Wikipedista:OISV/diskuse-archiv1

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Michal Hašek fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. --Mercy 4. 8. 2010, 11:12 (UTC)

Uvítání[editovat | editovat zdroj]

K123456 23. 8. 2010, 09:34 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 23. 8. 2010, 09:34 (UTC)

Místní akční skupina[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Místní akční skupina. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 7. 12. 2011, 17:56 (UTC)

Krajská hygienická stanice[editovat | editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Krajská hygienická stanice, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jvs 22. 12. 2011, 12:18 (UTC)

Typografie[editovat | editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou (i v datu!!!), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Naopak před tečkou, čárkou a dvojtečkou se mezera nedělá. ˝˝˝˝

Atlet[editovat | editovat zdroj]

Na doplnění je 14 dní - pokud nebude článek do té doby aspoň trošku rozšířen, bude smazán.

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku František Bartoš (atlet). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Křžut 2. 1. 2012, 00:57 (UTC)

Jihomoravští politici[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, možná byste do Vašich článků mohl rovnou dávat i odkazy na vysoké školy, které dotyční politici studovali nebo na podniky, kde pracovali (například Vít Blaha Zbrojovka Brno) + je možné přidat i kategorie, například Absolventi Masarykovy univerzity apod. A taky by článkům prospělo, kdybyste tam přidával i odkazy na jednotlivé krajské volby (například Vít Blaha Po krajských volbách v roce 2004 se stal členem Zastupitelstva JM kraje. Mandát obhájil v krajských volbách v roce 2008... atd.). --Davcza 12. 1. 2012, 13:50 (UTC)

Orel[editovat | editovat zdroj]

Ve snaze o doplnění hesla jste špatným použitím šablony zrušil třetinu textu. Proto jsem vaši editaci revertoval.--Zákupák 23. 1. 2012, 08:18 (UTC)

Jiří Janda[editovat | editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jiří Janda (politik), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Krochoman 25. 1. 2012, 23:58 (UTC)

Jsem autorem textu, mail do OTRS jsem odeslal. OISV 26. 1. 2012, 07:23 (UTC)

Děkuji, pak bude vše v nejlepším pořádku. Zdraví --Krochoman 26. 1. 2012, 08:05 (UTC)
Dobrý den, a kdy jste e-mail posílal? Nemůžu jej v systému najít. --Podzemnik 5. 2. 2012, 06:13 (UTC)

Encyklopedie dějin města Brna[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, na to tu máme od Gumrucha poměrně sofistikovanou šablonku: Šablona:EDMB! --Gampe 27. 2. 2012, 18:21 (UTC)

Článek měsíce[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, já si myslím, že nápad, aby se článek postní almužna stal článkem měsíce na portálu Křesťanství, není špatný. Ale někomu by mohlo vadit, že obrázek nemá uvedeny příslušné údaje (zdroj a autor). To je však věc, která je řešitelná (samozřejmě za předpokladu, že jsou v pořádku autorská práva atp.). Myslíte, že byste to mohl ještě doladit? Zdraví Fagnes 28. 2. 2012, 16:08 (UTC)

Díky za spolupráci. Jak jste již jistě postřehl, článek jsem počátkem března zařadil na portál jako článek měsíce. Zdraví Fagnes (diskuse) 21. 3. 2012, 11:10 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše nové články, z nichž některé jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství, o němž ovšem již víte. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 21. 3. 2012, 11:10 (UTC)

Jana Robbová[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, díky za přidání referencí k článku Jana Robbová. Šablonu jsem alespoň neurgentně vrátil zpátky, neb mi při olepování článku šlo zejména o ten následující odstavec (osobní problémy, anorexie, smrt v naprostém zapomnění,...), který je očividně čerpán z Blesku a chybí k tomu něco věrohodného (což předpokládám, že se bude hledat dost těžko). Pokud to tam takhle bude dejme tomu týden, tak ten odstavec vyhodím, zbytek článku je (i díky Vám) v pořádku. Ještě drobnost - zadupal jsem Vám tam ty rozkvetlé konvalinky, neboť je to pochybná stránka plná porušování autorských práv. Odkaz na ni jsem ve své předchozí editaci vyhodil a hned tam rozkvetly zase :) Myslím ale, že je ani není třeba ničím nahrazovat. Přeji dobrou noc. --Michal Bělka (diskuse) 9. 4. 2012, 21:58 (UTC)

Ladislav Suchomel[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Ladislav Suchomel. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 18. 4. 2012, 15:53 (UTC)

Břetislav Maria Klika[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Břetislav Maria Klika. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Silesianus (diskuse) 16. 6. 2012, 12:49 (UTC)

Terezie Masaryková[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, díky za pozornost s rokem 1844. Ve zdrojové knize daná informace skutečně je, jedná se tedy o překlep z 1834. V článku to ponecháme takto. Zdraví.--Kacir 23. 6. 2012, 14:17 (UTC)

Interwiki[editovat | editovat zdroj]

Prosím přidávejte do Vámi založených článků interwiki odkazy na existující cizojazyčné verze článků. Ušetříte tím práci jiným wikipedistům. Děkuji. --Saltzmann (diskuse) 10. 7. 2012, 17:10 (UTC)


Emanuel Barša[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, do článku o E. Baršovi jste přidal informaci, že jeho synem je Pavel Barša. V encyklopedii Brna ale tento údaj není. Odkud to máte a jde o Pavla Baršu, o které je článek na wikipedii (nar. 1960 - brněnský odborník na mezinárodní vztahy)? --Davcza (diskuse) 21. 7. 2012, 23:00 (UTC)

Římskokatolická farnost Mikulčice[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. K vaší malé editaci, myslím si, že není nutné v tak malém článku mít třikrát stejný wikiodkaz na jednu věc. Když se podíváte na velké články, nachází se tam wikiodkazy odkazující na jednu věc jednou maximálně dvakrát. Zdraví a pěkný den přeje (stanator (diskuse) 24. 7. 2012, 07:26 (UTC)).

Audrys Juozas Bačkis[editovat | editovat zdroj]

Moc děkuji za hezký článek Audrys Juozas Bačkis. Více na mé diskusi. A za článek zasloužíte wikikytičku:

Za práci na článku o Litevském duchovním udělil kusurija

Jiří Němec (politik)[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Jiří Němec (politik). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Harold (diskuse) 5. 9. 2012, 19:56 (UTC)

Královská svatyně Cristo de La Laguna[editovat | editovat zdroj]

Královská svatyně Cristo de La Laguna: It is not exactly basilica. The Pope Pius X gave him the title of "Pontifical" his brotherhood. As you type "Pontifical" in Czech?. Furthermore, this temple has the indulgences of the Basilica of St. John Lateran, the cathedral of Rome. As it is written in Czech?--88.24.7.92 30. 9. 2012, 09:29 (UTC)

Čtrnáct pražských mučedníků[editovat | editovat zdroj]

Díky za aktualizaci článku, nicméně prosím, zda byste v budoucnu mohl vzít v úvahu, pokud je nějaký článek označen šablonou „pracuje se“. Díky Šárka Praha (diskuse) 13. 10. 2012, 20:07 (UTC)

Oldřich Med[editovat | editovat zdroj]

Zdravím kolego. Článek jsem zhruba dokončil, nyní ho editovat nebudu a nechávám tedy volnou ruku k dokončení článku a sejmutí šablony Pracuje se na Vás, když jste o něj projevil zájem. --Rosičák (diskuse) 18. 10. 2012, 16:36 (UTC)

Interwiki u kategorií[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. --Marek Koudelka (diskuse) 24. 10. 2012, 10:17 (UTC)

Návrh[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vámi vytvořený seznam kardinálů jmenovaných Benediktem XVI., něco podobného mají i další jazykové verze Wikipedie, takže jsme se tím posunuli zase dopředu... V této souvislosti bych měl několik návrhů týkající se uvedeného článku, resp. článků obsahujících seznam kardinálů jmenovaných určitým papežem:

  • U jednotlivých osob neuvádět údaje v závorce (tj. kardinál biskup/kněz/jáhen a zastávaný úřad). Tyto údaje, nejsou-li uvedeny v článku o příslušné osobě, jsou u žijících uvedeny v seznamu žijících kardinálů, kde je uveden aktuální stav (např. kardinál-jáhen je občas povýšen na kardinála-kněze apod., nějaký biskup je jmenován kardinálem, později přeložen a nakonec emeritován apod.). Uvedený postup by umožňoval mít tyto články jako statické, tj. tyto údaje aktualizovat jen v seznamu žijících kardinálů, s platností od jmenování dotyčného kardinála navždy (resp. do konce světa či zrušení Wikipedie). V případě úmrtí by se údaj neměnil.
  • Neporozuměl jsem systému řazení osob v jednotlivých částech (možná jsem v tom jen systém neobjevil), navrhuji abecední řazení.
  • Rozlišení na kardinály starší/mladší 80 let navrhuji uvádět podle stavu v době jmenování. U žijících kardinálů lze najít aktuální stav v seznamu žijících kardinálů, který je v tomto ohledu aktualizován. Navíc by tu byla nová informační hodnota spočívající v tom, že by bylo zřejmé, kdo byl jmenován před dosažením věku 80 let (tj. jako volitel) a kdo po jeho dosažení (tj. „za zásluhy“). Navíc by se seznam nemusel v tomto ohledu aktualizovat.
  • Nadpis Konzistoře navrhuji zrušit a u podsekcí v této části navrhuji zvýšit úroveň nadpisů o jednu a název změnit na Konzistoř 24. března 2006 apod.
  • Také jsem uvažoval o nahrazení číslovaného seznamu nečíslovaným (čtvereček místo pořadového čísla), ale asi by byl lepší současný stav, protože by hned na první pohled bylo jasné, kolik jich bylo (kdo by to chtěl vědět, nemusel by počítat čtverečky).

Prosím, zda byste se k mému návrhu mohl vyjádřit. Děkuji za spolupráci i za Vámi vykonanou práci při editaci Wikipedie. Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 30. 11. 2012, 05:53 (UTC)

Církevní restituce v České republice[editovat | editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Církevní restituce v Česku, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Juandev (diskuse) 2. 12. 2012, 09:41 (UTC)

Interwiki v kategoriích[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, nezapomínejte prosím přidávat mezijazykové odkazy i do kategorií. --Marek Koudelka (diskuse) 13. 12. 2012, 09:41 (UTC)

Kdy padne 250 000. článek[editovat | editovat zdroj]

Vážený kolego, před malou chvílí jste se stal vítězem 3. kategorie v soutěži Kdy padne 250 000. článek. Srdečně Vám tímto gratuluji. Užijte si pocit vítězství, v blízké době se ještě ozvu. --Marek Genius (diskuse) 14. 12. 2012, 00:12 (UTC)

Kostel Sv. Rodiny[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, jen bych upozornil, že pravopisně správně je v tomto článku psát Rodinu s velkým R (existuje k tomu tato literatura: Jak zacházet s náboženskými výrazy, vyšlo v Academii v Praze v r. 2004) Zdravím, Vianney

OK, beru na vědomí, článek byl založen už dříve - má jít tedy o přesměrování na název s velkým R? Co se týká názvu duchovní správy, vycházím z katalogu i webu biskupství. Zdravím --OISV (diskuse) 9. 1. 2013, 13:29 (UTC)

Ahoj mám připomínku Soubor:Grohovabrno.jpg, předpokládám, že nejsi autorem té fotky. Je tam tedy potřeba uvést, odkud ten snímek pochází (odkud byl naskenován nebo stáhnut apod.), kdy byl pořízen a pokud je znám autor, tak uvést autora té fotky. No a tím se dostávám k otázce autorských práv - pokud je znám autor, je možné sem nahrávat fotky pouze pokud zemřel v roce 1942 a dřív. Pokud není znám, tak bych sem určitě nenahrával fotky mladší 100 let. --Harold (diskuse) 21. 1. 2013, 09:56 (UTC)

Ochoz u Brna[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, díky za upřesnění. Z obecného hlediska se teď věnuju okresu Brno-venkov, kategorizuji a zakládám tam chybějící články a asi bych byl radši, kdyby články o farnostech psal psal někdo, kdo do toho vidí víc. Přiznám se, že nevím přesně, jestli existuje nějaký vzor pro zakládání článků o farnostech, vzal jsem to z některých již existujících článků. Nicméně osobně si myslím, že do článku o farnosti psát historii kostela není moc vhodné, od toho tu je vlastní článek o kostele, kam by patřila jeho historie, kunsthistorický popis, atd. V článku o farnosti bych si představoval, kromě jiného, historii farnosti, kdy byla založena, od jaké farnosti se odtrhla, kdo všechno tam byl farářem, jaké jsou a byly činnosti farnosti, apod., tedy něco jako kapitoly 3 a 4 v této bakalářce. --Harold (diskuse) 3. 2. 2013, 13:39 (UTC)

A ještě jsem zapomněl. V článku je uvedeno: Do konce srpna 1992 to byl P. Mgr. Pavel Šimůnek..., přičemž nemělo by tam být 2012 podle odkazovaného pdfka? --Harold (diskuse) 3. 2. 2013, 13:43 (UTC)

Výzvu přijímám :), v článcích o farnostech na Brněnsku budu pokračovat. Co se týká jejich struktury, inspirován jinými jsem začal vytvářet farnosti děkanátu Brno (viz ty zamodřené). V části Historie farnosti se snažím nechat jen ty základní informace o kostele plus doplnit, kdy došlo k nějakým výraznějším stavebním pracem - to taky vypovídá o aktivitě farnosti. Další kapitoly - duchovní správci, bohoslužby, aktivity ve farnosti. Samozřejmě když jsou zdroje, tak je to jednodušší (např. Brno-Židenice. V případě Ochozi u Brna zkusím ještě pohledat písemné prameny (překlep jsem opravil). Ještě drobnost - na MK ČR zřejmě k jednomu datu zapsali řadu statutárních orgánů farností (faráře či administátory), nejde tedy o změnu k tomuto datu. Budu se snažit aktualizovat přehled duchovních správců v jednotlivých farnostech dle katalogu brněnské diecéze - začnu s děkanáty a pak půjdu do jednotlivých farností. Zdravím--OISV (diskuse) 3. 2. 2013, 15:48 (UTC)

Super, díky. Jinak s tou historií asi teda OK, když to budou nějaká základní data. A když už se dělají ty tabulky s kostely a kaplemi ve farnosti, tak bych se přimlouval za to, aby především tam byly odkazy na jednotlivé kostely/kaple. Třeba když se dívám na Římskokatolická farnost u kostela sv. Jakuba, Brno, tak jediný odkaz na Jakuba je schován pod souslovím "farní kostel" na začátku kapitoly o historii, což se mi nezdá moc zřetelné. Hlavně v té tabulce by ty odkazy byly nejlepší a nejpřehlednjší (viz Římskokatolická farnost Pozořice), pak někde jinde v textu můžou být jako vhodný doplněk samozřejmě taky. --Harold (diskuse) 3. 2. 2013, 16:27 (UTC)

Vyznamenání[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego, dovoluji si Vám připnout „Řád kříže a ryby“ za zamodření seznamu žijících kardinálů smysluplnými články. --Jklamo (diskuse) 12. 2. 2013, 02:40 (UTC)

Římskokatolická farnost Horní Dubňany[editovat | editovat zdroj]

Promiňte, přes varování jsem provedl změnu, omlouvám se za nepozornost, doufám, že jsem nezpůsobil potíže.--RPekař (diskuse) 3. 7. 2013, 14:16 (UTC)

