Diskuse s wikipedistou:Žito/Archiv 1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Kusurija v tématu „Yuen Woo-ping (袁和平)

--Lalina 21. 6. 2012, 14:52 (UTC)

Úpravy

Ahoj, pozri si, prosím, moje úpravy Tvojich článkov. Odkazy sa píšu v 1. páde a pozor na veľké písmena v slove. Do článku treba vždy dať kategórie a zdroje, z ktorých si čerpal, resp. preklad inej wiki. Ak potrebuješ poradiť, ozvi sa. Maj sa fajn a veľa energie do ďalšej práce. --Lalina (diskuse) 21. 6. 2012, 13:57 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  28. 6. 2012, 12:36 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“ 2

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  29. 6. 2012, 14:06 (UTC)

Box muki

Děkuji Vám za informace v článku Box muki. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 30. 6. 2012, 19:40 (UTC)

Uvádění zdrojů

Dobrý den. Děkuji za vaše příspěvky do Wikipedie, které však neobsahují zdroje vámi vkládaných tvrzení. Informace ve Wikipedii musí být důvěryhodné. Nezjevná fakta, názory, teorie a argumenty mohou být uvedeny v článku pouze tehdy, pokud již byly publikovány důvěryhodným a respektovaným nebo jinak ve vztahu k tématu společensky významným zdrojem. V článku by měl být tento zdroj vždy uveden. Jakákoliv nezjevná informace, která není ověřitelná a která nemá uvedený zdroj, může být vymazána. Pro více informací nahlédněte do závazného pravidla Ověřitelnost. Díky za pochopení.

Váš článek Box muki byl z tohoto důvodu již jednou smazán. Nelze jej jen tak vložit znovu. Zmínka o jakési knize Cesta bojovníka bez dalších údajů je pro identifikaci této knihy nedostatečná. Je třeba uvést více údajů, viz Wikipedie:Reference#Jak_zdrojovat. — Loupežník (diskuse) 14. 7. 2012, 15:49 (UTC)

Zdravím, Vaše články o bojových uměních obsahují většinou jako zdroj "Kniha: Cesta bojovníka". Takové určení je ale nejasné a pro čtenáře prakticky k ničemu. Podívejte se prosím do článku Citace, konkrétně oddíl Knihy, jak by se měla správně uvádět bibliografická citace. V této podobě to není zcela nutné, ale alespoň název knihy, její autor, nakladatelství a rok vydání by tam mělo být uvedeno, aby byla kniha jednoznačně identifikovatelná. Díky. --Harold (diskuse) 20. 7. 2012, 12:31 (UTC)

Linky

Milý kolego, je dobře, pokud do článků doplňujete linky, možná byste si ale měl přečíst pravidla [1]. Tak se na tentýž článek odkazuje v celém článku jen jednou a linky se užívají s rozmyslem - u popisku k obrázku není asi na místě odkazovat na "1. století". Zdraví --Sokoljan (diskuse) 16. 7. 2012, 20:57 (UTC)

Bojová umění

Zdravím. Děkuji za vaše články do wikipedie. Jen bych chtěl podotknout jednu věc. Do svých článků o bojových uměních dáváte neustále chybu #7 dle WP:WPCW, tedy že první nadpis je psán takto – === První nadpis === –, ale měl by být psán takto – == První nadpis ==. Dále prosím dle WP:VoS pište úvody tak, jak mají být (tedy první slovo by měl být název článku tučně). Díky za přečtení a pochopení. Matěj Suchánek  příspěvky | mail
WPCW | diskuse
 
17. 7. 2012, 06:38 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Bojová umění z Indie a jižní Asie, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jvs 2. 8. 2012, 17:07 (UTC)

Domnívám se, že všechny Vaše příspěvky na téma bojových umění jsou opsané z knihy Cesta bojovníka a nemohou zde zůstat. Prosím přestaňte je vkládat. --Jvs 2. 8. 2012, 17:07 (UTC)


STOP Prosím, nevkládejte do článku text, ke kterému nevlastníte autorská práva (tedy text původem z novin, časopisů, webových stránek, knih či jiných zdrojů chráněných autorským právem). Je velmi důležité tyto principy dodržovat, jinak vám může být v souladu s ochranou projektu odebrána možnost editace stránek na Wikipedii. Děkuji za pochopení.

--Harold (diskuse) 28. 8. 2012, 18:51 (UTC)

Blok

Zdravím, pro ochranu projektu jsem Vás musel zablokovat, neboť ani po upozorněních jste nepřestal vkládat texty porušující autorská práva. Pokud k tomu bude docházet i po vypršení týdenního bloku, bude zřejmě tento účet zablokován na trvalo. --Harold (diskuse) 21. 12. 2012, 17:25 (UTC)

Protože přes upozornění stále vkládáte texty porušující autorská práva, zablokoval jsem Vás na rok. --Jvs 23. 3. 2013, 11:29 (UTC)

Po e-mailové diskusi jsem Vás odblokoval. Kdybyste potřeboval poradit, obraťte se na WP:Potřebuji pomoc, případně na mou diskusní stránku. --Jvs 15. 4. 2013, 18:02 (UTC)

Bohužel, není to dobré, článek je příliš podobný. Je vidět, že jste jen zkrátil nebo přeformuloval původní text. Takhle postupovat nejde. --Jvs 16. 4. 2013, 14:43 (UTC)

Vlaječky

Díky za vlaječky ve článku Jan Theobald Held. V roce 1770 ani v roce 1851 ale Československo, ani Česká republika neexistovaly, tedy ani jejich vlajka. Příště můžeš také zvážit použití šablony {{vlajka a název}}. Zdraví --Gampe (diskuse) 11. 6. 2013, 13:48 (UTC)

Ahoj. Díky za vlaječky ve článku Miroslav Kovařík, ale hrál jen v éře Československa. Raději žádné, než chybné. Já je dávám jen tehdy, pokud dotyčný působil v zahraničí, což není tento případ. Addvisor (diskuse) 30. 1. 2015, 13:03 (CET)

Poděkování a několik rad do budoucna

Dobrý den, chtěl bych Vám především poděkovat za zakládání článků k obrněné technice a současně poskytnout několik doporučení co při zakládání těchto článků do budoucna zlepšit:

1) Vkládejte prosím kompletní šablonu {{Infobox Bojové vozidlo}} - pokud některý parametr nevyplníte nevadí, a pokud některý další wikipedista bude schopen daný údaj doplnit, bude pro něj snazší jen vyplnit údaj na příslušný řádek než kopírovat i příslušnou část šablony. Šablona počítá s tím, že některé údaje mohou zůstat nevyplněné, není to nic co by představovalo zásadní problém pro článek.
2) Dbejte poněkud pečlivěji na pravopis při psaní rozměrových a výkonových údajů v infoboxech i textech článků - v češtině mezi hodnotou a značkou jednotky zůstává mezera, mimo případů kdy je tam rozměr ve smyslu adjektivním - tj. např. "šířka vozidla 3 m" (= tři metry), anebo "dělo ráže 20 mm" (= dělo ráže dvacet milimetrů) ale je v zásadě možné napsat "20mm dělo", protože tam se čte "dvacetimilimetrové dělo".
2b) Zejména bych pak upozornil na to, že někdy udáváte výkon motoru v kW/t - výkon se udává v (kilo)Wattech či hp, v kW/t je udáván poměr výkonu k hmotnosti vozidla, a v šabloně je pro něj určená kolonka "pw_ratio".
3) Nezapomínejte prosím vyplňovat shrnutí editace - a lépe, než obecné sdělení "informace", jak někdy činíte, je vždy alespoň obecně popsat o jaké informace jde a k čemu se vztahují - tj. kupř. "informace - rozměry" anebo jen "rozměry" apod.

Doufám, že Vás moje rady nejen neodradí, ale naopak přispějí k zkvalitnění Vaší práce při vylepšování a rozšiřování Wikipedie. S pozdravem a přáním mnoha úspěchů v budoucím pŕispívání do Wikipedie. --Hon-3s-T (diskuse) 11. 6. 2013, 18:40 (UTC)

BM-24

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku BM-24. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --RomanM82 (diskuse) 23. 7. 2013, 15:20 (UTC)

Hra o trůny

Dobrý den, díky za zájem o seriál Hra o trůny a za doplňování informací do článku. Protože v čláku už poměrně dost nabobtnal počet postav a jejich hereckého obsazení a protože má seriál už několik sérií, navrhoval bych k postavám uvést také doplňující informaci, od které řady nebo konkrétně kterého dílu se v seriálu vyskytují, případně do kdy (pokud třeba zemřely). Co na to říkáte? Měl byste možnost tyto údaje ověřit a doplnit? --Bazi (diskuse) 23. 8. 2013, 10:44 (UTC)

