Diskuse s wikipedistou:Kixx

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Mě by zajímalo, proč jste vrátil v hesle Rozlišení ten nesmyslný údaj o rozlišení analogové TV. Analogové metoda vysílání, přenosu nebo zobrazování TV žádné rozlišení nemá, ani technologicky mít nemůže. To je blábol, který se bohužel už řadu let opakuje. Korunu tomu dali kdysi výrobci DVD na západě, když začali dávat na DVD logo PAL, kterýžto samozřejmě s digitální metodou záznamu nemá nic společného. Ti ale před pár lety od tohoto označování upustili, a vy místo toho, abyste napravení této chyby podpořili v této encyklopenii, ji naopak stále podporujete a šíříte tímto nadále deziformaci v tomto oboru.

Díky za pěkný článek Erik (Zeměplocha). Můžu se jenom zeptat, jestli Faust na začátku článku je schválně nebo je to omyl. Já tu knížku neznám, tak to nedokážu posoudit. --Japo ¿ 09:25, 30. 12. 2006 (UTC)


Omyl to v žádném případě nebude, Faust se vyskytuje i na obálce originální, anglické verze. V knize samotné se ale na jednom místě píše, že Erikův dědeček byl též démonolog, ale ten vyvolával TY PRAVÉ démony. Na českých "zeměplošských" webech jsem žádné vysvětlení nenašel. Kixx

Izr. tajné služby[editovat zdroj]

Ahoj, dík za články o izr. tajných službách. Myslím však, že není třeba uvádět všechny tři kategorie, ale že staží jen "Izraelské tajné služby", protože tato kategorie je začleněna jak do "Izraele" tak do "Tajných služeb". --Daniel Baránek 21:06, 27. 3. 2007 (UTC)

Jinak vidím, že v poslední době děláš témata okolo Izraele. Možná je to jenom náhodou, ale pokud bys to chtěl dělat nějak soustavněji, možná bychom tě přivitali na Wikipedie:WikiProjekt Hebraistika, kde koordinujem naši práci na poli související s judaismem, hebrejštinou, izraele, židovskou kulturou atp. atd. --Daniel Baránek 21:09, 27. 3. 2007 (UTC)

Nejdříve několik málo rad, snad ti jakožto nováčkovi pomůžou:

  • Existuje zde pravidlo, že když se někde začne určitá diskuse, tak se pokračuje na tom jednom místě, kde se začala a nerostahuje se jinde, protože většinou když někde někdo přispěje do diskuse a čeká na odpověď, tak zaškrtne políčko "sledovat tuto stránku", aby věděl, až odpověď přijde. (V našem konkrétním případě mi nebylo třeba psát na moji diskusi.)
  • Za své příspěvky do diskuse se podepisujeme... teď vidím, že už to víš :)
  • Bylo by fajn vkládat "interwiki" - odkazy na cizojazičné wikipedie, aby si bylo možno najít více informací třeba na anglické wiki.

A teď k tématu tajných služeb:

  • Přiznám se, že do tohoto tématu nevidím až zas tak hluboce jako ty, takže název zvaž sám. Případně není problém kategorii přejmenovat (třeba "Židovské tajné služby"?). Bylo by ale fajn to udělat co nejdřív, protože vždycky se musí opravit odkazy v těch článcích, které do staré kategorie patřily. Jestli si na to ještě netroufáš, popros nějakého správce. Rádi pomůžou.
  • Co se týče projektu, uvaž sám. Kdyžtak tam připiš své jméno. Anebo třeba alespoň sleduj dění na této stránce, jestli chceš. Každopádně bych chtěl poprosit, kdybys na stránky týkající se Izraele vkládal šablonu portálu hebraistika. Prostě tam jenom (zvykem bývá psát to ke konci článku) napíšeš:
{{Portál Hebraistika}}

Odkazuje na portál, který teď wikiprojekt rozbíhá, takže je takový troskovitý, ale časem by se to mělo změnit.

Tak to by asi stačilo :) Měj se fajn, přeju hodně energie do další práce :) --Daniel Baránek 21:43, 27. 3. 2007 (UTC)

Česká pošta[editovat zdroj]

Určitě jste hodně přispěl k rozšíření obsahu článku Česká pošta. Ale nemohu se zbavit dojmu, že mnohé části obsahu, relevantní odkazy atd. jste bezdůvodně odstranil. Dovoluji si citovat stránku Nápověda:Jak editovat stránku: „Patří k etice Wikipedie nemazat relevantní informace, vhodné je pouze přidávat a doplňovat.“ Odstranit (ale spíše ověřit a upřesnit) samozřejmě je třeba chybné nebo nedoložené informace nebo informace nesouvisející s tématem článku, ale domnívám se, že jste zašel dále. Zkuste se na to podívat, popřípadě objasnit v diskusi u článku. --86.49.121.228 01:02, 29. 3. 2007 (UTC)

Odpověď v diskusi k heslu Česká pošta.--Kixx 22:51, 29. 3. 2007 (UTC)

Nejnovější články[editovat zdroj]

Zdar, neboj se přidávat své nové články sem. --Daniel Baránek 19:13, 1. 4. 2007 (UTC)

Oprava odkazu[editovat zdroj]

Je pravda, že je to lepší než žádné shrnutí, ale psát "oprava odkazu" v případě, že měníte odkaz aby směřoval na stránku kterou jste zrovna založil ... co takhle třeba "aktualizace odkazu" ? Aby člověku který tam ten odkaz dal nepřipadalo, že ten článek tam byl vždycky a on ho nějak přehlédl ... -- Hkmaly 07:04, 23. 4. 2007 (UTC)

Když o tom tak přemýšlím, tak opravdu bych od slova "aktualizace" čekal něco jiného než od slova "oprava". Dobrá, já se polepším :)--Kixx 07:34, 23. 4. 2007 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Zdravím, děkuji Ti za výtečné rozšíření článku Mnichovský masakr. Jen tak dál! :-) --Decebalus, jenž se dříve nazýval Maniakes 12:35, 17. 11. 2007 (UTC)

Hm, pokud to bude takové, jako ten článek o Mnichově, tak se na to velice těším. Mimochodem pracovití nadšenci jsou na wikipedii vždy vítáni ;-) --Decebalus, jenž se dříve nazýval Maniakes 17:18, 17. 11. 2007 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj, co má být s kategorií Kategorie:Americké tajné služby, že si z ní vyprázdnil interwiki? Pokud ji chceš smazat nebo nahradit (předpokládám, že Tajné služby v USA nebo tak nějak, dá se šablona {{smazat}}, ale určitě ne teď když na ní vedou odkazy z min 10 wikipedií. Existuje i šablona {{zastaralá kategorie}}, která tomu může pomoct.--Horst 11:46, 3. 3. 2008 (UTC)

Portál Izrael[editovat zdroj]

Ahoj, vzhledem k tomu, že se již nyní podílíš na tvorbě Portálu Hebraistika a jsi členem WikiProjektu Hebraistika, bych ti chtěl nabídnout účast na WikiProjektu Izrael, potažmo na Portálu Izrael. Tvoje pomoc by byla velmi vítána. --Faigl.ladislav 15:31, 29. 3. 2008 (UTC)

Pokud by jsi se chtěl připojit, můžeš využít nálepku člena wikiprojektu:

Tento uživatel je členem WikiProjektu Izrael.
Rád pomůžu i když času je pomálu (už sem se drze přidal na hl. stránku portálu:))--Kixx 09:53, 30. 3. 2008 (UTC)
Jsem rád, že jsi se zapojil. Článků týkajících se izraelských operací je zatím poskrovnu. Zrovna jsem koukal, že jsi se pustil do První libanonské války, což je super. Všimnul jsem si že je tam v hebrejštině uvedený název jako Mivca Šeleg, v překladu to je Operace sníh .. jestli ti to pomůže.--Faigl.ladislav 17:08, 4. 4. 2008 (UTC)
Četl jse tvůj dotaz na diskuzi u Daniela. Mivca Šeleg je "Operace sníh" a Mivca Šalom ha-Galil je Operace "Mír pro Galileu".--Thomazzo 07:49, 5. 4. 2008 (UTC)
Díky za pomoc. To s "Operací sníh" mi už vysvětlil D. Baránek.--Kixx 05:16, 9. 4. 2008 (UTC)

Ahoj. Koukni prosím na Wikipedie diskuse:WikiProjekt Izrael a napiš svůj názor.--Faigl.ladislav 08:11, 15. 4. 2008 (UTC)

Moše Arens[editovat zdroj]

Ahoj. Chystáš se o něm psát článek? Abysme případně nedělali stejnou věc.--Faigl.ladislav 23. 8. 2008, 14:02 (UTC)

Jo, už ho mám napsanej. Teď ještě dodělávám Mordechaje. Buď dnes nebo zítra to vyvěsím. Mimochodem, už se mi taky stalo, že si mě na poslední chvíli předběh :). Nemáš nějaké pískoviště, kde by bylo vidět na čem makáš? --Kixx 23. 8. 2008, 14:33 (UTC)
Pískovišť mám několik, ale většinou je moc nevyužívám, jen když pracuju na něčem velkym. Nějak zkusím upravit wikiprojekt, aby tam bylo možný sepsat kdo na čem pracuje nebo se chystá sepsat. --Faigl.ladislav 23. 8. 2008, 15:36 (UTC)

Díky moc za články! :-) Ještě jsem je doplnil o infoboxy. Do úkolů na wikiprojektu jsem vypsal chybějící články o náčelnících generálního štábu, tak jsem myslel, že by tě to mohlo zajímat (transkripce jmen by měla být bez chyb, ale raději to zkoukni podle nějaké knížky). Jinak nechám na tobě co udělat, respektive jak nazvat, článek o této funkci. Na en wiki se jmenuje podle svého hebrejského označení - en:Ramatkal. Takže buď:

Zkusíš něco s těma článkama?--Faigl.ladislav 24. 8. 2008, 15:11 (UTC)

Ahoj, nebudem trhat partu. Nechal bych tam Ramatkal s tím, že ostatní názvy bych udělal jako přesměrování (zkusím to ještě dneska nebo zejtra udělat). Ty jména budu dělat tak nějak postupně (navíc už chci dotáhnout do nějakýho konce Šestidenní válku). Na tebe bych měl v souvislosti s Ramatkalem prosbu: šablonu Náčelník Generálního štábu IOS do článků. Zkoušel jsem to, ale je to nad mý síly (a nervy). Takže pokud budeš mít čas a náladu... --Kixx 24. 8. 2008, 18:24 (UTC)
Šablona už pár měsíců existuje :-) {{Náčelníci generálního štábu IOS}}--Faigl.ladislav 24. 8. 2008, 19:28 (UTC)


Ahoj, tak už se hlasuje - Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Izrael2 :-) --Faigl.ladislav 1. 9. 2008, 11:14 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj, mohl bys kouknout sem Wikipedie:Pod lípou (návrhy)#Rekategorizace a napsat svůj názor? Díky moc --Faigl.ladislav 10. 9. 2008, 22:44 (UTC)

Šestidenní válka[editovat zdroj]

Ahoj, koukám, že pracuješ na Šestidenní válce :-). Upravil bych ty citační šablony, ale nechtěl jsem v tom hrabat, abysme neměli editační konflikt. Takže ti to písnu sem a jestli bys to mohl prosím upravit:

  • Zaměňuješ tam položku příjmení a položku vydavatel. Tohle se přiznám jsem dělal taky, než jsem přišel na to, že tam taková položka existuje. Takže všude kde je položka příjmení -> vydavatel
  • Položka jazyk se používá převážně, pokud se jedná o cizojazyčný zdroj, takže kde je zdroj v češtině tak ji můžeš vypustit.
  • Asi jako nejdůležitější bych viděl vícero používané zdroje. V takovém případě se využívá funkce refname. Malý příklad z článku:
Relativně nejbezpečnější hranici měl Izrael s Egyptem, neboť na egyptské straně hranice byly od roku [[1956]] 
rozmístěny jednotky [[UNEF]] (United Nations Emergency Forces).<ref name="Glosy">{{Citace webu
| url =http://glosy.info/texty/geopoliticky-kontext-sestidenni-valky-v-regionu-blizkeho-vychodu/
| datum přístupu = 2008-06-18
| titul = Geopolitický kontext šestidenní války v regionu Blízkého východu 
| vydavatel = glosy.info}}</ref>

...

Ke koalici se 3. června přidal Irák (do Jordánska vstoupila jedna irácká brigáda a irácké letectvo 
se soustředilo u jordánsko-irácké hranice) a verbálně [[Maroko]] a [[Saudská Arábie]].<ref name="Glosy"/>

Víš jak? Prostě před tu citační šablonu napíšeš <ref name="xxxx"> (xxxx=něco co vystihuje ten odkaz, zpravidla vydavatel či autor). Když je to třeba kniha kterou používáš víckrát a kde je několikrát použit refname tak se tam vpisuje stránka. Potom už u každého dalšího odcitování tímto zdrojem přidáš jen tu část před původní citací, tj. <ref name="xxxx"> a před tu hranatou závorku na konci vypíšeš lomítko (/) -> <ref name="xxxx"/>.

Je to moc šikovná věcička, usnadní to práci a ta část s citacemi je pak přehlednější. Kdyby něco, tak napiš. Jinak velké díky za tu Šestidenní válku a za všechno čím zde přispíváš. --Faigl.ladislav 13. 9. 2008, 08:42 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění. Přiznám se, že v těch citačních šablonách jsem plaval a tak jsem je prostě někde zkopíroval. Asi špatně. Opakované citace doufám teď už taky zvládnu (vypadalo to fakt mizerně, když se tam ta citace objevila tak sáhodlouze několikrát za sebou). Upozorńování na jazyk citovaného webu mi přišlo správné; jsou lidé kteří umějí anglicky ještě hůř než já a pro ty asi chodit na en stránky nemělo valný smysl. Ale v době, kdy google už má automatický překladač to asi opravdu nemá valné využití (pokud pomineme to, že s upozorněním na jazyk to má všude stejnou štábní kultůru). Jinak jsem rád, že můžu přispět k té hromadě práce, kterou jsi naděl v téhle oblasti ty. Hezký den. --Kixx 13. 9. 2008, 09:37 (UTC)

Opotřebovací válka[editovat zdroj]

Ahoj, koukám že na článku zrovna pracuješ a nechci ti do toho hrabat, jen prosím nahraď kategorii Arabsko-izraelské války kategorií Arabsko-izraelský konflikt. Díky --Faigl.ladislav 30. 9. 2008, 21:52 (UTC)

