Kolektivní vyjednávání (Star Trek: Stanice Deep Space Nine)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kolektivní vyjednávání
Pův. názevBar Association
Číslořada 4
díl 16
Původní TVsyndikace
Premiéra19. února 1996
Česká TVAXN
Česká premiéra7. května 2012
Tvorba
NámětBarbara J. Lee
Jenifer A. Lee
ScénářRobert Hewitt Wolfe
Ira Steven Behr
RežieLeVar Burton
Prod. kód488
Obsah
Rok2372
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Synové Moghovi
Následující →
Vyslancův návrat
Seznam dílů seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kolektivní vyjednávání (v anglickém originále Bar Association) je v pořadí šestnáctá epizoda čtvrté sezóny seriálu Star Trek: Stanice Deep Space Nine.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Roma trápí ušní infekce, jenže kvůli tvrdým Quarkovým pracovním podmínkám si ani nemůže zajít k lékaři, takže zkolabuje. Doktor Bashir mu při ošetření navrhne, aby založil odbory, ale Rom odmítne. Quark poté kvůli nízkým tržbám sníží všem plat o třetinu a to už je dostatečná motivace, aby Rom odbory založil. Jejich požadavky jsou vyšší plat, kratší pracovní doba a placená nemocenská. Quark se jim samozřejmě vysměje a Rom vyhlásí stávku. Quark se nastalou situaci pokusí vyřešit s pomocí holografických číšníků a poté podplatí Roma, jenže neuspěje. Navíc stávkující ruší provoz na promenádě, takže kapitán Sisko dá Quarkovi ultimátum, aby stávku ukončil, jinak mu Federace zruší bezplatný nájem na stanici Deep Space Nine.

Na stanici se objeví obávaný likvidátor Brunt v doprovodu dvou Nausicaanů a jeho úkolem je pomoci Quarkovi vyřešit nastalou situaci. Brunt pohrozí stávkujícím finančními tresty a když neuspěje, Nausicaani pro výstrahu zmlátí Quarka. Quark tedy v tajnosti všechny Romovy požadavky splní a ten na oplátku na oko odbory zruší. Roma vítězství povzbudí natolik, že dá u Quarka výpověď a stane se členem diagnostické a opravárenské noční čety na stanici Deep Space Nine.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Episode Credits [online]. Trekcore.com [cit. 2016-05-30]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]