Wikipedista:Lucie Schubert (WMCZ)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V květnu 2019 jsem nastoupila do Wikimedia ČR, abych od poloviny června 2019 plně převzala zodpovědnost za vzdělávací programy od své předchůdkyně Gabriely Bokové, která byla historicky první zaměstnancem české pobočky Wikimedia.

Působím na pozici Manažer vzdělávacích aktivit, kde mám na starost hlavně rozvoj a prosperitu našich vzdělávacích programů:


S Wikipedií se učím (pracovat) každý den, prosím tedy o jistou shovívavost.

Od ledna 2023 působím ve Wikimedia ČR na plném úvazku a kromě Vzdělávacích programů mám na starost i Programy pro komunitu.


Většinu pracovního života jsem strávila ve vzdělávání, hlavně v neformálním. Blízké jsou mi práce s mládeží, design vzdělávacích aktivit, celoživotní učení, program Erasmus+, facilitace, dopad, udržitelnost a zelená produkce eventů a akcí.

Kromě práce pro Wikimedia se věnuji facilitací eventů a vzdělávacích aktivit, designu vzdělávacích projektů, grafické facilitaci (papír i online), hodnocení projektů na národní i evropské úrovni, práce s dopadem, spolupráci s nadacemi, podpoře komunit, sociálních podniků a sociálních inovátorů. Jsem členem školní komise města.

Mými klienty jsou aktuálně například: NIVAM SK, IPR Praha, DZS či Eurodesk Brusssels Link.

Život mi obohatilo: Ultimate Frisbee, slackline, městská cyklistika a kontaktní improvizace.

Aktuálně dokončuji dlouhododobý výcvik v Trager Approach (body-mind integračním terapeutickém přístupu) a jsem zakládajících členem Trager CZ asociace. Trageru provozuji jako soukromou praxi.

Jsem držitelem Greener Event Assessor - certifikaci pro vyhodnocování udržitelnosti eventů.


Kontakt: lucie.schubert@wikimedia.cz, +420 605 563 130

moje stránka na Metě: https://meta.wikimedia.org/wiki/User:Lucie_Schubert_(WMCZ)

Wikipedista:Lucie Schubert (WMCZ)/Pískoviště2 - pracovní prostor

Wikimedia Commons Category: Lucie Schubert