Diskuse s wikipedistou:Palickap

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Vidím, že přidáváte pěkné obrázky, které jste sám(a) nahrál(a) na Commons, tak Vám za ně děkuji a přeji, ať se Vám editování daří! --Wespecz 5. 6. 2010, 19:37 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Wespecz 20. 6. 2010, 13:08 (UTC)

Shrnování editací[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. K123456 7. 7. 2010, 12:04 (UTC)

Skutečně vás moc prosím, vyplňujte shrnutí editace i v případě malých změn. Ušetříte tak wikipedistům, kteří mají v seznamu sledovaných stránek několik tisíc položek, spoustu práce. Pokud například do článku přidáváte šablonu {{Commonscat}}, jednoduše ji zkopírujte i do shrnutí editace. Díky i za ostatní wikipedisty. magairlín 8. 9. 2010, 15:43 (UTC)

Fotocesta[editovat zdroj]

Čau, jseš si jistý, že jsi svoji fotocestu vložil do správné tabulky? Tady nejde o to kdy jsi ji uskutečnil, ale kdy jsi poslal zprávu o cestě. Čili pokud si neposlal zprávu o cestě tak patří do aktuální tabulky třetího běhu.--Juan de Vojníkov 26. 9. 2010, 07:54 (UTC)

Vlajky a znaky[editovat zdroj]

Zdravím, předně díky za vlajky a znaky, avšak obce bez vlajek a znaků jsou kategorizovány pomocí šablon {{OBV}} a {{OBZ}}, které značí, že vlajka a znak ještě není vložen, proto prosím Vás, až budete dále vkládat vlajku a znak, aby jste z článku tyto šablony odstranil a mohl být Kategorie:Obce bez vlajky a Kategorie:Obce bez znaku aktuální. Předem díky --Elm 7. 2. 2011, 20:13 (UTC)

Pozvánka na sraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

2. (snad) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 20. června 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Limojoe 19. 6. 2011, 14:05 (UTC)

Focení chráněných území[editovat zdroj]

Ahoj, předně moc díky za tvoje fotografie chráněných území, které nahráváš. Chtěl bych se tě jen optat, všiml jsem si, že často nahráváš jen jednu, či dvě fotky z dané lokality, přijde mi to jako škoda, nestálo by zato nahrávat takových fotografií více? Pokud je problém to, že se ti nedaří nahrávat větší množství skrze rozhraní Commons, znáš Commonist? Nástroj na nahrávání fotografií. Taktéž je super, když jsou fotky osazeny georeferencemi, tedy informací o GPS pozici, kde stál fotograf. K tomu se dá zase využívat tzv. geolocator, více viz odkaz. Kdybys chtěl s jakýmkoliv z těchto nástrojů poradit, napiš a rád je vysvětlím. Rozhodně oba dva dost umí ušetřit práci a zvýšit informační hodnotu fotografie. S pozdravem --Chmee2 6. 7. 2011, 20:18 (UTC)

Focení českých obcí: šablona Mediagrantu[editovat zdroj]

Milý kolego, jen bych chtěl upozornit, že je nutné k fotografiím foceným v rámci projektu Focení českých obcí doplnit šablonu {{Mediagrant|Foto českých obcí}}. Ostatně viz návod v části Po cestě a tamní bod číslo 7.--Jan Polák (diskuse) 17. 6. 2012, 21:10 (UTC)

Řád České republiky[editovat zdroj]

„Řád České republiky“

Zdravím! Sleduji Vaše pilné počínání při doplňování fotek do článků o obcích. Chtěla bych Vám za to prostřednictvím udělení Řádu České republiky moc poděkovat. Těším se na další Vaše příspěvky! Mimochodem nechtěl byste se zapojit do WikiProjektu České obce? Vše nej přeje --Jana Lánová (diskuse) 26. 7. 2012, 14:57 (UTC)

Socha anděla v Lutíně[editovat zdroj]

Dobrý den, myslím si, že File:Lutín, socha anděla.jpg je kopie, protože to podle fotky tak vypadá. Přidal jsem to do popisu fotky. Nejsem si tím však jistý. Takže jestli to můžete nějak ověřit, budu rád. Děkuji za spolupráci. --snek01 17. 9. 2012, 12:30 (UTC)

Odkaz na commons[editovat zdroj]

Ahoj, jen drobnost .. odkaz do šablony na stránce stačí zadat takhle. Pěkný den. --Krochoman (diskuse) 27. 2. 2013, 09:54 (UTC)

Duplikace odkazů na Commons[editovat zdroj]

Všiml jste si, že odkaz na Commons obsahuje infobox?--Juandev (diskuse) 30. 5. 2013, 06:26 (UTC)

[1] Díky za fotku, nemáte jich této vesnice a okolí náhodu více? --Ladin (diskuse) 27. 9. 2013, 21:34 (UTC)

Ahoj, poděkujte přispěvateli Mroud.brown z projektu Wiki Loves Monuments. Přidal tam i fotku ze Zlobic. Já jsem jen umístil fotky ke článkům na wikipedii. Je ale fakt, že jsem se do tohoto kraje chystal a západní okolí Kroměříže jsem chtěl fotit. Byl jsem tam před pár lety, ale to jsem na wiki ještě nic nedělal a nefotil. Letos vzhledem k počasí už nepojedu, snad na jaře. Palickap (diskuse) 27. 9. 2013, 21:51 (UTC)
Ok, díky za info. Toho jsem si nevšiml. --Ladin (diskuse) 27. 9. 2013, 22:01 (UTC)

Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Workshop/září 2014[editovat zdroj]

Děkuji za tvou/Vaši účast na fotografické dílně a prosím o laskavé vyplnění tohoto dotazníku. Pomůže nám to při přípravě dalších dílen. S pozdravem. --Gampe (diskuse) 8. 9. 2014, 08:53 (UTC)

Fotoworkshop Hanspaulka a Baba[editovat zdroj]

--Gampe (diskuse) 15. 3. 2015, 11:50 (CET)Odpovědět

Poděkování[editovat zdroj]

„Řád bystrého oka“

Ahoj, chtěl bych Ti poděkovat za tvé fotografie. --JirkaSv (diskuse) 27. 9. 2016, 23:39 (CEST)Odpovědět

Ahoj, děkuji za poděkování. Je to milé a vážím si toho. Palickap (diskuse)

Udělátka na Commons[editovat zdroj]

Pokud máte nějaké udělátka co používáte na Commons, připravte si demonstraci a kdyžtak to zapište do tabulky.--Juandev (diskuse) 3. 10. 2016, 16:50 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na Wikiexpedici[editovat zdroj]

Ahoj,

nechceš jet s námi o Velikonocích jet fotit? Určitě tam budou i kulturní památky.--Juandev (diskuse) 25. 3. 2017, 21:27 (CET)Odpovědět

Ahoj, právě jsem se vrátil z první letošní cesty. Uzavřel jsem dva okresy a trochu mně z toho bolí hlava. Nabídku musím s díky odmítnout. Máme na ten termín s manželkou objednaný wellness pobyt v Třešti. To víš, že si beru i foťák. Jindy rád, ale raději někde blíž. Pozdravy všem a zdar vaší činnosti! Palickap (diskuse) 25. 3. 2017, 21:51 (CET)Odpovědět

Tak si to tam užijte. --Juandev (diskuse) 26. 3. 2017, 09:15 (CEST)Odpovědět

Lipová[editovat zdroj]

Zdravím, nejsou v hesle Lipová (okres Zlín) vloženy omylem fotografie z Haluzic??--OISV (diskuse) 4. 5. 2018, 22:47 (CEST)Odpovědět

Ahoj, dík, správný postřeh - jen jsem si tam zkopíroval ty Haluzice jako vzor a omylem jsem to odklikl. Ale opravil jsem to za 4 minuty, ta kontrola tu funguje ale hodně rychle :-) Palickap (diskuse) 4. 5. 2018, 22:53 (CEST)Odpovědět

Seznam uměleckých realizací z období socialismu v Kroměříži[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, jak jste zvelebil článek Seznam kulturních památek v Kroměříži - pokud byste byl ochoten se ujmout (dotvořením textu nebo doplněním fotografií) i podobného seznamu děl z doby nedávno minulé, který jsem teď narychlo jaksi založil (Seznam uměleckých realizací z období socialismu v Kroměříži), budu jen rád! Nejde mi určitě o žádnou adoraci komunismu, ale některá ta díla mi přijdou zajímavá, a hlavně mi přijde zajímavé to, že chodíme kolem a třeba já jsem doteď, kdy jsem na to narazil na Facebooku, nevěděl, jak se ty dvě věci na Bělidlech jmenují, a nikdy jsem se ani nezamyslel nad tím, co asi mají symbolizovat. Hlavně je to taky součást naší minulosti, vzpomínek a tak, tak to beru. Pěkný den, --Jiří Janíček (diskuse) 10. 1. 2020, 01:12 (CET)Odpovědět

Dobrý den, ten Váš projekt je i pro mě zajímavý. Bohužel nejsem z Kroměříže, jen se tam párkrát do roka dostanu. O dalších památkách tohoto typu bohužel nevím, ale začnu se o ně zajímat a aspoň příležitostně něco vyfotím. Na wikipedii se věnuju zatím téměř výhradně dodávání fotek do článků a vytváření a naplňování kategorií na commons. S texty je to zatím horší, ale láká mě to. Každopádně sorelu povedu z patrnosti. Srdečně zdravím. Palickap (diskuse) 10. 1. 2020, 16:36 (CET)Odpovědět

Ski park Osvětimany[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za fotografii z Osvětiman. Navrhuji zvážit, zda by nebylo lepší ji na Commons přejmenovat a místo odkazu na jméno žijící osoby použít číslo /č.ev. 202/. Až někdo bude psát o organizacích, které v budově sídlí, třeba Vaši fotografii použije /Nadační fond Prezidenta republiky Ing. Miloše Zemana, Nadační fond Ivany Zemanové, Přátelé Miloše Zemana, z.s., .../. Snad jednou někdo nafotí celý areál, včetně "rybníčku". S pozdravem, JanSuchy (diskuse) 5. 5. 2020, 19:09 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Změna pravidel Fotíme Česko a Foto českých obcí[editovat zdroj]

Dobrý den, Chtěl bych vás informovat, že v projektech Fotíme Česko a Foto Českých obcí (do nichž jste se v minulých letech zapojil/a) došlo k úpravě pravidel týkající se proplacení nákladů. Nově lze žádat o proplacení fotografií ne starších než tři měsíce. Zároveň je nutné odeslat k proplacení všechny tikety nejpozději k 15. prosinci daného kalendářního roku.

K této úpravě pravidel přistupujeme z důvodu usnadnění administrativy, zpracování a účetní náročnosti dlouhodobě otevřených tiketů. Tato změna pravidel vstupuje v platnost ihned. Nejpozději v květnu budeme uzavírat tikety s fotografiemi z ledna tohoto roku. Od května už bude platit maximální 3 měsíční "stáří" fotografií.

Pravidla proplacení nákladů naleznete na stránce Wikipedie:Fotíme Česko/Proplacení cesty.

S přáním dobrého světla, --Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 21. 2. 2024, 15:33 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět