Až do smrti (Star Trek: Stanice Deep Space Nine)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Až do smrti
Pův. názevTo the Death
Číslořada 4
díl 23
Původní TVsyndikace
Premiéra13. května 1996
Česká TVAXN
Česká premiéra23. května 2012
Tvorba
ScénářIra Steven Behr
Robert Hewitt Wolfe
RežieLeVar Burton
Prod. kód495
Obsah
Rok2372
Hvězdné datum49904.2
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Z přesvědčení
Následující →
Zanícení
Seznam dílů seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Až do smrti (v anglickém originále To the Death) je v pořadí dvacátá třetí epizoda čtvrté sezóny seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Defiant se vrací z mise, ve které odrazil breenské nájezdníky od bajorské kolonie. Pohled na stanici Deep Space Nine ovšem není vůbec příjemný, napadla ji jem'hadarská loď a Defiant se vydá ji pronásledovat.

Záhy narazí na poškozenou jem'hadarskou loď, které selhává reaktor. Sisko transportuje na palubu Deifantu šest Jem'Hadarů a Vortu Weyouna, který jim velí. Podle Weyouna nejsou oni zodpovědní za útok na DS9, ale odpadličtí Jem'Hadarové, kteří zradili přísahu Dominionu. Odpadlíci totiž chtějí využít jednu z iconianských bran na Vandrosu IV a proto ze stanice ukradli materiál. Weyoun za tuto informaci žádá, aby mohl odpadlíky zabít. Benjamin Sisko pochopí vážnost situace a kývne na spolupráci. Obě skupiny by při útoku měly spolupracovat, jenže vzájemné poznávání se příliš nedaří. Navíc při večeři Toman'torax napadne Worfa a jeho nadřízený Omet'iklan mu za porušení disciplíny zlomí vaz.

Překvapivý útok na bránu nevyjde, protože ta vyřadila všechny energetické zbraně. I přesto, že je výsadek napaden odpadlíky, podaří se mu probojovat až k bráně a Miles ji výbušninou zničí. Po detonaci se na místě objeví Weyoun, kterého vzápětí Omet'iklan zastřelí, protože Vorta podle něj pochyboval o jeho loajalitě. Jem'Hadarové zůstanou na planetě, aby eliminovali i zbylé odpadlíky a posádka Defiantu se vrátí na svou loď k cestě domů.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Episode Credits [online]. Trekcore.com [cit. 2016-06-13]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]