Diskuse s wikipedistou:Awewewe/Archiv2017

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Martin Urbanec v tématu „Škrtnutí hlasu

--Horst (diskuse) 6. 3. 2017, 20:58 (CET)

Shrnutí editace

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Jan KovářBK (diskuse) 18. 3. 2017, 13:31 (CET)

Přesměrování

Prosím, nezakládejte přesměrování z nelatinkových znaků, jsou úplně zbytečná. Děkuji za pochopení. — Draceane diskusepříspěvky 26. 3. 2017, 21:52 (CEST)

Abyei

Dobrý den, omlouvám se za vstup do článku Abyei i přes šablonu Pracuje se. Provedl jsem tam sloučení historie s předchozím článkem. Na Wikipedii se stránky přesouvají pomocí stisknutí Další -> Přesunout, to má za následek zachování historie. Pokud je to uděláno manuálně pomocí vyjmutí obsahu z jednoho článku do druhého, je pak nutné tento přesun historie provést dodatečně pomocí správcovských nástrojů. Více vizte text upozorňovací šablony. S pozdravem a přáním příjemného dne, --Martin Urbanec (diskuse) 8. 4. 2017, 16:07 (CEST)

MediaShop

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku MediaShop. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 29. 7. 2017, 16:49 (CEST)

Dominant CZ

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Dominant CZ. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jvs 14. 8. 2017, 16:17 (CEST)

Spojovník versus pomlčka

Editační okno Wikipedie. Pod ním speciální znaky. Pomlčka je oznčena červenou tečkou a textem „Pomlčka“
Pomlčku vidíte zvýrazněnou červeně

Dobrý den, chtěl(a) bych Vás upozornit na rozdíl mezi spojovníkem, což je toto: (-), a pomlčkou, což je toto: (–). Vidíte ten rozdíl? Spojovník se používá logicky pro spojování slov jako třeba Brno-střed. Spojovník tedy spojuje především dvě slova nebo dvě části slova v jeden celek a vkládá se bez mezer. O použití pomlčky si můžete přečíst zde. Prosím, abyste místo spojovníku používal(a) pomlčku.

Jak se pomlčka vkládá?
Pod tlačítky Uložit změny a Ukázat náhled naleznete určité modré znaky a písmena. Mezi nimi najdete i pomlčku. Konkrétně je za uvozovkami, které následují po malém písmenu „ž“. Vizte obrázek. Také je možné ji vložit držením klávesy Alt a vyťukáním čísel 0, 1, 5 a 0 na numerické klávesnici.

Doufám, že teď už si nebudete plést tyto dvě „čárky“ a v pravou chvíli použijete spojovník nebo pomlčku. Děkuji. S pozdravem --Dominikosaurus (diskuse) 14. 8. 2017, 17:04 (CEST)

PS: Pozor také na „viz“, správně se píše bez tečky.

A13814077

Dobrý den, toto je Váš účet? --Martin Urbanec (diskuse) 17. 8. 2017, 08:46 (CEST)

@Martin Urbanec: Ano, původně to byl můj účet. Awewewe (diskuse) 17. 8. 2017, 09:26 (CEST)

Blok

Už jsem napsal na nástěnku správců, snad ho někdo brzy blokne...--Perid (diskuse) 18. 8. 2017, 21:01 (CEST)

Přetahování

Dobrý den, já vím že to myslíte dobře ale s vandaly se nepřetahujte, [1], raději kontaktujte správce, který tu zrovna je, klidně i mailem, máme upozornění zapnuté, nebo na NS. Díky moc--Horst (diskuse) 21. 8. 2017, 15:19 (CEST)

Plus doporučuji si požádat o práva revertéra, umožní to vandalismus vrátit na jeden klik. --Martin Urbanec (diskuse) 21. 8. 2017, 15:23 (CEST)
Hej, teď tu nikdo nebude ze správců. Nechme mu to tam pět minut, půjde pryč a rv. OJJ, Diskuse 22. 8. 2017, 07:36 (CEST)

Kamenice ≠ Kamenica

[2] Ač je název podobný, nepatří to do Kamenice, ale do Kamenica (rozcestník). Pro příště :-) JAn (diskuse) 22. 8. 2017, 10:47 (CEST)

Rozšiřovatelův řád

Děkuji za vyznamenání :-). Awewewe (diskuse) 28. 8. 2017, 14:59 (CEST)

Není zač, myslím, že to je zasloužené - a hlavně že ani v případě nejmenších míst tam nejsou žádné "pahýly"!--Dirillo (diskuse) 28. 8. 2017, 17:17 (CEST)

Tugtupit vs. Tuttupit

Dobrý den. Chtěl jsem jenom upozornit na to, že ačkoliv tuttupit může být dle grónského jazyka správně, ve všech geologických publikacích je označován jako tugtupit a to si taktéž můžete ověřit v největší americké databázi minerálů mindat. Dle mého výzkumu v odborných článcích jsem se žádné změny názvu nedohledal, tudíž bych trval na tom, aby to bylo vědecky správně a to označení tugtupit. Děkuji. S pozdravem GeologMax
-- Awewewe Ještě jsem tedy chtěl upozornit na to, zda-li byste tento článek mohl vrátit do původního názvu. Navíc jsem to také konzultoval na fakultě a nikdo nemá tušení o změně názvu tugtupitu v IMA. Pokud tedy máte ověřené vědecké články, které mé stanovy vyvracejí, byl bych rád za jejich předložení. Pokud ne, trvám na původním názvu. S pozdravem Geologmax

Dotaz

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, proč jsi vrátil tuto editaci [3]? Jaké experimenty jsi myslel? Podle mě IP jenom doplnila svůj předchozí příspěvek v diskusi? Díky za odpověď.--Ladin (diskuse) 30. 8. 2017, 08:06 (CEST)

@Ladin: Ahoj, myslel jsem si, že IP pouze experimentuje, kvůli tomu, co tam dávala. Podle mě to byly pouze experimenty, protože jsem si to nestačil asi pořádně prohlédnout a myslel jsem si, že experimentuje (kvůli tomu, že přidala toto: (proti-ruskou propagandu,...)), tak jsem to revertoval. To jsem zjistil až později, že ta IP tam psala i dříve. Omlouvám se za nepříjemnosti. Awewewe (diskuse) 30. 8. 2017, 08:22 (CEST)
OK, ale spíše se omluv té IP. Díky.--Ladin (diskuse) 30. 8. 2017, 08:26 (CEST)

Žádost o opatření

Dobrý den, vzhledem k nedávným zjištěním o zneužívání loutkových účtů k vandalismu Vám oznamuji, že jsem podal Arbitrážnímu výboru žádost o opatření vůči Vám. S pozdravem --Mates (diskuse) 30. 8. 2017, 16:11 (CEST)

Kujataa

Ahoj / Dobrý den. Chci se zeptat, jaké přesně úpravy jste měl na mysli při této editaci? Mě tam nic nenapadá. Díky za odpověď. --Unpocoloco (diskuse) 12. 9. 2017, 07:58 (CEST)

Písmena latinky vs Seznam písmen latinky

Ahoj, dobrý den, existují dva podobné seznamy - nebylo by lepší je sloučit? co myslíte? já sám nevím ... --frettie.net (diskuse) 14. 9. 2017, 11:10 (CEST)

@Frettie: Dobrý den, myslím si taky, že by se to mělo sloučit, a doplnit nějaká písmena do článku Písmena latinky (seznam písmen latinky bude přesměrování), protože jsem si všiml, že tam plno písmen chybí (jsou tam uvedena pouze ta nejčastěji používaná). Awewewe (diskuse) 14. 9. 2017, 18:32 (CEST)
Super, dík!--frettie.net (diskuse) 15. 9. 2017, 00:28 (CEST)

Pracuje se

Dobrý den, jen jsem chtěl říct, že články o číslech už dělat nebudu. Musím vám poděkovat za vaše úpravy, ale příště pozor na šablonku. S přáním příjemného dne --Marek Wikipedista (diskuse) 16. 9. 2017, 11:20 (CEST)

Hansův ostrov

Ne že by se mi o tom chtělo diskutovat zrovna s refaktorizováno, ale vaše úprava v článku Hansův ostrov se nezakládá na pravdě. Přečtěte si prosím pravidlo Wikipedie:Ověřitelnost – wikipedii píšeme nikoli podle svých zbožných přání, ale podle faktů popsaných věrohodnými zdroji. Stačí si přečíst, čím je text zdrojován: článek v Hospodářských novinách má titulek „Kanaďané bojují s Dány o arktickou ropu“, Lidé a země píše: „Operace Zmrzlý bobr se vydařila. Byl to vlastně protiútok na Dány. Ti na ostrov už několikrát vyslali své vojáky, aby tam vztyčili dánskou vlajku, protože tenhle kus skály jen o něco větší než Karlovo náměstí v Praze si nárokuje i Dánsko.“ Bylo by tedy dobré, abyste svoji chybu co nejdříve opravil.--Hnetubud (diskuse) 16. 9. 2017, 11:53 (CEST)

Kolego Awewewe podobné rušení editací si prosím odpusťte, není to vůbec vhodné. Prosím Vás, neopakujte to. Dík! --Vojtasafr (diskuse) 16. 9. 2017, 15:18 (CEST)

Články o číslech

K čemu mají podobné články smysl? --OJJ, Diskuse 20. 9. 2017, 16:41 (CEST)

Toma?

Ahoj, mohu se zeptat, jak jsi došel k tomuto? Jen se ptám, když jsem ho revertoval, vůbec mě to nenapadlo... --Vojtasafr (diskuse) 23. 9. 2017, 19:06 (CEST)

@Vojtasafr: Myslím si to kvůli názvu toho účtu. Awewewe (diskuse) 23. 9. 2017, 19:08 (CEST)
OK, rozumím. --Vojtasafr (diskuse) 23. 9. 2017, 19:15 (CEST)

Licence WP

Ahoj, znovu si dovolím otravovat. Wikipedie jsou (pokud nejsem slepý) šířeny pod licencemi CC BY-SA 3.0, ne? Ve článcích totiž píšeš 4.0... --Vojtasafr (diskuse) 23. 9. 2017, 19:51 (CEST)

Grońsko

Dobrý den, co toto prosím Vás má být? Nějaký opožděný apríl :)? Nepřijde Vám při vašich zkušenostech zbytečné zakládat články rovnou se dvěmi urgentními šablonami? --Remaling (diskuse) 24. 9. 2017, 16:05 (CEST)

Jen bych doplnil, že pokud víte co je na tom článku špatně, tak to upravte (doplňte)... --Marek Wikipedista (diskuse) 24. 9. 2017, 16:12 (CEST)
Dobrý den, omlouvám se za nepříjemnosti. Když jsem to překládal z enwiki, ani jsem nepřemýšlel, zda je ta vesnice, o které ani nevím, kolik má obyvatel, hodna článku. Myslím si, že ani moc informací o tom není, ani plwiki o tom nic moc neví a nejsem schopen k tomu dohledat informace. Ačkoliv se může zdát divné, že zakládám články o zaniklých osadách v Grónsku, o kterých nikdo nic neví a nejsem si o této vesnici, která není ani zaniklá schopen nic dohledat, Grónsko má vlastní statistiky aktualizované od roku 1977 dvakrát do roka (1 a 2), zatímco Polsko žádné takové statistiky nemá. Awewewe (diskuse) 24. 9. 2017, 16:23 (CEST)
Tomu moc nerozumím. Nevěřím, že byste při svých zkušenostech nedokázal článek kategorizovat, šablona pro urgentní úpravu tam neměla vůbec co dělat, to by článek musel být ve výrazně horším stavu z hlediska srozumitelnosti, pravopisu atd. a zakládat rovnou subpahýly považuji za nevhodné. Celkově vzato by mohlo být takovéto chování také považováno za narušování Wikipedie a podle toho patřičně ohodnoceno. S pozdravem, --Remaling (diskuse) 24. 9. 2017, 16:48 (CEST)
Ještě jednou se hluboce omlouvám za nepříjemnosti. Nevěděl jsem, že se za to může i blokovat. Slibuji, že již nebudu zakládat takovéto články a budu si hledět Grónska (s čárkou nad O). Awewewe (diskuse) 24. 9. 2017, 17:11 (CEST)
To je v pořádku, není třeba se mi hluboce omlouvat, já Vás vůbec nechci (a ani nemůžu) nějak tematicky omezovat, jen jsem Vám psal, jak se na to dá také nahlížet. Mimochodem ta vesnice má zajímavý název, díky za založení článku , jen mi nedalo se vyjádřit ke způsobu založení. --Remaling (diskuse) 24. 9. 2017, 17:49 (CEST)

Články o číslech

Ahoj, chtěl bych ti zopakovat to samé co OJJ... ,,K čemu mají podobné články smysl?" Nějak tě nechci odradit od psaní těchto článků, ale myslím si, že by bylo lepší psát o jiných tématech. Články o číslech mají minimum zhlédnutí (kromě článků jako např. 1000). S pozdravem --Marek Wikipedista (diskuse) 25. 9. 2017, 20:53 (CEST)

Hry od Upjers

Dobrý den, díky za vytváření nových článků o hrách. U několika her od společnosti Upjers ale pozor na příliš podrobné popisy herních objektů. Podle Wikipedie:Co Wikipedie není#Wikipedie není návodem, průvodcem ani učebnicí by se takto podrobné informace místo Wikipedie hodily spíše na herní wiki stránky. Navíc třeba u Wauies uvádíte, že „Všechny tyto popisy pochází ze hry.“ Vzhledem k tomu, že se ony hry nezdají být svobodné, jde pravděpodobně o porušení práv. Nebo máte nějaké svolení autora? S pozdravem --25. 9. 2017, 20:45 (CEST), Utar (diskuse)

Dobrý den, ty popisy těch her jsou opravdu opsané ze hry. Raději je odstraním, jelikož svolení autora nemám, ale ostatní text jsem neokopíroval. Děkuji, Awewewe (diskuse) 25. 9. 2017, 20:48 (CEST).
Díky, požádáte k tomu prosím i o skrytí na Wikipedie:Nástěnka správců? Sám víte nejlépe, o které pasáže jde. Mimochodem, k těm hrám by se hodilo i mít jasně doloženou encyklopedickou významnost. S pozdravem --25. 9. 2017, 21:03 (CEST), Utar (diskuse)

Pytanie

Mówisz po polsku? 172.56.7.144 9. 10. 2017, 19:50 (CEST)

@172.56.7.144: Dobrý den, omlouvám se, ale polsky nemluvím. Uživatelé mluvící polsky jsou k dispozici zde: Kategorie:User pl
Good evening, sorry, but I don't speak polish. List of people speaking Polish is there: Kategorie:User pl. Awewewe (diskuse) 9. 10. 2017, 20:19 (CEST)
Vlastně mluvím česky. I, Nevěřím tomu. Vím, že polština a čeština jsou různé jazyky, ale přinejmenším jsou skutečně podobné. Myslím, že můžete mluvit trochu polsky. 172.56.7.144 9. 10. 2017, 20:41 (CEST)
Prosím odpovězte. Dík.172.56.7.144 10. 10. 2017, 03:19 (CEST)
Promiňte, Prosím odpovězte. Děkuji mnohokrát.172.56.7.144 10. 10. 2017, 18:49 (CEST)
Ačkoliv vím, že jsou to podobné jazyky, polsky rozumím, ale neumím psát polsky, musím použít překladač. Ještě jednou opakuji: lidé mluvící polsky jsou tady.
Choć wiem, że to są podobne języków, polski wiem, ale nie wiem jak napisz polski, muszę używać kompilator. Po raz kolejny powtarzam: ludzi rozmawiać polski są tutaj. Awewewe (diskuse) 10. 10. 2017, 19:00 (CEST)
Dobrý. Děkuji mnohokrát. Aspoň mi dejte mi vědět, že stále mluvíte trochu polsky. To znamená, že můžete rozumět polštině jako 50%, ne 0%. A poslední věc, nepotřebuješ, abys mi řekl, kdy můžu najít překladatele, protože mluvím jak polsky, tak česky. Ok. To je vše, co chci vědět. Děkujeme vám za vaše informace. Měj hezký den.172.56.7.144 10. 10. 2017, 19:17 (CEST)
Prosíme, nekrmte internetové trolly. Prosíme, nekrmte internetové trolly. Díky za pochopení. Prosíme, nekrmte internetové trolly.

--Vojtasafr (diskuse) 10. 10. 2017, 19:20 (CEST)

Debata Pod Lípou

Ahoj, rád bych tě informoval o tom, že se vede debata o článcích o číslech Pod Lípou, která se týká tebou zakládaných článků. Zároveň tě žádám, abys pozastavil výrobu takovýchto článků do ukončení diskuse, jinak to může být vnímáno jako NEKIT. S přátelským pozdravem, --Vojtasafr (diskuse) 13. 10. 2017, 22:04 (CEST)

Pravidla

Dobrý den. Až příště budete chtít nějaké místní pravidlo doplnit či změnit, použijte postup popsaný zde – Wikipedie:Pravidlo Wikipedie#Změny v pravidlech. Děkuji za pochopení. --Vlout (diskuse) 14. 10. 2017, 10:33 (CEST)

Zverimex

Díky za Vaši práci pro Wiki, jen chci upozornit, že Zverimex byla československá obchodní firma a rozhodně ji nelze pokládat za synonymum obchodů se zvířaty a chovatelskými potřebami. Srdečný pozdrav --Sokoljan (diskuse) 14. 10. 2017, 20:56 (CEST)

@Sokoljan: Děkuji za upozornění, přejmenoval jsem na Obchod se zvířecími potřebami. Awewewe (diskuse) 14. 10. 2017, 21:00 (CEST)

Dobřy den

To čo som napísal vo fnaf 2,4 to je pravda ved prečo ste to vymazali Pod sa so mna napit (diskuse) 16. 10. 2017, 20:10 (CEST)

? Pod sa so mna napit (diskuse) 16. 10. 2017, 20:11 (CEST)

Pretože to nie bolo psáno encyklopedickom stylom, viz WP:Vzhled a styl. Ďakujem, Awewewe (diskuse) 16. 10. 2017, 20:12 (CEST).
Prosíme, nekrmte internetové trolly. Prosíme, nekrmte internetové trolly. Díky za pochopení. Prosíme, nekrmte internetové trolly.

Marek Wikipedista (diskuse) 16. 10. 2017, 20:14 (CEST)

Ano,rozumiem. Pod sa so mna napit (diskuse) 16. 10. 2017, 20:18 (CEST)

Nedělejte, že jste vtipný. Vůbec nejste. :-) Marek Wikipedista (diskuse) 16. 10. 2017, 20:21 (CEST)

Student

Děkuji za vyznamenání :-). Awewewe (diskuse) 17. 10. 2017, 17:39 (CEST)

šablona: infobox sídlo světa

Ahoj/Dobrý den. V šabloně {{Infobox - sídlo světa}} jsi svojí editací z 19.8.2017 mimo jiné označil volitelné parametry o světovém dědictví UNESCO za zastaralé. To se mi úplně nezdá a chci se zeptat na tvoje odůvodnění. Tyto nepovinné parametry jsem tam kdysi vkládal já a rozhodně si myslím, že jejich případné použití, pokud to město v UNESCU zapsáno je, nesnižují kvalitu infoboxu. Použití dvou infoboxů v jednom hesle (myšleno Světové dědictví a Sídlo světa) mi nepřipadá vhodné. Prosím o jakoukoli reakci a přeji vydařený den. --Unpocoloco (diskuse) 24. 10. 2017, 07:44 (CEST)

@Unpocoloco: Dobrý den, označil jsem to za zastaralé, protože existuje již podle mně pro tyto účely vhodnější {{infobox - světové dědictví}}. V infoboxu sídlo světa mají být podle mě základní informace a na zmínění o UNESCU by měla podle mě sloužit šablona, kterou jsem již zmínil. Děkuji, Awewewe (diskuse) 24. 10. 2017, 16:30 (CEST).
Máme na to tedy protichůdné názory. 2 infoboxy v hesle, ve kterém je třeba textu na dva radky a je to pahýl a má na pravé straně obrazovky dva infoboxy, mě docela intenzivně bijí do oči. Taková tu hesla jsou. Navíc třeba v infoboxu sídlo světa tam český vkladatel nevloží žádne info a infobox tahá info z Mediawiki, takže tam dost často je jen stát, souřadnice a LocMap, což mi připada také docela nešťastné. Vím, že to klidne můžete zpochybnit, ale vložení informaci o Unescu do infoboxu Sídla na anglické wiki také funguje a nezaznamemanl jsem tam, že by to považovali za archaismus či nechtěnou věc. --Unpocoloco (diskuse) 24. 10. 2017, 21:19 (CEST)
Obdobně jako v infoboxu Sídlo světa jsou nepovinně přidané řádky pro info o UNESCU i do infoboxu Chráněné území. O ne/vhodnosti toho, zda tam můžou být nebo ne, asi my dva nerozhodnem. Prosím, koukněte např. na heslo Berat - graficky není na nijak vysoké úrovni. Sloučení dvou infoboxů vidím jako drobný krok ke zlepšení. --Unpocoloco (diskuse) 26. 10. 2017, 08:02 (CEST)

Zdravím. Váš článek jsem navrhl na rychlé smazání z popsaných důvodů. Chci se zeptat, proč si vymýšlíte, případně kde jste na takovou informaci přišel. —Mykhal (diskuse) 25. 10. 2017, 22:20 (CEST)

.. tak článek mají na Fr wiki, ale o Abcházštině ani zmínka, tak jsem to zmírnil na {{Neověřeno}}. —Mykhal (diskuse) 25. 10. 2017, 22:49 (CEST)
Přišel jsem na to na tomto článku ve francouzštině, tam o tom píšou že se to tak přepisuje. Viz též tento článek, tam také píšou, že se ten znak může přepisovat jako C̆. Děkuji, Awewewe (diskuse) 26. 10. 2017, 07:33 (CEST).
Díky, všiml jsem si Vaší reakce až teď. Šablonu Neověřeno jsem tedy odstranil, poopravil jsem drobně matoucí text. A omlouvám se za nařčení z vymýšlení si (které ale vyplývalo i z jiných nedoložených a nedohledaných tvrzení, např. o "36-NSV" v článku o šestatřicítkové soustavě) —Mykhal (diskuse) 30. 10. 2017, 13:37 (CET)

Varování

Ahoj, v tomto případě si myslím, že nemá cenu dávat žádné upozornění. Spíš vyčkej než ho nějaký správce zablokuje. Marek Wikipedista (diskuse) 27. 10. 2017, 15:36 (CEST)

Hromadný revert

Zdravím, prosím, nepokračujte v označování všech momentálně blokovaných škol šablonou zablokovaná škola. Její účel byl prapůvodně pro značení indef blokovaných škol (a info, jak mohou dosáhnout zrušení bloku). K získání přehledu o momentálně blokovaných adresách zde máme jiné nástroje. Srdečně, --Martin Urbanec (diskuse) 27. 10. 2017, 20:20 (CEST)

