Diskuse s wikipedistou:Pastorius/Archiv8

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Juandev v tématu „Program FWS

fwd:Indiánské války[editovat zdroj]

Ahoj, nevšim jsem si, že se má psát sem. Můžeš, prosím, odpovědět na Diskuse s wikipedistou:PastoriBot#Indiánské války? Díky --29. 3. 2012, 14:46 (UTC), Utar (diskuse)

Omlouvám se za komplikace. Robota jsem už upravil tak, aby k podobným editačním konfliktům nedocházelo. --Pastorius (diskuse) 2. 4. 2012, 08:00 (UTC)

vydavatel - Vydavatelství[editovat zdroj]

Jak jsem již napsal sem, robot opravuje slovo vydavatel na Vydavatelství i v citačních šablonách, kde se potom nezobrazí vydavatel. — Marek Koudelka (diskuse) 5. 4. 2012, 14:41 (UTC)

Občan - prosím vytvořte článek[editovat zdroj]

Prosím vás o vytvoření článku "Občan", já k tomu nemám žádné slušné materiály ani čas je hledat a ráda bych, aby vznikaly další stejně moc potřebné články tohoto charakteru, k nimž dokážu dohledat podnět. Děkuji předem Fotonika

Existuje článek Občanství. --Pastorius (diskuse) 26. 4. 2012, 13:36 (UTC)

To nejsou totožné názvy, mají i rozdílné rody, občanství není člověk. Navíc popis občanství: ...občanství je spojeno s nějakými právy. Ten, kdo je držitelem těchto práv, je občan. Každý občan má své povinnosti a práva, od osmnácti let má každý občan právo volební..." - to jsou všechna práva a povinnosti občana? To je výstižný obraz stavu naší republiky a politiky. Fotonika

Subpahýl[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Limit. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Wikipedista:BobM d|p 30. 4. 2012, 09:09 (UTC)

Pastoribot a Česko[editovat zdroj]

Nepochybně se na toto téma vedla zuřivá debata jinde a jindy... ale poněkud nemám chuť se po tom pátrat a tak se zeptám rovnou autora bota... je fakticky tak urgentně nutné nahrazovat všechny výrazy "Česká republika" za očirvoucí "Česko"? Pokud se nepletu, neexistuje nikde žádná pravopisná direktiva kdy se má která z variant pro označení republiky používat, tudíž nevidím absolutně žádný důvod vnucovat jednu variantu na úkor jiné... nechť každý použije tu, která je mu bližší, dbát na jednotnost stačí v rámci článku a ne mermomocí to cpát a všude to pod parou vnucovat.
Příšerný slovo...
Niusereset (diskuse) 2. 5. 2012, 19:41 (UTC)

Nechci se o tom přít, ale podle způsobu argumentace patříte zřejmě k jednomu z vyhraněných táborů. Robot pouze napřimuje odkaz. To znamená, že pokud ctený autor textu preferuje politický výraz Česká repbulika, zůstane v textu samozřejmě Česká republika. Celá změna se odehráva pouze "za oponou". To za prvé. Za druhé, robot pracuje podle parametrického souboru a protože někdo výraz Česká republika odstranil, robot už změnu neprovádí. Mě osobně je to jedno. Je to pouze stroj. Nesnažím se prosazovat svůj názor.
Žádná pravopisná direktiva ala Česko neexistuje, ale je pravidlem, že se státy označují svým zeměpisným označením, pokud se v kontextu nejedná o popis politické entity. Tedy například Francie a nikoliv Francouzská republika. Česko je zeměpisným názvem území, na kterém v současnoti leží Česká republika. O tom není sporu i když někteří zatvrzelí odpůrci odmítají přijmout i výklad autorit, protože se jim jednodušše zdá to slovo příšerné. --Pastorius (diskuse) 3. 5. 2012, 08:28 (UTC)
Ah... napřímení odkazu za oponou... V tom případě se omlouvám. V popisu editace nebyla zmínka o odkazu, pouze nahrazení pojmů. Až teď jsem se vlastně kouknul co přesně bot udělal a přiznávám svou chybu, měl jsem to udělat hned. A naopak oceňuju nastavení bota, který z "bezoponového" odkazu udělal přímý a přesto oči nervoucí odkaz.
A ano, patřím k těm, kteří k tomu slovu chovají odpor. A ano, znám ty pasáže o tom co je oficiální a neoficiální pojmenování území... nic to ale nemění na tom, že po většinu své existene byla česká republika českou republikou, než se z ničeho nic objevila nějaká komise, která vytvořila do té doby neexistující pojem. Měl se buď zavést co nejdřív po rozdělení federace nebo to nechat být, ale po X letech kdy se vymýšlí jak pojmenovat něco z ničeho nic jinak... Pokud jde o zeměpisné označení místa, kde se nachází Česká republika... nemám extra potřebu to oddělovat, ale lpí-li se na tom, území ČR, české země, případě poněkud historičtější země koruny české.
Jsem staromódní a nestydím se za to.
Niusereset (diskuse) 3. 5. 2012, 09:01 (UTC)
Zdravím, pokud rád/a píšeš články ohledně Architektury či stavebnictví, tak se neváhej zapsat do nově vzniklého wikiprojektu, který vznikl pro portál Architektura a stavebnictví ke zkvalitnění článků ohledně tohoto tématu. Pokud máš zájem zapiš se.

Edisteewr (diskuse) 14. 6. 2012, 08:58 (UTC)

Špendlíková mapa[editovat zdroj]

Ahoj, udělal jsem pár fotek vesnic v okr. HK podle špendlíkové mapy, na mapě ale dál zůstávají jako nenafocené. Chci se jen zeptat, jestli aktualizace provádí bot nebo je to ruční záležitost? Je to trochu zbytečná práce muset každou vesnici předem ověřovat, jestli už ve skutečnosti nemá fotku a mate to při plánování trasy. Díky. --Kixx (diskuse) 10. 7. 2012, 07:43 (UTC)

Dělá to program, který spouštím vždy, když mě o to někdo požádá. Jakmile budu mít trochu času (v řádu dnů), udělám to. --Pastorius (diskuse) 10. 7. 2012, 10:27 (UTC)
Díky.--Kixx (diskuse) 10. 7. 2012, 12:53 (UTC)

Mapy Google Earth[editovat zdroj]

Milý kolego, dovolil jsem si na Tvojí podstránku Špendíky Google Earth vložit odkaz na kategorii Mapy Google Earth. Snad se na mne nebudeš zlobit.--Jan Polák (diskuse) 13. 7. 2012, 14:09 (UTC)

Fixme:LocMap[editovat zdroj]

Dobrý den, s kolegou Vachovcem1 jsme řešili několik nedostatků šablony LocMap (více v diskusi k šabloně). Chtěl bych tímto navázat na tuto Vaši diskusi s uživatelem Mmh. Zkontrolovali jsme všechny šablony typu LocMap Oblast, a pokud jsme nalezli k dané oblasti odpovídající fyzickou mapu, skrývá se v této šabloně pod parametrem image1. Tato mapa se v šabloně LocMap použije uvedením parametru relief s nenulovou hodnotou. Mohl byste tedy prosím pomocí bota projít stránky z kategorie Fixme:LocMap a tam, kde je jako alternativní mapa použita právě mapa, jež je uvedena jako parametr image1 v odpovídající šabloně LocMap Oblast, místo parametru AlternativeMap použít parametr relief? Konkrétní příklad třeba zde (soubor Relief Map of Czech Republic.png je uveden pod parametrem image1 v šabloně {{LocMap Česko}}). Na zbylé stránky, kde je v parametru AlternativeMap použita nějaká úplně jiná mapa, bychom se pak mohli podívat individuálně. Díky za Váš čas.--Jiekeren (diskuse) 2. 9. 2012, 15:14 (UTC)

Díky za informaci. Pokusím se s tím něco udělat. Bude to ale nějaký čas trvat. --Pastorius (diskuse) 2. 9. 2012, 22:37 (UTC)
Díky za pomoc, teď bude daleko snazší udržet v mapách pořádek.--Jiekeren (diskuse) 3. 9. 2012, 23:31 (UTC)

Kopie a "prelozeni" SK na CZ[editovat zdroj]

Na filmovem portalu Filmový CZ portál máme novou sekci: xxxx ve filmu. Nešlo by zkopírovat články a "přeložit" pár slov do z databáze Filmový CZ portál - události do nezaplněné sekce?? Vím, že by to šlo ručně 365x vložit z SK do CZ, ale nešlo by udělat robota, který by toto úspěšně udělal místo ručního 365 x mechanického opakovaní? s pozdravem Simca (diskuse) 12. 9. 2012, 11:33 (UTC)

Šablona:LocMap Středočeský kraj[editovat zdroj]

Ahoj, můžu se zeptat, k čemu slouží Šablona:LocMap Středočeský kraj? Šablona není nikde vložena a je zařazena v nezaložené kategorii. Jestli to byl jen nějaký pokus, tak to smažu, ať tu není nepořádek. --Harold (diskuse) 21. 9. 2012, 15:02 (UTC)


Ad Josef Korčák[editovat zdroj]

Ahoj, u článku Josef Korčák se rozvinula otázka, kdy vlastně tento politik zemřel. Článek si podle historie zakládal ty a to jen pár dnů po jeho udávaném úmrtí. Nevzpomínáš si, odkud si tehdy bral to info o jeho úmrtí? Díky, --Davcza (diskuse) 7. 10. 2012, 22:42 (UTC)

Bohužel už se mi podrobnosti vzniku článku nevybavují. --Pastorius (diskuse) 8. 10. 2012, 00:18 (UTC)

Parametr infoboxu a kategorie[editovat zdroj]

Dobrý den, již delší dobu zůstává toto v žádostech o provedení práce pro boty bez povšimnutí. Jaké jsou možnosti Vašeho bota, šlo by to nějak zařídit? --Marek Koudelka (diskuse) 27. 10. 2012, 13:05 (UTC)

Už je to zařízeno. --Pastorius (diskuse) 29. 10. 2012, 22:39 (UTC)
Díky. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 10. 2012, 14:50 (UTC)

Dobrý den, informuju Vás, že tento článek, který jste založil na místě přesměrování, jsem označil šablonou {{subpahýl}}. — Loupežník (diskuse) 14. 11. 2012, 14:57 (UTC)

Hmm, souhlasím s námitkou, tohle je téma spíš pro wikislovník, tady obtížně rozšiřitelné. Co takhle transwiki redirekt ve stylu Template:Wiktionary redirect? --Vejvančický (diskuse) 15. 11. 2012, 06:34 (UTC)

Zdravím. Odpověděl jsem na Vaše dotazy (vespod sekce). Děkuji za pokus o normální argumentaci, klidně se ptejte dál či oponujte :) Mějte se pěkně. --Vejvančický (diskuse) 15. 11. 2012, 06:19 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Almara. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Midi7 (diskuse) 18. 11. 2012, 21:51 (UTC)

Patchwork - úprava hesla[editovat zdroj]

Dobrý den, dlouho a ráda využívám wikipediia tak jsem si řekla, že bych taky mohla trochu pomoci. Je to moje první editace a nejsem si ještě úplně jistá správným postupem. Vím, že upravovat může každý, ale možná, jsem se měla nejdřív domluvit??? Udělala jsem jen pár oprav, především co se týče nepřesných informací o historii techniky a taky trochu struktury hesla. Vzhledem k tomu, že téma je mnohem bohatší, ráda bych se mu v budoucnu ještě více věnovala a rozšířila ho. Tak pokud jsem se dopustila faux pax, omlouvám se, když tak to smažte. (sovi (diskuse) 23. 11. 2012, 22:53 (UTC)).

Mytická víra v sílu webových standardů[editovat zdroj]

Zamyslete se nad tím, zda Vaše úvaha nad "mytickou vírou v sílu webových standardů" nepotřebuje jistou revizi. Od "Při plánech na užití jakýchkoliv nástrojů..." se s textem nedá než souhlasit, začátek je bohužel plných vnitřních rozporů.

  • Jak si můžete pokládat řečnickou otázku "Jak udělat Wikipedii přehlednější a přívětivější pro čtenáře i editory?" a zároveň se v roce 2012 zastávat tabulkového designu, který byl přehledný v době kdy měli všichni uživatelé podobné prostředky (obrazovku), ale v době chytrých mobilních telefonů/tabletů na straně jedné a 20+" LCD na straně druhé je to něco, co uživatele neskutečně obtěžuje (nemluvě o čtečkách pro nevidomé uživatele,...).
  • Analogie s míchačkou se dá použít na programovací jazyk nebo program (php, mediawiki,...) nikoli na obsah stránky a její sémantiku! ([1]) Tam se nabízí jiné analogie (požární standardy, čouhající hřebíky,...) ...není to vidět, ale uživatel na to dříve nebo později "dojede".
Hmm. Nevím jak odpovědět. V úvaze nevidím žádné zastání tabulkového desingu a externí odkaz jsem tam já nepřidával. Úvahu jsem psal kdysi v reakci na systematickou snahu jednoho z wikipedistů. Nevím přesně kam míříte. Při všech snahách o sémantický web je potřeba mít na paměti, že moho užitečného encyklopedického textu (a o ten jde především) vytvářejí lidé, kteří s IT nemají vůbec žádné zkušenosti a ani nemají žádnou potřebu tyto zkušenosti nabývat jen proto, aby směli na wikipedii přispívat. --Pastorius (diskuse) 6. 12. 2012, 09:41 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše nové články kredenc a almara, které jsem – ač opožděně – přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 23. 12. 2012, 12:46 (UTC)

Fotka Horní/Dolní Bělá[editovat zdroj]

Dobrý den! Chtěla bych se zeptat, jestli fotka u článku Horní Bělá je určitě fotka z této obce. Viz diskuze. I podle GPS u fotky se pravděpodobně jedná o Dolní Bělou. Předem díky za odpověď. Krásný den přeje --Jana Lánová (diskuse) 8. 1. 2013, 08:16 (UTC)

Viz také Google Street view. Dolní. S pozdravem --8. 1. 2013, 09:45 (UTC), Utar (diskuse)
Díval jsem se na místo, ze kterého jsem to fotil, na google earth. Máte pravdu - je to Dolní Bělá. Fotka je označena správně, ale podařilo se mi jí dát do špatného článku. --Pastorius (diskuse) 8. 1. 2013, 16:19 (UTC)

Coordinates[editovat zdroj]

Hi. A user advised me to seek help from You. I need bot that will place template coord in decimal format in articles on sr. and sh.wiki. Would you run your bot or its source? --BokicaK (diskuse) 18. 1. 2013, 09:24 (UTC)

Aktualizace špendlíků[editovat zdroj]

Ahoj,

chtěl jsem tě poprosti, jestli by si mohl aktualizovat špendlíky. Začíná být teplo, lidi začnou vyjíždět, tak ať se nefotí to co bylo nafoceno v druhé polovině minulého roku a případně v zimě. Fotograf si to má sic hledat na Wikipedii, ale tvůj nástroj je super příručkou i do terénu.--Juandev (diskuse) 25. 3. 2013, 08:52 (UTC)

Hotovo --Pastorius (diskuse) 29. 3. 2013, 00:23 (UTC)

Jo super! Nevíš v jakém URL formátu tu narvat do Google Maps?--Juandev (diskuse) 29. 3. 2013, 06:03 (UTC)

Nerozumím úplně přesně dotazu. Já si ten soubor stáhnu k sobě na disk, přejmenuji ho na koncovku něco.KML a normálně to otevřu pomocí Google Earth. --Pastorius (diskuse) 29. 3. 2013, 16:57 (UTC)

Ahoj Pastorie, mohl bych tě taktéž poprosit o aktualizaci? Psal jsem dotaz na podstránku, ale možná sis nevšiml a nebo neměl čas. Tak si dovolím ještě jednou takto. S pozdravem a moc díky! --Chmee2 (diskuse) 12. 4. 2013, 12:14 (UTC)

Podívám se na to --Pastorius (diskuse) 12. 4. 2013, 15:31 (UTC)

Nazdar,

jak se generuje ten KML. Je to manuální proces, nebo automatický proces. Ptám se na to jak je to náročné a co je k tomu třeba.--Juandev (diskuse) 10. 4. 2013, 20:45 (UTC)

Ne. Generuje to automat. Samotný soubor není složitý a generování není žádná velká věda. --Pastorius (diskuse) 12. 4. 2013, 11:42 (UTC)

Špendlíčky[editovat zdroj]

Ahoj! Nahrál jsem nějaké fotky FČO pro pár míst v okolí Pardubic a snad do konce týdne ještě nějaké nahraju. Zatím to jsou: Trnová, Ohrazenice, Staré Hradiště, Ráby. Takže to prosím přidej do svých googlešpendlíčků. Dík! --Gampe (diskuse) 15. 4. 2013, 17:01 (UTC)

Já myslím, že se to přidává automaticky, že to jen Pastorius vygeneruje a pak vygerneruje ten KML soubor. Možná by bylo fajn, někde napsat postup, že by jsem si to generovali sami a naotravovali.:-)--Juandev (diskuse) 15. 4. 2013, 17:45 (UTC)

Cyklotrasa 001[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Cyklotrasa 001. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 6. 5. 2013, 19:50 (UTC)

Vycentrování LocMap v Infoboxech[editovat zdroj]

Zdravím,

všim jsem si, že PastoriBot už několikrát úspěšně upravoval Infoboxy i LocMap a tak bych ho chtěl požádat o další zásah. Řada geografických článků s LocMap má mapu zarovnanou doprava, což celý infobox rozbíjí (rozšiřuje+prodlužuje). Bylo by možné přidat do všech článků s infoboxem a LocMap parametr float=center (pokud tam dosud není)? Konkrétně tímto nešvarem trpí především články s:

Předem díky za odpověď.--Maoman (diskuse) 27. 5. 2013, 08:26 (UTC)

Můžu se o to pokusit. Nevím ale, zda by nebylo čistější upravit šablonu LocMap, aby default pro parametr float byla hodnota center. --Pastorius (diskuse) 31. 5. 2013, 09:22 (UTC)
Díky za odpověď. Úprava šablony LocMap by byla určitě čistější a jednodušší, ale zjistil jsem, že několik set článků používá LocMap mimo Infobox (viz výsledek z CATSCAN2). Kdybychom nechali LocMap defaultně vycentrovat, udělalo by to na těchto stránkách paseku, což byl asi i důvod, proč má LocMap defaultně float=right, stejně jako třeba obrázky. A to je taky důvod, proč žádám o robotickou pomoc (akorát jsem se o tom zapomněl zmínit). Šlo by to tedy nějak udělat? --Maoman (diskuse) 31. 5. 2013, 10:19 (UTC)
Dobrá. Něco s tím udělám. --Pastorius (diskuse) 1. 6. 2013, 23:38 (UTC)
Zdravím, vidím, že PastoriBot už úspěšně vycentroval 441 map, díky moc!
Namátkou jsem zkontroloval asi 30 stránek a všechny byly OK kromě dvou - na stránkách Plechý a Riga se vložil řetězec 0= (LocMap|0=Česko, resp. LocMap|0=Lotyšsko) a LocMap teď na těchto stránkách obsahuje mapu světa. Dalo by se zkontrolovat, kde všude se něco podobného stalo a buď na to pustit bota nebo (pokud je takových stránek jenom pár) mi poslat seznam, abych to mohl ručně opravit?
Teď jsem si ještě všiml, že stránku Milíčovský les a rybníky (kterou jsem uvedl jako příklad špatného zarovnání) bot nenavštívil. Můžeš se na to prosím podívat?
Díky! --Maoman (diskuse) 2. 7. 2013, 10:50 (UTC)
Postupně to upravím všechno. Žere to ale čas. --Pastorius (diskuse) 6. 7. 2013, 22:01 (UTC)
Vidím, že si PastoriBot máknul - přes 2000 editací během zhruba 4 hodin!
Všechno vypadá OK, díky moc!
--Maoman (diskuse) 8. 7. 2013, 12:38 (UTC)
To ano. Určitě jsem protlačil svého bota mezi nejpilnější wikipedisty :) --Pastorius (diskuse) 8. 7. 2013, 13:46 (UTC)

Šablony fotbalových klubů[editovat zdroj]

Vyřešeno? To asi těžko. Pokud vidím, robot zpracoval asi 40 článků. Jen šablona {{Infobox Fotbalový klub gen}} se podle CatScanu vyskytovala ve 201 článcích. Šablona {{Infobox Fotbalový klub}} má pak 610 výskytů (tam je také třeba odstranit ty nadbytečné parametry a provést přejmenování). A ještě něco, parametr heslo se měl v šablonách {{Infobox Fotbalový klub}} přejmenovat, ne odstranit. V šablonách {{Infobox Fotbalový klub}} pak s tímto parametrem nedělat nic. Děkuji však za snahu. --Vachovec1 (diskuse) 16. 7. 2013, 17:00 (UTC)

Aha, teď vidím, že je hotovo v šablonách {{Infobox Fotbalový klub gen}}. Teď ještě šablony {{Infobox Fotbalový klub}} (odstranit nadbytečné parametry M, T, D, Tituly /jen s velkým T!/ a barvy a tu trojici tit1, tr1, tr2 přejmenovat, s parametry heslo/přezdívka či soutěž/liga tentokrát nic nedělat). Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 16. 7. 2013, 17:49 (UTC)
Parametry jsem předělal společně s tím. --Pastorius (diskuse) 16. 7. 2013, 17:51 (UTC)
Tak nejprve se omlouvám, jsem opravdu rád že jste se toho ujal, nechtěl jsem se vás nijak dotknout. Na ten parametr se ještě podívám, možná šlo o přehlédnutí z mé strany, u dalších článků to vypadá v pořádku. A ano, u šablon přejmenovávaných z {{Infobox Fotbalový klub gen}} je opravdu hotovo, zbývají nepřejmenované šablony. --Vachovec1 (diskuse) 16. 7. 2013, 18:00 (UTC)
OK. Omluva se přijímá. Spustil jsem robota na přejmenování a vymazání parametrů v nepřejmenovaných šablonách. :) --Pastorius (diskuse) 16. 7. 2013, 18:02 (UTC)
Dobrá práce. Ještě drobnost. Jde o duplicitu parametrů soutěž a liga. Zatímco v "přejmenovaných" šablonách je nyní používán výhradně parametr soutěž (a parametr liga byl odstraněn), v "nepřejmenovaných" je to parametr liga (a parametr soutěž zde téměř nenajdeme). Nepřejmenovaných šablon je více, takže navrhuji v šablonách přejmenovat (sjednotit) parametr soutěž na liga. Tedy obsahuje-li infobox parametr soutěž, tak 1) je-li parametr prázdný, odstranit, 2) je-li parametr neprázdný tak v případě, že existuje neprázdný parametr liga, rovněž smazat (duplicita, stačí jednou), jinak přejmenovat na parametr liga. Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 16. 7. 2013, 20:20 (UTC)
Udělám to ... --Pastorius (diskuse) 16. 7. 2013, 20:59 (UTC)
Kolega Chalim Kenabru mě upozornil na problém, kterého jsem si sám nevšiml. Bot vytvořil neznámé očíslované parametry - viz například [2], [3]. Pokůd to půjde mohlo by se to vyřešit v rámci předchozího požadavku. Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 17. 7. 2013, 07:44 (UTC)
Zjistil jsem příčinu, snad vám to pomůže. Mohou za to nadbytečná svislítka, která v kódu neměla co dělat. Váš bot v rámci "kosmetických úprav" přesouval svislítka z konce jednoho na začátek dalšího řádku (což je chvályhodné, svislítko patří zásadně na začátek, ne na konec řádku). Problém nastal, pokud nějaká položka byla chybně obložena svislítky z obou stran nebo pokud byl infobox ukončen nadbytečným svislítkem ( |}} ). S tím si bot nevěděl rady a tak vytvořil nový, očíslovaný parametr. S pozdravem. --Vachovec1 (diskuse) 17. 7. 2013, 08:08 (UTC)
Domnívám se, že postup bota byl korektní. Svislíko a nic znamená pro bota poziční (nepojmenovaný) parametr a ten je očíslovaný (první, pátý, dvanáctý). Základem bota je obecně používaná komponenta, která má v sobě toto chování zabudováné. Nemohu to žádným způsobem vypnout. Pokusím se to ještě jednou projít a tyto parametry odstraním. --Pastorius (diskuse) 18. 7. 2013, 12:53 (UTC)
Já to chápu, bot pracuje podle toho, jak je naprogramovaný. Tohle je spíš chyba těch, kdo vyplňovali ty infoboxy v článcích. Ono se to sice na vzhledu infoboxu v článku neprojeví, ale když se potom na to pustí bot, vyrojí se neočekávané problémy. --Vachovec1 (diskuse) 18. 7. 2013, 13:54 (UTC)
Technický dotaz. Vidím správně, že rušíte parametr liga (obsah se přesouvá na soutěž), takže to bude sjednoceno na soutěž a zmíněný parametr liga půjde zrušit (abych potom nezrušil špatný parametr)? --Vachovec1 (diskuse) 18. 7. 2013, 14:03 (UTC)
Ano. Udělal jsem to úplně stejně (spustil jsem ten samý kód) pro všechny šablony. Ty přejmenované i nepřejmenované. Všechny sjednocuji na "soutěž". V tuto chvíli by mělo být asi vše hotovo. Pokud budete potřebovat jakékoli další úpravy, ozvěte se. --Pastorius (diskuse) 18. 7. 2013, 20:31 (UTC)

Aktualizace špendlíků II[editovat zdroj]

Ahoj, mohli bychom tě za FČO zase poprosit o aktualizaci .klm? Pro výběr oblasti to je opravdu výborné. Díky --Packa (diskuse) 7. 9. 2013, 18:12 (UTC)

Je to tam. --Pastorius (diskuse) 15. 9. 2013, 19:41 (UTC)
Díky, jen jsme se asi neshodli, kde to bude. Já myslel na Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Foto českých obcí/Najdi si na Wikipedii nenafocené vesnice a tam vidím poslední pořád z 27.3. --Packa (diskuse) 15. 9. 2013, 20:27 (UTC)

mohl bych poprosit o aktualizaci mapky na Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Foto českých obcí/Najdi si na Wikipedii nenafocené vesnice - zde po kliknutí na odkaz Zobrazení KML v Mapách Google zde (verze září 2013) vidím neaktualizovanou mapku z března. Děkuji.--Petr1888 (diskuse) 17. 9. 2013, 18:24 (UTC)

Díky za doplnění, už jsem to pochopil. Ten dosavadní odkaz ze stránky FČO se jmenoval Ostatní špendíky Google Earth – takže tam jsem špendlíky FČO nehledal. Přejmenoval jsem ho. --Packa (diskuse) 20. 9. 2013, 08:13 (UTC)
Ještě jedna "maličkost": nahrál jsem si zářiový soubor FČO a viděl jsem tam špendlíky i u vesnic, které jsem fotil. Porovnal jsem si tedy ty soubory z března a září a kromě jedné souřadnice jsem v nich nenašel žádný rozdíl. Kouknul by ses na to, prosím? Dík --Packa (diskuse) 20. 9. 2013, 09:07 (UTC)
Kouknul jsem na to. Omlouvám se za mystifikaci, ale v současné době můj prográmek nefunguje. Může na to změna v kategorizaci článků. Ještě při zpracování v březnu existovala Kategorie:Okresy v Česku a její podkategorie byly jednotlivé okresy. Bohužel to někdo podivně změnil. Musím trochu pátrat, kde se dají nějak jednoduše zjistit všechny české okresy (bez toho, abych musel skoumat nějaký článek se seznamem). Až to zjistím a upravím program, dám vědět. --Pastorius (diskuse) 22. 9. 2013, 00:19 (UTC)
Díky moc, že zapátráš. Pokud nenajdeš jednoduché řešení, může to být myslím důvod tu kategorii obnovit, pokud není skutečně nějak systémově špatná. --Packa (diskuse) 22. 9. 2013, 10:59 (UTC)

Ahoj Pastorie, chtěl bych upozornit na můj dotaz (na náročnost vyzobání obcí bez fotografií), pokud jsi jej nezaregistroval. Jinak tu Znosim jsem již v souboru se zářijovými daty opravil. --Jan Polák (diskuse) 20. 9. 2013, 11:00 (UTC)

Prosím všechny špendlíkáře, aby zkontrolovali, zda špendlíky odpovídají jejich představám. Robůtka jsem opravil a aktualizoval soubor. K dotazu - nevím co dotaz přesně znamená, ale můj robůtek "vyzobává" obce a města, která nemají v infoboxu žádnou fotku. To je asi ono ne? --Pastorius (diskuse) 22. 9. 2013, 18:02 (UTC)
Vyzkoušel jsem a vypadá to v pořádku. Díky za rychlou opravu! --Packa (diskuse) 22. 9. 2013, 21:28 (UTC)

PastoriBot[editovat zdroj]

Dobrý den. Bylo by možné spustit Vašeho bota? Do seznamu jsem přidal nějaká přesměrování, která by mohla být snadno vyřešena. --Vlout (diskuse) 27. 1. 2014, 15:07 (UTC) -- Hotovo --Pastorius (diskuse) 16. 2. 2014, 18:17 (UTC)

Děkuji. Ovšem zdá se, že nenarovnal všechny odkazy (Právní subjektivita a Nemovitost). Je někde chyba? --Vlout (diskuse) 17. 2. 2014, 08:36 (UTC)
Nechci zabíhat do podrobností, ale je to tak, že robot se snaží úpravy nějak sdružovat, aby zbytečně nezvyšoval počty editací kvůli nějaké úpravě, která je z pohledu ostatních malicherná a týká se malého počtu stránek nebo pouze jedné úpravě na stránce. Všeho do času - určitě se časem dostane na všechny výskyty. --Pastorius (diskuse) 17. 2. 2014, 15:57 (UTC)
Rozumím, díky za vysvětlení. --Vlout (diskuse) 18. 2. 2014, 08:25 (UTC)

Aktualizace špendlíků III[editovat zdroj]

Dobrý den, bylo by možné opět se začátkem mediagrantu II aktualizovat špendlíky nevyfocených vesnic. Děkuji. --Petr1888 (diskuse) 27. 1. 2014, 16:35 (UTC)

bohužel mi nefunguje zobrazení v googlemapách v odkazu: Zobrazení KML v Mapách Google zde (verze únor 2014). --Petr1888 (diskuse) 16. 2. 2014, 18:25 (UTC)

  • bohužel zatím netuším, co za to může. Soubor KML se mi na desktopu v Google Earth zobrazuje bez problémů. --Pastorius (diskuse) 16. 2. 2014, 19:19 (UTC)

Dotaz na bota[editovat zdroj]

Ahoj, prosím mrkni na mou diskusi, jde o to, jestli:

  • bot dokáže zafixovat i text v ještě nezaložených článcích (červených odkazech),
  • je zatěžující přidávat i odkazy k zafixování, pokud je jejich počet menší než 3 (bot by je měl ignorovat)? Z návodu plyne zřejmě taková hesla nepřidávat.

Díky.--Kacir 3. 3. 2014, 12:59 (UTC)

Příbuzenství[editovat zdroj]

Hezký den, před dávnými časy jste do článku Příbuzenství vložil informace o různých možnostech jeho vzniku, mimo jiné i o „příbuzenství, které vzniká sociálním a kulturním vývojem“. Ta věta mi však nedává mnoho smyslu. Jak se mohu stát příbuzným prostřednictvím sociálního a kulturního vývoje? Měl jste snad na mysli, že tím vývojem se dospělo k dalším formám vzniku „pokrevního“ příbuzenství, a to pomocí adopce? Do článku v červnu přibyla v rámci kurzu VOŠ spousta dalších nejasných formulací, a tak se to snažím rozplést a uvést do srozumitelné podoby, včetně této starší informace. --Bazi (diskuse) 2. 9. 2014, 13:42 (UTC)

Já myslím, že v tom článku je to napsáno jasně. Adopce se forma, kterou vniká vztah, který má všechny znaky "pokrevního" příbuzenství. Prostřednictvím sociálního a kulturního vývoje nevzniká příbuzenství, ale právě ta adopce. Myslím, že tento typ vzniku příbuzenství nelze v článku pominout. Myslel jsem to právě tak, jak zní vaše otázka. Pokud vás napadá, jak to naformulovat přesněji, editujte. --Pastorius (diskuse) 2. 9. 2014, 21:12 (UTC)
Zkusil jsem to přeformulovat do zřetelnější podoby. --Bazi (diskuse) 2. 9. 2014, 22:04 (UTC)

Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Workshop/září 2014[editovat zdroj]

Děkuji za tvou/Vaši účast na fotografické dílně a prosím o laskavé vyplnění tohoto dotazníku. Pomůže nám to při přípravě dalších dílen. S pozdravem. --Gampe (diskuse) 8. 9. 2014, 08:55 (UTC)

Špendlíky[editovat zdroj]

Vyrob nám nové CHU, jestli můžeš.--Juandev (diskuse) 9. 9. 2014, 16:34 (UTC)

Rád, doufám jen, že CHU jsou chráněná území. --Pastorius (diskuse) 9. 9. 2014, 21:48 (UTC)

Ano, je to tak. Bohužel ten poslední sběr je poškozený. Když jsem to chtěl převést do GPX, tak to hlásilo chybu. Takže nemáme už dlouho nová data pro CHU. Díky.--Juandev (diskuse) 9. 9. 2014, 22:08 (UTC)

a jeto * KML soubor - Chráněná území

Wow, koukám, že jsi nám to i vybarvil:-)--Juandev (diskuse) 10. 9. 2014, 22:30 (UTC)

Prosba o zvážení nasazení bota[editovat zdroj]

Vážený Pastorie, jak budete mít čas, zkuste se podívat, zda by nebylo dobré nasadit bot na konverzi některých odkazů interwiki směrem od Procesor na Centrální procesorová jednotka.

Možným problémem může být nepřesnost původního článku Procesor. Ten byl nyní změněn na rozcestník (CPU-GPU-DSP).

Děkuji. S pozdravem Omikrofan (diskuse) 21. 9. 2014, 15:43 (UTC).

Této věci se můj robot nevěnuje. Díval jsem na do wikidat https://www.wikidata.org/wiki/Q5300 a tam už je jazykový odkaz na Centrální procesorová jednotka. Domnívám se, že tím je problém vyřešen a ostatní jazykové odkazy jsou tím pádem správně. --Pastorius (diskuse) 21. 9. 2014, 22:57 (UTC)

Nová verze mapy[editovat zdroj]

Ahoj, díky za očekávanou novou verzi mapy. Zase se mám čím kochat a můžu plánovat další cesty. Zjistil jsem ale, že v mém okolí z mapy zmizely i obce, které vyfocené nejsou a jsou shodou okolností blízko mých uskutečněných i plánovaných cest. Namátkou: Rudice (UH), Přečkovice, Mouřínov (VY), Rohov (OP), Moravský Žižkov (BV), Chlum (Zlín), Nětčice (Zdounky) a některé další, je toho asi víc. Nechci ti kazit radost z perfektní práce, jejíž technickou obtížnost obdivuju, ale nějaká chybička se vloudila... Palickap (diskuse) 22. 9. 2014, 08:43 (UTC)

Díky za upozornění. Prověřím, upravím, vydám novou verzi. --Pastorius (diskuse) 22. 9. 2014, 09:23 (UTC)
Ještě jednou díky. Opraveno. Podařilo se mi v kódu nechat výhybku pro testování a tak se toho ve skutečnosti zapsalo velmi málo. Nová verze snad bude v pořádku. Pokud se ti cokoliv nebude zdát, ozvi se. --Pastorius (diskuse) 22. 9. 2014, 18:14 (UTC)
To koukám, jak jsi to rychle zvládl. Gratuluju a díky.Palickap (diskuse) 24. 9. 2014, 19:18 (UTC)

Nová verze mapy pro chráněná území[editovat zdroj]

Ahoj Pastorie, ta mapa je naprosto super a moc díky za její aktualizaci. Měl bych akorát malý návrh na vylepšení, všiml jsem si, že přírodní památky a památné stromy mají stejný symbol, bylo by fajn to rozlišit, jako je tomu o ostatních chráněných územích jiným symbolem. Stává se mi, že nyní, když hledám, kam jet, míchám dohromady památné stromy a přírodní památky. Myslíš, že by sis našel čas na vygenerování nové mapy, kde by tohle bylo odlišeno? Předem díky za odpověď a jsem s pozdravem --Chmee2 (diskuse) 9. 10. 2014, 19:15 (UTC)

Upraveno, vygenerováno. --Pastorius (diskuse) 10. 10. 2014, 22:40 (UTC)
Díky ti moc, nyní to vypadá naprosto fantasticky! :) Ještě mne napadlo, jen pro zajímavost, nebyl bys schopen při generování v průběhu času vždy zjistit, jaká je změna stavu? Kolik území či památných stromů bylo nafoceno? Možná by to byl zajímavý údaj jen tak pro nás (i pro focení vesnic), abychom viděli, jak rychle nám to jde od ruky. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 11. 10. 2014, 10:43 (UTC)
To je určitě možné. Nevím ale, jak takovou informaci prezentovat. Jako nějakou tabulku, nebo graf? Jak takovou informaci členit? Celkem? Po okresech? Jinak? --Pastorius (diskuse) 11. 10. 2014, 11:57 (UTC)
Já bych asi volil formu tabulky pro jednotlivé okresy (v případě chráněných území bych vyčlenil chráněná území a stromy od sebe a měl tak pro každý okres 2 hodnoty) a celkem (opět dvě hodnoty). U obcí si myslím, že by se hodilo mít jen okresy a celkem s jednou položkou, ale třeba lidi z FČO by přišli na nějaký další záznam, který by byl vhodný. Kdybys měl tedy chuť takovou věc zveřejňovat, byl bych moc rád :) S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 11. 10. 2014, 21:04 (UTC)

V aktualizovaném souboru ustřelily Památné lípy Na Vrších. Na vině byly chybně zadané souřadnice v článku. Již jsem je opravil. Bylo by, prosím, možné aktualizovat též mapové soubory? Díky. --Jan Polák (diskuse) 12. 10. 2014, 23:34 (UTC)¨

Hotovo --Pastorius (diskuse) 14. 10. 2014, 20:24 (UTC)

Odkaz na špendlíkové Mapy.cz[editovat zdroj]

Bylo by, Pastorie, prosím možné přidat do stránky „Špendíky Google Earth“ odkaz i na Mapy.cz, kterou připravil kolega Jklamo? Předem díky. Nechci tu stránku editovat sám, bez domluvy. --Jan Polák (diskuse) 2. 11. 2014, 21:22 (UTC)

Asi by to možné bylo, ale nevím jak. Když se dívám na testovací stránku, tak je to udělané pomocí java scriptu, nikoliv pomocí URL. Potřeboval bych nějakou nápovědu, jak to udělat. :) --Pastorius (diskuse) 3. 11. 2014, 13:27 (UTC)

aktualizace špendlíků obcí[editovat zdroj]

Chtěl jsem poprosit s prodlužujícím se denním světlem o aktualizaci špendlíků na mapě českých obcí. Děkuji. --Petr1888 (diskuse) 5. 2. 2015, 09:28 (CET)Odpovědět

Fotoworkshop Hanspaulka a Baba[editovat zdroj]

--Gampe (diskuse) 15. 3. 2015, 11:50 (CET)Odpovědět

Špendlíky-pomoc[editovat zdroj]

Ahoj, omlouvám se za svou neznalost. Poté, co se mi u špendlíkové mapy zobrazuje jen severní Amerika, jsem pochopil, že si tam musím něco upravit. Vím, že to, co je pod tím, je návod na příslušnou úpravu. Začátek bych chápal, ale nerozumím těmto krokům:

zapište obsah poznámkového bloku do souboru s příponou .kml

před zápisem nezapomeňte změnit způsob kódování na UTF-8

Kde je ten soubor s příponou .kml? Jak ho najdu? Kam ten obsah z poznámkového bloku vložím? Jak změním způsob kódování?

Díky za pomoc. Na tvou mapu jsem si už zvykl a bez ní si další cesty už moc neumím představit.

Palickap (diskuse) 23. 3. 2015, 13:19 (CET)Odpovědět

doporučuji využít odkazy na mapy.cz na stránce [4]--77.236.222.13 25. 3. 2015, 10:49 (CET)Odpovědět

Důlní[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Důlní. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 12. 2015, 15:17 (CEST)Odpovědět

Hmmm. Nepamatuji si, že bych kdy nějaké článek toho jména psal. --Pastorius (diskuse) 22. 12. 2015, 20:23 (CET)Odpovědět

Rusikum[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Rusikum. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 19:01 (CEST)Odpovědět

Dancing[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Dancing. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 20:14 (CEST)Odpovědět

Bačkory[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Bačkory. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 20:32 (CEST)Odpovědět

Článek byl rozšířen a smazání pro přílišnou krátkost by mu tak již hrozit nemělo. S pozdravem --11. 3. 2016, 09:41 (CET), Utar (diskuse)

Perzifláž[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Perzifláž. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 13. 3. 2016, 12:46 (CEST)Odpovědět

Duše (hudba)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Duše (hudba). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 13. 3. 2016, 12:47 (CEST)Odpovědět

subst:Významnost[editovat zdroj]

Dobrý den, když do článku vkládáte šablonu Významnost (a nebo jiné urgentní šablony), nezapomeňte prosím upozornit i autora stránky na jeho diskusní stránce. Autora článku Požár mlýna jsem již dovolil upozornit za Vás. S pozdravem --Kabat7cz (diskuse) 17. 6. 2016, 19:33 (CEST)Odpovědět

špendlíková mapa nenafocených obcí[editovat zdroj]

Chtěl bych poprosit o aktualizaci špendlíkové mapy nenafocených obcí. děkuji.--Petr1888 (diskuse) 27. 7. 2016, 09:05 (CEST)Odpovědět

Literární věda[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Literární věda. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jenda H. (diskuse) 22. 9. 2016, 13:05 (CEST)Odpovědět

Scenárista[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Scenárista. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 11. 11. 2016, 18:45 (CET)Odpovědět

Nenafocené CHU[editovat zdroj]

Ahoj,

chci se zeptat, podle jakých parametrů se dělá nenafocené CHU? Min. 1 fotka v kategorii, nebo jak. Přibyli nám seznamy dalších typů chu, tak jsem chtěl poprosit, jestli by se dali zahrnout, až budeš pouštět bota. A otázka, co k tomu potřebuješ.--Juandev (diskuse) 6. 1. 2017, 20:52 (CET)Odpovědět

Ahoj. Podívám se na to. Potřeboval bych k tomu odkaz na jednoho nového zástupce CHU. Zbytek snad vykoukám. --Pastorius (diskuse) 7. 1. 2017, 10:06 (CET)Odpovědět

Zástupci CHU jsem mylel např. zařazení přírodních parků, které v předchozím nebyly např.--Juandev (diskuse) 7. 1. 2017, 11:38 (CET)Odpovědět
Ted ale koukám, že je tam celkem nafocíno - tak to nebudeme komplikovat.--Juandev (diskuse) 9. 1. 2017, 19:04 (CET)Odpovědět
Ok. Taky jsem koukal. --Pastorius (diskuse) 9. 1. 2017, 21:15 (CET)Odpovědět

Narovnání přesměrování botem[editovat zdroj]

Zdravím,

v článku Státy USA provedl Váš bot úpravu [[Phoenix (Arizona)|Phoenix]] -> [[Phoenix|Phoenix]] – nevím, jak často taková situace nastává, ale určitě by šlo ošéfovat, aby tam ten argument zbytečně nezůstával, pokud je stejný. :)--TFerenczy (diskuse) 9. 1. 2017, 22:26 (CET)Odpovědět

10. let běhu WikiProjektu Fotografování - pojďme to oslavit[editovat zdroj]

Ahoj, rád bych tě pozval na oslavu tak trochu utajeného výročí, 10 let fungování WikiProjektu Fotografování, která proběhne na wikisrazu 20. února 2017 v podniku Respublica v Praze. Je to až k nevíře, že ten projekt běží samospádem tak dlouho a to díky nadšencům, kteří pořizují fotografie světa okolo sebe - tedy jinými slovy, i díky tvému úsilí :) Za těch 10 let se nám podařilo vyfotografovat spoustu míst a předmětů (samozřejmě v posledních letech hlavně díky řadě nástupců tohoto projektu), vlivem čehož je česká Wikipedie mnohem zajímavějším a barvitějším dílem. A to je něco, co si určitě malou oslavu zaslouží :)

Budeme s Packou moc rádi, když se na oslavu sejdeme v hojném počtu a společně zavzpomínáme na naše počátky, úspěchy či srandovní historky z fotografování ;) Budu se těšit případně na viděnou. --Chmee2 (diskuse) 13. 2. 2017, 17:12 (CET)Odpovědět

Přejmenování kategorie[editovat zdroj]

Upozorňuji na přesun Kategorie:Monitoring:Infobox obec. JAn (diskuse) 6. 3. 2017, 13:51 (CET)Odpovědět

Bíletín[editovat zdroj]

Dobrý den. Asi před rokem jste přesunul článek Bíletín na „Biletín“ s tím, že jde o správný název. Jste si ale jistý? Český statistický úřad má variantu s dlouhým i (srov. mapu), stejně tak Územně identifikační registr (zde). --Vlout (diskuse) 17. 6. 2017, 23:40 (CEST)Odpovědět

V diskusi v daném článku kolega ŠJů uvedl pádné argumenty pro přesun, takže problém je myslím vyřešen. --Vlout (diskuse) 18. 6. 2017, 15:58 (CEST)Odpovědět

Fix Latishy Chan a Sestini Hlaváčkové[editovat zdroj]

Ahoj, už jsem na podstránku k narovnání názvů dlouho nic nepřidal a vidím, že bot stále fixuje. Píšu přímo sem na diskusi, protože bych chtěl požádat o vyřízení do konce ledna, kdy ještě bude doba k ideální fixaci a ev. pár nových hesel bude možné snadno opravit a zkontrolovat.
Od ledna 2018 začala hrát Čan Jung-žan pod jménem „Latisha Chan“ a Andrea Hlaváčková jako Andrea Sestini Hlaváčková.
Pokud by to bylo možné, prosím o zafixování všech výskytů:

  • [[Čan Jung-žan]] → [[Latisha Chan|Čan Jung-žan]]
  • [[Čan Jung-žan|nějaký text]] [5] → [[Latisha Chan|nějaký text]] (lze to?)
  • [[Andrea Hlaváčková]] → [[Andrea Sestini Hlaváčková|Andrea Hlaváčková]]
  • [[Andrea Hlaváčková|nějaký text]] [6] → [[Andrea Sestini Hlaváčková|nějaký text]]

Jména tenistů uvádíme taková, pod jakými hrají na okruzích, tj. při změně přesouváme Stanislas WawrinkaStan Wawrinka. Jestliže i po sňatku zůstalo příjmení na okruzích nezměno, zůstává – Dominika Cibulková. Díky.--Kacir 4. 1. 2018, 14:43 (CET)Odpovědět

Všiml jsem si požadavku a jakožto botovodič začátečník jsem zkusil první odrážku. Snad to teď jede ok. --Harold (diskuse) 4. 1. 2018, 19:20 (CET)Odpovědět
Robota jsem si všiml ve sledovaných heslech, takže díky za rychlou reakci a provedení. Jede to dobře, tady např. bot nenahradil všechny výskyty, což – nyní mi došlo – bude souviset s nastavením náhrady jen 1. varianty [[Čan Jung-žan]].--Kacir 5. 1. 2018, 00:54 (CET)Odpovědět
Ano, bral jsem jen ten první případ (ten je hotov). Pokud se toho mezitím nikdo nechopí, tak bych zbytek udělal dnes odpoledne/večer. --Harold (diskuse) 5. 1. 2018, 07:22 (CET)Odpovědět
Díky.--Kacir 5. 1. 2018, 14:39 (CET)Odpovědět

@Kacir: Vše hotovo. --Harold (diskuse) 6. 1. 2018, 11:46 (CET)Odpovědět

Ještě jednou dík za bleskové vyřízení.--Kacir 6. 1. 2018, 19:35 (CET)Odpovědět

Sběr dat[editovat zdroj]

Ahoj,

díky za nové špendlíky FČO. Chci se ale zeptat, koukám na okres Klatovy a vidím, že jsme při naší Wikiexpedici spoutu věcí opomněli. Přitom jsem měl pocit, že máme všechny. Teď když koukám na ty, které jsme vůbec neměli v seznamu sídel, tak vidím, že jsou v jiných kategoriích u kterých jsme ani netušili, že exitují (třeba Sídla v Šumavském podhůří) a jsou zařazeny v jiném kategorizačním stromu než ostatní. Jak ty pořízuješ seznam všech sídel?--Juandev (diskuse) 15. 2. 2018, 21:46 (CET)Odpovědět

Ahoj Juandev. Rád tě prozradím tajemství wikibota.

Základním seznamem je Kategorie:Seznamy katastrálních území v Česku podle okresů. Postupně se prochází jednotlivé okresy a v okresech jednotlivá katastrální území a podle tohoto seznamu hledám konkrétní články a infoboxy v nich.

Pak jsem objevil ještě jednu možnost, jak získávat seznam nevyfocených - před wikidata a SPARQL [7] a [8]

Pastorius (diskuse) 19. 2. 2018, 23:17 (CET)Odpovědět

Revize opatření[editovat zdroj]

Dobrý den, navrhl jsem zrušení doposud platného opatření vůči Vám:

S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 24. 7. 2018, 23:24 (CEST)Odpovědět

Žádost byla uzavřena a opatření platné vůči Vám bylo zrušeno. --Martin Urbanec (diskuse) 14. 8. 2018, 00:20 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na Fotoworkshop[editovat zdroj]

Čau, 14. – 16. září 2018 se koná fotoworkshop v Novém Městě. --Juandev (diskuse) 17. 8. 2018, 11:17 (CEST)Odpovědět

No a nechceš tam říct něco o tvorbě špendlíků?--Juandev (diskuse) 24. 8. 2018, 10:28 (CEST)Odpovědět

Očkování proti anthraxu[editovat zdroj]

Milý Pastorie, našel jsem tvůj dávný článek Očkování proti anthraxu. Není z něj zřejmé, o čem pojednává (resp. popisuje Pasteurovy pokusy spíše než samotné očkování). --Vojtěch Dostál (diskuse) 19. 11. 2018, 13:59 (CET)Odpovědět

SPARQL na FWS[editovat zdroj]

Čau, nechceš zase dorazit na Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Workshop/září 2019/Program#Fotoworkshop a dát nám opáčko ze SPARQL. Ta loňská ukázka byla hodně přínosná.--Juandev (diskuse) 10. 8. 2019, 21:24 (CEST)Odpovědět

Díky za upozornění. Prozkoumám, jak jsem na tom časově s navrženým termínem. Pokud to bude možné, určitě vás rád opět uvidím a můžeme si dát i opáčko SPARQLu. Pastorius (diskuse) 11. 8. 2019, 02:21 (CEST)Odpovědět

Program FWS[editovat zdroj]

Čau,

mohl by si zapsat do programu FWS co tě zajímá. Aby jsme věděli co se dostane do programu s předstihem a nemuseli to řešit ze dne na den. díky! --Juandev (diskuse) 4. 9. 2019, 19:23 (CEST)Odpovědět