Diskuse s wikipedistou:Dominus Moravian/Archiv 2011–16

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Dominus Moravian v tématu „Soupisky pralesnich tymu

FK Hořovicko[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku FK Hořovicko. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Mercy 24. 10. 2011, 07:08 (UTC)

Hokejové kluby v Praze[editovat zdroj]

Ahoj. Díky za doplnění tabulky, jen nevím, zda-li k Bohemians opravdu patří ten Liberecký přebor... Není to překlep? --Harold 11. 12. 2011, 19:56 (UTC)

  • Ahoj, žádný překlep to není... Bohemka od roku 2010 skutečně hraje v Libereckém kraji... důvod je takový, že v Pražském přeboru nebyla šance nabrat zkušenosti, které se projevovali v baráži o 2. ligu... tam vždy pohořeli, což se očividně majitelům nelíbilo ;) Proto se po sezóně 2009/10 rozhodli vystoupit z Pražského přeboru... po vystoupení dostali nabídku od šéfů Libereckého přeboru, kterou samozřejmě přijali... minulou sezónu 3. místo a v současné době též 3. místo... očividně kvalita Pražského přeboru nebyla nejlepší (tento rok jim tam zanikl další tým... hrají tam jenom 4 !) :D A jestli i to nestačí, klidně se podívej na stránky hokejové Bohemky :) --Dominus Moravian 11. 12. 2011, 20:03 (UTC)
Fajn, díky za vysvětlení. Jen jsem tedy opravil odkaz, protože vedl na odstaveček o Pražském přeboru. --Harold 11. 12. 2011, 20:06 (UTC)

Přehled medailí v klubu SK Slavia Praha[editovat zdroj]

Ahoj, odstranil jsem "přehled medailí" z hesla SK Slavia Praha. Vážím si tvé snahy, ale ten přehled už tam v minulosti byl, aby byl odstraněn, protože takhle to heslo vypadalo strašně "pouťově". Naopak by bylo vhodné heslo dále upravovat, aby vypadalo více jako encyklopedické heslo a méně jako fanouškovská stránka. S pozdravem Nazgul02 27. 2. 2012, 15:54 (UTC)

  • Děkuji za uznání snahy, ale jako fanouška brněnské Zbrojovky mě to moc srdce netrhá :) Snažil jsem se trochu oživit tu stránku (sama o sobě je snad nejlepší v kategorii Fotbal !), inu očividně se to nepovedlo ;) --Dominus Moravian 27. 2. 2012, 17:45 (UTC)

Kategorie Bývalí fotbalisté[editovat zdroj]

Myslím, že by bylo lepší označovat změnu jako změnu kategorie, ne reference nebo externí odkaz. Je to matoucí.(Addvisor (diskuse) 1. 3. 2012, 15:21 (UTC)).

  • Jenže ne vždy to je jenom změna kategorie :) Snažím se zaktualizovat všechny fotbalové hráče na cs wiki a často (skoro pořád) zapomínám odmazávat matoucí změny ;) Děkuji za upozornění ! Doufám, že si vůbec vzpomenu :D --Dominus Moravian (diskuse) 2. 3. 2012, 16:09 (UTC)

Dávat kategorii bývalí fotbalisté u hráče, kterému je 36, 38 nebo 31 let (Pavel Veleba, Radek Divecký nebo Petr Musil), a neskončil z důvodu zranění, ale hraje nižší soutěž, to mi nepřipadá v pořádku. (Addvisor (diskuse) 9. 7. 2012, 18:12 (UTC)).

  • Ještě jednou : Tato kategorie obsahuje fotbalisty dosud aktivně hrající na profesionální úrovni.... co pořád řešíte ? Není snad jasné jací fotbalisté tam mají patřit ?--Dominus Moravian (diskuse) 9. 7. 2012, 19:42 (UTC)

Přesuny[editovat zdroj]

Ahoj, můžu znát důvod tohoto přesunu ? --Jowe (diskuse) 2. 5. 2012, 15:00 (UTC)

  • Ahoj, takové stránky plno správců přesouvá na data narození (i já), podle mě je to dokonce i přehlednější... už několikrát se stalo, že např. dva lední hokejisté měl stejný jméno (mám dojem, že právě u Kaberleho, nevím jistě)... a řešení ? Podle mě správný ten styl přesouvání na rok narození místo lední hokejista ;) No snad to tak nevadí a není to něják zakázaný, po tom roce neaktivity již nevím, co se odhlasovalo a co ne :)--Dominus Moravian (diskuse) 2. 5. 2012, 15:05 (UTC)
Nevšiml jsem si, že by někdo přesouval na název s rozlišovačem podle roku není-li k tomu důvod. Až se stane, že budou dva lední hokejisté se stejným jménem, pak by se použil rozlišovač (lední hokejista, 1980). --Jowe (diskuse) 2. 5. 2012, 15:10 (UTC)
Já ti nevím, ale mě to prostě přijde přehlednější :) Ale člověk musí ustoupit většině, pokuď si to tedy přeje. Třeba takový současní fotbalisti Zbrojovky (Martin Doležal I. a Martin Doležal II.), prostě jsem to vyřešil tak jak u zmíněného hráče ledního hokeje...--Dominus Moravian (diskuse) 2. 5. 2012, 15:13 (UTC)

Ľubomír Višňovský‎[editovat zdroj]

V tom článku nemáte pravdu.

  • Za prvé příště se podepište, ano ! A v čem vlastně nemám pravdu ? Že by jste věděl víc, než samotný internet ? Kdy ukončil kariéru ? ;)--Dominus Moravian (diskuse) 3. 5. 2012, 18:11 (UTC)

Podle mých zdrojů není aktivním hokejistou. Goblínek

  • Víte, vlastní zdroje mohou být zcela mylné... a pokuď jste někde na internetu našel něco takového, že by tu kariéru ukončil, tak pošlete odkaz ;) Sám Višňovský nedávno zmiňoval (3 dny stará událost), že chce dále pokračovat...--Dominus Moravian (diskuse) 3. 5. 2012, 18:20 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. — Marek Koudelka (diskuse) 8. 5. 2012, 16:35 (UTC)

  • Omlouvám se předem... ještě před prvním dnešním článkem jsem si říkal, že na to nesmím zapomenout, no a stalo se :) A kde jinde by se měl člověk učit, než z vlastních chyb ;)--Dominus Moravian (diskuse) 8. 5. 2012, 16:37 (UTC)
    • Stane se, jen bych Vás ještě chtěl poprosit o jednu maličkost. Americká města mají na anglické WP tvar „Arlington, Massachusetts“ a na české „Arlington (Massachusetts)“. Pokud je jich tedy víc se stejným názvem (nejčastěji), pokud je město s daným názvem jen jedno, píše se to bez rozlišovače, tedy „Arlington“. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 8. 5. 2012, 16:42 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Martin Kotačka (diskuse) 10. 5. 2012, 12:46 (UTC)

AFK Lázně Bohdaneč[editovat zdroj]

Navrhuji udělat rozcestník Lázně Bohdaneč, nebo aspoň přidat zmínku o fotbalovém klubu na stránku města. Pokud totiž někdo bude hledat klub, je to problém. Zadá-li "Lázně Bohdaneč" dostane se rovnou na stránku města, kde ale o klubu není zmínka. Nemůže tedy pokračovat přes odkaz, musí experimentovat se zadáním typu "FK Lázně Bohdaneč" a pak dohledávat v tom, co mu vyhledávač nabídne. Velmi nepohodlné. -- Vachovec1 (diskuse) 5. 6. 2012, 18:27 (UTC)

  • Já jsem pro historická fakta a ty v součastnosti těm amatérům nenahrávají... němci a angláni AFK mají pod zaniklým klubem v roce 2000 (skutečnost), ale my jsme tady měli popletená fakta :) Třeba u Drnovic se mi to taky nelíbí, ale tam se to dá trochu překousnout...--Dominus Moravian (diskuse) 5. 6. 2012, 19:28 (UTC)
  • Jestli myslíte název klubu/článku, to jsem nerozporoval. Jde mi o to, že se to špatně vyhledává (i když to mohl být problém už i před přesunem). Třeba u těch Drnovic je rozcestník - po zadání výrazu "Drnovice" do vyhledávače se objeví rozcestník s odkazy na tři stejnojmenné obce a na klub. Podobně by se to mohlo udělat i tady. Nebo pokud zůstane přímé nasměrování na článek Lázně Bohdaneč, tak přidat do článku zmínku o klubu s IW odkazem. -- Vachovec1 (diskuse) 5. 6. 2012, 19:58 (UTC)


možná žijící lidé[editovat zdroj]

Přestaňte prosím doplňovat [Kategorie:Možná žijící lidé] k izraelským politikům. Stránky knesetu spolehlivě evidují úmrtí bývalých poslanců takže není důvod to tam doplňovat. V případě československých politiků je to složitější, ale třeba vaše editace v článku Eva Dutková je rovněž chybná, protože kategorie Možná žijící lidé je definována jako Osoby narozené před 90 a více roky, o jejichž osudu nejsou informace 10 a více let, což v případě Evy Dutkové neplatí, protože doklad o tom že žije je ještě k roku 2007. Díky, --Davcza (diskuse) 7. 6. 2012, 16:24 (UTC)

  • Bohužel u těch Izraelců jsem nevěděl kde hledat (až teď je mi jasné, že v Izraeli namají bordel...), takže jsem pro jistotu doplnil tu kategorii :) Třeba u již zmiňované Evy Dutkové není na tzv. božském google ani zmíňka jestli v poslední době žije, proto jsem též doplnil tu chybnou kategorii... třeba u jednoho Izraelského soudce, který patřil do té kategorie jsem se dozvěděl, že zemřel ještě před tím, než jsem se já samotný narodil... závěrečně se omlouvám za vzniklé nedorozumnění a doufám, že jsem nikoho neurazil.

S pozdravem Martin--Dominus Moravian (diskuse) 7. 6. 2012, 16:29 (UTC)

Prosím, pokud je to možné, při doplňování kategorií piště do popisu změny jen +kat a ne lieratura nebo reference, pokud je neměnítě ani nedoplňujete(Addvisor (diskuse) 14. 6. 2012, 17:47 (UTC)).

  • Není problém ;) Dělám to v rychlosti, zatím mě nikdo neupozornil až teď. Děkuji za upozornění :)--Dominus Moravian (diskuse) 14. 6. 2012, 17:49 (UTC)

Upozornění[editovat zdroj]

Prosím, nepřesouvejte články na název s rozlišovačem tvořeným rokem narození. Rok narození se jako rozlišovač používá pouze v případě, že není možné články rozlišit jiným, vhodnějším rozlišovačem (např. „fotbalista“, „spisovatel“, „malíř“ apod.). Slaigo (diskuse) 11. 6. 2012, 10:57 (UTC)

Kategorie:Oběti druhé světové války[editovat zdroj]

Ahoj! Nejsou náhodou Kategorie:Oběti holokaustu současně rověž Kategorie:Oběti druhé světové války? --Gampe (diskuse) 18. 6. 2012, 19:50 (UTC)

  • Pokuď vím, tak koncentrační tábory se otevírali kolem r. 1934, takže bych to nechal od toho roku, po poslední umrtí v r. 1945. Mohlo by se to také dat jako podkategorie, záleží hlavně na hlasu lidu :) A de facto to nejsou totožné kategorie... v Kategorie:Oběti druhé světové války jsou i úmrtí na frontě, což bych nepovažoval za vhodné řešit kategorii Kategorie:Oběti holokaustu. --Dominus Moravian (diskuse) 19. 6. 2012, 13:16 (UTC)

Ahoj, chystáš se někdy dokončit FK Union Cheb 2001 2009/10 ? Pokud ne, navrhnu ho na smazání. --Jowe (diskuse) 8. 8. 2012, 14:12 (UTC)

  • Zajímavé, já sám ani nemám ponětí, že bych něco takového zakládal. Nedávno proběhla změna webu a názvu klubu, takže některé informace již budou těžko k dosažení... ale když si vezmu, že by tu měli být sezóny klubu hrajícího KP, tak by to bylo docela nespravedlivé k článkům jako FK Baník Sokolov apod. Takže mi z vyplývá, že je zbytečné nadále ztrácet čas tímto článkem. Očividně by k tomu asi nikdo jiný neměl, tak ho můžeš navrhnout na smazání.--Dominus Moravian (diskuse) 8. 8. 2012, 14:18 (UTC)

FC Vítkovice[editovat zdroj]

Ahoj, máš nějaké podklady k FC Vítkovice a FC Vítkovice 1919 k tomu, že FC Vítkovice 1919 skutečně mají právo si nárokovak historii FC Vítkovic? To co jsem zjistil já tak 1919 je uplně jiný subjekt, a licenci ani klub FC Víktovice nekoupily, tudíž na něj nemohou navazovat... doporučuji si projít článek o fotbalové Dukle/Příbramy nebo Bohemek. Díky za odpověď- zatím jsem pro rozdělení článku na FC Vítkovice a FC Vítkovice 1919, teď již MFK Vítkovice.

  • Tím pádem by musel býti na wikipedii klub označen jako zaniklý, pokuď to přirovnáváš k Dukle. Tak jak jsem ze začátku navhoval... a mimochodem o zmíněných klubech toho vím hodně ;) --Dominus Moravian (diskuse) 17. 10. 2012, 15:43 (UTC)


Super, tak to mužem probrat, mě se totiž nezdá, že FC Vítkovice 1919(1919) se mohou odkazovat na FC Vítkovice(fcv) a to z důvodu:

že "Ladislav Tetera, insolvenční správce ekonomicky zdecimovaného FC Vítkovice, na prahu léta prodal soutěžní práva na divizi klubu 1. SK Prostějov. Údajně za 13 milionů korun. Tento čin ale Fotbalová asociace České republiky zamítla, neboť podle fotbalových řádů nemohl být proveden na již existující subjekt.

Proto byl operativně založen 1. FK Prostějov, jenž musel převzít veškeré závazky i majetek Vítkovic "

tento FK prostějov se od následující sezony sloučil s 1.SC prostějov(to už FAČR nevadí) - tudíž de facto to samé jako dukla a příbram -kde si příbram nárokuje historické uspěchy. To, že Prostějov měl vlastní mládež a bylo jisté, že Vítkovickou mládež podporovat nebudou tak zpusobilo, že kompletní mládež přešla do nově vzniklého klubu 1919 který ovšem s mužskými uspěchy FCV moc společného nemá - uplně jiný právní subjekt- je to na palici já vím ale tak to chápu já, proto si myslím, že pokud MFK Vítkovice se muže na něco odkazovat tak na porubský fotbal nikoliv na fcv. Prostě 1919 je něco jako bohemka 1905.

  • To co jste napsal by teď pěkně zamíchalo s hesly o Prostějovu a Vítkovicích...

pokuď je FK Prostějov úplně nový klub, který se později sloučil s již existujícím klubem 1. SC Prostějov, tak tím by musel být článek o původním klubu přepracován na zaniklý. Ovšem musel bych založit úplně nový článek o FK Prostějov... Pokuď si to hnutí založilo svůj vlastní klub, tak by se měl článek o původním klubu též přepracovan na zaniklý. Ovšem článek o novém vítkovickém klubu by již byl bohužel nevýznamný... jenže teď nevím, zda je původní klub v konkurzi, na cs wiki se tyhle kluby berou většinou automaticky za zaniklé. A u Bohemians 1905 je zmatek i na svazu (tam ho uznali za následníka), takže by bylo nevhodné zasahovat u článku o něm.

Pochopil jsem to dobře ? Pak tedy otázka, co navrhujete ? --Dominus Moravian (diskuse) 17. 10. 2012, 16:11 (UTC)

No FK Prostějov a 1.SC Prostějov měli od počátku stejného majitele, byla to de facto jen klička aby mohli hrát divizi. To sloučení je asi takové jako se kdysi sloučila Karviná s Vítkovicemi(později se zase osamostatnila) s tím, že v tomto případě o rozdělení asi být řeč nemůže. Do toho zas moc nevidím, jen 1.FK Prostějov odehral myslím jen jednu sezonu a postoupil do msfl tam ovšem už působil jako 1.SC Prostějov, 1SC bych nezařazoval jako zaniklý klub, protože tam je přímá souvislost. (asi bych to přirovnal k článku 1fc slovacko- to se taky odkazuje na dva kluby z stareho mesta a z UH)

FK prostějov byl prostě jen učelově založený klub na jednu sezonu a de iure ->nástupce fcv

fcv- je tím pádem zaniklý, tedy do doby než majitel 1.sc tuto značku prodá protože ji nevyužívá tak to alespoň chápu já.

1919 je nově vzniklý subjekt, který se samovolně nazval za nástupce fvc -což ovšem splňuje pouze v mládežnických kategoriích(a to kdoví jestli- protože nevím jak to přesně je s licencemi v této kategorii- jestli jim je Prostějov nechal, protože svou mládež má ve stejných kategoriích nebo jestli si to koupili...) nikoliv však v mužích. Je to složitější...no každopádně se mi nezdá, že 1919 se vydávají za fcv, tedy chybí mi zdroj.

  • Inu, tím se Prostějov vyřešil, ale u těch Vítkovic to ještě bude na zamyšlenou. Když byli v provozu ještě oficiální stránky původního klubu, tak se tam odkazovalo na KPV (klub přátel vítkovic), z čehož jsem vyvodil, že by to mohl být nástupce, ale jako nový subjekt (něco jako Rangers)... mám dojem, že právě zde jsme ho prvně označil za zaniklý, ovšem někdo moji editaci zrušil. Teď si jen můžem domyslet, zda to bylo autorovo přání nebo fakt který unikl oboum. Zkusím to tedy zítra poupravit, aby se jednalo o klub zaniklý. Dnes již nemám čas.

S pozdravem M.L.S. --Dominus Moravian (diskuse) 17. 10. 2012, 16:55 (UTC)

Opuštěný portál[editovat zdroj]

Zdravím, založil jste předloni Portál:Florbal a dál už nic, zůstal opuštěný, neudržovaný. Nechcete se postarat o nápravu, vyhledat za sebe náhradníky? Probíhá Mistrovství světa 2012, o florbal je stále větší zájem.--Zákupák (diskuse) 6. 12. 2012, 05:57 (UTC)

  • Promiň za pozdní odpověď... portál Florbal jsem již dávno opustil a o žádném náhradníků bohužel nevím... pokuď víš o někom, kdo tu dělá hesla o florbale, tak se zajistě zhostí i portálu. Pokuď se nikdo nenajde, tak ať se ten portál klidně propadne do suterénu dějin (smazat) :)--Dominus Moravian (diskuse) 8. 12. 2012, 11:21 (UTC)

Standardní postup je (místo mazání) převést na miniportál, který se neaktualizuje. --Vachovec1 (diskuse) 8. 12. 2012, 11:24 (UTC)

  • Nebo tak ;) Upřímně je mi jedno, co se s tím portálem děje. Hlavní bylo, aby se později našla za mě nahráda na portálu o hokeji, našla a ta se toho zhostila perfektně ! --Dominus Moravian (diskuse) 8. 12. 2012, 11:29 (UTC)

VSK Technika Brno, oddíl jógy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku VSK Technika Brno, oddíl jógy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Zdenekk2 (diskuse) 11. 2. 2013, 00:40 (UTC)

JBC MMCITÉ Brno[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku JBC MMCITÉ Brno. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --RomanZázvorka (diskuse) 6. 4. 2013, 12:00 (UTC)

HCM Slovan Rosice[editovat zdroj]

Ahoj, proč jsi odstranil kategorii Hokejové kluby v Jihomoravském kraji? --Harold (diskuse) 22. 4. 2013, 14:48 (UTC)

Ahoj, já sám jsem byl vždy proti těmto změnám, ale přeci jenom ostatní zaniklé kluby svoji krajskou kategorii nemají, tak jsem si říkal zda tam není zbytečně :) Pokuď máš chuť a doplníš to i k ostatním, žádné námitky mít nebudu.--Dominus Moravian (diskuse) 22. 4. 2013, 14:53 (UTC)
No, já jsem to právě nedávno překategorizoval ze Sportu v Jihomoravském kraji do Hokejových klubů v JMK. Když taková kategorie je, tak by tam podle mě měly být všechny kluby, ať už existují, nebo už ne. Takhle totiž ten článek úplně vypadl ze kategorií okolo sportu v JMK. Na druhou stranu, jestli máte v hokeji nějaký systém kategorizace, tak to nechci bořit, k článku jsem se dostal přes články vztahující se k Rosicím. Ale z obecných zásad kategorizace by myslím i zaniklé kluby měly být v krajských/okresních kategoriích. --Harold (diskuse) 22. 4. 2013, 15:05 (UTC)
Chápu, ale jak jsem psal, zaniklé jsme psali vždy jen do jedné kategorie. Klidně ať se to změní, já osobně nic namítat nebudu :)--Dominus Moravian (diskuse) 22. 4. 2013, 15:07 (UTC)
Tak jsem prošel Kategorie:Zaniklé kluby ledního hokeje podle let a ty české zakategorizoval i podle krajů. --Harold (diskuse) 22. 4. 2013, 15:35 (UTC)
Výborná práce ! :)--Dominus Moravian (diskuse) 22. 4. 2013, 15:48 (UTC)

Ahoj, proč je u tebou zakládaných hokejistů jako zkratka pro Československou ligu TCH? --Tlusťa 6. 5. 2013, 18:17 (UTC)

Než jsem se odhodlal zakládat články o hokejistech Československa, hledal jsem zkratka pro ČS ligu. Zkratku TCH jsem našel (doopravdy už nevím jaký článek to byl) na jednom článku o jednom hokejistovi té doby. Tato zkratka německého původu se mi původně nezdála dobrá, tak jsem se podíval na en-wiki ta byla ještě méně vhodná (CsEx), takže jsem zůstal u té německé. Tvůrčí chvilku pro český název jsem v tu dobu rozhodně neměl. Sám nevím zda u ní zůstanu i pro příští články a zda tu zkratku nezměním i u již existujích. Teď mě napadla jedna zkratka (ČHL), ale teď si říkám, že by to byla fuška měnit...--Dominus Moravian (diskuse) 6. 5. 2013, 19:08 (UTC)

Hráč ledního hokeje[editovat zdroj]

Hráč ledního hokeje je hrubá jazyková neobratnost - v češtině vždy pouze hokejista (stejně tak třeba i tenista, fotbalista, házenkář, basketbalista nebo volejbalista). Zdravím a přeji krásný den. Zdeněk Dejmek (diskuse) 8. 5. 2013, 09:36 (UTC)

Byl bývalý[editovat zdroj]

Zdravím, formulace „byl bývalý“ je podle mě špatná − „byl“ se používá u zemřelých lidí, takže je logické, že již není „současný“ ale je „bývalý“. Pokud člověk žije, tak formulace „je bývalý“ je samozřejmě v pořádku. P.S.: A pokud někdo byl aktivní v letech 1910−1914, tak asi nebude „československý“… --Marek Koudelka (diskuse) 8. 5. 2013, 12:07 (UTC)

OK, to byl - je je chyba a velká, která by mi asi neprošla ani ve škole. A ta druhá chybka pramenní očividně z nepozornosti. Děkuji za upozornění ;)--Dominus Moravian (diskuse) 8. 5. 2013, 12:11 (UTC)
Nevím do jaké míry jste mě pochopil. Já nemluvím o záměně „byl“ za „je“, ale o tomto, že když někdo nežije, to bývalý tam nemá smysl. --Marek Koudelka (diskuse) 8. 5. 2013, 16:16 (UTC)

Wikidata[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás však poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. Tam v levém sloupci pod seznamem interwiki klikněte na „Upravit odkazy“ (anglicky „Edit links“, německy „Links bearbeiten“, francouzsky „Modifier les liens“). Dostanete se na stránku Wikidat označenou například Q2291075.
  3. Na konci stránky najděte seznam nadepsaný „List of pages linked to this item“ („Seznam stránek svázaných s touto položkou“). Klikněte vpravo dole na odkaz „[add]“ („přidat“). Objeví se nový, modře podbarvený řádek.
  4. V první kolonce („site“ / „projekt“) vyberte kód českého jazyka (cs) a v druhé kolonce („article“ / „článek“) vložte název českého článku. Pak klikněte na „[save|“ („uložit“).

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde, nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 17. 5. 2013, 14:28 (UTC)

Můžete mi vysvětlit, co má co dělat navbox {{Fotbalové soutěže v Česku}} na stránce FC Viktoria Plzeň? Celkem chápu ty navboxy pro 1. a 2.ligu, ale tohle patří jen do článků o příslušných soutěžích, ne o jednotlivých klubech. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 24. 5. 2013, 16:20 (UTC)

No ten tam nemá doopravdy co dělat... nevím proč, ale přimíchal se mi do editací (co tak koukám tuhle věc jsem udělal všude)... je normální, že člověk chybuje, ale tohle byla nepozornost. Doufám, že jsi ji odstranil :) --Dominus Moravian (diskuse) 24. 5. 2013, 16:26 (UTC)

Ještě pár poznámek k samotným navboxům:

  • Navbox {{Nejvyšší česká fotbalová soutěž}} je dobrá věc, ale odstranil bych ty vlaječky kolem nadpisu, ostatní navboxy nic takového nemají a ve výsledku to působí rušivě.
  • Šablonu {{2. fotbalová liga}} by to chtělo vzhledově sjednotit se šablonou {{1. Gambrinus liga}}. Tedy buď mírně upravit jednu nebo druhou - jsou tam menší rozdíly (ročník je u 1.ligy uveden přímo v nadpisu, u 2.ligy vlevo v samostatném poli).

--Vachovec1 (diskuse) 24. 5. 2013, 16:32 (UTC)

Budu upřímný, vzhled šablony {{2. fotbalová liga}} byl změněn včera o dvanácté nezaregistrovaným uživatelem (těžko jsem s tím něco mohl udělat). Šablonu {{Nejvyšší česká fotbalová soutěž}} jsem též nedělal a ani neupravoval já. Ty vlaječky mi jsou trnem v oku již nějákou chvíli... vzhled šablony {{1. Gambrinus liga}} bych asi mohl změnit do podoby té druholigové, ať se zbytečně nemaže práce druhých.--Dominus Moravian (diskuse) 24. 5. 2013, 16:36 (UTC)
Dobře, vidím, že šablonu {{1. Gambrinus liga}} jste upravil vy, já jsem odstranil flagicony z nadpisu šablony {{Nejvyšší česká fotbalová soutěž}}. Tím bychom snad měli mít hotovo. --Vachovec1 (diskuse) 24. 5. 2013, 17:50 (UTC)

Diskuse o smazání[editovat zdroj]

Ahoj, nevím, jestli jsi neudělal chybu v tvém doporučeném řešení v Wikipedie:Diskuse o smazání/TJ Slezan Frýdek-Místek. Soudím, že jsi pro ponechání a smazat je jen "překlep". --Jowe (diskuse) 31. 5. 2013, 12:47 (UTC)

Pokuď jsi si všiml, nic jiného mi nezbývalo... bez téhle diskuse by byl článek smazán bez názoru ostatních a to jsem nemohl dopustit... článek jsem hodil na DoS a jsem si vědom, že můj argument na smazání má zcela nulovou hodnotu (tedy v to doufám). Doufám, že v diskusi už zaznělo plno rozumných názorů, které přimějí správce u sportovních klubů jednak jinak než pravidlem o 2NNVZ.--Dominus Moravian (diskuse) 31. 5. 2013, 12:52 (UTC)
No myslím, že ikdyž jsi zakladatel, mohl jsi klidně být pro ponechat. Ale beru, pokud tvůj hlas je upozorněním na zcela nesmyslný názor ve shrnutí jednoho nesprávce. --Jowe (diskuse) 31. 5. 2013, 13:02 (UTC)
Tento názor mě pěkně hnul žlučí... před několika lety byla podobná situace s jedním hokejovým klubem (mám dojem že z Kralup)... tehdejší správce měl úplně stejný názor jako ti dnešní - ´´klub hrál 2. ligu hodně dávno, teď ji nehraje tak ho smažeme´´... můj názor na tuhle problematiku jsem již zmínil na diskusní stránce Slezanu... samozřejmě vše v nadsázce.--Dominus Moravian (diskuse) 31. 5. 2013, 13:10 (UTC)

Fotbalové kluby[editovat zdroj]

Ahoj, můžeš prosím při zakládání článků o fotbalových klubech dodržovat závazné pravidlo o ověřitelnosti a dodávat zdroje, ze kterých čerpáš? Díky. --Tlusťa 31. 5. 2013, 13:33 (UTC)

Makabi Brno[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Makabi Brno. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Tlusťa 31. 5. 2013, 13:48 (UTC)

Na tohle nemám nervy, očividně už i ta neměcká wikipedie je plná lhářů, že i jí nevěříte... nu zhrňme to - za tenhle týden jste mi editace tak zhnusil, že dnes s plnou platností na wikipedii končím...--Dominus Moravian (diskuse) 31. 5. 2013, 13:53 (UTC)
Důvod jsem uvedl ve shrnutí - Makabi Brno nebyl fotbalový klub, šlo o klub sportovní, fotbal byl jen jedním z odborů. Čili samotný základ článku je nejistý. Proto je důležité držet se pravidel a dodávat zdroje (minimálně ty, z nichž jste prakticky okopíroval dvě věty článku). --Tlusťa 31. 5. 2013, 13:58 (UTC)

Ještě toto[editovat zdroj]

Jménem všech, kteří četli a přečtou si přidané články, děkuji za přínos pro příští čtenáře. Je škoda, že ztrácíme dalšího kolegu, ale to je život. Pokud by snad došlo k přehodnocení situace, dveře zůstávají otevřené.--Rosičák (diskuse) 3. 6. 2013, 17:21 (UTC)

Děkuji, já sám jsem týdny přemýšlel proč bych měl a neměl odcházet. Snad má touha založit ještě aspoň malou část článků mě vrácí chuť změnit názor a začít znova tentokráte již doufám bez dalšího unáhleného závěru.--Dominus Moravian (diskuse) 9. 6. 2013, 13:35 (UTC)

AC Praha[editovat zdroj]

Ahoj, mohl by ses, prosím, podívat jako zakladatel na článek AC Praha? Vypadáte, že existují dva různé oddíly stejného jména, já se v tom ale nevyznám. S pozdravem --20. 12. 2013, 20:11 (UTC), Utar (diskuse)

Já psal o původním klubu, který zanikl v době R-U monarchie. Ta poslední věta tam, ale nemá vůbec co dělat. Silně pochybuji, že má ten druhý klub něco společného s tímto. Odstraním ji, tahle informace tam nemá co dělat. Děkuji za upozornění !--Dominus Moravian (diskuse) 22. 12. 2013, 10:50 (UTC)

Brněnský wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 5. 2. 2014, 19:01 (UTC)

Zdroje dat v článcích o klubech[editovat zdroj]

Ahoj, díky za řadu nových článků o klubech. Mohl bys tam ale přidávat zdroje, z nichž jsi čerpal? U těch tabulek výsledků nejsou žádné zdroje, dále chybí např. v HC Hlinsko třeba u roku založení. Založils teď vícero podobných článků, tak než tam sázet {{Zdroj?}}e, zašel jsem sem. S pozdravem --16. 3. 2014, 11:56 (UTC), Utar (diskuse)

Já osobně vědět více nepotřebuji, uvítal bych ale, kdyby v článcích bylo uvedeno, odkud informace pocházejí. Proč je to třeba je v Wikipedie:Ověřitelnost, co to jsou reference je v Wikipedie:Reference a jak na ně v Nápověda:Reference. Obecně je pak mnohem jednodušší tam tyto odkazy na zdroje zapsat ještě při zakládání článků než je zpětné dohledávat o měsíce či roky později, tak se je tam prosím snažte psát rovnou. Díky. Máte-li nějaké otázky např. k zápisu referencí, ptejte se. S pozdravem --16. 3. 2014, 12:32 (UTC), Utar (diskuse)
Jasně, chápu.--Dominus Moravian (diskuse) 16. 3. 2014, 12:33 (UTC)


Koncepce, názvy a názvosloví článků[editovat zdroj]

Dobrý den, obracím se na Vás, protože přispíváte do basketbalových článků. Wikipedie jako otevřená světová encyklopedie popisuje mimo jiné sportovní události, jednotlivé jazykové verze jsou propojeny a je systémově správné, aby jazyková verze respektovala názvosloví, které v daném sportu vytváří (mezinárodní i národní) sportovní federace.

Americká basketbalová soutěž NBA resp. ženská WNBA se označují takto v celém světe (i v českých médiích), u NBA se nepřidává označení, že se jedná o mužskou soutěž. Mezinárodní basketbalová federace FIBA učinila před 10 lety systémovou změnu v názvech mezinárodních sportovních soutěží, postupovala obdobným způsobem jako u NBA - WNBA. Nejvyšší evropské soutěže reprezentačních týmů pod názvem Mistrovství Evropy se konaly naposledy v roce 2003. Mají periodicitu dva roky, další se konaly již pod názvem EuroBasket 2005 resp. EuroBasket Women 2005. Poslední ročník 2013 dokumentuje např. tento článek Devět hodin na cestě, večerní trénink. Tak začal Čechům Eurobasket na web basket.idnes.cz (3. září 2013). Cílem FIBA bylo to, aby jednotný název soutěží byl používán i v médiích, tedy obdobně jako u NBA - WNBA.

U nejvyšších českých basketbalových soutěží mužů a žen řídícími orgány od roku 1993 jsou Asociace ligových klubů (ve zkratce ALK) resp. Asociace ženských ligových klubů (ve zkratce AŽLK), z toho plyne, že přístup v nejvyšší české basketbalové lize mužů resp. žen je analogický se systémovou realizací změny mezinárodní basketbalovou federací FIBA.

Porovnal jsem z hlediska basketbalu existující českou jazykovou verzi a klíčové jazykové verze wikipedie s tímto výsledkem (stav: březen 2014)

Názvy soutěží:

Z uvedeného porovnání je patrné, že na české jazykové verzi wikipedie používáme nikoliv oficiální název Eurobasket, ale dřívější název Mistrovství Evropy, přitom na cizojazyčných verzích se tato změna postupně více aplikuje. Dřívější název lze nyní použít jako podtitul, ale nikoliv jako hlavní název článku. U české fotbalové resp. basketbalové ligy došlo k přejmenování na Gambrinus liga resp. Mattoni Národní basketbalová liga (ve zkratce Mattoni NBL). Wikipedisté postupují jednotně a pro současnou ligu nepoužívají dřívejší název ligy. U soutěží FIBA EuroBasket resp. EuroBasket by i na wikipedii v češtině měl být používán oficiální název.

Reprezentace - označení všech národních basketbalových reprezentací v rámci kategorie: U ženských reprezentací se na wikipedii jednotně používá slovo ženy resp. ženská (Women, Damen, atd.), kdežto u reprezentačních týmů mužů zcela vyjímečně, což jednoznačně potvrzují tyto jazykové verze (a obdobně také ruština):

Reprezentace - označení československé resp. české reprezentace v jazykových verzích

Česká basketbalová reprezentaceen:Czech Republic national basketball teames:Selección de baloncesto de la República Checafr:Équipe de République tcheque de basket-ballit:Nazionale di pallacanestro della Repubblica Ceca

Česká ženská basketbalová reprezentaceen:Czech Republic women's national basketball teames:Selección femenina de baloncesto de la República Checafr:Équipe de République tcheque de basket-ball fémininit:Nazionale di pallacanestro femminile della Repubblica Ceca

U československé nebo české sportovní reprezentace (v kategorii mužů) na české wikipedii dodnes neexistuje článek, který by měl v názvu slovo "mužská", jsou tam v jiných sportech články s názvy Československá resp. Česká fotbalová reprezentace (dále hokejová, hokejbalová, florbalová, ragbyová). Jsou tam tři pahýly, kde v názvu je slovo "mužská", mám za to, že by mělo být změněno.

Podle mne novináři či wikipedisté nemají vytvářet vlastní názvosloví, ale měli by převzít oficiální názvy v tomto případě FIBA, respektované národní basketbalovou federací. Není podstatné to, co si přeje ten který wikipedista, ale to, co je třeba na wikipedii respektovat, jinak by to vedlo k chaosu. Dalším důležitým kritériem je to, co je potřebné nikoliv pro wikipedistu, ale pro uživatele wikipedie.

Žádám Vás o Váš názor na uvedenou problematiku, abychom se mohli dohodnout na koncepčním řešení, které by bylo logické a slovně či legislativně přesné. Děkuji za spolupráci. S pozdravem Bcsparta (diskuse) 25. 3. 2014, 19:47 (UTC)

Dobrý den, děkuji vám za Váš názor na vzniklou situaci. Na wikipedii jak jste si sám již všiml může editovat každý. I proto zde máme problém s jednotlivým názvoslovím, lidé si ty články vytváří sami. Bohužel basketbal je zde ve velmi špatném zastoupení. Článků zde není moc, basketbal prostě v téhle zemi fenomén není. Tím vznikají i zdejší problémy. Já osobně moc velký fanoušek basketbalu nejsem, editací na tohle téma mám pár. Souhlasím s tím, že by se měli názvy oficiálních soutěží jmenovat, tak jak by se jmenovat měli. Tak to praktikuji ve článcích o ledním hokeji. Pokud máte chuť klidně se do toho pusťte, jste zde asi jediný kdo tomu rozumí nejlépe ! S pozdravem --Dominus Moravian (diskuse) 26. 3. 2014, 13:37 (UTC)
Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď. Hokej na wikipedii jsem podrobně nestudoval, fotbal však ano. UEFA se také snaží o to, aby byl místo názvu Mistrovství Evropy používán název UEFA EURO + příslušný rok (UEFA EURO 2016). Na webu FIBA Europe se tyto šampionáty od roku 2005 označují pouze názvem EuroBasket k němuž se připojuje rok a místo konání, viz např. EuroBasket Slovenia 2013EuroBasket Lithuania 2011EuroBasket Women France 2013. Soutěž se tedy jmenuje EuroBasket a její vítěz je mistrem Evropy. Podobně vitěz české fotbalové soutěže s názvem Gambrinus liga je mistrem České republiky.
I na wikipedii se neustále rozšiřuje rozsah používání názvu EuroBasket, což je patrné např. zde link. Pokud jde o název EuroBasket situace se mění také v České republice z iniciativy České basketbalové federace i mistra ligy z Nymburka, např.:
Na wikipedii je nový článek Josef Fleischlinger, který byl úspěšný trenér Brna a reprezentace, ale také mezinárodní rozhodčí basketbalu, ale navíc také hokeje - rozhodoval hokejový turnaj na OH 1948. Dožil se 101 let. Prosím zvažte možné doplnění článku. S pozdravem Bcsparta (diskuse) 27. 3. 2014, 21:19 (UTC)
Na dané téma probíhá diskuse, prosím o Váš názor zde--Niccolo (diskuse) 28. 3. 2014, 23:59 (UTC)

Slovan Orbis Praha[editovat zdroj]

Společnými silami s členy slavného Slovanu Orbis Praha a dalšími se nám podařilo doplnit konkrétními údaji původní Váš článek o klubu, jeho účasti v domácí lize i evropských pohárech, nejvýznamnějších hráčkách a hráčích a o Svatopluku Mrázkovi. Několik článků o nich je ještě rozpracováno. Máme teď tým kvalitních konzultantů, s jehož pomocí jsme získali cenné info právě o té nejstarší historii. Významně pomohli i další, např. ze Sparty, VŠ Praha i dalších ligových klubů. Máme za rok teď přes 100 článků o basketbale a nejlepší hráčky a hráče až do 60. let minulého století, většinu Síně slávy. Uvítáme každý návrh na zlepšení. Jinak proti našemu týmu začala nevídaně brojit jakási sjednocená skupina, ale mají chabé znalosti basketbalu. Otevřeli k tomu diskusi Pod lípou. Problém je v tom, že neumí věcně a logicky diskutovat a snaží se rozkazovat a napadat náš tým... S pozdravem Bcsparta (diskuse) 7. 5. 2014, 19:46 (UTC)

Ve vaší práci vám velmi fandím, ale do budoucna bude důležité vyslechnout všechny hlasy. Možná mají chabé znalosti basketbalu, to mám všeho všudy i já, ale bude vhodné se zdržet všech útočných komentářů a diskutovat diplomaticky. Pak to budete mít o mnoho snazší ! Hlavně správně udržovat wikipedistický styl ve článcích (ubrat trochu ve velkých písmenech) a pak to bude vypadat dobře. --Dominus Moravian (diskuse) 8. 5. 2014, 09:43 (UTC)

FK Slavjanskij Slavjansk-na-Kubani a další[editovat zdroj]

Ahoj, co znamenají prosímtě ta čísla 1/512 a 1/128 v kolonce ruský pohár v článku FK Slavjanskij Slavjansk-na-Kubani a dalších? To mají být kola, do nichž se klub dostal? Pokud ano, je to hodně matoucí. Proč to neuvedeš srozumitelněji - třeba 2. kolo. A máš k tomu nějaké zdroje? --Chalim Kenabru (diskuse) 15. 6. 2014, 15:18 (UTC)

Ahoj, ta čísla znamenají různá kola, až teď mi dochází že to pro některé může být jaksi matoucí... zdroje mám z cizojazyčných wikipedií, přesněji ze stránek o různých sezónách (většinou ruské). Snad jsem ti vyhověl :-)--Dominus Moravian (diskuse) 15. 6. 2014, 15:32 (UTC)
Aha, tak to tam prosímtě nějak oprav nebo aspoň hoď do poznámky, že se jedná o kolo, ve kterém klub vypadl. Měj se.--Chalim Kenabru (diskuse) 15. 6. 2014, 16:22 (UTC)

Swansea City AFC[editovat zdroj]

Dobrý večer, opravdu je vhodné, aby vedle slova „Wales“ byl Union Jack a ne velšská vlajka? Níže ve stejném infoboxu je naopak vedle názvu soutěže Premier League anglická vlajka a to i přesto, že to není soutěž jen pro Anglii, ale také pro Wales. Takže zde by se mnohem více hodil Union Jack. Zdá se mi to jako diskriminace, že anglická vlajka tam může zůstat, ale velšská už ne, protože je to jen „malá zapadlá země“. Samozřejmě pomíjím to, že Velká Británie je něco jiného než Spojené království Velké Británie a Severního Irska (zkráceně Spojené království). Reaguji na tuto editaci. --Marek Koudelka (diskuse) 25. 6. 2014, 18:47 (UTC)

Ne to je špatně pochopeno, tady o žádnou diskriminaci velšanů rozhodně nejde :-) Ta anglická vlajka značí svaz (asociaci) ve které je Swansea členem a hraje v její soutěži, za to Union Jack je vlajka celého státního celku (Wales, Anglie, Severní Irsko a Skotsko... i když u Skotů to možná budeme v srpnu měnit...). Wales samostatným státem není, jinak by tam jeho vlajka zůstala. Děkuji za pochopení, snad to nebude nadále považováno za diskriminaci velšských klubů :-)--Dominus Moravian (diskuse) 25. 6. 2014, 18:59 (UTC)
Nehodlám to nějak prosazovat, ale prostě se mi vedle sebe Union Jack a slovo Wales, byť jde o anglický výraz, nelíbí. Nicméně pokud je to takto zavedené, chápu to :-) Ale druhá část mého příspěvku stále platí. --Marek Koudelka (diskuse) 25. 6. 2014, 19:06 (UTC)
Nicméně, mě nenapadá jakou zkratkou bych měl nahradit Velkou Británii... snad třeba Spojené království Wales (Spojené království), což by bylo mnohem přesnější.--Dominus Moravian (diskuse) 26. 6. 2014, 08:54 (UTC)

Soupisky[editovat zdroj]

Dobrý den, předně bych chtěl poděkovat za aktualizaci soupisek fotbalových týmů. Ale měl bych na Vás i prosbu. Prosím, vkládejte k oněm soupiskám i datum, ke kterému jsou tyto aktuální. Děkuji. --Silesianus (diskuse) 3. 7. 2014, 12:49 (UTC)

Děkuji za upozornění, na datum jsem pozapomněl !--Dominus Moravian (diskuse) 3. 7. 2014, 15:09 (UTC)

Barclays Premier League[editovat zdroj]

Čau, vidím že jsi přesunul všechny sezóny anglické Premier League. Možná to bylo v dobrém úmyslu, ale Barclays je sponzorem od sezony 2004/05, to sis mohl ověřit. Takže např. název Barclays Premier League 1996/97 je chybný, protože tehdy byl jiný sponzor ligy. Část wikiodkazů v šabloně {{FA Premier League}} je tím pádem také špatně. Používej prosímtě před přesuny tuto šablonu {{Přesunout}}, je možné pak snáze předejít chybám a následné zbytečné práci při opravách.--Chalim Kenabru (diskuse) 11. 7. 2014, 13:02 (UTC)

Docela facka, to jsem si neověřil... žil jsem v bludu, že Barclays jsou sponzorem od 92... ale tím pádem to chce změnit celkově, tedy že se dá název toho správného sponzora... u anglických soutěží se mi české názvy nelíbí (Anglická Premier League, Anglický ligový pohár...)--Dominus Moravian (diskuse) 11. 7. 2014, 13:10 (UTC)
A nebo vše změnit na FA Premier League, což je jen návrh... já počkám, klidně ať se vyjádří víc lidí, tímhle jsem to podělal tak to chci změnit, ale k lepšímu :-)--Dominus Moravian (diskuse) 11. 7. 2014, 13:13 (UTC)
Líbí, nelíbí - jde o nalezení konsenzu. Před takovými přesuny využij tu šablonu a taky diskuzi u hlavního článku. Takhle se např. probíralo přejmenování české a slovenské ligy. Takže bys mohl vrátit ty špatné stránky a opravit ty wikilinky, zatím třeba ty před sezonou 2004/05 a založ diskuzi u hlavního článku Barclays Premier League a můžeme začít řešit názvy sezon.--Chalim Kenabru (diskuse) 11. 7. 2014, 13:20 (UTC)
Stejně se mi zdá, že jsem touhle - hurá akcí - zadělal na dlouhé dohadování... ale jednou to přijít muselo že jo...--Dominus Moravian (diskuse) 11. 7. 2014, 13:22 (UTC)
Možná to ani nebude nějaké velké dohadování, ale je potřeba to dát na vědomí, ať se vyjádří ti, koho to zajímá. Třeba se najde řešení snadno.--Chalim Kenabru (diskuse) 11. 7. 2014, 13:28 (UTC)
Převládá u mě skepse, zde se ještě nějak nedohodlo jak se bude postupovat u názvů cizokrajných fotbalových soutěží... už jsem vytvořil diskusi na Barclays Premier League, ať se vyjádří i ostatní.--Dominus Moravian (diskuse) 11. 7. 2014, 13:32 (UTC)

Takže nikdo další se po týdnu nevyjádřil, můžeme přistoupit k přesunu. Navrhuju nejjednodušší obecný název Premier League pro hl. článek i pro sezony. Další ligy, které mají Premier League v názvu budou mít buď rozlišovač nebo budou jinak specifikované (např. Maltese Premier League). Cílem je dostat proměnlivý sponzorský název pryč. Souhlasíš?--Chalim Kenabru (diskuse) 19. 7. 2014, 16:40 (UTC)

Souhlasím, jsem jen pro ten nejjednodušší název. Přeci jen, člověk pod názvem Premier League většinou bude hledat soutěž Anglickou a ne Maltskou :-)--Dominus Moravian (diskuse) 19. 7. 2014, 18:13 (UTC)

Crewe Alexandra[editovat zdroj]

Pozor! Neodstraňujte prosím obsah ze stránek Wikipedie, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, jako se to stalo v článku ''Crewe Alexandra FC'', bude vám zablokována možnost editace. Jestliže jste obsah odstranil(a) z nějakého legitimního důvodu, odůvodněte prosím své počínání ve shrnutí editace, případně i na příslušné diskusní stránce. Děkuji za pochopení.

--212.96.182.2 14. 7. 2014, 21:52 (UTC)

Co mi napsat konkrétní důvody mého vámi smyšleného prohřešku ? Já jenom upravil článek do podoby wikipedistického, tedy alespoň aby nějak vypadal... očividně ne všem to leze pod nos, ale co už, dělám to pro wikipedii ne pro křiklouny, kteří o tom asi nemají moc páru, že ano ? Děkuji a doufám, že mi sem více nenapíšete, hyzdíte mi tímto diskusní stránku !!!--Dominus Moravian (diskuse) 15. 7. 2014, 15:45 (UTC)
Vážně si myslíte, že je v pořádku jen tak smazat něčí práci, navíc pod lživým shrnutím "Aktualizace"? Chápu, že vaším ideálem encyklopedického článku je jedna holá věta plus okopírované tabulky, ale nemůžete kvůli tomu porušovat pravidla a ještě dělat ublíženého...--212.96.182.2 16. 7. 2014, 23:04 (UTC)
Okopírované tabulky ? To vážně ? No nic, když pro to máte vhodné argumenty, tak mi ukažte podobné tabulky na jiných wikipediích (nebo někde jinde, je to na vás). Ano nikde nebudou, je to všechno moje vlastní práce z mnoha zdrojů o různých ročnících anglických soutěží. Jedna holá věta, dobrá klidně vám přeložím celou historii z anglické wikipedie, ale s takovou dosáhnu leda tak jeden klub - tři dny, nesedím tady celé dny ! Můj cíl je aspoň trochu aktualizovat články o anglických klubech, ale jistě vy by jste to zvládl lépe, že ano ? Své články jsem si obhájil a teď jdeme ke konkrétní věci. To, že jsem smazal vaši odfláklou práci jsem si všiml až po druhé úpravě, moje lenost upravit váš text do podoby, která by snesla nějaká měřítka. I když mohl jsem celý článek nechat na pospas (věřte, že ke Crewe Alexandra FC už nikdy nic nenapíši, to jest asi vaše práce), nemusel jsem tam dávat vámi smyšlené okopírované tabulky, že ano ? Ani aktuální soupisku - ano tady jste mě dostal, OKOPÍROVAL JSEM JI Z ANGLICKÉ WIKIPEDII, to jest vražda že ano ? Proč píši útočně ? Naštval jste mě šablanou vandalismus, nejsem žádný vandal, pokud se vám moje práce nezdá, upravte ji do podoby, která vám bude vyhovovat... klidně smažte tabulky, jak si kluby vedli v posledních pěti letech (to je na vás), já snesu všechno, kromě téhle šablony ! Děkuji za pochopení, i když tohle neočekávám... --Dominus Moravian (diskuse) 17. 7. 2014, 12:08 (UTC)
Asi si dám delší pauzu. Tohle všechno nemám zapotřebí, když mě někdo nařkne, že jsem za svoji několikaletou práci vandal, navíc vše kopírující je doopravdy k zamyšlení. Přeji vám mnoho úspěchů, ale prosím vás, už mě nikdy tímhle neotravujte.--Dominus Moravian (diskuse) 17. 7. 2014, 12:13 (UTC)

Help for translate[editovat zdroj]

Hello. I want to translate the introductory paragraphs of en:Nea Salamis Famagusta FC. Look Pohár Intertoto 1997#Skupina 3. 14. 8. 2014, 00:57 (UTC)

Soupisky[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že uvádíš i aktuální soupisky týmů z anglických regionálních lig. Myslíš, že je v silách české Wikipedie toto udržovat aktuální, když není v jejích silách ani aktualizovat soupisky týmů z Ligy mistrů ? --Jowe (diskuse) 30. 8. 2014, 13:55 (UTC)

Tak já si osobně myslím, že to možné bude, protože jsem se rozhodl udržovat články o anglické kopané aktuální. Aspoň kolébka fotbalu by tady měla mít nějakou údržbu, když nejsme schopni udržovat ani články o naší kopané.--Dominus Moravian (diskuse) 30. 8. 2014, 14:44 (UTC)
Řád fotbalového odborníka

Ahoj, při ohromném množství práce na fotbalových článcích je s podivem, že ještě nejsi držitelem Řádu fotbalového odborníka. Dovolil jsem si tento stav napravit.--Chalim Kenabru (diskuse) 26. 10. 2014, 17:40 (UTC)

Zdravím,
pro moji osobnost je ctí, že má možnost dostat takové ocenění za což ti děkuji. Dělám to hlavně pro naše čtenáře, ale i tak něco takového potěší. Takové zpestření práce co tu člověk odvádí.--Dominus Moravian (diskuse) 27. 10. 2014, 10:52 (UTC)

Nižší ligy[editovat zdroj]

Ahoj, mám dotaz. Hodláš teď někdy v brzké době udělat nějaké nižší fotbalové ligy (z evropských zemí)?--Chalim Kenabru (diskuse) 9. 11. 2014, 12:55 (CET)Odpovědět

V plánu mám prvně udělat nižší ligy (+ kluby, které v nich hrají) nestabilního východu (ligy bývalého SSSR atd. ... Arménii jsem v srpnu dodělal) dřív než se tam něco semele a já budu muset shánět informace všude možně. A až bych dodělal východ, tak jsem si dal předsevzetí, že musím dodělat ligy kvalitnějších zemí (Itálie, Španělsko, Německo... Anglie až na Southern, Isthimian a Northern League hotova) ... pak je taky zapotřebí předělat české nižší ligy, ty jsou ostudou naší wikipedie a to beze srandy. Aspoň jsem aktualizoval pár moravskoslezských klubů od 1. ligy až po MSFL. Ale sám si spočítáš, že tohle já a nebo ty samy všechno nezvládneme. A nebo možná zvládneme, ale chce to měsíce urputné práce a ne vždy má člověk čas. Plány jsem si rozvrhl, ale myslel jsem si, že pokrok bude rychlejší :-)--Dominus Moravian (diskuse) 9. 11. 2014, 13:05 (CET)Odpovědět
Jo, potom by se mohla udělat šablona druhé ligy zemí UEFA, něco jako je {{Evropské fotbalové ligy}}, to byl vlastně původní motiv mého dotazu. Napsal jsem to vlastně nepřesně, myslel jsem, jestli náhodou nebudeš dělat nějaké druhé ligy. Já tu šablonu asi brzo vytvořím.--Chalim Kenabru (diskuse) 9. 11. 2014, 14:01 (CET)Odpovědět
Tak tu šablonu hlavně udělej s oficiálními názvy, ať to máme jednotný jako u prvních lig. A až bude šablona hotova tak se pokusím zamodřit všechny ligy vedoucí ze šablony.--Dominus Moravian (diskuse) 9. 11. 2014, 16:16 (CET)Odpovědět
Jo, neboj. Nějak v týdnu to snad udělám.--Chalim Kenabru (diskuse) 9. 11. 2014, 16:30 (CET)Odpovědět

Šablona je hotová - {{Evropské fotbalové ligy - druhé patro}}. --Chalim Kenabru (diskuse) 26. 11. 2014, 08:08 (CET)Odpovědět

Výborná práce, do konce roku bych je měl mít hotové.--Dominus Moravian (diskuse) 26. 11. 2014, 15:32 (CET)Odpovědět
Jak ti to vyjde, nespěchej. Já budu dělat hlavně fotbalisty Lotyšska, Islandu, Turecka (soupeře, co máme v kvalifikaci na EURO 2016) a jinak plánuju postupně doplňovat národní poháry a superpoháry, pár klubů a samozřejmě aktualizace. S chutí do toho, ahoj.--Chalim Kenabru (diskuse) 26. 11. 2014, 22:51 (CET)Odpovědět

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou[editovat zdroj]

Ahoj, kategorii "JM kluby" jsem (krom Vysočiny) přidal na základě toho, že v nich dříve působil (vítěz JM KP 1981/82, viz historie klubu). Měj se, Jura 62.200.229.136 20. 12. 2014, 17:52 (CET)Odpovědět

Jenže tahle kategorie má být spíše geografického rázu než je řadit podle toho kde hraje (v tomhle případě pár let v JM KP)... třeba takový Cardiff City, také neřadíme do anglických klubů i když hraje v Anglii. --Dominus Moravian (diskuse) 20. 12. 2014, 18:05 (CET)Odpovědět
OK, dík za vysvětlení. Měj se, Jura 62.200.229.135 20. 12. 2014, 19:48 (CET)Odpovědět

Global account[editovat zdroj]

Hi Dominus Moravian! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 14. 1. 2015, 01:19 (CET)Odpovědět

Divize D 2004/05[editovat zdroj]

Ahoj, díky za opravu TJ Slovan, naprosto souhlasím, že smýt to pod MSK by byla chyba :-) --Jura (diskuse) 6. 2. 2015, 04:17 (CET)Odpovědět

Tak dělají to tady všichni, že jo. To je tady bohužel normálka. Teď nedávno jsem opravoval odkazy v čs lize, zaniklé kluby tam měli v hojném počtu pod těma novýma. Ale právě i ty zaniklé moravské (a vlastně i slezské) kluby by tu své články mít měli :-) --Dominus Moravian (diskuse) 6. 2. 2015, 11:32 (CET)Odpovědět
Možná jsem se toho také dříve dopustil. Jinak jsem se ještě jednou díval a smýt historii pod MSK by bylo chybou u TJ Lokomotiva, nikoli však u TJ Slovan, byl to přímý předchůdce (http://mskbreclav.najednou.cz/historie-klubu). --Jura (diskuse) 8. 2. 2015, 21:45 (CET)Odpovědět
Přeci jen, MSK sám sebe prezentuje jako nový klub z roku 2005, proto bych to budoucna nechal otevřená vrátka pro článek TJ Slovanu. Ale to je stejně jenom kosmetická drobnost :-)--Dominus Moravian (diskuse) 9. 2. 2015, 15:15 (CET)Odpovědět
OK, nechme Slovan Slovanem. --Jura (diskuse) 9. 2. 2015, 20:41 (CET)Odpovědět

SK Pardubice[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si poměrně čerstvé editace stránky klubu SK Pardubice, která se týkala mj. roku založení klubu a jeho zániku. Podle mých informací (myslím, že z dobrých zdrojů), tento klub nevznikl v roce 1905, ale opravdu 1899 a fotbalovou činnost začal provozovat prakticky ihned, první doložená utkání jsou z roku 1901. Proto považuji uvedení roku založení 1905 za velmi matoucí, přesněji nepřesné :-) Sám klub vydal už za první republiky řadu publikací odkazujících na rok svého založení 1899, netuším, kde se vzala snaha toto měnit. Narazil jsem na to na webu u jakéhosi sběratele odznaků, ale rok 1905 je velká nepřesnost. Co se týká roku zániku: tady je to možná o slovíčkaření, ale klub v roce 1960 nezanikl, ale došlo k jeho sloučení s TJ Tesla Pardubice. "Ztratil" se tam možná název, ale nešlo o zrušení, navrhoval bych formulaci "sloučení s TJ Tesla Pardubice". Rvk3028 (diskuse) 3. 3. 2015, 09:07 (CET)Odpovědět

Dobrý den, pokud máte na informace zdroje (brožury, knihy atd.) tak je do článku přihoďte a rok založení změňte. Já ten infobox vytvářel pouze z informací, které jsou dostupné v článku samotném. A sloučení jakéhokoliv klubu do jiného (ten jiný se třeba jen přejmenuje, přežívá dál jako Tesla), de facto znamená zánik toho klubu, který už na fotbalové mapě své místo prostě nemá - což se tady ve fotbalové sekci prostě a jednoduše definuje jako zánik. To se nedá nějak změnit, ten klub již neexistuje. Konec SK Pardubic jako samostatného klubu nastal v roce 1960, což jeho rok zániku doopravdy je. Byl sloučen do Tesly, jeho historie to již není. Kolego, tohle je prostě fakt a je jedno jestli byl někdo jejím fanouškem. Př.: FK Tábor byl sloučen se Sezimovým Ústím, ale na rozdíl od Tesly, Sezimo Ústí také zaniklo - byl právně vytvořen nový klub FC MAS Táborsko. --Dominus Moravian (diskuse) 3. 3. 2015, 16:10 (CET)Odpovědět

Jasné, v pohodě, s rokem zániku nemám zase takový problém. Sice nechápu to o tom fanouškovi, ale OK. Dám dohromady ty zdroje ohledně roku založení a upravím. Rvk3028 (diskuse) 3. 3. 2015, 22:41 (CET)Odpovědět

Ten fanoušek je taková vsuvka, protože se mi tady začíná často stávat, že se fanoušci některých zaniklých klubů nedokáží smířit se zánikem jejich oblíbeného klubu (Přerov, Vítkovice atd.). Píšu to jako uvědomění pro ostatní - tohle zajistě není váš případ. Omlouvám se za zmatení :-) Jinak si cením vaší snahy o nápravu téhle historické nesprávnosti, třeba v takových slovenských Michalovcích přišli na pravý založení jejich klubu hodně pozdě (téměř po 100 letech) :-) --Dominus Moravian (diskuse) 4. 3. 2015, 16:28 (CET)Odpovědět

Šablona:Fotbal-SVK 1993/1994[editovat zdroj]

Dobrý den. Tato šablona je nepoužívaná a zdá se, že i mimo systém (pro jiné ročníky podobná šablona není). Jako jejího zakladatele vás tedy žádám, abyste uvážil, co s ní. Smazat? Nebo přeci jen použít? Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 7. 4. 2015, 02:35 (CEST)Odpovědět

Šablony existují i pro jiné ročníky ({{ŠK Slovan Bratislava 2012/2013}}). Problémem je jen název. --Jowe (diskuse) 7. 4. 2015, 10:36 (CEST)Odpovědět
Tak v tom případě by bylo vhodné šablonu přesunout (vzniklé přesměrování rychlosmazat) a vložit do příslušných článků. --Vachovec1 (diskuse) 7. 4. 2015, 15:28 (CEST)Odpovědět
Nejspíše smazat. Přestal jsem s tím, protože jsem na internetu nedohledal úplné soupisky dalších mistrů. Samozřejmě soupisky musí existovat v nějakých slovenských ročenkách, ale ty já nevlastním. Pokud to ještě někdo chce udržet a má ty informace, ať to dodělá. Jinak doopravdy nevidím smysl v uchování těchto šablon. --Dominus Moravian (diskuse) 7. 4. 2015, 15:32 (CEST)Odpovědět

B-mužstva[editovat zdroj]

Zdravím, nápad na doplnění stručné historie B-mužstev a jejich umístění v jednotlivých sezonách se mi velmi líbí. Minimálně u těch B-mužstev, která nahlédla do vyšších soutěží, by to nemělo chybět. Že mě to nenapadlo dřív, díky za impulz :-) --Jura (diskuse) 17. 5. 2015, 21:19 (CEST)Odpovědět

  • Není zač, právě B-mužstva mi vrtala hlavou asi nejvíce za poslední dva roky. Jako samostatný článek to určitě nikdy nebude, tak jsem se snažil to nějak napasovat do hlavních článků. Myslím, že se to docela povedlo. Budu jen rád, když informace o těch slavnějších B-mužstev budou na naší wikipedii dostupné :-) --Dominus Moravian (diskuse) 18. 5. 2015, 09:27 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na červnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že jsi v posledním měsíci hodně editoval na Wikipedii brněnská témata. Nechtěl bys zavítat na brněnský wikisraz a popovídat si o tom s dalšími brněnskými wikipedisty? Normálně se scházíme každou třetí středu v měsíci v centru, zrovna tentokrát je ale mimořáně na pořadu takové uvolněnější setkání v Bystrci. Pokud by byla šance, že dorazíš, zapiš se prosím na stránce srazu do seznamu. S pozdravem Blahma (diskuse) 7. 6. 2015, 13:04 (CEST)Odpovědět

Díky za pozvání, ale večer 17. 6. nemám čas. Snad někdy jindy při jiné příležitosti :-)--Dominus Moravian (diskuse) 7. 6. 2015, 18:53 (CEST)Odpovědět
OK, a díky za odpověď. Tak já se třeba ozvu, až bude něco podobného znova. Obecně se scházíme každou třetí středu v měsíci, tak třeba příště. Zatím ahoj --Blahma (diskuse) 7. 6. 2015, 22:44 (CEST)Odpovědět

FK Mohelnice + Divize E[editovat zdroj]

Zdarec, mám dva dotazy: jak přidat logo klubu, které je jen na anglické wikině (FK Mohelnice)? A druhá věc se týká založení chybějících ročníků v Divizi E, ptal jsem se Zonera, ale divizím se nevěnuje. Pokud bys mi s tím chtěl pomoct, budu jedině rád. Měj se, --Jura (diskuse) 20. 6. 2015, 01:51 (CEST)Odpovědět

Logo nepřidáte, protože fair use (podrobnosti tam). --Marek Koudelka (diskuse) 20. 6. 2015, 08:33 (CEST)Odpovědět
Dobře, díky za info. S pozdravem, --Jura (diskuse) 20. 6. 2015, 10:23 (CEST)Odpovědět
S logem se ti odpověď dostala, chybějící ročníky Divize E s radostí doplním, jenom to bude chtít víc času při studii starších názvů jednotlivých klubů :-)--Dominus Moravian (diskuse) 20. 6. 2015, 12:25 (CEST)Odpovědět
Špica :-) Několik starších sezon jsem už přidal. Měj se, Jura (diskuse) 25. 6. 2015, 03:11 (CEST)Odpovědět

Slezský ŽP 1992/93[editovat zdroj]

Ahoj, podle zdroje, který je v FK Avízo Město Albrechtice, vyhrálo tento ročník mužstvo VTJ Hranice (zde zatím chybí historické umístění). Tím pádem mohla být FC Karviná nejlépe třetí, neboť druhé bylo právě Město Albrechtice. Konečnou tabulku jsem bohužel zatím nikde nenašel :-( --Jura (diskuse) 1. 7. 2015, 14:16 (CEST)Odpovědět

Díky za upozornění, tabulku jsem bohužel také nenašel (také jsem zapomněl na ostatní postupující), takže jsem Karviné přiřkl chybné první místo. Tak doufám že se tabulka někde v budoucnu najde, i když můžeme být ještě rádi... třeba v Čechách jsou nižší soutěže hodně blbě archivovány :-)--Dominus Moravian (diskuse) 1. 7. 2015, 14:22 (CEST)Odpovědět
Rádo se stalo, zrovna asi později večer dodělám umístění Dukly Hranice. Vidím, že je tu nějaký nadšenec, který začal dodělávat české divize, což je rozhodně záslužná činnost. Čeká jej hodně práce... a má můj obdiv, já se příliš neorientuju ani v ČFL :-) --Jura (diskuse) 1. 7. 2015, 21:04 (CEST)Odpovědět

Ahoj, znova se na to dívám a říkám si, zda kluby VTJ Hranice a TJ Dakon Město Albrechtice nehrály 1992/93 spíš v Hanáckém župním přeboru, vzhledem k okresům Přerov, resp. Bruntál mi to přijde i pravděpodobné. To by taky znamenalo, že's měl pravdu s Kovonou a Slezským ŽP 1992/93 ;-) --Jura (diskuse) 4. 7. 2015, 21:17 (CEST)Odpovědět

Možný to je, ale bez oficiálních tabulek s tím zatím nic nenaděláme. Já jen doufám, že někde ty tabulky ze sezóny 1992/93 uschovány jsou. Bez nich tady budeme akorát spekulovat nad (možná) špatným umístěním :-)--Dominus Moravian (diskuse) 5. 7. 2015, 10:57 (CEST)Odpovědět
Jasně, pátrám dál :-) --Jura (diskuse) 6. 7. 2015, 18:34 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na červencový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 8. 7. 2015, 16:40 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na srpnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 16. 8. 2015, 17:49 (CEST)Odpovědět

Slovenské kluby[editovat zdroj]

Děkovat jednotlivě, tak se uklikám, takže tady za všecky ty slovenské kluby dík. Povedená práce :-) Zdraví Jura (diskuse) 17. 8. 2015, 23:47 (CEST)Odpovědět

Díky ! Až dodělám jednotlivé ročníky 2. ligy SR, tak se konečně pustím i do historických umístění jednotlivých klubů. Teď je hlavní aktualizovat a doplnit zbývající články týkajících se nejvyšších úrovní slovenského fotbalu :-) --Dominus Moravian (diskuse) 18. 8. 2015, 11:05 (CEST)Odpovědět

FK Jeseník[editovat zdroj]

Ahoj, díky za přepracování :-) Jenom dotaz, klub je moravský, přestože je Jeseník ve Slezsku? Neříkám, že je to nemožné, třeba je tam nějaký hist. důvod, o kterém jen nevím. Měj se! --Jura (diskuse) 28. 9. 2015, 00:51 (CEST)Odpovědět

(PS rád bych dobarvil a doplnil "fialovou" do vysvětlivek a hist. um. klubů + info o reo do poznámek pod, pokud bys mi s tím pomohl, budu jen rád... tu barvu jsem začal používat spíš nouzově, ale troufám si říct, že našla svůj smysl) --Jura (diskuse) 28. 9. 2015, 00:59 (CEST)Odpovědět
Tohle je chyba na mé straně, v rychlosti jsem to tam musel nechat :-) Už to hnedka opravuji, díky za upozornění ! Ta fialová barva mi taky docela šikla, protože při změně soutěže jsem neměl žádnou barvu, kterou bych tam mohl dal... teď to mám vyřešený :-) Pokud bude čas rád pomůžu, v současné chvíli ho moc nemám :-)--Dominus Moravian (diskuse) 28. 9. 2015, 12:42 (CEST)Odpovědět

Přebarvení a rozřazení hist. um.[editovat zdroj]

Ahoj, díky za to! Vypadá to mnohem, mnohem lépe :-) --Jura (diskuse) 4. 12. 2015, 16:28 (CET)Odpovědět

Díky za pochvalu ! Já to hlavně chtěl udělat tak, aby i člověk co moc historii neholduje věděl, z které éry tyto historická umístění jsou. Ale než jsem se dostal ke konečné podobě... to mě stálo spoustu nepovedených experimentů - hlavně na slovenské klubové scéně :-)--Dominus Moravian (diskuse) 5. 12. 2015, 11:31 (CET)Odpovědět

Karviná + VB[editovat zdroj]

Ahoj, doplnil jsem FK 1. máj Karviná a FK ČSA Karviná. Kdybys měl čas, mrkni na to, mám pocit, že tam v těch fúzích něco drhne. Taky se podívám, ale teď u sebe nemám knihy. Abych nezapomněl, krásná práce na malých klubech z Velké Británie :-) Nevím, zda nenosím dříví do lesa, ale tento odkaz by Tě mohl bavit: The Pyramid Měj se, --Jura (diskuse) 4. 1. 2016, 17:52 (CET)Odpovědět

Dobrá práce, karvinský fotbal je historicky hodně propletený, nevím jestli máš na mysli zrovna fúzi obou klubů v KD Karviná (ale myslím, že by v obou článcích mělo být vše správně). O britskou kopanou se zajímám hodně let, taková kolébka fotbalu, za což jim můžeme býti všichni fanoušci fotbalu vděční a proto zde chci mít co nejvíce článků na tohle téma. A díky za odkaz, bohužel autor to přestal před dvěma lety aktualizovat, proto používám raději přesnější stránku Football Club History Database (vše o britském fotbalu - ligy, kluby...) a nebo Welsh Football Data Archive - zjednodušeně velšský fotbal v kostce :-) --Dominus Moravian (diskuse) 4. 1. 2016, 18:44 (CET)Odpovědět
Mám na mysli 2 karvinské kluby v MSFL 1993/94 a pak jeden v následujícím ročníku 1994/95. Díky za odkazy, rád se pokochám :-) --Jura (diskuse) 4. 1. 2016, 23:30 (CET)Odpovědět

3. slovenská fotbalová liga 2014/15[editovat zdroj]

Tleskám, vynikající! Těším se na další ročníky :-) --Jura (diskuse) 16. 2. 2016, 03:08 (CET)Odpovědět

Každá pochvala potěší, zvlášť když práce na článku trvala několik hodin :-) Jinak s dalšími ročníky jsem omezen pouze do sezóny 2008/09, dál nejsou nikde vedeny (nepočítám-li pár sezón východní skupiny na webu Loky Košice), ale tohle je všeobecný problém slovenských soutěží... archivace jim moc neříká :-)--Dominus Moravian (diskuse) 16. 2. 2016, 10:58 (CET)Odpovědět

Neratovice[editovat zdroj]

Ahoj, jakožto autora článku SK Spolana Neratovice tě chci upozornit na nedávno založený a možná duplicitní článek FK Neratovice-Byškovice. Když by ses na to podíval a nějak vyřešil, bylo by to fajn. Díky. --Harold (diskuse) 20. 3. 2016, 09:37 (CET)Odpovědět

FK NPHU-Makijvvuhillja Makijivka[editovat zdroj]

Ahoj, díky za další ukr. klub :-) Našel jsem tam takovou drobnůstku, myslím, že tam chybí jedno i: Макіїввугілля = Makijivvuhillja --Jura (diskuse) 18. 4. 2016, 19:30 (CEST)Odpovědět

Máš pravdu, ihned to opravím :-) Když jsem si kdysi ten klub překládal z cyrilice do latinky byl večer. Včera jsem spoléhal na správnou transkripci z onoho večera, nejspíš bych si měl své výtvory před editací lépe překontrolovat :-)--Dominus Moravian (diskuse) 18. 4. 2016, 19:42 (CEST)Odpovědět
Z toho si nic nedělej, to se stane občas asi každému (mně zrovna nedávno) :-) Měj se --Jura (diskuse) 19. 4. 2016, 15:07 (CEST)Odpovědět

Jihomoravské krajské soutěže, kluby...[editovat zdroj]

Ahoj, můžu se Ti nějak ozvat na mail? Chtěl bych něco probrat a nerad bych to zahlcoval tady, pokud nevadí. --Jura (diskuse) 22. 4. 2016, 19:22 (CEST)Odpovědět

Jasně, nevadí :-) e-mail: mlszbrojovak97@gmail.com.--Dominus Moravian (diskuse) 22. 4. 2016, 19:28 (CEST)Odpovědět
Díky, odesláno. --Jura (diskuse) 22. 4. 2016, 23:14 (CEST)Odpovědět

Northwich Manchester Villa FC[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Northwich Manchester Villa FC. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem

Pardon, tohle nešlo jen tak ignorovat. --Vachovec1 (diskuse) 6. 7. 2016, 23:18 (CEST)Odpovědět

Mohu-li se Vás zeptat, proč a z jakého důvodu byl můj článek Northwich Manchester Villa FC navržen ke smazání ? Na dvou cizojazyčných verzích wikipedie článek existuje bez jakéhokoliv omezení, takže z mého pohledu nevidím důvod ho mazat zrovna zde. Pokud máte nějaké námitky proti mé několikaleté práci na systému anglických nižších soutěží, tak jste mi to měl zdělit dříve, v počátcích mé tvorby... a ne teď, kdy jsem již v pokročilém stadiu mého projektu. To by má práce padla na zmar, a bolelo by to o to víc, když se podívám na stav ostatních světových klubů na české wikipedii.
S srdečním pozdravem --Dominus Moravian (diskuse) 6. 7. 2016, 23:26 (CEST)Odpovědět
Promiňte, ale opravdu netuším, čím je/byl významný fotbalový klub hrající soutěž 10. úrovně. Kterážto soutěž zde nemá mimochodem ani vlastní stránku, což by měla být vůbec první věc kterou udělám, pokud chci zakládat stránky o jejich účastnících. Osobně si dokážu představit daleko užitečnější činnost, než vytvářet články o anglických klubech pochybné významnosti. Například ve Španělsku nemáme plně pokrytou ani 2. ligu (Segunda División). --Vachovec1 (diskuse) 6. 7. 2016, 23:43 (CEST)Odpovědět

Jen tak pro začátek další konverzace, promiňte mi za včerejší příspěvek, jednal jsem v afektu... kombinace nevyspalosti a včerejší prohry Walesu mi na racionálním uvažování nepřidaly :-)

Sám vím, že jsem se ve svém anglickém projektu (tak to nazýván – hotový mám za ty roky pouze Arménský, Ázerbájdžánský, Krymský nebo teď částečně Ukrajinský) ocitl na tenké hranici významnosti a nevýznamnosti. Pod devátou (amatérskou) úroveň jsem se původně neměl vůbec dostat a jak vidíte, bohužel jsem se přes ní dostal. Jenom mě osobně mrzí čas vložený do těchto bezvýznamných článků (pár jich je, pak je sem přihodím na smazání, ale až projdu jejich historii... některé dnes již amatérské kluby existující svou přítomností na cs wiki, se ve své historii mohli dostat na polo-profesionální úroveň a tyhle kluby by zde své místo měli mít) :-)

Anglie je v tomhle tak trochu unikátní oproti ostatním evropským ligovým strukturám. Na profesionální úrovní fungují první čtyři ligové soutěže (a to Football Association chystá pátou profesionální soutěž, nedokážu si to třeba představit v ČR nebo Polsku...), a na polo-profesionální úrovní další čtyři (5. – 8. nejvyšší soutěž, za pár let se to posune na 6. – 9. úroveň). No a teď se dostávám k podstatě mého ranního příspěvku. Do budoucna by se měli vytvořit jasná pravidla, které evropské / světové kluby by zde měli být pro svou významnost. A to proto aby se předešlo takovým článků, které jsem již vytvořil (třeba ten včerejší). Za moji osobu, by zde měli být obsaženy všechny profesionální i polo-profesionální kluby – jak zaniklé, bývalé, tak i současné (třeba v našich ligových strukturách máme profesionální pouze Synot ligu a FNL, pak poloprofesionální ČFL / MSFL, Divize a částečně i Krajské přebory). Co na to říkáte (odpovědět by mělo více nadšenců fotbalové sekce) ? Já si myslím, že tohle bude jedno z rozhodnutí, které změní budoucí směřování fotbalové sekce na české wikipedii :-) --Dominus Moravian (diskuse) 7. 7. 2016, 10:16 (CEST)Odpovědět

PS: zde jsou kluby nikdy nehrající na polo-profesionální úrovni, byl bych nejraději kdyby se odstranily co nejdříve, protože si pak musím překopat seznam založených článků (trochu bordel, ale já se vyznám :-) Ne, potrvá to trochu déle, takže jsem pro jejich rychlé smazání, abych viděl červené linky a mohl si to v klidu odpočítat). Teď k těm článkům – Dinnington Town FC (max. 9. amatérská úroveň), Enfield 1893 FC (max. 9. amatérská úroveň), Handsworth Parramore FC (max. 9. amatérská úroveň), Hinckley AFC (max. 10. amatérská úroveň), Bloxwich United AFC (max. 10. amatérská úroveň), Cambridge Regional College FC (max. 9. amatérská úroveň), Causeway United FC (max. 9. amatérská úroveň), Celtic Nation FC (max. 9. amatérská úroveň), Colchester Town FC (max. 9. amatérská úroveň), Cricklade Town FC (max. 10. amatérská úroveň), Darlaston Town FC (max. 10. amatérská úroveň), Daventry United FC (max. 9. amatérská úroveň), Formby FC (max. 10. amatérská úroveň), Handsworth FC (max. 10. amatérská úroveň), Hatfield Main FC (max. 10. amatérská úroveň), AFC Hinksey (max. 10. amatérská úroveň), Irthlingborough Diamonds FC (max. 9. amatérská úroveň), Kimberley Town FC (max. 11. amatérská úroveň), Ledbury Town FC (max. 9. amatérská úroveň), Ludlow Town FC (max. 10. amatérská úroveň), Parramore FC (max. 9. amatérská úroveň), Royal Marines AFC (max. 10. amatérská úroveň), Scarborough Town FC (max. 11. amatérská úroveň), Wigan County FC (max. 11. amatérská úroveň), Wigan Town AFC (max. 11. amatérská úroveň), Wigan United AFC (max. 11. amatérská úroveň), a poslední Witney Town AFC (max. 10. amatérská úroveň)... místo toho jsem mohl dělat užitečnější věci, třeba dodělat tu zmiňovanou Segundu División :-) --Dominus Moravian (diskuse) 7. 7. 2016, 10:55 (CEST)Odpovědět

PPS: A o té Segunda División vím moc dobře. Nedávno jsem se díval na profesionální a polo-profesionální ligovou strukturu ve Španělsku, abych věděl jak to tam chodí. Sice se dostanu "jenom" do 4. nejvyšší soutěže (Tercera División), jenže při velikosti Španělska má tahle soutěž přes 20 skupin o 18 týmech... takže taková Anglie v menším :-) --Dominus Moravian (diskuse) 7. 7. 2016, 10:55 (CEST)Odpovědět

Nevím jak jsme na tom zrovna u Anglie, ale na projekt určitě patří všechny profesionální kluby (u Anglie tedy momentálně nejvyšší 4 úrovně, v budoucnu dokonce možná i zmiňovaných 5 úrovní). U poloprofesionálních klubů to už tak jednoznačně nevidím. Třeba pátá anglická nejvyšší soutěž (nejvyšší amatérská/poloprofesionální) je nepochybně stále ještě významná, čili zúčastněné kluby by tu místo mít měly. Ovšem pokud jdeme níže, tak významnost rychle klesá. Stanovit rozumnou hranici není jednoduché, chtělo by pravděpodobně diskutovat případ od případu (tj. určit konkrétní mez pro Anglii, Německo, Španělsko atd.), na stránce projektu Fotbal či jinde.

U toho Španělska by měl projekt rozhodně zahrnout kluby hrající en:Segunda División B (3. úroveň, 4 skupiny po 20 klubech). Kluby, které se do Segunda División B nikdy nedostaly, jsou už s otazníkem.

Co se týče Česka, účast klubu v ČFL či MSFL je určitě nezpochybnitelný důvod k existenci článku. U divizních klubů lze argumentovat "lokální" významností (tj. v rámci Česka), z "globálního" hlediska je už ale významnost hodně na hraně. Totéž znásobeno platí o krajských přeborech. --Vachovec1 (diskuse) 7. 7. 2016, 11:41 (CEST)Odpovědět

U Anglie je ale docela velký problém, a to že jsem již založil skoro všechny existující polo-profesionální kluby v jejich ligovém systému. Smazat skoro 150 článků ? Jak říkám, tohle mi měl někdo nadhodit dříve a ne teď... ale lepší teď než nikdy, že ano. Každopádně hlouběji už nehodlám jít, teď se chci hlavně domluvit na tom co bude dál.
Španělsko by pak bylo stejně hraniční jako Anglie, zvlášť s faktem, že Segunda División B vznikla v roce 1977. Funkci třetí nejvyšší soutěže před tímto rokem suplovala právě Tercera División (dnes již 4. nejvyšší soutěž).
V ČR jsme již ponořeni hlouběji do krajské úrovně, s tím že se nikdo naštěstí neodvážil na okresní soutěže. Tady bych byl shovívavější, zdrojů je pro krajské úrovně dost. Naopak u okresních soutěžích to s kluby nevidím moc růžově. Pár klubů co nikdy neokusily krajskou úroveň tady máme, pak si říkám co s nimi ? Smazat ? Asi ano, pokud se na něčem takovém dohodneme.--Dominus Moravian (diskuse) 7. 7. 2016, 12:03 (CEST)Odpovědět
O významnosti na Wikipedii mimo jiné rozhoduje existence 2NNVZ. Dost bych se divil, kdyby neexistovaly k polo-profesionálním fotbalovým klubům a to zvláště v Anglii. Dokonce bych řekl, že určitě existjí i k těm amatérským z 10. úrovně. --Jowe (diskuse) 7. 7. 2016, 12:23 (CEST)Odpovědět
V rámci České republiky je podle mě rozumnou hranicí I. A třída, zdrojů je, myslím, dostatek. K "hranici" I. A třídy se přikláním i z toho důvodu, že to byla svého času třetí nejvyšší soutěž a měla nejen vysokou prestiž, ale i sledovanost. Souhlasím s tím, že pouštět se do I. B třídy (natož okresních přeborů), je už příliš – ač jsem o I. B původně uvažoval, časově by to bylo už velmi náročné. V umístění klubů v jednotlivých ročnících mají samozřejmě místo i ty nejnižší soutěže, ale věnovat se jim samostatně je podle mě zbytečné, jsou skutečně na okraji zájmu. --Jura (diskuse) 7. 7. 2016, 15:28 (CEST)Odpovědět

Tak nevím, zda je vůbec wikipedie ideálním prostorem pro podobné soukromé projekty. Encyklopedie by měla mít nějakou strukturu a logiku, jak ostatně praví nápověda: „Články, jejichž předmět není znám větší skupině lidí, přinášejí problém – není dost wikipedistů, kteří by článek mohli upravovat a kontrolovat.“ Na druhou stranu je za vámi úctyhodný kus práce, který by byla škoda bez náhrady smazat: i požadavek na zdroje většina článků splňuje. A docela se mi nechce zakládat desítky diskusí o smazání, v nichž se bude ad hoc dokazovat a posuzovat poloprofesionalita toho kterého klubu. Snad by bylo řešením, jak naznačil Vachovec1, sloučit méně významné kluby do článku o příslušné soutěži. Případně se vracím ke své někdejší myšlence: založit projekt Wikisport po vzoru Wikiknih, který by zahrnoval různé statistiky, soupisky a podobně, u nichž je notoricky problém s encyklopedickým stylem a encyklopedickou významností.--Hnetubud (diskuse) 8. 7. 2016, 21:35 (CEST)Odpovědět

Pokud by něco jako "projekt Wikisport" vzniklo, jistě bych byl mezi prvníma, co by se tam s radostí přesunuli. Přeci jen, má tvorba se týká výhradně sportovních statistik a chápu že to někdy může způsobit nepříjemné problémy (nic odborného, pokud si dobře pamatuji, jsem zde asi ani nenapsal). Něco podobného by to všechno vyřešilo :-) Navíc wikipedie je pro mě jediná možnost, jak uchovat tyhle sportovní témata i do budoucích let (času do toho dávám možná až přespříliš)... kam bych se jinam přesunul netuším. Možná by stálo za to o něco takového bojovat, moji podporu by jste rozhodně měl. --Dominus Moravian (diskuse) 8. 7. 2016, 22:27 (CEST)Odpovědět
Návrh jsem přednesl Pod lípou, snad se k němu vyjádří více kolegů. Nemám bohužel potřebné technické schopnosti, abych nový projekt sám založil, ale pokud se více lidí shodne na potřebě něčeho podobného, tak už se snad nějaká cesta najde.--Hnetubud (diskuse) 9. 7. 2016, 21:22 (CEST)Odpovědět
Bohužel mé technické schopnosti také nepřesahují hranic wikipedie, jinak bych tyhle sportovní statistiky psal někde jinde. Sám jsem zvědavý kolik lidí se ozve, každopádně šance na kladný ohlas bude nejspíše mizivá.--Dominus Moravian (diskuse) 9. 7. 2016, 21:27 (CEST)Odpovědět
Tak podle diskuse Pod lípou [1] je technická obtížnost velká a zájem malý, takže z toho asi nic nebude. Bude tedy potřeba projednat, kudy vést hranici významnosti: zahrnout všechny poloprofesionální kluby, jak bylo navrženo? Ale dá se ze zdrojů spolehlivě doložit poloprofesionální status? Nebo bude stačit účinkování v soutěži určité úrovně? A co s kluby, které teď hrají prales, ale v minulosti měly solidní kvalitu?--Hnetubud (diskuse) 14. 7. 2016, 22:50 (CEST)Odpovědět
Dopadlo to tak jak jsem očekával, bohužel. Dle mého by pak mělo stačit, když daný klub ve své historii dosáhne určité ligové úrovně. V Anglii to je jasně 8. nejvyšší úroveň; polo-profesionální tam jsou také 9. popřípadě 10. nejvyšší úrovně, ale zde už nedokáži najít dostatek zdrojů, takže dál by se jít nemělo... v ČR by měla být hraniční 6. nejvyšší (I. A třída, ve 40. letech dokonce 3. nejvyšší). U Slovenska jsem se zastavil u 3. nejvyšší, dál jsou krajské úrovně. Ukrajina, Rusko a ostatní země bývalé SSSR mají své soutěže rozděleny na profesionální a amatérské, kde mezi těmito zmíněnými soutěžemi téměř neexistují sestupy a postupy – zde je jasná hranice významnosti. Při jasném určení hraniční ligové úrovně pak můžeme ponechat články o klubech, co dnes na takové úrovni nehrají, ale dříve jejich součástí byly.--Dominus Moravian (diskuse) 15. 7. 2016, 13:23 (CEST)Odpovědět
Ano, to se mi zdá rozumné a v souladu s Wikipedie:Významnost (lidé): „Sportovci, kteří hrají v plně profesionální lize nebo se účastní závodů srovnatelné úrovně v neligových sportech“. Jistě budou dál vznikat i články typu FK Novosedlice, ale v těchto případech bych se přiklonil k mazání, nebudou-li doloženy zdroje.--Hnetubud (diskuse) 15. 7. 2016, 14:19 (CEST)Odpovědět
U těchto českých klubů, v současnosti hrající okresní soutěže, bude v budoucnu problém. V některých případech bude náročné najít a prokázat jejich účast alespoň v I. A třídě. Pokud by zmíněný celek nikdy takové úrovně nedosáhl, tak by podle mě neměl mít ani vlastní článek na wiki (mít zde pralesní kluby není zrovna ideál). Zrovna Novosedlice tento případ jsou, na oficiálních stránkách dokonce nemají ani vlastní historii. Docela se divím, že tady tenhle článek stále přežívá :-)--Dominus Moravian (diskuse) 15. 7. 2016, 14:34 (CEST)Odpovědět

English Football System[editovat zdroj]

Hi, Dominius! Have you great project! We make the English Leagues, paralel and that is very interest :)! Good Luck My colleague! :) --Thomas74 (diskuse) 10. 7. 2016, 18:32 (CEST)Odpovědět

Thanks! :-) I am working on this project for a long time (three/four years). Therefore, I hope that this year I could have done it :-) In that your parallel project, I wish you good luck.--Dominus Moravian (diskuse) 10. 7. 2016, 20:17 (CEST)Odpovědět

Hierranský vlčák[editovat zdroj]

Dobrý den! Já s tím nemám moc zkušenosti s těmi úpravami tak vás chci jenom požádat o pomoc. Předem děkuji! 12. 7. 2016, 21:21 (CEST)

Momentálně na to nemám dostatek času, ale určitě se v budoucnu nějaký kolega najde, co Váš článek upraví do snesitelné podoby. S pozdravem, --Dominus Moravian (diskuse) 12. 7. 2016, 22:11 (CEST)Odpovědět

Další směr[editovat zdroj]

Ahoj, došly ti moje maily ze 14. a 16. července? Měj se, --Jura (diskuse) 23. 7. 2016, 19:43 (CEST)Odpovědět

Ahoj, došly a promiň za zdržení... bohužel mám nepěkný zvyk, si mail kontrolovat jednou za týden, ne-li déle. Věř, že mi to v minulosti způsobilo hodně problémů, ale já jsem neponaučitelnej a dělám to dál :-) Hned si to pročtu. --Dominus Moravian (diskuse) 23. 7. 2016, 21:05 (CEST)Odpovědět

Soupisky pralesnich tymu[editovat zdroj]

Ahoj, bez ohledu na to, jak a kam (nebo vubec) se pohne vyse rozebirane zakladani clanku o nejspodnejsich urovnich anglicke fotbalove pyramidy, ma smysl u tech tymu davat soupisky? Nemyslim to nijak zle, ale sam vidim, v jak zanedbanem stavu jsou clanky nekterych klubu z nejvyssich lig. Takze si rikam, jestli u tohohle zcela objektivne okrajoveho tematu, kteremu se zjevne nevenuje veliky pocet editoru (a pri srovnani s teoretickou nebo potencialni atraktivitou vetsich tymu), vkladat takovy obsah, u ktereho se da ocekavat zaprve caste zastaravani, zadruhe predevsim myslim jeste mensi encyklopedicka vyznamnost, nez maji kluby samotne. A na rovinu, ty ji maji uz tak malinkatou. Jeste kdyz se tam najdou takove usmevne veci jako treba u Enfield 1893 FC anebo z nejakeho duvodu zminovane soupisky z pred deseti let. Navic pri rozklikani par nahodnych tymu koukam, ze ani u anglickych pratel soupisky nemivaji – Halifax_Town_AFC, Hereford United FC, Enfield 1893 FC. --CCCVCCCC (diskuse) 25. 7. 2016, 12:35 (CEST)Odpovědět

Ahoj, přečetl jsem to celé a určitě na tom něco bude. Jen se mi nelíbí označení prales, ty jsou v Anglii tzv. Sunday leagues, které jsou čistě amatérské – ale to je jenom drobnost :-) Snažím se udržovat kluby do osmé polo-profesionální ligy, u nichž je odhadem sponzorů víc jak u našich 3. nejvyšší soutěží (ČFL, MSFL). Soupisky do této údržby podle mého patří, aktualizace všech dosud vytvořených anglických klubů trvá většinou dva týdny. Aktuální pak tyto informace vydrží něco přes rok, tohle prostě stíhat jde :-) Pak tam jsou trochu problematické případy, např.: zmiňovaný Enfield 1893, na ten se budu muset později podívat pozorněji a doplnit tam ty hráče v průběhu sezóny (neaktuální web na téhle úrovni je ostuda... navíc tento klub je historicky a administrativně tak trochu vyčnívající z řady tradičních klubů). Dál tam jsou zaniklé kluby jako např.: Halifax Town nebo Hereford United, u kterých se tyto historické informace ztratily a já je tam pouze doplnil zpátky. Oba kluby hrály před zánikem na profesionální úrovni, tohle je spíše špatně odvedená práce na jejich straně :-) O ostatních ligách vím, některé články jsou v doopravdy bídném stavu... ale já se to snažím dělat postupně, tak aby to bylo kompletní pro další sezóny a nemusel jsem se k tomu víckrát vracet (krom ročních aktualizací, to je nutnost)... popřemýšlím o tom, ale podle mého ty soupisky do článků patří. --Dominus Moravian (diskuse) 25. 7. 2016, 14:38 (CEST)Odpovědět
Jasne, jak jsem psal, nemyslim to vubec nijak spatne, jen proste ciste prakticky, tech pralesnich (hehehe) tymu je/bude z logiky veci hodne, tak jestli to stoji za to je az takhle udrzovat – pri pohledu na nutnou praci v pomeru s vyznamnosti pro ctenare (ci zapojeni dalsich editoru). Kazdopadne elan tu zjevne nechybi, to je asi nejdulezitejsi. Nicmene jina zalezitost, u ktere se priznam, ze bych mel mnohem delecionistictejsi choutky, jsou ty zanikle tymy. Respektive ne nutne kluby jako takove, ale napriklad u Herefordu nebo Halifaxu ty soupisky – opravdu je encyklopedicky vyznamna osm let stara sestava tymu, ktery pred stejnou dobou zanikl, ktery (v uvadene podobne) nic nedokazal, neobsahuje nijak vyznamne hrace, ani en: ji neuvadi? Pochopil bych to u neceho, jako by byla nejaka (budouci) slavna generace z en:Senrab F.C., pochopil bych historicky legendarni jedenactku nejakeho top klubu, ale takhle? --CCCVCCCC (diskuse) 25. 7. 2016, 15:04 (CEST)Odpovědět
U těch zaniklých klubů máš nejspíš pravdu. Podívám se na en wiki jestli tam nemají něco jako nejlepší jedenáctku hráčů v historii určitého klubu a pokud tam nebude tak bych to asi nadobro smazal. Ovšem u aktivních klubů na těch soupiskách (alespoň u klubů do osmé úrovně) nadále trvám :-)--Dominus Moravian (diskuse) 25. 7. 2016, 15:11 (CEST)Odpovědět