 2013, 07:04 (UTC)

Ahoj, ze seznamu jsem ho odebral jen proto, že jsem viděl v diskuzi dvě poměrně dlouhé recenze, podívám se i přímo na článek. S pozdravem --9. 4. 2013, 07:19 (UTC), Utar (diskuse)
Jasně, důvod odstranění (dvě recenze) je mi jasný. Předem díky, že se na něj podíváš. --Jan Polák (diskuse) 9. 4. 2013, 07:32 (UTC)
Je to tam. S pozdravem --12. 4. 2013, 18:57 (UTC), Utar (diskuse)

Kategorie:Fakulty ČVUT[editovat zdroj]

Přesunuto do Diskuse s wikipedistkou:Janet11

Podnebí[editovat zdroj]

Přesunuto do Diskuse s wikipedistou:Toma646

Wikipedie:WikiProjekt Knihovna umění[editovat zdroj]

Jak je to s těmi granty?
  • Grant je pro rok 2013, takže uzávěrka 31. 12. 2013 a vyhodnotí se to v lednu 2014?
  • Cílová prémie za nejlepší článek – Nejlepší jako za každý článek, který získá status NČ nebo nejlepší z této množiny článků?
  • Kdo vyhodnocuje?
  • Co se hodnotí?
  • Proč jsou některé články v průběhu soutěže vyřazovány?
  • Jde o články jen na Wikipedii v češtině? V jakémkoli jazyce? Ve všech jazycích dohromady?
  • Tvůrců bibliofilií se myslí kniha, vydaná se zvláštním zřetelem k úpravě (typografii) nebo nějakým způsobem láska ke krásným (starým i novým) a často vzácným knihám a jejich sbírání? Viz Bibliofilie.
  • Kdy mají být ceny předány? Jakým způsobem?
  • Jsou s těmi nadacemi podepsané smlouvy?
--13. 4. 2013, 08:59 (UTC), Utar (diskuse)
Odpovídám tady, protože stránka WikiProjektu je určena k diskusi s účastníky projektu - není to tedy diskusní stránka k článku. Ke grantům máme uzavřeny písemné smlouvy, kde je uvedena doba i způsob hodnocení. Předání prémie bude veřejné, za účasti sponzora, v termínu valné hromady sdružení ArtLib. V podmínkách je i možnost, že cena nebude udělena, pokud vytvořené články nesplní kritérium kvality. Hodnotit kvalitu budou členové Sdružení, pokud to bude nutné i s přizvanými kunsthistoriky. Kritéria hodnocení jsou čistě odborná a týkají se zejména popisu a hodnocení díla, jeho zařazení do širších souvislostí v kontextu českého výtvarného umění a úplnosti dat. Předpokladem pro vyhodnocení jako dobrý článek je komplexní analýza díla a dokonalá obeznámenost se všemi fázemi tvorby.
Článek vytvořený panem Polákem byl z projektu vyřazen z rozhodnutí Rady ArtLib, protože neobsahuje žádný popis díla JS a nebude už možné doplnit do něj obrazovou dokumentaci (z našeho pohledu dvě nejdůležitější části hesla), ani v této podobě heslo přeložit do angličtiny. Autor se neobtěžoval kontaktovat J. Skalníka dříve než zveřejnil neověřitelné bulvární zprávy, které poškozují jeho občanskou čest a znemožnil tím dokončení hesla - pro vložení obrazové dokumentace díla je nutný souhlas autora.--NoJin (diskuse) 15. 4. 2013, 14:58 (UTC)
Díky za odpovědi. Pokusím se být stručný, neboť některé z těch bodů, které jste nadhodil, by se asi měly řešit spíše v Diskuse:Joska Skalník:
  • Není mi úplně jasné, proč jste to přesouval – v té diskuzi si zatím nikdo nepovídal, psal jste tam jen vy. Moje otázky taky byly k projektu a ne k článku. Vy jste účastníkem projektu, proč tedy nemohu diskutovat s vámi na stránce projektu KÚ?
  • Chápu, že obrazová dokumentace v článku je pro vás důležitá, ale i kdyby se v článku JS neobjevila, mohl být prostě na konci hodnocen hůře. Do konce roku ještě času dost, tedy myslím není třeba předpokládat špatné hodnocení a stahovat článek ze seznamu soutěžních článků už v dubnu. Takhle to pak vypadá jako změna pravidel během hry.
  • ad neověřitelné bulvární zprávy: Myslíte, že Lidové noviny jsou bulvární médium? Ať už je to pravda kdekoli, vypadá to, že o případu existuje vícero zdrojů, proto je daná informace zmíněna v článku. Navíc, kde berete, že je nutné kontaktovat osobu, o níž píšete na Wikipedii?
  • ad znemožnil tím dokončení hesla: Jak to víte? Vy už jste snad s panem Skalníkem jednal(i)?
  • A jsou tedy někde uvedena ta data? Jak to vypadá, stránky ArtLibu jsou nyní nedostupné, tedy nemohu zjistit, kdy je ta VH plánována.
Prosím, mírněte svá vyjádření ve směru Jana Poláka. Děkuji. S pozdravem --15. 4. 2013, 15:32 (UTC), Utar (diskuse)

K zamyšlení[editovat zdroj]

Už toho mám dost. Vážně si myslíš, že ti bude procházet toto? :-D Zamysli se, zda to příště radši neudělat sám ;-) JAn (diskuse) 16. 4. 2013, 08:47 (UTC)

Jistě. Vždyť je tu tolik nadšených lidí, kteří bryskně naplní mé návrhy :D Možná, teď ale ne. Díky a ahoj --16. 4. 2013, 09:03 (UTC), Utar (diskuse)

Wikipedie:Seznamy[editovat zdroj]

Ahoj, no nevím, ale přidání[2] šablony {{Pahýl část}} o rozšíření stránky na Wikipedie:Seznamy se tluče s šablonou navrchu článku oznamující, že stránka je neaktivní a nemá být doplňována. --Jann (diskuse) 18. 4. 2013, 11:17 (UTC)

Ahoj, nevidím v tom problém. Pokud někdo bude chtít ten text využít, bylo by dobré doplnit ten odstavec – je to zmiňované i na tamější diskuzní stránce. Beru to jako přidání TODO do zakomentované oblasti, navíc Pahýlů je tu tolik… --18. 4. 2013, 11:38 (UTC), Utar (diskuse)

Ferdinandka[editovat zdroj]

Moc děkuju za přehlédnutí a všechny ty drobné korektury v čl. Ferdinandka. Páchal jsem ho neplánovaně a ve spěchu, coby urgentní řešení odkazu z čl. Cvrčovice (okres Kladno), který byl tím dosavadním redirectem nevhodně unášen na čl. o železniční trati. Opravdu jsem tenhle týden nemínil dělat nějakou wikipráci, neřkuli celý čl., a přece se to tak nějak vyvrbilo a dovolenou jsem na chvíli porušil. :-) Jenom prosím o upřesnění toho přidaného požadavku na zdroj:

Jinak řečeno: Mám ozdrojovat fakt, že druhý název zní tak a tak (tj. odkázat na některý z číselníků ČSÚ, záznam v úir atp.), nebo fakt, že má omezený okruh užití? To první by šlo snadno. Tu druhou věc asi jedním odkazem explicitně doložit nelze (leda tak naznačit google výstupy pro každý z názvů), ale právě s ohledem na tuhle záležitost názvů jsem už při zakládání volil pro ib foto, které obsahuje i pohled na ceduli s názvem sídla. Coby obyvatel blízkého okolí můžu potvrdit, že v "reálném životě" označení Cvrčovice-u dolu, byť je názvem ZSJ, prakticky neexistuje a slovem i písmem se užívá jen toho jména druhého. Kupř. obec Cvrčovice ve svých zápisech, vyhláškách, oznámeních v terénu atp. operuje výhradně s názvem Ferdinandka. --Miaow Miaow (diskuse) 19. 4. 2013, 19:34 (UTC)

