Krvavá přísaha

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Krvavá přísaha
Pův. názevBlood Oath
Číslořada 2
díl 19
Původní TVsyndikace
Premiéra27. března 1994
Česká TVPremiéra
Česká premiéra12. května 1996[1]
Tvorba
ScénářPeter Allan Fields
RežieWinrich Kolbe
Prod. kód439
Obsah
Rok2370
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Zisk a ztráta
Následující →
Makisté
Seznam dílů seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Krvavá přísaha (v anglickém originále Blood Oath; v původním českém překladu Krvavý slib) je v pořadí devatenáctá epizoda druhé sezóny seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

V Quarkově simulátori bojuje celé odpoledne opilý Klingon, takže ho Odo pro jistotu zavře do vězení a nechá ho vystřízlivět. Je to Kor, kterého z nepříjemné situace dostane další Klingon, Koloth. Oba je sem svolal Kang, aby splnili svou přísahu a zabili zločince s přezdívkou Albino. Ten byl v roce 2290 téměř chycen loděmi, kterým veleli Kang, Kor a Koloth, ale utekl a později se kapitánům pomstil tím, že použil genetický vir, který zabil jejich prvorozené syny. Tuto přísahu složil také Curzon Dax, a přestože Koloth a Kang odmítají účast Jadzie na akci, ta ctí uzavřený slib a přesvědčí oba Klingony.

Cestou na planetu Secarus IV, kde má Albino pevnost, Kang prozradí, že s Albinem mluvil a vyjednal čestnou smrt v osobním souboji pro všechny. Jadzia ale zjistí, že u vstupu do pevnosti nastražil gravitační minu, která je má zabít. Přesvědčí Klingony k překvapivé akci, vyhodí do vzduchu rozvodnou stanici a poté všichni čtyři vniknou do pevnosti. Koloth podlehne přesile a Kang je smrtelně zraněn Albinem, ale Jadzii se ho podaří odzbrojit. Nedokáže ho zabít, takže to za ni udělá Kang, který krátce poté umírá. Souboj tak přežijí pouze Jadzia a Kor.

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Blood oath [online]. Startrek.cz [cit. 2011-09-15]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2008-05-04. 
  2. Episode Credits [online]. Trekcore.com [cit. 2011-09-15]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]