Diskuse s wikipedistou:Gortyna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

S pozdravem ♥ K123456 11. 9. 2010, 09:22 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 16. 9. 2010, 15:37 (UTC)

Kamil Linhart[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Kamil Linhart. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 17. 9. 2010, 20:42 (UTC)

Zdravím. Vidím, že jste článek rozšířil o mnoho zajímavých informací. Bylo by ale dobré, abyste si zvykl uvádět ke každé informaci referenci (např. ve stylu <ref>Autor: ''Dílo'', vydavatel, rok</ref>) přímo do textu. Nestačí když je pod článkem uveden seznam 12 publikací, ale mělo by být u každého údaje v článku zřejmé, ze které publikace pochází. Snad nemusím vysvětlovat, jaké to má výhody a naopak jak je obtížně nějakou informaci dohledávat, když u ní původ není uvedený. Taky jsem ze začátku svého působení na Wikipedii napsal pár článků tímto stylem a i pro mě je pak po letech obtížné ho dodatečně řádně ozdrojovat (některé on-line zdroje už nejsou on-line, v papírových knihách zase nejde hledat fulltextem), natož aby se v tom vyznal jiný čtenář. Věřím, že sám časem oceníte, jak se pečlivé zdrojování vyplatí. Doufám, že jsem Vás neodradil od další práce. --ŠJů 24. 11. 2010, 20:20 (UTC)

Skleroticon[editovat zdroj]

Ahoj. Informuji tě, že jsem přesunul obsah stránky s chybným názvem '''Wikipedista:Gortyna/Skleroticon do dříve založené stránky Wikipedista:Gortyna/Skleroticon. Tu první jsem zároveň smazal. --Harold 4. 5. 2011, 19:37 (UTC)

Díky. Gortyna 4. 5. 2011, 19:46 (UTC)

fotky na commons[editovat zdroj]

Prosím, zařazuj svoje fotky do kategorií. Pokud nevíš jak, přečti si nápovědu; pokud ani to nepomůže, zeptej se nebo napiš mail. Díky! Zdraví --Gampe 7. 7. 2011, 18:24 (UTC)

Tento obraz není tvým dílem a soubor tedy porušuje autorský zákon. Pokud máš svolení držitelů autorských práv, pošli ho na OTRS. V opačném případě je tato reprodukce žhavým kandidátem na rychlé smazání. Díky za pochopení. --Gampe 7. 7. 2011, 18:27 (UTC)

Ten obraz je mým majetkem, autor mi ho prodal a už nežije. Jak postupovat v tomhle případě? Gortyna 8. 7. 2011, 12:01 (UTC)

Nejsem právník, ale ze zákona vyplývá (Autorské právo):

  • § 9 Nabytím vlastnického práva nebo jiného věcného práva k věci, jejímž prostřednictvím je dílo vyjádřeno, nenabývá se oprávnění k výkonu práva dílo užít, není-li dohodnuto či nevyplývá-li z tohoto zákona jinak.
  • § 27 Majetková práva trvají, pokud není dále stanoveno jinak, po dobu autorova života a 70 let po jeho smrti.
  • § 26 Majetková práva jsou předmětem dědictví.

takže pokud nemáš nějakou zvláštní písemnou dohodu s Kamilem Linhartem, autorské právo vlastní jeho dědicové a pokud žádné nezanechal, pak jej vlastní Státní fond kultury České republiky. Řešívá se to Pod lípou. Podrobně se tímto zabývá Mormegil. Je to k vzteku, také vlastním pár věcí a nemohu je dát na wiki. Zdraví --Gampe 8. 7. 2011, 13:39 (UTC)

Tak to je tedy vážně mrzuté, ale je to ponaučení pro příště, až budu mít zas podobné choutky. Díky, Gampe. Gortyna 8. 7. 2011, 14:11 (UTC)

... ukecávání držitelů autorských práv k jejich uvolnění je docela vzrušující wikipedistický sport: viz např. zde. Poučné čtení najdeš tady: Soubor:Prohlášení o poskytnutí licence Creative Commons 001.pdf. V tom ale vidím jeden z kladů wiki, že se snažíme postupovat v mezích zákona (i když myslet si o něm můžeme ledacos). Hodně zdaru do další práce Ti přeje --Gampe 8. 7. 2011, 14:18 (UTC)

Zelený koridor[editovat zdroj]

Ha, takže vidím, že už jste na wikipedii v plné síle! (jak mi ten překlep mohl uniknout, nechápu). Bohužel se mi nepodařilo prozatím pro psaní na wikipedii získat žádnou novou duši. Asi k tomu musí dojít každý sám... Z Mostu zdraví --Hadonos 3. 8. 2011, 19:31 (UTC)

Nikolaus Harnoncourt[editovat zdroj]

Dobrý den, jinojazyčnou wikipedii nelze použít jako referenci. Pokud je článek překladem, použijte příslušnou šablonu. S pozdravem--Zdenekk2 4. 11. 2011, 10:46 (UTC)

Vyznamenání - Nováček[editovat zdroj]

Gratuluji!

Ahoj, za dosažení 200 editací a více jak měsíc editování Ti tímto uděluji Vyznamenání za věrnost Wikipedii, stupeň Nováček (ale patří Ti už od 02. 01. 2011, viz Dannyho nástroj; lepší pozdě než nikdy). Přeji mnoho dalších úspěšných editací --26. 11. 2011, 21:07 (UTC), Utar

Díky.--Gortyna 27. 11. 2011, 07:39 (UTC)

Francouzské obce[editovat zdroj]

Zdravím Vás do Loun, koukám, že dnes pilně pracujete, tak si jen dovoluji upozornit na Wikipedie:WikiProjekt Francouzské obce, který jsme s kolegyněmi a kolegy nedávno založili, a který si definoval velmi smělé cíle. Proto kdybyste se chtěl čistě náhodou připojit k tomuto sisyfovskému dílu, budete vítán. Já takto např. wikipedisticky zužitkuji svou loňskou návštěvu Provence... --Hadonos 17. 12. 2011, 19:27 (UTC)

Zdravím pěkně Hadonose, když ono by to chtělo, aby v tomhle projektu jeden uměl francouzsky. O tomhle projektu vím, sledoval jsem diskuzi o tom, zda se tam mají uvádět i stávající starostové. Projektu drřím palce - jen malí lidé si kladou malé cíle!!!--Gortyna 18. 12. 2011, 08:11 (UTC)

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Dobrý den, to takhle dělám pořádek na Commons a stále narážím na fotografie hradních zřícenin ze stejné geografické oblasti. Zjistím, že tyto fotografie mají na Wikipedii i moc pěkně zpracované články. Podívám se tedy, a co nevidím - autor je stále týž. Chtěl bych Vám alespoň takto symbolicky poděkovat za články o hradních zříceninách z oblasti Lounska apod., které jste doplnil i o tolik cenné fotografie. S pozdravem, --Podzemnik 3. 1. 2012, 22:21 (UTC)

Redon a Čechy[editovat zdroj]

Ono to bude celé souviset: Braunerová se znala a spolupracovala s Neumannovou, Procházka rovněž. Huysmansovu stať přeložil určitě on (ale to je můj vlastní výzkum!) Díky za rozšíření článku! --Gampe (diskuse) 3. 5. 2012, 20:37 (UTC)

Já o téhle problematice příliš detailů neznám. Převzal jsem všechny informace o vazbách na Čechy z Laudové, a proto dal trochu netradičně odkaz hned do názvu podkapitoly. Zdravím srdečně.--Gortyna (diskuse) 4. 5. 2012, 05:39 (UTC)

Přesuny[editovat zdroj]

Ahoj, upozorňuji, že přesouvání článků se neprovádí metodou copy+paste, ale pomocí tlačítka "Přesunout", díky čemuž se zachová historie článku, viz WP:Přejmenování. Kostomlaty jsem opravil. --Harold (diskuse) 30. 6. 2012, 15:40 (UTC)

Ahoj, omlouvám se, nevěděl jsem to, dík za opravu.--Gortyna (diskuse) 30. 6. 2012, 15:44 (UTC)

Dobrý den! Děkuji Vám za fotky Hory Svatého Šebestiána. Chtěla bych Vás poprosit, když vkládáte víc fotek do článku, abyste jednu vkládal do infoboxu. Ještě jednou dík za fotky. Nechtěl byste se zapojit do projektu České obce? Krásný den přeje --Jana Lánová (diskuse) 15. 7. 2012, 05:49 (UTC)

Dobrý den, já se na tu šablonu IB podíval hodně zběžně a když jsem tam řádek pro fotku neviděl, "prásknul" jsem to do textu. Příště už dám pozor, dík za upozornění. Projekt české obce je zajímavý, popřemýšlím o tom. Zdraví --Gortyna (diskuse) 15. 7. 2012, 06:51 (UTC)

Dobrý den, máte-li v plánu zakládat články o sídlech v Německu či jinde, tak kdybyste chtěl o příslušném sídle napsat ještě něco více, dala by se tam zařadit třeba zmínka o dotyčném kostele – např. V obci se nachází římskokatolický kostel sv. Kolumby pocházející ze 14. století. V případě nejasností např. při převodu jmen světců do češtiny se mohu pokusit pomoci, případně lze vznést dotaz v diskusi k portálu Křesťanství. Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 29. 9. 2012, 15:57 (UTC)

Dobrý den, kdepak, já tam před 14 dny jen dvakrát přespal cestou do Provence. Je to nádherná vesnice s vynikajícími víny, které tam pěstují všude okolo - kdybyste mohl ochutnat třeba jejich Müllera! Tak jsem tam něco nafotil a udělám těm milým Pfaffenweilerům trochu slušné heslo na naší Wiki. Zatím to je jen pahýl, dodělám ho a pak napíšu pár hesel z Provence. Nejsem žádný systematik. Srdečně zdraví --Gortyna (diskuse) 29. 9. 2012, 16:57 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek kaple svatého Gabriela (Saint-Étienne-du-Grès), který již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství (mezitím však byl odkaz vyřazen, neboť po týdnu se odkazy vyřazují). Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 14. 11. 2012, 04:40 (UTC) Díky za zprávu.--Gortyna (diskuse) 14. 11. 2012, 05:58 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Dobrý večer, kolegiálně zdravím a děkuji za zaslané materiály z wikikonference. Došly dnes poštou, ale už jsem nestíhal odpovědět, byl jsem už na cestě domů. Když Vás tu vidím pracovat, nenechám to až na pondělí, takže ještě jednou díky. Snad napřesrok už budu mít čas a na konferenci si taky přijedu něco vyslechnout. --Hadonos (diskuse) 30. 11. 2012, 18:06 (UTC)

Co poslechnout, připravíme si prezentaci. Založíme něco jako severočeskou wikiškolu.--Gortyna (diskuse) 30. 11. 2012, 19:36 (UTC)

Reference v článku Líšťany[editovat zdroj]

Zdravím. V článku Líšťany je uvedena reference "Tamtéž, s. 18". Poslední reference nad ní ale říká "Její originál se nedochoval, v opisu je uložena ve Státním okresním archivu Louny, sbírka kronik č. 127" - tedy na kroniku rolníka Meckera, já ale odhaduji, že ve skutečnosti je tím "stejným" (jak bych tak řekl "tamtéžním") zdrojem publikace Roedla a Protivy 650 let obce Líšťany. Můžete prosím ověřit, jak to je? Děkuji. Okino (diskuse) 2. 5. 2013, 15:24 (UTC)

Díky za upozornění, už jsem to opravil. A taky díky za šachy, těším se na každý nový díl, děláte to výborně --Gortyna (diskuse) 2. 5. 2013, 16:05 (UTC)
Díky - a díky. No, v dalším dílu se dočkáte novinky, tak snad Vás moc nezarmoutí. :-) Okino (diskuse) 2. 5. 2013, 16:22 (UTC)

Wikikonference[editovat zdroj]

Dobrý den, budete zítra na konferenci? Já jedu do Prahy už dnes, takže tam budu hned od rána. Zeptal bych se už dřív, ale hned po příjezdu z dovolené nám začali předělávat v SOkA okna a doma taky teď nějak nestíhám... --Hadonos (diskuse) 29. 11. 2013, 13:41 (UTC)

Dobrý večer, byl jsem v Praze minulý týden na burze pohlednic, pojedu na konferenci až napřesrok. Těším se na Vaše zážitky.--Gortyna (diskuse) 29. 11. 2013, 18:45 (UTC)

Přání k Vánocům[editovat zdroj]

Jako dík za spolupráci v uplynulém roce (a vzpruhu pro lounský region, hlavně ty fotky!) včetně naděje, že se zde budeme pracovně setkávat i v roce příštím; a rovněž přání všeho dobrého i mimo wikipedii:

rozbalit dárek

--Hadonos (diskuse) 24. 12. 2013, 00:49 (UTC)

Udělal jste mi, milý Hadonoši, velikou radost svým originálním a perfektním dárkem. Přeju Vám krásné Vánoce a v novém roce hodně radosti s tím naším společným nekonečným koníčkem (posláním? posedlostí? zálibou?). Až zase pojedete za správci, vezměte mě s sebou. Těším se na povídání o Vietnamu.--Gortyna (diskuse) 24. 12. 2013, 10:38 (UTC)

Bitozeves[editovat zdroj]

Ahoj, tak už jsem pochopil, jak jsi to myslel s tím mým údajným revertem. Já jsem nic nerevertoval, já jsem prostě jen tu fotku zařadil do seznamu památek podle seznamu nezařazených fotek, v souladu s názvem a popisem fotky, jako se to rutinně dělá každý den. Ono totiž pokud přijdeš na to, že je nějaká fotka špatně popsaná, tak nestačí ji vyhodit z článku, ale je potřeba ještě opravit popis té fotky, popřípadě tu fotku přejmenovat, aby její název nebyl zavádějící, popřípadě opravit nebo odstranit číselný kód kulturní památky, popřípadě zkontrolovat a opravit kategorizaci té fotky v Commons. To jsem teď před chvílí všechno provedl. --ŠJů (diskuse) 23. 7. 2014, 08:31 (UTC)

Podle mapy mi vychází, že by to na té fotce mělo být čp. 14, ty jsi mi psal že čp. 13, ale to v Bitozevsi vůbec není. To byl asi překlep, ne? A je to opravdu (bývalá) fara? Všude na internetu se píše, že bitozeveská farnost nyní sídlí v Nehasicích čp. 1, což se mi ale zdá divné, protože to na mapě polohou ani stavem na faru moc nevypadá, a krom toho farnost je stejně spravovaná excurrendo z Postoloprt, tak nevím, proč by si psali sídlo do té zříceniny v Nehasicích. --ŠJů (diskuse) 23. 7. 2014, 08:41 (UTC)

Ahoj, máš pravdu, je to čp. 14, ono to je vidět i na té fotografii; když si ji zvětšíš, tak na vratech je čtrnáctka. Při určení, že je to bývalá fara, jsem vycházel jednak z polohy a stavební podoby objektu, hlavně ale z faktu, že vlastníkem je církev ([1]). Jinak děkuju za pomoc a spolupráci.--Gortyna (diskuse) 23. 7. 2014, 09:25 (UTC)

Bibliografie Stephena Kinga[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím před editací si ověřit zadávaná data. Pokud jde o vaší opravu "překlepu" u názvu knihy Řbitov zviřátek, tak v tom případě nejde o překlep, ale o oficiální název knihy. Děkuji. Mějte se hezky. Jakear (diskuse) 14. 8. 2014, 09:07 (UTC)

Články o umění[editovat zdroj]

Dobrý den, narazil jsem na Vaše články přes heslo Mistr Litoměřického oltáře a je mi velmi sympatické Vaše zaměření i kvalita dosud vytvořených hesel. Edituji Wikipedii přibližně stejnou dobu a velmi bych uvítal, pokud byste se chtěl nějak podílet na projektu Knihovna umění a to v jakémkoli oboru (staré umění, překlady hesel moderních malířů, cokoli je Vám milé). Díky a zdravím.--NoJin (diskuse) 19. 10. 2014, 11:53 (UTC)

Dobrý den, děkuji za milá slova. Problém je v tom, že mi chybí kvalitní odborná literatura k dějinám (i současnosti) českého výtvarného umění (až na akademické dějiny, ale jen z nich čerpat nelze). Umění mě zajímá a pokud si opatřím nějakou monografii z Taschenu, tak o výtvarníkovi zpravidla napíšu heslo. Ale na systematickou práci v oblasti dějin českého umění se vážně necítím, jsem laik. Mě na Wiki těší právě ta diverzita: jednou píšu o řeckém ostrově, pak o nějaké vesnici, pak o autorovi, kterého jsem zrovna četl, jindy nahraju nějaké fotografie, pak píšu o malíři. Ale dějiny výtvarného umění jsou opravdu jednou z nejhůře zpracovaných oblastí a přeju jí - i Vám - kvalitní autory.--Gortyna (diskuse) 19. 10. 2014, 13:19 (UTC)
Dobrý den a děkuji. Rozumím tomu, že si chcete zachovat široký záběr, aby psaní hesel zůstalo potěšením z nově objevovaného. Budu rád, když hesla z oblasti výtvarného umění přihlásíte do projektu Knihovna umění a budete se případně ucházet o vyplacení finanční prémie. Soutěž je otevřená pouze pro články o českém umění, překladů se netýká.--NoJin (diskuse) 20. 10. 2014, 09:34 (UTC)

Obrázek "Železná statek"[editovat zdroj]

Ctěný pane "Gortyna",

když jsem se dnes dopoledne díval, kde si naši staří braši od Boko Haram zase pošmákli, zaujal mne Váš snímek Železná statek, nacházející se uprostřed Čadského jezera. Řekl jsem si, že by se to mělo opravit a hledal jsem několik hodin v obcích Železná a Železné, zkoušel různé obměny Vašich geografických údajů, až jsem si, já nepozora, všiml, že jde o jednu úplně jinou Železnou.

Inu, člověk má postupovat raději systematicky a napřed všechno prohlédnout, než se horlivě (bláznivě) vrhat do práce a pak se sám nad sebou rozčilovat. Umístil jsem polohu kamery tak, aby stála pokud možno korektně v Google Earth. Ti to sice s tou polohou těch listů neberou tak vážně, ale ten puntík je holt vidět tam. Tím vzniká diference asi deseti metrů oproti mapy.cz, ale to se nedá nic dělat.

Možná, že by nebylo k zahození, kdybyste se podíval, nejsou-li i jiné Vaše snímky podobnou nemocí nakaženy, na to už mi chybí trpělivost. Tak nic ve zlém a zdraví--KaHe (diskuse) 9. 1. 2015, 13:04 (CET)Odpovědět

Zkontroloval jsem to a GPS je v pořádku: Poloha Železné u Libořic na mapy.cz Zdraví --Gortyna (diskuse) 9. 1. 2015, 14:11 (CET)Odpovědět

editace[editovat zdroj]

proč to?--Martin wolf (diskuse) 12. 2. 2015, 10:46 (CET)Odpovědět

Šlo mi vážně jen o to, aby takový pilný wikipedista neměl na své reprezentativní stránce pod obrázkem, který se líbí nám oběma, pravopisnou chybu.--Gortyna (diskuse) 12. 2. 2015, 10:57 (CET)Odpovědět

díky, ale já si na pravopis moc nepotrpím--Martin wolf (diskuse) 12. 2. 2015, 13:20 (CET)Odpovědět

Řád bystrého oka[editovat zdroj]

Děkuju, potěšilo mě to. Paradoxem ovšem je, že zítra jdu na operaci se šedým zákalem --Gortyna (diskuse) 11. 3. 2015, 17:16 (CET)Odpovědět
To se omlouvám. Přeju, ať Vám to dobře dopadne, držím palce! --Palu (diskuse) 12. 3. 2015, 07:09 (CET)Odpovědět
Dopadlo to dobře, díky. Teď na wiki uvidím jako ostříž.--Gortyna (diskuse) 12. 3. 2015, 17:08 (CET)Odpovědět

Kategorie Kostely v okrese Louny[editovat zdroj]

Mně přijde, že by třeba u toho kostela sv. Petra v Lounech měla ta kategorie zůstat, protože i kostely v Lounech jsou v okrese Louny. Nebo tomu prostě mohu špatně rozumět. Každopádně jsou to velmi přínosné informace, na které i různě odkazuji, ať se o nich snad o trochu více ví. Vlastně se to snažím používat i v rámci podněcování dalších lidí k zapojení (např. velká část památkářů věnuje pozoruhodné množství času vykládání všude možně o nějakých nalezených chybách, místo aby prostě sedli a opravili, co se jim nezdá). --MONUDET (diskuse) 23. 5. 2015, 23:44 (CEST)Odpovědět

To je vztah kategorie a podkategorie. Když je v lokalitě kostel (kaple, hospoda nádraží) jeden, zařadí se článek o kostele (kapli, hospodě, nádraží) do kategorie Kostely (kaple, hospody atd.) v okrese XY. Když je v lokalitě kostelů (kaplí, hospod atd.) víc, vytvoří se samostatná kategorie Kostely (kaple atd.) v lokalitě XY a vřadí se jako podkategorie do kategorie Kostely (kaple atd.) v okrese XY. Taky mi nějakou dobu trvalo, než jsem na to přišel. Poté, co objíždím památky podle památkářských seznamů a pro wiki je fotím, mám taky k práci památkářů hlubokou skepsi. Kdysi jste mi do sborníku napsal článek o smolnickém kostele - díky.--Gortyna (diskuse) 24. 5. 2015, 09:56 (CEST)Odpovědět

Teilnahme an der WLM 2015 Wikimedia[editovat zdroj]

Hallo Wikipedista:Gortyna, heute eine kleine Frage. Hat sich Tschechien in diesem Jahr nicht an der WLM 2015 beteiligt? Siehe unter https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Wiki_Loves_Monuments_2015_by_country - ist dort nicht verzeichnet. Gruß --SchiDD (diskuse) 2. 9. 2015, 10:50 (CEST)Odpovědět

Hallo SchiDD, in diesem Jahre nicht, siehe Wiki loves monuments, erster Satz. --Gortyna (diskuse) 2. 9. 2015, 10:59 (CEST)Odpovědět

Fotky obrazů[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že uploadujete fotografie obrazů autorů jako je Václav Jíra. Přitom uvádíte licence jako CC-BY-SA apod. Pravděpodobně se tyto licence vztahují k fotografii, nikoliv však k dílu samotnému, to by musel uvolnit přímo pan Jíra a muselo by o tom být zasláno potvrzení do OTRS. Pan Jíra by se tím navíc vzdal mnoha práv ke svému dílu. Pokud však jde o licenci k reprodukci, tak ta je příliš věrná na to, aby šla považovat za pouhou fotografii obrazu a jednalo by se tak vlastně (v autrorském zákonu) nepovolenou reprodukci díla. Chci se tedy zeptat, jak to s tím je, a nějak to vyjasnit. Díky, --Palu (diskuse) 27. 1. 2016, 18:01 (CET)Odpovědět

Dobrý večer, samozřejmě jsem dnes na českou OTRS příslušný formulář panem Jírou podepsaný, vztahující se k oběma obrazům, poslal. Ale to je přece samozřejmé, ne? --Gortyna (diskuse) 27. 1. 2016, 21:34 (CET)Odpovědět
Tak super, díky. Omlouvám se, jen jsem u daných obrázků neviděl žádné upozornění, že je to v řešení. --Palu (diskuse) 27. 1. 2016, 21:46 (CET)Odpovědět
To je OK. Už potvrzení k obrázkům pověsili.--Gortyna (diskuse) 28. 1. 2016, 08:55 (CET)Odpovědět

Denkmal-Listen[editovat zdroj]

Hallo Gortyna, heute habe ich eine Frage bzw. ein Übersetzungsproblem. Ich habe jetzt ein paar deutsche Wikipedia-Seiten zu tschechischen Denkmallisten erarbeitet, z.B. zu Seznam kulturních památek v Oseku (okres Teplice). Hier gibt es ein Objekt "Odpočinkový / výběrčí kámen" - ein Ruhestein oder Wahl- oder Sammelstein ? Was soll dies bedeuten. Ich nehme an, dass der kleine Stein gemeint ist, der unten aus der Erde schaut. Könnte es ein Grenzstein, ein sogenannter Weichbildstein sein, wie ich sie in einer Liste zusammengestellt habe: de:Liste der Weichbildsteine in Dresden. Gruß --SchiDD (diskuse) 19. 3. 2016, 18:21 (CET)Odpovědět

Hallo SchiDD, ich habe vorher noch niemals auf den Termin "odpočinkový kámen" (der Ruhestein) getroffen. Höchstwahrscheinlich handelt es sich um die Steine an den Wegen, an welchen man ausruhen könnte. Die Gestalt z. B. von diesen in Mašťov deutet es an. Gruss --Gortyna (diskuse) 21. 3. 2016, 14:17 (CET)Odpovědět
Hallo Gortyna, ja es sind sogenannte Ruhesteine, siehe Artikel de:Ruhstein. Ich habe auf und am Friedhof in Osek-Ossegg fotografiert, auch drei Bilder zum Ruhstein, siehe unter Category:Cemetery in Osek. Gruß --SchiDD (diskuse) 31. 3. 2016, 16:44 (CEST)Odpovědět

WikiMěsto Mariánské Lázně[editovat zdroj]

Ahoj, na základě Tvé kategorie dle Kategorie:Wikipedisté z Česka podle kraje bych Tě rád pozval na WikiMěsto Mariánské Lázně ve dnech 3.-5. června 2016. Bude to víkend zasvěcený editování, fotografování a popularizaci Wikipedie. Pokud máš dotazy, prosím ozvi se mi na mé diskuzní stránce nebo na vojtech.dostalwikimedia.cz, pokud máš zájem o účast, tak se prosím zaregistruj co nejdříve :-). Náklady jsou hrazeny z grantů Wikimedia ČR. Díky, pěkný den a sorry za případný spam, --Vojtěch Dostál (diskuse) 18. 4. 2016, 16:40 (CEST)Odpovědět

Ahoj, díky za pozvání, ale já 4. června zrovna vdávám dceru. Tak jedině že bych jí uspořádal nějakou wikisvatbu.--Gortyna (diskuse) 20. 4. 2016, 07:32 (CEST)Odpovědět

Medaile zkušeného uživatele - 14. 03. 2016[editovat zdroj]

Děkuju.--Gortyna (diskuse) 4. 5. 2016, 17:36 (CEST)Odpovědět

Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou[editovat zdroj]

Dobrý den, vidím v historii, že jste doplňoval heslo galerie a chci Vás požádat o spolupráci na nějakém rozumném sloučení obou textů nebo souhlas s nahrazením starého textu novým. Strávil jsem s AJG v minulém roce poměrně dost času. Díky jejich vstřícné a aktivní spolupráci jsem dostal kvalitní fotky k významným dílům jejich sbírky, dovolili mi zkopírovat evidenční karty a fotit ze stativu ve stálé expozici. Mám k dispozici téměř všechny katalogy AJG a texty k výtvarným dílům kontroloval jejich kurátor. Dokončuji heslo galerie, zatím na mém pískovišti Wikipedista:NoJin/Pískoviště. Tento text připomínkovali tři zaměstnanci galerie, včetně bývalého ředitele Rulíška. Mám také slíbený text pro samostatné heslo Mezinárodní muzeum keramiky od dr. Hálové z UPM, která muzeum a jeho expozici vytvořila. Wortnerův dům asi bude mít také samostatný článek.--NoJin (diskuse) 3. 1. 2017, 20:55 (CET)Odpovědět

Dobrý den, samozřejmě můžete celý text nahradit svým, máte nesrovnatelně více pramenů. Díky za korektní přístup.--Gortyna (diskuse) 4. 1. 2017, 09:09 (CET)Odpovědět

Lars Widenfalk[editovat zdroj]

Dobrý den. I wonder if you could help me write/translate the article about swedish/czech artist Lars Widenfalk into Cestina Wikipedia. in english wikipedia - google. He live lot of time in Czech with his wife. If you can't - can I ask you help me bring this question to someone else.... Díky Halvard (diskuse) 5. 1. 2017, 22:58 (CET)Odpovědět

Hello, I will translate it from the english Wiki next week, sure. Both artist are very interesting, I didn´t know them before.--Gortyna (diskuse) 6. 1. 2017, 08:14 (CET)Odpovědět
Thank you. Yes, I think they are of interest. Halvard (diskuse) 7. 1. 2017, 14:45 (CET)Odpovědět
Widenfalk – finished.--Gortyna (diskuse) 10. 1. 2017, 17:58 (CET)Odpovědět
Thank you again, if I can help you some day let me know. Halvard (diskuse) 10. 1. 2017, 18:47 (CET)Odpovědět

Wikikytička[editovat zdroj]

Díky. A dneska už nad Louny vykukuje wikisluníčko.--Gortyna (diskuse) 5. 11. 2018, 09:00 (CET)Odpovědět

Naděžda von M.[editovat zdroj]

Doufám, pane kolego, že přijmete tento příspěvek jako snahu dodat další informace ke vztahu skladatele Č. a paní von M. Existují totiž články o této paní na de:wiki (celé jméno je Nadeschda von Meck) a na en:wiki. Tam je mnoho cenných údajů i ke vztahu k velkému skladatelovi. Zatím jsem již do článku o něm něco málo přidal. Pokud budete chtít, tak samozřejmě můžete tyto zdroje využít dále sám. Podle situace bych to provázel buď radou nebo dodatky. Nemám ale bohužel mnoho času. Fakt je ten, že toho tam v článku o Č. nemůže být příliš mnoho. Ale ta paní měla opravdu velké zásluhy, a článek o ní by byl velmi vhodný. --Zbrnajsem (diskuse) 13. 3. 2019, 19:43 (CET)Odpovědět

Dobrý den, když jsem na Čajkovském dělal, měl jsem samozřejmě pro kontrolu obě mutace, anglickou a německou, spuštěné. S von Meck samozřejmě máte pravdu, ale to by bylo hesel k udělání! Například všechny dosud červené Čajkovského zásadní skladby – a to nejen u tohoto skladatele. Utěšuje mě jen, že na wiki máme články o většině II. A tříd ve fotbalu a množství článků o fotbalistech z Pobřeží slonoviny. Čajkovskému jsem se věnoval tak trochu i z Vašeho popudu (Rachmaninov) – teď už půjdu jinam. Díky za milou a užitečnou spolupráci.--Gortyna (diskuse) 14. 3. 2019, 11:44 (CET)Odpovědět
Dobrý den, pane kolego. Také já děkuji Vám za výjimečně dobrou spolupráci. Taková tady bohužel není moc častá. Pokud se setkáme na nějakém dalším projektu, tak mi to bude potěšením. Máte na 100 % pravdu, okresní přebory v kopané jsou pro většinu lidí důležitější než nějaký ruský skladatel. Těch 1000 Kč za lístek (2000 Kč za dva lístky) na dobrá místa v ND na Evžena Oněgina by jim bylo trochu moc, ale hlavně je takový druh příliš vážné hudby nezajímá. No, s tím se je nutno smířit. Přesto je návštěvnost Čajkovského článku denně kolem 100 a dokonce přes 200 dost dobrá. Jen aby to tak zůstalo. Mějte se moc hezky a brzy na shledanou. --Zbrnajsem (diskuse) 14. 3. 2019, 13:08 (CET)Odpovědět

Odpahýlování[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat k vašemu odpahýlování článku Pařez (České středohoří). Za mě to vypadá, že v článku chybí velká spousta informací o přírodních podmínkách, polože, životním prostředí, a mnoho dalšího. Za mě tedy jde o jasný pahýlek. Možná jste ale prošel zdroje a nic dalšího se o tom kopci zjistit nedá, pak bych chápal odpahýlování. Chci se tedy zeptat na tyto důvody a poprosit, jestli byste nemohl napříště důvody vyplňovat přímo do shrnutí, aby to bylo jasné pro všechny kolemjdoucí. Díky, s pozdravem, --Palu (diskuse) 29. 4. 2019, 10:58 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, k Pařezu se toho asi o moc víc nenajde. Článek je krátký, to je jasné, klidně tam šablonu vraťte.--Gortyna (diskuse) 29. 4. 2019, 11:07 (CEST)Odpovědět
No jde o to, že jestli to někdo zkusil a shledal, že fakt víc není, tak tam ta šablona není potřebná, protože ta má lákat kolemjdoucí k pomoci. Když ale pomoct nejde, protože prostě nejsou zdroje, tak prostě pomoct nejde. Pokud ale existuje možnost, že jde článek rozšířit, šablona by tam měla zůstat. Pokud to dobře chápu, tak tady nějaká naděje pro rozšíření je, tak tedy zatím šablonu vracím. --Palu (diskuse) 29. 4. 2019, 11:16 (CEST)Odpovědět
OK--Gortyna (diskuse) 29. 4. 2019, 11:23 (CEST)Odpovědět

Chybně identifikované objekty?[editovat zdroj]

Zdravím. Co se týče této editace, nestačí obrázek vyhodit se stránky, ale taky je třeba opravit popis obrázku (pokud je chybný), případně včetně kódu památky. Jinak se samozřejmě budou obrázky do seznamu stále znovu vracet. Zdá se, že to jsou dokonce vaše vlastní obrázky, takže asi budete nejpovolanější k tomu, abyste se pokusil do identifikace těch vyfocených objektů vnést jasno. Proč je například rvenický dům čp. 50 označen tabulkou s číslem 1, to netuším. --ŠJů (diskuse) 18. 6. 2019, 12:26 (CEST)Odpovědět

Zdravím. Myslím, že během měsíce se do těch tří vesnic dostanu. Pak identifikuji správná čp. objektů, které jsem mylně přiřadil (vůbec nechápu, jak se to mohlo stát) ke kulturním památkám, a pořídím ty správné fotky. Tím to bude vyřešené. Ještě jste mě jednou, asi před rokem, nachytal se sokolovnou ve Vrbně nad Lesy. Tu taky ještě musím vyfotit. Pak budeme mít celý lounský okres, až na nedostupný smírčí kříž v Malé Černoci, nafocený.--Gortyna (diskuse) 18. 6. 2019, 20:14 (CEST)Odpovědět
To označení domu čp. 50 není váš omyl, ale nějaký relikt historie. Dům, který má dle RÚIAN čp. 50, je opravdu reálně na fotce označený tabulkou s číslem popisným 1. Zřejmě zbytek nějakého starého číslování? --ŠJů (diskuse) 29. 6. 2019, 18:03 (CEST)Odpovědět

Seznamy památek[editovat zdroj]

Zdravím. Mimochodem jsem v rámci nějakých úprav po čase narazil na Seznam kulturních památek v Lounech a tím i na některé vaše kontroverzní úpravy z roku 2014.

Samozřejmě díky za doplnění fotek i dalších informací, jen bych byl rád, kdybychom se nyní po pěti letech shodli na některých principech, jak jsou tyto seznamy vedeny:

  • pokud možno máme v seznamu památek jednu položku pro každou jednu kulturní památku, jak je vedena v dnešním Ústředním seznamu kulturních památek, tedy pro každé dnešní rejstříkové číslo ÚSKP. A to i v případech, kdy například několik památek tvoří dohromady jeden blok anebo dokonce jedna památka je součástí jiné památky, resp. nachází se uvnitř ní. Tedy pokud je pod jedním rejstříkovým číslem veden rozsáhlý areál, máme ho v seznamech jako jednu položku, a pokud naopak je každý domek nějaké kolonie veden jako samostatná památka, máme pak pro každý i samostatnou položku v seznamu. Výjimku děláme snad jen v případech, kdy je pod jedním rejstříkovým číslem veden soubor více objektů na různých místech, které nejdou navzájem podřadit ani označit nějakým rozumným souhrnným názvem areálu: v takovém případě někdy máme více záznamů se stejným rejstříkovým číslem, ale pak nám to v robotickém zpracování dat samozřejmě dělá čurbes.
  • jako odkaz na kategorii Commons pokud možno uvádíme odkaz na tu kategorii Commons, která se týká té jedné konkrétní památky. Nikoliv tedy odkaz na nějakou obecnější, nadřazenou kategorii, například kategorii celého města, vesnice či čtvrti. Výjimečně snad může být někdy účelné mít např. společnou kategorii Commons pro dvě nebo tři bezprostředně související památky, ale uvádět kategorii celé čtvrti s mnoha desítkami památek jako kategorii každé jedné z těchto památek, to už je opravdu nepřiměřené účelu těch odkazů.

Zdravím. --ŠJů (diskuse) 29. 6. 2019, 18:17 (CEST)Odpovědět

Zdravím. Souhlas. Jen je škoda, že u domů 1064–1071 nebude tím pádem žádná fotka, protože samostatně se vyfotit nedají. Doplnil jsem ty Veltěže, opravil Seménkovice. Příležitostně přijdou na řadu i Rvenice a Malnice a fotky budou - až na jednu výjimku - všude. Pak už se Seznamy nebudu zabývat. --Gortyna (diskuse) 30. 6. 2019, 08:14 (CEST)Odpovědět

Hřivice[editovat zdroj]

Dobrý den, překvapilo mě, jak kvalitně, dokonce s odkazy na nepublikované prameny, jsou zpracovány Hřivice. Jen mám za to, že byly součástí panství Velké Lipno a ne Postoloprty, byť odtud přirozeně byly později spravovány. Pak je tu drobná záhada v podobě roku, kdy měl vyhořet hřivický kostel. Vím, že v UPČ je uvedený rok 1724, ovšem toto roku, na svátek svatého Jakuba, už byla hotová stavba svěcena. Martineliho plány pochází už počátku roku 1723 (vizte disertační práci J. Ivanegy - je dostupná on-line). Netušíte prosím, jak to bylo s patronátními právy toho kostela? Vrtá mi hlavou, proč kostel navrhoval zrovna schwarzenberský architekt. Samozřejmě mohlo jít o výsledek nějaké dohody mezi ostatními patrony atp. Ivanega bohužel zrovna k tomu žádné poznatky nepřinesl. Nezná kupodivu dokonce ani náklad celé stavební akce. A pak je tu druhá otázka. Roku 1767 Schwarzenberkové získávají Nový hrad a přenáší tam i správu Velkého Lipna. I po té měly oba schwarzenberské díly vlastního rychtáře? --Šandík (diskuse) 18. 6. 2020, 00:03 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, na Ivanegovu diplomku jsem narazil až letos, při práci na knížce o Postoloprtsku. Je tedy jasné, že kostel musel vyhořet už před rokem 1723. Zprávu o tom, že stavbu financoval schwarzenberský patronát, jsem myslím převzal ze Štědrého knížky. Budu rád, když heslo Kostel svatého Jakuba apoštola (Hřivice) o Martinelliho doplníte. Už v 16. století byly Hřivice majetkově rozděleny na 4 části. Patřily do novohradského dominia, litoměřické kapitule, Selmicím a Žatci. Po třicetileté válce patřily pod Postoloprty, Litoměřice, Nový hrad a 1 statek stále Žatci. Ivanega chybně uvádí jakési Velké Lipno ve středních Čechách - je to Lipno poblíž Žatce, které také patřilo Schwarzenberkům. Selmický díl přešel do panství Postoloprty. Zajímavé je, že Hřivice měly až do roku 1848 tři rychtáře, každého pro příslušný díl. Obecní kronika z roku 1803 uvádí, že tehdy byl hlavním obecním rychtářem Karel Cyprián, poddaný kapituly. Jako přísežní byli rychtář novohradského dílu Václav Kadlec, rychtář postoloprtského dílu Ondřej Pelc a rychtář litoměřického dílu Josef Cyprián. Žatecký poddaný pod žádného rychtáře nespadal. Jak probíhal výběr toho hlavního rychtáře, to prameny neuvádějí. --Gortyna (diskuse) 18. 6. 2020, 08:18 (CEST)Odpovědět
Díky za odpověď. "Velké Lipno" je předně archivní fond, kde je ta dokumentace už více než 200 let uložena. Jan Ivanega tedy může jen těžko uvádět cokoli jiného ;o) Fyzicky to místo leží asi 2 km severozápadně od Hřivic (dnes se ves jmenuje jednoduše Lipno, ale nebylo to tak vždy: [2]). Součástí statku Velké Lipno se příslušný díl Hřivic přirozeně musel stát až za Sinzendorfů či Schwarzenberků a předtím skutečně mohl byl obhospodařován z Postoloprt přímo. Pokud jde o ty dva schwarzenbeské rychtáře, ono to hezky potvrzuje i jinde v té době patrné ctění existujících správních struktur. Když Schwarzenberkové zdědili Eggemberský majetek, zůstaly oba díly majetku správně v podstatě zcela samostatné a ke sjednocování správního aparátu docházelo až v 19. století, tedy prakticky o sto let později. --Šandík (diskuse) 18. 6. 2020, 15:15 (CEST)Odpovědět
Žádný archivní fond (dnes soubor) s názvem Velké Lipno neexistuje. Topografická určení v názvech archivních souborů se stanovují podle stávajícího názvu lokality. Příslušný soubor se jmenuje Velkostatek Lipno. Koukněte na tu databázi, třeba se Vám bude v budoucnu hodit: [3]. Groß Lippen se Lipno nazývalo, aby se vymezilo vůči sousednímu Lipenci. Velkostatek Postoloprty ani Velkostatek Lipno zatím nejsou zpřístupněny, ale laskaví archiváři do nich občas badatele pustí – to je i případ Ivanegy. Až budu doma, kouknu do Tutteho Vlastivědy, jak to s tím Lipnem bylo.--Gortyna (diskuse) 18. 6. 2020, 16:33 (CEST)Odpovědět
Jo takhle? Tak to jo. Nepochopili jsme se. Já myslel, že zpochybňujete Lipno jako takové. Ono, pokud si ten archivní materiál objednáte, tak má na deskách napsáno Gross Lippen, čili není složité to tak používat. Ostatně, historicky se ten velkostatek nazýval prakticky po celou dobu jeho fungování právě takhle, tak proti takovému označení, navzdory tomu že oficiální název toho fondu je dnes poněkud jiný, lze jen těžko něco namítat. Pokud jde o tu "neuspořádanost", schwarzenberské fondy jsou "neuspořádané" téměř všechny. Moderní inventář ze šedesátých let má snad jen velkostatek Třeboň (a pak takové fondy, jako je například Schwarzenberská ústřední stavební správa, rodinný archiv, atp). Reálně ale uspořádány jsou a to velmi pečlivě (byť sem tam člověk na chybu narazí, ale to jsou drobnosti). Existují k tomu dobové repertáře, řazené je to většinou chronologicky, čili hledat se v tom dá poměrně slušně. A zpřístupněny jsou naprosto běžně a pokud vím prakticky každému (alespoň já jsem s tím nikdy neměl nejmenší problém), byť v případě "velkostatkových" fondů "dolních panství" se člověk musí trochu obrnit trpělivostí. Spravuje je jediný archivář a práce s tím má nad hlavu. Navíc je to takový pečlivka. --Šandík (diskuse) 19. 6. 2020, 01:10 (CEST)Odpovědět

Hrázděné kostely[editovat zdroj]

Zdravím! Když už jsme se potkali na stejném písečku, svěřím se s problémem, který mi už pár hodin vrtá hlavou: mezi těmi třemi hrázděnými kostely v ČR je uveden kostel v Jáchymově, ale ať prohlížím fotky na Commons z jakékoli strany, nemohu na té stavbě najít nic hrázděného. (Zmínka o hrázděném objektu je jen v PK NPÚ). Nevíte náhodou, jak to je?--Dirillo (diskuse) 23. 8. 2020, 15:54 (CEST)Odpovědět

Zdravím, a ze všeho nejhorší je, že ono hrázdění není patrné na žádné z fotografií a pohlednic z doby 1. republiky připojených k Vyčichlově studii, která je u hesla toho kostela uvedena v Referencích. Asi bylo nebo stále je pod omítkou. Jinak díky za upozornění na článek o hrázděných kostelech, tam musím taky toho žateckého sv. Václava opravit.--Gortyna (diskuse) 23. 8. 2020, 17:37 (CEST)Odpovědět
Díky za odpověď! Vypadá to, že označovat tento kostel za hrázděnou stavbu je poněkud odvážné tvrzení. Když vezmeme jako další zdroj původní evidenční list nemovité kulturní památky (digitalizovaná původní karta v odkazu na stránce v PK NPÚ), tak tam žádný snímek kostela není, jen nějaké foto ze hřbitova. V textu tam je pouze zmínka, že horní (asi od poloviny?) "...část většiny stěn (pozn.: až na jednu, severozápadní) je hrázděná, zevně obložená lomovým kamenem". Konec citátu. Takže je to zřejmě dost specifická záležitost.--Dirillo (diskuse) 23. 8. 2020, 19:37 (CEST)Odpovědět
@Dirillo, Gortyna: Deník Pravda z 17. 5. 1968 označuje kostel též za hrázděný. Bohužel mám k dispozici jen náhled (zde), pro celý text by se muselo do NK. Mám si ho objednat nebo považujete takový zdroj za příliš laický? Zdraví--Svenkaj (diskuse) 23. 8. 2020, 20:00 (CEST)Odpovědět
@Svenkaj, Gortyna: Díky, ono to asi bude stačit, jak je to popsáno ve zdrojích, uvedených (a částečně nyní i doplněných) k příslušnému článku. Prostě je to taková dobře utajená hrázděná stavba, jejíž konstrukce zřejmě nebyla nikdy zvenčí vidět, takže by člověka ani nenapadlo tam něco takového hledat. Proč to tak zvláštně vybudovali či zda někde existují ještě nějaké další podobné stavby, jako laici asi těžko posoudíme. Každopádně je to zajímavé.--Dirillo (diskuse) 23. 8. 2020, 20:12 (CEST)Odpovědět
@Dirillo, Gortyna: Kostel neznám, ale zde (foto č. 3 a 5) je fotka hrázděného zdiva viditelného zevnitř. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 23. 8. 2020, 22:28 (CEST)Odpovědět
No prosím, tady je to zdivo viditelné víc než dost! Ještě jednou díky!--Dirillo (diskuse) 23. 8. 2020, 22:57 (CEST)Odpovědět

Zřícenina u Tvršic[editovat zdroj]

Dobrý den, nevíte, co je to za budovu na této fotce? Stojí kousek severně od Tvršic. Podle blízkého hliniště tipuji cihelnu, ale je to jen dohad. --Petr Kinšt (diskuse) 6. 5. 2021, 20:51 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, vypadá to na cihelnu – v těch místech jsem nikdy nebyl. Jedině tady: 50.3449053, 13.5790703, když jsem kdysi dávno hledal zaniklé Chmelice. Na tom místě jsou pozůstatky menšího lomu. Kromě toho v Tuttem (1904) stojí, že ve Tvršicích existuje těžební konsorcium. Takže to cihelna takřka jistě bude.--Gortyna (diskuse) 7. 5. 2021, 09:54 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět