Homerazzi

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Homerazzi
394. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevHomerazzi
Číslořada 18
díl 16
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra25. března 2007
Česká TVČeská televize
Česká premiéra7. prosince 2008
Tvorba
ScénářJ. Stewart Burns
RežieMatthew Nastuk
Prod. kódJABF06
Obsah
Tabule„Globální oteplování nesnědlo můj domácí úkol.“
Gaučový gagHomer jde od pravěku až do moderní doby. Začíná jako buňka a postupně se přes mnoho dalších tvorů vyvine až do dnešní doby. Cestou potká Vočka, který jde opačným směrem. Když přijde domů, Marge se ho zeptá „Co ti to tak trvalo?“ a Homer povzdechne vyčerpáním.
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Romouš a Julizna
Následující →
Pařanka Marge
Seznam dílů 18. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Homerazzi (v anglickém originále Homerazzi) je 16. díl 18. řady (celkem 394.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsal J. Stewart Burns a díl režíroval Matthew Nastuk. V USA měl premiéru dne 25. března 2007 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 7. prosince 2008 na České televizi.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Simpsonovi slaví Homerovy narozeniny. Homer ale nedokáže sfouknout svíčky na dortu. Zkouší to až do večera, až nakonec vyčerpáním upadne do dortu a způsobí požár. Rodina se rozhodne pořídit si ohnivzdorný trezor, aby mohli ochránit své nejcennější předměty. Marge uschová rodinné fotoalbum, Líza vybrala kabriolet Malibu Stacey, Homer kolínskou, kterou měl na prvním rande s Marge, a Bart mluvící figurku Krustyho. Předtím, než ji dá do trezoru, ji ale zapomene vypnout. Figurka spadne do auta, kde rozsvítí světla, která svítí na kolínskou. Ta se začne vařit a vybuchne. Vše včetně fotografií je spáleno na popel.

Marge dostane nápad, že by mohla všechny vzpomínky nafotit znovu. Při focení oslav roku 1987, Homer, Líza a Bart vypadají jako v The Tracey Ullman Show. Když si poté prohlížejí nové fotky, tak na jedné uvidí Duffmana s Kozarelou. Marge vymyslí, že by mohli fotku prodat bulváru. Homer se s redaktorem domluví, že mu bude nosit více takových fotek.

Z Homera se stane paparazzi a začne fotit celebrity v trapných situacích. Homer si stěžuje si ho celebrity nevšímají, ale když si ho všimne Betty Whiteová, je naštvaný ještě víc. Jeho fotografování vyvrcholí tím, že vyfotografuje soukromou svatbu Rainiera Wolfcastla a dcery starosty (Marie Quimbyové). Rainier Wolfcastle pozve ostatní celebrity, které Homer vyfotil, do svého sídla, kde jim představí svůj plán. Najme na Homera vlastního fotografa Enrica Irritazia.

Homer je ale přímo terč na trapné situace. Rainier vydá celý časopis věnovaný Homerovým fotkám. Marge mu poradí, ať focení už nechá. Celebrity oslavují svou výhru, ale Homer si to rozmyslí a vtrhne na jejich party a nafotí je. Slíbí, že výměnou za vlídnost k fanouškům fotografie nebude publikovat. Pak Rainier pozve Homera a jeho rodinu na svou party plošinu na moři. Marge mu tam chce předložit svůj scénář na film Máma hospodyňka. Rainier odmítne a natočí film pod svým jménem.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Ve Spojených státech díl během premiéry sledovalo 6,91 milionu diváků.[1]

Robert Canning z IGN uvedl, že šlo o „solidní epizodu seriálu Simpsonovi, a to až do jejího poněkud slabého konce, který však jen málo snížil požitek z celého zbytku dílu“.[2]

Patrick D. Gaertner ze serveru Puzzled Pagan napsal: „Tato epizoda je tak nějak o ničem a člověk na všechno zapomene tak deset minut po jejím zhlédnutí. Všechno je na ní prostě takové nudné a nezanechává ve mně téměř žádný dojem. Navíc ta epizoda nemá jakoby žádnou spojovací tkáň. Na začátku se tváříme, že to bude epizoda o Homerově podlomeném zdraví, ale pak se zaměříme na požáry, abychom se pak zaměřili na předělávání rodinných fotek, než přistaneme na paparazzi zápletku. Je to prostě všechno na jedno brdo a v kombinaci s délkou gaučového gagu mám opravdu pocit, že tuhle epizodu prostě nedokázali vymyslet a čekali, dokud nebudou mít epizodu, která by byla tak akorát dlouhá, aby se dala odvysílat. Není to zrovna nejsilnější počin.“.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Ratings: Homerazzi | Simpsons Channel. archive.ph [online]. 2013-07-28 [cit. 2022-05-22]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2013-07-28. 
  2. IGN: Homerazzi Review. web.archive.org [online]. 2007-08-17 [cit. 2022-05-22]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2007-08-17. 
  3. GAERTNER, Patrick D. S18 E16 – Homerazzi [online]. 2017-02-10 [cit. 2022-05-22]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]