Diskuse s wikipedistou:Pan BMP

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

/archiv1

Askold a Dir[editovat zdroj]

Díky za pomoc. Já tyhle technické věci prakticky vůbec nechápu - jednou udělat poznámky dovedu, jindy to nejde. Pokyn přidejte kategorie, je pro mě téměř nesrozumitelný, ale jednu jsem přidat přece jen zvládla. --Di 19. 2. 2012, 09:40 (UTC)

Není zač, já zase neruzumím historii, takže nechci článek příliš upravovat, abych tam nezavlekl nějaké faktické chyby, naštěstí se snad nejdou kolegové, kteří případné chybějící drobnosti doplní...--pan BMP 19. 2. 2012, 10:30 (UTC)

Filmy roku XXXX[editovat zdroj]

Ahoj, můžu se zeptat na změnu kategorie u článku Svatý Václav (film)? Filmy/seriály/hudební alba/knihy/atd. se tu kategorizují podle roku premiéry/vydání, nikoliv podle roku natočení/napsání, což je většinou ne moc podstatná informace (i když najdou se výjimky). Pokud máš informace, že film měl premiéru v roce 1929, pak OK. --Harold (diskuse) 12. 3. 2012, 22:40 (UTC)

Jsem nějak přehlédl druhou větu :) ... vycházel z csfd, první věty a předpokladu že to stihli uvést při oslavách jubilea... --pan BMP (diskuse) 12. 3. 2012, 22:46 (UTC)
Jasný, já jsem radši ten úvod trochu upravil. --Harold (diskuse) 12. 3. 2012, 22:52 (UTC)

OMLTARTTC[editovat zdroj]

Aniž bych se chtěl angažovat v té debatě o vhodné hustotě odkazů v textu, chtěl bych poprosit příště o srozumitelnější shrnutí editace. Tahle zkratka není rozhodně nějak vžitá, nejlépe by to bylo bez zkratky či doplnit odkazem někam do pravidel či nápovědy, kde se to řeší. Myšleno do českých pravidel, neodrazujme zbytečně editory, kteří třeba anglicky neumí. --Tchoř (diskuse) 26. 3. 2012, 00:28 (UTC)

OK, v hlavním jmenném prostoru jsem to pokud vím nikdy nepoužil a ani jsem to neměl v plánu. ČT sleduje spíše omezená skupina zkušenějších editorů, která se snad dovtípí, možná až poté, co změnu pro jistotu zkontrolují, ale pokud cokoli co jde na hlavní stranu zkontroluje někdo další, je to jen dobře :)--pan BMP (diskuse) 26. 3. 2012, 00:51 (UTC)

Hudební alba podle jazyka[editovat zdroj]

Ahoj, koukni prosím na diskusi zde ať to případně můžeme (...můžu) začít přidávat. Doporučuji přečíst i odkazovanou diskusi u Harolda. Předem díky. — Marek Koudelka (diskuse) 1. 9. 2012, 11:41 (UTC)

Revert ve článku Praha[editovat zdroj]

Je prosím tato editace v pořádku? Kam by ten link měl správně vést?

Jo a děkuju moc za revert, evidentně jsem svůj drobný linkfix omylem provedl do staré verze, kterou jsem měl otevřenou, protože na ni vedl link z diskuze, která kritizovala vložení zmínky o hantecu do úvodu článku :-(((((( --Pavel Jelínek (diskuse) 2. 9. 2012, 11:42 (UTC)

Bohužel jsem v té staré verzi nepoznal co jste vlastně fixoval a tak jsem to revertoval celé. Takhle je to asi v pořádku.--pan BMP (diskuse) 2. 9. 2012, 12:54 (UTC)
Udělal jste to zcela správně. Váš postup byl jediný možný, protože najít v tom obrovském počtu změněných odstavců tu konstruktivní změnu by bylo těžší než hledat jehlu ve stovce velkých kupek sena :-))) Pěkný den --Pavel Jelínek (diskuse) 2. 9. 2012, 13:21 (UTC)

Kytlice je hlavně oblečení, viz zde [1]. Dokonce na toto téma existuje hezký vtip...já jsem ve fraku...a já zase Kytlici.-:)))--Mirek256 11. 9. 2012, 07:58 (UTC)

...já se jen snažil nalinkovat existující "osiřelý" článek, pokud budete zakládat rozcestník nebo článek o oděvu tak to změňte, jak bude potřeba...--pan BMP (diskuse) 11. 9. 2012, 08:14 (UTC)

Chlum-Kozlov[editovat zdroj]

Dobrý den, měl bych takovou prosbičku: U článku o pozústatcích hrádku Chlum-Kozlov vyvstaly určité pochybnosti o některých údajích (souřadnice, barva turisticky značené cesty). Nabyl jsem dojmu (snad se nepletu), že zrovna Vy z toho místa osobní zkušenost máte. Mohl byste se, až bude chvilka času, prosím případně podívat na Diskuse:Chlum-Kozlov a pomohl tu nejistotu rozseknout? Předem moc děkuji za součinnost. --Miaow Miaow (diskuse) 15. 11. 2012, 11:42 (UTC)

Personality rights[editovat zdroj]

Dobrý den, za odkaz na šablonu děkuji, ale nešlo tu primárně o způsob využití souboru nahraného na WC. U portrétu se dá předpokládat, že ho využije nejspíše jiná jazyková verze za stejným účelem. Diskusi jsem vyvolal poté, co jeden wikipedista třikrát vyměnil údaj o datu narození pod portrétem za šablonu zobrazující věk dámy. Chtěl jsem si ověřit, zda tu existuje dobrá vůle respektovat jisté pro mne závazné společenské konvence. Zatím se zdá, že převažují názory fundamentalistů, kteří takové jemnosti nechápou nebo neuznávají. Zařídím se podle toho a zatím žádné další portréty neuvolním.--NoJin (diskuse) 25. 1. 2013, 21:31 (UTC)

úhelnatý kysličník[editovat zdroj]

Zdravím, odkazy směřující na http://www.mnof.cz/ v Otrava oxidem uhelnatýmjsou už nefční. Nevím, jak se dostat k původním a smazat jsem je natvrdo nechtěl. Díky--DRobert (diskuse) 3. 12. 2013, 00:00 (UTC)

Zdravím Vás, toho jsem si nevšiml. Obávám se, že dostat se k původním dokumentům nepůjde. Adresa pdf ve webarchivu není a na stránkách mnof pod jiným názvem asi také nebude.--pan BMP (napište mi) 4. 12. 2013, 09:55 (UTC)

šablona kW na k[editovat zdroj]

Dobrý den, bylo by prosím možné upravit šablonu {{KW na k}} tak, aby bylo možné použít vstup s desetinnou čárkou? V současnosti si poradí s desetinnou tečkou, ale to úpně neodpovídá lokálním zvyklostem. Zkusil bych to opravit sám, ale zatím jsem ještě nestačil proniknout do tvorby a úprav strojových šablon. --MestskyVlk (diskuse) 18. 4. 2022, 15:22 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, šablona vezme vstup a vynásobí ho příslušnou konstantou a zobrazí obě čísla - Wikipedia "under the hood" používá k oddělení desetin vždy tečku. Šablona vznikla pro potřeby uvádět výkony automobilů, kde jsou obě hodnoty obvykle zaokrouhleny na celá čísla a nikdy se moc neujala, takže mě nenapadlo řešit formát desetinných míst.
Zkusil jsem se podívat, jak by šlo udělat, to co navrhujete a narazil jsem na:
  • Šablona:°C na K od kolegy Dvorapa nejdprve nahradí čárky na vstupu za tečku a až poté provádí výpočet,
  • de:Vorlage:kW2PS na německé wiki očekává tečku na vstupu, ale umí navíc upravovat počet desetinných míst,
  • a nakonec jsou tu univerzální konverzní šablony jako en:Template:Cvt na anglické wiki. Myslím, že cs wiki by si zasloužila nějakou podobnou šablonu - specifické šablony by mohly být odvozeny od této univerzální.
Už dlouho jsem se v šablonách nevrtal, takže bych chtěl tímto poprosit o vyjádření a případnou pomoc kolegy z projektu šablony. --pan BMP (napište mi) 19. 4. 2022, 18:31 (CEST) == Účastníci ==Na účastníky se klade požadavek detailnější znalosti wikisyntaxe, html a css, obecných pravidel přístupnosti a programování.Miraceti 31. 12. 2008, 13:19 (UTC)Jagro 31. 12. 2008, 13:41 (UTC)JAn 1. 1. 2009, 21:47 (UTC)Mormegil 4. 1. 2009, 10:55 (UTC)Mmh 5. 4. 2009, 21:35 (UTC)Matěj Grabovský 10. 7. 2009, 17:06 (UTC)Franta Oashi (diskuse) 25. 2. 2014, 07:32 (UTC)Dvorapa (diskuse) 15. 5. 2016, 04:05 (CEST)UpozorněnoUpozorněno Účastníci WikiProjektu Šablony upozorněni.Odpovědět
Ano, existuje Šablona: Převod, která se víceméně odkazuje na en:Module:Convert, jenže ta vrací jednotku hp místo k.
Když jsem se nad tím později zamyslel, tak často najdu údaj o výkonu motoru v hp nebo k. Ten si většinou převádím na kW, a to pak zpětně pomocí šablon na hp či k. Jenže při špatně zadaném vstupu, se už rozejdu byť třeba o 1 koňskou sílu se zdrojem, proto tam zadávám i desetinná místa.
Přidal jsem do šablony nahrazení podle šablony °C na K zmíněné výše, s čárkou si to už poradí, nicméně chování asi stále nebude ideální. Zkuste a dejte vědět, co upravit dál. --Dvorapa (diskuse) 25. 4. 2022, 16:32 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět