Diskuse s wikipedistou:Japo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele JAnDbot v tématu „Pozvánka na jihočeský wikisraz
Návod k použití

Pokud chcete něco sdělit Vy mně, napište mi sem, odpovím Vám tady.
Pokud já chci něco Vám, napíšu Vám na Vaši diskusi, odpovězte mi tam.
Založit nové téma
Můžete mi tykat, já Vám budu taky ;-)

Archiv č. 1 (archivace 11. 10. 2006), Archiv č. 2 (archivace 24. 2. 2007), Archiv č. 3 (archivace 29. 8. 2007), Archiv č. 4 (archivace 29. 4. 2008) (tam už prosím nic nepište)

Poděkování[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych Tobě a Decebalovi moc poděkovat za spoustu skvělé práce při psaní vybraných výročí na hlavní straně. --Pete 20:32, 15. 3. 2008 (UTC)

Jsem rád, že si té práce někdo všiml a doufám, že nepřišla úplně nazmar :). Díky. --Japo ¿ 15:13, 18. 3. 2008 (UTC)

Prosba o fotky z rámce projektu WP:WPF[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě jako účastníka projektu fotografování poprosit o fotky přírodních památek v Kategorie:Přírodní památky v okrese Strakonice. Koukám, že jsi místní, tak bys něco mohl mít v blízkém okolí a nebyl by pro tebe problém tam zaskočit to vyfotit. Kdyby se ti to hodilo a podařilo se ti pár památek nafotit, byl bych ti velmi vděčný za pomoc. Chtěl bych podrobněji zdokumentovat všechny přírodní památky v Česku a fotky by k tomu hodně pomohli. Měj se a případně moc díky --Chmee2 14:35, 13. 4. 2008 (UTC)

OK, až bude čas a počasí, určitě tam zajedu. --Japo ¿ 12:06, 25. 4. 2008 (UTC)

Úprava článku[editovat zdroj]

Upravil jsem popis ==Group Method of Data Handling== u kterého jste dal popis nesrozumitelné, přečtěte si to prosím a dejte mi vědět, zda-li je to srozumitelné někomu kdo nevidí do tématu. Děkuji Jeanlagi 19:14, 23. 4. 2008 (UTC)

Díky za úpravu a rozšíření. Až budu mít čas, tak se na to podívam. --Japo ¿ 12:09, 25. 4. 2008 (UTC)
Po zkouknutí úpravy musím smeknout, na začátečníka velmi dobrá úprava. Šablony jsem sundal. --Japo ¿ 15:00, 29. 4. 2008 (UTC)

Confirmation of removal of administrator access[editovat zdroj]

I confirm my removal of administrator access on cs.wikipedia, as I have announced on meta:Requests for permissions. --Japo ¿ 15:01, 29. 4. 2008 (UTC)

Ahoj, je pěkné tě zase vidět v posledních změnách :) --Chmee2 20. 7. 2008, 20:06 (UTC)

No, to věřim. Užij si to :) --Japo ¿ 20. 7. 2008, 20:07 (UTC)

Amalgám[editovat zdroj]

Ahoj. Část hesla Amalgám#Objev ve srovnání s původním zdrojem je podle mě modifikována tak málo (záměna několika slov za synonyma), že je to copyvio. Zdroj ani není z článku linkován. Nic ve zlém, prosím, před dvěma lety se na to nehledělo tolik, ale když jsem na to náhodou narazil... Znáš to, bonzovat se nemá, ale hlásit se to musí. ;-) Buď zdráv. --egg 3. 9. 2008, 21:15 (UTC)

Jo, z tohle jsem asi čerpal, ale vzhledem k tomu, že to bylo moje první heslo, tak jsem zapomněl uvést zdroje. Ale mam pocit, že jsem se ho snažil dostatečně modifikovat.
Sice nepovažuji za nutné takto striktně dbát na porušení autorských práv (ani si nejsem jist, jestli text opravdu porušuje autorská práva, když je modifikován takovýmto způsobem), ale nebudu se vám do toho míchat. Měj se pěkně --Japo ¿ 6. 9. 2008, 09:00 (UTC)

