Diskuse s wikipedistkou:DenyRegi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Asijský měsíc Wikipedie 2019[editovat zdroj]

Dobrý den, pro přihlášení do soutěže se prosím podepište zde. Děkuji za účast! Patriccck (diskuse) 14. 11. 2019, 20:55 (CET)Odpovědět

Ceny pro Asijský měsíc Wikipedie 2019[editovat zdroj]

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

připravili jsme pravidla pro získání poukázek do knihkupectví Luxor. Účastník s nejvíce schválenými články získá nárok na Poukázku Luxor 500 Kč, druhý a třetí účastník získá nárok na Poukázku Luxor 200 Kč. Ceny proplatí Wikimedia Česká republika. Podrobnější informace naleznete v podrobných pravidlech. Pro aktuální informace sledujte hlavní stranu soutěže a její diskusi.

Včera byl do nástroje přidán již 100. článek Náměstí Ala-Too! Aktuálně je v nástroji celkem 176 článků‎. Pokud jste ještě žádný článek nenapsali, tak máte ještě 11 dní :-). Pro inspiraci můžete použít tento seznam s požadovanými články.

Děkujeme vám všem a přejeme vám hodně štěstí!

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 19. 11. 2019, 09:55 (CET)Odpovědět

Pár rad[editovat zdroj]

Dobrý den, pár rad, které se mohou hodit:

  • mrkněte na šablona:Překlad /je to důležité pokud přebíráte překladem text z cizojazyčné verze Wikipedie > pro dodržení licence přebíraného textu je bezpodmínečně nutné použít šablonu Překlad pro umožnění dohledání autorů původního textu. Jinak dochází k porušení jejich autorských práv.
  • s tím souvisí neuvádění odkazů na jinojazyčné verze Wikipedie v Závěrečné sekci > více v WP:Věrohodné zdroje#Internetové nástěnky, wiki a příspěvky v Usenetu
  • a s tím zase souvisí standardní WP:Závěrečné sekce
  • poslední věcí je kategorizace článků, než bych to sáhodlouze a neobratně popisoval vložím rovnou šablonou:

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

Chápu, že je to ho na začátek hodně, na druhou starnu jsme na Wiki a může pomoci každý, až to budete ovládat, budou Vaše články ještě hezčí a lepší a nebude třeba údržbových šablon. Mějte se--Horst (diskuse) 20. 11. 2019, 18:37 (CET)Odpovědět

Na jednu jsem ještě zapmněl, protože bychom neměli odkazovat na tzv rozcestníky, existuje nástroj který Vás na ně upozorní, satčí si ho zapnout v nastavení > Udělátka > Zvýrazňovat odkazy na rozcestníky, všechny takové odkazy uvidíte zeleně a můžete je tak snáze opravit--Horst (diskuse) 20. 11. 2019, 19:15 (CET)Odpovědět

Banjarmasin[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Banjarmasin. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Banjarmasin. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding.

Jinak platí, co psal výše Horst. Chyběla šablona překlad, neodkazujeme na obecné pojmy (město, loď, doprava, tropy, milimetr...). A asi nejzásadnější připomínku mám k samotnému překladu: důrazně nedoporučuji spoléhat na strojové překlady, i když se je snažíte následně přepsat, vede to vždy ke kostrbatým a nesrozumitelným formulacím. Jestli nemáte výbornou znalost zdrojového i výsledného jazyka, raději se do překladů vůbec nepouštějte. S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 21. 11. 2019, 12:41 (CET)Odpovědět

To samé článek Astola. — Draceane diskusepříspěvky 21. 11. 2019, 12:45 (CET)Odpovědět

Susumu Ono[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Susumu Óno. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Susumu Óno. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. Seznam děl v japonštině bez překladu nedává žádný smysl, ani data vydání. Třeba přeložit anebo vypustit. --Sokoljan (diskuse) 27. 11. 2019, 19:44 (CET)Odpovědět

Informace o soutěži Asijský měsíc Wikipedie 2019[editovat zdroj]

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

jste skvělí! Tento ročník díky vám vzniklo 176 článků. Děkujeme vám! Dovolujeme si vás informovat o dalším postupu. Do konce tohoto roku bychom měli zkontrolovat všechny články a poté vyhlásíme vítěze soutěže. Jak jsme již psali, tak první tři uživatelé obdrží poukázky na knihy do knihkupectví Luxor. Seznam cen naleznete zde, pravidla pro získání a předávání poukázek naleznete zde.

Všem, kteří vytvořili alespoň čtyři články, které jsme schválili / schválíme, bude zaslána pohlednice z Asie. Kvůli zaslání pohlednic vás požádáme o vaše osobní údaje. Schválených článků je globálně mnoho, proto neočekávejte brzké zaslání pohlednic.

Ještě jednou děkujeme,

lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ

Vyhlášení výsledků a sběr adres pro Asijský měsíc Wikipedie 2019[editovat zdroj]

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

Mezinárodní tým Asijského měsíce Wikipedie 2019 rozhodl, že do 20. prosince 2019 máme zkontrolovat články přihlášené do soutěže. Do tohoto data prosím proveďte úpravy vašich článků (pokud byly články zamítnuty), abychom popř. mohli změnit hodnocení článku. 20. prosince tedy zveřejníme výsledky na tuto stránku. Mezinárodní tým naplánoval, že 22. prosince a 27. prosince 2019 bude probíhat sběr adres pro odeslání pohlednic (platí pouze pro uživatele, kteří vytvořili čtyři články, které budou schváleny a pro organizátory). Na vaší diskusní stránku vám dáme vědět, kde máte vyplnit adresu a další údaje.

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 16. 12. 2019, 19:24 (CET)Odpovědět

Články pro Asijský měsíc Wikipedie 2019[editovat zdroj]

Dobrý den, články páv zelený a další vypadají jako překlady z anglické Wikipedie. Pokud překládáte z jiné jazykové verze je nutné to v článku uvést šablonou {{Překlad}} (která se vkládá do sekce reference). Uveďte prosím šablonu ke všem přeloženým článkům, jinak nemohou být schváleny. Pokud budete potřebovat poradit, neváhejte mě kontaktovat. Děkuji za pochopení. --Patriccck (diskuse) 17. 12. 2019, 14:54 (CET)Odpovědět

Děkuji vám za doplnění šablon! Jen abyste věděla, tak toto není podmínkou pouze pro články pro Asijský měsíc Wikipedie 2019, ale pro všechny články přeložené z cizojazyčné Wikipedie. --Patriccck (diskuse) 17. 12. 2019, 18:42 (CET)Odpovědět
Při neuvedení šablony totiž porušujete autorská práva původní autory článku. --Patriccck (diskuse) 17. 12. 2019, 18:43 (CET)Odpovědět

Výsledky vyhlášeny, probíhá sběr adres pro Asijský měsíc Wikipedie 2019[editovat zdroj]

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

na této stránce jsme vyhlásili výsledky letošního ročníku. Na prvním místě se umístil uživatel Mirek256, na druhém místě Svajcr a na třetím místě Fixinela. Gratulujeme! Předávání/Odesílání poukázek do knihkupectví Neoluxor (známé především jako Luxor) s výherci domluví uživatel Khamul1.

Sběr adres pro zaslání pohlednic byl odložen a právě probíhá. Prosíme všechny, kteří mají nárok na pohlednici, aby formulář co nejdříve vyplnili. Dotazník je dostupný zde na Google Disku v Google Formulářích. K vyplnění je nutné být přihlášen k Účtu Google. Pokud Účet Google nemáte, tak si jej prosím založte, nebo napište e-mail uživatelce Li-Yun Lin s adresou a s vaším občanským jménem. Formulář je v angličtině, pokud něčemu nebudete rozumět, neváhejte se zeptat. Až tak učiníte zapište se prosím na tento seznam.

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 3. 1. 2020, 13:15 (CET)Odpovědět

WAM 2019 Postcard[editovat zdroj]

Wikipedia Asian Month 2019
Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Kindly remind you that we only collect the information for WAM postcard 31/01/2019 UTC 23:59. If you haven't filled the google form, please fill it asap. If you already completed the form, please stay tun, wait for the postcard and tracking emails.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.01


MediaWiki message delivery (diskuse) 20. 1. 2020, 21:57 (CET)Odpovědět

WAM 2019 Postcard: All postcards are postponed due to the postal system shut down[editovat zdroj]

Wikipedia Asian Month 2019
Wikipedia Asian Month 2019

Dear all participants and organizers,

Since the outbreak of COVID-19, all the postcards are postponed due to the shut down of the postal system all over the world. Hope all the postcards can arrive as soon as the postal system return and please take good care.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.03

Ušniša[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Ušniša. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit, nebo strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Ušniša. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --MrJaroslavik (diskuse) 10. 6. 2020, 17:00 (CEST)Odpovědět

Digital Postcards and Certifications[editovat zdroj]

Wikipedia Asian Month 2019
Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Because of the COVID19 pandemic, there are a lot of countries’ international postal systems not reopened yet. We would like to send all the participants digital postcards and digital certifications for organizers to your email account in the upcoming weeks. For the paper ones, we will track the latest status of the international postal systems of all the countries and hope the postcards and certifications can be delivered to your mailboxes as soon as possible.

Take good care and wish you all the best.

This message was sent by Wikipedia Asian Month International Team via MediaWiki message delivery (diskuse) 20. 6. 2020, 20:58 (CEST)Odpovědět

Prosím, vkládejte upozornění o přeložení článku[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji Vám za Vaše příspěvky. Pokud přebíráte překladem text z cizojazyčné verze Wikipedie, je pro dodržení licence přebíraného textu bezpodmínečně nutné, abyste použil(a) šablonu {{Překlad}} pro umožnění dohledání autorů původního textu. Jinak dochází k porušení jejich autorských práv. Děkuji za pochopení. --Martin Urbanec (diskuse) 19. 8. 2020, 00:45 (CEST)Odpovědět

Wikipedia Asian Month 2020[editovat zdroj]

Wikipedia Asian Month 2020
Wikipedia Asian Month 2020

Hi WAM organizers and participants!

Hope you are all doing well! Now is the time to sign up for Wikipedia Asian Month 2020, which will take place in this November.

For organizers:

Here are the basic guidance and regulations for organizers. Please remember to:

  1. use Fountain tool (you can find the usage guidance easily on meta page), or else you and your participants’ will not be able to receive the prize from WAM team.
  2. Add your language projects and organizer list to the meta page before October 29th, 2020.
  3. Inform your community members WAM 2020 is coming soon!!!
  4. If you want WAM team to share your event information on Facebook / twitter, or you want to share your WAM experience/ achievements on our blog, feel free to send an email to info@asianmonth.wiki or PM us via facebook.

If you want to hold a thematic event that is related to WAM, a.k.a. WAM sub-contest. The process is the same as the language one.

For participants:

Here are the event regulations and Q&A information. Just join us! Let’s edit articles and win the prizes!

Here are some updates from WAM team:

  1. Due to the COVID-19 pandemic, this year we hope all the Edit-a-thons are online not physical ones.
  2. The international postal systems are not stable enough at the moment, WAM team have decided to send all the qualified participants/ organizers extra digital postcards/ certifications. (You will still get the paper ones!)
  3. Our team has created a meta page so that everyone tracking the progress and the delivery status.

If you have any suggestions or thoughts, feel free to reach out the WAM team via emailing info@asianmonth.wiki or discuss on the meta talk page. If it’s urgent, please contact the leader directly (jamie@asianmonth.wiki).

Hope you all have fun in Wikipedia Asian Month 2020

Sincerely yours,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.10

Pozvánka na Asijský měsíc Wikipedie 2020[editovat zdroj]

Dobrý den, letos v listopadu se uskuteční již třetí ročník Asijského měsíce Wikipedie na české Wikipedii (globálně již šestý). Vzhledem k tomu, že jste nevyloučili účast, vás tímto zvu na letošní ročník.

Mezi letošní změny patří rozšíření lokálního organizačního týmu (tj. Patricccka, OJJe a Khamula1) o správce a účastníka minulého ročníku, Honzu Myšáka. Doporučuji si přečíst stránku letošního ročníku, neboť proběhly jisté změny (mj. budou od letoška strandardem digitální i fyzické pohlednice a certifikáty a také od letoška bude pro 15 účastníků s nejvíce články napříč všemi jazyky připravena speciální odměna).

Co se týče pohlednic a certifikátů z minulého ročníku, ty by měly být doručeny později kvůli pandemii covidu-19 (zařizuje je globální organizační tým, na který se lze při dotazech ohledně pohlednic a certifikátů obrátit). Při jakýchkoli dotazech se neváhejte obrátit na diskusní stránku soutěže, rádi vám odpovíme na dotazy.

Těšíme se na vaši účast!

Za lokální organizační tým Patriccck 26. 10. 2020, 13:37 (CET)Odpovědět

Taxoboxy[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za články o hadech. Zkuste nicméně do článku navíc dávat takzvaný taxobox. Vkládá se vždy na začátek. Jak takový taxobox vypadá například u bojgy, viz článek bojga hnědá. Aby to bylo co nejjednodušší, doporučuji následující postup - najděte článek o příbuzném taxonu, nejlépe druhu ze stejného rodu, překopírujte taxobox ze zdroje, vložte do vašeho článku a upravte patřičné informace a obrázek/obrázky. S pozdravem Whitesachem (diskuse) 27. 10. 2020, 19:00 (CET)Odpovědět

Boiga drapiezii[editovat zdroj]

Zcela jistě má české jméno: Bojga běloskvrnná. Vždycky doporučuju ověřit skrze BioLib. Ještě prosím vyplňujte šablonu {{Taxobox}}. Díky. OJJ, Diskuse 27. 10. 2020, 19:36 (CET)Odpovědět

Asijský měsíc Wikipedie 2020 skončil[editovat zdroj]

Pěkné dopoledne, tento ročník díky vám všem vzniklo 351 článků pro Asijský měsíc Wikipedie 2020, z toho 29 pro WikiUral 2020. Děkujeme! Včera byla soutěž ukončena, a proto vás informuji o dalším postupu. Nejpozději do konce tohoto roku bude probíhat kontrola přihlášených článků. Poté budeme znát finální žebříček a vyhlásíme vítěze soutěže. Wikipedisté, kteří se umístí na prvních třech příčkách v konečném žebříku, budou odměněni cenami, které proplatí spolek Wikimedia ČR. Kvůli komplikované době zatím nevíme, o jaké ceny se bude konkrétně jednat, budou však oznámeny zde.

30. listopadu, několik hodin před ukončením soutěže, byl bohužel nástroj Fountian nefunkční. Proto byla soutěž globálně prodloužena o 5 hodin. Jestli jste tedy vytvořili článek pro WAM a kvůli chybě jste jej nemohli zapsat, kontaktujte nás co nejdříve a my článek zpětně přidáme. Také žádáme všechny účastníky, aby pravidelně sledovali Fountain, kde píšeme své komentáře k článkům. Prosíme, věnujte pozornost komentářům a v případě vyřešení námitky k článku požádejte o přehodnocení na diskusní stránce. Přehodnocení článků bude probíhat do konce tohoto roku. Také se může stát, že někdo po čase přijde s novou námitkou a článek bude zamítnut. Proto je potřeba Fountain pravidelně sledovat a věnovat pozornost námitkám.

Při jakýchkoli dotazech či problémech ohledně soutěže se neváhejte obrátit na diskusní stránku.

Za lokální organizační tým Patriccck 2. 12. 2020, 10:22 (CET)Odpovědět

Nataing[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Nataing. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Mario7 (diskuse) 23. 12. 2020, 22:15 (CET)Odpovědět

Odebrání příznaku PU[editovat zdroj]

Zdravím, prozatím jsem Vám odebral příznak prověřeného uživatele – v některých posledních založených článcích byly zásadní nedostatky (subpahýl výše, články bez kategorií či celkově nedodělané). Prozatím se tedy na Vaše články podívá někdo z patrolářů či správců a ten je posoudí. Samozřejmě je to práce navíc, tak doufám, že se v budoucnu podobné problémy neobjeví a příznak budeme moci opětovně přidělit. S pozdravem — Draceane diskusepříspěvky 23. 12. 2020, 23:32 (CET)Odpovědět

Wikipedia Asian Month 2020 Postcard[editovat zdroj]

Wikipedia Asian Month 2020
Wikipedia Asian Month 2020

Dear Participants, Jury members and Organizers,

Congratulations!

It's Wikipedia Asian Month's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2020, the sixth Wikipedia Asian Month. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the Wikipedia Asian Month International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2020. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap!

  • This form will be closed at February 15.
  • For tracking the progress of postcard delivery, please check this page.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2021.01
Dobrý den / ahoj, hlavní informace o formuláři již předal globální organizační tým, takže jen dodám, že bychom uvítali zpětnou vazbu a potvrzení o odeslání formuláře na této stránce. Předem díky. --Patriccck (diskuse) 4. 1. 2021, 15:52 (CET)Odpovědět

Adventní Wikivšem[editovat zdroj]

Ocenění Adventní Wikivšem

Tímto Vám děkuji za účast ve výzvě Adventní Wikivšem a uděluji Vám s chutí speciální vánoční wikivyznamenání za splnění podmínek výzvy. Děkuji Vám zejména za články o raně středověkých osobnostech a to zejména panovnicích z nejrůznějších evropských zemí či kontroverzních papežích. Díky Vašemu článku o matce Jitky ze Schweinfurtu se již zvídavější čeští žáci nebudou učit, že v klášteře Jitka skončila kvůli tomu, že byla sirotek (propojila jsem hesla a upravila text u Jitky.). A díky za recepty z různých zemí, minimálně dva zkusím uvařit v nejbližší době. :-) Přeji vše nejlepší v novém roce 2021 a ať Vás i nadále baví psát články o rozmanitých (nejen) raně středověkých tématech. KKDAII (diskuse) 4. 1. 2021, 23:31 (CET)Odpovědět

Wikipedia Asian Month 2020 Postcard[editovat zdroj]

Wikipedia Asian Month 2020
Wikipedia Asian Month 2020

Dear Participants and Organizers,

Kindly remind you that we only collect the information for Wikipedia Asian Month postcard 15/02/2021 UTC 23:59. If you haven't filled the Google form, please fill it asap. If you already completed the form, please stay tun, wait for the postcard and tracking emails.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2021.01

Nekvalita[editovat zdroj]

Dobrý den, napsala jste již velké množství hesel a údajně jste prověřená uživatelka (mám pocit ale, že vám tento status byl odebrán), nicméně kvalita vašich překladů/založených článků je bohužel bídná. Každý dělá chyby, ale čeho je moc, toho je příliš. Píšeme encyklopedii, nejsme experimentální ústav pro zkusmé překlady. Projděte si pro zajímavost úpravy, které po vás já a jiní kolegové musí dělat - opravdu to nejsou žádné triviality. Zkuste se nad svou činností zamyslet a "něco" s tím udělat. Děkuji. Whitesachem (diskuse) 19. 2. 2021, 09:46 (CET)Odpovědět

Řád Charlotty Garrigue-Masarykové[editovat zdroj]

Poděkování za účast ve výzvě WikiGap 2022[editovat zdroj]

Vážení účastníci a účastnice WikiGapu,

rádi bychom vám touto cestou poděkovali za účast v letošní výzvě Wikigap. Velmi nás těší, kolik vás přispělo k tomu důležitého projektu. Vážíme si každého nového a vylepšeného článku.

Dosáhli jsme nového rekordu WikiGapu – česká Wikipedie byla během měsíce obohacena o 431 článků! Během měsíce se zapojilo 43 lidí. Někteří v rámci editatonů, jiní samostatně. Všechny podrobnosti najdete ve statistikách nástroje hashtag, který jsme používali pro sledování projektu. Vítěze soutěže budeme kontaktovat přímo

Pro zajímavost posíláme seznam tří nejčtenějších článků (k 6. dubnu 2022), které vznikly v rámci výzvy WikiGap 2022:

  1. Jada Pinkett Smith (2 629 zobrazení)
  2. Ariana DeBose (1 016 zobrazení)
  3. Olha Perebyjnis (416 zobrazení)

Doufáme, že vás projekt bavil a že se zúčastníte i našich dalších akcí. Odebírejte náš newsletter, ať vám nic neuteče. Ještě jednou díky a krásný den, Natalia Szelachowska (WMCZ) (diskuse) 19. 4. 2022, 11:49 (CEST)Odpovědět

Měsíc žen na Wikipedii 2023[editovat zdroj]

Vyznamenání za účast ve výzvě Měsíc žen na Wikipedii 2023[editovat zdroj]

Hezký den,

s radostí Vám uděluji toto uživatelské vyznamenání za účast v editační výzvě Měsíc žen na Wikipedii 2023. Zasloužíte si ho. Díky, že usilujete o zaplnění bílých míst Wikipedie a že věnujete svůj volný čas zpřístupňování informací všem. Má to smysl.

Do výzvy se celkem zapojilo 71 editorů a založeno (nebo významně rozšířeno) bylo 260 článků. Podrobné vyhodnocení si můžete přečíst v blogovém článku.

Toto vyznamenání si můžete vystavit na své uživatelské stránce vložením šablony {{User Měsíc žen na Wikipedii|2023}}.

Děkuji za Vaše příspěvky,

--janbery (diskuse) 12. 7. 2023, 14:12 (CEST)Odpovědět

Charlie queer spolek Univerzity Karlovy[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Charlie queer spolek Univerzity Karlovy, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: https://spolekcharlie.cz/about/

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--OJJ, Diskuse 26. 7. 2023, 19:08 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Charlie queer spolek Univerzity Karlovy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 26. 7. 2023, 19:08 (CEST)Odpovědět

Na stránky spolku jsem text tvořila osobně ve spolupráci s Matějem Růžičkou.
Další dozdrojování není možné, i když materiály mám, protože stránka je momentálně zamčená a needitovatelná.
https://www.vysokeskoly.cz/clanek/otevrena-spolecnost-s-pohodovymi-lidmi-co-vsechno-muzete-zazit-v-studentskem-queer-spolku-charlie
https://www.e15.cz/the-student-times/ztracime-nasi-duhu-rika-prezidentka-spolku-charlie-lgbt-komunita-se-stava-konzervativnejsi-1300377
https://www.denik.cz/z_domova/na-uk-vznikl-klub-pro-homosexualy-charlie20100325.html --DenyRegi (diskuse) 26. 7. 2023, 19:24 (CEST)Odpovědět

Mizue Takada[editovat zdroj]

Dík za heslo, ale přidávám dvě obecné rady

  • Nezařazujte téma do příliš nadřazených kategorií. Pokud už je heslo v kategorii Japonské zpěvačky, je kontraproduktivní dávat jej ještě do kategorií Zpěvačky a Zpěvačky podle národnosti. Méně je v tomto případě někdy více. Zároveň nezapomínejte na volání defaultsort (řadí do kategorií podle příjmení)
  • Používejte, prosím, český přepis japonštiny, nikoli Hepburnův přepis. Dá se použít např. Wikipedie:Transkripce japonštiny, příp. https://www.lib.cas.cz/space.40/KUNREI/JAPAN.HTM. Osobně v tom nejsem příliš kovaný, ať Vám poradí spíš kolega RiniX.

Díky a hezký den, OJJ, Diskuse 2. 11. 2023, 05:08 (CET)Odpovědět

Z jakého důvodu byly vráceny jednoznačně prospěšné úpravy??? --OJJ, Diskuse 8. 11. 2023, 18:38 (CET)Odpovědět
Já žádné vědomé úpravy pravopisné korektury neprovedla, takže Vám odpovědět nemohu.
(Mimochodem "škvarky" nejsou sroják, ale automatická korekce Google docs, kde články chystám) --DenyRegi (diskuse) 8. 11. 2023, 21:44 (CET)Odpovědět
Já vím, že nikoli, ale tím, že článek zveřejníte do hlavního jmenného prostoru, automaticky se stane upravovaným i dalšími editory. Korektury jsem tam provedl já, stejně jako některé další úpravy (např. opět se tam vrátil plicník krysí – odkud pochází to jméno?), které byly následně smazány. Pokud nechcete, aby do článku nějakou dobu někdo „lezl“, doporučuji využít šablonu {{Pracuje se}}. Budiž, projdu to tedy výhledově ještě jednou.
A druhá věc, prosím, pokud píšete o japonských tématech (což je jistě chvályhodné, Japonsko je pozoruhodná země) – nepoužívejte, prosím, Hepburnův přepis. U článku Sanada Nobuyuki jsou prakticky všechna jména v této podobě, i když je lze relativně snadno transkribovat do češtiny. Rady, jak na to, máte v odkazech výše. OJJ, Diskuse 11. 11. 2023, 05:46 (CET)Odpovědět

Vyznamenání a ponožky za účast ve výzvě Československo 2023[editovat zdroj]

Hezký den,

s radostí Vám uděluji toto uživatelské vyznamenání za účast v editační výzvě Československo 2023. Zároveň vyhráváte i jeden pár tematických ponožek a dvouměsíční členství v Klubu Pánů z Ponožkovic zdarma. Formulář pro získání výhry prosím vyplňte do 25. ledna 2024.

Získejte ponožkovou výhru

Články psalo celkem 34 editorů, společně založili (nebo významně rozšířili) 118 článků. Do fotografické části se zapojilo 11 fotografů, na Commons nahráli 166 souborů. Podrobné vyhodnocení si můžete přečíst v blogovém článku.

Toto vyznamenání si můžete vystavit na své uživatelské stránce vložením šablony {{User Soutěž Československo|2023}}.

Děkuji za Vaše příspěvky,

--janbery (diskuse) 12. 1. 2024, 09:36 (CET)Odpovědět

2023 WAM Message to Organizers[editovat zdroj]

Dear Wikipedia Asian Month Campaign organizers,


The 2023 Wikipedia Asian Month (WAM) Campaign has ended. On behalf of the WAM International Team, we express our gratitude for your effort and participation.

We are writing to remind you to begin the jury process. Some WAM Campaigns ended earlier, and have already finished auditing and reviewing contributions.

Please suggest all campaigns to complete the following before January 31th, 2024:

1. Finalize their list

2. Report the username of your Wikipedia Asian Ambassador, the participant who has the most edit in your campaign

3. Update a list of all eligible editors on the 2023 WAM Ambassadors page, list of eligible editors column


We look forward to your updates.

Thanks so much!


WAM International Team

Theredunicorn (talk)

The Wikipedia Asian Month 2023 Barnstar[editovat zdroj]

Zapojte se do Měsíce žen na Wikipedii[editovat zdroj]

Hezký den,

na základě Vaší účasti v editačních výzvách Vás zvu k účasti v Měsíci žen na Wikipedii pořádanou spolkem Wikimedia Česká republika. Výzva už pošesté upozorňuje na to, že pouze 18 % všech biografií na Wikipedii patří ženám a pouze 10 % dobrovolných editujících Wikipedii jsou ženy.

Pro zapojení do soutěže napište do „Shrnutí editace“ hashtag #WikiGap, a to až do 8. dubna 2024.

Všechny účastníky a účastnice výzvy oceníme virtuální „medailí“, mezi 10 vítězů a vítězek porota rozdělí ceny, které do soutěže věnovala audioteka.cz, nakladatelství wo-men a časopis Heroine. Podrobnosti k soutěži a informace o požadovaných článcích najdete zde.

Zároveň Vás zvu i na editatony, kde začátečníkům s editováním pomohou zkušení lektorky a lektoři:

  • Hlavní editaton Ženy na Wikipedii se bude konat 21. března v Americkém centru od 15:00 do 18:30. Připojit se lze i online. Více informací zde.
  • 5. března pořádáme ve spolupráci s Fyzikálním ústavem Akademie věd ČR editaton Ženy ve vědě, který proběhne na Akademii věd na Národní třídě v Praze ve 14:00–18:00. Více informací zde.
  • 25. března proběhne přednáška s workshopem Ženy, média a Wikipedie ve spolupráci s Fakultou sociálních věd Univerzity Karlovy a spolkem Studenti IKSŽ. Více informací zde.
  • Na 4. dubna připravujeme ve spolupráci se Státním oblastním archivem v Praze odborný editační seminář pro zaměstnance okresních archivů s tematikou významných žen. Více informací zde.

V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Těšíme se na Vaši účast,

--janbery (diskuse) 1. 3. 2024, 21:06 (CET)Odpovědět

Měsíc žen na Wikipedii před cílovou páskou[editovat zdroj]

Hezký den,

na základě Vaší účasti v editačních výzvách Vám chci připomenout, že výzva Měsíc žen na Wikipedii končí už v pondělí 8. dubna. Pro zapojení do soutěže o ceny nezapomeňte své příspěvky označit hashtagem #WikiGap ve „Shrnutí editace“.

Všechny účastníky a účastnice výzvy oceníme virtuální „medailí“, mezi 10 vítězů a vítězek porota rozdělí ceny, které do soutěže věnovala audioteka.cz, nakladatelství wo-men a časopis Heroine. Podrobnosti k soutěži a informace o požadovaných článcích najdete zde.

Výzva už pošesté upozorňuje na to, že pouze 18 % všech biografií na Wikipedii patří ženám a pouze 10 % dobrovolných editujících Wikipedii jsou ženy.

V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz. Pro osobní konzultaci s dokončením článků se můžete připojit do Online Wikiporadny, ta probíhá každé pondělí od 18:00 na platformě Google Meet (zde).

Hodně štěstí,

--janbery (diskuse) 3. 4. 2024, 12:57 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 21:09 (CEST)Odpovědět