Ahoj, před vložením šablony {{Urg. upravit}} by bylo vždy dobré zkontrolovat jestli nejde o copyvio, texty neupravené nebo zformátované jinak než je tu zvykem porušují práva velmi často. Na uu to tu visí měsíc a při porušení práv je na to iba týden. Navíc když už je to označeno jakoukoliv šablonou většinou se má za to (nebo aspoň já to tak mám), že se hledáním cp už někdo zabýval. Konkrétně [1]. Dík--Horst 6. 10. 2008, 14:47 (UTC)

Díky za upozornění, dám si na to pozor :) --Kixx 6. 10. 2008, 22:38 (UTC)

Učňovské vyznamenání[editovat zdroj]

„Učeň“

Jste tu pane kolego už dva roky, vložil jste sem 1116 editací a máte tedy plné právo na vložení metálu „Učeň“.Doufám, že budete Wikipedii i nadále věrný --Zákupák 16. 11. 2008, 21:22 (UTC)

Díky za medailu. A to s tou věrností... já doufám, že to tady ještě nějakou dobu vydržím. --Kixx 16. 11. 2008, 21:29 (UTC)

Ramatkalové[editovat zdroj]

Ahoj. Koukal jsem že ses pustil do zbývajících chybějících ramatkalů. Pokud mohu být tak smělý, tak bych měl pár poznámek:

  • Teď jsem si to ještě googlil, ale při popisu náčelníka Generálního štábu by mělo být zřejmě správně malé "n" a velké "G". Původně jsem myslel, že mají být obě malá, ale i na stránkách army.cz to mají takto. Opravil jsem to ve všech článcích o náčelnících Generálního štábu i v šabloně.
  • týká se to asi jen nějakých a už to není aktuální, ale Alignment je anglický název pro hebrejské označení Ma'arach
  • takový detail, že se nepoužívají "uvozovky," nýbrž „uvozovky“
  • v úvodu článku, když jsi psal že byl Xtým náčelníkem Generálního štábu IOS, tak myslím, že by bylo i praktičtější napsat: „byl Xtým náčelníkem Generálního štábu Izraelských obranných sil (IOS)“ s tím, že si tak ulehčíš práci a ve zbytku článku nemusíš nic rozepisovat a jen používáš IOS .. ale tím, že teď bylo v úvodu IOS samotné, tak by nezasvěcený nevěděl co je to zač

Díky za pochopení a rovněž díky za ty články :-) --Faigl.ladislav 17. 11. 2008, 00:09 (UTC)

S těma náčelníkama mi to taky začalo docházet (zvlášť když sem zjistil, že to píšu pokaždé jinak), byl jsi rychlejší :). K tomu Aligmentu; přiznám se, že hebr. výraz sem neznal, ale ani se mi nedařilo najít správný český. A na ten zbytek si dám bacha :)

A díky za to, že si dáváš práci a nový články po mě uklízíš :). --Kixx 18. 11. 2008, 11:05 (UTC)

Přeji pěkný den,
nerad obtěžuju, nicméně chtěl bych Vás poprosit, zda byste mohl vyjádřit svůj názor, ať už je jakýkoli, v tomto hlasování: Wikipedie:Hlasování/Úroveň nadpisů
s úctou --Decebalus 23. 2. 2009, 10:06 (UTC)

Hlasování o smazání[editovat zdroj]

Zdravím. Mám pocit, že jsi nezaregistroval existenci stránky Wikipedie:Hlasování o smazání, protože jinak bys zřejmě věděl, že na tuto stránku je nutno zařadit každou založenou hlasovací stránku a že na této stránce se nachází návod, jak zakládat hlasování. Ač zakládat či ukončovat hlasování není příliš složité a dělal jsem to už mnohokrát, pro jistotu vždycky pro kontrolu koukám na ten návod, abych na některý krok nezapomněl. Zkus to také. --ŠJů 16. 4. 2009, 23:36 (UTC)

Máš určitě pravdu :). Příště takovýhle věci budu raději páchat dopoledne, až nad tím nebudu usínat. Zkusím se polepšit.--Kixx 17. 4. 2009, 05:22 (UTC)

Ahoj, jen tě chci informovat, že do OTRS došlo autorské prohlášení ke článku Radim Vojíř a toho důvodu jsem jej obnovil. Případné opětovné hlasování o smazání nechávám na tobě. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 26. 4. 2009, 18:59 (UTC)

Díky za upozornění--Kixx 27. 4. 2009, 21:49 (UTC)

Čau. Prosím tě, vytvoř VfD na názvu Wikipedie:Hlasování o smazání/Radim Vojíř (2). Stačí tu dvojku v závorce doplnit do té kolonky v přidané šabloně v článku. --Harold 28. 4. 2009, 20:59 (UTC)

Jo, právě to dělám. Jen sem trochu pomalejší... --Kixx 28. 4. 2009, 21:02 (UTC)

V pohodě. Ten odkaz jsem už upravil na tebou založený název (2. nominace). --Harold 28. 4. 2009, 21:07 (UTC)


Pracuje se[editovat zdroj]

Ahoj, pokud v jakémkoli článku uvidíš šablonu {{Pracuje se}}, tak si přečti její obsah. Díky. --Kacir 13. 6. 2009, 18:44 (UTC)

Polepším se :) --Kixx 13. 6. 2009, 18:46 (UTC)

Karel Vaš[editovat zdroj]

Ja jen k clanku Karel Vaš. Kdyz jsou dve souhrnne ref uvedeny bez tagu < ref >< /ref > v referencich, tak jsou tam proto, aby na ne nemusel odkazovat kazdy odstavec. Jinak diky za stylistiku. Tudiz pak ani nemusim pridavat chybi zdroj. zdravi enemy 13. 8. 2009, 19:48 (UTC)

Pokud se jedná o zdroj informací pro celý článek, neuzavírá se to do tagů, ale použije se citace elekt. monografie (proč by se to mělo vkládat zrovna do Referencí opravdu netuším). A je vhodné uvést, že se jedná o zvukovou nahrávku. Zdravím --Kixx 13. 8. 2009, 21:57 (UTC)
Pouzit sablonu na citaci je myslim moznost, ne nutnost. Externi odkazy obsahuji zdroje, jimiz je mozno clanek rozsirit. Kam tedy patri odkaz na zdroj, ktery ramuje cely clanek? enemy 14. 8. 2009, 07:44 (UTC)
Takže je to asi jedno, kam se web jako zdroj dá. Lze to dávat i do referů i do ext. odkazů: nanástěnce správců mi byly doporučeny Reference, H11 do Extre. odk a wikipedie:vzhled a styl neříká nic. Tak si vyber :) --Kixx 16. 8. 2009, 16:49 (UTC)

Čechoslováci × Češi a Slováci[editovat zdroj]

Termín v dané národnostní tabulce je takový, jaký je, nikterak náhodou. Jde o termín používaný v dobové literatuře a doktrína jednoho československého národa byla dokonce i v ústavě. Inkriminovaná tabulka je přímo opsaná z dobové literatury (viz ref), která tento termín používá. Pro skutečné pochopení národnostní problematiky v první republice je potřeba se na tuto otázku podívat tehdejšíma očima. Proto je v tabulce uveden dobový termín.
--Niusereset 21. 8. 2009, 14:04 (UTC)

OK. Ale možná by nebylo od věci přímo v tabulce upozornit, že se jedná o dobovou statistiku. --Kixx 21. 8. 2009, 15:14 (UTC)
V záhlaví tabulky je uvedeno, z jakého roku pochází rozdělení a čísla, tedy z roku 1921. Hned v záhlaví se nachází referenční i odkaz na zdroj, o němž se dozvídáme, že se jedná o druhé rozšířené vydání školního atlasu, schváleno výnosem ministerstva školství a národní osvěty ze dna 3. září 1930.
--Niusereset 21. 8. 2009, 17:25 (UTC)

Číslo revize překladu[editovat zdroj]

Dobrý den, u vámi přeloženého článku Cheryl Haninová chybí číslo revize překladu. Díval jsem se na en.wiki odkud článek je, ale datum založení n aen.wiki a na cs.wiki nesedí. Český článek byl prý založen dříve než ten anglický. Nevím jak mám určit číslo revize. Děkuji. --kuvaly|d|p| 29. 1. 2010, 14:41 (UTC)

Dobrý večer, tyhle technický věci jdou trochu mimo mě, ale jestli nebude odpověď na vaši otázku v diskusi? --Kixx 30. 1. 2010, 20:01 (UTC)
Děkuji, v diskusi je odpověď.--kuvaly|d|p| 31. 1. 2010, 09:28 (UTC)

Oldřich Dvořák[editovat zdroj]

Zdravím, založil jste články Oldřich Dvořák a Oldřich Zapletal pojednávající o jedné osobě. Tomu příliš nerozumím. --Jowe 15. 7. 2010, 09:40 (UTC)

Sice nerozumím tomu, jak se mi to povedlo, ale Oldřich Zapletal je neexistující osoba (patrně se mi smotali Oldřich Dvořák a Libor Zapletal). Pokud můžete, tak O. Zapletala smažte. Díky :) --Kixx 15. 7. 2010, 09:59 (UTC)
OK mažu :-) --Jowe 15. 7. 2010, 10:01 (UTC)

Dobrá práce. Co to hodit do recenze a trochu na tom ještě zapracovat?--Juan de Vojníkov 12. 9. 2010, 09:16 (UTC)

Napadlo mě to, ale mám teď ještě jednu knížku o tomhle tématu, takže bych snad ještě něco doplnil (zpřesnil) a taky chci dotáhnout do konce Invazi na Grenadu, takže bych neměl čas reagovat v přiměřeném čase na připomínky. Pak to tam zkusím poslat.--Kixx 12. 9. 2010, 18:39 (UTC)

Však s Invazí na Grenadu se může udělat to samé:-) Ale dokud běží soutěž tak to nechám na tobě. Třeba se pak vrhneš ještě na něco.--Juan de Vojníkov 15. 9. 2010, 07:19 (UTC)

Články o ceny[editovat zdroj]

Zdravím, pracuje se na těch dvou článcích co skončili v žádosti o recenzi? Zdá se mi, že to tam nějak uslo.--Juan de Vojníkov 20. 11. 2010, 19:52 (UTC)

Neuslo, jen času je teď míň než málo. Ale pokračovat budu. --Kixx 26. 11. 2010, 08:28 (UTC)

Válečná hvězda[editovat zdroj]

„Válečná Hvězda“

Dobrý den, chtěl bych Vám udělit symbolickou Válečnou hvězdu za Váš významný přínos v oblasti československého vojenství. Ať se Vám práce nadále daří! --Podzemnik 2. 12. 2010, 08:27 (UTC)

Díky za ni :) --Kixx 2. 12. 2010, 08:37 (UTC)

Boje o Šluknovský výběžek[editovat zdroj]

Díky, že jste se toho ujal. První připomínky:

  • předpokládám, že článek bude následně přesunut ("bitva..." -> "boje...")
  • formulaci "mezi A, B a C" navrhuji změnit na "mezi A a B na jedné straně a C na straně druhé"
  • překlep v odkazu na Hitlera
  • myslím, že nelze říci, že výsledkem bojů byla ztráta kontroly nad tímto územím vinou Mnichovské dohody

Slaigo 18. 1. 2011, 23:47 (UTC)

  • V době probíhající diskuse o smazání se články přesouvat nesmějí, jaký název bude mít článek bude asi ještě námětem diskuse (Boje jsem použil proto, že nějak sem začít musel:))
  • Článek samozřejmě ještě budu upravovat, tohle je první nástřel
  • v širším kontextu ano, ale bezprostř. důvodem byla opravdu vyhlášená mobilizace a následné stažení armády na hl. obrannou linii. --Kixx 19. 1. 2011, 08:27 (UTC)
Jasně, nemyslel jsem po dobu diskuse (psal jsem "následně"). Pokud jde o ty výsledky bojů, muselo by to znamenat, že výsledkem bojů ve Šluknovském výběžku bylo podepsání Mnichovské dohody, což je samozřejmě nesmysl (čili asi něco jako "přestože ..., v důsledku vyhlášení mobilizace se musely československé armádní jednotky z území stáhnout"). Slaigo 19. 1. 2011, 13:11 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Josef Pojar, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 14. 9. 2011, 22:02 (UTC)

(teď | předchozí) 10. 4. 2012, 14:32‎ Kixx (diskuse | příspěvky)‎ . . (18 066 bajtů) (+21)‎ . . (Verze 8371914 uživatele Hamberger (diskuse) zrušena (nezdůvodněné vyjmutí šablony)) (zrušit editaci)[editovat zdroj]

Vážený, můžete mi nejprve odpovědět na můj skromný dotaz, který jsem Vám zaslal na mail? Pro jistotu vám ho zopakuji: "Co konkrétně obsahuje výsledky vlastního výzkumu nebo neověřená tvrzení", zřejmě jste do této problematiky zasvěcen více než-li já, přímý potomek. A proto bych uvítal spíše spolupráci a nikoliv jen jednoduché bezmyšlenkovité úsudky! Nemyslíte? PH

Dobrý den. Vlastní výzkumu je vkládání informací, které nelze (kýmkoliv) ověřit, např. rodinných informací. Další problém bude také nejspíš v ověřitelnosti vložených informací. K dodaným zdrojům: z šesti tři nefungují, zbývající tři se týkají posledního souboje a uložení urny, obvykle jedna či dvě věty. Naskýtá se tedy otázka, kde jste čerpal ty rozsáhlé popisné pasáže. Chronologický sled událostí má smysl, dokážeme-li je zařadit na časovou linku (tzn. známe-li čas), s otazníkem místo času jsou na nic. Mojí snahou není článek nijak poškozovat, ale uvést do souladu s pravidly Wikipedie. Ještě ke zdrojům: zkuste projít internetové zdroje, určitě se něco najde. Dalším zdrojem by mohly být publikace (Kulka, Rajlich...), podívejte se na toto doporučení týkající se se stylu psaní (ve vašich rozsáhlých popisech se čtenář ztrácí). Hezký den. A ještě něco, své příspěvky v diskusi podepisujte (nahoře v editačním okně je pro to tlačítko (špička tužky)). --Kixx (diskuse) 11. 4. 2012, 13:42 (UTC)

Dobrý den, jsem rád, že spolu můžeme projít chyby na které mne upozorňujete. Ale zpět k Vašemu podání, rád bych připojil i odpověď:

A/ Za 70 let od smrti mého dědečka Františka Bindera se všichni historici, národní archív, vojenský historický ústav, ústřední vojenský archív a následní rádo by spisovatelé jenom využívali jeho činnů a porušovali s úsměvem na rtu několik mezinárodních zákonů. Včetně copyright práv. Naší rodinu a tedy zákonné zástupce, v roli pozůstalých, všichni vesele obešli a slovy NIKDO je nikdy nekontaktoval. Po válce moje babička musel bojovat s ČR a ČSSR za svá práva jako pozůstalý po Františku Binderovi, dokonce i soudní cestou. A přesto si na ně nikdo nevzpoměl ani při povyšování im Memoria v devadesátých letech. Zákony zde platili a platí jen pro vyvolené a pro ty kteří na to mají žaludek. Proto k uctění památky jsem vytvořil tuto biografii, která se nezakládá, jak se tu poněkolikáte zmiňujete, na doměnkách, ale pouze na přímých faktech a konkrétních činnech. Doložitelných kdykoliv a komukoliv!

B/ Poukázal jste na tzn. rodinné zdroje informací. Zdroj informací není nikde v žádném výzkumu, a to se týká i wikipedie, rozdělen na rodinné a nerodinné informace. Pouze wikipedie poukazuje na doložitelnost. Což se našeho případu netýká. Veškerá fakta, vztahy a dobová chronologie je vždy doložitelná. Ať je z rodinného zdroje, či státního archívu a nebo konkrétní knihy či článku v médiích. Rozdíl je v tom, že rodinný zdroj vám informaci může podat a státní archiv NESMÍ (tedy pokud nejste pozůstalí a nebo nemáte v ruce soudní rozhoodnutí). Ale tak tomu není, že ano PANE? Archivy v klidu vydávají informace a data aniž by se kohokoliv zeptali a Vy se teď velmi podivujete, kde ten Hamberger na to všechno přišel.

Jen pro vysvětlení, bez těchto rodinných informací by se na tohoto člověka zcela pozapomělo a v dějinách československého národního sportu, tzn. zcizování copyright práv a porušování ochrany osobnosti, by se vesele překrucovala pravda do extrému (Neboť by nikdy nemohlo být napsáno v tolika knihách o něm a vlastně v klidu i bez něj).

C/ K dodaným zdrojům, jenž ve třech případech nefungoval odkaz. S touto problematikou cs.wikipedie (po uložení změn veškeré odkazy fungovaly na 100%) jsem se vypořádal po svém, viz. dnešní verze. Holt si to tam musíte nalézt sám!

D/ K chronologickému sledu událostí: Nevím co je na tom, z Vašeho pohledu, nepochopitelného. Že nevím konkrétní datum. Ano nevím, neboť se o datu žádné zdroje nezmiňují, pouze o události. A proto tedy tyto chronologické informace uvádím v pořádí časové posloupnosti tak jak se odehrály. Jakmile se tento chybějící údaj doplní, bude chronologický sled událostí zcela úplný. O doložitelnosti mnou uváděných dat a informací s Vámi nehodlám konverzovat. Já tyto informace mohu kdykoliv doložit z dopisů adresovaným mé rodině (to jsou např. ty tzn. rodinné informace - nehodlám veškerou dochovanou poštu, úmrtní zprávy a soudní rozhodnutí ventilovat přes net)

E/ Internetové zdroje tak jak je popisujete nejsou v tomto případě relevantní. Za prvé je v tom guláš, neboť ti jenž si hrají na wwII. s různými simulátory v tom udělali neskonalý informační guláš. Ale pokud tak věříte internetu, velmi rád si pro vás v deseti minutách vytvořím třeba deset web stránek s informacemi, které položí nejednu pravdu. Jak prosté. Doporučuji nevěřit všemu co tu na netu čtete.

F/ K mému podpisu v diskuzi. Prosím přečtěte si nejprve mnou psaný text v jakékoliv podobě. Vždy jsem se podepsal. Dokonce v tomto případě dvojmo (v záhlaví a na konci iniciálami). Akorát prozaičtější formou, než-li je klik na nějakou tužku. Ale pokud Vám to udělá radost, rád se opět podepíši.

G/ Závěrem. Chápu, že to myslíte v dobrém a není Vaší snahou článek nijak poškozovat, ale výpomoc při psaní tohoto článku to taky není. Není nic jednoduššího, než odkliknou SMAZAT a bude klid! Pro oba nás dva. A nebo je lepší složitější cesta a nabídnou spolupráci? A nebo, když už jste tak úzkoprsí s podepisováním diskuzí, co kdyby ste odpověděl na e-mail a přestal se schovávat za svůj nick?

Děkuji a bylo mi potěšením PH --Hamberger (diskuse) 12. 4. 2012, 06:51 (UTC)


Váženej Kixx, nevím jestli máte všech pět pohromadě, ale je slušnost neprve na otazky odpovědět a poté připomínkovat. Připomínkovat umí i cvičenej vůl, ale komunikovat jenom člověk. A teď vlastně ani nevím ke komu z vás.... Je vidět, že slušnému chování jste se nenaučil!! Kixxi, myslíte si, že když si přečtete pár knížek o něčem, že tu pak budete dostávat od každýho železný kříže? A každýmu kecat do jeho práce (i když o tématu víte tak akorát velký ho..., místo aby ste podal pomocnou ruku, je zřejmě váš styl? A nebo se tím bavíte? Na potřetí opakuju, že zdroje informací jsem uvedl a jestli si je chceš ověřit, musíš si všechno prostudovat sám. Pakliže ty z tvých věrohodných zdrojů víš o něčem co jsem mylně uvedl ve své stati, pak se hluboce před tebou skláním. Ale takhle jses jen další blbeček co rád otravuje druhé ! --Hamberger (diskuse) 16. 4. 2012, 06:49 (UTC)


Vážený pane, vaše výlevy ponechám stranou; vypovídají o vás nikoliv o mě. Zopakuji jen to, co jsem už jednou napsal a jste si vy nejspíše nenamáhal číst:

  • Vlastní výzkumu je vkládání informací, které nelze (kýmkoliv) ověřit, např. rodinných informací. Ověřitelné informace jsou informace, které veřejně dostupné, např. knižní publikace či internetové stránky. Tak to prostě je, soukromé dokumenty, ani veřejnosti nepřístupné archivy nejsou z hlediska wikipedie ověřitelné. Je jedno, jestli jste přímým potomkem nebo jste ochoten komukoliv prokazovat pravost dokumentů (což ani nelze).
  • Wikipedie není žádné pietní místo ani vzpomínková síň. Na něco takového si založte web a ten připomínce svého předka věnujte. Nebo napište o FB z vámi vlastněných dokumentů monografii.
  • Ověřitelnost není totožná s tím, jestli jste si je někde nechal ověřit. Znovu opakuji, napište monografii a vznikne ověřitelný zdroj informací. Rodinný archiv prostě není ověřitelný zdroj informací.

Děkuji za vaši pozornost a tímto celou diskusi považuji za ukončenou.--Kixx (diskuse) 16. 4. 2012, 21:03 (UTC)

Světští[editovat zdroj]

Vážený Pane,

mohl byste, prosím, přestat neustále přepisovat můj článek, jehož název je totožný s nadpisem tohoto tématu? Nevím, co ve Vás stále vzbuzuje potřebu mazat můj úvod a nahrazovat ho Vašemi pohledy na věc, které navíc ještě nejsou založeny na pravdě. Zaprvé, to, že světští jsou lidé bez pevného domova, neplatí, až na výjimky, již takových padesát let. Domnívám se, že jakožto člen této komunity o tom vím nejlépe sám. Zadruhé podotýkám, že neznám jediného světského živicího se broušením nožů či provozováním skořápek. Podotýkám, že světským se člověk nestává postavením si svého krámku na pouti vedle ostatních světských, stejně jako člověk světským nepřestává být dnem otevření své např. advokátní kanceláře, nýbrž se jedná o pokrevní záležitost a hlavním a jediným kritériem je tudíž rodová příslušnost. Na závěr Vám oznamuji, že mě vaše přirovnání osoby mé, mé rodiny, přátel a blízkých k tulákům, uráží. Děkuji Vám za respektování mojí žádosti a přeji pěkný den.

Vážený pane, tím, že jste jste sem článek vložil, souhlasil jste s tím, že ho může kdokoliv upravovat (Wp:Vlastnění článku), úpravy, které jsem provedl jsou podle zdroje. Pro svá tvrzení byste měl uvést zdroje (vlastní zkušenosti nestačí, zdroje musí být přístupné a ověřitelné, WP:Žádný vlastní výzkum). Respektujte prosím zdejší pravidla. Hezký den. --Kixx (diskuse) 14. 6. 2012, 08:50 (UTC)

Vy své tvrzení ale podkládáte článkem z roku 1934. Od té doby se toho hodně změnilo, a nejen u světských, kteří již nebydlí v dřevěných maringotkách a nemyjí se v lavoru. Takto podobně bych já například mohl napsat článek o nadřazenosti árijské rasy a svá tvrzení podpírat knihou Mein Kampf od Adolfa Hitlera. Vězte, že by se to spoustě lidí rovněž nelíbilo. Nebo bych mohl zajít ještě dále a do článku rychlost vměstnat odstavec o tom, že překročení rychlosti 40 km/h způsobuje smrt, což bych mohl koneckonců podložit esejemi členů britské Královské akademie věd z 18. století... To, že přeci neexistuje obecné povědomí o konkrétní problematice neznamená, že se můžeme zarytě držet 80 let starých názorů a dogmaticky potírat jakákoliv jiná tvrzení? Nebo je zde jiná příčina, která Vás nutí k neustálému přepisování mého článku?

Reference kterou opakovaně mažete tam bude opakovaně vracena, je to jediný zdroj v článku (ano, pochopil jste to správně, vlastní životní zkušenosti nestačí, důležitá je ověřitelnost). Neexistuje žádný váš článek. Pokud si nepřejete, aby váš příspěvek byl nemilosrdně upravován a volně šířen, pak ho sem neukládejte tuhle větu jste při vložení článku asi přehlédl. Přečtěte si prosím pravidla. --Kixx (diskuse) 16. 6. 2012, 18:29 (UTC)

Labská plavba, slangové výrazy starých plavců.[editovat zdroj]

Obhajoba stránky.[editovat zdroj]
Jmenuji se Jan Malý a jsem koordinující autor pokusu o slovníček slangových výrazů starých plavců. Popsal jsem důvod proč nemůžeme poskytnout odkazy na tištěné zdroje na své diskuzní stránce, na kterou teď podle návodu upozorňuji. Dnes jsem chtěl ty stránky editací ještě trochu upravit, ale budou-li smazány je to vlastně už bezpředmětné. Mí kolegové i já si ale myslíme, že zlikvidovat tu stránku bude škoda, protože jsme pravděpodobně poslední pamětníci těchto výrazů. Jsme už staří pánové, mně je osmdesát let a moji spoluautoři nejsou o mnoho mladší. Pokusíme se ještě umístit stránku těchto výrazů na www.csplo.cz ale to je s Wikipedií přeci jen nesrovnatelné. Takže na závěr, staré vorařské výrazy zůstanou zachovány, byly přeci už několikrát popsány, zatím co staré výrazy plavecké zaniknou spolu s nemnoha ještě žijícími pamětníky. Jsem opravdu na Wikipedii začátečník, takže je to ve vašich rukou wikipedisto:Kixx. Jan Malý. Kaptn Jan (diskuse) 15. 6. 2012, 13:03 (UTC)
Existuje ještě jedna možnost, přesun na Wikiknihy, (návrh zde). --Kixx (diskuse) 16. 6. 2012, 18:43 (UTC)
Jan Malý. Dobrý den. Nevím zdali by to bylo relevantní, ale existuje jak už jsem napsal tištěný Odborný slovník plavby, německo-český a česko-německý, vydaný Plavebním ředitelstvím za války pro totálně nasazené čechy na plavbě, kde nahradili německé plavce odcházející na frontu. Dále v Německé Národní Knihovně je Mittelelbisches Wörterbuch vydaný Akad.Verlag Berlin a kniha Die Sprache der Elbschiffer vydaná v roce 1956. Obě publikace se v D.Nb. dají najít pod šifrou Woe=119133490. Všechny tyto publikace sice přímo slangová slova neobsahují ale z jejich německých výrazů takřka všechna slangová slova vznikla, dokonce mnoho slangových výrazů jsou jenom počeštělé odborné výrazy německé, jak jsme podotkli v krátkém úvodu. Nemohly by tyto tři publikace naší práci pomoct? Samozřejmě jsme vděční i za zařazení do Wikiknih. Hlavně nezmizí li to ze světa úplně. Děkuji znovu za Váš čas a námahu. Stránky tak jak jste je upravili vypadají nádherně. Kaptn Jan (diskuse) 19. 6. 2012, 12:16 (UTC)

Radio Relax[editovat zdroj]

Nyní článek Relax splňuje požadavky? Edisteewr (diskuse) 25. 6. 2012, 14:46 (UTC)

Obávám se že ne, podívejte se na Wikipedie:Encyklopedická významnost, zejména potom větu:Kritérium nezávislosti vylučuje snahy o zvýšení vlastní publicity, doporučování zboží nebo služeb, autobiografie, tiskové zprávy nebo jiné takové práce pocházející přímo od subjektu, případně jeho tvůrců, autorů, vynálezců, investorů a podobně. Dokládat významnost firmy zařazením do komerčního rejstříku firem je jako dokládat významnost osoby zařazením v telefonním seznamu. A to nemluvím o tom, že tři čtvrtiny článku (programová skladba) 1) nápadně připomíná selfpromo a 2) skoro se neliší od textu na webové stránce rádia. --Kixx (diskuse) 25. 6. 2012, 15:26 (UTC)
Dobře tedy. Jak mi ale zdůvodníte "správnost" článků jako Frekvence 1 či Evropa 2. Myslím, že se od mého článku neliší. A pokud ano - čím? Jako ex. odk. mají uvedené jen své of. stránky - tedy dva zdroje... Edisteewr (diskuse) 25. 6. 2012, 15:34 (UTC)
Mohl by se někdo do diskuze přidat, když Kixx nereaguje? Děkuji Edisteewr (diskuse) 26. 6. 2012, 06:21 (UTC)
Nejsem si jist, jestli jsem vám cokoliv povinen zdůvodňovat (kde jste přišel na to, že si myslím že jsou ty ostatní články správné), pokud si myslíte že nejsou, tak zasáhněte), bavíme se o radiu Relax. Na druhou stranu nemám čas ani sílu se s vámi hádat. Hezký den. --Kixx (diskuse) 26. 6. 2012, 07:24 (UTC)

