Diskuse s wikipedistou:Patrik L./Archiv/2018

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Patriccck v tématu „Poděkování

Samsung Galaxy

Děkuji Vám za informace v článku Samsung Galaxy. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Samsung Galaxy. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Feťour (diskuse) 2. 1. 2018, 13:51 (CET)

Nováček

Kund

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Kund. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 7. 1. 2018, 18:11 (CET)

Student

Dekret Haec sancta

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Dekret Haec sancta. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Tomas62 (diskuse) 14. 1. 2018, 20:39 (CET)

OpravenoOpraveno Opraveno. --Patriccck (diskuse) 29. 6. 2018, 15:33 (CEST)

Stroják

Děkuji Vám za informace v článku Samsung Health. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Samsung Health. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --OJJ, Diskuse 27. 1. 2018, 09:06 (CET)

OpravenoOpraveno Opraveno. --Patriccck (diskuse) 29. 6. 2018, 15:33 (CEST)

Březen 2018

Dobrý den, je mi to líto, ale Váš příspěvek na stránce Březen 2018 musel být odstraněn, jelikož byl psán neencyklopedickým stylem a do Wikipedie se tudíž nehodil. Zkuste to jinak; podívejte se na průvodce a nápovědu, zejména sekce první krůčky v editaci, styl či jak editovat stránku. Pokud něčemu nebudete rozumět, vyzkoušejte si editaci na pískovišti nebo se zeptejte ostatních. Těšíme se na Vaše další příspěvky. --Ria (diskuse) 2. 2. 2018, 23:57 (CET)

@Ria Omlouvám se, ale chtěl jsem založit stránku Wikipedista:Patriccck/Březen 2018.Patriccck (diskuse) 3. 2. 2018, 07:21 (CET)
AnoAno Přesunuto. OJJ, Diskuse 3. 2. 2018, 07:23 (CET)
Děkuji @OJJPatriccck (diskuse) 3. 2. 2018, 07:27 (CET)
Díky za rychlost, @OJJ. --Ria (diskuse) 3. 2. 2018, 16:54 (CET)
Dobrý den, ještě bych měl připomínku: Únor 2004 je třeba propojit s příslušnou položkou na Wikidatech. A navigační box se vkládá až pod reference. S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 4. 2. 2018, 12:40 (CET)
@Draceane Navigační box upraven (už je pod referencemi). Jak se propojuje článek s Wikidaty? Patriccck (diskuse) 4. 2. 2018, 12:51 (CET)
Najdeš jinojazyčnou verzi článku, na české verzi je vlevo dole odkaz Přidat odkazy, tam klikneš, vybereš onen jiný jazyk a tamější název, potvrdíš a máš propojeno. Viz taky {{interwiki}}. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 2. 2018, 12:55 (CET)
@Martin Urbanec Děkuji. Stránku jsem propojil.

Dívka havířka / Azbuk

Děkuji Vám za informace v článku Dívka havířka / Azbuk. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Dívka havířka / Azbuk. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Marek Koudelka (diskuse) 7. 2. 2018, 13:58 (CET)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Dívka havířka. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Upozorňuji, že i kdyby se ten text přeložil, tak k encyklopedickému článku psanému encyklopedickým stylem má hodně daleko. --Harold (diskuse) 7. 2. 2018, 17:30 (CET)

Seznam let

Děkuji Vám za informace v článku Seznam let. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Seznam let. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Jan KovářBK (diskuse) 11. 2. 2018, 17:32 (CET)

@Jan Kovář BK Mohu se Vás zeptat, co přesně není v českém jazyce? Patriccck (diskuse) 11. 2. 2018, 17:36 (CET)
Třeba odkazy na konci článku? Nebo snad myslíte, že na české Wikipedii kdykoliv v budoucnu vznikne článek List of decades? Já si to nemyslím. Byl bych rád, kdybyste nechrlil jeden článek za druhým, ale dostatečně se věnoval těm, které zveřejníte. --Jan KovářBK (diskuse) 11. 2. 2018, 17:41 (CET) doplnil --Jan KovářBK (diskuse) 11. 2. 2018, 17:42 (CET)
Beru na vědomí a za způsobené potíže se omlouvám. Hezký zbytek dne. Patriccck (diskuse) 11. 2. 2018, 20:11 (CET)

Samsung Galaxy – přesměrování

Až budete mít, kolego, článek Samsung Galaxy na svém pískovišti hotový, označte jej a překopírujte přímo na adresu Samsung Galaxy. Přesměrování do Vašeho uživatelského prostoru na Wikipedii nepatří. --Jan Polák (diskuse) 15. 2. 2018, 10:53 (CET)

Seznam zařízení od Samsungu

Dobrý den, tento článek máte už hotový ? Společnost Samsung vyrábí více zboží než telefony a tablety. Uspořádání článku taky není vhodné. Vložte si na článek šablonu ve výstavbě budete mít více času na úpravu. Požádejte o radu zkušené wikipedisty. Hezký večer.--Podroužek (diskuse) 10. 3. 2018, 20:06 (CET)

Přidal jsem další výrobky --Patriccck (diskuse) 29. 6. 2018, 15:34 (CEST)

Vzkazy v diskusi

Pokud chcete, kolego, někomu něco vzkázat a současně ho na tento vzkaz upozornit (tedy aby to vizuálně vypadalo jako zavináč a za ním uživatelské jméno toho, jemuž vzkaz patří), tak k tomu se používá šablona {{Odpověď}}. Zapisuje se v podobě například {{Odpověď|Uživatel 1|Uživatel2}} atp. --Jan Polák (diskuse) 8. 4. 2018, 14:32 (CEST)

WP:Významnost

Zdravím, článek Chmýří pampelišek jsem navrhl na odložené smazání z důvodu nesplnění podmínek významnosti. Všechny nezávislé zdroje kopírují článek z Novinek a článek v Právu není k nalezení (byla li zpráva tištěná, je třeba zadat min. datum vydání periodika). Zbytek jsou zdroje závislé plus jeden ref na nějaký facebookový příspěvek, k jehož zobrazení nemám oprávnění. --Tadeáš Bednarz (diskuse) 7. 5. 2018, 18:46 (CEST)

@T.Bednarz: přidal jsem referenci na Musicserver (dostupné zde) a csmusic (část textu na csmusic je z Novinek). Patriccck (diskuse) 7. 5. 2018, 19:04 (CEST) opravení šablony Re --Patriccck (diskuse) 7. 5. 2018, 19:58 (CEST)
Budiž, významnost dávám pryč. --Tadeáš Bednarz (diskuse) 7. 5. 2018, 22:39 (CEST)

Seznam nejvyšších budov v Singapuru

Prosím o opravu chybějících referencí v hesle Seznam nejvyšších budov v Singapuru. Děkuji --Jvs 16. 5. 2018, 19:11 (CEST)

OpravenoOpraveno Opraveno. --Patriccck (diskuse) 16. 5. 2018, 20:13 (CEST)

Uživatelská vyznamenání

Dobrý den, jaký měla tato úprava smysl? --Mario7 (diskuse) 21. 5. 2018, 22:52 (CEST)

Dobrý den, před šablonu {{Vyjmout}} jsem přidal subst: a v další editaci jsem doplnil přesný odkaz na diskusi. --Patriccck (diskuse) 22. 5. 2018, 14:34 (CEST)
Díky za vysvětlení. Ta šablona se ale nesubstituuje, viz její dokumentaci. Zdraví --Mario7 (diskuse) 22. 5. 2018, 17:37 (CEST)

Šablona Významnost

Ahoj. Myslím, že bychom byli všichni vděčni, kdybys nepřidával do očividně encyklopedicky významných článků šablony zpochybňující významnost. Když se podívám na ta témata (ministr, medailisté z olympijských her, světových a kontinentálních mistrovství, hudební skupiny s mnoha vydanými alby, singly a cenami) tak mi připadá, že ses nad tím vůbec nezamýšlel a šablony tam šoupl automaticky, pravděpodobně na základě neuvedených zdrojů. To je chybný postup (pro nedostatečné zdroje existují jiné šablony), proto jsem vše revertoval. Bylo by fajn se podobného jednání zdržet a u každého tématu alespoň chvilku věnovat úvaze o tom, co by v encyklopedii být mělo a co nemělo, resp. nemuselo. Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 23. 5. 2018, 17:01 (CEST)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - VI. vydání

Ḿilí wikipedisté a wikimediáni,

v tomto newsletteru bych vám rád sdělil, čemu se v posledních několika týdnech věnuji v rámci mé role ambasadora projektu Zkušenosti nových wikipedistů - projekt Contribution taxonomy. Contribution taxonomy popisuje mnoho různých druhů workflows, které na Wikipedii mohou existovat. Jako reprezentativní příklady Wikipedií byly vybrány následující jazykové verze: česká, anglická, korejská, francouzská a hindská. Contribution taxonomy pomůže produktovým týmům Nadace Wikimedia lépe pochopit, jak komunita Wikipedie funguje a pomůže jim vyvinout lepší nástroje pro podporu těchto procesů.

Procesem v rámci Contribution taxonomy může být například smazání článků z důvodu porušení autorských práv - na české Wikipedii je zvykem „copyvia“ označit šablonou, dát na příslušný seznam a počkat, nedojde-li povolení, na anglické Wikipedii je tento proces používán pouze pro nejednoznačné případy copyvií. Obdobné odlišnosti se vyskytují i v jiných procesech.

Mým úkolem v rámci Contribution taxonomy je popsat procesy existující na české Wikipedii, tj. určit, jaké procesy používáme, jak často jsou používány, jaké obsahují kroky, jaké existují udělátka na jejich usnadnění a tak podobně.

V budoucnu budou procesy vizualizovány podobně jako v tomto příkladě standardním způsobem v rámci celé Nadace Wikimedia, aby všichni, kteří to potřebují, věděli, jak procesy fungují na různých Wikipediích.

Jak jsem uvedl, výstup by měl být užitečný primárně pro produktové týmy. Napadá vás jiné využití výstupů z Contribution taxonomy? Nebo vás napadají jiné dotazy? Jako vždy, neváhejte mi napsat (e-mailem na martin.urbanec@wikimedia.cz nebo tady) s čímkoliv, co vás zajímá.

Pojďme zlepšit pocity nováčků,

--Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 25. 5. 2018, 09:25 (CEST)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - VII. vydání

Milí wikipedisté, milí wikimediáni,

Rád bych nyní s vámi sdílel, co se děje teď. Momentálně se zabývám častými otázkami nových wikipedistů a také problémy, na které noví wikipedisté často naráží.

Chtěl bych se zeptat zvláště těch, kteří pravidelně s nováčky pracují: Jaké jsou nejčastější otázky, které nováčci pokládají? Jak na tyto otázky odpovídáte? Napíšete raději odpověď vlastními slovy a vysvětlujete mnoha lidem tu samou věc znovu a znovu? Nebo pouze pošlete odkaz na nápovědu? Vyřeší někdy nováčci problém v otázce popsaný dříve, než stihnete odpovědět?

Další zajímavou informací bude způsob, jakým se nováčci vlastně ptají. Využívají stránky Potřebuji pomoc? Nebo vám píšou e-mailem? Ptají se na kurzu Wikipedie? Na vaší diskusní stránce? Jiným způsobem?

Dejte mi vědět vaše zkušenosti s otázkami, které nováčci pokládají a s problémy, které řeší, pomocí mého e-mailu martin.urbanec@wikimedia.cz nebo na mé diskusní stránce.

Pojďme zlepšit pocity nováčků, --Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 14. 6. 2018, 19:03 (CEST)

Celibát (píseň)

Ahoj, skutečně je nutné dávat k přesměrování navbox? Drtivá většina čtenářů v životě přímo na přesměrování nevstoupí, podle mě zbytečné => odstranil jsem. --Martin Urbanec (diskuse) 19. 6. 2018, 12:46 (CEST)

Dík za upozornění, nemusel jsi to za mě mazat, smazal bych to :) Chybu jsem udělal já, ne Ty. --Patriccck (diskuse) 19. 6. 2018, 12:52 (CEST)
V pohodě, já jsem ti jen chtěl dát vědět, klidně to odmáznu, to je to nejmenší ;). --Martin Urbanec (diskuse) 19. 6. 2018, 12:53 (CEST)

Šablona:User schválený uživatel

Ahoj, šablonu jsem navrhl na smaz, viz Wikipedie:Diskuse o smazání/Šablona:User schválený uživatel. --Martin Urbanec (diskuse) 20. 6. 2018, 23:40 (CEST)

NUMBEROF/data

Ještě nevím. Musím napřed sehnat ten kód, jelikož to vypadá, že ten odkazovaný na enwiki fungoval před 10 lety a to ještě jen možná :D. --Martin Urbanec (diskuse) 25. 6. 2018, 16:32 (CEST)

@Martin Urbanec:Až budeš nastavovat bota, tak prosím napiš jak často bude bot aktualizovávat stránku. Patriccck (diskuse) 28. 6. 2018, 12:54 (CEST)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - VIII. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

v tomto vydání newsletteru bych vás rád požádal o vytvoření seznamu stránek, které přímo nebo nepřímo cílí na nováčky. Seznam těchto stránek bude použit Nadací Wikimedia k umožnění snadnějšího zapojení nováčků. Nadace Wikimedia nechce budovat něco, co již česká komunita vybudovala sama, stejně jako vidí prostor pro inspiraci již existujícími nástroji pro komunikaci a pomoc nováčkům používaným na české a korejské Wikipedii.

Pojďme, prosím, vybudovat seznam stránek pro nováčky na této stránce.

Jako vždy, zajímá-li vás cokoliv specifického projektu se týkajícího, ptejte se, ať už na mé diskusi nebo e-mailem na martin.urbanec@wikimedia.cz.

Pojďme zlepšit pocity nováčků, --Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 27. 6. 2018, 23:14 (CEST)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - IX. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

nejprve bych rád poděkoval všem, kteří si našli čas na zamyšlení-se nad otázkami, se kterými se na ně nováčci obracejí.

Aby si byla schopná Nadace Wikimedia udělat lepší obrázek o tom, s čím se nováčci potýkají, ráda by věděla, které otázky jsou kladené velmi často, které často a které jen méně často.

Proto jsem sepsal zatím všechny otázky, které mi někdo poslal, na zvláštní stránku. Rád bych všechny požádal, aby se na tuto stránku podívali všichni, kteří pravidelně pracují s nováčky a doplnili sloupec „Častost výskytu“. Pokud vás při čtení jednotlivých položek napadne jiná, zatím neuvedená, otázka, určitě ji neváhejte přidat!

Děkuji!

Pojďme zlepšit pocity nováčků, --Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 13. 7. 2018, 15:11 (CEST)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - X. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

tým Growth Nadace Wikimedia, jehož cílem je zvýšit počet „přeživších“ nováčků (tj. nováčků, kteří po registraci budou Wikipedii i editovat), vymyslel na základě výzkumu Zkušenosti nových wikipedistů a na základě zpětné vazby od komunity mnoho způsobů, jakým by bylo možné zpříjemnit nováčkům pobyt na Wikipedii.

Aby tyto nápady byly prospěšné i pro komunitu, Nadace Wikimedia by ráda tyto nápady konzultovala s komunitou české Wikipedie. Rád bych vás tímto jménem Nadace Wikimedia požádal, abyste prošli nápady Growth týmu a na příslušné diskusní stránce nápady okomentovali.

Zajímají nás zejména odpovědi na následující otázky: Mohou tyto nápady dobře fungovat na české Wikipedii? Nebudou problematické? Nezkoušel už někdo něco podobného?

Napadnou-li vás při čtení jakékoliv další způsoby, jak nováčkům zpříjemnit pobyt na Wikipedii, prosím, zařaďte svůj nápad na diskusní stránku!

Pojďme zlepšit pocity nováčků,

--Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 24. 8. 2018, 14:44 (CEST)

Poslední upozornění - Nápady týmu Growth

Milí wikipedisté,

v neděli uplyne poslední možná doba, kdy je možné vyjádřit se k nápadům týmu Growth. Chce-li někdo k nim něco říci, prosím, ať tak do 8. září 2018 23:59 učiní, abych ji ještě stihl přečíst a předat Nadaci Wikimedia. Počínaje pondělkem 10. září 2018 se totiž koná výjezdní schůze týmu Growth, kde se zpětná vazba komunity bude vyhodnocovat a je tedy nezbytně nutné, aby v té době byla zpětná vazba již u Nadace.

Jménem Nadace Wikimedia děkuji všem, kteří si nápady přečetli a svůj názor na ně sdělili. Stejně jako kdykoliv jindy, máte-li jakýkoliv dotaz týkající se projektu Zkušenosti nových wikipedistů, neváhejte se obrátit na mě.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (diskuse), ambasador projektu Zkušenosti nových wikipedistů, 7. 9. 2018, 22:32 (CEST)

Díly 30. řady Simpsonů

Děkuji Vám za informace v článku Starosti starostky. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Starosti starostky. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Patriccck (diskuse) 16. 9. 2018, 12:51 (CEST) Děkuji Vám za informace v článku Pimprlata. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Pimprlata. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Patriccck (diskuse) 16. 9. 2018, 12:51 (CEST) Děkuji Vám za informace v článku Opus slečny Lisy. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Také prosíme, abyste nevkládali automatické překlady, protože jejich kvalita je většinou špatná. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Opus slečny Lisy. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding.

@Tayari: to už se musím upozorňovat sám? Kdyby se @Mario7: nepřeklikl a nesmazal (a neobnovil) Starosti starostky, tak o ničem nemám ani páru. Nevím, co není na označených článcích tak nepřeloženého a co se Vám na tom nezdá v pořádku, prosím o vysvětlení. --Patriccck (diskuse) 16. 9. 2018, 12:56 (CEST)

Tím, že jste si odstranil stránky ze sledovaných, jste potvrdil to, že se o ně dále nezajímáte a je vám jedno, co se s nimi bude dít. Články jsou napsány neskutečně krkolomnou češtinou – proto ty šablony.
Plus nevyplněné infoboxy. --Tayari (diskuse) 17. 9. 2018, 14:50 (CES
Děkuji za vysvětlení. Nejsem si vědom odstranění článků ze sledovaných stránek, zajímají mě všechny mé články. :(--Patriccck (diskuse) 17. 9. 2018, 14:56 (CEST)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XI. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

jménem týmu Growth Nadace Wikimedia bych vám rád poděkoval za váš čas a projití nápadů týmu Growth. Během následujících třech měsíců se budeme věnovat třem nápadům:

  • Pochopení prvního dne, abychom věděli, co nováčci dělají po vytvoření uživatelského účtu. Budeme dbát na ochranu soukromí. Máme v plánu sdílet počáteční výsledky v průběhu prosince 2018.
  • Personalizovat první den, abychom se dozvěděli informace o nováčcích z otázek, které přidáme do registračního procesu. Máme v plánu sdílet počáteční výsledky v průběhu prosince 2018.
  • Stránka Potřebuji pomoc. Máme v plánu namířit na stránku Potřebuji pomoc další nováčky, abychom jim pomohli s editováním. Očekáváme, že by mohl být nápad v pilotní podobě spuštěn v průběhu prosince 2018.

Více si můžete přečíst v této zprávě.

Jak byl tento plán vytvořen?

Tento plán byl vytvořen na základě seznamu osmi nápadů, které tým Growth vytvořil dříve, komunitní diskuse a její analýzy týmem Growth.

Jako vždy, máte-li jakékoliv otázky týkající se projektu Zkušenosti nových wikipedistů, práce týmu Growth, Nadace Wikimedia nebo čehokoliv jiného, napište mi.

Pojďme zlepšit pocity nováčků,

--Martin Urbanec (diskuse), ambasador projektu Zkušenosti nových wikipedistů, 4. 10. 2018, 17:47 (CEST)

TN.cz apod

revertoval jsem, tohle a navíc čerstvý nevyřešený případ do aktualit nepotřebujeme, ne? refováno regionálmím tiskem, btw píšeme "z revolveru"--Horst (diskuse) 8. 10. 2018, 15:13 (CEST)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XII. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

po čase se vám opět hlásím v tomto nepravidelném newsletteru. Momentálně se zabývám aktivními WikiProjekty a počtem těch neaktivních. Seznam WikiProjektů je totiž téměř ekvivalentní seznamu tématů, kterým se wikipedistů věnují. Tyto seznamy navíc mohou být spojené se seznamem wikipedistů, kteří se tématu věnují, seznamem úkolů/chybějících článků, které je třeba splnit/vytvořit a dalších informací, které se daného tématu týkají.

Tyto informace jsou velmi užitečné pro implementaci nápadů Personalizovat první den, jehož součástí jsou otázky přidané do registračního procesu, mj. zaměřené právě na okruh tématů, kterému se nováček chce věnovat.

Pokud se tento prvotní experiment (představený ve zprávě Growth týmu z října 2018) osvědčí, mohou být do rozhraní Wikipedie také doplněny nástroje, které nováčkům doporučí úkoly, kterým se mohou věnovat, právě na základě těchto otázek – i k tomu jsou WikiProjekty užitečné.

Napadají vás nějaké WikiProjekty, které považujete za aktivní? Prosím, označte je jako aktivní!

Další aktuality týkající se nápadů týmu Growth budu včas sdílet opět otuto formou.

Stejně jako vždycky, napadá Vás cokoliv, co se týká projektu Zkušenosti nových wikipedistů? Sdělte mi to prosím na mé diskusní stránce nebo e-mailem na martin.urbanec@wikimedia.cz. Tamtéž se můžete obrátit, máte-li v hlavě nějaké dotazy projektu se týkající.

Pojďme společně zlepšit pocity nováčků,

--
Martin Urbanec (diskuse)
komunitní ambasador pro Zkušenosti nových wikipedistů
22. 10. 2018, 22:10 (CEST)

Kdo s koho

Dobrý den, revertoval jsem Vaši editaci. Koukněte na internet (například [1]), lépe bych důvod zrušení editace nevysvětlil. --Marek Koudelka (diskuse) 28. 10. 2018, 15:57 (CET)

Marek Koudelka Děkuji za Vaši opravu. Čerpal jsem z oficiálního seznamu dílů ČT. Nenapadlo mě, že mají v seznamu chybu, po rozkliknutí (4.) dílů je uveden správný název. --Patriccck 28. 10. 2018, 18:33 (CET)

Simpsonovi

Zdravím. Prosím nedělejte ta přejmenovávání dílů Simpsonů na nějaký podivný název s rozlišovačem řady. Všechny názvy Simpsonů byly v minulosti podrobeny kritickému zkoumání a jsou správně. ČSFD není bible. Chrzwzcz (diskuse) 29. 10. 2018, 16:29 (CET)

@Chrzwzcz: Máte na mysli Speciální čarodějnické díly? Vezměme si například Speciální čarodějnický díl (8. řada). Podle oficiálního webu ČT, ČSFD, oficiální podpory iprima.cz (jestli máte zájem, tak Vám přepošlu jejich e-mail se seznamem Treehouse of Horrorů) a (neoficiálních) videí na YouTube (například tohoto), je název tohoto dílu (epizody) Speciální čarodějnický díl. Pokud oficiální zdroje tvrdí stejný název, tak je vhodné jej použít do Wikipedie. --Patriccck 29. 10. 2018, 16:57 (CET)
A čím je název s rozlišovačem (8. řada) lepší než s rozlišovačem "VII" a proč si to rozhodujete sám? Názvy jsou podle DVD např. 8. řady, i když uznávám že příležitostně vynechává tečku nebo se to protáhlo i na díly, které zatím na DVD nebyly, ale tyhle věci jsou lépe řešit v textu článku a ne v názvu. Chrzwzcz (diskuse) 29. 10. 2018, 17:02 (CET)
Diskuse:Speciální čarodějnické díly Chrzwzcz (diskuse) 30. 10. 2018, 16:58 (CET)
@Chrzwzcz: Přesunuto zpět, HotovoHotovo Hotovo. --Patriccck 4. 11. 2018, 10:09 (CET)
No já nevím, předpokládal jsem že všechny díly budou Speciální čarodějnický díl římskéčíslo (krom prvního). Chrzwzcz (diskuse) 4. 11. 2018, 10:18 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XIII. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

jak jsem již informoval v předchozí zprávě, během posledního měsíce jsme pracovali na následujících třech nápadech:

  • Pochopení prvního dne: zaznamenání, čemu se nováčci během prvních 24 hodin od vytvoření účtu věnují, abychom porozuměli, co během svého prvního dnu na Wikipedii dělají
  • Personalizování prvního dne: vzápětí po registraci položit nováčkům otázky, abychom lépe porozuměli tomu, čemu se nováčci věnují, abychom jim pomohli tomu dosáhnout.
  • Stránka Potřebuji pomoc: usnadnit nováčkům dostat se na stránku Potřebuji pomoc, pokud zrovna editují nějakou stránku

První dva zmiňované jsou již krátce před nasazením a budou nasazeny někdy během následujících dvou týdnů. Více informací týkající se toho, co je možné čekat, jsou k dispozici v nové zprávě. Jakékoliv dotazy týkající se těchto nových funkcí prosím směřujte na diskusní stránku zprávy.

Další otázky týkající se projektu je možné směřovat na mou diskusní stránku.

Pojďme zlepšit pocity nováčků, --Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 6. 11. 2018, 22:12 (CET)

Mailový dotaz

Ahoj, obdržel jsem mail, ale nepodařilo se mi odeslat odpověď. Pokusil jsem se tak učinit prostřednictvím odkazu "Poslat e-mail tomuto uživateli" u účtu Patriccck, ale nejsem si jist, zda jsi odpověď obdržel. Prosím, potvrď to. --Martin Urbanec (diskuse) 11. 11. 2018, 22:36 (CET)

@Martin Urbanec: Promiň, jak víš nyní nejsem aktivní na mém hlavním účtu, tak mi nepřišlo upozornění na novou zprávu na diskusi. Nyní edituji z tohoto účtu, kdyžtak napiš na mou test-diskusi. Klidně můžeš odstranit přesměrování a napsat tam. Ano, e-mail přišel, už jsem i odpověděl. --Patricccktest (diskuse) 13. 11. 2018, 20:01 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XIV. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

Nadace Wikimedia se začala věnovat poslednímu ze třech prioritizovaných nápadů - stránka Potřebuji pomoc. V rámci tohoto nápadu se v první fázi objeví v editačním rozhraní tlačítko "Potřebujete pomoci", po jehož stisknutí se objeví jednoduché rozhraní, které umožní nováčkovi poslat dotaz na stránku Wikipedie:Potřebuji pomoc. V závislosti na úspěšnosti této první fázi projektu může být na stejné místo doplněn přímý chat se zkušeným wikipedistou či toto řešení může být jinak doplněno.

Rád bych vás požádal o vyplnění dotazníku, který vám jednak návrh nové funkcionality představí a položí vám k němu několik otázek.

Máte-li libovolné dotazy, návrhy či připomínky, neváhejte se mi ozvat na martin.urbanec@wikimedia.cz.

S přáním hezkého zbytku dne,
--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador pro českou Wikipedii, Nadace Wikimedia, 16. 11. 2018, 14:23 (CET)

Úpravy Kuo Ťin-lung

Upravil jsem článek Kuo Ťin-lung, aby byl schválen v Asijském měsíci wikipedie. Bude to takto stačit? České reference neexistují. --Khamul1 (diskuse) 17. 11. 2018, 17:01 (CET)

@Khamul1: Ještě chybí nadpis pro tabulku. Je pod podnadpisem Externí odkazy, kde rozhodně nepatří. Patriccck 17. 11. 2018, 18:29 (CET)

Mé články též upraveny, i když nevím, odkud ten vzhled závěrečných sekcí berete - dle [[2]] jsou přípustné obě varianty.--Borzywoy (diskuse) 17. 11. 2018, 18:49 (CET)

V mnoha článcích je tabulka pod externími odkazy, můžu se zeptat kam tabulku s předchůdci a nástupci dobře zařadit? Děkuji. --Khamul1 (diskuse) 17. 11. 2018, 18:53 (CET)
@Khamul1: Přijato, nepřečetl jsem si obsah tabulky (je ve stylu navboxu), omlovám se, @Borzywoy: Poměrně často v mých článcích někdo opravil 1. variantu za 2. Schváleno, díky za odkaz Patriccck 17. 11. 2018, 21:35 (CET)

Kodžedo

Ahoj, Kodžedo je i s pomocích jiných hotovo, a nemusíte mi na stránku nic psát s velkými písmeny.. -:))Mirek256 17. 11. 2018, 06:32 (CET)

Ahoj, co myslíš dvojitou mezerou? Za to mě na wiki nikdo nikdy nekáral, za jiné věci ano? mezery mezi slovy či mezi řádky? A snažil jsem odstranit, jak si napsal, ale na rozdíl od jiných věci to nejde či nešlo.Mirek256 18. 11. 2018, 12:51 (CET)
@Mirek256:Dvojitá mezera je použití dvou mezer za sebou namísto jedné, například:
Mirek256 se účastní Asijského měsíce Wikipedie 2018.

Jaký používáš OS na PC přes který edituješ? Patriccck 18. 11. 2018, 13:21 (CET)

Nevím proč mi to zde na diskusi nelze napsat, ale ve zdrojovém kódu můžeš vidět dvě mezery v citátu. Pokud se podíváš na výslednou stránku tak se dvojmezery z nějakého důvodu automaticky odstraní. Dvojmezery jsou ve Tvém článku Tanahmasa nejvíce v této sekci, např. mezi 1. a 2. větou "...pouze omezeně.  Na 40,9 ha se..." Patriccck 18. 11. 2018, 13:28 (CET)
Edituji na 11 let starém PC, kde je Windows Vista, prohlížeč Opera. Docela hezký šrot.Mirek256 18. 11. 2018, 13:28 (CET)
@Mirek256: Takže na Windowsu při editaci ve Vizuálním editoru stiskni Ctrl+F a nahraď za Najít dvě mezery a za Nahradit pouze jednu. Až vyplníš, klikni na Nahradit vše a zveřejni stránku. Patriccck 18. 11. 2018, 17:24 (CET)

Maitree Express

Ahoj, vadné interwiki jsem u tohoto článku opravil, dal i infobox, vyplnil co se dalo (moc toho není) ale dálku přes nárazníky, max. rychlost, výkon a hmotnost tohoto indického vlaku opravdu nevím, a ani nevím, kde toto zjistit a stejně jako geografické šablony tato šablona nefunguje, že se nezobrazí nevyplněné položky, nějak na to šotouši zapomněli. A u vlaků moc šablon vyplněných není, ani v Česku.-:))) Mirek256 21. 11. 2018, 19:02 (CET)

@Mirek256: Požádal jsem o opravení infoboxu. Článek ještě překontroluji a posoudím. Děkuji za účast v Asijském měsíci, (pravděpodoně budoucí) Asijský velvyslanče Wikipedie :). Patriccck 21. 11. 2018, 19:20 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XV. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

děkuji všem, kteří vyplnili dotazník týkající se nové funkcionality tlačítka Potřebuji pomoc v editačním rozhraní. Je nutné se domluvit na sadě odkazů, které se v tomto nástroji objeví jako první pomoc. Záměr je umožnit nováčkům vyřešit jejich nejčastější problémy okamžitě, aby nemuseli čekat na odpověď na Potřebuji pomoc.

Odpovědi, ze kterých jsem byl schopen získat konkrétní stránky, jsem vložil sem, spolu s návrhem této funkcionality. Prosím o poslední komentáře a vyjádření se k odkazům (ať už vyjádřením podpory podpisem v příslušném sloupci, nebo vložením vlastního návrhu), ideálně do konce tohoto týdne.

V případě jakýhkoliv dotazů se ozvěte na mé diskusi nebo e-mailem na martin.urbanec@wikimedia.cz.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador pro českou Wikipedii, 27. 11. 2018, 18:16 (CET)

What's Next (WAM)!

Congratulations! The Wikipedia Asian Month has ended successfully and you've done amazing work of organizing. What we've got and what's next?

Tool problem
If you faced problem submitting articles via judging tool, use this meta page to do so. Please spread this message with local participants.
Here are what will come after the end of WAM
  • Make sure you judge all articles before December 7th, and participants who can improve their contribution (not submit) before December 10th.
  • Participates still can submit their contribution of November before December 5th at this page. Please let your local wiki participates know. Once you finish the judging, please update this page after December 7th
  • There will be three round of address collection scheduled: December 15th, December 20th, and December 25th.
  • Please report the local Wikipedia Asian Ambassador (who has most accepted articles) on this page, if the 2nd participants have more than 30 accepted articles, you will have two ambassadors.
  • There will be a progress page for the postcards.
Some Questions
  • In case you wondering how can you use the WAM tool (Fountain) in your own contest, contact the developer Le Loi for more information.

Thanks again, Regards
Sailesh Patnaik using MediaWiki message delivery (diskuse) 3. 12. 2018, 05:59 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XVI. vydání

Milí wikipedisté a wikimediáni,

děkuji ještě jednou všem, kteří vyjádřili své návrhy na funkci Potřebuji pomoc v editačním rozhraní. Na základě vašich názorů jsem vybral konečnou sadu odkazů, viz odkazovaná stránka.

Odkazy budou samozřejmě snadno spravovatelné komunitou - dohodneme-li se později, že by se hodilo nějaký odkaz nahradit, bude to možné.

Máte-li k mému výběru nějaké komentáře, prosím, ozvěte se do pátku 7. prosince na této diskusi, nebo mě do e-mailu.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 3. 12. 2018, 13:17 (CET)

Asijský měsíc Wikipedie 2018

Dobrý den/ahoj, děkujeme za účast v soutěži Asijský měsíc Wikipedie 2018 a za vytvoření čtyř schválených článků. Pokud jste vytvořili/jsi vytvořil článek splňující pravidla v listopadu a nešel Vám/Ti přidat do nástroje, můžete/můžeš ho přidat ještě dalších 18 hodin od teď. 15. prosince 2018 Vám/Ti pošleme Google formulář, ve kterém prosím vylplňte/vyplň všechny informace a odešlete/odešli. Pohlednice by měla přijít během ledna, února nejpozději během března 2019. Je také možné, že pohlednice nedorazí, kvůli zatracení během cesty z Asie na některé poště. Děkujeme! Patriccck 6. 12. 2018, 07:39 (CET)

WAM Mail

Ahoj, mám s tím už něco robiť? OJJ, Diskuse 12. 12. 2018, 16:29 (CET)

@OJJ: Omlouvam se za pozdější odpověď, zatím jsem jen přidal příjemce, pak Tě pingnu. --Patriccck 14. 12. 2018, 14:59 (CET)

Užívejte náhled

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o to, abyste nepoužíval(a) tlačítko Zveřejnit změny po každé drobné editaci. Každá zveřejněná změna se ukládá do historie článku a do seznamu posledních změn, a časté ukládání je tak zbytečně přeplňuje a znepřehledňuje. Hrozí také, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Zveřejněním zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku.

Editujete-li přímo zdrojový text článku (tlačítko „Editovat zdroj“), doporučuje se používat tlačítko Ukázat náhled, které Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž se úprava uloží. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole Shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny zveřejněte. --Vlout (diskuse) 15. 12. 2018, 12:51 (CET)

@Vlout: Díky za upozornění, o náhledu vím a používám ho, jen jsem tentokrát zapomněl. Díky za pohotový revert, příště si dám pozor. --Patriccck 15. 12. 2018, 12:56 (CET)

Gratulace

@Khamul1: Díky mnohokrát, zatím jsem si Vyznamenání za věrnost Wikipedii uděloval jen sám. :) --Patriccck 15. 12. 2018, 13:26 (CET)
Rádo se stalo :-) Ber to taky jako opožděné poděkování za Asijský měsíc Wikipedie :-) --Khamul1 (diskuse) 15. 12. 2018, 13:36 (CET)

Portál Samsung

Nechtěl jsem už psát na ds Mmh, tak píšu sem. Zapomněl si dát na Jvs ping, takže si tvé zprávy nevšimne. Asi bude lepší napsat na Wikipedie:Potřebuji pomoc, tam se vždy někdo najde, kdo pomůže --Khamul1 (diskuse) 15. 12. 2018, 18:17 (CET)

@Khamul1: Ping na Jvs jsi odeslal (měl bys to mít v upozorněních) tím, že jsi vložil do příspěvku odkaz na jeho uživatelskou stránku. :) Myslíš, že na WP:Pomoc můžu napsat tuto žádost? --Patriccck 15. 12. 2018, 19:53 (CET)
Určitě napiš --Khamul1 (diskuse) 15. 12. 2018, 19:54 (CET)
Dobrý den, kolego. Do úkolů pro portál Samsung jsem přidal dva body. Sám nemám dostatečné znalosti, abych napsal články o jednotlivých typech mobilů, ale je jich IMHO několik starších i nových, které dosud „naše“ články nemají. Takové články existují ovšem na en:wiki. Tam jsem dokonce před chvílí podle svého uvážení, ale jen jazykově upravil článek en:Samsung Galaxy A6 (2018). --Zbrnajsem (diskuse) 18. 12. 2018, 18:55 (CET)
Krom toho navrhuji vytvořit zvláštní článek pro výrobce smartphonů Samsung Electronics. --Zbrnajsem (diskuse) 18. 12. 2018, 18:55 (CET)
K tomu smartphonu A6 jsou na en:wiki informace jako: Predecessor Samsung Galaxy A5 (2017), Samsung Galaxy A3 (2017). Successor Samsung Galaxy A6s. Related Samsung Galaxy A6s, Samsung Galaxy A7 (2018), Samsung Galaxy A8 / A8+ (2018), Samsung Galaxy A8/A9 Star, Samsung Galaxy A8s, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8. --Zbrnajsem (diskuse) 18. 12. 2018, 18:55 (CET)
Je toho tedy mnoho a je to nepřehledné. Ale ten typ A6 (který teď mám) bude asi postupně všude hodně rozšířený. --Zbrnajsem (diskuse) 18. 12. 2018, 18:55 (CET)
@Zbrnajsem: Dobrý den, články o Samsung telefonech v poslední době příliš nevytvářím. Dostanu se k tomu na začátku dalšího roku. Na Vaše přání si napíšu na To do Váš telefon a Samsung Electronics. Btw. "ale je jich IMHO několik starších i nových" kéž by jich bylo několik, chybí zde i články o vlajkových modelech Samsungu, (Galaxy S9, Note 9). Seznam, najdete na WikiProjektu Samsung. Neznáte někoho, kdo píše v poslední době o Samsungu? Díky --Patriccck 18. 12. 2018, 22:12 (CET)

Spolupráce s webem

Ahoj, všiml jsem si, že píšeš epizody Simpsonů. Neměl bys zájem o spolupráci s mým webem https://www.simpsonovi.blog..

Sháním "pisatele" krátkých článků, obsahů...

Jirka Borový - majitel --Simca (diskuse) 17. 12. 2018, 14:58 (CET)

@SimcaCZE: Web píšeš sám? --Patriccck 17. 12. 2018, 15:24 (CET)
O web se starám sám :-) Je to prostě One-man show - výpomoc by se hodila...--Simca (diskuse) 17. 12. 2018, 21:19 (CET)
@SimcaCZE: Co bych pro to musel udělat? Máš nějaký V(v)izuální editor, jako tady na Wikipedii nebo bych musel umět programovací jazyk? --Patriccck 17. 12. 2018, 21:23 (CET)
Ahoj, no máme tam v systému Wordpress, který má WYSIWYG, editor, tak není problém, kdybys neuměl žádný html jazyk. Jestli tě to opravdu zajímá, zaregistruj se - https://www.simpsonovi.blog/wp-login.php?action=register a já tí nastavím práva.. a určitě, jakmile bude čas, napíšu, jakou mám představu, co bys psal. --Simca (diskuse) 17. 12. 2018, 21:28 (CET)
@SimcaCZE: Podle všeho už ty práva mám, díky za důvěru. Už se domluvíme přes web --Patriccck 17. 12. 2018, 21:56 (CET)

WAM Postcard collection

Dear organiser,

Thanks for your patience, I apologise for the delay in sending the Google form for address collection. Please share this form and the message with the participants who created 4 or more than 4 articles during WAM. We will send the reminders directly to the participants from next time, but please ask the participants to fill the form before January 10th 2019.

Things to do:

  1. If you're the only organiser in your language edition, Please accept your article, keeping the WAM guidelines in mind.
  2. Please report the local Wikipedia Asian Ambassador (who has most accepted articles) on this page, if the 2nd participants have more than 30 accepted articles, you will have two ambassadors.
  3. Please update the status of your language edition in this page.


Note: This form is only accessed by WAM international team. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. If you have problems accessing the google form, you can use Email This User to send your address to my Email. Thanks :) --Saileshpat using MediaWiki message delivery (diskuse) 19. 12. 2018, 22:15 (CET)

Asijský měsíc Wikipedie (dotazník)

Dobrý den/Ahoj, s menším zpožděním posíláme dotazník k Asijskému měsíci Wikipedie 2018. Dotazník je dostupný zde na Google Disku v Google Formulářích. K vyplnění je nutné být přihlášen k Google účtu. Pokud Google účet nemáte/nemáš, prosím založte/založ si jej nebo napište/napiš e-mail uživateli Saileshpat s adresou, uživatelským jménem a s Vaším/Tvým občanským jménem. Formulář je v angličtině, pokud něčemu nebudete/nebudeš rozumět odpovězte/odpověz na tento příspěvek (s pingem) a zeptejte/zeptej se nebo text vložte/vlož do překladače (např. Google Překladač). Až tak učiníte prosím zapište/zapiš se na tento seznam.

Děkujeme za Vaší/Tvou účast, doufáme, že Vás/Tě soutěž bavila.

Patriccck 20. 12. 2018, 13:36 (CET) a OJJ, Diskuse 20. 12. 2018, 13:44 (CET)

Zkušenosti nových wikipedistů - panel Potřebuji pomoc bude brzy nasazen

Milí wikipedisté,

jak většina z vás asi již ví, jednou z novou funkcionalit, kterou se zabývá tým Growth Nadace Wikimedia, se jmenuje panel Potřebuji pomoc. Tato funkce má nováčkům (v první fázi půlce z nich jako A/B testování) zpřístupnit možnost pokládat dotazy na stránku Wikipedie:Potřebuji pomoc přímo z editačního rozhraní. Tato funkcionalita je popsána na stránce Wikipedie:Zkušenosti nových wikipedistů/Potřebuji pomoc v editoru.

Tato funkce již byla naprogramována a nasazena na test.wikipedia.org. Chcete-li ji otestovat, aktivujte si na svých nastavení na testwiki na kartě Editing možnost Enable the editor help panel. Ocením, pokud si tuto funkcionalitu na Testwiki aktivujete, vyzkoušíte a sdělíte mi, co by se na ni dalo ještě vylepšit.

Také bych vás rád požádal, abyste zvážili přidání stránky Potřebuji pomoc do svého seznamu sledovaných stránek a zodpovídání dotazů, které nováčci položí. Očekáváme, že panel bude nasazen v průběhu ledna 2019. Po nasazení pravděpodobně bude na stránku Potřebuji pomoci putovat více dotazů, než dnes.

Máte-li jakékoliv připomínky či dotazy k panelu samotnému anebo obecně k projektu, neváhejte napsat na mou diskusi nebo e-mailem na martin.urbanec@wikimedia.cz.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 20. 12. 2018, 12:48 (CET)

@Martin Urbanec: Už jsem zkoušel, jen bych chtěl poukazat na drobnou chybku, píše se nadace Wikimedia (nikoli Nadace Wikimedia), viz nadace Wikimedia, krásné svátky a šťastný nový rok 2019 přeje Patriccck 25. 12. 2018, 20:41 (CET)

Poděkování

Děkuji ti za překlad hlášení v aplikaci Wikimedia Commons! :) Moc si tvé práce cením. Přeji hezké svátky --Vojtěch Dostál (diskuse) 25. 12. 2018, 09:30 (CET)

@Vojtěch Dostál:Díky, to potěší. :) Btw. jak dobře umíš po slovensky? Mohl bys pomoci překládat aplikaci Wikipedie pro iOS? Aplikaci pro Android už jsem přeložil (do ČJ i SJ). Takř pěkné svátky a nový rok 2019 přeje Patriccck 25. 12. 2018, 20:26 (CET)
Slovensky neumím :) --Vojtěch Dostál (diskuse) 25. 12. 2018, 20:29 (CET)
Já teda taky ne, ale vrhl jsem se do kontroly překladů na ios a práce jsi tam provedl fakt dost - to je super, jen teda ty druhý oči to fakt chce. Kontroloval jsem to s otevřenou aplikací a spousta věcí je přeložena dost otrocky a místama to nesedí k samotný aplikaci a tomu prostředí tam. Ale třeba "kanál Objevit", to je fajn překlad, to se mi fakt líbilo. Alo co je asi nejblbější - tak je tam dost chyb v konsistenci, sem tam je něvo přeložený na x místech jinak. A to je matoucí. :/ --frettie.net (diskuse) 26. 12. 2018, 14:18 (CET)
Druhý oči by to chtělo, no. Kdybych se někdy k nějakému iPhonu dostal (problém je, že skoro nikdo ze známých a rodiny ho nemá), tak bych to i upravil. Jak jsem překládal aplikaci pro Android do češtiny, poté jsem upravil hlášení, aby se to jmenovalo všude stejně. :) @Frettie: máš iOS? Pokud bys to pomohl upravit překlady k lepšímu, byl bych Ti vděčný. --Patriccck 26. 12. 2018, 14:26 (CET)
Předpokládám, že tedy máš iOS, dle shrnutí zde. Mnohokrát děkuji za úpravy, doufám, že v tom budeš pokračovat. :) --Patriccck 26. 12. 2018, 14:33 (CET)
Ooo, obrovské díky. --Patriccck 26. 12. 2018, 14:35 (CET)
Ano, iOS mám a něco málo jsem proletěl - ale ta nekonsistence bude nejspíš i na androidu ... někdy na to snad kouknu. Počkám po další aktualizaci, teď to nemá moc smysl. NEbo uvidíme. --frettie.net (diskuse) 26. 12. 2018, 14:42 (CET)
@Frettie:Díky, na Androidu jsem se to snažil vypilovat do dokonalosti, ale určitě tam ještě některé nestrovnalosti (nekonsistence) budou. Na Android si můžeš stáhnout Alfa verzi aplikace z této stránky. V Alfě je nový vzhled (sépie) a Úkoly pro editaci z aplikace. Alfa je většinou aktualizována každý nebo každý druhý všední den. Pamatuj: ne všechny funkce z Alfa verze jdou do Bety a do normální verze. :) --Patriccck 26. 12. 2018, 14:54 (CET)

MS v hokeji 2024

Ahoj, dík za článek - za mě super. Jen jsem pak na Wikidatech narazil, že existuje už to stejný v angličtině - ale nějak to vypadá, žes snad přispíval do obou verzí položky. Je to možný? Nakonec jsem ti to sloučil, to je optimální varianta, ať vlastně správně funguje i interwiki a tak. Možná to zní zmateně, ale to spíš jen pro upozornění, aby tě to nepopletlo. Vlastně nevím, zda jsi věděl, že existovala ta položka "dvakrát". --frettie.net (diskuse) 25. 12. 2018, 10:39 (CET)

@Frettie:Díky, to (také) potěší. O dvou položkach jsem ani nevěděl, díky za sloučení. Ty jsi správce na WD? Pěkné svátky a nový rok 2019 přeje Patriccck 25. 12. 2018, 20:26 (CET)
@Patriccck: Ahoj, nejsem, na to to není třeba. --frettie.net (diskuse) 26. 12. 2018, 00:17 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XVII. vydání

Milí wikipedisté,

rád bych v tomto newsletteru shrnul, co se týmu Growth Nadace Wikimedia podařilo v oblasti zlepšování zážitku nováčků na české Wikipedii a jak v současné době vypadají projekty týmu Growth.

První dva projekty, “Porozumění prvnímu dni” a “Personalizovaný první den”, jsou již nasazeny. Prvotní výsledky obou dvou z těchto projektů budou k dispozici v průběhu ledna 2019. Poslední z projektů týmu Growth, “Panel Potřebuji pomoci”, je těsně před svým nasazením, které se uskuteční v prvním lednovém týdnu.

Podrobnější informace týkající se práce týmu Growth naleznete v jeho zprávě na Wikipedie:Zkušenosti nových wikipedistů/Nápady týmu Growth/Prosinec 2018.

V případě jakéhokoliv dotazu, návrhu či připomínky mě můžete kontaktovat na mé diskusní stránce nebo na e-mailu martin.urbanec@wikimedia.cz.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 25. 12. 2018, 23:24 (CET)

WAM Organizers Update

Hi WAM Organizer! Hopefully, everything works just fine so far! Need Help Button, post in any language is fine

  • Here are some recent updates and clarification of rules for you, and as always, let me know if you have any idea, thought or question.
    • Additional souvenirs (e.g. postcard) will be sent to Ambassadors and active organizers.
    • A participant's article count is combined on all language Wikipedias they have contributed to
    • Only Wikipedia Asian Month on Wikipedia or Wikivoyage projects count (no WikiQuote, etc.)
    • The global top 3 article count will only be eligible on Wikipedias where the WAM article requirement is at least 3,000 bytes and 300 words.
    • If your community accepts an extension for articles, you should set up a page and allow participants to submit their contributions there.
    • In case of redirection not allowed submitting in Fountain tool, a workaround is to delete it, copy and submit again. Or a submission page can be used too.
    • Please make sure enforce the rules, such as proper references, notability, and length.
    • International organizers will double check the top 3 users' accepted articles, so if your articles are not fulfilling the rules, they might be disqualified. We don't want it happened so please don't let us make such a decision.

Please feel free to contact me and WAM team on meta talk page, send me an email by Email this User or chat with me on facebook. For some languages, the activity for WAM is very less, If you need any help please reach out to us, still, 12 more days left for WAM, Please encourage your community members to take part in it.

If you no longer want to receive the WAM organizer message, you can remove your username at this page.

Best Wishes,
Sailesh Patnaik
-- Tento příspěvek přidal(a) Saileshpat@metawiki (diskuse) 20. listopadu 2018, 21.12‎ (CE(S)T)