Nic se nestalo, sám jsem si překlepu nevšiml. Zároveń chci ocenit rozsáhlost hesel o farnostech v ostravsko-opavské diecézi (např. Římskokatolická farnost Kujavy - není tam omylem u seznamu farářů Pustějov?), zejména o jejich historii. K tomu jsem se zatím nedopracoval. Nechcete přidávat i základní informace ze současnosti (bohoslužby, aktivity farníků? Zdraví --OISV (diskuse) 3. 7. 2013, 17:59 (UTC)
Děkuji. Trochu se při své především historické perspektivě bojím přidávat „efemérní“ informace, a navíc podstata některých aktivit farností mi uníká, takže se přirozeně obávám psát o něčem, čemu nerozumím. Ale třeba ty bohoslužby bych přidat mohl – s dovolením bych třeba využil vaši tabulku. – Ostatně bych se rád zeptal, jestli jse se na nějakých zásadních strukturálních věcech k článkům o farnostech nějak nedohadovali, např. v rámci projektu Křesťanství), rád se nějakému logickému systému přizpůsobím.--RPekař (diskuse) 3. 7. 2013, 19:52 (UTC)
Doporučuji projít Diskuse k portálu:Křesťanství a Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Křesťanství, zejména pasáže o tvorbě hesel farností. Pro porovnání uvádím odkaz na jedno z nových hesel od kolegy Martina Davídka: Římskokatolická farnost Janov nad Nisou, v případě pohraniční farnosti v Sudetech má ovšem trochu jinou strukturu než "tradiční" farnost např. na Moravě. Dříve vytvořené články se snažím rozšířit - např. Římskokatolická farnost Velké Bílovice--OISV (diskuse) 3. 7. 2013, 20:37 (UTC)
Dobrý den, pozměnil jste úvodní formulaci v římskokatolická farnost Strahovice, proto bych rád zopakoval otázku, zda máme někde tu standardizovanou strukturu článků - tohle jsem třeba v odkazovaných diskusích nenašel. Je mi to celkem jedno, považuji jen trochu za nešťastné, že v článku o konkrétní farnosti pak není žádný prolink na pojem farnost, což bych považoval za užitečné pro laického čtenáře, kterému třeba přijde "územní společenství římských katolíků" neprůhledné. Ale díval jsem se na několik článků od Vás a kolegy Martina Davídka a kolegy Saltzmanna a vypadá to, že více méně zásadně z článků o farnostech na článek farnost nijak neodkazujete, takže jestli je taková zvyklost, budu se jí řídit.--RPekař (diskuse) 25. 7. 2013, 22:18 (UTC)
Zdravím, úvod jsem upravil kvůli formulaci Farnost Strahovice je farnost..., což mi připadlo ne úplně vhodné. Co se týká formulace Farnost je územní společenství katolíků - tak ta je uvedena v heslech farností, které zde vznikaly v letech 2006 a 2007, odkud jsem ji převzal. Jde o zhutnění formulace uvedené v hesle farnost. Děkuji za připomínku k tomuto prolinku a budu se snažit v každém konkrétním hesle farnosti jej aspoň jednou použít. Pěkný den --OISV (diskuse) 26. 7. 2013, 05:55 (UTC)
Dobře, děkuji, pokusím se tu úvodní formulaci takto používat – i když trochu se skřípěním zubů, ale jednotnost je určitě dobrá vec. Ty prolinky udělám na nějakém příštím slově. Škoda, že se to slovo nevyskytuje v infoboxu, kde máme ex officio prolinky na "děkanát", "diecézi", církevní provincii"... Jinak děkuji za sledování a opravy mých nových článků, neváhejte mi sdělovat připomínky.--RPekař (diskuse) 26. 7. 2013, 13:34 (UTC)
A co to třeba to dělat takhle? Obdobně postupuji při zakládání hesel kardinálů, viz například James Aloysius Hickey, tedy prolink hned na začátku hesla. Bylo by to řešení?--OISV (diskuse) 26. 7. 2013, 21:06 (UTC)
Mně by se to líbilo. Matně si pamatuji, že se proti tomu někdo v diskuzích ohražoval, ale v žádném doporučení se to nezakazuje.––RPekař (diskuse) 29. 7. 2013, 15:18 (UTC)

Prázdné řády[editovat | editovat zdroj]

Prosím o pozornost v případě prázdných řádků. Nepřidávej mezi kapitoly (za text a před nadpis) další prázdné řádky, pak to vytváří velké mezery, které nejsou žádoucí. Díky. --Harold (diskuse) 3. 8. 2013, 20:42 (UTC)

Římskokatolické farnosti[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, proč přidáváte do těchto článků časy bohoslužeb (pokud vím, otevírací časy čehokoliv se do článků neuvádějí)?--Zdenekk2 (diskuse) 25. 8. 2013, 20:39 (UTC)

Zdravím, jde o běžně uváděné údaje, které vypovídají o životě a dění v dané farnosti - viz například zde, nebo zde či tady. Tyto údaje už byly uváděny dříve - například zde. Pěkný den OISV (diskuse) 26. 8. 2013, 14:57 (UTC)

Farnost Kurdějov[editovat | editovat zdroj]

Nevím, jak se mi to mohlo stát /poprvé/ ale nevšiml jsem si té šablony "Pracuje se". Tož se omlouvám, že jsem Vám do toho vlítl. --Vianney (diskuse) 17. 9. 2013, 07:30 (UTC)

Nic se neděje, aspoň jsem měl usnadněnou práci :), šablonu jsem už odstranil.OISV (diskuse) 17. 9. 2013, 09:49 (UTC)

Vykrádání církevních objektů v Česku[editovat | editovat zdroj]

  • Hm, vy jste sice provedl přesuny, přesměrování jste ale zafixoval jen částečně. Musel jsem to po vás dodělat a příslušné relikty navrhnout na rychlosmaz. Teď by to mělo být OK.
  • K článku. Název nyní OK, ale je potřeba něco udělat s úvodem. Současný úvodní odstavec se do článku moc nehodí. Přesunout, například do článku Svatokrádež? Jako solidní úvod by mohl posloužit odstavec druhý. --Vachovec1 (diskuse) 30. 9. 2013, 17:47 (UTC)