Šuli Mu'alem

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Šuli Mu'alem
שולי מועלם
Stranická příslušnost
ČlenstvíŽidovský domov

Narození1965
Izrael Haifa, Izrael
Kneset19., 20.
Alma materBen Gurionova univerzita v Negevu
Profesevšeobecná sestra, politička a pedagožka
CommonsShuli Mualem
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Šuli Mu'alem - Rafa'eli (hebrejsky שולי מועלם-רפאלי‎, narozena 1965) je izraelská politička a poslankyně Knesetu za stranu Židovský domov.

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Narodila se v Haifě jako osmá z devíti dětí, do marocké rodiny, která imigrovala dva měsíce předtím. V armádě sloužila jako učitelka. Poté získala titul bakaláře na škole pro sestry při nemocnici Ša'arej Cedek a magisterský titul na Technionu. Pracovala jako sestra i ve vyšších pozicích v nemocnici SorokaBeerševě. Přednáší na Ben-Gurionově univerzitě.

14. listopadu 2012 byla zvolena v primárních volbách Židovského domova na 12. místo kandidátky a ve volbách v lednu 2013 byla zvolena do Knesetu. Ve volbách roku 2015 neuspěla, ale 9. října 2015 nastoupila do parlamentu jako náhradnice poté, co rezignoval na poslanecký mandát ministr Naftali Bennett.[1]

Její první manžel Moše, se kterým měla dvě dcery, zahynul v roce 1997 při nehodě vrtulníků u mošavu Še'ar Jašuv. Poté se vdala za dr. Eliho Rafa'eliho, otce tří dětí, s nímž má další dvě děti. Žije v Neve Dani'el v oblasti Guš Ecijon.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku שולי מועלם na hebrejské Wikipedii.

  1. Knesset Members [online]. knesset.gov.il [cit. 2015-10-13]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]