Wikipedista:Zoner57/archiv diskuse 01

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pro Vaši informaci Dobrý den, díky za vaše příspěvky. Chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Zacatecnik 09:32, 4. 8. 2007 (UTC)

Vítejte[editovat | editovat zdroj]


Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Japo ¿ 15:46, 11. 8. 2007 (UTC)

Seznamy medailistů[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Můžu se zeptat, proč zakládáš prázdné seznamy pod obskurními názvy (správně by se to mělo jmenovat něco jako Seznam medailistů na letních olympijských hrách v běhu na 100 m nebo podobně)? Tohle Wikipedii nic nepřinese, lepší zakládat až s nějakou informací. Honza Záruba Pomozte Wikislovníku! 17:53, 13. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, i mě by zajímalo, proč zakládáš články s !nulovou! informační hodnotou. Články v takové podobě na Wikipedii být nemohou a s vysokou pravděpodobností budou smazány. Skutečně je lepší je zakládat i s tou informací, kterou by měly obsahovat, obzvláště pokud se jedná o seznamy. --Reaperman 19:28, 13. 8. 2007 (UTC)

Ahoj, uváděj prosím u sportovních seznamů příslušnou kategorii (viz například Seznam medailistů na letních olympijských hrách - Víceboje, kde jsem ji doplnil. Přeji mnoho zdaru. --Jvs 11:57, 20. 8. 2007 (UTC)

Zablokování[editovat | editovat zdroj]

Vážený kolego, zablokoval jsem Váš účet na jednu hodinu, abyste zastavil své zakládání prakticky prázdných článků se sportovními výsledky a mohl si v klidu připravit odpověď na výše vznesené dotazy. Přistoupil jsem k tomuto kroku, protože jste na ně nereagoval. Prosím, seznamte se blíže s tím, co Wikipedie je a co není. Holé sportovní výsledky na Wikipedii nemohou dlouhodobě zůstat. Prázdné stránky také ne. Pojmenování stránek má své zvyklosti. Je mi líto, pokud Vám blok není příjemný, ale vyprší za necelou hodinu, a potom se můžete k editaci Wikipedie vrátit. Komunikujte ale s ostatními, je to podstatou spolupráce. Děkuji. --Miraceti 19:56, 13. 8. 2007 (UTC)


Pracuje se[editovat | editovat zdroj]

Drobná rada: Pokud chcete upozornit, že se na článku pracuje, dejte do záhlaví tento text:

{{Pracuje se}}

Objeví se tam výrazné upozornění tohoto typu:

--Postrach 14:15, 14. 8. 2007 (UTC)

HC Oceláři Třinec[editovat | editovat zdroj]

Zdar, koukám, že děláš do HC Oceláři Třinec. Mám jen takovou poznámku:možná by bylo přehlednější napsat na hlavní článek o klubu základní informace+historii+současný kádr a všechny ty statistiky přesunout na novou stránku s odkazem. Při současné podobě mi to přijde jako čirá změť statistik. Co myslíš? --StaraBlazkova 17:44, 14. 8. 2007 (UTC) Pokusim se az bude cas ted delam atletiku viz Zoner57

Díky!--StaraBlazkova 20:50, 15. 8. 2007 (UTC)

Závorky[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, rád bych tě upozornil, že podle českých norem se text v závorkách od závorek mezerami neodděluje, píše se tedy (text) a ne ( text ). Napadlo mne to v souvislosti s články, které zakládáš, například Seznam medailistů na letních olympijských hrách v běhu na 110 m překážek ( muži ) a 100 m překážek ( ženy ), navíc ten název je zbytečně dlouhý, podle mě by bohatě stačilo Seznam medailistů na letních olympijských hrách v běhu na 110 m překážek.

A ještě jedna prosba, mohl bys označit ty dřívější nestandardní články typu Muži - Koule - LOH označit šablonou {{Smazat}}, aby se daly snadno odstranit a zbytečně tu nestrašily? --Reaperman 20:09, 15. 8. 2007 (UTC) Je to vse pro smazani nebo je tam jeste neco???? --Zoner57 14:12, 16. 8. 2007 (UTC)

Já předpokládám, že to snad bude všechno. Jinak je taky potřeba pochválit, že jsi to ochotně udělal, a nepřidělávala se tak práce někomu jinému. --Reaperman 14:20, 16. 8. 2007 (UTC)

Portál sport[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že edituješ spoustu článků se sportovní tematikou, tak jsem chtěl poprosit o doplňování šablony {{Portál sport}}. Dík za spolupráci :-) Jedudědek 08:06, 19. 8. 2007 (UTC)

Kategorie[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, koukam na vaše nové příspěvky. Myslím, že by bylo dobré, kdyby ste je kategorizoval. Stačí jen na konec článku napsat [[Kategorie:Název kategorie]] Díky moc نور الدين مساهمات قائمة النقاش‎ 20:19, 26. 8. 2007 (UTC)

Nemente kategorie u tech seznamu, jsou to seznamy a nepatri to do kat, sport. dekuji. --Vrba 21:21, 26. 8. 2007 (UTC) A kde tede patri jak ne do sportu a lehke atletiky--Zoner57 21:32, 26. 8. 2007 (UTC)

Do seznamu ta ktera tam byla je sucasti kat sport, kdyby ve sportu byl kazdy kdo patri do sportu je ta kat krajne neprahledna --Vrba 21:35, 26. 8. 2007 (UTC) Nechapu muzu poprosit o editeci dle tvych predstav např, v MS 100 m - zbytek upravim --Zoner57 21:42, 26. 8. 2007 (UTC)

Nemam zadnou dokonalou predstavu, ale pred tim bylo treba toto Seznam medailistů na letních olympijských hrách v běhu na 100 m v kategorii Kategorie:Seznamy medailistů na letních olympijských hrách ktera byla ve sportovnich seznamech a v OH coz tvorilo system. Tys to hodil do kat, ktera neexistuje a do sportu. Proste predchozi system tech veci mel logiku spise to chtelo nejakou kat pridat, ale ty co tam byli nemazat. --Vrba 22:00, 26. 8. 2007 (UTC)

Predstava je zde Seznam medailistů na mistrovství světa v běhu na 100 m --Vrba 22:08, 26. 8. 2007 (UTC)

subpahyl[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Anketa - atlet roku. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 11:07, 27. 8. 2007 (UTC)

PS: Pripis tam alespon odstavec co to je kdo to vyhlasuje, cilem wikipedie nejsou tabulkove clanky s vysledky a u ankety lze napsat pomerne dost. Dik

Diky, absloutne perfektni, prave tohle je cilem ecyklopedie, udelal jsem tam malinkatou zmanu v uvodu a odkazy na roky, kdyz tak koukni, protoze je zebehly system, ze v prvni vete se nejak uplne nejobecneji rekne co to je. --Vrba 11:19, 30. 8. 2007 (UTC)

Huraaaa dilko se povedlo dik za pomoc, mam toho moc najednou mnoho lidicek me bombarduje o upravy, nestiham ,ale postupne budu se snazit dat to OK, hele jeste dotaz kdyz chci zalozit novou stranku protoze v te puvodni je chyba , kdo mi vymaze tu puvodni
Sestava ČSSR hokejové reprezentace na MS 1974 - puvudni
Sestava československé hokejové reprezentace na MS v roce 1974 - nova
--Zoner57 11:36, 30. 8. 2007 (UTC)

V horní části stránky kliknout na odkaz přesunout, výhodou je, že se zachová obsah stránky včetně historie. Na původním názvu vznikne redirect, místo něj pak (pokud není vhodné jeho zachování) vložit šablonu pro rychlé smazání {{Smazat|důvod smazání}}. --Milda 13:06, 30. 8. 2007 (UTC)

Editace Vaši uživatelské stránky[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, změnil jsem odkazy na Vaší uživatelské stránce tak, aby vedly na aktuální názvy článků. V některých byla pravopisná chyba a pod původním názvem jsou smazány. Tak jsem myslel, abyste se nevyděsil, co se s nimi stalo :) Snad se nebudete zlobit. --Tlusťa 09:43, 30. 8. 2007 (UTC)
Jedna se o Halové české rekordy v atletice - muži ????? muze byt, jinak tykat :)--Zoner57 10:07, 30. 8. 2007 (UTC)

ČSSR na MS[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosím, zakládej názvy článků v češtině. Články s názvem jako Sestava ČSSR hokejové reprezentace na MS 1974 jsou z hlediska češtiny špatně. Vždyť si stačí rozvést ty zkratky: Sestava Československé socialistické republiky hokejové reprezentace na Mistrovství světa 1974. Mnohem správnější by bylo Sestava československé hokejové reprezentace na MS 1974 nebo Sestava hokejové reprezentace ČSSR na MS 1974, i když osobně by se mi ještě více líbilo Sestava československé hokejové reprezentace na MS v roce 1974, nebo možná i MS rozepsat, i když to už by bylo dost dlouhé.

A propós, v 70 letech nepůsobila česká reprezentace, ale československá, z tohoto pohledu je úvodní informace v těch seznamech chybná. --Reaperman 10:58, 30. 8. 2007 (UTC)

Zdravim Je videt ze jsi peclivy hlidac dekuji za upozorneni ,budu se snazit opravit dle tvych predstav, jeste jednou dik
--Zoner57 11:05, 30. 8. 2007 (UTC)

Taky děkuji, za pochvalu. Al e zas tak pečlivým hlídačem nejsem, poze čas od času projíždím poslední změny, a když mě něco zaujme, tak se na to podívám blíže. --Reaperman 11:10, 30. 8. 2007 (UTC)

Nejsem zas tak ostrileny Wikipedista proto se ptam - to mam zalozit novou stranku z novým nazvem a tu starou mi smaze kdo ????
--Zoner57 11:17, 30. 8. 2007 (UTC)

Nahoře, jak je záložka editovat, diskuze,... je také přesunout, na to se klikne a do takového formuláře se tam zadá nový správný název. Tím z původní stránky vznikne přesměrování na nový název, a pokud je vhodné to přesměrování smazat, dá se na něj šablona smazat a některý ze správců se již o to postará. --Reaperman 11:41, 30. 8. 2007 (UTC)
Co se týče těch reprezentací, doporučoval bych formát Československá hokejová reprezentace na MS 1973 či v tomto duchu (v roce XY, ms ne zkratkou) a kromě sestavy do článku napsat i další informace o jejím vystoupení na turnaji (už jsem přesunul např. Sestava české hokejové reprezentace na MS 2007 na Česká hokejová reprezentace na MS 2007 a upravil rozšiřující text) Jedudědek 11:29, 30. 8. 2007 (UTC)


Článek Československá hokejová reprezentace na MS 1984 jsem smazal. Nebylo mistrovství, nebyla reprezentace, nemá cenu ani článek. --Tlusťa 16:54, 31. 8. 2007 (UTC)

A dál Československá hokejová reprezentace na MS 1983. Získali zlatou? A i ta jedna věta je taková... nesrozumitelná :) --Tlusťa 16:58, 31. 8. 2007 (UTC) Dík za nepovedu uz jsem opravil ale k tomu MS 84 a 80 (take nebylo) to ja vim ale jak zachovat posloupnost co se dole navazujici roky???--Zoner57 17:05, 31. 8. 2007 (UTC)

tak koukám, že už si to vyřešil... :) --Tlusťa 18:44, 31. 8. 2007 (UTC)

Jo jo,ale kourilo se mi z hlavy:)
--Zoner57 18:50, 31. 8. 2007 (UTC)

subpahyl[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článcích Československá hokejová reprezentace na MS 1974 a Československá hokejová reprezentace na MS 1973. Bohužel jejich rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článků rozšířit alespoň do té míry, abychom je mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takové články úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 17:54, 31. 8. 2007 (UTC)

PS:Prece neni problem pripsat tam dve tri vety, vypadate jako ze o problematice neco vite, tak proc ne? To problem neni ale to chce troch casu - vse bude OK ke spokojenosti velkých bossu--Zoner57 18:09, 31. 8. 2007 (UTC)
Asi tak
Československá hokejová reprezentace na MS 1985--Zoner57 18:37, 31. 8. 2007 (UTC)

Ano, to je presne ono, dokonce lepsi nez sem cekal, chapejte, clovek co nevi o tom MS nic by se mel dozvedet co nejvice. Takto se snazte prosim doplnit ty reprezentace, at z toho jsou pekne clanky. Diky moc --Vrba 19:10, 1. 9. 2007 (UTC)

opet[editovat | editovat zdroj]

Ty me nebudes mit rad, ale ja zitra na cas nebudu, takze budes mit klid :) neslo by sem Seznam nejlepších hráčů na mistrovství světa v ledním hokeji pripsat, jak se to posuzuje, jak je to prestizni, kdy se to vyhlasuje. Zaregistroval jsem treba, ze nejlepsi brankar na MS ve fotbale je vyhlasen pred finale. A tak, ke kazde takovehle veci odstavecek. Prijdu o hokeji nic nevim a neco zjistim. Seznamy patri do kategorii seznamu a kdyz je sportovni tak sportovni seznamy a jeste do toho sportu. --Vrba 19:13, 2. 9. 2007 (UTC)

PS: Vim, ze jsem otravny, ale kdyz nikdo nerekne chyby, tak nezmiznou
I na to prijde rada.Ted jdu chrnet. Mam toho moc
--Zoner57 19:24, 2. 9. 2007 (UTC)

Česká hokejová reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Zdravím,
jen jsem chtěl upozornit, že do článků o české hokejové reprezentaci nepatří obecné statistiky celého šampionátu (ty mají být ve článku o mistrovství). Bylo by vhodné upravit všechny články do jednotné podoby jako je tomu např. v mnou již upravených

a je nutné psát dle Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu, proto je nepřípustné používat slovní obraty typu

  • bylo jen takovým "odvarem" zlatého úspěchu
  • poprvé nás "nachytali na švestkách" až Finové

tak se na to koukněte a něco s tím proveďte,
dík za spolupráci Jedudědek 16:04, 3. 9. 2007 (UTC)

Myslis toto prehodit do odpovidajiciho mistrovství???????
Vítěz kanadského bodování: Peter Forsberg (Švédsko) - 8 utkání, 11 bodů (6 branek, 5 asistencí)
Nejlepší hráči MS: Ari Sulander (Finsko), František Kučera (ČR), Peter Forsberg (Švédsko)
All-stars tým: Tommy Salo (Švédsko) - Karalahti (Finsko), František Kučera (ČR) - Peter Forsberg, Mats Sundin (Švédsko), Ville Peltonen (Finsko)
--Zoner57 16:17, 3. 9. 2007 (UTC)

Pakliže existuje článek o mistrovství, tak to přidat do něj. Když ne, tak to nedávat do článku o české hokejové reprezentaci, protože tam to nepatří. Samozřejmě je možné napsat, že mezi nejlepšími hráči byl vyhlášen Fr. Kučera a že byl zvolen do All-starss týmu - v tomto případě: František Kučera byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje (spolu s ... tady je to dobré uvést aby nevznikl dojem, že pouze on) a zařazen do All-stars týmu.
Tam kde se jedná o československou reprezentaci, je potřeba aby tam byla také uváděná (ne česká!)
V rámci možností s tím vypomůžu (ale nějak se mi do toho dnes nechce:-) Jedudědek 16:28, 3. 9. 2007 (UTC)

nejlepsi by bylo abys udelal 1 clanek podle ktereho to budeme delat ja se prispůsobim, maslim 1 clanek - sestavy + k tomu odpovidajici MS, a to umistěni s vlajkama myslis dat do MS na do sestav ????--Zoner57 16:36, 3. 9. 2007 (UTC)


Lední hokej[editovat | editovat zdroj]

Zdravím a chci upozornit, že článek Lední hokej na mistrovstvích světa je duplicitní s článkem Mistrovství světa v ledním hokeji. Dále mi přijde dosti zbytečná tato editace, protože sestavu československé či české reprezentace se čtenář dozví, když klepne na detaily v levém sloupečku. Viz turnaje v letech 1920 až 1948. --Zkf 19:17, 4. 9. 2007 (UTC)
Diky za upozornění prehledl jsem ji , uz jsem tu moji navrhl na rychle smazání--Zoner57 19:40, 4. 9. 2007 (UTC)

Přehledy českých úspěchů[editovat | editovat zdroj]

Zdravim,

nemam zrovna moc času zabývat se vašima editacemi, ale nepřidávejte prosím do obecných článků o vrcholných sportovních soutěžích (MS, ME) přehledy českých a československých úspěchů. Oni tam totiž NEPATŘÍ (teda rozhodně ne v takovém rozsahu, v jakém je tam doplňujete), může tam být přehled medailových zisků všech zúčastněných zemí, ale ne jen jedné jediné !!! Přečtěte si prosím Wikipedie:Čechocentrismus a zkuste se tím řídit.

Díky Jedudědek 16:44, 7. 9. 2007 (UTC)

Zdravim. Nic jsem tam nepridal jen jsem to upravil,aby to bylo prehlednejší
--Zoner57 17:00, 7. 9. 2007 (UTC)

To sorry, jsem přehlíd, ono tou úpravou přibylo dost znaků, tak mě to zmátlo :-) Jedudědek 17:17, 7. 9. 2007 (UTC)

Proč jste to smazal?[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Chtěl bych se optat, proč jste smazal tuto podkapitolku? Bylo tam něco špatně? --Luděk 12:31, 8. 9. 2007 (UTC)

Doporuceno udelat nove stranky
Československo na Mistrovství světa v atletice
Československo na Mistrovství Evropy v atletice
delam jeste LOH
--Zoner57 12:41, 8. 9. 2007 (UTC)
Bylo to přesunuto do samostatného článku Československo na Mistrovství světa v atletice (no ještě by kus chtěl vyčlenit do Česká republika na Mistrovství světa v atletice), jen to nebylo uvedeno ve shrnutí editace. Oba články v nejbližší době hodlám rozšířit a provést nutné úpravy (obzvláště v tom druhém:-), do Mistrovství světa v atletice jsem sám vložil šablonu/y požadující přesun do samostatného článku a Zoner57 to tedy provedl. Jedudědek 12:43, 8. 9. 2007 (UTC)

Aha, čili to vyčleňujete do samostatných či jiných článků. Tak bych Vás však poprosil, abyste o tom příšte napsal do shrnutí editace, jinak to na stránce posledních změn vypadá jako vandalismus. Já onu (Vaši) editaci nerevertoval jen proto, že to smazal registrovaný uživatel, nikoliv IP adresa. --Luděk 12:46, 8. 9. 2007 (UTC)
Kluci mrknete na to Československo na Mistrovství světa v atletice
Československo na Mistrovství Evropy v atletice
Československé a České úspěchy na LOH
Československé a České úspěchy na ZOH
pokud najdete chyby muzete opravit ale mysim ze jich tam moc nebude :) --Zoner57 17:24, 8. 9. 2007 (UTC)

Cizí jména v seznamech medailistů[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego, sleduji, jak vytváříš seznamy medailistů z OH. Je to jistě cenná práce, ale prosím pro českou Wikipedii je zcela nepřijatelné, aby tu byla cizí jména (konkrétně třeba ruská) přepisována anglickým nebo německým přepisem. Prosím, zkus vycházet z nějakého českého zdroje, knižního nebo internetového. Děkuji. Okino 19:43, 12. 9. 2007 (UTC)
Je velice pekne ze sledujes ,ale to je velice malo zkus take pomoci.Dekuji za spolupraci
--Zoner57 13:58, 13. 9. 2007 (UTC)

Milý kolego, bohužel nestíhám, kvůli své práci - a kvůli tomu, že mám bohužel i na Wikipedii teď povinnosti jiné (arbitráž), které mi berou dost chutě pracovat. Navíc i ve chvíli, kdy píšu, se snažím spíš psát články a s dovolením Tě taky nebudu nutit, abys mi s tím pomáhal. Ale to snad neznamená, že Tě nemohu upozornit na to, že česká Wikipedie se píše česky, a ne anglicky nebo německy. Díky. Okino 18:12, 14. 9. 2007 (UTC)

Zakládání článků[editovat | editovat zdroj]

Prosím, při založení článku nezapomínej na vyplnění shrnutí. Stačí třeba jen slůvko Založeno. Je sice fakt, že se v tomto přčípadě vyplní samo, ale když je na začátku infobox, vždycky se leknu, že jde o nějaký vandalismus :-)) JAn 19:17, 15. 9. 2007 (UTC)

Třinec versus ostatní[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Vůbec se mi nelíbí zakládání článků HC Oceláři Třinec - HC XXX, a to hned z několika důvodů:

  • Nejsme zpravodajský ani statistický server - snažíme se psát encyklopedii, tedy statistiky jsou dobré na doplnění článků, ale ne jako jejich hlavní nedoplnitelná součást, přesto bych se s takovými články možná dokázal smířit, jenže jsou tu další problémy:
  • Texty porušují Nezávislý úhel pohledu (NPOV) a to tím, že v poznámce je text silně orientován k Třinci, s tím souvisí, proč je to HC Oceláři Třinec - HC XXX a ne HC XXX - HC Oceláři Třinec?
  • Text obsahuje chyby - konkrétně třeba, že tři body za vítězství se udělují až od roku 200x (nevím přesně), ale rozhodně ještě v 98 a pár let potom to bylo za dva body; dále už název HC Oceláři Třinec - To rozhodně neplatí pro celé zmiňované období, dříve to byly HC Železárny Třinec

--Reaperman 21:22, 15. 9. 2007 (UTC)
Tak nevim jestli se jedna jen o to ,aby HCxxx byly jako prvni a HC Ocelaři jako druhe tak proti tomu nic ,ale nic nemam
na zmíňovane chyby se mrknu
Diky za upozornění
--Zoner57 21:38, 15. 9. 2007 (UTC)

Mně jde o to, že ty tabulky a názvy článků jsou silně "protřinecky" orientované, což je nepřípustné. Jestli to má být Třinec - XXX nebo XXX - Třinec? Podle mě by tam měl být nějaký aplikovatelný systém pro další (např. Vsetín - Kladno atd., i když jak jsem řek, tak zrovna těmhle článkům osobně moc nefandím) třeba podle abecedy, vstupu do soutěže já nevim ... --Reaperman 21:45, 15. 9. 2007 (UTC)
Zadrž, kolego! Tohle na Wikipedii rozhodně nepatří! Wikipedie není skladištěm dat, ale encyklopedie! Okino 21:49, 15. 9. 2007 (UTC)
Souhlasím s kolegou Okinem, pro takovéhle články Wikipedie není. To raději přidat do hlavního článku HC Oceláři Třinec odkaz na statistiky na nějakém specializovaném sportovním serveru. --Pavel Kotrč 07:39, 16. 9. 2007 (UTC)

A co kdybych to prehodil na hlavni stránku HC Oceláři Třinec tam by to snad nikomu nevadilo (delal jsem na tom pul dne)
--Zoner57 07:43, 16. 9. 2007 (UTC)

Já bych měl jednu radu. Přestaň psát statistiky a začni psát články, jaké jsou tu běžné. Ono statistických serverů je dost, a tady, jak vidíš, nikdo dost dobře nedocení tu práci, která s tím je. Naopak, když budeš psát pěkné články, tak tě ostatní začnou uznávat a i těch nehezkých zpráv na tvé diskuzi ubyde. Pokud bys nevěděl, jaké články psát, zkus třeba Třinec, inspiraci můžeš brát u řady pěkných článků o městech, které tu máme (např. Třebíč, České Budějovice a další). Pokud bys chtěl zůstat u hokeje, můžeš napsat o třineckém zimním stadionu, ale v podobném stylu jako jsou ty města, jen upraveno na budovu. --Reaperman 08:32, 16. 9. 2007 (UTC)
Přidám také svůj názor. Statistiky tu své místo mají, a to i přes existenci specializovaných serverů zaměřených na tu kterou oblast. Wikipedie není z papíru, prostor na to zde máme, navíc externí servery nemusí po několika letech existovat, odkazy na statistiky se tak stanou slepými; u vydání Wikipedie na DVD se bude hodit, že maximum informací bude na jedné placce pro offline prohlížení. Ale jen jako doplněk k běžným encyklopedickým článkům, tedy například mějme článek o významné sportovní události, kde bude v textu napsáno souvislými větami kdy, kde, kdo nebo co, proč a základní výsledky (vítěz atd.), a ten bude odkazovat na stránku s kompletními výsledky ve formě tabulek. Na aktivitách kolegy Zonera57 mi vadí to, že zakládá nové a nové stránky s výsledky, které zůstávají v nedotažené podobě po stránce jazykové, typografické i estetické, aniž by prvně dokončil ty, které vložil dříve. Příznačný je přetrvávající chaos v pojmenování, kdy část seznamu medialistů nebo rekordmanů má přejmenovaný název stylu Seznam … v disciplíně, část Seznam … - Disciplína (i s jazykovou a typografickou chybou). To, co by hned při vkládání jednoho seznamu Zonerovi57 trvalo jen pár minut navíc, teď bude vyžadovat desítky minut času jiných wikipedistů. A mezitím přibývají další a další nové čístě statistické stránky… --Milda 10:51, 16. 9. 2007 (UTC)

Nevim co mas na mysli jestli jsem neco zvoral rad to napravim - jen mevim co, jestli Te to nebude obtezovat dej odkaz.Podivam se na to
--Zoner57 11:36, 16. 9. 2007 (UTC)

Mistrovství světa ve fotbale[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, předpokládám, že ještě budeš články doplňovat, tak jsem tady doplnil aspoň kousek začátku a interwiki aby to nebylo označeno jako subpahýly, což ty ostatní určitě budou, docela dost informací je na de: ale koukal jsem že i slováci mají tak nějak úvody zpracovány. Mohu Ti pomoct ale asi až zítra, ono na začátek celkem stačí kdy a kde se šampionát konal, kdo vyhrál, zbytek se časem zaplní, samozřejmě taky interwiki.--Horst 11:31, 21. 9. 2007 (UTC)
To viš že budu až bude cas a chut. Na začatek to asi udelam dle tveho vzoru - rok 1950
Zdarec--Zoner57 11:38, 21. 9. 2007 (UTC)

No jde o to, že ostatní na to dají asi subpahýl (mmch můj vzor neexistuje to je z de:-) takže na to bude jen týden.--Horst 11:40, 21. 9. 2007 (UTC)
To je OK ze na to se da superpahyl, vsechno chce svuj cas.Muzes byt napomocen.
--Zoner57 11:47, 21. 9. 2007 (UTC)

EURO a Wikiprojekt: Fotbal[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, jsem z toho stylu na MS a ME přidávání stupně vítězů trošku nesvůj, protože je to vidět z finálového pavouka. Ale když už, tak to dát někam ke konci. Sestavu vítězů ale buď do šablon, nebo speciálního hesla. Co ty na to? Aspon tak: Mistrovství Evropy ve fotbale 1960 --StaraBlazkova 21:45, 23. 9. 2007 (UTC)
Muze byt jen mi na muj vkus vadi ta velká vlajka viteze (dole) - tu bych vyhodil co ty na to???--Zoner57 22:00, 23. 9. 2007 (UTC)

No, proč ne, bylo by to možné zkombinovat s tou tabulkou, ale je tam údaj o celkovém počtu vítězství v historii a ten, zdá se mi, je důležitý, tak ho musíme někam přemístit. Zkusil jsem to dát do konečného pořadí, bude to OK. --StaraBlazkova 22:03, 23. 9. 2007 (UTC)

A co takhle Mistrovství Evropy ve fotbale 1960
--Zoner57 22:12, 23. 9. 2007 (UTC)

jj, to je dobrý. --StaraBlazkova 22:18, 23. 9. 2007 (UTC)

Jinak nevím, jestli víš o Wikipedie:WikiProjekt Fotbal. Pokud máš zájem, přidej se. --StaraBlazkova 21:50, 23. 9. 2007 (UTC)

Vuelta[editovat | editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Vuelta a España, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jedudědek 16:01, 24. 9. 2007 (UTC)


shrnuti[editovat | editovat zdroj]

Koukam jak blazen ze Vas jeste nikdo nevyzval k shrnuti kolego :)

Pro Vaši informaci Dobrý den, díky za vaše příspěvky. Chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Zacatecnik 21:41, 21. 10. 2007 (UTC)
Beru na vedomí
--Zoner57 13:41, 22. 10. 2007 (UTC)

Přehledy[editovat | editovat zdroj]

Přehledy úspěchů českých a československých sportovců jsou typickým příkladem souvisejících článků. Takové (např. podle Wikipedie:Vzhled a styl) nepatří do úvodního odstavce, ale do příslušné části. Všechny jsem tam přesunul. Děkuji za pochopení. Jinak se připojuji k výzvě kolegy Zacatecnika (který si bohužel nevšiml, že to byl dokonce on sám, kdo Tě vyzval, bez většího ohlasu...), abys vyplňoval shrnutí. Okino 22:47, 21. 10. 2007 (UTC)

Odkazy v názvech oddílů[editovat | editovat zdroj]

Zase zdravím, kolego. Osobně si myslím, že dávat do názvů oddílů odkazy na jiné články, není vhodné - mně se to velmi nelíbí a mám pocit, že to možná může dělat problémy i technického rázu. Pokud potřebuješ odkazovat na články (např. u účastí země na olympijských hrách), je nejlepší za nadpis "OH" (mnohem lépe beztak "Olympijské hry", zkratka je v názvu oddílu špatná) vložit třeba jednu větu "Na olympijských hrách startovala grónská fotbalová reprezentace čtyřikrát a nejlépe dopadla v roce 1854, kdy obsadila 163. místo." Na Wikipedii se beztak píší články, nikoli jen seznamy dat, takže by bylo vhodné přinejmenším ta data uvádět nějakou větou. Díky. Okino 16:05, 23. 11. 2007 (UTC)

Tečky u čísel[editovat | editovat zdroj]

Rád bych připomněl, že za řadovou číslovkou se v češtině píše tečka – 3 = tři, 3. = třetí. Honza Záruba 09:26, 25. 11. 2007 (UTC)

Honziku kdepak jsem nedel kropelku Já nezbeda ???--Zoner57 09:32, 25. 11. 2007 (UTC)
Petr Čech, Milan Baroš, v minulosti i jinde, hledat se mi to nechce. Honza Záruba 09:35, 25. 11. 2007 (UTC)
Honzo nevidím co se ti nelíbí na stránce Milan Baroš (reprezentace).Chci takovy styl udělat u všech jestli nebudeš mít k tomu připomínky tj.

==Reprezentace==

  • První zápas v reprezentaci: 25. dubna 2001 Česko – Belgie 1:1
  • ME 2004 Portugalsko
  • MS 2006 Německo

--Zoner57 09:51, 25. 11. 2007 (UTC)

Nevím, v podstatě připomínky nemám. Jenom že Wikipedie není statistický server, mnohem užitečnější než sem sypat pořád nějaké statistiky by bylo napsat kus textu. Honza Záruba 09:56, 25. 11. 2007 (UTC)

Mě se zdá že tento styl je pro přehlednost daného článku daleko přehlednější a čtenář článku se rychleji v obraze
--Zoner57 10:03, 25. 11. 2007 (UTC)

To je právě jenom zdání, které se zdá lidem, kteří o tom něco vědí. Nezasvěcení potřebují text, který jim to vysvětlí. Tabulky jsou, podobně jako obrázky, fajn, pokud dokreslují informace podávané v textu. Jinak jsou z encyklopedického pohledu dost na prd. --Miraceti 17:10, 3. 12. 2007 (UTC)

Mistři světa silničních motocyklů v třídě 50 cc[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Mistři světa silničních motocyklů v třídě 50 cc. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Miraceti 17:08, 3. 12. 2007 (UTC)

Navrhuji přejmenovat jako Seznam mistrů světa silničních motocyklů do 500 ccm nebo podobně, protože jako "mistři světa" z toho nikdy článek nebude, možná jako "mistrovství světa", ale i tak myslím, že bude stačit napsat Mistrovství světa v závodech silničních motocyklů a tohle nechat jako seznam. Případně provedu sám, nebo nechám na ostatních. (PS v češtině se jako zkratka pro centimetr kubický používá kromě matematicky správného cm3 častěji ccm než anglické cc. Pozor, Google test je matoucí, protože je ovlivněn právě výsledky z angličtiny.) Okino 17:16, 3. 12. 2007 (UTC)
Ja navrhuji vytvoreni clanku Seznam mistrů světa silničních motocyklů, kdyz se muzete inspirovat en:List of Grand Prix motorcycle racing World Champions. Takovy clanek muze nahradit vsech sestr strucnych seznamu v Kategorie:Mistrovství světa silničních motocyklů --Jklamo 14:24, 15. 1. 2008 (UTC)

Nic proti tomu nemám jestli chceš pusť se do toho, budu jen rád.Momentálně já na to čas nemám.Dělám na nečem jiném.Zdar, ať se ti daří.--Zoner57 14:41, 15. 1. 2008 (UTC)

Slučování je zbytečná práce. Spíš bude třeba přeformátovat a dotáhnout detaily, ale slučovat a v budoucnu hypoteticky po nějakém rozšíření zase rozdělovat je hloupost. Okino 16:03, 15. 1. 2008 (UTC)
Už jsem to sloučil tak jak si to přál Jklamo myslim, že to sloučené vypadá lip. Tak nevím. Ať tady zbytečně nedělám něco co se jednomu bude a drudému nebude líbit.Osobně bych se přiklonil za sloučení.Ostatní bych nechal raději smazat.--Zoner57 16:17, 15. 1. 2008 (UTC)

Mně to sloučené nevadí, jen mi to přišlo jako zbytečná práce. Pro mne za mne, sloučené nesloučené, hrajte si s tím do alelujá :-) Okino 16:45, 15. 1. 2008 (UTC)

Okino kdo vymaže ten zbytek, až to tam nestraší??????????? Myslim tím Seznam mistrů světa silničních motocyklů v třídě 50 ccm atd.--Zoner57 16:51, 15. 1. 2008 (UTC)

Dejte do nich šablony šablona:smazat se zdůvodněním, že bylo sloučeno (tj. { {smazat|bylo sloučeno do článku Seznam mistrů světa silničních motocyklů}}; nějaký správce to smaže. Okino 16:54, 15. 1. 2008 (UTC)

Vlaječky v textu[editovat | editovat zdroj]

Prosím ne. Narušuje to tok textu, takže se to pak nedá číst. Nehledě na to, že moc nechápu, proč by tam vůbec měly být. Honza Záruba 17:46, 27. 12. 2007 (UTC)

Kluby NHL[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, Ahoj, můžete, prosím, mrknout na Florida Panthers, je tam vyplněn infobox, berte to prosím jako vzor. ;) S dalšími dotazy mě prosím kontaktujte na icq 94713999 nebo na mé diskuzní stránce .--frettie.net 01:40, 16. 1. 2008 (UTC)

Příklad tabulky, která deformuje článek
Zdravím. Chtěl bych poprosit, abyste opravil tabulky, které jste vložil do klubů NHL, například Soubor:Tabulka_deformujici_clanky_NHL.png. Všimněte si, že se ona tabulka nevejde ani na šířku 1280 px. Děkuji předem. --Luděk 07:52, 17. 1. 2008 (UTC)

Všechny tabulky budou postupně udělane do teto podoby, prozatím je uděláno toto Severovýchodní divize | Boston Bruins | Buffalo Sabres | Montreal Canadiens | Ottawa Senators | Toronto Maple Leafs.Musis ale vydrzet, nejde vše stihnout najednou,neko se muzes aktivně zapojit do predelavky
--Zoner57 14:51, 17. 1. 2008 (UTC)


New York Rangers[editovat | editovat zdroj]

Dovolte mi, abych se Vám omluvil, 1) Nechtěl jsem použít vulgární označení 2) Ano, Martin Straka nikdy Stanleyův pohár nevyhrál, spletl jsem si ho s Martinem Ručinským a 3) Nevěděl jsem, že se do okénka k českým vítězům píše hráč jen v případě, že získa Stanley Cup s týmem kde aktuálně hraje...

Musim se ještě jednou opravit, vidím že někdo okénko v infoboxu předělal na hráči českého původu, kteří v barvách klubu získali Stanley Cup, to samozřejmě smysl má. A též jsem až ted zjistil, že se do okénka píší i bývalí hráči, proto se ještě jednou omlouvám za mé pochybnosti o užitečnosti tohoto prvku článků...
Omluvu beru,ale jen ještě maličkost,ani Martin Ručinský nezískal Stanley Cup.Pro jistotu Vám zašlu odkaz (Seznam vítězů Stanley Cupu) na stránky,které jsem založil.Uplně dole je sezmam čechů, kteří Stanley Cup získali a Martin boužel mezi něma prozatím není.Jen ještě prosím při diskuzi o podpis (7 ikonka zleva)
--Zoner57 15:36, 1. 4. 2008 (UTC)

Mate pravdu, ani Ruca tam zatm neni, jsem dneska nak mimo.... :-D --Pavel Brezina 16:26, 1. 4. 2008 (UTC)

copyvio[editovat | editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Beskydská laťka - halový výškařský mítink v Třinci, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Daniel Baránek 07:34, 23. 1. 2008 (UTC)
Přiznávám se bez mučení.Prosím o vymázání textu kromě tabulek.Časem tam něco napíši--Zoner57 14:54, 23. 1. 2008 (UTC)

Nelze smazat jen text a tabulky nechat. Někam si je prosím okopírujte a dejte vědět (tady). Já to smažu a pak to založte znova. --Tlusťa 14:56, 23. 1. 2008 (UTC)
OK mam zkopirováno.Prosím o smazání--Zoner57 15:02, 23. 1. 2008 (UTC)

Současné tabulky nepostačují, vždyť ani není jasné, co to beskydská laťka je a zda tato soutěž splňuje pravidla významnosti. Proto jsem tento článek označil jako subpahýl. Prosím o nápravu stávajícího stavu. --Daniel Baránek 15:46, 23. 1. 2008 (UTC)

znovu jen tabulky[editovat | editovat zdroj]

Znovu vás upozorňuji, že zákládání "článků", které obsahují jen tabulky je celkem k ničemu a přiděláváte tím jen práci ostatním. Konkrétně vás nyní žádám, abyste doplnil do "článku" Zlatá přilba alespoň vysvětlení, co to vlastně ta zlatá přilba je. --Daniel Baránek 12:38, 28. 1. 2008 (UTC)

Opět pár připomínek[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den,
měl bych několik připomínek k Vašim editacím

  1. Vlaječky v textu
    Několikrát jste byl nejen mnou upozorňován, abyste nepřidával do textu vlaječky. Důvody jsou dva, jednak to ve většině případů znepřehledňuje text, druhak tím, že vlaječky dáváte jen k některým jménům, porušujete nezaujatý úhel pohledu (proč by zrovna češi měli mít vlaječku a třeba američané či kanaďané ne ??;-)
    V rámci přehledových tabulek nejsou vlaječky problém, pokud budou u všech, ne jen u některých.
  2. Stejný problém jako vlaječky představují medaile
  3. Ztučňování textu
    tak jak je provedeno např. v článku Jaromír Jágr opět velice znepřehledňuje text.
    prosím přečtěte si Wikipedie:Typografické rady#Zvýrazňování

Další věcí je vypisování individuálních trofejí jednotlivých hráčů do článku o týmu, ve kterém hráč působil. Podle mě takové informace patří do článku o konkrétní osobě, která trofej získala, ne do článku o týmu ve kterém hrál.

A prozatím úplně poslední věc - vypisování působení jednotlivých hráčů v klubech po jednotlivých letech je imho zbytečné. Když prostě někdo hraje čtyři roky v jednom klubu, stačí přece napsat 1994 - 1998 FC Kopeme po práci, není žádný důvod rozepisovat to po jednotlivých letech.

Jedudědek 15:27, 30. 1. 2008 (UTC)

Díky za provedení úprav, pokusím se do konce týdne přepracovat do nějaké finální podoby články Jaromír Jágr a Pittsburgh Penguins aby byl nějaký mustr jak by to mohlo/mělo vypadat. Dám Vám vědět, až s tím budu hotov. Jedudědek 18:22, 30. 1. 2008 (UTC)
Zdravím.

Mě se osobně nelíbí to, že se dává současná sestava např.HC Moeller Pardubice - u všech extraligových týmů jsem to dal do infoboxu - co vy na to?????
--Zoner57 18:30, 30. 1. 2008 (UTC)

Osobně mi to zas tak nevadí, pokud to má nějakou formu. Dobře vyřešené je to u fotbalových článků (např. Sparta
Jinak samozřejmě externí odkaz je jednoduché a vhodné řešení, odpadají starosti s aktualizací (u fotbalu je to pravidelně aktualizováno, jak je to u hokeje nemám tušení)
Jedudědek 18:56, 30. 1. 2008 (UTC)

Zlatý hattrick a Zlatá trojkoruna (hokej)[editovat | editovat zdroj]

Dobry
I'm French and I hope you speak English because I don't speak at all Česky. Is there a difference between Zlatý hattrick and Zlatá trojkoruna (hokej) ? I thinks it is the same thing ? --TaraO 09:24, 17. 2. 2008 (UTC)
Ano Zlatá trojkoruna (hokej) bude smazána --Zoner57 09:37, 17. 2. 2008 (UTC)
Oprava Zlatý hattrick bude smazán--Zoner57 09:58, 17. 2. 2008 (UTC)

3 reverty[editovat | editovat zdroj]

Upozornňuji na pravidlo 3 revertů, které jste oba dva už porušili! Laskavě už nerevertujte, diskutujte. Děkuji --Chmee2 15:01, 22. 3. 2008 (UTC)

Česká hokejová extraliga 2007/2008[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, vážený kolego. Chci se Vám omluvit za vzniklou revertační válku.

Zároveň bych Vás chtěl požádat, zda byste nemohl vyjádřit své stanovisko na této diskusní stránce. Děkuji. --MOMOOO 16:17, 22. 3. 2008 (UTC)

WikiProjekt Lední hokej[editovat | editovat zdroj]

Díval jsem se, že také často pracujete na článcích týkajících se ledního hokeje :-) Před několika okamžiky jsem vytvořil WikiProjekt Lední hokej, kam se můžete v případě zájmu také přihlásit.

P.S. Tu šablonu na MS vytvořím snad ještě dnes. --NIGKDO 15:06, 22. 4. 2008 (UTC)

čs reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Díky za opravu :-) Jedudědek 09:37, 27. 4. 2008 (UTC)

Není zač :-) --Zoner57 09:48, 27. 4. 2008 (UTC)
Ale je, ušetřil jste mi spoustu práce do které se mi vůbec nechtělo ;-) Jedudědek 09:52, 27. 4. 2008 (UTC)

prosba[editovat | editovat zdroj]

Kdysi jsme o tom mluvili, bud chcete udelat clanek nebo seznam. Seznam je zajimavy tim ze se jmenuje seznam vitezu buhvi ceho. Pokud to ma byt clanek tak je treba dat mu nejakou formu, napsat tam o co jde a tak. Ted mluvim o vitezich kanadskeho bodovani. Wikipedie potrebuje sportovni clanky, ale clanky, je to encyklopedie a stoji na heslech, heslo je nejak sylizovano. --Vrba 10:43, 8. 5. 2008 (UTC)

Ale ja prece nechci kratky uvod, ja chci clanek, snazim se Vas dotlacit k nejakemu zpracovani, ze mi tam napisete, kdo dal nejvice golu, proc se neuvadi goly v play off do roku jakeho se to neuvadi, proc je to az od roku ktereho to je. Kdo to ziskal nejvicekrat, proste prijdu k clanku o tematu o nemz nic nevim a dozvim se neco zajimaveho. Musi ty tabulky byt tak velke? Nedalo by se tam psat treba mensim pismem, nebo tak neco, aby to melo malinko pekny vzhled. Neslo mi jen o tento clanek ale obecne o sportovni prehledy, vzdyt prece nasim cilem neni kvantita. ale kvalita. Ja chapu, ze pro nekoho je ten prehled cenny, ale vetsinu lidi zajima nejake shrnuti, co vitez dostane a tak. --Vrba 13:10, 8. 5. 2008 (UTC)

MS v hokeji[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, snažím se pomoci, když je teď ten hokej tak aktuální... ale netuším, kde najít vždy vítěznou sestavu, takže proto to zůstává na tobě :-) --Mydlinka 21:25, 9. 5. 2008 (UTC)
Zdravím tady je typ pro sestavy [1]
--Zoner57 21:32, 9. 5. 2008 (UTC)

Děkuju za tip. Tak já udělám dneska ještě 81 a ty třeba 87, abychom se nedublovali, ju? --Mydlinka 21:36, 9. 5. 2008 (UTC)

Mám teď jinou práci v mezičese Ti mohu tam dávat ty sestavy mistrů
--Zoner57 21:42, 9. 5. 2008 (UTC)

To bys byl hodný, u toho roku 81 (mám to rozdělené) se o to ale pokusím já. --Mydlinka 21:47, 9. 5. 2008 (UTC)

OK--Zoner57 21:50, 9. 5. 2008 (UTC)

Nezúčastnili se[editovat | editovat zdroj]

Nezůčastnili se je hrubice, správně je to nezúčastnili se ;-) Jedudědek 20:50, 10. 5. 2008 (UTC)
Dík za upozornění - opravim
--Zoner57 20:55, 10. 5. 2008 (UTC)

Infobox fotbalový trenér[editovat | editovat zdroj]

zdar, jen bych chtel upozornit na existenci tohoto infoboxu, kam lze zadat jak hracskou, tak trenerskou karieru- {{Infobox fotbalový trenér}}....pouziti treba u Václav Ježek -trener......--StaraBlazkova 10:05, 11. 5. 2008 (UTC)

MS hokej 1985[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, k MS asi tolik - leckde se vyskytují nižší divize (dříve skupiny) MS pospolu s elitní skupinou, a to jak na české, tak i jiných (en, de), někdy je to zvlášť, těžko říct, jaký postup převažuje. Osobně se mi líbí všechno pohromadě, ale na to může mít každý názor odlišný. Nevím také, jestli je užitečné zakládat množství pahýlů o nižších skupinách, které sotva někdo dokončí (těžko označit strohé výsledky a tabulky za kompletní článek). Myslím, že podobný rozsah informací o nižších skupinách vhodně doplňuje článek, který pochopitelně je především o elitní divizi. A nakonec už jen drobnost - podobné informace mám vlastně jen o tomto MS díky pomalu se rozsýpající brožuře, která byla k MS vydána a výsledky skupin B a C tam byly přidány jako doplňující informace. Kdo se bude pídit po nižších skupinách ze 70. - 90. let, to jsem opravdu zvědav :-) Snad někde na stránkách IIHF by mohly být, ale nezkoušel jsem to. Mnohde tak bude informace omezena na "z B postupuje X, do B sestupuje Y". Také by dle postupu "vše zvlášť" bylo nutné zakládat pro každé MS zvláštní kategorii (jak je už pro MS 2008), což dle mého časem bude na úkor přehlednosti. V případě MS 2008 bych byl pro sloučení článků, třeba po skončení právě probíhající elitní divize. Podle mého není potřeba, aby zápasy zabíraly tolik místa, konkrétně zda jsou třeba nutné informace o datu všech zápasů, o všech vstřelených gólech a jejich časech - za chvíli bychom se mohli dostat k reportážním zkratkám z důležitých zápasů (a kdo rozliší, který je důležitý...), což se tu už v náznacích občas objevuje. Mohlo by to porušovat i nezaujatý úhel pohledu (z toho důvodu jsem odstranil část textu z MS 1985, nepřipadal mi příliš encyklopedický). Díky za zájem a zdravím. Jarda--213.192.8.130 19:28, 11. 5. 2008 (UTC)
Zdravím osobně proti tomu, aby to bylo tak jak to jsi udělal Ty (MS 1985) nemám nic. Jde mi jen o to, aby to bylo děláno ve všech ročnících stejně. Snad jen jedna maličkost mi vadí skupinu B , C bych raději nazval Divize B , C. Název skupina je dost zavádějící !!!!
--Zoner57 19:44, 11. 5. 2008 (UTC)

Myslím, že není. Někdy do 2000 se elitní soutěž nazávala "skupina A" a nižší soutěže pak "skupina B", "skupina C"... Pak došlo k přejmenování nižších soutěží na "I. divize", "II. divize" atd. Můj názor je, že to souviselo s rozdělením že elitní soutěže také rozdělena na skupiny A, B, C..., jenže tady to nejsou skupiny výkonnostní, ale kvalifikační (tedy spolu s Cimrmany: je to čistě rozlišovací označení). Čímž se tedy zamezilo matení pojmů. Všimněte si ale, že občas i tv komentátoři stále ještě použijí obrat "spadli do béčka" apod. V otázce sjednocení bych i souhlasil, ale to nebude lehké. Nejednotnost je velkou bolestí Wikipedie, sám jsem to zaregistroval. Když už je řeč o hokeji, tak příbuzné téma jako příklad: všimněte si třeba, jak jsou dělané tabulky u čs. hokejové ligy: osobně moc nemám rád ty nadpisy se zkratkama jako Z V R P GO GV B či jak to je, ale hezky tabulku v klasické podobě, jak ji známe z tisku, teletextu apod., tedy např. 5  3 1 1 6:2 7. Sám ji takto vždy zásadně dělám. Nicméně připouštím oba způsoby jako možné, a tak se kloním k takovému tomu "pravopisnému" pravidlu: kde je více možností, nechme volbu na autorovi. Jarda--213.192.8.130 20:29, 11. 5. 2008 (UTC)

Psaní číslovek[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego, slova typu "podesáté", "posedmnácté" apod. nelze psát stylem "po 10.", "po 17.". Pro vysvětlení - rozdělíme-li Váš zápis "po 10." na jednotlivé části, vyjde nám následující: "po" je předložka pojící se se 6. (např. jeden po druhém), případně se 4. pádem (např. od prvního po desátý), "10." znamená řadovou číslovku "desátý", kterou lze číst i takříkajíc skloňovaně, spojením čehož vznikne "po desátý" (tedy vizte poslední příklad) nebo "po desátém", v žádném případě tedy "pokolikáté? - podesáté". Navíc "podesáté" je slovo jedno, zápis "po 10." jsou slova zřetelně dvě. Jarda--213.192.8.130 20:39, 12. 5. 2008 (UTC)
Zdravim - oktery članek se jedná ????--Zoner57 20:43, 12. 5. 2008 (UTC)

V současnosti je to např. u MS v hokeji 1986, možná i u některých dalších. U 1981 jsem informaci při své nedávné editaci odstranil úplně - myslím, že není až tak nutná, jelikož existuje souhrnný článek, kde jsou uvedeny počty titulů jednotlivých zemí, tak už není nutno vypisovat zvlášť u každého, že v roce 19.. se jednalo o tolikátý a tolikátý titul. Myslím, že užitečnější je informace o celkovém počtu.