Vážený příteli Wikipedisto! V roce 2007 jsem se jako nováček Wikipedie ve snaze podpořit, podle tehdejšího mého mínění, záslužnou činnost této encyklopedie, rozhodl vytvořit několik pozoruhodných článků. Velmi brzo jsem ale zjistil, že mé představy jsou velmi naivní a nerealizovatelné bez podrobného poznání vnitřních pravidel a hlavně vzájemných vztahů. nejvíce exponovaných účastníků. Nejvíce mi komplikovala život mladá (o 50 let mladší) „správcová“, která měla odvahu mi vytýkat neznalost pravidel. Nejvíce mi však vadilo, že téměř vždy měla při svých výtkách a zásazích pravdu. A tak jsem to raději na čas vzdal.

Ke konci letošního roku 2008 jsem se, po podrobnějším seznámení s vnitřními pravidly i navzdory poznání katastrofálnímu stavu vztahů uvnitř kolektivu a v jeho špičkách, rozhodl opět ve své dříve započaté práci pokračovat. Netrvalo však dlouho a už jsem znovu narazil na potíže. Vybral jsem si poměrně náročné téma článku, který mi začal svým rozsahem přerůstat přes hlavu. Uprostřed jeho tvorby jsem proto zvolil jeho editační úpravu, která mi měla pomoci článek zkrátit alespoň opticky.

Jeden z řadových Wikipedistů mi však mou poslední editaci bez vysvětlení smazal s později vysvětleným odkazem na nedodržení ZÁSAD JEDNOTY VZHLEDU A STYLU Wikipedie. Mám rozpracovanou náročnou práci na článku: "Řezbářství". Podle zásad WIKI mi do mé tvorby může kdokoliv z Wikipedistů zasahovat. Souhlasím. Je mi jasné, že mi kdokoliv může pomáhat mou práci kreativně doplňovat a rozvíjet. A těší mě to. Vadí mi ale, že vinou nedostatečné obrany Wikipedie proti vandalům, mi kdekdo může mou práci také beztrestně ničit. Chtěl bych dále ve své práci pokračovat. Jsem puntičkář, kterému nejvíce záleží na kvalitním obsahu. Nemám také nic proti opravám mých chyb. Nevím si však rady v obraně proti zásahům sebestředných nebo ublížených vandalů. Prosím Vás proto o radu, případně i o pomoc. Předem Vám děkuji. --Jedlickak 29. 10. 2008, 10:35 (UTC)

Vzhled a styl je třeba dodržovat, ale myslím, že uživatel MiroslavJosef udělal chybu, editovat totiž článek příliš brzo po vaší editaci a to by se nemělo. Já to však řešit nebudu, vzhledem ke své neaktivitě (jen šťastnou náhodou jsem tuto zprávu objevil již dnes). Přeji hezký den, --Japo ¿ 29. 10. 2008, 19:42 (UTC)

pro Jedlickak : Obávám se, že nelze pomoci. Snad jen poradit, aby kdokoli, koho by diletantské reeditace příliš zraňovaly, raději do Wikipedie ani nepsal. Zní to tvrdě, ale jiná "obrana" zatím neexistuje. Což pochopitelně devalvuje obsah hesel na pavlačový konsenzus hrstky těch, kteří mají nejvíc času něčí práci upravovat dle svého vnímání světa. S objektivitou a "zásadami" to přitom nemusí mít nic společného. Nicméně "řezbářství" by snad mohlo uniknout pozornosti místních ideologů  :-) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 77.48.34.62 (diskusebloky) 16. 11. 2008, 20:30 (CE(S)T)

O tomhle se prosím bavte prosím někde jinde. Uživatele, co sem psal poslední příspěvek, prosím, aby přestal odrazovat od přispívání do Wikipedie. Wikipedista, který provedl editaci, o které se tu bavíme, to myslel dobře, ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát. --Japo ¿ 17. 11. 2008, 10:13 (UTC)

