Wikipedista:Toma646/moje pískoviště 2

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vítejte v mym bordelu, gde patlam dohromady članki a šablony. Kromě obrovskeho bordelu tu najdete všemožny experimenty a refaktorizováno. Prosim needitujte tudle stránku, aby se předešlo editačnim konfliktum.

Dobrý den, je mi to líto, ale váš článek byl smazán – a to hlavně proto, že takhle se nové články nezakládají. Podívejte se na ostatní – vylepšujte, upravujte, editujte s odvahou. Dávejte pozor na encyklopedický styl a minimální rozsah, který by článek měl mít. Můžete se podívat na průvodce a nápovědu, zejména sekce první krůčky v editaci a styl. Pokud něčemu nebudete rozumět, vyzkoušejte si editaci na pískovišti nebo se zeptejte ostatních. Díky za pochopení. --Тома646 (diskuse) 4. 2. 2014, 20:05 (UTC)

Šablona:Experimenty2-TEST Šablona:Experimenty2-TEST

Dobrý den, musím vás upozornit, že Wikipedie je seriózní internetová encyklopedie, do které by se mělo psát jen pravdivě a nezaujatě. Wikipedie není bordel a blbosti a vtipy a pomluvy do ní nepatři.
STOP Dobrý den, musím vás upozornit, že Wikipedie je seriózní internetová encyklopedie, do které by se mělo psát jen pravdivě a nezaujatě. A proto prosím nepřidávejte do Wikipedie nesmysly, vtipy, pomluvy atd., takové jednání je považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud budete dále pokračovat v nežádoucích editacích, jako je , bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.

!!!Toto je jen dočasná testovací šablona, založená, protože jinak ji není možno otestovat. Nemažte tuto stránku dříve než za 24 hodin, pokud ji sám dříve nepředložím ke smazání!!!

STOP Dobrý den, musím vás upozornit, že Wikipedie je seriózní internetová encyklopedie, do které by se mělo psát jen pravdivě a nezaujatě. A proto prosím nepřidávejte do Wikipedie nesmysly, vtipy, pomluvy atd., takové jednání je považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud budete dále pokračovat v nežádoucích editacích, bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.


Pozor! Přestaňte prosím přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.

--Тома646 (diskuse) 9. 2. 2014, 18:43 (UTC)

STOP Dobrý den, musím vás upozornit, že Wikipedie je seriózní internetová encyklopedie, do které by se mělo psát jen pravdivě a nezaujatě. A proto prosím nepřidávejte do Wikipedie nesmysly, vtipy, pomluvy atd., takové jednání je považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud budete dále pokračovat v nežádoucích editacích, bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.

Pražské nářečí[editovat | editovat zdroj]

Pražské nářečí se vyskytuje hlavně na území Prahy a v jejím blízkém okolí. V Pražském nářečí je především zvláštní přízvuk = protahování samohlásek, např.: pěknééj, kráássnýýý, divnééj. Tím se nejvíce odlišuje od nářečí ve Slezsku a na severu východních čech, kde se slova neprotahují a je naopak tendence zkracovat samohlásky např.: myslim, dělam. Jinak se pražské nářečí prakticky neodlišuje od obecné češtiny. V Pražském nářečí se také mnohem méně používají vulgární slova a používá se jich méně než jinde.

Lingvisrické rozdíly[editovat | editovat zdroj]

  • Nejvĕtší rozdíl oproti češtině v jiných oblastech Česka je ve výrazném protahování samohlásek ve výslovnosti, a to i krátkých.
  • V prostřed slova se mění e na i nebo ý — mléko→mlíko, péct→pýct
  • V prostřed slova ej místo í/ý — ukrýt→ukrejt, výmluva→vejmluva
  • Na začátku slova ou místo ú — úřad→ouřad, úroda→ouroda
  • Na začátku slova před se přidává před o v — obyčejný→vobyčejnej, Ostrava→Vostrava
  • Ej místo ý na konci slov — krásný→krásnej, blbý→blbej
  • Ukrajování prvního písmene slov — vzbudit→zbudit, džbán→žbán

Pražská slova[editovat | editovat zdroj]

Níže jsou vysvětlena některá ze slov a slovních spojení, používaných v Praze.

  • Imrvére → Stále, pořád
  • Čoveče → Hele
  • V ňom → V něm
  • Kalup → Honička, shon, spěch
  • Posejřit se → Pokálet se
  • Dáme si spicha → Setkáme se
  • Libový → Perfektní, dokonalé
  • Kůča → Hanlivě nepěkné bydlení
  • To sem teda blázen → To opravdu nechápu
  • Mešuge → Bláznivý
  • Fušovat → S**t se do něčeho
  • Máš šmrnc → Sluší ti to
  • Dát do frcu → Dát do prodeje (prodat)
  • Socka → MHD, městská hromadná doprava
  • Hustý → Zajebisty (pl) - toto slovo potřebuje přeložit do češtiny.
  • Bendit → Rozhazovat peníze

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

§245 Pokud cena výrobku přesahuje výrobní náklady o více než 20% dopouští se výrobce trestného činu Kapitalismu.[editovat | editovat zdroj]

Wikipedista:Toma646/moje pískoviště 2
Země původuUSA
JazykAnglický
Délka143
ŽánrDobrodružný
ScénářWilliam Broyles Jr.
RežieRobert Zemeckis
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleTom Hanks, Helen Hunt, David Allen Brooks, Nick Searcy, Nan Martin, Elden Henson
HudbaAlan Silvestri
KameraDon Burgess
Výroba a distribuce
Premiéra7. Prosince 2000
Produkční společnostiImageMovers, Playtone
Distribuce20th Century Fox (Severní amerika), DreamWorks (mezinárodní)
Rozpočet90 000 000 $ (1 800 000 000 Kč)
Tržby429 632 142 $ (8 600 000 000 Kč)
Ocenění6th Critics' Choice Awards, 58th Golden Globe Awards
Wikipedista:Toma646/moje pískoviště 2 na ČSFDIMDb

Trosečník je Americký dobrodružný film , který získal dvě ocenění a na několik dalších byl nominován. Hlavní postavou je Chuck Holand, kterého ve filmu hraje Tom Hanks. Děj filmu se odehrává na jednom ostrově poblíž Cookových ostrovů.

Děj filmu[editovat | editovat zdroj]

Chuck Holand je inspektor dorucovaci služby FeDex a při jednom z mnoha jeho služebních letu se letadlo dostane do silné bouře a spadne do moře. Přežije jako jediný a na nafukovacím člunu se dostane až na ostrůvek v Cookove souostroví. Na ostrově žije 4 roky a za tu dobu se plně naučí žít v přírodě. Čtvrtým rokem na pláži vyplavi velký kus plechu, poté ho napadne, že by ho mohl použít jako plachtu. Tak postaví vor, na kterém vypluje na moře. Na moři se dostane do bouře, při které vítr utrhne plech a ponici vor. Nakonec ho na pokraji smrti vyzvednou na kolem proplouvajíci loď. Po návratu domů ho ale nečeká nic příjemného, protože jeho manželka si už uzala jiného muže, protože myslela že je mrtvý.

Fyrma FedEx a film[editovat | editovat zdroj]

Společnost FedEx je v tomto filmu velmi často vyobrazována, FedEx sice za to, že jí film dělá reklamu přímo neplatila, ale výrazně dotovala natáčení filmu. FedEx spoustu věcí domluvila se štabem, například i to, že všechny rekvizity spojené s ní musejí vypadat jako v reálu. Přivítání Chucka Holanda bylo natáčeno v ředitelství FedExu a ředitele FedExu si zahrál ve filmu jeho skutečný ředitel Fred Smith.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Изгой (фильм 2000) na ruské Wikipedii.

Sračkojet[editovat | editovat zdroj]

Spolehlivé taxi vás dopraví z domu až na nádraží za zvýhodněnou cenu pro zákazníky Sračkojetu 1kč/km.

Sračkojet je Česká soukromá železniční společnost jezdící na trase Praha-Gradec Krolewski-Zachod-Walbrzych-Wroclaw. Společnost založil Pepa Cyp, když koupil 10 moderních vagonů od firmy Ocelšrot za 1000 korun. Zisk společnosti je 0, ale prodělek každým rokem stoupá, protože Pepa Cyp je tak velký debil, protože si peníze splete i s hajzlpapírem a tuplem když se ožere.

Průběh cesty[editovat | editovat zdroj]

Cestování Sračkojetem je na poměrně vysoké úrovni.

Cestování se Sračkojetem nemá chybu, jízdenka stojí 1 korunu a tím cenově drtí konkurenci České Dráhy, ketré nabízejí stejný komfort cestování za 100 korun. V každé soupravě je standard kýbl na sraní, svíčkové osvětlení, chlastací vůz se zásobami nejlevnějšího piva a vína a plno odpadu na podlaze v kterém se v noci dobře spí. Cesta začíná na hlavním nádraží v Praze, když se na několikátý pokus konečně podaří soupravu rozjet tak, že se za pár metrů znova nezastaví, tak se pokračuje směr Hradec. Vůbec trasa Praha-Gradec Krolewski je oblíbená, když se topič ožere tak, že se netrefí lopatou do kotle, je možnost si nabrat na okolních polí trochu kukuřice, zelí nebo jiné zeleniny. Po zastavce v Gradci a příjezdu do Zachoda (Dolnoslezská republika) nastává nejhorší část cesty, zdejší krutá zima může způsobit přimrznutí prdele ke kýblu na sraní, zamrznutí chlastu, zamrznutí lokomotivy, nebo umrznutí (to je to nejhorší co se může při cestě přihodit). Jak je cesta dál se neví, protože každá souprava vždy vykolejila v Otovicich, kde končí české koleje.

§573 Pokud obchodník prodává nekvalitní a zároveň předražené zboží, má zákazník právo toto zboží odcizit, bez povinnosti za něj zaplatit[editovat | editovat zdroj]

Wikipedista:Toma646/moje pískoviště 2
Země původuŠpanělsko
JazykŠpanělština
Délka105
ŽánrŠílená komedie
NámětFrancisco Ibáñez
ScénářGuillermo Fesser a Javier Fesser
RežieJavier Fesser
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleBenito Pocino, Pepe Viyuela, Dominique Pinon, Paco Sagárzazu, Javier Aller, Eduardo Gómez
HudbaRafael Arnau a Mario Gosálvez
KameraXavi Giménez
KostýmyTatiana Hernández
Výroba a distribuce
Premiéra7. Února 2003
Produkční společnostiImageMovers, Playtone
DistribuceWarner Sogefilms A.I.E. (Španělsko)
Rozpočet7 500 000 (206 000 000 Kč)
OceněníGoya
Wikipedista:Toma646/moje pískoviště 2 na ČSFDIMDb

Agenti dementi jsou španělská šílená komedie. Film je natočený podle komixové předlohy Filemon y Mortadelo. Ve španělsku se film po své premiéře stal velmi oblíbeným a zájem o vstupenky do kina na tento film byl rekordní.

Děj filmu[editovat | editovat zdroj]

Vše začíná tím, že někdo ukradl velmi nebezpačný vynález Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek (zkratkou ZDVJ), O tom se dozví Totálně Inteligentní Agentura (zkratkou T.I.A). Největší průšvih je v tom, že se tento stroj dostal k diktátorovi fiktivní země Tiranie. Navíc diktátor ho chce hned využít, aby porazil ve válce Anglii. Velitel T.I.A v žádném případě nechce, aby na případu (sebrání ZDVJ diktátorovi Tiranie) jakkoliv spolupracovali 2 jeho debilní agenti Mortadelo a Filemon a místo nich raději najme z konkurenční detektivní agentury kreténského detektiva Fredyho Mazase. Mortadelo a Filemon na to ale příjdou a chtějí případ vyřešit sami. Mortadelovi a Filemonovi se podaří zjistit, co je Fredy Mazas doopravdy, je podplacený a nastrčený samotným diktátorem. Na konci filmu nakonec Mortadelo zjistí, že diktátor je jeho otec.

Hlavní postavy[editovat | editovat zdroj]

  • Mortadelo — Plešatý, vysoký, většinou nosí černý kabát. Velmi rád se převléká do všeho možného.
  • Filemon — Největší přítel Mortadela. Má krátké vlasy jen po bokach hlavy a na vrchu hlavy je plešatý. Nosí bílou košili a červené kalhoty.
  • Vicente — Šef agentury T.I.A. Má knír a modrý oblek. Svoje podřízené přímo buzeruje a také je trestán za chyby svých podřízených Mortadela a Filemona.
  • Diktátor — Má šedý knír a krátké šedé vlasy, chladnokrevný, je to otec Mortadela.
  • Bacterio — Šílený vynálezce, tvoří zajímavé vynalézy, které ale málokdy fungují. Nosí černé dlouhé vousy, za které ho ostatní někdy tahají.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad z článků Liga najgłupszych dżentelmenów a Mortadelo i Filemon na polské Wikipedii.

hjmkjrhgreuiwg[editovat | editovat zdroj]

Jídelní vůz je jeden z několika druhů vagonů pro osobní dopravu. Jidelní vozy většinou fungují stejně jako bar, bistro nebo přímo jako restaurace a jsou nasazovány zpravidla na mezinárodních nebo velmi dlouhých vnitrostátních trasách jen na dálkové vlaky kategorie rychlík nebo vyšší (intercity, eurocity, supercity). Ceny v jídelních vozech jsou většinou vyšší než v restauraci pevně stojící na zemi. Jedním ze známých býválých prpvozovatelů jídelních vozů byl Urblík, jehož jídelní vozy jezdili i ne vnitrostátních rychlíkových trasách jako například Praha-Hradec Králové-Týniště nad Orlicí.

Druhy jídelních vozů[editovat | editovat zdroj]

Jídelní vozy se rozlišují na 2 druhy.

  • Restaurační vůz — V tomto voze je plnohodnotná kuchyň a bývá zde větší výběr výběr jídel.
  • Bistrovůz — Tyto vagony mají menší zázemí a méně míst k sezení (často také ke stání) než restaurační vůz. Polovina vozu je v případě českých a slovenských bistrovozů určena výhradně pro 1.třídu.
  • Bistrovůz u Pendolina — Je rozdělen na 2 poloviny. V první polovině je malá kuchyň a místa ke stání u zdi a v druhé polovině běžná místa k sezení jako ve zbytku soupravy. Všechna místa spadají pod 2. třídu a tak jsou přístupná všem.

Postup přípravy jídel[editovat | editovat zdroj]

Jídla mohou být připravována běžně, ale např. JLV často používá postup, kdy jsou přímo ve voze dovařována, dosmažována nebo ohřívaná předpřipravená jídla, která byla uvařena před výjezdem vozu. Tento postup umožňuje velmi rychlou přípravu a proto mohou využít jídelní vůz i cestující na krátké vzdálenosti. V bistrovozech u Pendolina jsou jídla vždy ohřívána v mikrovlnce.

Příklady jídelních vozů Českých drah[editovat | editovat zdroj]

Níže jsou vyjmenovány dnes používané jídelní vozy Českých drah

Restaurační vozy[editovat | editovat zdroj]

Bistrovozy[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Lehátkové vozy[editovat | editovat zdroj]

Kupé v Švédském lehátkovém voze.

Lehátkové vozy jsou podobné jako lůžkové vozy, ale jsou méně pohodlné a mají vyšší obsaditelnost. Také lůžka jsou oproti lůžkovým vozům užší a někdy nemusejí být ani polstrovaná (České Dráhy). V Česku jsou nasazovány zpravidla na dálkové vlaky kategorie Rychlík a Euronight a část trasy mohou být zapřaženy v jiných dálkových vlacích (Intercity, Eurocity). Ve voze jsou kupé po šesti lehátkách. V Česku mají na starosti tyto vozy zaměstnanci JLV, kteří se starají o lůžkoviny, buzení cestujících v objednaném čase nebo úschovu dokladů během cesty. Pro cestu v tomto voze je nutno zakoupit k jízdence lehátkový příplatek. U většiny lehátkových vozů je možno lehátka přes den připlácnout. Dolejšek nejnižšího lehátka bývá polstrovaný a pod dolním lehátkem je otoman, takže když se lehátko připlácne ke zdi, tak jsou v kupé běžná místa k sezení.

Lehátkové vozy Českých Drah[editovat | editovat zdroj]

Cestovní třídy v lehátkových vozech v Česku.[editovat | editovat zdroj]

  • T6 — Kupé pro maximálně 6 lidí.
  • T4 — Kupé pro maximálně 4 lidi.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Číslo dílu Název
Jak se Mája narodila
Odlet z úlu
Soudce Včelí Vosk
Vílíkova láhev
Posel královny
Pozor na medvěda
Záchranářka Mája
Hra se stíny
9 Cizinec
Klamavý vzhled
Spící krasavice
Tanec s včelkami
Král Vilík
Noční kvítky
Síla prášku
Královský výlet
Koulení kuličky
Divoká banda
Včelí úklid
Prasklina
Výlet paní Pyžmové
Letecká licence
Proč Dino nemá přátele
Odvážná matka
Dort pro královnu
Housenky ve kruhu
Špionka Pestřenka
Šelbyho sen
Velká pylová loupež
Májina zahrada
Zamilovaný Max
Nemocná Tekla
Úlový Džajv
Max nemůže usnout
Jaká milá vosa
Vilík se stěhuje
Počasí na objednávku
Počasí na objednání
Co je ve vejci
Pátrání po stracené kuličce
Henryho domeček
Strašení v úle
Včelí den
Křídla šampionů
Mája si nepospí
Filbert
Královnino žezlo
Souboj obrů
Nebojácný Edgar
Molly hledá zásoby
Barry hledá brýle
Na zdraví Kasandro
Poplach
Mája velitelkou
Zakázané ovoce
Děkujeme vosy
Mrzutý Vilík
Královnou na jeden den
Harmonia na louce
Vilík stratil paměť
Duhový pyl
62 Nenasytné žáby
63 Expres vážka
64 Pokračujte v šou
65 Noční let
66 Outsider
67 Nový Šelby
Vilík střeží úl
Společný kvítok
To jsem říkal jí
Kamarád dub
Včelka na útěku
Velký zlý škvor
Doktor Slyk
Dar zhora
Byl jednou jeden slimák
Velká žranice
Překvapení pro Máju

Wikipedie vás nechce[editovat | editovat zdroj]


Momentálně nemůžete ničit Wikipedii.

Stále si můžete články číst, pouze je nemůžete poškozovat a odcizovat.

Správce s uživatelským jménem Toma646 zablokoval uživatele Vylízanec a jako důvod uvedl následující:

Uživatel nemá nebo nechce používat mozek.

Blokování by mělo skončit 17:42, 19. Března 2014.

Bez viny?[editovat | editovat zdroj]

Někdy jsou ze závažných důvodů zablokovány celé skupiny IP adres nebo adresy veřejných proxy serverů. To znamená, že mnoho nevinných lidí nemůže editovat. Pokud nastal tento případ, měl by být vysvětlen v důvodech zablokování.

Někdy jsou také zablokovány dynamické IP adresy, obvykle nejvýše na 24 hodin. Výjimečně se pak může stát, že jsou zablokováni uživatelé se stejnou dynamickou IP adresou kvůli tomu, že jejich nynější IP adresa byla používána zablokovaným uživatelem.

Omlouváme se za nepříjemnosti s tím spojené. Pokud se tento problém objeví opakovaně a chcete nám pomoci ho vyřešit, kontaktujte některého správce Wikipedie a svého poskytovatele internetového připojení (ISP). Správce by měl být schopen zjistit čas, datum a IP adresu používanou pro dotyčné nevhodné jednání. Tuto informaci potom můžete předložit ISP a vysvětlit, že nemůžete editovat Wikipedii kvůli nevhodnému chování jiného uživatele tohoto ISP a požádat o vyřešení problému.

Co dál?[editovat | editovat zdroj]

Vaše IP adresa je $3. Prosím vložte tuto adresu spolu s případným uživatelským jménem do všech žádostí, které pošlete.

Můžete poslat e-mail uživateli $4 nebo jinému správci k prodiskutování zablokování. Uvědomte si, že nemůžete použít možnost „Poslat e-mail“, jestliže nemáte na Wikipedii uživatelský účet a platnou potvrzenou e-mailovou adresu zapsanou ve vašem nastavení.

Také můžete své blokování prodiskutovat na IRC kanálu #wikipedia-cs na irc.freenode.net.

Bla bla bla bla bla[editovat | editovat zdroj]

Tepna Náchod
Základní údaje
Datum založení1882
OsudV roce 2006 zkrachovala
ZakladatelIssac Mautner
SídloNáchod, ČeskoČesko Česko
Charakteristika firmy
Rozsah působeníNáchod, Hronov
Oblast činnostiTextilní
Obrat 252 milionů (2004)
Výsledek hospodaření 40,5 milionů (2004)
Zaměstnanci2000 (fabryka Tepna Náchod)

Tepna Náchod byla založena v roce 1882 tím, že Issac Mautner postavil v Plhově (část Náchoda) tkalcovnu. Tkalcovně se dařilo a tak k ní přistavěl přádelnu v roce 1907. Po roce 1918 se fabryka dále rozšiřovala a v okolí Tepny byli vystavěny i nové bytové domy pro zaměstnance. Fabryka se ještě více rozrostla v době okupace Německem během druhé světové války, protože byla vysoká poptávka po textilu. Kvůli nutnosti dovážení velkého množství materiálu a uhlí byly do části (dnešní Náchodská teplárna)Tepny nataženy koleje. Původní majitel Tepny musel odejít kvůli svému Židovskému původu do Velké Británie a tak si fabryku čmajzla tehdejší Živnobanka, která ji sparavovala po dobu války. V roce 1946 byla znárodněna a zapojena do jednoho velkého podniku Tepna společně s ostatními textilními podniky, včetně Hronovské Tepny. Po příchodu demokracie se výrazně zvýšil dovoz a tím Tepna Náchod trpěla a postupně musela snižovat výrobu až v roce 2006 úplně zkrachovala. V roce 2013 začala demolice oběktu a plánuje se vystavit místo fabryky velké obchodní centrum.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

-&@[editovat | editovat zdroj]

Pokud je někdo zablokován do odvolání, tak to není problém jen pro jeho zablokovaný účet ale znamená to že budou zablokovány i jeho další nově založené účty z důvodu obcházení bloku. Ale i účet zablokovaný do odvolání je možné odblokovat, za předpokladu že uživatel bude provádět užitečné editace a že se jeho problémové chování nebude opakovat a nebo se alespoň výrazně omezí.

Podmínky odblokování uživatelů zablokovanych do odvolání[editovat | editovat zdroj]

každý účet zablokován do odvolání může být odblokován a to ninimálně měsíc po zablokování. Pokud je někdo zablokován potřetí do odvolání tak to nejspíš znamená, že je nepoučitelný a nenapravitelný. Pokud ale není jasné, že uživatel účet zneužívá dál k poškozování Wikipedie a má také užitečné editace, je blokován bez ohledu na své dřívější číny jako každý jiný uživatel, to znamená hodiny až dny, při opakovaném problémovém chování týden, 14 dní až měsíc a poté možnost arbitráže. Tento postup je však možné uplatnit pouze pokud uživatel provádí zároveň více užitečných editaci.

Základní podmínky odblokování[editovat | editovat zdroj]

  • Žádost smí být podána minimálně jeden měsíc po po splnění níže uvedených bodů. Pokud byl uživatel téměř bezproblémový a přispíval delší dobu, může být odblokován kdykoliv po domluvě.
  • Nesmí blok obcházet. Výjimka jsou jen případy, kdy jsou prováděny výhradně jen užitečné editace.
  • Musí odstranit všechny osobní útoky na ostatní uživatele mimo Wikipedii, pokud je to možné (například na svém blogu nebo facebooku).
  • Pokud Wikipedii nebo nějakého jejího uživatele zažaloval, musí žalobu bezpodmínečně zrušit.
  • Żádného uživatele Wikipedie nesmí obtěžovat ani na Wikipedii ani mimo ní.
  • Pokud byl uživatel zablokován do odvolání třikrát a vícekrát, další žádosti o odblokování dříve než rok po splnění výše uvedených bodů mohou být okamžitě zamítnuty.
  • Pokud byl účet po prvním odblokování z bloku do odvolání použit výhradně k poškozování Wikipedie, měli by být další žádosti o odblokování okamžitě zamítnuty.

Účty, ketré nemusejí být odblokovány[editovat | editovat zdroj]

  • Jednorázové
    • Provokační
    • Vandalský
  • Loutky
    • Jakákoliv loutka sloužící k vandalismu nebo ovlivňování hlasování.
  • Blok z důvodu nevhodného uživatelského jména

Akce Zbečník[editovat | editovat zdroj]

Akce Zbečník je vůbec největší stavební projekt v dějinách Zbečníka. Předpokládá se že bude celkově stát okolo 150 milionů Kč. Stavba je rozdělena na několik částí týkajících se budování kanalizace, rekonstrukce vodovodního potrubí, veřejného osvětlení a silnice, včetně chodníků a autobusových zastávek. Nejdříve bude vždy vložena kanalizace a vodovodní potrubí, poté bude v tom místě vybudována nová silnice a chodníky a nakonec budou úpravy vozovky a výměna lamp veřejného osvětlení. Celá stavba bude postupovat směrem od Hronova k Červenému Kostelci a nejdříve bude udělána hlavní silnice (ulice Kostelecká) a teprve poté se bude pokračovat v ostatních ulicích mimo hlavní silnici.

Části projektu[editovat | editovat zdroj]

Celý projekt je rozdělen na 3 části a u každé části je zvlášť výběrové řízení. První práce související s tímto projektem bylo několik průzkumných vrtů do země 28. Února 2013.[1]

Kanalize a potrubí[editovat | editovat zdroj]

Výstavba kanalizace a rekonstrukce vodovodního potrubí, dále budou jednotlivé domácnosti připojeny na kanalizaci a po určitých úsekách budou sběrná místa (jímky) na odpadní vody. Na tuto stoku budou později napojovány i vedlejší ulice. Cena této části projektu by měla být 92,5 milionů Kč a investorem bude VAK Náchod.

Cesty a chodníky[editovat | editovat zdroj]

Výstavba nových silnic bude stát přibližně 63,5 milionů Kč. Do této části patří i rekonstrukce jednoho mostu ve středním Zbečníku. Dále budou vybudovány i nové cyklostezky a bude postaven i úplně nový, dnes neexistující chodník dlouhý 120 m.[2]Přibudou nové přechody pro chodce, zastřešení autobusových zastávek a zelené pásy na okrajích chodníků u silnice. Původní veřejné osvětlení bude také vyměněno za nové[3] a přechody pro chodce budou nasvíceny.

Důsledky[editovat | editovat zdroj]

Po dobu kdy bude probíhat stavba na hlavní silnici, bude tato silnice úplně uzavřena a tím dojde k velkým omezením v dopravě, například nebudou zastavovat autobusy na zastávkách ve Zbečníku a to bude problém hlavně pro obyvatele středního a horního Zbečníku (směr Červený Kostelec), autobusy budou stále jezdit, ale odklonem přes Rokytník a Velký Dřevíč a zajíždět budou z Hronova jen do hotových úseků hlavně dolního Zbečníka. Na stavbu je zakázán vjezd a vstup všem, kromě místních obyvatel a policie, hasičů a záchranné služby. Dále budou na Zbečnickém území výpadky v tečení vody z vodovodu a v úsekách, kde bude právě probíhat stavba kanalizace budou úplně bez dodávky vody z Maternice a budou muset být zásobovány vodou z cisterny. Největší problém pro zdejší bude v tom, že budou muset zaplatit až několik desítek tisíc za stavbu přípojky ke kanalizaci a novou žumpu na svém pozemku.

Fotografie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

reuiovhesriul bniowernziordjbuhrthutžzj[editovat | editovat zdroj]

This is incompletely list of characters in all series on serial Maya the Bee (TV series).

Characters[editovat | editovat zdroj]

Main characters[editovat | editovat zdroj]

  • Maya (or Maja) - Bee. The series main protagonist. She loves freedom, living in the meadow by herself unlike other bees who live in the hive.
  • Willy (or Willi) - Drone bee. Lazy, clumsy, and cowardly, sometimes jealous, but generally good-natured - not featured in the original Bonsels story, but a major character in all spin-off media. His relationship to Maya is depicted inconsistently: in most adaptations, he's her best friend, who is in love with her; in others, he's something of a de facto dependent; and in several episodes of the English adaptation, he's mentioned as her brother.
  • Flip (or Philip) - Grasshopper. A wise friend of Maya and Willi.
  • Alexander - mouse. Intellectual, whose level of respect among the other creatures, and close friendship with Maya, often sends Willy into jealous rages.

Others[editovat | editovat zdroj]

  • Puck - Fly, who often educates the other insects about human lifestyles and behaviors.
  • Kassandra - Bee, Teacher at the Bee-School
  • Thekla - spider and occasional villain. Referred to as Gremilda in some episodes of the English adaptation, and Grimelda in others.
  • Millipede - Unobtrusive, anyone no harm, but to anyone she no much friendly.
  • Max - Earthworm, he very good friend of Maya and often help Maya.
  • Ladybug - Old bug with three cheeky childrens.
  • Hornets - Biggest enemies of all insect on meadow. Catching and kill other insect.
  • Earwig family - They destroying flowers on meadow and they have very cheeky and churlisch childrens, but they childrens saved buterfly, so they do something good before our departure.
  • Mole cricket - In shes underground corridors strayed Maya and Willie.
  • Guards of hive - 2 stupid guard, which Maya with Willie tricked, so that Maya can exit the hive.
  • Flower elf - He showed Maya, how live peoples, hes white and have 2 wings.
  • Hanibal - Weak spider, he eat death insect.
  • Hans - Fly, firt insect, who Maya met, after escape from hive. He kill and eat dragonfly.
  • Dragonfly - She Maya angry, because kill fly Hans.
  • Fridolin - Termit, father other 50 termits.
  • Vincek - Dad, big and fat bug, hes force and bulk do he problems. On end he discovered, per hes force needed for rescue other bud, who hes for that love.

New characters in new series[editovat | editovat zdroj]

  • Kurt - Dungbeetle who likes to be a "rose-beetle." His name is inconsistent in the English adaptation, as he's often referred to by the name Beasley in some episodes, and Kurt in others.
  • Beeswax - Hes stupid inspector and inspect, if all right. Hes wanted eject maya from hive, but queen finished speaking.
  • Wasps - Three stupid wasps, they want steal bees honey .
  • Walter - He thinh, that he very clever, but hes stupid.
  • Beatrix - Most beautiful buterfly on meadow.
  • Ben - Dung beetle, always he care o this ball from shits. Hes very friendly.
  • Kurt - Grandfather of Ben, most force bug on meadow.
  • Shelby - Snail, hes melancholic.
  • Paul - Commander of formic group. Hes happy when hes can help.
  • Queen of hive - In costract that older series she not so serious.
  • Lara - Shes extreme arrogant.

Others[editovat | editovat zdroj]

  • Ludivina - Beeswax she choosen queen, when old queen was lost. She is very stupid, irresponsible and luckily old queen go back and she reign end.
  • Edgar - Big drone, he have always bad luck.
  • Slink - Very big slug.
  • Molly - Mole cricket,she always hungry.

Links[editovat | editovat zdroj]

In this article was used translate from article Seznam postav seriálu Včelka Mája on Czech Wikipedia and article Приключения пчёлки Майи on Russian Wikipedia.

Connected first and second season[editovat | editovat zdroj]

Name of seria
1 Maya And The Ants
2 Max the Earthworm
3 Maya and the Frog
4 The House Visit
5 Grimelda's Web
6 Something's Burning
7 Grandma Locust
8 Baby Cricket's First Symphony
9 An Ant for the day
10 The Ant Hill
11 The Jumping Contest
12 Centipede
13 The Littliest Hero
14 A Plain Adventure
15 Uninvited Guest
16 Eggs, Eggs, Everywhere (A Problem With Eggs)t
17 Maya And The Firefly
18 How Crickets Were Freed
19 The Invisible Insectd
20 Alf The Elf
21 That's What Friends Are For
22 Emmet Goes On A Diet
23 The Runaway Ant
24 Maya Comes Home
25 General Blusterby
26 On The Run
27 Flip N' Flap
28 Maya To The Rescue
29 Maya Survives Winter
30 Spring Is Here
31 Maya And Kurt's Rescue
32 The Caterpiller Finds A Home
33 Jack The Moth
34 The Parasite Fly
35 The Show-Off Cockroach
36 Sailing The High Seas
37 Captured
38 The Reluctant Musician
39 The Beauty Contest
40 Flip's Greedy Relative
41 Maya The Giantess
42 Gus And Emma
43 The Weight-Lifting Competition
44 The Mysterious Cheese Thief
45 Panic In The Meadow
46 The Baby Bird
47 Fleas In The Field
48 Mouse In The Bottle
49 MCity Slickers
50 Willi Stands Guard
51 Home Sweet Home
52 The Guest From Outerspace
53 The Marathon
54 The Army Ants Are Coming
55 A Windy Adventure

Kollárovci[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Maya the Bee (character)[editovat | editovat zdroj]

Maya the Bee is fictional honey bee in serial and book Maya the Bee. She's behave is good, fair, happy and she with pleasure help everybody. In many cases she influence happenings on the meadow. She was born in bee hive. In hive she's best friend drone Willy, he help she with break from hive, but he go Maya soon unsuccessfully return to hive, that Willy stayed with she on meadow. In contrary with older seasons in third season (new 3D series from 2012) Maya live nearness the hive, Willy with Maya every day, but he go sleep to hive, Maya every day meet with other bees from hive and she help her hive witch other insect on meadow. In older series Maya was far away from her hive and she was no meet bees from her born hive. In beginning of third season Beeswax wanted Maya eject from hive, because he was worried, that other bees will behave as Maya. Queen of the hive it him dissuade, after it, that Maya salvage shes teacher Cassandra. Maya is very adventurous, and it she do in many cases big problems. For example Maya survived winter on meadow, she was lost in underground corridors, ant commander she was too. She was do hostage for Thekla, so that she rescue unfamiliar bug.

Appearance[editovat | editovat zdroj]

Her appearance in contrary with other anime characters is variable. In first season her head rounded, but in second season is oval. In third season she is very slim beside older seasons and her head is rounded and she have longer feelers. Yet Maya is bee, she have wasp colours (yellow-black). She have four dactyls, that many anime characters. In outserial version she have eyes close together.

Relations with others[editovat | editovat zdroj]

With majority of residents on meadow Maya have good relations and she is most favourite and most influential person on meadow. Her best friend is Willy and her don't like spider Thekla. Her big enemies is too wasps (mainly in third season) and hornets.

In parentheses is seasons when Maya can meet this persons, if they not in all seasons.

Friends[editovat | editovat zdroj]

  • Willy
  • Flip
  • Alexander (second season)
  • Cassandra
  • Max
  • Ben (third season)
  • Rufus (third season)
  • Pol
  • Hive queen

Enemies[editovat | editovat zdroj]

  • Thekla
  • Wasps (third season)
  • Hornets (first and second seasons)
  • Beeswax (third season)

See also[editovat | editovat zdroj]

References[editovat | editovat zdroj]


This article was translated from russian wikipedia, article Пчёлка Майя (персонаж)

Moda je na h***o[editovat | editovat zdroj]

Nelíbí se vám černá? Máte smůlu a ve vedlejším obchodě najdete skoro to samé.

Módní diktatura je sociologický termín, který označuje takové počínání nadnárodních korporací, které vede spotřebitele k pocitu méněcennosti ve společnosti při nesplnění určitých vzhledových norem a vnucují mu vlastní ideál toho, jak by mělo všechno vypadat. Ale tento tlak nemusejí způsobovat jen firmy, ale mohou si to vymyslet lidé mezi sebou, například to, že černý oblek je společenský oděv si lidé nějak vymysleli sami a je to už po více než 100 let zažitá věc, a pokud to někdo nerespektuje, tak na něj bývá pohlíženo blbě. Módní diktatura vnucuje hlavně západní módní trendy, ale to neznamená, že je vnucováno všechno západní, ale jen něco.[zdroj?] Nadnárodní korporace tímto upevňují své dominantní postavení na trhu a zvyšují tím svůj zisk. Společnosti tak dlouhodobě získávají zákazníka, který kupuje zboží, protože má prostě potřebu opičit se po ostatních lidech a chce mezi ně zapadat.

Dopad na spotřebitele[editovat | editovat zdroj]

Prostřednictvím mainstreamu společnosti získávají především mladé spotřebitele, kterým ukazují v médiích vzor standardního muže a ženy → dokonalé lidi, kterým nic nechybí díky kosmetickým přípravkům a módnímu oblečení. Přičemž především mladé ženy, které pro své vrozené fyzické proporce nemohou splňovat tyto normy, nejčastěji trpí nátlakem okolí, které se jich může stranit. Řada případů končí anorexií, některé případy končí i sebevraždou. Neustálým předmětem debaty je, jak moc může marketing nadnárodních korporací zasahovat do individuality a myšlení mladých lidí.[zdroj?] Nejvýraznějším dopadem je potlačení vlastní originality a časté opovrhování lidmi, kteří se snaží módní diktaturu ignorovat. Společnost může z módní diktatury natolik zblbnout, že na tradiční věci zapomene a veme za svoje to co bylo vnuceno, to je časté hlavně v rozvojových státech, které se začínají vzmáhat.

Výskyt[editovat | editovat zdroj]

Především v konzumních společnostech, kde lidé netrpí chudobou a nekašlou na to jak vypadají oni a jejich okolí, protože jim nějaké peníze přebývají. Tento negativní fenomén se nejčastěji vyskytuje v USA a Evropě a vzmáhajících se rozvojových státech.

Projevy[editovat | editovat zdroj]

Je zavedena jedna určitá móda a lidem se buď líbí nebo je jim vnucena, protože někdy nemají jinou možnost nebo mají příliš velké nutkání nevybočovat z normy.

Oblečení[editovat | editovat zdroj]

Hlavním znakem je například to, že je ve všech obchodech k sehnání téměř stejné oblečení a hlavně všechny kusy tohoto oblečení jsou velmi podobné. Například ve všech obchodech najdete kalhoty na pásek, pánskou bundu najdete téměř výhradně v černé barvě a trika výhradně s Anglickými nápisy, ale pokud byste chtěli třeba kilt, pánskou růžovou mikinu nebo triko s nápisem v azbuce, tak v běžných obchodech takové zboží nemáte šanci sehnat, bez ohledu na to, v jaké zemi jste, jsou některé druhy oblečení naprosto nesehnatelné.

Vzhled[editovat | editovat zdroj]

Všude se ukazuje a přesvědčuje, že ideální muž je hubený, s krátkýmy vlasy a oholený a nosí tmavé oblečení, stejně tak by ideální žena měla být hubená a měla mít velká prsa. Hlavně u žen toto často vede k nesmyslným plastickým operacím a dietám.

Bydlení[editovat | editovat zdroj]

Časté je například ve všech reklamách ukazování ideální zahrady jako zahrady s nízkými stromy a velmi krátkým trávníkem. Stejně tak se vnucuje stále nutnost nového nábytku, nebo určitého vybavení domácnosti, jako je třeba auto. Hlavně na vesnicích je možno vidět dobře vliv na vzhled zahrady, když v celé ulici panuje sekací šílenství a každý si snaží udržet co nejnižší trávník a někteří jsou dokonce schopni kompletně předělat svoji zahradu po vzoru sousedů, aby nevybočovali z normy. Takto zblbnutí lidé pak mohou souseda pomlouvat i za normální trávu (jako na louce) jen proto, že jim to nepřipadá normální.

Média[editovat | editovat zdroj]

Vnucování Anglických a Amerických filmů a hudební tvorby a opovrhování vším, co bylo vytvořeno jinde a nebo v jiném jazyce. Velmi se to projevuje například v rádiu, kde se hrajou písničky výhradně v Angličtině a Češtině. Často dochází i k tomu, že dokonce čeští zpěváci zpívají rovnou v Angličtině.

Kategorie:Sociologické pojmy Kategorie:Móda

Krakonoš[editovat | editovat zdroj]

Vlak R850 Sněžka Ve Velkých Svatoňovicích, tažený dieselovou lokomotivou. Řazení je úplně stejné jako u rychlíku Krakonoš.

Krakonoš je vlak kategorie Rychlík. Jezdí od roku 1949 mezi Prahou a Trutnovem. Vlak byl složen v prvních letech provozu vozy M274.0, později od roku 1955 M262.0 a nakonec od roku 1969 M296.1, které byly v 90. letech zrekonstruovány. V roce 2000 byl vlak Krakonoš úplně zrušen, v roce 2002 se však vrátil jako vlak kategorie Express a proto na něj byly nasazeny i lepší vozy, ale jen v první třídě, na zbytek vlaku byly nasazeny klasické rychlíkové vozy B256.[1] Od konce roku 2003 na expresu Krakonoš byly řazeny lepší vozy i ve druhé třídě, Bee (více vozů) a jeden BDbmrsee. Expres Krakonoš byl v pracovní dny jediný přímý vlak z Trutnova do Prahy a mezi Prahou a Hradcem Králové nikde nezastavoval. Do Hradce Králové z Prahy dojel za hodinu a 26 minut a do Trutnova za 2 hodiny a 48 minut, což je skoro o půl hodiny rychleji než rychlík, který jezdí dnes po stejné trase, ale má více zastávek. Koncem roku 2006 byl zrušen úplně a znovu začal jezdit zase jako rychlík až od roku 2008, kdy byl znovuzaveden společně se spoustou nových spojů na Hradec Králové a Trutnov, které pravidelně jezdily několikrát denně v hodinovém intervalu na Hradec Králové a dvouhodinovém až na Trutnov. A zase byl řazen z běžných rychlíkových vozů. Dnes na něm jezdí vozy Bp282, BDs449 a AB349 po celé trase, v úseku Praha - Hradec Králové i vozy B256 a A151.[2] V Hradci Králové je elektrická lokomotiva vždy vyměněna za dieselovou, protože v Jaroměři končí elektrifikovaná trať a poté vlak pokračuje dále na Trutnov. Lokomotiva se vyměňuje v Hradci i při cestě z Trutnova do Prahy.

Trasa[editovat | editovat zdroj]

Trasa vlaku se se v minulosti několikrát měnila. V závorkách je celková ujetá vzdálenost v kilometrech od místa, odkud vlak vyjížděl.

První trasa[editovat | editovat zdroj]

Praha wilsonovo nádraží (0 km) → Lysá nad Labem (35 km) → Nymburk (50 km) → Kopidlno (79 km) → Jičín (95 km) → Libuň (107 km) → Lomnice nad Popelkou (119 km) → Stará Paka (128 km) → Martinice v Krkonoších (142 km) → Kunčice nad Labem (150 km) → Hostinné (160 km) → Trutnov (178 km) → poté byl vlak rozpojen a různé vozy pokračovaly do Jánských lázní (190 km) nebo do Vrchlabí (210 km) a zastavovaly ve všech stanicích.

Od roku 1950[editovat | editovat zdroj]

Jeden motorový vůz, který se vždy odpojil a jezdil po původní trase, zatímco zbytek vlaku měl trasu změněnou a jel z Jičína (95 km) přes Ostroměř (112 km), Lázně Bělohrad (122 km), Novou Paku město (144 km) a Starou Paku (147 km) a poté se vrátil na původní trasu. Vůz se k původní soupravě připojoval ve Staré pace, s připojováním se přestalo až v roce 1969 a oba vlaky jezdily po rozpojení samostatně.

Po 1985[editovat | editovat zdroj]

Vlak začal vyjíždět z Masarykova nádraží. Vlak změnil i trasu a nově jezdil do Nymburka (55 km) přes Prahu Libeň (5 km) a Poříčany (40 km)(tam nestavěl), pak pokračoval po trase Křinec (70 km), Kopidlno (84 km), Jičín (100 km), Ostroměř (117 km), Lázně Bělohrad (127 km), Nová Paka město (139 km), Stará Paka (142 km), Martinice v Krkonoších (146 km), Kunčice nad Labem (154 km), Hostinné (164 km) a Trutnov (172 km).

Od roku 1997[editovat | editovat zdroj]

Rakovník (0 km) → Lužná u Rakovníka (9 km) → Nové Strašecí (22 km) → Stochov (29 km) → Kladno (42 km) → Hostivice (46 km) → Praha-Zličín (60 km) → Praha hl. n. (79 km) → Lysá nad Labem (114 km) → Nymburk (129 km) → Poděbrady (136 km) → Velký Osek (144 km) → Chlumec nad Cidlinou (168 km) → Nový Bydžov (179 km) → Ostroměř (185 km) → Lázně Bělohrad (222 km) → Nová Paka (233 km) → Nová Paka město (224 km) → Stará Paka (227 km) → Martinice v Krkonoších (241 km) → Kunčice nad Labem (249 km) → Hostinné (259 km) → Trutnov (277 km)

Vlak ve směru na Prahu končil v Praze.

2002 až 2006[editovat | editovat zdroj]

V tomto období vlak jezdil jako express. Kompletně změněna byla i jeho trasa.

Praha-Smíchov (0 km) → Praha hl. n. (4 km) → Hradec Králové (120 km) → Jaroměř (137 km) → Česká Skalice (149 km) → Starkoč (155 km) → Malé Svatoňovice (172 km) → Trutnov střed (186 km) → Trutnov (189 km)

Od roku 2008 do současnosti[editovat | editovat zdroj]

Vlak byl zase zařazen do kategorie Rychlík a přybyly nové stanice. Pokud jel na Trutnov, tak v prvních letech vyjížděl z Prahy Smíchova, ale na hlavním nádraží v Praze po příjezdu z Trutnova končil vždy.

Praha hl. n. (0 km) → Praha-Vysočany (6 km) → Lysá nad Labem (35 km) → Nymburk (50 km) → Poděbrady (57 km) → Chlumec nad Cidlinou (89 km) → Hradec Králové (116 km) → Jaroměř (133 km) → Česká Skalice (145 km) → Starkoč (151 km) → Červený Kostelec (161 km)→ Rtyně v Podkrkonoší (166 km) → Malé Svatoňovice (168 km) → Trutnov střed (182 km) – Trutnov (185 km)

Řazení[editovat | editovat zdroj]

1949 — 1955[editovat | editovat zdroj]

Vozy M274.0

1955 — 1997[editovat | editovat zdroj]

M262.0 - Calm - Calm - M262.0

V Jičíně se vlak rozpůlil a obě půlky pokračovaly každá jinou trasou a vlak se spojoval až ve Staré Pace.

1997 — 2000[editovat | editovat zdroj]

Motorový vůz 854 - Bnp - Bnp - Motorový vůz 854

2002 — 2003[editovat | editovat zdroj]

Bp - Bp - B - Aee

2003 — 2006[editovat | editovat zdroj]

Aee - Bee - Bee - Bee

mezi Prahou a Hradcem Králové navíc Bee a Bp

2008 — 2013[editovat | editovat zdroj]

Ze začátku byl vlak řazen hlavně z vozů B, A a BDs450. Postupně však byly vozy B vyměňovány za Bp, až byl nakonec téměř celý vlak řazen z vozů Bp a jednoho A a ještě jednoho BDs450. V úseku Praha - Hradec Králové (jen ve směru na Hradec Králové) byl ve vlaku v období mezi 14. červnem 2009 až 12. prosincem 2009 řazen i jídelní vůz Vůz WR851 ČD.[3]

2014[editovat | editovat zdroj]

AB349 (kompletně zrekonstruovaný) - BDs449 - Bp - Bp - Bp

Mezi Prahou a Hradcem Králové navíc 2× B a A, které jsou řazeny jen ve všední dny.[4]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Kategorie:Vlaky v Česku