Ahoj, díky za zprávu. Myslím, že by měl stačit odkaz někam do rejstříku obcí, kde je Ferdinandka uváděna jako Cvrčovice-u dolu (v téhle formě), a pak na nějaký oficiální dokument (vyhláška města zní dobře), kde je Ferdinandka. Hm, i když takhle mi to teď zní trochu jako vlastní výzkum, takže by se hodil i nějaký zdroj, který zmiňuje oboje (třeba text Ferdinandka (oficiálně označovaná jako Cvrčovice-u dolu) je…), čímž by se doložilo upřednostňování názvu Ferdinandka. Dá se něco takového sehnat? S pozdravem --19. 4. 2013, 19:57 (UTC), Utar (diskuse)
Ve smyslu 1) jsem doplnil ref. přímo na záznam ZSJ v úir, takže potud snad OK. Ve smyslu 2) je to, jak už jsem naznačil výše, nezdrojovatelné nějakým explicitně jednoduchým způsobem (tj., že by se se oba názvy sešly černě na bílém na jedné stránce). Ono je vlastně příznačné právě to, že se oba názvy spolu prakticky nikde nesetkají. Nicméně myslím, že alespoň mezi námi dvěma, pro tvoje ubezpečení, že oba názvy se co do užívání k sobě mají asi jako jména Lucie Bílá a Hana Zaňáková a že snad není až tak vážný důvod ono tvrzení v čl. příliš zpochybňovat, ilustruji uvedení jména Ferdinandka v představení obce na starší verzi jejího webu (viz zmínka o osadách ke konci oné stránky). Na aktuálním webu ten text figuruje taky, ale jako .doc, proto pro pohodlnější přímé otevření odkazuju na tu starší verzi. Pro ilustraci běžného užití názvu mimo prostředí obce viz např. určení polohy dolu Ferdinand I ve výčtu okolních důlních děl či popis cesty v diskusi cykloturistů. Ergo doložitelné to tvrzení je, ale jeho formální ozdrojování nějakým takovýmhle obsáhlým odstavcem o hromadě příkladů, jako tu, mi s ohledem na celkem stručný rozsah čl. nepřijde stylisticky bůhvíjak vhodné a žádoucí. --Miaow Miaow (diskuse) 20. 4. 2013, 01:48 (UTC)
OK, díky. Upravil jsem ještě tituly těch citací, ať nevypadají tak stejně. --20. 4. 2013, 08:47 (UTC), Utar (diskuse)

Překlad RNSP dokončen[editovat zdroj]

Nazdar, Utare. Dokončil jsem překlad článku Redwood National and State Parks, ale než vypustím článek do éteru, chtělo by to prověřit zkušenějším překladatelem. Obracím se na Tebe, protože na profilu uvádíš pokročilé znalosti angličtiny. Originální předloha by Ti měla pomoci. Nějaké menší úpravy včetně kosmetických očekávám, jedná se o téměř strohý překlad. Pár vět je pozměněných, pár odstavců vypuštěných, něco kvůli nepodstatě, něco kvůli nedostatečných jazykových schopností. Je dost možné, že jsem někde napsal blábol, neboť jsem mohl špatně porozumět jakékoliv části originální předlohy a tudíž ji špatně přeložit. Nemám takové zkušenosti, abych vše přeložil bez jediné chyby a ještě k tomu si s článkem trochu pohrál, aby vypadal jako skutečně původně napsaný českým wikipedistou. Zdrojování je téměř identické, vynechal jsem nefungující odkazy. Klidně můžeš něco upravit i Ty, větší změny kdyžtak probereme zde. — Polda18 (diskusepříspěvky) 28. 4. 2013, 13:02 (UTC)

Ahoj, dobře, podívám se na to. --28. 4. 2013, 14:05 (UTC), Utar (diskuse)
Děkuji ☺ — Polda18 (diskusepříspěvky) 28. 4. 2013, 14:25 (UTC)
Oprava překladu je hotova, výsledek je možné si prohlédnout na místě. Opravil jsem veškeré logy, i v referencích. Nyní je tam správně pokáceno, nikoli předchozí mylný význam. Poupravil jsem také trošku překlepy, málem jsem tam měl červený odkaz na jinak existující stránku. — Polda18 (diskusepříspěvky) 8. 5. 2013, 08:33 (UTC)
Dobře, zase se na to kouknu. --8. 5. 2013, 16:37 (UTC), Utar (diskuse)
Tak díky, nerad bych tam dal bláboly ☺ — Polda18 (diskusepříspěvky) 8. 5. 2013, 18:02 (UTC)
Pár věcí upraveno, ale celkově to vypadá dobře. Klidně to přesuň do hlavního jmenného prostoru. Ono to tam pak taky uvidí víc lidí, tak se jednodušeji odchytí ty chybky. --22. 5. 2013, 22:13 (UTC), Utar (diskuse)

Chtěl bych poprosit o hození okem wikipedisty na článek o formátu Epub. Děkuji Qels (diskuse) 11. 5. 2013, 13:21 (UTC)

Dobře, podívám se na to. Vydržte --13. 5. 2013, 11:17 (UTC), Utar (diskuse)

Hlasování o článku Železniční trať Frýdlant v Čechách – Heřmanice[editovat zdroj]

Ahoj, jen si dovolím upozornit, že jsem zahájil hlasování o zařazení článku „Železniční trať Frýdlant v Čechách - Heřmanice“ mezi zdejší Nejlepší články. Máš-li dojem, že mezi takové články může patřit, prosím o vyjádření podpory. Díky. --Jan Polák (diskuse) 13. 5. 2013, 23:24 (UTC)

Ahoj, díky, vím o tom. --21. 5. 2013, 08:17 (UTC), Utar (diskuse)

Identita[editovat zdroj]

Nebyl to user Palu?--Juandev (diskuse) 21. 5. 2013, 07:50 (UTC)

Kdo, kde??? --21. 5. 2013, 08:17 (UTC), Utar (diskuse)

Jak jsme včera mluvili.--Juandev (diskuse) 21. 5. 2013, 09:21 (UTC)

Nevím o tom, že bychom mluvili o Paluovi. Nechceš-li psát sem, pošli e-mail. --21. 5. 2013, 09:46 (UTC), Utar (diskuse)

Mluvili jsme o Biedronce a já se ptám, jestli to není Palu.--Juandev (diskuse) 21. 5. 2013, 11:30 (UTC)

A jak bych to asi měl vědět?? Mě se s ničím takovým nesvěřil. To je tak pro Wikipedie:CheckUser, ne? ---21. 5. 2013, 16:56 (UTC), Utar (diskuse)

Ty děláš jako by sis nepamatoval o čem jsme se bavili.--Juandev (diskuse) 21. 5. 2013, 18:37 (UTC)

No nic, už tě nebudu obtěžovat.--Juandev (diskuse) 21. 5. 2013, 18:37 (UTC)
No když ses zeptal takhle útržkovitě, tak jsem opravdu nevěděl. Říkal jsem přece, že si ten nick nepamatuju, a jestli tě to zajímá, že to najdeš v historii stránek; koukám, že tam už jsi to našel. Takže nešlo o podezření z používání dvou účtů, jen o nešťastně formulovaný dotaz na bývalé jméno, snad tedy vyřešeno a můžeme to uzavřít. S pozdravem --23. 5. 2013, 06:32 (UTC), Utar (diskuse)

Jinak kolego Juandev, po mé identitě Vám vůbec, ale vůbec nic není. Pakliže bych editoval pod jiným uživatelským jménem (činím tak na polské Wikipedii), tak Vám po tom prostě vůbec, ale vůbec nic není. Vzhledem k tomu, že používám dva počítače (jeden pro soukromou potřebu) tak takový učet nikdy nebude moci označit za (jednotázový trollovací účet) :-), starejte se o sebe :-) :-) :-) :-) --Biedronka CZ (diskuse) 22. 5. 2013, 07:03 (UTC)

Tak právěže se starám o sebe. Požádal jsem o pomoc kolegu a vy jste ho označil za vandala. To se mi nelíbí a tudíž mě zajímá co jste za člověka. Jinak ta informace, pod jakým účtem jste tu dříve editoval je veřejná (viz moje diskusní stránka). A na tuto "veřejnou" informaci jsem se právě ptal. Nezajímalo mne nic neveřejného.--Juandev (diskuse) 23. 5. 2013, 00:02 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek kardinálské kolegium, který již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství (mezitím však byl odkaz vyřazen, neboť po týdnu se odkazy vyřazují). Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 27. 5. 2013, 03:27 (UTC)

Díky za odkazy, o portálu vím. --27. 5. 2013, 03:48 (UTC), Utar (diskuse)

Článek 31. týdne 2013[editovat zdroj]

Ahoj, dovolil jsem si vybrat článek Menachem Begin za článek 31. týdne. Snad jsem vše udělal správně. Pokud ne, pak se za to omlouvám. Bylo to z pouhé neznalosti věci. --Jan Polák (diskuse) 29. 7. 2013, 20:17 (UTC)

Připletu se do toho: 16. srpna bude mít sté výročí od narození, nevyplatilo by se počkat? --Marek Koudelka (diskuse) 29. 7. 2013, 20:22 (UTC)
A jo, máš pravdu, to jsem si nevšiml. Vyber, prosím, nějaký jiný. Díky. --Jan Polák (diskuse) 29. 7. 2013, 20:54 (UTC)
Díky, koukám, že jsi již upravil :-) Dal jsem ho rovnou na 33. týden. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 7. 2013, 07:20 (UTC)
Díky moc za úpravu. Ráno jsem si Begina na hlavní straně všiml, ale v práci jsem neměl jak reagovat, tak jsem rád, že byl posunut. Přece jen takové kulaté výročí, jako je sté výročí narození, nemá člověk každý den. Jinak ještě takovou perličku na závěr. V židovství se u zesnulého člověka datum narození nepřipomíná, avšak připomíná se datum úmrtí, kterému se říká jarcajt (slovo pochází z jidiš, více zde). Má to docela poetický a zároveň vcelku logický důvod. Totiž v den, kdy se člověk narodí, těžko říct, jestli z něj vyroste dobrý člověk nebo jestli to bude druhý Saddám. Zatímco v den, kdy člověk zemře, tak už se ví, jaký život prožil, a zdali byl dobrý nebo ne. --Faigl.ladislav slovačiny 30. 7. 2013, 17:43 (UTC)
Díky všem. --21. 8. 2013, 17:20 (UTC), Utar (diskuse)

Zdymadlo[editovat zdroj]

Ahoj, rok se s rokem sešel a já si konečně prošel ty věci u poděbradského zdymadla, pozdě ale přece. Tímto děkuji za připomínky, snad to teď je lepší:-) --Nadkachna (diskuse) 3. 8. 2013, 20:04 (UTC)

Ahoj, díky za informaci. Jasně, není kam spěchat... Doplnil jsem pár bodů, koukni na to. S pozdravem --Utar (diskuse) 21. 8. 2013, 17:55 (UTC), Utar (diskuse)

Infobox firma[editovat zdroj]

Přesunuto do Diskuse s wikipedistou:Szczecinolog.

Medaile profesionálního uživatele[editovat zdroj]

Ahoj, věděl jsem, že čas mám dávno splněný, ale že nemám dost editací. Díky, že sis všiml, že jsem se přes tu hranici konečně přeplazil. S pozdravem --31. 10. 2013, 09:16 (UTC), Utar (diskuse)

World of Tanks[editovat zdroj]

Pokračování z Diskuse s wikipedistou:MachrDoma

Dobrý večer Ohledně stránky World of Tanks, tak tam jsem si všimnul pár nedostatků, pokud nějaké ještě objevím, určitě je opravím. S pozdravem --MachrDoma (diskuse) 26. 12. 2013, 22:13 (UTC)

Dobře, děkuji. Jen, prosím, raději příště odpovídejte na té samé stránce, kde diskuze začala, ať se to netříští. Kdybyste potřeboval s nějakou editací pomoci, ozvěte se. S pozdravem --26. 12. 2013, 22:29 (UTC), Utar (diskuse)