Těžké časy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Těžké časy
Pův. názevHard Time
Číslořada 4
díl 19
Původní TVsyndikace
Premiéra15. dubna 1996
Česká TVAXN
Česká premiéra14. května 2012
Tvorba
NámětDaniel Keys Moran
Lynn Baker
ScénářRobert Hewitt Wolfe
RežieAlexander Singer
Prod. kód491
Obsah
Rok2372
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Unáhlené rozhodnutí
Následující →
Roztříštěné zrcadlo
Seznam dílů seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Těžké časy (v anglickém originále Hard Time) je v pořadí devatenáctá epizoda čtvrté sezóny seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Milese O'Briena zajali Argrathové a obvinili ho ze špionáže. Jako trest mu implantovali vzpomínky na 21 let dlouhé vězení. Ve skutečnosti uplynulo jen pár hodin, přesto celý zážitek O'Briena zásadně změnil.

Po návratu na stanici se mu doktor Bashir pokusí jeho vzpomínky na vězení vymazat, jenže jediné řešení na které přijde, je vymazání celé paměti. Jenomže to nejde, a tak je Miles nucený se s pamětí vyrovnat sám. Musí se opět naučit zacházet se všemi přístroji a také se zbavit některých vězeňských zvyků, například schovávání jídla na horší časy. Větším problémem jsou pro něho jeho psychické problémy. Neustále se mu zjevuje jeho spoluvězeň Ee'Chara, který s ním sdílel celu a naučil ho spoustu užitečných věcí. Miles odmítne chodit na terapie, stává se agresivnějším, nejprve verbálně a poté i fyzicky. Kapitán Sisko ho uvolní ze služby, ale jeho stav se stále zhoršuje, až málem napadne Molly. Odejde do skladiště a zde se chce zastřelit phaserem, naštěstí ho najde Bashir a všechno mu rozmluví.

Teprve tehdy se Miles přizná, že Ee'Charu v cele zabil, protože si myslel, že mu schovává jídlo. Díky tomuto přiznání se mu uleví, protože Ee'Chara vzápětí zmizí. Podle Bashira bude Miles potřebovat čas, ale pro jistotu mu předepíše nějaké léky.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Episode Credits [online]. Trekcore.com [cit. 2016-06-01]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]