Amnon Kohen

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Amnon Kohen
אמנון כהן
poslanec Knesetu
Úřadující
Ve funkci od:
17. května 1999
Stranická příslušnost
ČlenstvíŠas

Narození1. června 1960 (63 let)
Samarkand, Sovětský svaz (dnes Uzbekistán)
Kneset15., 16., 17., 18., 19.
Profesepolitik
CommonsAmnon Cohen
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Amnon Kohen (hebrejsky: אמנון כהן, narozen 1. června 1960) je izraelský politik a poslanec Knesetu za stranu Šas.

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Narodil se v SamarkanduSovětském svazu (dnešní Uzbekistán) a aliju do Izraele podnikl roku 1973. Vystudoval bakalářský obor business administration na Center for Academic Studies v Kirjat Onu a absolvoval dvouroční kurz na Institute for Local Government na Bar-Ilanově univerzitě.

Působil jak místostarosta a úřadující starosta města Ramla a předsedal městské organizaci pro rehabilitaci vězňů. Mimo to byl taktéž členem městských odborů sekundárního školství, členem Ayalon Sewage Programme, Ayalon Fire Department a správní rady Amal College.

Poslancem byl poprvé zvolen ve volbách v roce 1999, po nichž předsedal výboru pro veřejné petice. Svůj poslanecký mandát obhájil v následujících volbách v roce 2003, po nichž se stal předsedou výboru státního kontrolora a výboru pro ekonomické věci. Následně byl znovuzvolen v roce 2006 a po volbách se stal místopředsedou Knesetu. Téhož roku vyhrál ocenění Quality of Government Badge, udílené zákonodárcům. Svůj mandát uhájil i ve volbách v roce 2009, v nichž kandidoval na čtvrtém místě na kandidátní listině mateřské strany Šas.

V prosinci 2010 byl jedním ze třiceti pěti poslanců, kteří se podepsali pod petici iniciovanou poslankyní Cipi Chotovely, která žádá izraelskou vládu o anexi města Ariel na Západním břehu Jordánu.[1] Ve volbách v roce 2013 svůj poslanecký mandát obhájil.

Je ženatý, má čtyři děti a žije v Ramle.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Amnon Cohen na anglické Wikipedii.

  1. MISKIN, Maayana. Izraelští poslanci žádají anexi města Ariel [online]. Eretz.cz, 2012-02-12 [cit. 2010-12-26]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2020-05-28. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]