Na'ava Bokerová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Na'ava Boker)
Na'ava Bokerová
נאוה בוקר
Stranická příslušnost
ČlenstvíLikud

Narození15. listopadu 1970 (53 let)
Izrael Pardes Chana – Karkur, Izrael
Kneset20.
Profesepolitička a novinářka
CommonsNava Boker
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Na'ava Bokerová, též Nava Prehiová-Bokerová (hebrejsky נאוה בוקר‎ nebo נאוה פרחי-בוקר‎; * 15. listopadu 1970), je izraelská politička, poslankyně Knesetu za stranu Likud.

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Profesí je novinářkou a aktivistkou za práva hasičů. Je vdovou po policejním důstojníkovi Li'oru Bokerovi, který zemřel při požáru v pohoří Karmel v roce 2010. Poznala se s ním, když jí bylo 27 let a byla rozvedená s dvěma dcerami. Po tragickém úmrtí svého manžela se zapojila do organizací na podporu hasičů.[1][2] Kritizovala tehdy údajné selhání vlády při nedostatečném financování hasičských služeb.[3]

Ve volbách v roce 2015 byla zvolena do Knesetu za stranu Likud.[4] Na kandidátku Likudu nastoupila neočekávaně týden před vypršením lhůty pro finalizací kandidátních listin. Prohlásila, že přímá účast na politice bude výhodnější pro naplnění cílů jejího aktivismu ve prospěch hasičských jednotek.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Meet Israel's new lawmakers [online]. Ynetnews [cit. 2015-03-22]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. הלב שלי מת יחד איתו : אלמנתו של ליאור בוקר במונולוג קורע לב [online]. nrg.co.il [cit. 2015-03-22]. Dostupné online. (hebrejsky) 
  3. a b Siblings, lawyers, activists and a ‘Godfather': New Knesset lawmakers have colorful pasts [online]. The Times of Israel [cit. 2015-04-07]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. All 120 incoming Knesset members [online]. The Times of Israel [cit. 2015-03-22]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]