Typ 63

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Typ 63. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --87.249.145.69 31. 8. 2013, 16:07 (UTC)

Chrysler MAC-1

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Chrysler MAC-1. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Hon-3s-T (diskuse) 7. 9. 2013, 15:24 (UTC)

Šablony bojových vozidel

Než začnete editovat, pečlivě si prosím přečtěte názvy šablon, zda se náhodou netýkají pouze vozidel druhé světové války. S pozdravem --RomanM82 (diskuse) 29. 10. 2013, 20:00 (UTC)

Globemaster

Ahoj, díky za úpravy článku C-17 Globemaster III, všiml jsem si, že takový už tu existuje - McDonnell Douglas C-17 Globemaster III, proto jsem z něj udělal přesměrování. Dva stejné tu mít nemůžeme. Případné další úpravy lze dělat tam, je to zatím velmi krátký pahýl. Pěkné svátky. --Nadkachna (diskuse) 24. 12. 2013, 09:53 (UTC)

Interwiki

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás však poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. V levém sloupci pod seznamem interwiki v českém článku klikněte na „Upravit odkazy“. Vložte kód jazyka (angličtina má en, němčina de atp.)
  3. Vložte název cizojazyčného článku. Klikněte vpravo dole na odkaz „[Propojit se stránkou]“.
  4. V případě, že existuje již více cizojazyčných verzí, budete vyzváni k potvrzení.

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 14. 1. 2014, 18:40 (UTC)

Mojš

Díky za propojení interwiki u obce Mojš. Já to většinou dělám, ale někdy mi to uteče. --Jan Kovář BK (diskuse) 19. 1. 2014, 17:04 (UTC)

Zemplínsky Branč

Dobrý den, díky za přidávání loc-map do infoboxu po kolegovi Rafusovi, sám se na to chystám, protože infobox bez loc-map mi připadá ošklivý. Můžu Vás ale poprosit o doplńování parametru "position", jako jsem to doplnil například tady? S tím, že se nemusí vždy hodit pozice "top", občas zkuste i "left" (vlevo) nebo "bottom" (dole), tak jak to bude nejlépe vypadat. Jde o to, že když se parametr nedoplní, tak ten popisek ("label") se řadí automaticky vpravo ("right") a pak divně čouhá z mapy ven, zejména u obcí na východě Slovenska, jak si na výše zmíněném diffu můžete všimnout. Předem díky. --Jan Kovář BK (diskuse) 26. 1. 2014, 13:45 (UTC)

Ještě doplnění, prosím, dbejte na správný název obce, měl jste tam Zemplínský, i když správně je Zemplínsky. Ironií je, že jsem si toho všimnul až poté, co jsem to špatně napsal tady u Vás v diskuzi, takže plně chápu, že se člověk může přepsat. --Jan Kovář BK (diskuse) 26. 1. 2014, 13:50 (UTC)

Vyznamenání – Nováček, Učeň

Gratuluji!
Gratuluji!

Dobrý den, za dosažení 200 editací a více jak měsíc editování Vám uděluji Vyznamenání za věrnost Wikipedii, stupeň Nováček. Za 1000 editací a více jak tři měsíce Vám současně patří i druhý stupeň, Učeň. Přeji mnoho dalších úspěšných editací. S pozdravem --26. 1. 2014, 20:47 (UTC), Utar (diskuse)

Shrnutí

Ahoj, prosím vyplňuj shrnutí editace, je to vážně důležité a navíc to pomáhá ostatním při hlídání posledních změn. Dík moc--Horst (diskuse) 2. 10. 2014, 10:25 (UTC)

Ahoj, vím, že otravuju, ale tohle se fakt nepovidlo, s náhledem jde všechno líp--Horst (diskuse) 2. 10. 2014, 11:22 (UTC)

Jean-Marie Le Pen

Zdar! Tvojí informaci o názorech (či spíše vyjadřování) emeritního šéfa francouzských nacionalistů jsem vložil do článku o něm. Protože se, dle mého názoru, netýká předmětu článku Epidemie eboly v západní Africe (2014). Nechal jsem se trochu unést ve schnutí editace, tak abys věděl že to není nic proti tobě. --Jenda H. (diskuse) 13. 11. 2014, 17:35 (CET)

Parametr

Ahoj, díky za přidání vlaječek do článku Chuks Aneke, akorát je do infoboxů přidávej prosímtě i s parametrem |style=vertical-align:0; (viz zde), protože bez něj se zobrazují v některých prohlížečích posunuté - nesedí dobře v řádku. Jestli bude někdy v budoucnu nová šablona Infobox - fotbalista, možná to nebude třeba, ale zatím se to řeší takto. Díky, --Chalim Kenabru (diskuse) 15. 11. 2014, 11:17 (CET)

Best of live

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Best of live. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jklamo (diskuse) 1. 2. 2015, 23:20 (CET)

Jako psanec

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Jako psanec. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jklamo (diskuse) 1. 2. 2015, 23:21 (CET)

Kurzíva u vědeckých jmen

Dobrý den, chtěl jsem Vás pouze poprosit, abyste si dával pozor u kurzívy vědeckých jmen. V hesle Lambeosaurus jste napsal "Corythosaura". Píšeme buď "Corythosaurus" nebo "korytosaura". ;)--Daniel Madzia (diskuse) 8. 2. 2015, 00:11 (CET)

Různé významy

Ahoj, upřesním použití šablony {{Různé významy}}:

Kategorizace

Kolego, pro kategorizaci článků zde máme doporučení Wikipedie:Kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky. Např. článek Oděsa je zařazen do Kategorie:Města v Oděské oblasti, která je podřízena kategorii:Města na Ukrajině. Pro výjimku z výše zmíněného pravidla není důvod. Zdraví--Tomas62 (diskuse) 24. 2. 2015, 20:31 (CET)

Mūša-Lielupe

Dobrý den. Nejsem stroj. Jaké máte konkrétně výhrady k překladu? Pokud to nebudu vědět, nebudu ani vědět, zda a jak to opravit. Například zeměpisné názvy překládat nelze, stejně jako jména osob. Například jste-li Vy Hansek141, nemohu Vás oslovovat (nebo jinde zmiňovat) jako Jeníček141. (lidé by potom nemuseli vědět, o koho ve skutečnosti jde.) Stejně jako prezidentku Dalia Grybauskaitė nelze překládat jako "Jiřina Houbovičová-svobodná". Jelikož řeka protéká územím dvou států, pochopitelně má v odpovídajících úsecích i odlišné názvy, stejně jako Labe-Elbe... Pokud tedy nesdělíte, kde konkrétně vidíte závady, asi Vámi vloženou šablonu odstraním jako bezpředmětnou. Naopak, pokud mě upozorníte na něco, co jsem přehlédl, budu velmi vděčný. Těším se na další spolupráci. (Laba diena. Nesu mašina. Kokias konkrečias pastabas turite dėl vertimo? Jei tatai nesužinosiu, nežinosiu ir tai, ar ir kaip tai ištaisyti. Pvz. geografinius pavadinimus versti nereikia... ...) Su pagarba --Kusurija (diskuse) 13. 4. 2015, 18:12 (CEST)

Yuen Woo-ping (袁和平)

Děkuji vřele za napsání článku Yuen Woo-ping. Ten má však nedostatky: místo českého přepisu (včetně názvu článku) je použit přepis do latinky, používaný (a tedy jen tam vhodný) v anglickojazyčném prostředí. Naneštěstí jméno zmiňovaného je v kantonštině, kterou neovládám dostatečně (t.j. vůbec) na to, abych mohl být v úpravách dostatečně nápomocen. K nápravě (nutné) článku se tedy asi budete muset obrátit ohledně konzultací k někomu, kdo vládne kantonštinou lépe, než já a natolik dostatečně, abyste mohli společnými silami článek opravit do přijatelné podoby. Jeho jméno (například) se rozhodně česky nečte tak, jak jste jej zapsal, ani tak, jak by někdo neznalý způsobu anglického přepisu z kantonštiny mohl předpokládat a už vůbec neodpovídá standardnímu přepisu do češtiny - je tedy pro Čechy (správně) nečitelný. Totéž platí i o dalších v článku zmiňovaných jménech a názvech. Já jsem se pokusil alespoň z nicotné části (apoň jméno 袁和平a) výslovnost naznačit, ale jelikož nevím, jak se standardně zapisuje "dlouhé ü", nahradil jsem je chybným "ý". To bude potřeba opravit. Ještě jednou děkuji za vložené přínosné informace. --Kusurija (diskuse) 13. 4. 2015, 20:24 (CEST)