Špendlíky Google Earth[editovat zdroj]

Konečně jsem připravil aktualizace špendlíků na Google Earth - Wikipedista:Pastorius/Špendíky Google Earth --Pastorius (diskuse) 16. 7. 2012, 21:41 (UTC)

Díky. --Kixx (diskuse) 21. 7. 2012, 14:10 (UTC)

Jozef Gabčík[editovat zdroj]

Dobrý den, odpověď máte na Diskuse:Jozef Gabčík, o případnou další diskusi prosím tam, aby byla lehce dostupná všem zájemcům o článek, jehož se diskuse týká. Děkuji. WikiHannibal (diskuse) 18. 8. 2012, 21:36 (UTC)

Operace Izotop[editovat zdroj]

Ahoj, přepracoval jsem další z Tvých někdejších článků, tentokrát operaci Izotop, a dal jej do recenze s cílem DČ. Pokud bys na něj mohl kouknout a případně do diskuse připojit své poznámky, budu jedině rád. Díky --Faigl.ladislav slovačiny 19. 5. 2013, 11:19 (UTC)

Seznam československých státních vyznamenání[editovat zdroj]

Dobrý den, v této revizi hesla Seznam československých státních vyznamenání uvádíte tyto dvě položky:

Opravdu existují obě? Nejedná se o omyl? Upozorňuji též na Diskuse:Medaile Za zásluhy o obranu vlasti. Děkuji --Jvs 28. 11. 2014, 18:22 (CET)Odpovědět

Dobrý den, skutečně se jedná o omyl, Medaile Za zásluhy o obranu vlasti je správný název, Vyznamenání Za zásluhy o obranu vlasti neexistuje. --Kixx (diskuse) 28. 11. 2014, 20:29 (CET)Odpovědět

Poděkování za wiki heslo o ilegálním časopisu V boj[editovat zdroj]

Dobrý den / Ahoj

musím ti / vám poděkovat ze srdce a s radostí za článek - heslo o ilegálním časopisu V boj. Když jsem před více jak rokem na wiki začínal jako "greenhorn", tak jsem si do záměrů a témat, kterým jsem se chtěl věnovat vepsal i toto téma. Jaké bylo moje příjemné překvapení, když jsem teď v červnu 2015 zjistil, že jsi / jste se ho zhostil. Mám nějaké materiály k tomuto tématu, tak si heslo rád detailně pročtu a případně doplním (nebo poopravím). Také jsem našel i zdroj a cosi více o konfidentu gestapa Rudolfu Kotrbatém,.... S úctou Mojmir Churavy (diskuse) 20. 6. 2015, 15:41 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, určitě doplňte a kdybyste měl nějaké (volné) obrázky týkající se tématu, přišli by taky vhod. --Kixx (diskuse) 21. 6. 2015, 21:12 (CEST)Odpovědět

Sloučení Operace Anthropoid a Atentát na Heydricha[editovat zdroj]

Zdravím. Netuším, jak moc jste aktivní, ale zkouším psát sem. Vím, že jste byl důležitým přispěvatelem a iniciátorem rozdělení Operace Anthropoid na dva články. Myslím, že to nebylo šťastné řešení. Oba články se v této podobě do značné míry překrývají a to naprosto logicky, protože Operace Anthropoid měla za úkol atentát na Heydricha a ten taky členové výsadku provedli. Tuším, že jsme i jediná wiki, která má téma rozdělené, což sice není směrodatný ukazatel, ale indikátor to je. Navrhuji, abyste články sloučil, ideálně pod název Operace Anthropoid. Chtěl bych následně článek dovést mezi DČ, nicméně teď jsem poněkud zmatený kam vlastně psát, tak jsem to zatím odložil. Pokud bych totiž rozšiřoval Operaci Anthropoid, tak by se článek Atentát na Heydricha časem stal zbytečným. Myslím, že je lépe informace z obou sloučit, abych nepsal to, co už napsáno je. --Whitesachem (diskuse) 7. 3. 2017, 18:56 (CET)Odpovědět

Zdravím, k rozdělení článku mě vedly dva důvody:

1) Formální sjednocení. Všechny výsadkové operace mají jednotný, řekněme... formát názvu. Název Atentát na Heydricha by se v seznamu vyjímal trochu hloupě (ale to by bylo možné řešit přesměrováním) 2) Desant samotný neprovedl pouze atentát, podílel se např. na navádění britských bombardérů na Škodovku. To, že je toto téma rozděleno do dvou článků ničemu dle mého nevadí, čtenář se dostane k oběma článkům, ať už přijde z kteréhokoliv z něj. A pokud chcete Atentát na H. dovést mezi DČ určitě se brzy dostanete do stádia, že budete muset některé věci vyčleňovat do zvláštních článků (třeba jen spekulace o tom, kdo operaci vymyslel a navrhl dají na samotný článek, také boje v kryptě jsou na samostatný článek). Navrhuji, abyste váš návrh předložil k diskusi komunitě a uvidí se. Hezký den, --Kixx (diskuse) 15. 3. 2017, 14:39 (CET)Odpovědět

Myslím, že komunitu to příliš nezajímá, Pod lípou byly reakce chabé a v diskuzích u článků úplně nulové. Každopádně teď stejně nemám nějak čas ani chuť (mám wikilíné stádium). Ale až to přijde, doufám, že někdy v květnu, když se bude blížit výročí, vrhnu se přednostně na Operaci Anthropoid. Případně mě opravte, ale myslím, že atentát na Heydricha byl absolutně přednostním (pokud ne jediným) úkolem Anthropoidu a pomoc při bombardování Plzně byl jen "vedlejšák", určený původně pro ostatní skupiny, k němuž se výsadek Anthropoid improvizovaně připojil. --Whitesachem (diskuse) 15. 3. 2017, 18:29 (CET)Odpovědět

Rozvědka[editovat zdroj]

Ahoj, vím, že jsi editoval nějaké články o zpravodajských službách... Mám proto dotaz: myslíš že je správný a vhodný redirect Rozvědka vedoucí na článek Tajná služba? A případně, dá se napsat samostatný článek "Rozvědka" a propojit ho přes interwiki s články (jakými?) na jiných wiki? --Harold (diskuse) 22. 9. 2017, 13:19 (CEST)Odpovědět

On je v používání výrazů Rozvědka a Tajná služba docela zmatek. Ale zkusím to, jen musím pohledat nějaké zdroje. --Kixx (diskuse) 25. 9. 2017, 22:55 (CEST)Odpovědět
Super, díky. --Harold (diskuse) 26. 9. 2017, 08:03 (CEST)Odpovědět

Wenzel a Václav[editovat zdroj]

Omlouvám se za vložení sem, ale nevím jak kde jinde komentovat změnu, respektive zrušení editace: (Verze 17036133 uživatele Skret4 (diskuse) zrušena (Baumgartel byl sudetský Němec, jako Wenzela ho uvádí i Šolc v Za frontou na východě).) Značka: vrácení zpět - Ano, Šolc jej sice také uvádí jako Wenzla, nicméně s ohledem na fakt, že také uvádí, že byl již před válkou člen KSČ a nikoliv její německé odnože, stejně jako fakt, že při vstupu do čs. armády na východě bylo přihlášení se k čs. národnosti povinné a lze předpokládat, že i on sám se snažil vůči Němcům vymezit, přijde mi logické jej psát s českou verzí jména, nebo maximálně s oběma variantami. Add Šolcova práce Za frontou na východě - jistě vynikající přehledovka, neboť nic moc jiného není, ale bohužel není bezchybná a omyly a překlepy se v ní vyskytují. Skret4 (diskuse) 12. 3. 2019, 22:54 (CET)Odpovědět

Zdravím, Šolc je bohužel jeden z mála zdrojů o východní části odboje. To, že uvádí Baumgartela jako Wenzela je fakt (opírá ho o zápisy v archivu VHÚ). Můžeme předpokládat, že si Baumgartel nechal říkat Václave či dokonce Vašku, ale to je pouze spekulace a nic na tom nemění jak moc se vůči Němcům vymezoval (pokud se vymezoval, tak pravděpodobně spíše vůči nacistům a henleinovcům než vůči své vlastní národnosti, ale to je také spekulace). Pokud přinesete ozdrojovanou informaci o Václavovi, potom samozřejmě není o čem mluvit.--Kixx (diskuse) 13. 3. 2019, 15:04 (CET)Odpovědět

Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 6. 9. 2019, 16:44 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 20. 9. 2019, 17:12 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 3. 10. 2019, 21:50 (CEST)Odpovědět

Poděkování[editovat zdroj]

Ahoj, děkuji Ti za postupné rozšiřování tohoto článku. :-) --JirkaSv (diskuse) 15. 3. 2021, 08:35 (CET)Odpovědět

Děkuji :) --Kixx (diskuse) 15. 3. 2021, 17:07 (CET)Odpovědět

Vyznamenání za účast na WikiGapu 2021[editovat zdroj]

Sjednocení vícekrát použitého zdroje[editovat zdroj]

Ahoj, strašně moc děkuji za editace na stránce s momentálním izraelsko-palestinským konfliktem. Mohu jenom poprosit, abyste příště nevkládal jednu a tu samou referenci několikrát, ale zkusil stažení pomocí <ref name="Název"> Text reference </ref> a při znovupoužití <ref name="Název" /> . Je to takové přehlednější v kódu i v seznamu referencí. :-) Ještě jednou díky, --Interhofer (diskuse) 16. 5. 2021, 08:01 (CEST)Odpovědět

Ok, vždycky na to zapomenu.--Kixx (diskuse) 16. 5. 2021, 10:21 (CEST)Odpovědět

Wikikytička[editovat zdroj]

Díky :) --Kixx (diskuse) 22. 5. 2021, 09:45 (CEST)Odpovědět

Jan Městecký z Dobrušky a Opočna[editovat zdroj]

Dobrý den, upravovala jsem v článku Jan Městecký z Dobrušky a Opočna časovou posloupnost událostí a převedla jsem léta 1415-1419 do předchozího bloku, protože husitské války podle všech historiků počínají skutečně až rokem 1419 (husitství jako takové začíná dříve). Prosím o přemístění zpět, nerada pracuju stylem revert, oběma nám jde o vylepšení článku. --Helena Dvořáková (diskuse) 13. 1. 2023, 09:57 (CET)Odpovědět

Dobrý den, tu část s opatovickým klášterem a Miletínem jsem přesunul zpět do období před husitskými válkami, je to asi logičtější. U Městeckého je ale ta potíž, je občas nelze zjistit, kdy bojoval proti husitům, a kdy jen hleděl, jak si nakrást (to u něj jaksi splývalo). Hezký den.
--Kixx (diskuse) 13. 1. 2023, 10:34 (CET)Odpovědět
Já nerada vidím to přepadení kláštera ve spojení s husitskými válkami i proto, že pak bývá spojováno s akcemi husitů, což nebyl tento případ. (Oni ho sice poté taky vyplenili, ale to už je jiná historie.) Městecký si asi vždycky chtěl hlavně nakrást, je to dost odpudivá postava. Dík za úpravu! --Helena Dvořáková (diskuse) 15. 1. 2023, 17:46 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Wikipedista III. třídy[editovat zdroj]

Zapojte se do Měsíce žen na Wikipedii[editovat zdroj]

Hezký den,

na základě Vaší účasti v editačních výzvách Vás zvu k účasti v Měsíci žen na Wikipedii pořádanou spolkem Wikimedia Česká republika. Výzva už pošesté upozorňuje na to, že pouze 18 % všech biografií na Wikipedii patří ženám a pouze 10 % dobrovolných editujících Wikipedii jsou ženy.

Pro zapojení do soutěže napište do „Shrnutí editace“ hashtag #WikiGap, a to až do 8. dubna 2024.

Všechny účastníky a účastnice výzvy oceníme virtuální „medailí“, mezi 10 vítězů a vítězek porota rozdělí ceny, které do soutěže věnovala audioteka.cz, nakladatelství wo-men a časopis Heroine. Podrobnosti k soutěži a informace o požadovaných článcích najdete zde.

Zároveň Vás zvu i na editatony, kde začátečníkům s editováním pomohou zkušení lektorky a lektoři:

  • Hlavní editaton Ženy na Wikipedii se bude konat 21. března v Americkém centru od 15:00 do 18:30. Připojit se lze i online. Více informací zde.
  • 5. března pořádáme ve spolupráci s Fyzikálním ústavem Akademie věd ČR editaton Ženy ve vědě, který proběhne na Akademii věd na Národní třídě v Praze ve 14:00–18:00. Více informací zde.
  • 25. března proběhne přednáška s workshopem Ženy, média a Wikipedie ve spolupráci s Fakultou sociálních věd Univerzity Karlovy a spolkem Studenti IKSŽ. Více informací zde.
  • Na 4. dubna připravujeme ve spolupráci se Státním oblastním archivem v Praze odborný editační seminář pro zaměstnance okresních archivů s tematikou významných žen. Více informací zde.

V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Těšíme se na Vaši účast,

--janbery (diskuse) 1. 3. 2024, 21:06 (CET)Odpovědět

Měsíc žen na Wikipedii před cílovou páskou[editovat zdroj]

Hezký den,

na základě Vaší účasti v editačních výzvách Vám chci připomenout, že výzva Měsíc žen na Wikipedii končí už v pondělí 8. dubna. Pro zapojení do soutěže o ceny nezapomeňte své příspěvky označit hashtagem #WikiGap ve „Shrnutí editace“.

Všechny účastníky a účastnice výzvy oceníme virtuální „medailí“, mezi 10 vítězů a vítězek porota rozdělí ceny, které do soutěže věnovala audioteka.cz, nakladatelství wo-men a časopis Heroine. Podrobnosti k soutěži a informace o požadovaných článcích najdete zde.

Výzva už pošesté upozorňuje na to, že pouze 18 % všech biografií na Wikipedii patří ženám a pouze 10 % dobrovolných editujících Wikipedii jsou ženy.

V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz. Pro osobní konzultaci s dokončením článků se můžete připojit do Online Wikiporadny, ta probíhá každé pondělí od 18:00 na platformě Google Meet (zde).

Hodně štěstí,

--janbery (diskuse) 3. 4. 2024, 12:57 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět