Diskuse s wikipedistou:WikiHannibal

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 10 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! --Mercy 21. 12. 2011, 13:49 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 31. 7. 2012, 14:17 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. — Marek Koudelka (diskuse) 17. 8. 2012, 13:06 (UTC)

Jozef Gabčík[editovat zdroj]

Dobrý večer, mohl byste alespoň zde napsat, absenci jakých zdrojů v článku Jozef Gabčík máte na mysli? Tři knihy a dva weby je málo? --Kixx (diskuse) 18. 8. 2012, 20:21 (UTC)

Reichsluftfahrtministerium[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Reichsluftfahrtministerium. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Marek Koudelka (diskuse) 1. 2. 2013, 18:47 (UTC)

Ahoj, díky za pozornost. Ovšem když najdeš zkopírovaný text, tak jej celý odmaž a postupuj podle návodu v šabloně. Díky. --Harold (diskuse) 17. 10. 2013, 12:58 (UTC)

Připomínám tuto prosbu (vzhledem k [1]). Díky. --Harold (diskuse) 12. 5. 2014, 13:45 (UTC)

Revertoval jsem Váš přesun, protože pojem "fetišismus" je metafora, odvozená od pojmu fetiš (nikoli naopak). I pro pochopení, proč právě tato metafora, je třeba nejdřív vysvětlit, co se myslí "fetišem". Tahle metafora také není neutrální, nýbrž vyloženě pejorativní. Odpovídá "eurocentrické" resp. koloniální představě, že domorodci jsou pověrčiví hlupáci. Od toho se současná kulturní antropologie distancuje a trvá na tom, že "domorodým" představám se máme snažit nejdřív porozumět (viz např. Etnometodologie, Harold Garfinkel), a to pomocí "domorodých" kategorií a pojmů. Potud jsou i moderní metafory "fetišismů" z antropologického hlediska přinejmenším podezřelé a často vyloženě ideologické.

Revertuji velmi nerad, protože to není zdvořilé (což je mezi lidmi, kteří chtějí společně psát encyklopedii, dost důležité), a odhodlal jsem se k tomu jen proto, že jste zásah udělal bez diskuse. Udělám to ještě jednou, ale válčit na toto téma také nebudu. Jen bych Vás požádal, abyste příště před radikálními zásahy do článků, které nejsou vyloženě nesmyslné a do nichž už řada lidí investovala čas a energii, nejdříve začal diskusí. Pak nemusejí vznikat hloupé "revertační války", které nám všem zbytečně otravují zdejší činnost.

Zdraví --Sokoljan (diskuse) 24. 11. 2013, 16:37 (UTC)

Zdrojování[editovat zdroj]

Dobrý den, co konkrétně Vás vedlo k tomu, abyste do článku Videostop vložil šablonu Neověřeno? Externí odkazy nestačí? Lepit šablonu na celý článek vypadá hloupě, pokud v textu neuvedete rovnou, o kterém tvrzení pochybujete. Nic ve zlém, ale Vaši změnu budu nucen revertovat, pokud neoznačíte přímo v článku, o čem pochybujete - k tomu slouží šablona Doplňte zdroj, kterou můžete dát přímo ke zpochybňovanému tvrzení. Jiří Erben (diskuse) 22. 4. 2014, 03:49 (UTC)

Cervene odkazy[editovat zdroj]

Zdravim! K Vasi editaci: je otazka, jestli ma cenu odstranovat linky na neexistujici clanky (i kdyz je to v sekci souvsejici odkazy), protoze se tim vlastne rika: "bylo by dobre, kdyby takovy clanek byl a jestli si na nej troufas, tak ho napis" (zrovna tenhle clanek by to chtelo, ale nemam na to zaludek) Zatim! --Ozzy (diskuse) 24. 4. 2014, 18:45 (UTC)

Já také zastávám, že v sekci Související by červené odkazy spíše neměly být. Myslím, že to v očích čtenáře - jde nám o čtenáře, ne o autory! - snižuje věrohodnost projektu - na rozdíl od odkazů v textu - může to vyvolat dojem "on si ten autor ani neumí zjistit, zda ten článek existuje". Někdy je také odstraňuji, ale neotvírám kvůli tomu článek. --Uacs451 (diskuse) 24. 4. 2014, 18:54 (UTC)

Dobrý den, zcela náhodou jsem upravil z redirektu základ hesla fetiš a zjistil že článek již kdysi existoval. Tedy zatím v úpravách nepokračuji, chci se zeptat, zda je nějaký vysvětlitelný důvod proč nemít heslo fetiš a kromě toho heslo fetišismus (rozebírající závislosti a posedlost různými fetiši). Heslo fetiš lze v běžných encyklopediích najít jako samostatné heslo. V případě že existuje důvod nemít heslo fetiš, revertuji svou zatím drobnou editaci. Díky za odpověď.--I.Sáček, senior (diskuse) 19. 7. 2014, 14:30 (UTC)

Dobrý den, redirectoval jsem to po posouzení tehdejšího obsahu, přičemž definice termínu podle mě patří na wikislovník a poté tam bylo jen info o různých "fetišismech", tj. obsazích jednotlivých hesel z rozcestníku fetišismus. V anglické verzi heslo en:Fetish je také jen rozcestník, ale v jiných jazycích mu odpovídají Fetischismus a jiné -ismy. Anglickému en:Fetishism pak odpovídá české Náboženský fetišismus. Nevím, jaký obsah by měl patřit specificky pod heslo fetiš, když jednotlivé druhy by byly rozebírány ve zvláštních heslech. Ale můžeme pokračovat v diskusi. --WikiHannibal (diskuse) 19. 7. 2014, 15:40 (UTC)
Dobře, díky, vrátím to na redirekt, ať heslo případně upraví někdo kdo se cítí odborně na výši, snad stačí wikislovník. Díky za odpověď. --I.Sáček, senior (diskuse) 19. 7. 2014, 19:49 (UTC)


Radegast (božstvo)[editovat zdroj]

Heslo vychází jak z anglické verze, tak z kroniky Dětmara z Merseburku. K mnou uvedeným údajům zdroje jsou, tedy mi nepřijde správné nahrazovat je kategorickými tvrzeními bez zdrojů. Pivo a socha mají vlastní hesla, tak sem nepatří. Chupito (diskuse) 5. 9. 2014, 12:19 (UTC)

Spolek výtvarných umělců Mánes[editovat zdroj]

Dobrý den, jen pro Vaši informaci jsem dnes odstranila šablonu neověřeno z výše uvedeného článku, z důvodů, na které Vás již u jiného článku upozornil kolega wikipedista Erben. Tato šablona u celého článku, bez uvedení o jaký zdroj Vám konkrétně jde, "diskredituje" článek jako takový. Doufám, že se to dá takto pochopit. Děkuji a zdravím Janet11 (diskuse) 17. 12. 2014, 16:56 (CET)Odpovědět

Dobrý den, po doplnění referencí se jedná o část Současnost a některá tvrzení z Historie. Např. k "První výstavou byla v roce 1896 souborná výstava Mikoláše Alše v Topičově salónu." sice můžeme najít v http://www.svumanes.cz/o-spolku-manes.html , že se 1896 konala výstava Alše u Topiče, ale zároveň se tam jako "první" výstava uvádí 1898. Bohužel z wiki čtenáři často přebírají informace nekriticky, proto jsou podle mě varující šablony na místě. --WikiHannibal (diskuse) 17. 12. 2014, 21:34 (CET)Odpovědět
Dobrý den, dnes doplnil kolega Gampe referenci k Alšově výstavě a já jsem doplnila rok 1898 o první a druhou členskou výstavu SVU Mánes s referencí, která se zdá být důvěryhodná. Doufám, že to takto bude pro čtenáře srozumitelnější. Děkuji Vám za upozornění a zdravím Janet11 (diskuse) 18. 12. 2014, 09:16 (CET)Odpovědět
Děkuji, v případné diskuzi prosím pokračujme přímo u článku, ať je k dohledání i pro budoucí generace. --WikiHannibal (diskuse) 18. 12. 2014, 21:38 (CET)Odpovědět

Souhlasím, provedeno. Janet11 (diskuse) 19. 12. 2014, 11:05 (CET)Odpovědět

Transatlantic Trade and Investment Partnership[editovat zdroj]

Vizte Diskuse:Transatlantic Trade and Investment Partnership --Jirka Dl (diskuse) 19. 1. 2015, 07:43 (CET)Odpovědět

Daniel Dočekal[editovat zdroj]

Vizte prosím Diskuse:Daniel Dočekal. Díky,--frettie.net (diskuse) 27. 11. 2015, 10:09 (CET)Odpovědět

Přestaňte s rozmarem arogantního mazání!!![editovat zdroj]

Na tom obrázku trvám, pro jeho odstranění neexistuje jediný racionální důvod! Zanechte ihned tohoto arogantního, panovačného a vševědoucího rozmaru! --Protestant (diskuse) 3. 7. 2016, 00:48 (CEST)Odpovědět

Chovejte se slušně kolego a nerozkazujte mi, co mám dělat a nedělat. Dále viz diskuse na příslušné stránce. --WikiHannibal (diskuse) 3. 7. 2016, 01:15 (CEST)Odpovědět

Když tomu nerozumíte, radši to smažte, jo. Díky! Littledogboy (diskuse) 8. 2. 2018, 03:19 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět