Druhá kůže

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Druhá kůže
Pův. názevSecond Skin
Číslořada 3
díl 5
Původní TVsyndikace
Premiéra24. října 1994
Česká TVPrima
Česká premiéra8. března 1998[1]
Tvorba
ScénářRobert Hewitt Wolfe
RežieLes Landau
Prod. kód451
Obsah
Rok2371
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Rovnováha
Následující →
Opuštěný
Seznam dílů seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Druhá kůže (v anglickém originále Second Skin; v původním českém překladu Dvojnice) je v pořadí pátá epizoda třetí sezóny seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Bajorský ústřední archiv žádá informace od majora Kiry ohledně jejího sedmidenního pobytu ve vězení na Elemspuru. Problém je v tom, že si Kira na nic takového nevzpomíná, nicméně další spoluvězeň její přítomnost potvrdí. Major tak musí osobně zaletět na Bajor, ale během cesty ztratí vědomí a probere se až na Cardassii I v domě legáta Ghemora. Její vzhled byl upraven, takže nyní vypadá jako Cardassianka. Přichází k ní Entek, člen Obsidiánského řádu, a tvrdí, že je jejich agentka. Její pravé jméno je Iliana Ghemor a na svou minulost se nepamatuje proto, že její paměť byla před deseti lety zablokována.

Entek jí aplikuje látky na obnovení paměti a její otec se jí snaží pomoci se vzpomínáním, ale to se stále nedaří. Entek touží po informacích, které by měla Kira mít ve své hlavě a hrozí, že pokud si nevzpomene, donutí ji k tomu Obsidiánský řád třeba násilím. Mezitím na stanici zjišťují, že Kira zmizela a rozjíždějí pátrání. S důležitými informacemi se objeví Garak a komandér Sisko spolu s ním a Odem odlétají Kiru osvobodit.

Ghemor chce dostat Kiru z planety a ochránit ji tak před Řádem, snaží se tomu účelu využít přátel v disentu. V tu chvíli Kira vše pochopí, ale je již pozdě. Na scéně se objevuje Entek, který potvrdí správnost Kiřiny teorie. Celá akce byla namířena proti Ghemorovi, kterého Řád podezíral z ilegálních styků s disidenty a potřeboval k tomu důkazy. V tu chvíli se objevují Sisko a Odo se zbraněmi v rukou a zachraňují Kiru i Ghemora. Entek se je pokusí zastavit, ale Garak ho v sebeobraně zastřelí disruptorem. Kiře je odstraněn cardassianský vzhled a loučí se s Ghemorem, který dostal azyl od Mathenitů.

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Second skin [online]. Startrek.cz [cit. 2011-10-04]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2016-03-05. 
  2. Episode Credits [online]. Trekcore.com [cit. 2011-10-04]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]