Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv52

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Osobní útok ze strany wikipedisty Jedudědka

Dávám na vědomí osobní útok wikipedisty Jedudědka vůči mně na diskusní stránce Wikipedie:Přechylování ženských jmen. Tam prohlásil kolega Jedudědek, že já prý "plácám kraviny". To je osobní útok, který nemá s vážnou diskusí důležitého problému nic společného. Zpochybňuji tímto způsobilost kolegy Jedudědka jako správce české Wikipedie. --Zbrnajsem (diskuse) 7. 10. 2013, 11:03 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Správci nemohou zbavit Jedudědka jeho správcovských práv, nemá smysl, abyste se na ně obracel se zpochybňováním jeho způsobilosti. Nastudujte si Wikipedie:Správci.--Tchoř (diskuse) 7. 10. 2013, 11:08 (UTC)

Blok wikipedisty Jedudědka

Žádám o blok wikipedisty Jedudědka za jeho výrok a osobní útok proti mně. Stalo se tak, jak již známo, na diskusní stránce Wikipedie:Přechylování ženských jmen. Tam prohlásil kolega Jedudědek, že já prý "plácám kraviny". To je osobní útok, který nemá s vážnou diskusí důležitého problému nic společného. --Zbrnajsem (diskuse) 7. 10. 2013, 13:36 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Kolegovi bylo domluveno kolegou Mario7.--Zdenekk2 (diskuse) 7. 10. 2013, 14:11 (UTC)
Jen drobná technická poznámka. V daném případě jde o nezdvořilost, nikoliv o osobní útok. --Beren (diskuse) 7. 10. 2013, 18:33 (UTC)

Rodné jméno Merkelové

Uvedl jsem na stránce Angela Merkelová její rodné jméno v nepřechýlené formě podle doporučení o přechylování, a Jowe tuto mojí opravu neustále revertuje, ačkoliv je toto přechýlené jméno dokonce v článku 2x použito. Žádám o zásah aby přechýlené jméno nebylo z článku neustále odstraňováno. Chtěl bych ještě poznamenat, že tuto revertační válku jsem nevyvolal já, ale nepřechylovači, kteří tvrdí, že přechýlená informace je nepravdivá.--Chalupa (diskuse) 8. 10. 2013, 20:12 (UTC)

IMHO se tyto problémy s (ne)přechylováním množí, konce nevidět, naopak se dají očekávat další eskalace a tak by asi bylo nejlepší udělat nějakou velkou diskuzi mimo hlavní prostor, vytvořit žádost o komentář nebo tak nějak podobně. --Horochodec (diskuse) 8. 10. 2013, 20:16 (UTC)

@Horochodec: Ona existuje, Diskuse k Wikipedii:Přechylování ženských jmen, ale nikam to nevede. A hlavně, pokud to chcete číst, vyhraďte si na to celý večer :). --Mario7 (diskuse) 8. 10. 2013, 21:05 (UTC)
Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Snad se jako zkušení wikipedisté dokážete dohodnout bez zámků a blokování. Správci tu nejsou od toho, aby rozhodovali věcné spory o sporný obsah.--Tchoř (diskuse) 8. 10. 2013, 20:34 (UTC)
Kolego, obávám se, že s nepřechylovači se nedá dohodnout o ničem.--Chalupa (diskuse) 8. 10. 2013, 20:46 (UTC)
Myslím, že jsme na tom všichni stejně. --Zbrnajsem (diskuse) 9. 10. 2013, 08:43 (UTC)
Nejsme, protože já vždy souhlasím s očekávaným jménem (viz např. Lehtolainen), zatímco od nepřechylovačů jsem se ničeho podobného nikde nedočkal. Ale nechme raději té diskuze tady, než nám správci oprávněně vynadají.--Chalupa (diskuse) 9. 10. 2013, 10:04 (UTC)

Blok uživatele Tchoře

Žádám o blok uživatele Tchoře. Eventuálně bych také mohl jít do arbitráže proti kolegovi Tchořovi. Jako navrhovatel opatření vůči mé osobě napsal Tchoř na stránce Wikipedie:Žádost o opatření/Tematické omezení pro uživatele Zbrnajsem následující dva výroky:

1. ...neboť je nepravděpodobné, že mu někdo bude upírat právo oněch dvou příspěvků, byť budou sebehloupější, na rozdíl od současnosti, kdy správce udeří nečekaně... Podepsán: Tchoř (diskuse), 9. 10. 2013, 10:17 (UTC). Slovo sebehloupější (příspěvky) je urážka.

2. Že nezačal předkládat otázku přechylování nějakému dalšímu cizinci... Podepsán: Tchoř (diskuse), 9. 10. 2013, 15:56 (UTC). To je nepřípustný pokus o odhalení něčeho, co by patřilo k mé identitě. Nikde jsem k této větě nedal příčinu, a není mi jasné, co vede kolegu Tchoře coby jednoho ze správců české Wikipedie podobné věci za mými zády psát. --Zbrnajsem (diskuse) 9. 10. 2013, 17:55 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnutoK zablokování není žádný důvod. --Tlusťa 9. 10. 2013, 18:14 (UTC)
Eh, jak mám zablokovat byrokrata (správce), který se kdykoliv může odblokovat? Možná můžete požádat o odebrání práv, ale tam se vám vysmějou asi tak jako teď já! Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 9. 10. 2013, 18:16 (UTC)
Tomu se nesmějte, i správce může být zablokován, to je má osobní zkušenost. A vysmívat se někomu není hezké, zvlášť od správce na nástěnce správců. --Jowe (diskuse) 9. 10. 2013, 18:20 (UTC)
Tak zablokovat správce i byrokrata je samozřejmě možné. Pak je jen na něm, zda blok přijme, nebo se vzepře a odblokuje se. To bych však považoval za poněkud kontroverzní, hraničící se zneužitím správcovských práv. Tím ovšem nechci tvrdit, že navržený blok podporuji, spíše naopak. --Vachovec1 (diskuse) 9. 10. 2013, 18:25 (UTC)
e.k.: Jaký to má smysl? Pro účinný blok je nejprve nutné zbavit jej práv byrokrata a správce. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 9. 10. 2013, 18:27 (UTC)
Tak to by nehraničilo se zneužitím správcovských práv, ale bylo by to jednoznačné zneužití správcovských práv. Já také nechci říct, že blok podporuji, jsem však zděšen reakcí správce Matěje Suchánka. --Jowe (diskuse) 9. 10. 2013, 18:31 (UTC)
Já bych se neodblokovával, to bych vnímal jako využívání práv v rámci vlastního sporu. Ale popravdě řečeno mi není ani v jednom bodě jasné, co Zbrnajsemovi vadí. Že jsem zmínil možnost, že by mohl psát příspěvky mizerné kvality bez obav z represí, tím jsem nechtěl říct, že by tuto možnost takto do krajnosti nepochybně využíval, ale pouze to, že by se ani trochu nemusel bát, že někdo jeho příspěvek vyhodnotí jako trolování. To s tou identitou nechápu už vůbec. O Zbrnajsemovi nemám žádné neveřejné informace, tedy ani nic ohledně jeho identity odhalovat nemohu.--Tchoř (diskuse) 9. 10. 2013, 18:44 (UTC)
Ľudia, toto snáď nemyslíte ani jeden vážne. Zase sa len potvrdzuje, že vykanie neznamená hneď aj slušnejšie jednanie a lepšie vzťahy. Atmosféra tu je čím ďalej horšia, každú chvíľu jalové a zbytočné debaty a všelijaké ŽOKy a pod. veci.
Zbrnajsem, nech pozerám, ako pozerám nič zlé na citovaných výrokoch nevidím, ale niekedy si tu pripadám ako medzi malými chlapcami na pieskovisku, či sa niekto urazí, alebo nie.
Matěj, ale Tvoj postoj ma teda dosť šokoval. Zapriahol si voz pred koňa, ale to nie je až také podstatné. Správca je nejaký boh, ktorého nie je možné zablokovať, aj keby si to zaslúžil, lebo by sa aj tak mohol odblokovať? Na Tchořovom mieste by som sa teda dosť naštvala, lebo ho podozrievaš z veľmi závažnej veci. Ak by také niečo správca urobil, tak to je na okamžité zrušenie správcovských i akýchkoľvek ďalších práv. A ako poznám Tchořa, neverím, že by niečo také urobil.
Boli časy keď tu bolo fajn, istú dobu som tu bola menej, tento mesiac chodím častejšie, ale asi budem zase menej. Som čím ďalej tým viac znechutená tým čo sa tu deje. S vykaním na večné časy a nikdy inak --Lalina (diskuse) 9. 10. 2013, 20:53 (UTC)
Ahoj, je mi líto, že to tak vidíš, já bych to tak pesimisticky neviděl. Obyčejní uživatelé jsou myslím naopak konflikty zasaženi méně než dřív - hadači se pokud možno vybíjí tady nebo někde na ŽoKách, což je pro běh projektu poměrně neškodná záležitost. Nicméně myslím si, že přibývá lidí, kteří v tom "umí chodit" a ví, jak vyvolávat povyk, odvolávat se na pravidla a zakládat diskuze. Vidím tu v komunitě skutečně mnoho trollů; asi se s tím nedá nic dělat, troll je sociologický fenomén :-). --Vojtech.dostal (diskuse) 10. 10. 2013, 07:48 (UTC)
Ahoj, možno máš pravdu. Ale obávam sa, že sa nevybijú len tu, ale aj v diskusiách k vecným problémom a to sa potom človeku ani nechce tú diskusiu čítať. Na atmosféru to určite dobe nevplýva. A pred pár rokmi tu bolo tak fajn ... Škoda. --Lalina (diskuse) 10. 10. 2013, 16:21 (UTC)

Osobní útoky wikipedisty Chalupy

Upozorňuji na opětovné osobní útočení wikipedisty Chalupy, když označuje kolegy s jiným názorem za posedlé. Není to jeho první podobné vyjádření a byl již několikrát upozorňován na jeho diskusní stránce. Od správců žádám, aby zakročili tak, jak je běžné v obdobných případech. --Jowe (diskuse) 9. 10. 2013, 18:10 (UTC)

Od člověka, který vědomě tvrdí o mě, že jsem prohlásil něco, co evidentně není pravda, ta stížnost opravdu sedí. Hlavně, že jste si nestěžoval, když mě Marko1 nazval volem. Je mi z vás, Jowe, opravdu smutno. kam až jste to dopracoval. Pokud mně něco připadá jako fanatismus, mohu to napsat. Osobně jsme nikoho neurazil. Že jste si to vztáhl na sebe, za to opravdu nemohu, ale to musíte vědět vy, jestli to tak je nebo ne.--Chalupa (diskuse) 9. 10. 2013, 19:29 (UTC)
Prosím žádné další --Jowe (diskuse) 9. 10. 2013, 19:37 (UTC)
A kde tu nějaké vidíte? Pouze konstatuji, že nasazujete na mě, ale jiné osobní útoky tolerujete. A možná, že jsem neměl napsat, že nepřechylovači jsou posedlí a fanatičtí, ale že jejich názory jsou posedlé a fanatické. Sice v tom žádný rozdíl nevidím, ale asi to tak má být. Takto nehodnotím oponenty, ale jejich názory. Tak je to asi správně. Takže za to, že oponenti jsou posedlí, se omlouvám, posedlý je obsah jejich argumentů. --Chalupa (diskuse) 9. 10. 2013, 20:00 (UTC)
Domnívám se, že je pro okamžité pochopení situace tady přímo nutno citovat výrok kolegy Chalupy vůči kolegovi Jowemu, jak přesně byl (na Chalupově diskusní stránce):
Vy, nepřechylovači jste prostě posedlí svou svatou pravdou (tak se projevuje fanatismus), ačkoliv to jsou většinou naprosté nesmysly. Nesnažte se zcela jasné věty doporučení neustále vykládat podle svého.
Podle mého názoru to je osobní útok proti kolegovi Jowemu a proti skupině wikipedistů. Jiné názory (názory tzv. nepřechylovačů) jsou podle kolegy posedlostí. Jiný výklad bodu 1 "Doporučení" než ten jeho je podle něj fanatismus a naprostý nesmysl. Takto není možno vést žádnou diskusi na žádné téma, ani málo, ani více důležité. Téma jako přechylování/nepřechylování důležité je. Správcové jsou povinni posuzovat výroky podle jejich doslovného znění a zaměření, a když jdou proti osobě nebo skupinám osob, tak jsou to osobní útoky, které by se měly posuzovat podle pravidel WP. Ten wikipedista, který se osobního útoku dopustil, je za něj zodpovědný. --Zbrnajsem (diskuse) 10. 10. 2013, 09:48 (UTC)
Zajímavé. Váš popis se skvěle hodí jakožto popis vašeho vlastního postoje k věci. --Vachovec1 (diskuse) 10. 10. 2013, 10:25 (UTC)
Kolega Zbrnajsem mě překvapuje. Již jsem to na této stránce výše uznal a omluvil se, takže nevím, proč to zdůrazňuje. Je to tak, že nepřechylovači nejsou posedlí a fanatičtí (za toto se již podruhé omlouvám), ale obsah jejich argumentů je přesně takový. Komentuji obsah, ne přispěvatele.--Chalupa (diskuse) 10. 10. 2013, 11:21 (UTC)

Jak tak na to s odstupem koukám, tak by bylo dobré, aby si někteří uživatelé přestali plést Nástěnku správců se Zdí nářků. Pokud spolu nejste schopni slušně diskutovat, tak se spolu nebavte, ale z tohoto neustálého "bonzování" a stěžování si na Nástěnce správců na druhé se mi už trochu dělá nevolno. Pokud si myslíte, že již je Váš osobní spor nesnesitelný, zkuste jiná řešení konfliktů než žádost o blokaci oponenta. Správci tu nejsou primárně od toho, aby rozsoudili Vaše spory. Pokud si něco chcete vyříkat, zajděte si raději na pivo, nebo aspoň na jiný internetový kanál, než je Wikipedie (a rozhodně Nástěnka správců). Díky za pochopení. --Mates (diskuse) 10. 10. 2013, 14:00 (UTC)

Pokud se vám z toho dělá nevolno, bude pro vás nejlepší nástěnku správců nečíst. Správci tu opravdu nejsou od toho, aby soudili osobní spory. Správci tu jsou kromě jiného od toho, aby zasáhli, pokud někdo používá v diskusi opakovaně osobní útoky. --Jowe (diskuse) 10. 10. 2013, 17:18 (UTC)
Chalupa sa ospravedlnil, tak načo je dobrá táto "diskusia"? Fakt ako malí chlapci na pieskovisku (tým neposudzujem prispievateľov, ale ich správanie, aby ma tiež niekto neobvinil z osobného útoku). Kam sme to tu dopracovali...--Lalina (diskuse) 10. 10. 2013, 17:34 (UTC)
Ano, kam jsme to dopracovali... správci řeší jen to, co se jim hodí nebo se otevřeně vysmívají žádostem na nástěnce správců. Mimochodem vzpomínám si na tvoje spory s wikipedistkou Lenkou64, proti nim je naše diskuse s Chalupou slabý odvar. --Jowe (diskuse) 10. 10. 2013, 17:38 (UTC)
Áno, mala som s ňou spory (a nielen ja), ale nikdy som to neriešila ŽOKom, ani sťažnosťami správcom. Urobila som jednoduchú a účinnú vec - upozornila som ju, že ak nezmení svoje správanie, nebudem na ňu reagovať a jej príspevky do mojej diskusie budem mazať. Tak som aj robila a bolo po sporoch. Tu nie sme v zamestnaní, kde človek musí jednať s kolegami, tu to nie je nevyhnutné. Jej pôsobenie som nekomentovala, ale ak mala pravdu, podporila som jej stanovisko. Nech si ktokoľvek čokoľvek myslí, nemusí to hneď vytrubovať do sveta, o čiarkach ani nehovorím. Na také jednoduché riešenie snáď nikto nepotrebuje správcov, či ŽOKy.--Lalina (diskuse) 10. 10. 2013, 17:50 (UTC)
Zareaguju na tvé diskusi, na nástěnce správců se nemá diskutovat. --Jowe (diskuse) 10. 10. 2013, 18:08 (UTC)

Kurz Alfa

Nekonečná revertační válka v článku, ovšem historie je tak zanesená, že nevím, která revize je ta špatná. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 10. 10. 2013, 14:01 (UTC)

Dle mého byly špatně všechny, protože těch EO tam bylo až příliš mnoho a Wikipedie není internetový rozcestník. Jestli má blokace těch dvou IP adres nějaký význam, nevím. Pokud by však revertační války pokračovaly, bez okolků to zamkni. --Mates (diskuse) 10. 10. 2013, 15:08 (UTC)

Zneužívání nástěnky správců

Poslední dobou několik lidí opakovaně používá nástěnku správců k volné diskusi, vyřizování osobních účtů a fňukání. Přes opakované slušné žádosti někteří stále nerespektují účel této stránky zapsaný v záhlaví, ani pokyny správců, jak se mají problémy řešit. Proto vyhlašuji, že napříště budu toto chování považovat za trolling (narušování Wikipedie) a blokovat za něj. Jmenovitě mám teď na mysli uživatele Zbrnajsem, Chalupa, Lalina, ale může dojít i na jiné. Už toho bylo dost. --egg 10. 10. 2013, 18:31 (UTC)

Ano, Egg má pravdu. Také je ta stránka dlouhá jak 14 dní bez peněz. Neselhal archivační bot? Na co tady jsou příspěvky z července? Chtělo by to častěji archivovat. Stejně tak stránka Pod Lípou.--Don Pedro (diskuse) 10. 10. 2013, 19:06 (UTC)
Egg, vyprosím si, aby si ma obviňoval z trollingu. Reagovala som na konkrétne príspevky a na reakciu správcu. Nemôžem za to, že Matěj Suchánek mi na moju otázku k jeho, podľa mňa veľmi divnému a nebezpečnému vyjadreniu, o vysmievaní ani nehovorím, neodpovedal. Šíri sa tu nejaká divná epidémia, ktorá evidentne asi niektorým správcom neprekáža. Tebe vad´í volné diskusi, vyřizování osobních účtů a fňukání, ale v týchto príspevkoch sú tri iné, oveľa závažnejšie vec, A vzhľadom na (ne)akcie správcov v prípadoch Blok uživatele Tchoře a Osobní útoky wikipedisty Chalupy a toto Tvoje "rozhodnutie" ma zaujíma odkedy, keďže som tu bola v poslednej dobe málo, postúpili správcovia na úroveň žalobcov a sudcov v jednej osobe, a polobohov? --Lalina (diskuse) 10. 10. 2013, 20:51 (UTC)
Egg, rád bych věděl, kdo Vám dal právo rozhodovat takovýmto způsobem o tom, co je trolling a co ne. Vaše vyjádření působí jako zastrašování a zavání to zneužitím pravomoci správce. Navíc Lalina sem prakticky nic nenapsala, takže mně obsah tohoto vašeho argumentu připadá neuvěřitelný. A pokud považujete upozornění na osobní útok za fňukání, měl byste se zamyslet nad tím, zda jste jako správce na svém místě. Nemusíte jím přeci být a budete mít klid.--Chalupa (diskuse) 11. 10. 2013, 07:55 (UTC)
Pokud máte připomínky na konkrétního správce, piště na jeho diskusi. Přečtěte si znovu například váš příspěvek z 10. 10. 2013, 11:21 (UTC) a sdělte mi, co v něm požadujete po správcích (odpověď pište na mou diskusi). Právo mu dala komunita při jeho zvolení. Jeho vyjádření je logické upozornění před exekucí.--Zdenekk2 (diskuse) 11. 10. 2013, 08:20 (UTC)

Egg má pravdu, zamyslete se všichni nad tím. Opravdu to působí, jak píše paní kolegyně, jako když si děti na pískovišti rozšlapou bábovičky a pak na nástěnce správců žalují, co kdo komu co udělal. Já sám nejsem svatý, ale že bych si na někoho takto pořád stěžoval na nástěnce správců, to by mě nenapadlo. Proto doporučuji tohohle stylu zanechat, nebrat wikipedii jako bojiště (já jsem se bohužel dřív taky nechal strhnout) a raději se věnovat psaní článků--Don Pedro (diskuse) 11. 10. 2013, 09:06 (UTC)

Aniž bych rozporoval věcnost vašeho příspěvku, můžete mi sdělit, co v něm požadujete po správcích (pokud jste chtěl oslovit celou komunitu, je k tomu určena stránka Pod lípou)?--Zdenekk2 (diskuse) 11. 10. 2013, 09:22 (UTC)

@ostatní: Velmi pečlivě, ale opravdu velmi pečlivě si prostudujte úvod této stránky dřív než sem cokoliv napíšete. Reakce, které nebudou spadat pod tento úvod, budou mazány.--Zdenekk2 (diskuse) 11. 10. 2013, 09:22 (UTC)

Žádost o úpravu zamčené šablony

Vzhledem k přesunu mých předchozích tří žádostí do archivu, dovoluji si je znovu připomenout:

Prosím o provedení drobných úprav kódu v šabloně Navbox. --Shlomo (diskuse) 22. 8. 2013, 15:00 (UTC)

Jednu úpravu už provedl JAn (za což mu děkuji), další na svého správce stále čekají. --Shlomo (diskuse) 10. 10. 2013, 19:33 (UTC)

Panuje shoda na zakomponování navržených úprav? --Jan Polák (diskuse) 11. 10. 2013, 08:16 (UTC)

Přesun článku

Prosím správce o přesun článku Bohumil Záhorský na Bohuš Záhorský (mnohem frekventovanější a proto očekávaný název). Díky. --Mario7 (diskuse) 12. 10. 2013, 16:33 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Dejme tomu. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 12. 10. 2013, 16:40 (UTC)

Obnovení žádosti o opatření

Žádám správce, aby obnovili Wikipedie:Žádost o opatření/Tematické omezení pro uživatele kusurija. Byla určena arbitrážnímu výboru a i kdyby byla sebenesmyslnější, arbitrážní výbor by se k ní měl vyjádřit. Do žádostí o opatření by správci svými pravomocemi vůbec neměli zasahovat. To je základní popření smyslu arbitrážního výboru, aby správci cenzurovali, co mu bude předloženo k projednání. --Jowe (diskuse) 13. 10. 2013, 11:33 (UTC)

Abychom tady neeskalovali zbytečné spory nebo dokonce války správců, požádal jsem přímo mazače, aby svůj krok přehodnotil. --Tchoř (diskuse) 13. 10. 2013, 11:49 (UTC)
VyřešenoVyřešeno Obnoveno. --Tchoř (diskuse) 13. 10. 2013, 12:14 (UTC)

Revertační válka v článku Šablona:Infobox Fotbalový klub

[1] Prosím o zamčení a kdyby se náhodou našel dobrovolník, který by věc zkusil nezávisle posoudit... 77.240.97.126 14. 10. 2013, 10:18 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Zamčeno na týden. --Tlusťa 14. 10. 2013, 10:30 (UTC)
Domnívám se, že kolega G3ron1mo a IP 77.240.97.126 jsou jedna osoba. V tom případě by se kolega G3ron1mo dopustil porušení pravidla WP:3RR. Navíc s použitím loutky. Mohl by to někdo prověřit? --Vachovec1 (diskuse) 14. 10. 2013, 13:03 (UTC)
Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Žádosti o CheckUser předkládejte na stránce Wikipedie:Žádost o ověření uživatele. --Tchoř (diskuse) 14. 10. 2013, 13:05 (UTC)
Ne, já opravdu nejsem G3ron1mo. A IP adresa není loutkový účet. 77.240.97.126 14. 10. 2013, 22:14 (UTC)

Má v celku pravdu,

zejména o těch marketérech se ztotožňuji, ale... [2] – Díky. Littledogboy (diskuse) 14. 10. 2013, 21:47 (UTC)

Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv52/Vyřešeno Zatím žádné další vandalizace. Článek budu sledovat. --Jvs 15. 10. 2013, 06:40 (UTC)

nesprávnost údajů uvedených u životopisu Eduarda Petišky

Dobrý den,

dnes jsem narazil na nesprávnou informaci v životopisu Eduarda Petišky. V oddílu rodina je nesprávně uveden fakt, že pan Petiška pracoval v Dělnické úrazové pojišťovně spolu s Franzem Kafkou. Zarazilo mne to vzhledem k datu. Ověřil jsem toto s životopisem Franze Kafky, což mne utvrdilo v následujícím. Pan Petiška se narodil 14.5. 1924, Franz Kafka zemřel 3.6. 1924. Na základě těchto informací je jasné, že oba pánové se sice mohli fyzicky setkat, nicméně pracovat společně v pojišťovně nemohli. Franz Kafka zemřel 20 dní po narození Eduarda Petišky. Děkuji za korekci.

S pozdravem,

Radek WImmer

http://cs.wikipedia.org/wiki/Eduard_Peti%C5%A1ka

František Petiška později pracoval v Dělnické úrazové pojišťovně spolu s Franzem Kafkou a účastnil se předčítání Kafkových prací v kroužku jeho prvních posluchačů.[2]

Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv52/Nevyřešeno 1. v tom odstavci se mluví o Františku Petiškovi, otci Eduarda. 2. podobné připomínky prosím pište na diskusní stránku toho článku, ne na Nástěnku správců. --Jvs 15. 10. 2013, 06:37 (UTC)

Prosba o přesun

Dobrý večer, prosím o přesun stránky Magdeburk na Magdeburg pro sjednocení zápisu, jaký je použit u dalších německých a rakouských měst. Diskuse byla otevřena 7. 10., jeden diskutující, který nebyl proti přesunu, dále bez zájmu. Děkuji, --Ivannah (diskuse) 15. 10. 2013, 20:56 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Jan Polák (diskuse) 15. 10. 2013, 21:00 (UTC)

Patrně jednorázový provokační účet (navíc nevhodné jméno). 62.168.13.130 17. 10. 2013, 07:35 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Rozloučil jsem se s ním. — Jagro (diskuse) 17. 10. 2013, 10:22 (UTC)

IP 92.243.218.228

IP 92.243.218.228, vandal. --Mario7 (diskuse) 18. 10. 2013, 07:31 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Jan Polák (diskuse) 18. 10. 2013, 07:37 (UTC)

Dominik Duka

Rád bych požádal o ochranu editace hesla Dominik Duka před Wikipedistou Yopie, který bez udání důvodu text maže. Po prvním smazání textu Wikipedistou Saltzmannem ( 8. 10. 2013, 15:25‎) jsme začali o editaci diskuzi. Protože jsem považoval výhrady za vysvětlené, vrátil jsem text spolu s upozorněním, že zdůvodnění je v diskuzi (16. 10. 2013, 10:12‎). Vzápětí však Yopie text smazal, s odůvodněním, že obsah textu se neshoduje se zdrojem (16. 10. 2013, 12:46). Požádal jsem ho tedy na jeho diskuzní stránce o vyjádření v diskuzi k heslu [3], bohužel žádost smazal a k diskuzi se nevyjádřil. Nevím jestli má cenu vkládat text zpět, když ho za chvíli zase někdo umaže. Jak nejlépe postupovat dál?

Jde o text: "Není příznivcem systému politických stran, za vhodnější pro řízení státu považuje stavovský stát. Režim Francisca Franca ve Španělsku hodnotí jako neúspěšnou šanci uvést principy stavovského státu do praxe.[1]" zdraví--89.103.91.197 18. 10. 2013, 14:40 (UTC)

K dohodě spějte na diskusní stránce k článku. Správci mohou stránku chránit proti editacím všech nebo jen nepřihlášených uživatelů nebo mohou blokovat účastníky revertační války, ale do této fáze IMHO spor nedospěl. --Bazi (diskuse) 18. 10. 2013, 15:39 (UTC)

Plzeň hlavní nádraží

Prosím správce o zamčení Plzeň hlavní nádraží pro neregistrované, kde anonym soustavně pod různými IP odstraňuje infobox a tím i informace. Děkuji. --Jowe (diskuse) 20. 10. 2013, 12:57 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Zatím tři dny pro neregistrované. Nechápu, proč to tomu člověku takovým způsobem vadí. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 20. 10. 2013, 13:05 (UTC)

Vandal

speciální:Příspěvky/194.228.142.198, prosím o kratší blok. --Mates (diskuse) 21. 10. 2013, 13:16 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Přestal. --Marek Koudelka (diskuse) 21. 10. 2013, 15:27 (UTC)

vandal Guraim

User:Guraim, jestli jste někdo online. Díky.--Ben Skála (diskuse) 21. 10. 2013, 21:11 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Vypadá to, že přestal.--Zdenekk2 (diskuse) 21. 10. 2013, 21:41 (UTC)

IP: 37.48.38.192

Prosím o blok uživatele: 37.48.38.192. Upozornění, které jsem mu poslal smazal a opět poškodil stránku Facebook. --Pcnavod (diskuse) 23. 10. 2013, 21:03 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Do rána. --Tchoř (diskuse) 23. 10. 2013, 21:10 (UTC)

Aleš Hodina

Prosím nějakého správce o dočasné monitorování stránky Aleš Hodina, aby v případě pokračování revertovací války i přes upozornění obou stran (a přidání příslušné šablony do článku) mohl článek zamknout. Díky --Mates (diskuse) 23. 10. 2013, 22:36 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Dávám si do sledovaných. --Jvs 26. 10. 2013, 17:29 (UTC)

Revertační válka

Prosím správce o zamčení Nika pokud možno ve verzi se šabl. {{dvě verze}}. Dále bych správce požádal o napomenutí kolegů pro nepřiměřené revertování a osobní útok. --Wikipedista:BobM d|p 25. 10. 2013, 12:00 (UTC)

Ještě bych se zamčením vyčkal, upozorňuji, že kolega je ve sporu značně zainteresován a požaduje zamčení ve "své" verzi. --Vachovec1 (diskuse) 25. 10. 2013, 13:02 (UTC)
Omlouvám se správcům, že zde reaguji (ale nevím, kam s tím lépe), ale pokusil jsem se to nějak urovnat slovně. Nutnost zamčení samozřejmě nechám na správcích, strany sporu jsem však již upozornil. Srdečně zdraví --Mates (diskuse) 25. 10. 2013, 13:07 (UTC)

Prosím o blok 88.101.230.55

... poškozuje jeden článek za druhým, např. Uherské Hradiště --Ivannah (diskuse) 26. 10. 2013, 08:21 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Příště prosím o odkaz na příspěvky ve formě Speciální:Příspěvky/88.101.230.55. --Marek Koudelka (diskuse) 26. 10. 2013, 08:32 (UTC)

Milan Zelený

Rád bych požádal o ochranu zamčením hesla Milan Zelený, viditelná stránka prošla rozsáhlou výstavbou, prosím o zamčení stránky před anonymním vandalismem, ochrany autorských práv a přesných názvů odborných termínů, ale také nežádoucích úprav i ze strany zavedených uživatelů, kteří provádí zásadní úpravy bez znalosti faktu a doložitelných zdrojů. Děkuji -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tomas79rek (diskusebloky) 10.47, 28. října 2013‎ (CE(S)T)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Pro zamčení nevidím důvod. Upozorňuji na zákaz vlastnění článků. --Tchoř (diskuse) 28. 10. 2013, 08:52 (UTC)

--Tomas79rek (diskuse) 28. 10. 2013, 09:06 (UTC)

Tchoř-- Nejde o vlastnění článků, ale o svévolné pozměňování obsahu stránky, kdy nepřihlášení uživatelé chybnou formulací zcela pozměňují význam samotného obsahu, konkrétně, kdy anonymní uživatel pozmění fakt? Profesor Zelený je dle indexu Hirsch Citation and Publication nejcitovanějším českým ekonomem.[4][5][6][7][8][9] nevyžádaná změna proběhla od nepřihlášeného uživatele na statut: "prohlašuje o sobě, že je dlouhodobě nejcitovanější ekonom....", tato skutečnost je v článku doložena několika nezávislými zdroji, prosím tedy alespoň o její polouzamčení nevhodných editací od nepřihlášených anebo nových uživatelů wiki--Tomas79rek (diskuse) 28. 10. 2013, 09:35 (UTC)

Prosím tvrzení o daných úpravách doložit odkazy, které prokazují, že k tomu skutečně dochází a to s nemalou četností. --Tchoř (diskuse) 28. 10. 2013, 09:37 (UTC)

Rozdíl v editaci od 62.245.91.67 významným způsobem pozměnila samotný statut a význam osoby Milana Zeleného, posuďte v rámci rozdílu, došlo také k úpravám opět od nepřihlášeného uživatele 217.77.165.40, mohl byste fixovat alespoň základní obsah nebo znemožnit nepřihlášeným provádět takovéto změny? Děkuji --Tomas79rek (diskuse) 28. 10. 2013, 10:15 (UTC)Tchoř

V první editaci nebyla ta věc nezávisle zdrojována, takže těžko lze vnímat tu změnu formulace jako nějaký přestupek proti pravidlům. O jeho profesuře se, prosím, dohodněte v diskusi. Každopádně zatím rozhodně žádný zámek potřeba není. Zamykání článku je až krajní řešení při revertačních válkách nebo neustávajícím vandalismu.--Tchoř (diskuse) 28. 10. 2013, 10:21 (UTC)

Přesun

Prosím o provedení přesunu Jane Addams na Jane Addamsová, omylem jsem přesunul pouze diskusní stránku. Díky --Mario7 (diskuse) 30. 10. 2013, 21:43 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Článek kdyžtak doupravíte sám? — Gumruch (disk.) 30. 10. 2013, 22:04 (UTC)
Upraveno, díky. --Mario7 (diskuse) 31. 10. 2013, 16:52 (UTC)

Obnovení stránky

Zdravím, díky za pozornost, ale prosím o obnovení redirectu Budějovický Budvar, národní podnik. Jde o oficiální název podniku, proto je přesměrování žádoucí. Díky --Mario7 (diskuse) 31. 10. 2013, 16:42 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Marek Koudelka (diskuse) 31. 10. 2013, 16:44 (UTC)

Přesun

Mohl by někdo přesunout Aljaksandar U. Milinkevič ne verzi bez zkratky, tedy Aljaksandar Milinkevič? Používání jmenných zkratek tu není obvyklé. Na můj řádně předložený návrh z 10. října nikdo nereagoval, sám však přesun provést nemůžu, v cílové stránce se někdo vrtal. V českých pramenech je častější používání daného jména bez otčestva, proto bych přesunul spíše na zmíněný dvouslovný název, než na plné jméno "Aljaksandar Uladzimiravič Milinkevič". Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 31. 10. 2013, 19:33 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Marek Koudelka (diskuse) 31. 10. 2013, 19:36 (UTC)

Přesun

Prosím o přesun Claudia Cardinale na Claudia Cardinalová, omylem jsme přesunul diskuzi a článek nejde. Návrh na přesun tam byl přes měsíc a nikdo neprotestoval.--Chalupa (diskuse) 1. 11. 2013, 19:27 (UTC)

Tak teď protestuje.--Rosičák (diskuse) 1. 11. 2013, 19:33 (UTC)
Nechi tu diskutovat a tím také diskuzi končím. Kolego, protestovat jste mohl přes měsíc. A váš příspěvek zde je naprosto nevhodný, já jsem byl za podobný zablokován. Diskutujte prosím jinde a také včas.--Chalupa (diskuse) 1. 11. 2013, 20:06 (UTC)

Prosím správce, aby zatím ponechali stávající tvar Claudia Cardinale (přesunuli diskusi k článku prozatím zpátky), protože si myslím, že je vhodné ponechat ostatním wikipedistům před přesunem na základě šablony alespoň měsíční lhůtu pro vyjádření. Navíc upozorňuju, že tento přesun je opozděným revertem dříve provedeného opačného přesunu (prosinec 2012), proto je v tomto případě diskuse o přesunu IMHO potřebná (a taky to vypadá, že se skutečně rozbíhá). Díky --Mario7 (diskuse) 1. 11. 2013, 20:39 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Od návrhu uplynula dostatečná doba, konsenzus nebyl narušen, Cardinalová je očekávaný název, není důvod nepřesunout. Především kolega Vachovec1 měl při přesunu na méně očekávanou formu použít šablonu a počkat na reakce. Pokud chce někdo v této fázi přesunout na nepřechýlenou formu, nechť tak učiní za pomoci {{Přesunout}}.--Kacir 1. 11. 2013, 22:09 (UTC)
V diskusi byl následně dosažen (vzácný) konsenzus, proto je tvůj přesun v pořádku. Ale chci se tě zeptat, jakou dobu považuješ (nebo kterýkoli jiný správce) u šablony {{Přesunout}} všeobecně za „dostatečnou“ pro vyhodnocení diskuse nebo provedení přesunu? Soudě z tohoto přesunu jde o dobu kolem měsíce, ale rád bych znal tvůj názor (nebo některého správce), zda se této doby lze přibližně držet. --Mario7 (diskuse) 1. 11. 2013, 23:16 (UTC)
Dobu okolo měsíce lze považovat už za nadstandardní. Samozřejmě je žádoucí vždy individuálně zhodnotit „třaskavost“ tématu. U zjevně opodstatněných návrhů lze přesunout bez šablony a čekání, u návrhů bez viditelné třaskavosti lze přesunout cca po týdnu, u spornějších případů je vhodné počkat déle (měsíc je dostačující).--Kacir 1. 11. 2013, 23:54 (UTC) / --Kacir 2. 11. 2013, 00:21 (UTC)
Díky. --Mario7 (diskuse) 2. 11. 2013, 01:41 (UTC)

Jowe opět revertuje

Dobrý den, prosím správce o opětovné zamčení šablony {{Infobox Fotbalový klub}}. Jen co vypršel předchozí zámek se Jowe jal bez diskuze opět revertovat. Dle mého názoru jde o narušování chodu Wikipedie, neboť konsenzus který k odstranění ikonky vedl je zřejmý z diskuze pod lípou a Jowe ho prostě ignoruje. Zároveň tedy prosím, zde by se nějaký správce v rámci svých pravomocí (vyhodnocování konsenzu) ujal poměrně snadného uzavření oné diskuze, protože Jowe zřejmě nechce onen výsledek přijmout. Děkuji. --G3ron1mo 3. 11. 2013, 09:44 (UTC)

Technicky vzato revertují obě strany. Šablonu jsem opět zamkl, na dva týdny. Konsenzus ať mezitím vyhodnotí někdo jiný. --Tchoř (diskuse) 3. 11. 2013, 10:16 (UTC)
Dovolil bych si postřeh. Nevím a nepotřebuji vědět, oč jde, ale všiml jsem si, že infobox byl zamčen v „změněné“ verzi. Pokud existuje spor ohledně konsenzu pro nějakou změnu, neměl by správce zamknout spíš „původní“ verzi? Jowe, G3ron1mo, Tchoř... pak se nelze divit, že ohledně této kombinace vznikají různé teorie, jak jsem si za ten krátký čas již stihl všimnout :). Prosím proto, aby bylo pro příště správcovsky pečlivě uváženo, kterou verzi je „spravedlivější“ zamknout. Různé konspirační teorie můžou WP jen škodit, proto je není třeba IMHO ještě podporovat. Díky --Mario7 (diskuse) 3. 11. 2013, 16:31 (UTC)
Žádná verze není pro zamykajícího ta správná nebo špatná, zamyká v té verzi, na kterou narazil, aby zamezil pokračování editační války. Bývá to ilustrováno wikihumornou stránkou Wikipedie:Špatná verze. Někdy se to řeší šablonou {{Dvě verze}}.— Loupežník (diskuse) 3. 11. 2013, 16:51 (UTC)
Díky za vstřícné vysvětlení, potěšilo a pobavilo :). --Mario7 (diskuse) 3. 11. 2013, 17:05 (UTC)

Mary Wollstonecraft

Prosim o přesun stránky Mary Wollstonecraft na Mary Wollstonecraftová. Ve všech příručkách, dějinách a slovnících anglické literatury, které mám k dispozici, je uváděna s ová. Děkuji. --Chalupa (diskuse) 3. 11. 2013, 15:37 (UTC)

Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv52/Nevyřešeno Je příliš brzy po zahájení diskuse, zatím není patrný konsensus. --egg 3. 11. 2013, 16:11 (UTC)

Bristol Rovers

Prosím o přesun stránky Bristol Rovers na Bristol Rovers FC, tedy na plný název klubu, jak je zde standardem.--Chalim Kenabru (diskuse) 4. 11. 2013, 06:16 (UTC)

Na Bristol Rovers FC, nebo na Bristol Rovers F.C.?--Tchoř (diskuse) 4. 11. 2013, 07:00 (UTC)
Bristol Rovers FC --Chalim Kenabru (diskuse) 4. 11. 2013, 07:45 (UTC)
VyřešenoVyřešeno --Jan Polák (diskuse) 4. 11. 2013, 08:22 (UTC)

Přesun Velkého Javorníka

Dobrý den, prosím o přesun stránky Velký Javorník (918 m) na Velký Javorník. Původně se vázal ke slov. hoře téhož jména, ta je již přesunuta na Veľký Javorník. Padá tak nutnost rozlišovače, navíc na Velký Javorník, vedoucí teď na slovenskou horu, odkazují 4 stránky, které všechny chtějí odkazovat na český V.J. (918 m). Děkuji, --Ivannah (diskuse) 4. 11. 2013, 08:09 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Jan Polák (diskuse) 4. 11. 2013, 08:22 (UTC)

Prosím správce o zásah https://cs.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1ln%C3%AD:P%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvky/62.77.85.22, nesmysly psal už dříve, nyní viz Acidofilní rostliny, Neutrofilní rostliny. Dík.--Don Pedro (diskuse) 4. 11. 2013, 13:34 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Dvě hodiny. --Tchoř (diskuse) 4. 11. 2013, 13:38 (UTC)

Odemčení stránky

Prosím o odemčení stránky na této stránce One Direction. Chtěla bych tam připsat nové informace, ohledně této kapely. Děkuji:) --Dominika Vaňková (Domiipavelkova (diskuse) podpis přidal Mates)

Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv52/Nevyřešeno Zamčení bylo Haroldem zdůvodněno pro stálý vandalismus, proto jeho rušení nevidím jako dobrý nápad. Stránka je polozamčena a zpřístupní se Vám za 4 dny od registrace. Na Vaši diskusní stránku jsem napsal možnosti řešení do té doby. S pozdravem --Mates (diskuse) 4. 11. 2013, 17:04 (UTC)

Mary Wollstonecraftová

Domnívám se nyní, že argumenty, které jsme pro přesun uvedl, jsou naprosto přesvědčivé. Protistrana nepřinesla nic, než své pocity. prosím tedy o přesun.--Chalupa (diskuse) 5. 11. 2013, 08:01 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto 2 dny od zahájení diskuse je příliš brzy na vyhodnocení (byť se argumenty mohou jevit jednoznačné).--Zdenekk2 (diskuse) 5. 11. 2013, 12:04 (UTC)

ZáŠkodníci

Mohu poprosit o blokaci těchto malých ZáŠkodníků? Nejspíše se o hodině dost nudí. Díky --Mates (diskuse) 7. 11. 2013, 10:30 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Tlusťa 7. 11. 2013, 10:57 (UTC)

Řekl bych, že se tomu říká trollování, co ten člověk dělá. --Uacs451 (diskuse) 7. 11. 2013, 13:30 (UTC)

Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv52/Vyřešeno Zablokoval Tlusťa na dvě hodiny. --Mates (diskuse) 7. 11. 2013, 13:38 (UTC)

Marihuana

Můžete prosím polozamknout článek Marihuana, je neustále vandalizován. --195.113.146.100 7. 11. 2013, 13:41 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Zatím není důvod, vandalizuje jediná IP adresa; článek budu sledovat. --Jvs 8. 11. 2013, 14:46 (UTC)

Lstivý vandalismus na adresu stránky Milan Zelený

Upozorňuji na projev lstivého vandalismu na stránkách Milan Zelený , opakující se projevy výtek ze strany Mario7 a Palu, a to především v rámci uvádění nepřesných, neúplných obsahových informací, úpravy odkazující na jeden zdroj, nevyvážený obsah, u mého převažoval pozitivní u Mario 7 zase negativní - obsah není vyvážen! Výsledkem je negativní obsah, nepřesné anebo zavádějící informace, mazání externích odkazů, jediný zdroj, upozaďování zásadních faktů, apod. Stránka byla označena za předvolení agitaci a reklamu. Jedná se o opakované úpravy obdobného charakteru, považuji ho za lstivý vandalismus.Rád bych poprosil správce o úpravu obsahu webu mezi dostupnými verzemi - kompromis obsahu stránek a zamezení takového jednání. Děkuji --Tomas79rek (diskuse) 8. 11. 2013, 14:41 (UTC)

Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv52/Nevyřešeno Dohodněte se skrz diskusi u článku. Správci o obsahu Wikipedie nerozhodují, předpokládejte prosím dobrou vůli druhé strany. Jako lstivý vandalismus označujeme něco úplně jiného, příště si raději terminologii pročtěte, než někoho označíte za vandala, natož lstivého. --Mates (diskuse) 8. 11. 2013, 14:55 (UTC)
(s e.k.) Uvedení článku do souladu s pravidlami Wikipedie není „lstivý vandalismus“ :). Můžete o změnách diskutovat na diskusní stránce článku, Diskuse:Milan Zelený. Jestli máte námítky k úpravě libovolného kolegy, lze o nich diskutovat na příslušném místě, případně na jeho osobní diskusi. Není to poprvé, co protestujete na NS proti úpravě „Vašeho“ článku, ale upozorňuju na WP:OWN. Pokud přispíváte do Wikipedie, musíte být srozuměn s tím, že kterýkoli článek může být kterýmkoliv editorem upravován k lepšímu. Zdraví --Mario7 (diskuse) 8. 11. 2013, 15:00 (UTC)

Prosím o zablokování této IP adresy. Zakládá nesmyslné stránky a edituje moje pískoviště. --Pcnavod (diskuse) 8. 11. 2013, 23:04 (UTC)

VyřešenoVyřešeno--Kacir 8. 11. 2013, 23:08 (UTC)

Skrytí revize

Prosím o skrytí revize, je to copyvio z [4]. Děkuji --Mario7 (diskuse) 9. 11. 2013, 14:43 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Marek Koudelka (diskuse) 9. 11. 2013, 14:45 (UTC)

Jezdectví na letních olympijských hrách

Upozorňuji správce, že došlo k překopírování textu z Seznam olympijských medailistů v jezdectví do Jezdectví na letních olympijských hrách a následnému smazání, což porušuje autorská práva. Žádám správce o nápravu. --Jowe (diskuse) 10. 11. 2013, 07:08 (UTC)

VyřešenoVyřešeno--Zdenekk2 (diskuse) 10. 11. 2013, 18:18 (UTC)