Wikipedista I. stupně[editovat zdroj]

„Wikipedista I. stupně“

Dobrý den. Dnes je tomu 2,5 roku, kdy jste odstartoval svou dráhu wikipedisty a vložil sem přes 16 tisíc editací. A i když si teď vybíráte dovolenou, až bude čas, jistě se vrátíte. Dovolte mi zařadit vás mezi ostatní „Wikipedisty I. stupně“ a připíchnout na památku malý virtuální odznáček. --Zákupák 14. 11. 2008, 05:21 (UTC)

Díky moc :). Můj návrat ale moc nečekejte, ačkoliv mám chuť zase napsat nějaký článek. --Japo ¿ 14. 11. 2008, 22:44 (UTC)


Dobrý den, jen malou poznámku k tomu Vašemu uvítání uživatele Sternberg55. Úplní nováčci často dělají hodně editací z neznalosti a možná i kvůli návykům z jiných editačních programů. Myslím, že je lepší je hned na začátku neznervózňovat počty editací a náhledem. Spíš je dobré jim pomoci s formátováním toho článku (s tím nezkušený jedinec zápolí na začátku nejvíc, a asi kvůli tomu také vznikají ty četné editace) a případně se jich zeptat, zda nepotřebují pomoc s něčím konkrétním. To víte, nikdo učený z nebe nespad. Hezké svátky a hodně zdaru!--Ioannes Pragensis 11. 4. 2009, 19:49 (UTC)

Vzhledem k tomu, že jsem již asi rok neaktivní a zmiňovaný Sternberg55 nejspíš také ne, už to nemá cenu příliš řešit, ale proti gustu žádný dišputát. Veselé Velikonoce. --Japo ¿ 14. 4. 2009, 16:39 (UTC)


Dobrou tetu ti přeji, Japo. Proč by jsem já měl rozšířit stránku uživatele. Myslím že stránku uživatele by měl rozšířit jenom uživatel který ju vlastní. --88.212.37.15 17 19. 3. 2011, 08:56 (UTC)

Dobré ráno. Toto jsem nějak nepochopil... --Japo ¿ 28. 3. 2011, 08:54 (UTC)

Zdravím! Konečně jsem založil článek o Owenu Barfieldovi, na který jsem se už hrozně dlouho chystal, a protože jsi svého času zakládal článek Inklings a povzdechal nad množstvím červeňáků, tak Ti to hlásím, kdyby ses třeba chtěl nějak zapojit do jeho budování. Zatím tam mám {{pracuje se}}, ale to je hlavně proto, aby bylo na první pohled vidět, že je to článek nehotový a právě rostoucí, takže kdyby Tě napadlo něco k doplnění, nebo bys chtěl vylepšovat formulace, klidně ten editační konflikt riskni a edituj směle. --Mmh (diskuse) 2. 9. 2012, 17:37 (UTC)

Ahoj! Wikipedii již delší dobu needituji (nemám na to čas), takže nejspíš nic okolo toho článku dělat nebudu. Nicméně díky za hlášení :-) --Japo ¿ 25. 11. 2012, 22:49 (UTC)

Global account[editovat zdroj]

Hi Japo! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 14. 1. 2015, 01:32 (CET)Odpovědět

Pozvánka na českobudějovický wikisraz zima 2016[editovat zdroj]

Venca24 (diskuse) 12. 1. 2016, 14:16 (CET)Odpovědět

Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den, jak se daří? Rád bych vás pozval na oslavu 15. narozenin české Wikipedie, která se bude konat 3. května 2017 v kanceláři Wikimedia Česká republika ve Slovenské 21 v Praze-Vinohradech. Zvu vás, protože bychom rádi na jednom místě shromáždili co nejvíce bývalých i současných správců české Wikipedie (akce je však samozřejmě i pro nesprávce a dokonce i pro ty, kteří jen Wikipedii podporují, ale nikdy ji pořádně needitovali). Program je na stránce akce, ale stále se na něm pracuje a Vaše náměty a nápady si rád přečtu na diskuzi k akci.

Pokud máte zájem, prosím připište se do seznamu na stránce akce. Pokud o akci nemáte zájem, nejlépe uděláte, když odstraníte svoje jméno ze seznamu správců, který jsme připravili na stránce akce. Následně už vás nebudeme kontaktovat. Díky a těším se na shledání, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 2. 2017, 15:23 (CET)Odpovědět

Wikifotografové[editovat zdroj]

ahoj, zdravím všechny z vás, kteří fotíte/fotili jste pro Wiki, tady Kuba Holzer, od listopadu manažer pro multimédia v české Wikimedii.

---To, že vám píšu sem, znamená, že nemám váš email. Pošlete mi ho prosím, abych vás zařadil do databáze wikifotografů, kterou vytvářím a mohl vás oslovovat hromadně (jakub.holzer@wikimedia.cz).---

Budu mít na starost komunitu wikifotografů, organizaci různých (foto)akcí a taky projekt GLAM. Budu vám také občas psát o foto-novinkách, akcích etc. (Na konci mailu je seznam fotografů. Pokud tam nějaký váš kolega chybí, dejte mi prosím vědet).

Dnes mám pro vás dvě zprávy:

 V sobotu 16.12. se pokusíme uspořádat celodenní foto workshop v Praze zaměřený na focení předmětů v interiéru (máme nový fotostan). Momentálně přemýšlíme nad tím, co fotit - po vzoru francouzské Wiki bychom mohli fotit jídlo nebo třeba nějaké přírodniny etc. Cokoli, na co se nevztahují autorská práva. Napadá vás něco? Sem s tím! Také hledáme lektora. Pokud máte tipy, nebo si na vedení kurzu sami troufáte (může vás být i víc), dejte mi prosím vědět. Mimopražským zaplatíme nocleh, ať nejsou znevýhodněni. Pokud o uvažujete o účasti, napište se prosím k termínu 16.9. sem: https://doodle.com/poll/7kmy5ctzibni7u6p ať víme, kolik nás bude.
 Dále 27.11. končí naše soutěž Czech Wiki Science Competition 2017 (https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Czech_Wiki_Science_Competition_2017_in_the_Czech_Republic). Pokud máte nějaké fotky z oblasti vědy (soutěžní kategorie jsou opravdu široké), určitě se zúčastněte. Nejlepší fotky odměníme (zřejmě nějakými fotovouchery) na Wikikonferenci 2.12. Budeme rádi, když o soutěži řekněte svým známým nebo ji budete jakkoli šířit.

Díky, zdraví vás Kuba

--

Jakub Holzer

projektový manažer pro multimédia jakub.holzer@wikimedia.cz +420 728 891 602 Wikimedia Česká republika


Wikifotografové v databázi: Akron Atilla Atriplexmedia BenS BilaVrana Blahma dakur DavidSchuller fat frettie gampe gotyna Hadonos HanaKasparikova Horst cheva chmee2 jagro jakubac2517 jan.kamenicek JanPolak Jedudedek JiriGaluska JiriMatejicek JirkaDl Jirmina Jirrka jklamo johule juandev kankovaa Kesule krvesaj limojoe Midonek packa palickap Pastorius Petr1888 PetraPejsova podzemnik Rigel Richenza sandwort Stribrohorak svajcr TomasMerta vejr vildungova Vojtech.dostal walter_klosse YjM --Jakub Holzer (WMCZ) (diskuse) 23. 11. 2017, 16:22 (CET)Odpovědět

Pozvánka na jihočeský wikisraz[editovat zdroj]

Na setkání se těší Czeva.

Rozeslal JAn prostřednictvím JAnDbot (diskuse) 6. 3. 2018, 09:57 (CET) Odpovědět