Wikipedie:Bot/Žádosti o provedení práce/archiv-11

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Oprava odkazů na přesměrování

Prosím o opravu odkazů na přesm.:

@BobM: Ruda VyřešenoVyřešeno. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 21. 12. 2013, 19:36 (UTC)

Oprava odkazů na přesm. vzhledem k NOZ

Další (vzhledem k účinnosti nového občanského zákoníka prosím o opravu přesm.

doplním právní úkon na právní jednání --Wikipedista:BobM d|p 2. 1. 2014, 07:45 (UTC)

Také prosím o opravy přesměrování Škoda (právo) na Újma. Díky. --Valdemar (diskuse) 9. 1. 2014, 09:11 (UTC)

A ještě o opravy NemovitostNemovitá věc a MovitostMovitá věc. Vřelé díky. --Valdemar (diskuse) 17. 1. 2014, 13:25 (UTC)

No a ještě Občanské sdružení na Spolek. To snad bude vše. Díky. --Valdemar (diskuse) 23. 1. 2014, 18:16 (UTC)

Jsem proti takové „opravě“. Pokud něco jednou bylo občanské sdružení, pak má být odkaz občanské sdružení. Klidně může časem vzniknout samostatný článek o problematice občanských sdružení, nebo časem může být článek spolek natolik globalizován, že podrobnější informace o občanském sdružení budou jen v nějakém článku typu právní formy spolků v České republice. Tedy vidím, proč je užitečné nechat tam přesměrování, naopak pochybuji, že je užitečné nahrazování odkazů.--Tchoř (diskuse) 23. 1. 2014, 19:45 (UTC)
Vy myslíte, že se české spolky ještě někdy vrátí k označení „občanské sdružení“? K tomu bych byl značně skeptický. Nejde totiž o to, že původní článek téměř celou svou dobu existoval ve formě jen několika málo vět (a to byl ještě vcelku logicky původně založen V. Z. jako přesměrování na Spolek), jako spíše o to, že historie českých spolků je dlouhá a bohatá a jejich existence pod názvem občanská sdružení je jen malou epizodou. Ostatně i v té době jejich označování jako spolků přežilo, a to i v odborné literatuře (srov. např. monografii prof. Telce Spolkové právo z roku 1998 nebo učebnici doc. Ronovské Spolkové a nadační právo z roku 2008). --Valdemar (diskuse) 24. 1. 2014, 08:30 (UTC)
Já naopak předpokládám, že se k označení „občanské sdružení“ už nikdy nevrátí, dokonce předpokládám, že epizoda s občanskými sdruženími bude časem shledána natolik nevýznamnou, že jí v článku spolek nebude věnována víc než jedna věta a tedy kdo se bude chtít dovědět něco o občanských sdruženích, měl by být odkázán jinam (možná jednou i samostatný článek občanské sdružení, pravděpodobněji podkapitola v nějakém článku zmiňovaného typu „spolkové právo v České republice“). Pokud necháme odkazy, pak odkázat jinam bude představovat jedinou editaci, totiž opravu přesměrování jinam. Pokud to všude nahradíme, pak opravování bude podstatně pracnější. Naopak nevidím, k čemu by to napřímení přesměrování mělo být užitečné (mimochodem, anglická Wikipedie tuhle problematiku docela obšírně popisuje na en:WP:NOTBROKEN). K čemu je podle Vás to nahrazení přesměrování užitečné? --Tchoř (diskuse) 24. 1. 2014, 14:34 (UTC)
Ach tak, teď už Vás chápu víc. Jistě, je možné teoreticky předpokládat, že časem bude článek Spolek hodně obecný a bude na místě vytvořit např. Spolky v Česku. Otázka samozřejmě je, jestli k tomu reálně někdy dojde, tady bych byl skeptický, vzhledem k tomu, v jakém stavu byl celé ty roky článek Občanské sdružení. I přesto ovšem by teoreticky nebylo špatné přesměrování ponechat.
Nicméně z jiného úhlu pohledu: musím Vás odkázat na § 3045 OZ. Jestli nějaké občanské sdružení nepřežilo rok 2014, tak se ho to samozřejmě netýká, ale všechny dnes existující jsou už spolky. Došlo k tomu ze zákona k 1. lednu, jestliže jsou v článcích stále uvedena jako občanská sdružení, jde o zastaralou informaci (nikoli na právní formu, ale jen na názvy je podle § 3042 OZ přechodné období 2 roky). A to je obecný problém, k 1. lednu tady na wikipedii zastaralo hodně článků, což jistě nemusí být na první pohled úplně zřejmé. Snažil jsem se sice alespoň k těm obecným najít podporu v rámci projektu Studenti píší wikipedii, ale bez úspěchu. --Valdemar (diskuse) 24. 1. 2014, 14:53 (UTC)
Proti aktualizaci článků o současných spolcích samozřejmě nic nenamítám, ale tam by to chtělo opravit včetně textu, tedy nikoliv … je [[občanské sdružení]] → … je [[spolek|občanské sdružení]], ale spíš … je [[občanské sdružení]] → … je [[spolek]]. Což už není pouhá změna přesměrování, ale musí se řešit různé pády, brát v úvahu, že u těch, které zanikly, by bylo lepší ponechat „občanské sdružení“, zkrátka to si nejsem jist, zda je práce pro robota. Mimochodem, pokud přesměrování roboticky nahradíme, přijdeme tím zároveň o ten seznam článků podezřelých ze zastaralosti.--Tchoř (diskuse) 24. 1. 2014, 15:26 (UTC)
Ideální by tedy bylo, kdyby to někdo prošel a zaktualizoval. Tímto povzdechnutím bych to tudíž asi uzavřel. --Valdemar (diskuse) 24. 1. 2014, 15:52 (UTC)
Pokud vím, tak nový občanský zákoník nemá zpětnou účinnost, tj. pokud něco bylo založeno jako občanské sdružení, tak tuto informaci bychom rozhodně neměli ze žádného článku odstraňovat - pouze by měla přibýt informace, zda ono občanské sdružení se podrobilo "defaultní" transformaci na spolek (k čemuž ostatně musí provést i nějaké aktivní kroky, takže jde o skutečnou změnu, nikoliv jen přejmenování právní formy), anebo zda zvolilo jinou možnost transformace či zánik. Totéž platí o ostatních článcích. Wikipedie je encyklopedie, dřívější právní terminologie a úpravy jsou pro ni stejně relevantní jako ty aktuální. --ŠJů (diskuse) 6. 3. 2014, 19:12 (UTC)

Články Movitost, Způsobilost k právním úkonům a Způsobilost k právům a povinnostem jsou vyřešeny. Občanské sdružení pro spornost ponechávám stranou. Pro zbývající jsem si dovolil udělat přehlednou tabulku. --Valdemar (diskuse) 27. 1. 2014, 15:02 (UTC)

Přesměrování Opravit na Vyřešeno
Nemovitost Nemovitá věc VyřešenoVyřešeno
Právní subjektivita Právní osobnost VyřešenoVyřešeno
Právní úkon Právní jednání VyřešenoVyřešeno
Škoda (právo) Újma VyřešenoVyřešeno

Trochu mám obavu, aby zdejší "aktualizace" nedošla do takových extrémů, že budeme heslo "národní podnik" přesměrovávat na heslo "akciová společnost" jenom proto, že většina národních podniků byla transformována na akciové společnosti. I pokud nějaký nový termín zdánlivě odpovídá staršímu termínu a starší termín ještě staršímu, takže se pro nynějšek rozhodneme mít o všech třech termínech společný článek, by odkazy na jednotlivé termíny měly zůstat zachovány, tj. a odkazy na články přes tyto termíny by neměly být "napřimovány". --ŠJů (diskuse) 6. 3. 2014, 19:05 (UTC)

Domnívám se, že nejste úplně přesný. I když bude většina národních podniků transformována na akciové společnosti, tak stále bude tato právní forma existovat. To ovšem u shora uvedených přesměrování neplatí (všimněte si prosím, že obecně prospěšná společnost zůstala zachována, neboť nebyla zrušena). Kromě toho - který nový právní institut podle Vás „zdánlivě“ odpovídá staršímu? --Valdemar (diskuse) 7. 3. 2014, 10:01 (UTC)

Oprava odkazů na tenisová přesměrování

Ahoj, zvládl by bot napřímit poměrně obsáhlou skupinu přesměrování po fixech článků grandslamových turnajů ze spojovníku na pomlčku?
Nevím, jestli bot pozná spojení „grandslam + spojovník“ (např. Australian Open 2010 - mužská dvouhra), což by byl nejjednodušší způsob fixace v článku na Australian Open 2010 – mužská dvouhra. Pokud by bylo nutné naprogramovat bota se všemi možnými spojeními (grandslam + rok + soutěž), vytvořil bych celý výčet.--Kacir 24. 1. 2014, 13:44 (UTC)

Všechny požadované kombinace lze vložit do PastoriBot/narovnaná přesměrování. PastoriBot to pak upraví. --Pastorius (diskuse) 16. 2. 2014, 18:22 (UTC)

Díky, vidím, že už se něco děje [1], bude to poměrně mnoho kombinací, přesunuty byly nakonec všechny turnaje ATP a WTA.--Kacir 17. 2. 2014, 22:28 (UTC)

Oprava odkazů po přesunu odkazovaných stránek

Jelikož došlo přesunu některých stránek na jiné adresy, šlo by toto roboticky opravit?

  • V prvním případě se by šlo o náhradu http://www.zx-spectrum.wz.cz/ a http://zx-spectrum.wz.cz/ adresou http://www.zx-spectrum.cz/.
  • V druhém případě by šlo o náhradu http://www.nvg.ntnu.no/ adresou http://oldwww.nvg.ntnu.no/ a navíc o převod případně se objeviviších velkých písmen v adrese na malá písmena, tedy např. http://www.nvg.ntnu.no/Sinclair/ na http://oldwww.nvg.ntnu.no/sinclair/.

Předem dík Standazx (diskuse) 25. 1. 2014, 06:58 (UTC)

@Standazx: Tu druhou část jsem sice dost slušně podělal, ale je to hotovo. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 15. 2. 2014, 18:06 (UTC)

Kategorie spojené s Orléans

Prosím o přejmenování kategorií (podle jazykové příručky):

Děkuji. --Jvs 17. 2. 2014, 14:26 (UTC)

@Jvs: Jdem na to. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 17. 2. 2014, 14:46 (UTC)
@Jvs: Hotovo. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 17. 2. 2014, 14:58 (UTC){

Taxobox pro viry

Potřeboval bych, aby nějaký botovodič prošel kategorii Viry a všechny vnořené podkategorie a v článcích s taxoboxy změnil název parametru:
baltimorská klasifikace virůBaltimorova klasifikace virů
Původní transkripce byla chybná, jde o jméno osoby, nikoli města - proto i velké písmeno na začátku. Hodnota parametru zůstává beze změny. Viz Diskuse k šabloně:Taxobox#Žádost o úpravu šablony. Šablona nyní akceptuje oba názvy, po přejmenování v článcích by se zastaralý parametr ze šablony odstranil. Děkuji --Vachovec1 (diskuse) 26. 2. 2014, 15:23 (UTC)

VyřešenoVyřešeno JAn (diskuse) 26. 2. 2014, 19:38 (UTC)

Šablona:Infobox - fotbalista

Prosím botovodiče, aby prověřili články se zmíněnou šablonou a zařídili přejmenování parametru:
trenér klubytrénované kluby
Viz Diskuse k šabloně:Infobox - fotbalista#Trenérské roky/kluby - problém. Děkuji --Vachovec1 (diskuse) 2. 3. 2014, 14:22 (UTC)

Projel jsem všechny stránky využívající infobox fotbalista a ani na jedné se nevyskytoval trenér kluby - už tuto změnu někdo asi provedl.---- Hypothalamus d|p 13. 6. 2014, 11:57 (UTC)
VyřešenoVyřešeno Nezávisle na této žádosti jsem asi před měsícem provedl. JAn (diskuse) 13. 6. 2014, 12:10 (UTC)
Díky, ze šablony jsem tedy odstranil duplicitní parametr. --Vachovec1 (diskuse) 13. 6. 2014, 14:00 (UTC)

Vesnice okresu...

V kategorii Kategorie:Vesnice v Česku podle okresu nám jako relikt zůstalo 75 podkategorií s názvem ve formátu Kategorie:Vesnice okresu Kroměříž‎. Většina analogických kategorií už přešla nebo byla rovnou vytvořena ve formátu, který místní příslušnost vyjadřuje standardně předložkovou vazbou (Obce v okrese, Sídla v okrese, Osady v okrese, Města v okrese, Části obcí v okrese, Vesnice v ... kraji, Části obcí v ... kraji, teď už máme i Kraje v Česku a ne České kraje.) Myslím, že není věcný důvod, proč bychom zrovna na té jediné úrovni měli zachovávat odlišnou vazbu, vztah mezi okresy a vesnicemi není od těch ostatních zmíněných vztahů nijak specificky odlišný v tom smyslu, že by vesnice okresům nějak nadstandardně "patřily" víc než cokoliv jiného, co se na území okresů nachází. --ŠJů (diskuse) 6. 3. 2014, 18:53 (UTC)

Fix: Krymská krize (2014)

Prosím o zafixování výskytů Krymská krize (2014) --> Krymská krize a následné smazání přesměrování s rozlišovačem.--Kacir 8. 3. 2014, 16:01 (UTC)

Neexistující kotvy

Právě jsem narazil na tohle a napadlo mě: nešlo by, aby bot prošel wikilinky s kotvama a vyjel seznam článků, které odkazují na neexistující kotvy?--Ben Skála (diskuse) 14. 3. 2014, 23:16 (UTC)

To jsou odkazy na sekce, {{kotva}} je něco jiného. --Vachovec1 (diskuse) 14. 3. 2014, 23:34 (UTC)
Nevím, co je kotva na Wikipedii, ale na klasickém webu (HTML) se tomuhle říká takhle [2].--Ben Skála (diskuse) 15. 3. 2014, 08:23 (UTC)

Sloučení opakovaných referencí

Prosím o sloučení opakovaných referencí v hesle Jan Masaryk. Děkuji --Jvs 31. 3. 2014, 09:49 (UTC)

@Jvs: VyřešenoVyřešeno Provedeno bez pomoci bota, pouze za asistence programu (btw. takových článků bývá víc). Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 31. 3. 2014, 16:40 (UTC)

Navboxy v neodkazovaných článcích

Ahoj, pokud bot dokáže odebrat navboxy z hesel, které nejsou v těchto šablonách odkázány dle Wikipedie:Navigační šablony, pak prosím o akci. Na ruční editace je toho poměrně hodně:

VyřešenoVyřešeno JAn (diskuse) 3. 4. 2014, 20:27 (UTC)
Dík.--Kacir 3. 4. 2014, 21:27 (UTC)

Kontinentální liga ledního hokeje

Prosím o přesun Kategorie:Kontinentální liga ledního hokeje na nový název Kategorie:Kontinentální hokejová liga. Děkuji. --Jvs 14. 4. 2014, 10:53 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 14. 4. 2014, 13:41 (UTC)

Náhrada iboxu

Zdravím, byl by nějaký botovodič schopen a ochoten vypustit robota na výsledek Wp:Diskuse o smazání/Šablona:Infobox - osoba žena? Tedy nahradit šablonu {{Infobox - osoba žena}} šablonou {{Infobox - osoba}}? Je to cca 200 výskytů a v několika článcích je ještě reliktní {{Infobox Osoba žena}}. Děkuji. --Mates (diskuse) 19. 4. 2014, 23:25 (UTC)

VyřešenoVyřešeno JAn (diskuse) 15. 5. 2014, 19:33 (UTC)

Přejmenování kategorie

Zdravím, prosím o přejmenování Kategorie:Nositelé Řádu rudé hvězdy na Kategorie:Nositelé Řádu rudé hvězdy (SSSR), kvůli rozlišení kategorií sovětského a československého řádu. Děkuji, --Jann (diskuse) 2. 5. 2014, 15:35 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Tchoř (diskuse) 2. 5. 2014, 21:33 (UTC)

Vítejte na Wikipedii

Bylo by možné použít bota pro vložení uvítací šablony {{Vítejte}} na diskusní stránku nově založeným uživatelským účtům? Případně šablonu {{Welcome}} těm založeným automaticky (tedy asi globálně z jiné Wiki), jakmile provedou svou první editaci na csWiki? --Bazi (diskuse) 15. 5. 2014, 14:16 (UTC)

Je nutné vítat i vandalské a jednorázové provokační účty?--Zdenekk2 (diskuse) 15. 5. 2014, 17:18 (UTC)
Nutné to jistě není, ale vadilo by to něčemu? Ušetří to dost ruční práce, tím spíš pokud ta práce spočívá i v subjektivním posuzování, kdo si přivítání zaslouží, a kdo ne. A i ti vandalové se třeba můžou nechat hned v počátku poučit. Podle mě je rozhodně dobré hned navázat aspoň takovouto "strojovou" komunikaci. --Bazi (diskuse) 15. 5. 2014, 18:43 (UTC)
Bazi, nešlo by to řešit nějak poloautomaticky? Automatickým seznamem neuvítaných s odkazem Uvítat nebo tak něco. Uvítání má podle mě smysl právě v tom, že si mých počínajících počinů někdo konkrétní všimne, kdo se i pod to uvítání podepíše. Já bych raději zůstal bez uvítání než se nechat vítat automatem. Matěj Orlický (diskuse) 15. 5. 2014, 19:24 (UTC)
Zatím se vždy dospělo k názoru, že je lépe vítat až poté, co provedou nějakou editaci. Pokud chceš zavedený postup změnit, mělo by se o tom diskutovat spíš Pod lípou. JAn (diskuse) 15. 5. 2014, 19:34 (UTC)
Toto nepovažuji za vhodné; šablona se vkládá ručně, aby bylo možné nováčkovi napsat co udělal dobře a co by naopak ještě mohl vylepšit. Strojové vkládání je k ničemu… Pro zájemce o problematiku doporučuji obsáhlý výzkum francouzských kolegů; prezentováno na Wikimánii 2012. — Jagro (diskuse) 15. 5. 2014, 19:59 (UTC)
OK, zeptám se jinak: Kdo z vás to vítání dělá? Kdo píše nováčkovi, co udělal dobře a co by mohl vylepšit? V praxi jsem viděl spíš diskusní stránky uživatelů, kde byly hned od počátku lepeny šablony o encyklopedické významnosti a jiné podobně strojovitě chladné, byť ručně vložené a podepsané příspěvky. Kde je v tom reálně ten žádaný lidský rozměr? Šablona Vítejte přitom obsahuje jen ty nejzákladnější odkazy a rady, které by měl člověk dostat ještě předtím, než začne něco tvořit. Jinak Matěji Orlickému děkuji za konkrétní návrh, taková poloautomatická pomůcka by byla k užitku alespoň tím, že by trochu zjednodušila tu práci. P.S. Dotaz jsem vznesl na základě zkušenosti z ruWiki. --Bazi (diskuse) 15. 5. 2014, 20:20 (UTC)
Nedebatujme tady. Ale pro změnu moje zkušenost - v dobách, kdy jsem provozoval interwiki bota jsem často zavítal na nějakou wikipedii jen kvůli kontrole či opravě nějakého článku (interwiki). A věř mi, že je dost otravné, když hned na druhé kliknutí ti počítač hlásí, že máš nové zprávy - a v lepším případě to bylo v angličtině, v horším v nějakém sanskrtu nebo jiných klikyhácích.
A pokud jsem před tím stačil udělat nějakou editaci, lekl jsem se, zda mi za to někdo nenadává - a on to jen vítací robot.
Robot mi zase při každé editaci takové wiki hlásil, že tam má nepřečtené zprávy, což znamenalo přihlásit se pod jeho účtem a kliknout na to, aby to nadále nehlásil.
Z toho důvodu jsem proti automatickému vítání a už vůbec ne u automaticky vytvořených účtů - takoví už jsou většinou zkušení editoři jinde. JAn (diskuse) 15. 5. 2014, 20:48 (UTC)
P.S: Kdyby to dělala každá wiki automaticky, musel bych odklikat 566 víceméně neužitečných vítání - na tolika projektech mám (automaticky) založený účet. JAn (diskuse) 15. 5. 2014, 20:50 (UTC)
To je dost mimořádná zkušenost, která má daleko do zkušenosti běžných, tím spíš nových uživatelů. Když už má nějaký bot status bota, mělo by být možné mu to vypnout. Automaticky zřizované účty ale taky vůbec nemusí být zkušení uživatelé, můžou to být klidně nováčci, kteří se jen snaží dostat svoje téma, svůj článek nebo třeba svůj obrázek do článků v různých jazykových mutacích. To je jedno. Jistě by se to mělo diskutovat v širším fóru, tady jsem chtěl jen zjistit technické možnosti, což jsem se stejně nedověděl. --Bazi (diskuse) 15. 5. 2014, 21:11 (UTC)

Odstranění symbolů z infoboxu kostel

Na základě shody Tchoře, Harolda a JAna žádám (se slzou v oku) o smazání sybolů z infoboxu kostel. Kód k odstranění:

 [[Soubor:Praha CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Central Bohemian Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:South Bohemian Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Karlovy Vary Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Usti nad Labem Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Liberec Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Hradec Kralove Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Pardubice Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:CZE Kraj Wysoczyzna COA.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:South Moravian Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Olomouc Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Moravian-Silesian Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Zlin Region CoA CZ.svg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Arcidieceze PrahaCoA.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Arcidieceze Olomouc CoA.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Dieceze Plzen CoA.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Dieceze České Budějovice CoA.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Dieceze Litoměřice CoA.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Dieceze Brno CoA.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Dieceze Hradec Králové CoA 2.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 [[Soubor:Dieceze Ostravsko Opavska CoA.jpg|25px|bezrámu|vlevo]] 
 {{flagicon|Česko}} 

Upravoval jsem takto kostely jen v Kategorie:Římskokatolické kostely v Česku. Díky, -- Hypothalamus (diskuse)
vše VyřešenoVyřešeno---- Hypothalamus d|p 13. 6. 2014, 09:05 (UTC)

1. fotbalová liga

Prosím o přejmenování odkazů První fotbalová liga (seznam) a 1. fotbalová liga v článcích (seznam) na 1. česká fotbalová liga, aby se tyto zavádějící přesměrování mohly smazat.--Chalim Kenabru (diskuse) 8. 6. 2014, 12:06 (UTC)
VyřešenoVyřešeno přejmenováno ---- Hypothalamus d|p 14. 6. 2014, 06:31 (UTC)

Číslování referencí

Můžete odstraňovat hvězdičku před <references />? Když tam je * <references />, tak to nečísluje zdroje, což je pěkně nepřehledné. Objeveno a opraveno u Jupiter_(planeta). Jj14 (diskuse) 14. 6. 2014, 14:40 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Většina výskytů byla v článcích o dinosaurech :-) ---- Hypothalamus d|p 15. 6. 2014, 07:18 (UTC)

Města v Dánsku

Prosím o přejmenování kategorií (vynechání slova "regionu")

  • Města v regionu Hovedstaden‎ -> Města v Hovedstadenu
  • Města v regionu Midtjylland‎ -> Města v Midtjylland‎u
  • Města v regionu Nordjylland‎ -> Města v Nordjylland‎u
  • Města v regionu Sjælland‎ -> Města v Sjælland‎u
  • Města v regionu Syddanmark‎ -> Města v Syddanmark‎u Mircea (diskuse) 16. 6. 2014, 13:40 (UTC)

VyřešenoVyřešeno--Hypothalamus d|p 16. 6. 2014, 19:59 (UTC)

díky, ale mám pocit, že tohle přesměrování by tam asi nemělo zůstat: Kategorie:Města v regionu Midtjylland (platí i pro ostatní) Mircea (diskuse) 25. 6. 2014, 12:35 (UTC)
Hypothalamus nemá práva správce, takže staré kategorie smazat nemohl. Nepřesunuté stránky jsem tedy přesunul a kategorie odstranil. --Marek Koudelka (diskuse) 25. 6. 2014, 12:41 (UTC)

Kategorie:Čeští televizní herci

Prosím o přesun článků z Kategorie:Čeští seriáloví herci na Kategorie:Čeští televizní herci. --Marek Koudelka (diskuse) 18. 6. 2014, 14:32 (UTC)

Pracuju na tom. Mohl byste kdyžtak pomoci s tímto? Díky. --Hypothalamus 18. 6. 2014, 14:52 (UTC)
Díky za přesun. --Marek Koudelka (diskuse) 18. 6. 2014, 17:03 (UTC)

A ještě prosím z Kategorie:České seriálové herečky do Kategorie:České televizní herečky. Předem děkuji. --Marek Koudelka (diskuse) 20. 6. 2014, 12:57 (UTC)

@Marek Koudelka:Done --Hypothalamus d|p 20. 6. 2014, 19:40 (UTC)

Vložení šablon do diskusí

Mohl bych poprosit o vložení šablony do diskusí u článků, které se zapojily do projektu Studenti píší Wikipedii? Konkrétně jde o Křesťanství I a Křesťanství II. Pokud možno ty šablony vložit i s parametrem podprojektu (odkaz). Díky. --Dominik Matus  diskusepříspěvky 24. 6. 2014, 09:41 (UTC)

šlo by to udělat? --Dominik Matus  diskusepříspěvky 16. 7. 2014, 11:30 (UTC)

Francouzské regiony

Prosím o přejmenování (resp. přesun článků ze zastaralých) kategorií:

  • Kategorie:Rhône Alpes -> Kategorie:Rhône-Alpes včetně příslušných podkategorií
  • Kategorie:Provence-Alpes-Côte-d-Azur -> Kategorie:Provence-Alpes-Côte d'Azur včetně příslušných podkategorií
  • Kategorie:Dějiny Languedoc-Roussillonu‎ -> Kategorie:Dějiny Languedocu-Roussillonu‎
  • Kategorie:Města v Languedoc-Roussillon -> Kategorie:Města v Languedocu-Roussillonu
  • Kategorie:Obce v regionu Languedoc-Roussillon‎ -> Kategorie:Obce v Languedocu-Roussillon‎u
  • Kategorie:Pohřbení v Languedoc-Roussillonu‎ -> Kategorie:Pohřbení v Languedocu-Roussillonu‎
  • Kategorie:Stavby v Languedoc-Roussillon‎ -> Kategorie:Stavby v Languedocu-Roussillon‎u Mircea (diskuse) 25. 6. 2014, 09:17 (UTC)


provedu do zítřejšího večera --Hypothalamus d|p 25. 6. 2014, 09:33 (UTC)
VyřešenoVyřešeno--Hypothalamus d|p 26. 6. 2014, 07:41 (UTC)

Italské oblasti

Prosím o přejmenování (resp. přesun článků ze zastaralých) kategorií:

  • Kategorie:Provincie v oblasti Emilia-Romagna -> Kategorie:Provincie v Emilii-Romagni
  • Kategorie:Obce v oblasti Valle d'Aosta -> Kategorie:Obce ve Valle d'Aosta Mircea (diskuse) 25. 6. 2014, 09:17 (UTC)
VyřešenoVyřešeno--Hypothalamus d|p 25. 6. 2014, 09:31 (UTC)

Francie podle regionů

  • V kategorii Kategorie:Dějiny Francie podle regionů - prosím opravit všechny podkategorie jež začínají slovem Historie ... na Dějiny ... tato část VyřešenoVyřešeno--Hypothalamus d|p 26. 6. 2014, 21:45 (UTC)
  • V kategorii Kategorie:Obce ve Francii podle regionu - prosím u všech podkategorií vynechat slovo regionu a opravit tvar názvu regionu podle toho jak je nebo není skloňován u ostatních podkategorií v kategorii příslušného regionu. Mircea (diskuse) 25. 6. 2014, 09:17 (UTC)

Olympique Lyonnais

prosím o přejmenování Kategorie:Olympique Lyonnais na Kategorie:Olympique Lyon včetně Zápasy Kategorie:Olympique Lyonnais‎ na Kategorie:Olympique Lyon (aby to odpovídalo hlavnímu článku) Mircea (diskuse) 25. 6. 2014, 11:32 (UTC)

VyřešenoVyřešeno--Hypothalamus d|p 25. 6. 2014, 15:33 (UTC)

Dědictví

Prosím o narovnání přesměrování Dědictví na Pozůstalost. Účelem je pak na tento název přesunout Dědictví (rozcestník). Díky. --Valdemar (diskuse) 29. 5. 2014, 14:26 (UTC) Neuvědomil jsem si více možností šablony Různé významy, „dědictví“ má jeden primární význam a přesměrování by tedy mělo zůstat. Narovnání by ale bylo vhodné. --Valdemar (diskuse) 29. 5. 2014, 14:28 (UTC) Přesunuto kvůli přednostnímu vyřizování nových věcí. --Valdemar (diskuse) 25. 6. 2014, 16:01 (UTC)

Přesuny

Prosím o přesuny následujících kategorií - předchozí přesuny nebyly provedeny vždy správně, nebyly přesunuty články, místo toho vznikla nežádoucí přesměrování kategorií. --Jvs 26. 6. 2014, 08:49 (UTC)

  • Kategorie:Dějiny Languedoc-Roussillonu‎ (1 kat., 1 str.)
  • Kategorie:Města v Languedoc-Roussillon‎ (6 kat., 11 str.)
  • Kategorie:Obce v regionu Languedoc-Roussillon‎ (5 kat.)
  • Kategorie:Stavby v Languedoc-Roussillon‎ (8 kat.)
  • Kategorie:Stavby v Rhône Alpes‎ (7 kat., 2 str.)
opraveno. --Hypothalamus d|p 26. 6. 2014, 09:23 (UTC)

Přesun stránky

Prosím o přesun stránky: Örebro (město) na Örebro, jde o sjednocení pojmenování švédských krajů a jejich stejnojmenných hlavních měst (jako Stockholm, Kalmar, Jönköping). Redir prosím ponechat Mircea (diskuse) 2. 7. 2014, 07:04 (UTC)

VyřešenoVyřešeno A co to má společného s roboty? JAn (diskuse) 2. 7. 2014, 07:27 (UTC);Prosíme žadatele, aby:
  • Specifikovali dostatečně jasně problém, nejlépe včetně odkazů na konkrétní články/kategorie…

Encyklopedie řádů a vyznamenání

Prosím o doplnění autora do hojně používané citační šablony: {{citace monografie | příjmení = Lobkowicz | jméno = František | titul = Encyklopedie řádů a vyznamenání | vydavatel = Libri | místo = Praha | rok = 1999 | počet stran = 255 | isbn = 80-85983-71-0}} takto: |odkaz na autora = František Lobkowicz (genealog) .--Tomas62 (diskuse) 9. 7. 2014, 11:04 (UTC)

Můžeš aspoň částeně vymezit, v jakých článcích má bot pracovat? (například že všechny články jsou v některé z podkategorií kategorie:XY). JAn (diskuse) 9. 7. 2014, 12:36 (UTC)
Ne zcela odzkoušený příkaz replace.py -transcludes:citace_monografie -regex "\|\s*příjmení\s*=\s*Lobkowicz\s*\|\s*jméno\s*=\s*František\s*\|" "| příjmení = Lobkowicz | jméno = František | odkaz na autora = František Lobkowicz (genealog) |" - ale v šabloně se někdy (vždy?) vyskytuje i prázdný parametr, ten by bylo potřeba v takovém případě odstranit nebo zapracovat. JAn (diskuse) 9. 7. 2014, 13:07 (UTC)
Myslel jsem, že by to šlo globálně přes všechny výskyty řetězce a tam, kde není odkaz na autora, vložit řetězec. Lze vyzkoušet na článcích této kategorie: [[Kategorie:Francouzská státní vyznamenání]]--Tomas62 (diskuse) 9. 7. 2014, 17:28 (UTC)