Šablony

Nemyslíš, že v tomto případě by se měla přilepit šablona „Smazat“. Nevím jak se to bude vyvíjet dál, ale nedával bych tomu článku šanci, protože to je blbost (možná i cp, ale nic takového jsem zatím nenašel). Vlastně je to vyprávění příběhu s chybami, což je tak na nic... S pozdravem, Marek Wikipedista (diskuse) 9. 11. 2017, 18:16 (CET)

Ahoj, google nic nenašel, takže jsem to navrhnul na smazání. Awewewe (diskuse) 9. 11. 2017, 18:19 (CET)

Podpis

Hezký den, chtěl bych Vás požádat o uvedení Vašeho podpisu do souladu s doporučením WP:Podpis. Děkuji,--Jagro (diskuse) 21. 11. 2017, 13:30 (CET)

Děkuji Vám,--Jagro (diskuse) 22. 11. 2017, 01:39 (CET)

Dotaz - zrušení editace

Dobrý den, měla bych, prosím, dotaz. Proč jste neschválil mou editaci na stránce festivalu Fingers Up? Je tam nějaký problém? Díky za info. : 217.170.105.39 21. 11. 2017, 19:58 (CET)Monika

Dovolil bych si odpovědět za kolegu... Zřejmě vaši editaci odstranil, protože možná porušuje Autorská práva. Za kolegovy editace sice nerůčím, ale pokud je to pravda, tak aspoň víte, že by se to nemělo dělat. :-) --Marek Wikipedista (diskuse) 21. 11. 2017, 20:04 (CET)

Možná? Nejsem si toho vědoma, můžete být, prosím, konkrétní? Respektive můžu něco udělat pro to, aby se aktualizace textu mohla použít? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.170.105.39 (diskuse) @217.170.105.39: Stačí přepsat vlastními slovy. Awewewe (diskuse) 21. 11. 2017, 20:12 (CET)

Ale co mám přepsat vlastními slovy? Já jsem měla za to, že to byla všechno moje slova :) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.170.105.39 (diskuse)

Já to teda nechci příliš řešit, ale dle mého nevadí, že byla editace odstraněna... Ještě se na to podívám... Awe? Mohl by jsi mi najít tu stránku, podle které si myslíš, že je to cp? Marek Wikipedista (diskuse) 21. 11. 2017, 20:17 (CET)

Jediné, co mě napadá, že byste mohli považovat za porušení autorských zpráv, byla zkopírovaná pasáž z textu na hudebním serveru, který ale zveřejnili na základě mnou vytvořené tiskové zprávy. Chcete tu tiskovou zprávu poslat? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.170.105.39 (diskuse)

Není třeba, právě jsem vaši editaci prověřil a i pokud by nebyla odněkud zkopírovaná, tak je neencyklopedicky napsaná a na Wikipedii by neměla co dělat... To je také důvod pro smazání. --Marek Wikipedista (diskuse) 21. 11. 2017, 20:21 (CET)

Aha, to je mi líto. Omlouvám se, dělala jsem poprvé... v dobré víře, že tam doplním to, co tam chybí. Mám pocit, že vás těmi otázkami obtěžuji, ale mohl byste mi, prosím, říct, jak by to tedy mělo být správně? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.170.105.39 (diskuse)

Zkusím to pro @217.170.105.39: trochu shrnout. Článek musí být psán pouze vlastními slovy, jinak se jedná o porušení autorských práv. V případě, že jste autorem textu, pak je nutno zaslat email na permissions-cs@wikimedia.org, že souhlasíte se zveřejněním textu pod svobodnou licencí (návod na poslání emailu je zde). Text zároveň musí být psán encyklopedickým stylem, viz. Wikipedie:Encyklopedický styl. V případě potřeby se nebojte obrátit na stránku Potřebuji pomoc a hlavně, editujte s odvahou. :-) --Michal Lenc (diskuse) 21. 11. 2017, 20:31 (CET)

Díky za pomoc a pěkný večer. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.170.105.39 (diskuse)

Copyvio

Ahoj, jen bych chtěl připomenout, že i v případě, kdy revertuješ copyvio v článku (a neoznačuješ šablonou), je nutno stránku a zdroj copyvia uvést zde. Správci pak po uplynutí týdne dané revize skryjí. --Michal Lenc (diskuse) 21. 11. 2017, 20:36 (CET)

Děkuji za připomenutí, už jsem to doplnil. Awewewe (diskuse) 21. 11. 2017, 20:55 (CET)

Zámek

Pokud budete chtít vzhledem k [4] zamknout UP, stačí říct--Horst (diskuse) 24. 11. 2017, 18:53 (CET)

@Horst: Asi ano, vzhledem k tomu, že už byla dvakrát vandalizována. Předem děkuji, Awewewe (diskuse) 24. 11. 2017, 18:58 (CET).

Podepisování

Děkuji za upozornění o podepisování Adámoz (diskuse) 7. 12. 2017, 19:55 (CET)

Není zač. Awewewe (diskuse) 7. 12. 2017, 20:59 (CET)

Šablona s loutkovými účty

Můžeš prosím tě, vložit šablonu na všechny účty Půbalové? Rád bych to tam vložil, ale ztratil jsem heslo od účtu a tudíž edituji pouze pod IP... --37.188.130.230 11. 12. 2017, 20:25 (CET)

@37.188.130.230: Ahoj, už jsem tam ty šablony vložil. Mimochodem, jak se jmenuje tvůj účet? Pokud bys chtěl získat znovu heslo, viz zde Speciální:Reset hesla. Děkuji, Awewewe (diskuse) 11. 12. 2017, 20:36 (CET).
No já si zase myslím, že tohle je dost zbytečné. Kategorizovat sem vandaly, co si spolu s účtem založili dvě loutky, je podle mě krajně nesmyslné, kategorie by převážně měla sloužit vytrvalejším loutkařům a ne dvěma účtům na jedno použití. Jako nekonstruktivní činnost stejně tak vidím oblepování zřejmých dynamických IP adres, že se o dynamickou IP jedná a další. Bylo by možná dobré míť na paměti, že Wikipedie by se měla primárně soustředit na encyklopedický obsah, ne na kategorizaci účtů. --OJJ, Diskuse 13. 12. 2017, 15:20 (CET)

Název článku

Zdravím, viděl jsem, že jste revertoval moji editaci. Nevím jak Vám, ale mě se ta vodorovná čárka nezobrazuje nad H, ale kousek od něj. --2A00:1028:8B43:35F6:5C6D:77AB:C5AB:1E66 15. 12. 2017, 20:13 (CET)

@2A00:1028:8B43:35F6:5C6D:77AB:C5AB:1E66: Děkuji za vaši editaci, možná je to náhoda, mně se také zobrazuje u některých písmen diakritika vedle, ale zrovna ty s vodorovnou čárkou se zobrazují správně. Jaký používáte prohlížeč? Já používám Google Chrome. Pokud se vám skutečně zobrazuje čárka vedle, můžete v klidu editaci znovu uložit. Děkuji za pochopení. Awewewe (diskuse) 15. 12. 2017, 20:15 (CET).
Já používám Mozillu, možná je to tím. --2A00:1028:8B43:35F6:5C6D:77AB:C5AB:1E66 15. 12. 2017, 20:16 (CET)

Povídání ke googol(plex)

Dovolil jsem si revertnout Vaše povídání ke goole(plexu). Asi jste si s tím dal určitou práci.. ale snažit se přiblížit nepředstavitelně velké číslo použitím dalších nepředstavitelných čísel (ať už velkých či malých) by se třeba i hodilo do nějakého časopisu pro zvídavou mládež apod., není příliš názorné a na Wikipedii se to moc nehodí; zvlášť když už tam máme jiné ne úplně encyklopedické povídání o popsání papíru, který zapráská celý vesmír. Zdraví, —Mykhal (diskuse) 19. 12. 2017, 22:50 (CET)

Diskuse s wikipedistou:Mirka Zvěřinová

Nekomentujte ani nepredikujte prosím chování správců. Ale můžete se jím stát a pak příslušné komentáře uživatelům na jejich diskuzní stránky vkládat. Krom toho, Ján Zákopčaník se narodil v Oblazově. S pozdravem, --Pavel Krupička (diskuse) 21. 12. 2017, 22:06 (CET)

Dobrý den, omlouvám se, to byl spíše můj omyl. Na ŽOPS zatím určitě kandidovat nebudu, jelikož nejsem ještě dostatečně aktivní, účet jsem si založil teprve v březnu tohoto roku. Děkuji za vaše editace. S pozdravem, Awewewe (diskuse) 21. 12. 2017, 22:11 (CET).
A také děkuji, že jste mi to objasnil, ale pro příště, na takovéto případy rychlý revert není podle mě vhodný (i když já se v tom moc nevyznám, jelikož nejsem revertér a ani jím nechci být, viz nálepka na mé UP). Awewewe (diskuse) 21. 12. 2017, 22:16 (CET)
S tím správcováním to nebyla výzva, ale jen zmínka o teoretické možnosti (uznávám, že zbytečná). Oba asi víme, že kvůli té záležitosti s loutkami byste to měl s ucházením se o práva správce velice těžké. Jinak to nebyl rollback revertéra, ale správcovský revert, jeho použití je IMO volnější, ale shrnutí editace jsem vyplnit mohl, urychlilo by to komunikaci. --Pavel Krupička (diskuse) 21. 12. 2017, 22:27 (CET)
A mohl bych se zeptat, revert revertéra a revert správce jsou jiné? Mně do toho sice nic není, ale myslím, že jsou stejné, jelikož ruší všechny předchozí editace uživatele, má stejné shrnutí editace a stejně mají oba tyto druhy revertů značku "Rychlý revert". Jinak děkuji za vaše editace, a mimo jiné, ten účet byl stejně pouze provokační, jelikož i trolloval a osobně útočil na mě a snažil se mermomocí přesvědčit kolegu, aby mě zablokoval kvůli všelijakým nesmyslným důvodům (což je očividně také trolling), a také se snažila obejít blok pod druhým účtem, a mám i podezření, že by se mohlo jednat o loutkový účet Toma646. Jenom doplním, že mimo jiné revertovala i užitečné editace (správné přeřazení) a trollovala i na DS velice přínosné IP adresy 2A00:1028:8B43:35F6:F8A4:E05E:AD8D:4BD2, podruhé i s vulgaritami. Jenom nechápu, proč se tu s tímto očividně jednorázovým provokačním trollovacím účtem takto mažeme. S pozdravem, Awewewe (diskuse) 22. 12. 2017, 14:20 (CET).
Použití revertu u revertéra upravuje příslušné pravidlo, které se na správce nevztahuje, protože není revertém, ale správcem. Na způsob použití správcovského revertu možná budou názory různé. Jinak ke více Vaším reakcím výše dodávám, že za málo a netřeba se omlouvat. Ohledně identity uživatele/loutky Mirka Zvěřinová mě napadlo, že je to vzhledem k Vaší předchozí činnosti Vaše loutka, doufám, že to tak není, protože opakovaný vtip už by opravdu nebyl vtipem. Řešení jsem nechal na kolegovi. Toť ode mne asi vše. --Pavel Krupička (diskuse) 22. 12. 2017, 20:00 (CET)
Už jsem zažádal na ŽOOU o check. Awewewe (diskuse) 23. 12. 2017, 12:11 (CET)

Označování jednorázových loutkových účtů

Ahoj, myslíš, že má smysl značkovat loutky, které zde založily pár účtů? --Martin Urbanec (diskuse) 22. 12. 2017, 17:14 (CET)

Ahoj, počítal jsem s tím, že si založí další, jelikož si během pár minut založil dvě. Přes zámek asi ne, ale může začít vandalizovat jinde, tak je lepší mít kategorii připravenou. Awewewe (diskuse) 22. 12. 2017, 17:16 (CET)

Guido Celano‎

Při označování copyvií je vždy nutné zapsat daný článek na seznam Wikipedie:Porušení práv a zároveň upozornit autora. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 23. 12. 2017, 10:27 (CET)

File:Hod Hasharon Sokolov Railway Station1.jpg

  1. Look at the image
  2. Read the station name above the entrance
  3. Undo your reverts.

Thanks in advance --My another account (diskuse) 23. 12. 2017, 16:29 (CET)

The Kfar Saba station was renamed to Hod Hasharon according to its enwiki page. --Marek Koudelka (diskuse) 24. 12. 2017, 20:44 (CET)
Thanks for pointing my attention to this; I've now corrected the misleading statement at the enwiki page. --My another account (diskuse) 24. 12. 2017, 23:05 (CET)

Škrtnutí hlasu

Dobrý den. Myslím, že toto škrtnutí [5] není správné, v pravidle se hovoří o tom, že zákaz editování Wikipedie musí být „v době hlasování“. Zde Auvajs hlasoval 28. 12. 2017 v 16:37 a zablokován byl až v 23:15, navíc, a to především, je rozdíl mezi zákazem editace a zablokováním. --Vlout (diskuse) 30. 12. 2017, 11:16 (CET)

Dobrý den, nejsem si jistý, zda-li je "doba hlasování" doba, kdy hlasuje, nebo, kdy hlasování probíhá. Raději jsem tedy svoji editaci zrušil. Děkuji za upozornění. S pozdraem, Awewewe (diskuse) 30. 12. 2017, 11:20 (CET).
V prvé řadě za průběh hlasování rozhodují byrokraté, viz WP:ŽOPS. --OJJ, Diskuse 30. 12. 2017, 11:21 (CET)
Jako byrokrat: Můj výklad je, že "dobou hlasování" je míněna doba, kdy uživatel hlasuje, ne, kdy probíhá hlasování. Jinak by totiž to pravidlo jaksi nedávalo smysl. Poznámka kolegy OJJ taktéž platí, za průběh hlasování odpovídají byrokraté. Pokud si myslíš, že je nějaký hlas neplatný, je možné použít nástěnku byrokratů. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 30. 12. 2017, 12:01 (CET)