Ještě bych navrhoval dávat výsledky zápasů MS do souhrnné tabulky - přece jen zápas Finsko - Švédsko v ní najdu rychleji než podle data, kdy se hrál. V tomto směru ještě na některých MS hodlám zapracovat. Odpadnou tak sice např. výsledky třetin, ale Wikipedie koneckonců není hokejová ročenka. Podobné informace (včetně střelců a časů gólů, rozhodčích, počtu diváků...) lze jistě najít někde na internetu, což se dá řešit velmi elegantně externím odkazem na příslušné stránky. Jarda--213.192.8.130 21:05, 12. 5. 2008 (UTC)
Tak jsem se dival na MS 1986 a musim konstatovat, že to moje práce není autorem je Mydlinka.--Zoner57 21:13, 12. 5. 2008 (UTC)

Aha.... tak to se omlouvám, neprocházel jsem podrobně historii (což jsem měl), jazykové školení budu muset tedy adresovat jí. Jarda--213.192.8.130 21:19, 12. 5. 2008 (UTC)

Klubové rekordy[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, chtěl bych Vás poprosit, abyste věnoval větší pozornost vkládání externích odkazů. U AC Sparta Praha a Bohemians 1905 jsem to upravil, tak jak je to dle mého soudu lepší. Rozhodně není nutné, aby takové informace byly na prvním místě mezi odkazy a aby byly tučně zvýrazněny. Budete-li takto dotčené stránky dál editovat, zkuste prosím "klubové rekordy" upravit tak, aby odpovídaly své významnosti. Díky. S pozdravem --Doktory 21:11, 25. 5. 2008 (UTC)
OK --Zoner57 13:57, 26. 5. 2008 (UTC)

K tvým jazykovým schopnostem[editovat | editovat zdroj]

Původně jsem chtěl jen napsat, že se píše "permanentka" a ne "pernamentka". Četba tvojí diskuse mě ale tak zaujala, že bych se rád vyjádřil ještě k tomuto: Než začneš psát tuny hesel na Wikipedii, zkus se alespoň podívat do nějakých zásad a návodů na to, jak to má vůbec vypadat, a naučit se pravopis. Od člověka, který tvoří něčí internetové stránky, bych nečekal, že bude psát závorku takhle "( text )", "po 17" nebo že nebude schopný psát čárky ve větě. Jestli máte na stránkách Třince korektora, tak musí být nešťastný. Doporučuji stránky [2], pročti si tam alespoň nějaké zásady pravopisu, když tak rád vytváříš texty. --Piggy 20:40, 28. 5. 2008 (UTC)

Nevím co má básník konkrétně na mysli--Zoner57 20:53, 28. 5. 2008 (UTC)
@Piggy: Když tak rád poučujete, i vy se zapište do kurzu psaní čárek, jedna vám tam chybí. A jako volitelný předmět přiberte používání tlačítka Ukázat náhled. Díky. --Milda 20:59, 28. 5. 2008 (UTC)
@Piggy: Musím se kolegy Zonera57 zastat. Jeho práce pro Wikipedii je velmi záslužná. To, že se občas najde nějaká typografická chyba, atp. není nějakým závažným problémem a určitě jste mu to mohl napsat smířlivějším tónem... Btw. Ne nadarmo na Wikipedii platí doporučení Editujte s odvahou. --NIGKDO 17:20, 29. 5. 2008 (UTC)

Děkuji za podporu. Já jen čekám na to,až ten umělec napíše svůj první článek.Velice rád bych se blíže podíval na jeho překlepy.
--Zoner57 17:30, 29. 5. 2008 (UTC)

Čárku uznávám, "volitelný předmět" jsem podle rady splnil, nevím, co jsem si měl konkrétně odnést. Jinak - nečekal jsem hned španělskou inkvizici, moje reakce vychází z toho, že si nedokážu spojit některé zmíněné chyby s prací člověka vytvářejícího texty pro média. Nic víc, nic míň. Až budu psát ten svůj první článek, tak se ze všeho nejdřív podívám na nějaký návod. Ad NIKGDO: v duchu editování s odvahou jsem se tu svou reakcí "pohoršil", vy jste se zas "pohoršili" nad ní, takže jsou všichni spokojení, ne? --Piggy 20:24, 29. 5. 2008 (UTC)

Externí odkaz tučně[editovat | editovat zdroj]

Zdravim, můžeš mi vysvětlit proč ztučňuješ u hokejistů externí odkaz na NHL statistiku ?? Nevidím k tomu jediný rozumný důvod. Jednak to typograficky nevypadá moc hezky a jednak tím porušuješ pravidlo nezaujatého úhlu pohledu. Jedudědek 10:40, 14. 6. 2008 (UTC)

Opravím--Zoner57 10:42, 14. 6. 2008 (UTC)
Díky Jedudědek 15:26, 14. 6. 2008 (UTC)

Duplicitní seznamy mezistátních utkání, odkazy na reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Mezistátní utkání české fotbalové reprezentace v roce 1993 a letech následujících jsou duplicitní k Seznam zápasů české fotbalové reprezentace, kde jsou navíc i střelci branek a počet diváků. Přinášejí vámi založené tabulky nějaké informace navíc, nebo je možné je smazat hned?
Dík za upozornění tak to jsem přehlédl, Mezistátní utkání české fotbalové reprezentace v roce 1993 a nesledující roky je možno smazat, tabulku v Česká fotbalová reprezentace bych nechal jen bych změnil odkazy na Seznam zápasů české fotbalové reprezentace.Hezký den--Zoner57 07:45, 15. 6. 2008 (UTC)

A k odkazům na reprezentace: vzhledem k tomu, že mnoho národních reprezentací má svůj článek, je vhodnější odkazovat přímo na ten (např. Španělská fotbalová reprezentace) a ne na článek o zemi (Španělsko), a to i tehdy, pokud článek o některé reprezentaci dosud neexistuje. Dříve či později jej někdo založí. --Milda 07:31, 15. 6. 2008 (UTC)

volejbalová mistrovství[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Mistrovství světa ve volejbalu žen. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

Děkuji Vám za první informace v článku Mistrovství světa ve volejbalu mužů. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Reaperman 20. 7. 2008, 21:10 (UTC)

spam (svatební salon)[editovat | editovat zdroj]

Nepřidávejte prosím do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --Daniel Baránek 26. 7. 2008, 12:44 (UTC)

Mistrovství světa v atletice 2005[editovat | editovat zdroj]

Ahoj kolego. Založil jsem Mistrovství světa v atletice 2005, na což jsem měl zálusk už dlouho. Prosím, nepodíval by ses na správnost překladu jmen a popř. nedoplnil medailovou tabulku zemí? Já už na to vážně nemám. Díky moc. Pěkný víkend. --Krvesaj 1. 8. 2008, 20:59 (UTC)
Zdar.Je od tebe pěkné,že sis s touto pracičkou vzpomněl na mně, rad ti pomohu, ale nejprve bych chtěl dodělat toto.. Seznam medailistů na mistrovství světa v běhu na 3 000 m překážek překážek atd. až to bude vypadat takto Seznam medailistů na mistrovství světa v běhu na 400 m překážek.A jinak nepodceňuj se Ty určitě na to máš jen se ti do tohu moc nechce.A to je rozdíl.Hezký den u vody. --Zoner57 2. 8. 2008, 04:38 (UTC)

Sakra, prokouknul jsi mě. Opravdu se mi do toho spíš nechce. Nicméně kdyby byl dnešní den u vody..... musím do práce :-( Ahoj --Krvesaj 2. 8. 2008, 07:03 (UTC)

Československé a české úspěchy na LOH[editovat | editovat zdroj]

Ahoj kolego. V posledních dnech zamodřuji hesla Československé a české úspěchy na LOH, teď vidím, že se tím taky probíráš. Tak mi jen prosím dej info, jestli budeš taky zamodřovat, abychom se třeba zbytečně nepřekrývali, nebo jestli třeba jeden z nás bude probírat a dělat stříbrné a druhý bronzové medailisty atp. Díky za info a pěkný den. --Krvesaj 8. 8. 2008, 06:58 (UTC)
Zdarvím.To necham na tobě, mimochodem jde ti to hezky od ruky. Ja jsem tam teďkom daval jen fiktivní obrazky. Skončil jsem u stříbra a budu pokračovat. Předělával jsem Letní olympijské hry a Zimní olympijské hry.--Zoner57 8. 8. 2008, 07:22 (UTC)

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Uděluji vám „Řád pilné včelky“ za neúnavnou a dosud neoceněnou práci v oblasti sportu a statistik. S pozdravem --Pernak1 9. 8. 2008, 21:14 (UTC)

Počešťování infoboxů medailistů z OH[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, díky za pomoc, ale prosím prosím u požadavků na obrázek u žen používej tuto variantu --> No female portrait cs.svg Díky a pěkný víkend. --Krvesaj 16. 8. 2008, 09:18 (UTC)
To pravě dělám--Zoner57 16. 8. 2008, 09:22 (UTC)

Ne, asi jsem se špatně vyjádřil, promiň. Podívej se prosím na Miloslava Rezková, jak jsem upravil požadavek na obrázek od tebe svojí editací. U mužů a u žen se název toho souboru liší slovem female. No ale je to jen detail a sám mám máslo na hlavě, protože ze začátku jsem u hodně lidí já sám naflákal ty anglické varianty obrázku. --Krvesaj 16. 8. 2008, 09:27 (UTC)
OK procházím to a co je špatně opravuji, je toho ale moc--Zoner57 16. 8. 2008, 09:29 (UTC)
Uf - mělo by to být vše--Zoner57 16. 8. 2008, 11:10 (UTC)

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Ahoj kolego, dovolil jsem si připsat Tě do seznamu Wikipedie:Seznam vyznamenaných „Medaile zkušeného uživatele“ jako ocenění za počet Tvých editací a více než rok Tvého působení na Wikipedii. Přeji další úspěchy a elán při zdokonalování především sportovních článků, kterým se hlavně věnuješ. --Senimo 14. 9. 2008, 14:43 (UTC)
Děkuji za ocenění a povzbuzení k další práci na wiki --Zoner57 14. 9. 2008, 15:06 (UTC)

Hrál za tyto kluby[editovat | editovat zdroj]

Zdravím kolego, koukám, že do článků o hokejistech vkládáte kapitolky s názvem Hrál za tyto kluby, což se mi nezdá jako stylisticky vhodné. Takže bych navrhoval nějaký jiný, např. Hráčská kariéra apod. Hlavně abychom se domluvili a každý nevkládal něco jiného... no, prostě sjednostit. --Lasy 21. 9. 2008, 09:26 (UTC)
Nejsem proti.Jestli maš na to čas můžeš začít. Já momentálně chci dokončit rozdělanou práci a to Mistrovství světa ve fotbale 1982 zůčastněné země. Přeji hezký den --Zoner57 21. 9. 2008, 09:45 (UTC)

Ok, dobře, tak já tam začnu dávat Hráčská kariéra, tak bych i tebe poprosil, abys tam pro příště dával tu "kariéru". Díky. S přáním hezkého dne--Lasy 21. 9. 2008, 10:11 (UTC)

OK--Zoner57 21. 9. 2008, 10:12 (UTC)

Československá hokejová reprezentace na MS 1992[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, v článku Československá hokejová reprezentace na MS 1992 nesouhlasí tvůj popis turnaje s průběhem popisovaným v článku Mistrovství světa v ledním hokeji 1992. Narazil jsem na to náhodou a sportu moc nerozumím, tak to radši opravovat nebudu.--Varel 25. 9. 2008, 07:52 (UTC)

Hokejový brankář Kopačka[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, prosím tě, ty jsi takový "expert" na sporty, potřeboval bych zjistit jméno hokejového brankáře Kopačky, V sezoně čs. ligy 1986/87 vyhráli titul Pardubice s Haškem v bráně a záda mu kryl nějaký Kopačka, bych potřeboval jeho křestní jméne jestli víte. Díky moc.--Lasy 20. 10. 2008, 05:21 (UTC)

Ahoj, dovolím si odpovědět za Zonera. Správná odpověď je Michal Kopačka [3]. Zdraví --Kacir 20. 10. 2008, 05:32 (UTC)
Potvrzuji, dikes Kacir --Zoner57 20. 10. 2008, 14:25 (UTC)
Díky hoši;)--Lasy 20. 10. 2008, 19:00 (UTC)

Hokej[editovat | editovat zdroj]

Prosím vyvarujte se ve svých hokejových článcích neencyklopedických věcí. Chápu že jste velký hokejový fanoušek Třince a ČR ale věty typu "Rozhodčí svým rozhodnutím třinecký klub hrubě poškodil" do encyklopedie opravdu nepatří. --Jowe 28. 10. 2008, 13:58 (UTC)
Ach jo SPARŤAN. Tato věta byl na místě, ale budiž.--Zoner57 28. 10. 2008, 14:08 (UTC)

S tím komu fandím to opravdu nemá nic společného. Uvedl jsem jen příklad.. podobných "pocitově zabarvených výrazů" máte i ve vašich "netřineckých" článcích mnoho. Třeba zde Mistrovství světa už bylo jen takovým "odvarem" zlatého úspěchu... nebo poprvé nás "nachytali na švestkách" až Finové... nebo zde ...avšak ti hrubost odmítli a po právu se stali mistry světa. Tohle nemá s encyklopedí nic společného. --Jowe 28. 10. 2008, 18:00 (UTC)

Téměř subpahýl[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosím přidej do článku EHT 2002/2003 možná i jiných nějaké krátké intro, co je to vlastně za tabulky a zkratku v názvu. Pro mě, sportem nezasaženého, je to změť čísel a zemí... Díky -- Jagro 13. 11. 2008, 23:05 (UTC)

Opravdu přidávej do těch článků alespoň krátký úvod, o čem je a co ty údaje znamenají, vzhledem k tomu, že je to série, tak stačí jenom C&P a změnit roky, ne? -- Jagro 15. 11. 2008, 20:10 (UTC)

Stačí tak ???EHT 1998/1999
--Zoner57 15. 11. 2008, 20:50 (UTC)

JJ, jasně, že. ;) Pokusil jsem se k tomu napsat ještě úplný úvod nahoře, protože můj prvotní problém zpočíval v tom, že jsem ani nevěděl, co ta zkratka EHT znamená. **stydim se** Takhle to bude určitě OK, za všechny sportem „nepostižené“ díky, -- Jagro 15. 11. 2008, 21:22 (UTC)

Evropská hokejová liga[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, už Tě o to žádali i ostatní, ale jelikož je to tady zase, musím Tě o to požádat znovu: zkus do článku Evropská hokejová liga něco doplnit, hlavně úvod, tj. napiš, co to tak EHL je, doplň prosím kategorii apod. Díky moc, --Podzemnik 30. 11. 2008, 09:22 (UTC) A doplň prosím tě i zdroje, tolik statistik asi nemáš z hlavy, stačí nakonec napsat, co jsi použil.--Sevela.p 23. 12. 2008, 13:23 (UTC)

Zaniklé hokejové reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Zdravím Tě, děkuji za doplnění odkazů na hráče u protektorátní reprezentace. Bylo by možné doplnit protektorátní reprezentaci do šablony mezi zaniklé? Dosud jsem nevkládal vlajky, tak bych Tě o to poprosil. Díky, zároveň pěkné svátky--Jarba 24. 12. 2008, 08:42 (UTC)

Díky, jen další prosba - Protektorát Čechy a Morava měl oficiálně jinou vlajku než je dnešní česká a předtím československá - viz odkaz. Uprav prosím ještě toto, pokud by to nešlo, tak možná zatím raději bez vlajky.

Také přeji hezké svátky - vlaječka je tam --Zoner57 24. 12. 2008, 09:47 (UTC)

otazka ke zmazat[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, na nekolik clanku js dal smazat s tim ze duplicita, k cemu je to duplicitni? Dik --Vrba 28. 12. 2008, 10:42 (UTC)
Zdravim Mistrovství ČR mužů a žen v atletice
--Zoner57 28. 12. 2008, 10:52 (UTC)

Šablona smazat[editovat | editovat zdroj]

Prosím přidávejte do šablony důvod smazání. Zbytečně musím všechno dohledávat. {{Smazat|sem napíšete důvod smazání}} Pěknou neděli přeje --Faigl.ladislav 28. 12. 2008, 13:49 (UTC)
Dík za smazání,na důvod budu pamatovat
--Zoner57 28. 12. 2008, 13:52 (UTC)

Tečka za řadovou číslovkou[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, opravil jsem chybějící tečky u řadových číslovek Spenglerova poháru - je nutné zásadně a bez výjimky 1. ročník, 2. ročník atd.

1 se čte "jeden"

1. se čte "první"

--Jarba 2. 1. 2009, 20:20 (UTC)

Tak tedy ještě jednou...[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego,

odpusť mi tentokrát již méně smířlivý tón, ale je to pouhý den, co jsem upozorňoval na tečky u řadových číslovek, a problém se vyskytuje znovu. Důrazně Tě žádám, věnuj tomuto větší pozornost než dosud. Editovat článek složený z tabulek plných chyb je práce přinejmenším nepřehledná.

Nevynalézej nic nového - datum se v text píše bez tečky za měsícem, a stejně tak bez nuly u dnů, které jsou jednociferné. Tedy například dnešní datum takto:

3. ledna 2009

a nikoliv 03.ledna 2009 nebo 03.ledna.2009. Doporučoval bych pročíst si alespoň nějakou učebnici psaní na stroji, kde tyto zásady bývají popsány.

Tečka za řadovou číslovkou (viz předešlé) pak patří mezi základní gramatické znalosti českého jazyka - naposledy jsem opravoval Tvoje 1 mužstvo, 2 mužstvo Když to přečteš, je to jedna mužstvo, dvě mužstvo, což opravdu česky neznamená nic. Zatímco 1. mužstvo, 2. mužstvo přečteme hezky česky první mužstvo, druhé mužstvo, což už smysl dává

Psaní článků považuji za činnost prospěšnou, ale elementární pravidla bychom buď měli znát, nebo si najmout jazykového korektora. Takto přiděláváš práci lidem podobně vysazeným na pravopis, jako jsem například já.

Zdravím--Jarba 3. 1. 2009, 14:18 (UTC)
Jardo jsi hodný, že jsi to po mě opravil. Ale já bych se stejně k tomuto článku vrátil, protože jsem ho ještě nedokončil.Tvé výtky beru na vědomí.Hezký den.
--Zoner57 3. 1. 2009, 14:31 (UTC)

Konečná pořadí Kanadských a Světových pohárů[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nikde jsem nenašel žádná konečná pořadí CC a WC - nejsou na anglické verzi, což by mi tolik nevadilo, ale z anglické verze vedou odkazy na oficiální stránky, a tam také o žádném konečném pořadí není ani zmínka. Ono se to hraje trochu po stylu NHL - důležité je vítězství, další pořadí se nestanovuje (stejně jako nenajdeš nikde napsané pořadí 2. až 16. týmu Stanley Cupu). Též bych dokázal najít kritéria, jak vyřazené týmy seřadit, ale to není podstatné. Pokud máš nějaký důvěryhodný (nebo aspoň nějaký) zdroj, kde je konečné pořadí toho kterého ročníku uvedeno, ozdrojuj, jinak konečná pořadí prosím odstraň. Takto to zavání buď porušením NPOV nebo spíše vlastním výzkumem, obojí je na Wikipedii nepřípustné. Z téhož důvodu jsem včera odstranil medailová pořadí. Odstranil bych i toto, ale nechci to udělat bez šance na ozdrojování, a pak by to také trochu zavánělo revertovou válkou (byť jsi pořadí vrátil v jiné podobě), kterou začínat nechci.

Zdraví --Jarba 4. 1. 2009, 12:36 (UTC)
Zdravím vycházím z tohoto zdroje informací - ročník 1976....atd
--Zoner57 4. 1. 2009, 12:48 (UTC)

Aha... no řekl bych, že ten přehled ve spodní části není o pořadí, ale o statistice všech zápasů. Pravda, týmy jsou seřazené podle počtu bodů, např. u 2004 pak podle účasti v semifinále atd., ale chybí mi na začátku to číslo, které by bylo vyjádřením pořadí. A to je jádro pudla, protože Ty v článku uvádíš něco navíc, co zdroj neříká. Jediné o pořadí je v horní části vítěz, tedy první, a poražený finalista, tedy ten druhý. Více se z toho vyčíst nedá, proto pokud tedy chceš v článku mít cosi o konečném výsledku, omezil bych se dle zdroje na první dvě místa. A dal bych to výše než až na konec, klidně někam pod úvod. Přece jen je to důležitá informace, kdože to ten turnaj vlastně vyhrál. Článek není detektivka, aby se muselo čekat na rozuzlení na konec. Mohlo by to vypadat nějak takto?

Vítěz turnaje[editovat | editovat zdroj]

Mužstvo Německa ve finále porazilo mužstvo SSSR 3:1 na zápasy:
Zlatá medaile Německo Německo - vítěz turnaje
Stříbrná medaile Sovětský svaz SSSR - poražený finalista
Příklad je opravdu jen ilustrativní :-)
Ještě bych byl opatrný od ročníků, které nesou název Světový pohár, s označením "turnaj" - to slovo totiž znamená soutěž hranou na jednom místě. Turnaj je např. MS, turnaj není např. hokejová liga. Proto jsem při tom předělávání zásadně volil neutrální označení "soutěž v ledním hokeji" nebo něco v tom smyslu.
Zdravím.
--Jarba 4. 1. 2009, 17:02 (UTC)

Zdroje?[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, mohl by jsi prosím u svých článků uvádět zdroje? Jsou to často sice „jen“ soupisky, ale asi si to z prstu necucáš, ne;-) Díky moc, měj se pěkně, --Podzemnik 28. 1. 2009, 18:10 (UTC)

Izraelská hokejová reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, můžu se zeptat na důvod této editace? Portálové šablony se vztahují k té části Odkazy a není důvod je dávat až za navigační šablony, které mají být obecně až na konci článku.--Faigl.ladislav slovačiny 15. 2. 2009, 16:03 (UTC)
Souhlasím jen za portál sport bych dal portál lední hokej--Zoner57 15. 2. 2009, 16:21 (UTC)

Subpahýl[editovat | editovat zdroj]

Jak uz jsem rikal, piste tam jak dopadla, kdo dal nejvic golu a tak, takhle to nema smysl a je to subpahyl Diky moc --Vrba 26. 2. 2009, 17:38 (UTC)


Děkuji Vám za první informace v článku Československá hokejová reprezentace na MS 1963. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Vrba 26. 2. 2009, 17:38 (UTC)

Československá hokejová reprezentace na MS[editovat | editovat zdroj]

Ahoj kolego, chtěl bych se zeptat, jestli není zbytečné vytvářet tyto články. Jestli by nebylo lepší udělat třeba článek o celé reprezentační sezóně, bylo by tam o čem psát a nevznikl by pahýl, který se už stejně nedá nijak rozšířit. Uvažoval jsem o tom, že bych udělal stránky např. Československá hokejová reprezentace v sezóně 1968/69 atd., ale z časových důvodů se k tomu asi dlouho nedostanu. Byly by tam údaje o zápasech, stručný popis sezóny a jména reprezentantů, vznikl by tak kompletní článek. Neuvažoval byste o tom, že byste ty články vytvářel vy? --Niccolo 19. 3. 2009, 09:18 (UTC)

Mezistátní utkání české verzus lotyšská hokejové reprezentace a spol.[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Právě jsem narazil na "článek" Mezistátní utkání české verzus lotyšská hokejové reprezentace a subpahýl jsem nedal jen proto, že by to u zavedeného uživatele vypadalo hloupě. Zjistil jsem, že podobných "článků" existuje sedm. Není to pouze můj názor, že v takovémto stavu zůstat nemohou. Buď nějak sloučit, či doplnit o odstavec, dva + zdroje tak prosím, ale takto určitě ne. Je to jen tabulka nic víc. Prosím tedy, abyste se k tomuto nějak vyjádřil. Díky za pochopení --Faigl.ladislav slovačiny 2. 5. 2009, 19:14 (UTC)

U zmíněné jsem právě provedl přesun kvůli zjevné mluvnické chybě v názvu, chtěl začít přesouvat i ty ostatní, ale pak se zarazil a v diskusi požádal o spoluvymyšlení ještě o něco lepšího názvu. Takže viz tam. --Mmh 2. 5. 2009, 19:17 (UTC)
Já ještě doplním, že se píše versus a spíš by doporučoval využít zkratku vs., která je v takovýchto případech běžnější, trváte-li na názvu v této formě. Přesměrování z mluvnicky a pravopisně chybných variant bych smazal hned po přesunu a opravě odkazů. Mé návrhy na vhodnější pojmenování najdete v příslušné diskusi.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 3. 5. 2009, 08:11 (UTC)

Práce kvapná, málo platná...[editovat | editovat zdroj]

Zdravím,

vidím vaši enormní urgentní snahu o zachránění tabulek zápasů. Bohužel je ale příliš zbrklá - všechny názvy jsou s tečkou na konci. Přesunul jsem ten článek, na nějž je HOS, na správný název, ale ostatní si přesuňte, prosím, sám, potom opravte odkazy a přesměrování a nechte ty špatné názvy smazat.

Děkuji.

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 3. 5. 2009, 11:23 (UTC)

Připojuji se, názvy článků s tečkou nepíšeme. Jirka O. 3. 5. 2009, 11:26 (UTC)

Název bude Seznam zápasů české a švýcarské hokejové reprezentace bez tečky sorry na tečku jsem v původní názvu přehlédl.--Zoner57 3. 5. 2009, 11:57 (UTC)


Seznam zápasů české a americké hokejové reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o to, abyste nepoužíval(a) tlačítko Zveřejnit změny po každé drobné editaci. Každá zveřejněná změna se ukládá do historie článku a do seznamu posledních změn, a časté ukládání je tak zbytečně přeplňuje a znepřehledňuje. Hrozí také, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Zveřejněním zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku.

Editujete-li přímo zdrojový text článku (tlačítko „Editovat zdroj“), doporučuje se používat tlačítko Ukázat náhled, které Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž se úprava uloží. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole Shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny zveřejněte. --Jowe 8. 5. 2009, 14:40 (UTC)

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 8. 5. 2009, 21:22 (UTC)

Dělení stránek - ročníků MS[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, kolego. Myslím si, že tak krátké články jako je třeba Mistrovství světa v ledním hokeji 1966 není potřeba dělit do několika článků. U velmi dlouhých článků, jako je např. Mistrovství světa v ledním hokeji 2009 a další nedávné mistrovství, to své opodstatnění má. S pozdravem --NIGKDO 17. 5. 2009, 14:02 (UTC)
Tak nevim myslím, že to je více přehlednější.A u všech rozdělených ročníku byla hláška,že článek je dlouhý--Zoner57 17. 5. 2009, 14:48 (UTC)

Zdravím. Souhlasím s názorem, že dělení článku je zbytečné. Ne, však z důvodu přehlednosti. Myslím, že přehledné jsou dostatečně. Ale proto, že výkonnostní skupiny MS B, C, popř. D, i když se konají v jiném čase a na jiném místě, nejsou IIHF považovány jako samostatné mistrovství, ale jako jeden šampionát. Takže v článku o MS v ledním hokeji by měly být všechny výkonnostní skupiny dohromady. Beru však také na vědomí, že články o MS konaných v nedávné minulosti jsou dlouhé, měly by být rozděleny. Zkusme se domluvit na tom, že rozdělení na více článků necháme až od roku 2001, kdy byl změněn systém výkonnostních skupin. Tak, jak to začal dělat martinsluka. V každém případě změněné články vrátím do původního stavu. Při takových zásazích do "hotových" článků byste měl prosím konzultovat změny s ostatními wikipedisty.--Niccolo 18. 5. 2009, 11:12 (UTC)

Poděkování[editovat | editovat zdroj]

Cauec, chtel bych ti podekovat za tvou neustalou praci na clancich tykajicich se hokeje tu na wikipedii. Hlavne za zajimave statistiky. Nenech se otravit nekterymi nesmyslnymi pedanty tu na ceske wiki, kterym dela dobre buzerace. Diky a pokracuj jen tak dal dokud te to bude tady bavit. :-) --Fingon 20. 5. 2009, 09:10 (UTC)
Ahoj.Díky za pochvalu.Konstruktívní kritika je zde na wiki velice prospěšná a užitečná proto to tak neberu.Ať se kluci vydováděj !!!!!!! Ještě mi chybí doplnit střelce branek. Seznam zápasů české a ruské hokejové reprezentace.U jiných reprezentací někde chybí křestní jména (????).Pokud znáš můžeš doplnit - např. Seznam zápasů české a finské hokejové reprezentace.Cus měj se famfárově.
--Zoner57 20. 5. 2009, 20:16 (UTC)
oprava - Seznam zápasů české a německé hokejové reprezentace.--Zoner57 20. 5. 2009, 20:20 (UTC)

Otazníky[editovat | editovat zdroj]

Pane kolego myslíte že je nutné doplňovat do tabulek otazníky ? jako třeba tady Seznam medailistů na halovém mistrovství Evropy - Štafeta 4 x 400 m... ty otazníky tam působí jako pěst na oko, neencyklopedicky a dokonce to může u někoho vyvolat dojem že je vítěz neznámý... Myslím že mnohem lepší je nechat políčko nevyplněné pokud se vám nepodaří údaj dohledat. -- Jowe 27. 5. 2009, 20:04 (UTC)
Zdravím
bude postupně opraveno a doplněno (2,3 místa) jako Seznam medailistů na halovém mistrovství světa v běhu na 60 m.???? samozřejmě dám pryč.Jen musím najít zdroj 2 a 3 míst.
--Zoner57 28. 5. 2009, 14:17 (UTC)

Seznamy medailistů na halovém mistrovství Evropy[editovat | editovat zdroj]

Zdravím,
chtěl bych poprosit, zdali by jste se nevrhnul na seznamy medailistů na halovém mistrovství Evropy. Ty seznamy jsou v dosti žalostném stavu. Chtělo by to sjednotit design, doplnit druhá a třetí místa (když jsou to ty seznamy medailistů;-), chybějící ročníky. Některé ty stránky mě svádí k vložení šablony {{Subpahýl}} či {{Urgentně upravit}}.
No a když by jste se do toho pustil, já bych vám na oplátku vytvořil šablonku k odkazování na seznamy jednotlivých disciplín ;-)
Jedudědek 27. 5. 2009, 22:58 (UTC)
Zdravím,
postupně udělám, taky mě to štve, že se nikdo na to nevrhne.Udělal bych to jako Seznam medailistů na halovém mistrovství světa v běhu na 60 m. Souhlas ???? Budu muset ale pátrat po druhých a třetích místech jednotlivých discilín. Taky bych měl prosbu a to rozdělit Československé a České úspěchy na LOH, tak jak to je u ZOH, abychom si v zadávání domácích úkolu byli fifti fifti :) --Zoner57 28. 5. 2009, 14:11 (UTC)

No já jsem ten článek nezaložil ;-p
… ale budiž, zítra dopoledne se na to kouknu. Ostatně říkal jsem si, že bych to možná výhledově doplnil až do 6. míst, to byla nepletu-li se hranice bodového systému, než se přešlo pouze na hodnocení množství posbíraných medailí.
no práce jak na kostele :-(
Jedudědek 28. 5. 2009, 17:43 (UTC)

Externí odkazy v tabulkách a seznamech[editovat | editovat zdroj]

Vážený kolego, měl by jste zvážit zda je vhodné do vašich seznamů a tabulek přidávat externí odkazy třeba jako to máte u hráčů v článku HC Oceláři Třinec v české hokejové extralize 2009/2010 a mnoha dalších. Doporučuji prostudovat Wikipedie:Externí odkazy a souvisejíci diskuzi. V některých článcích jsem tyto odkazy již odstranil Seznam československých (českých) atletů a atletek, Seznam vítězů Stanley Cupu. -- Jowe 5. 6. 2009, 11:45 (UTC)

Běh na 3000 m[editovat | editovat zdroj]

Všiml jsem si že jste autorem většiny seznamu medailistů v atletice na ME, MS a OH. Chci se vás v té souvislosti zeptat jestli jste nezapomněl na atletickou disciplínu běh na 3000 m žen která bývala součástí venkovních ME, MS a OH někdy do roku cca 1994. Nebo jestli ji teprve chystáte. -- Jowe 6. 6. 2009, 16:10 (UTC)
Zdravím, na začátek prosím tykat, i když nejsem nejmladší.Máš pravdu - mrknu na to, nějak mi to uniklo--Zoner57 6. 6. 2009, 16:30 (UTC)


I-box[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, jen poznámka, u starších krasobruslařů se až tak neužije, ale u aktivních závodníků nebo tam, kde je dostatek informací do infoboxu, tak je možné vkládat i přímo k tomu vytvořený box Šablona:Infobox Krasobruslař. Zdraví --Kacir 14. 6. 2009, 09:58 (UTC)

Przeczkovi[editovat | editovat zdroj]

Zdravíčko, kolego, teď jsem si všiml, že jste Przeczek z Třince – není náhodou Lech váš bratr? To byste mu třeba mohl doplnit do mého článku fotku. Gumruch 28. 6. 2009, 21:33 (UTC)
Zdravím. Boužel ne, ani vzdálený příbuzný.--Zoner57 29. 6. 2009, 06:47 (UTC)

Požadavky na obrázek[editovat | editovat zdroj]

Nemám nic proti tomu, abyste šablony požadavku na obrázek nahradil příslušnou šablonou v infoboxech. Ale rozhodně nevkládejte k mužům šablonu určenou pro ženy. Díky. --Sumivec 4. 7. 2009, 16:27 (UTC)
Sorry, opravím--Zoner57 4. 7. 2009, 16:29 (UTC)

Díky za zprávu i nápravu :-) --Sumivec 4. 7. 2009, 16:44 (UTC)
Sloužím této vlasti a lidu :-)--Zoner57 4. 7. 2009, 16:55 (UTC)

Tour de France 2009[editovat | editovat zdroj]

Odstranil jsem z tabulky Tour de France 2009 z tabulky externí odkazy. Bohatě postačí souhrnný odkaz [4] ze kterého se každý snadno dostane k těm stránkám na který vedly ty odkazy z tabulky. Navíc tabulku ty odkazy značně narušily. Již podruhé tě kolego žádám aby jsi necpal do článků a tabulek spoustu externích odkazů které se dají nahradit jedním souhrnným a opět doporučuju k prostudování Wikipedie:Externí odkazy a souvisejíci diskuzi. --Jowe 12. 7. 2009, 09:30 (UTC)

Navboxy[editovat | editovat zdroj]

Kolegu barva kterou jsi dal Šablona:Sezóny NHL je příšerná a naprosto nehokejová. Nedělejme z Wikipedie pestrobarevnýho papouška. A i zásadně protestuju aby ta šablona byla nějak rozšiřováná do ohromných rozměrů, raději více navboxů než jeden mamutí. --Jowe 22. 7. 2009, 10:56 (UTC)

Zdroje? Zase[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, kdysi jsem Tě prosil: „mohl by jsi prosím u svých článků uvádět zdroje? Jsou to často sice „jen“ soupisky, ale asi si to z prstu necucáš, ne;-)“ Prosbu tedy opakuji. Díky, měj se, --Podzemnik 24. 7. 2009, 20:52 (UTC)

Proč mé žádost ignoruješ a ani neodpovídáš? --Podzemnik 26. 7. 2009, 09:37 (UTC)

Na co mam reagovat ???? Zdroje ??? Vše z NETU --Zoner57 26. 7. 2009, 09:45 (UTC)

Z jakého netu? Proč to neuvádíš do článků jako všichni? Je tu na to plno pravidel jako Wikipedie:VZ, Wikipedie:OV apod. Prosím uváděj je, není důvod, abys to nedělal. Uvádění zdrojů je přece základ. --Podzemnik 26. 7. 2009, 10:12 (UTC)

Mohl bych tě poprosit o uvádění zdrojů? Nějak nechápu, proč je neuvádíš a rapidně tím snižuješ kvalitu svých příspěvků. Když se zdroji pracuješ, jejich uvádění je pak přece již jen marginální záležitostí, --Podzemnik 29. 10. 2009, 08:10 (UTC)

Mistrovství světa v hokeji[editovat | editovat zdroj]

Zdar, když jsi se rozhodl zakládat nové články pro MS v hokeji Divizí I. a II. kam jen kopíruješ text z hlavního článku o MS tak aspoň to tam odmaž ať dojde ke skutečnému přesunu a ne jen zdublování informace. A dále tě prosím aby jsi reagoval na to co ti kdo píše na diskusní stránce a nedělal mrtvého brouka. Tvorba Wikipedie by měla být založena na společném hledání nejlepší podoby a diskusi o tom a ne aby si z toho někdo dělal "cochcárnu". Dík. --Jowe 26. 7. 2009, 09:13 (UTC)
Zdravím. Jen jsem čekal na to, až na tyto přesuny někdo zareaguje. Nebyl jsem si jistý zda to projde. Chtěl jsem jen, aby šablonka {{Lední hokej}} byla pěkně modrá. Odmazaní na MS samozřejmě provedu.--Zoner57 26. 7. 2009, 09:24 (UTC)

Pokud jsi nejsi jistý že něco projde a sám to považuješ za sporné mělo by se probrat v diskusi a ne to hromadně předělat a čekat na reakci. --Jowe 26. 7. 2009, 09:41 (UTC)
A ta reakce tady samozřejmě musí přijít. Takže a už je to tu zase, diskuse (Wikipedista diskuse:Martinsluka - Dělení článku - MS v ledním hokeji) na téma "vykrádání" článků tady už jednou proběhla a už jsem myslel, že je věc vyřešena. Kolega Zoner opět zkouší, tentokrát oklikou, tu samou věc co asi před třemi měsíci, kdy začal vyjímat části ucelených a hotových článků. Tentokrát jen zkopíroval a jak jsem očekával, čekal na to, kdo mu nabídne, aby ty části v článcích smazal. Tedy zapakuji, co jsem psal už před tím, nedopustím, aby tyto články byly roztříštěny a budu vracet tyto editace zpět do původního stavu!

Doteď jsem si myslel, že nám všem jde o to, aby na Wikipedii byly aspoň do určité míry vytvářeny kvalitní články. Ale asi se mýlím?


A na závěr - dokud kolega zoner nebude komunikovat s ostatními, bude narážet, narážet, narážet ...... S pozdravem--Niccolo 26. 7. 2009, 12:05 (UTC)
Zdravím Niccolo. Vím, že jsi zakladatel těchto článků a taká nerad kazím tvojí práci, ale myslel jsem si, že to rozdělení bude lepší (co se týče přehlednosti). Jestli-že na tom trváš, že bude lepší jeden článek daného ročníku nic proti tomu nemám jen budu muset z šablony {{Lední hokej}} odstranit I a II divizi, která by pak tam byla zbytečná. Dále bude třeba zrušit odskoky (ročníky) v Seznam vítězů na mistrovství světa v ledním hokeji - divize I a Seznam vítězů na mistrovství světa v ledním hokeji - divize II. Zdravím a prosím o souhlas ano nebo ne.A na závěr - kolega Zoner57 se komunikace s ostatími nebrání!!!--Zoner57 26. 7. 2009, 12:26 (UTC)
Ještě dotaz co s tím

Nebudu zasahovat do sporu jestli různé divize mají být v jednom článku o MS nebo zvlášť. To je mi celkem jedno a přijde mi to jako nepodstané. Nicméně se musím vyjádřit k navigační šabloně {{Lední hokej}} jejíž vytvoření bylo velmi nešťastným krokem. 1. Její všeobecný název neodpovídá skutečnosti 2. Barva hrozné 3. Zbytečně obrovská šablona, vhodnější by bylo vytvořit více menších a do článku vkládat jen ty opravdu související... Úplně stejná možná ještě horší je {{Kopaná}} --Jowe 26. 7. 2009, 15:04 (UTC)

Zdravím, já si myslím, že přehlednost je dostačující i když je to na hranici. Ale hlavní (a pro mne nejdůležitější) důvod proč by ty články měly zústat v celku je ten, že MS bylo do roku 2000 pořádáno jako jedna soutěž a výkonnostní skupiny MS B, C, popř. D, i když se konaly v jiném čase a na jiném místě, nebyly IIHF považovány jako samostatné turnaje, ale jako jeden šampionát dohromady. Změna nastala od roku 2001, kdy byl změněn systém výkonnostních skupin. Proto bych články do roku 2000 nechal tak, jak jsou a teprve od MS 2001 bych ty články rozdělil. A proto bych nechal v šabloně:Lední hokej - divize I,II,III., ale až od MS 2001. Ten Seznam vítězů na mistrovství světa v ledním hokeji - divize I, II, III by bylo škoda rušit, stačilo by tam dát popis nad tabulku, že v letech 1961-2000 to byla skupina B (a dát odkaz jednotlivých roků přímo na MS) a nad druhou tabulku od 2001 divize I atd. Já vím, že se někdo určitě ozve, že skupina B,C,D je to samé jako divize I.,II.,III., ale není tomu tak, jsou to opravdu jiné soutěže. Abych předešel dalšímu nedorozumění; mým záměrem ohledně MS bylo sjednotit do jednotného stylu články o MS 1920 až 2000 a od MS 2001 dělat stránky ve stylu jako třeba MS 2009, tedy bez výkonnostních skupin a statistik zápasů, na které budu odkazovat na stránky IIHF. Co se týká komunikace, myslím, že když děláš takový zásah do článku, jaký jsi udělal třeba u MS v ledním hokeji, tak by se o tom měla dát informace na diskusi nebo tomu, kdo ty stránky vytvořil, aby se k tomu také vyjádřil. S pozdravem --Niccolo 26. 7. 2009, 19:32 (UTC)
Zdravím Niccolo. OK upravím ty šablony co jsem dělal tj. vyhodím z nich roky 1961-2000 (I a II divize).Uvidíme kdo se bude čertit. Až na ten rok 1992, který jsi dal zpět jsem Ti nic nemazal. Měj se fajn.--Zoner57 26. 7. 2009, 19:51 (UTC)

Konfederační pohár FIFA[editovat | editovat zdroj]

Ahoj Zonere, měl bych na tebe jeden laický dotaz :-) Nějak jsem nikdy nepřišel na to, proč se ČR neúčastní toho poháru FIFA...vždyť ČR ve svazu FIFA je ne? :-) Díky za odpověď --Gothic2 1. 8. 2009, 15:34 (UTC)
Zdravím. Vše je napsáno v úvodu článku :-) Konfederační pohár FIFA--Zoner57 1. 8. 2009, 15:51 (UTC)


Richard Král[editovat | editovat zdroj]

Kolego žasnu co jsi provedl s článkem Richard Král, chápu že jsi příznivec Třince ale takto v tabulce zvýraznit pouze jeho zápasy za Třinec je trochu moc. Tohle už nemá s nezaujatým encyklopedickým článkem nic společného. Uvědom si že píšeme encyklopedii a nikoliv fanouškovské stránky. A proto tě žádám aby ji do tabulky zahrnul celou jeho extraligovou kariéru. --Jowe 3. 8. 2009, 16:36 (UTC)
Nechápu co Tě tak vrušuje všechny data co tam byly zůstaly zachovány, pouze 10 sezon , které odehrál za Oceláře jsem dal do tabulky sezona 2005 / 2006 - HC Zlín a sezona 2006 / 2007 - HC Plzeň tam zůstaly beze změn jak byly.
--Zoner57 3. 8. 2009, 16:56 (UTC)

A no a to je právě to co nechápu.. proč pouze deset sezon co hrál za Třinec si dal do tabulky a tím si je zvýraznil a dokonce vložil do zvláštního odstavce...Když už se do něčeho takového pouštíš měla by být v tabulce jeho celá extraligová kariéra, možná by jsi si mohl vzít příklad z francouzské verze fr:Richard Král --Jowe 3. 8. 2009, 17:03 (UTC)

Je to lepší :-) sezonu 2008/2009 nevim
--Zoner57 3. 8. 2009, 18:14 (UTC)

Přidání jednotlivých ročníků Tipsport cupu[editovat | editovat zdroj]

Promiň že narušuji klid, ale neměl by být Zepter Cup odstraněn z Tipsport Cupu, když to byla uplně jiná soutěž. --Martinsluka 18. 8. 2009, 10:10 (UTC)
Asi jo. [5]--Zoner57 18. 8. 2009, 13:39 (UTC)


Atletické šablony[editovat | editovat zdroj]

Kolego prosím přidávej do článků jen opravdu související šablony. Např. do Běh na 100 metrů překážek nepřidávej šablonu Medailisté v atletice na halovém mistrovství Evropy v atletice. Tato disciplína se nikdy v hale něběhala a proto ta šablona je tam úplně nesmyslná. --Jowe 24. 8. 2009, 16:00 (UTC)
Provedu
--Zoner57 24. 8. 2009, 16:02 (UTC)

Wilfred Bongei[editovat | editovat zdroj]

Ano, už jsem to opravil, jednalo se o halové mistrovství světa v Moskvě. Díky za upozornění. BrckoGOS 4. 9. 2009, 18:25 (UTC)

Olympijské hry v házené - ženy[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, píšu ti jako zakladateli tohoto článku. Chtěl bych ho zrušit, protože u ostatních jazykových mutací jsou Olympijské hry v házené - muži a Olympijské hry v házené - ženy v jednom článku a není možnost jak tyto články s ostatními propojit. I u ostatních kolektivních sportů jsou muži a ženy na olympijských hrách v jednom článku. Tabulku z tohoto článku bych přesunul do Olympijské hry v házené - muži a přesměroval na Olympijské hry v házené. Budeš s tím souhlasit?--Niccolo 14. 9. 2009, 11:21 (UTC)
Zdarec.Naprosty souhlas.Cus.--Zoner57 14. 9. 2009, 14:48 (UTC)

Seznam zápasů československé reprezntace[editovat | editovat zdroj]

Ahoj kolego. Všiml jsem si, že děláš stránky Seznam zápasů československé reprezntace, ale jen do roku 1961. Pokud nemáš starší výsledky, tak ti je pošlu.--Niccolo 27. 9. 2009, 18:44 (UTC)
Zdravim výsledky ČSR bych dal do jiné tabulky.Nechtěl bys pomoci s SSSR. ??????--Zoner57 28. 9. 2009, 05:30 (UTC)

Ahoj, jak si tu pomoc konkrétně představuješ.--Niccolo 28. 9. 2009, 06:50 (UTC)

Zdar.Udělal bych úvodní tabulku a dodal bych pod ní data, které bys postupně dával do té tabulky. Je toho na mě moc. Už toho mám plné zuby. Tak jak to dělám u Seznam zápasů československé a švédské hokejové reprezentace--Zoner57 28. 9. 2009, 06:58 (UTC)

Dobře, tak to nachystej--Niccolo 28. 9. 2009, 07:20 (UTC)

Díky za pomoc. Je to tady Seznam zápasů československé a sovětské hokejové reprezentace.Přeji pevné nervy.Později tam dám ještě ČSFR--Zoner57 28. 9. 2009, 07:59 (UTC)

Ahoj, všiml jsem si číslování zápasů a myslím si že to máš špatně. Například zápas ČSSR - SSSR 14.03.1963 Stockholm 1:3 (1:1,0:1,0:1) MS máš pořadové číslo 384, kdežto já mám 359 to je dost velký rozdíl. Já jsem čerpal z Malé encyklopedie ledního hokeje vyd. 1986 a časopisu Göl.--Niccolo 28. 9. 2009, 18:27 (UTC)
na číslování se nedívej,ani ho tam nedávej--Zoner57 29. 9. 2009, 13:45 (UTC)

To jsem ani nechtěl, ale zajímalo mně proč to máme tak odlišné?--Niccolo 29. 9. 2009, 16:23 (UTC)
Já to mám z http://avlh.sweb.cz/STAT.htm --Zoner57 29. 9. 2009, 16:29 (UTC)

Interwiki[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Prosím přidávejte do nově založených článků interwiki (mezinárodní jazykové odkazy). Děkuji. --Saltzmann 18. 10. 2009, 11:25 (UTC)
OK--Zoner57 18. 10. 2009, 11:27 (UTC)


Infoboxy[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nechávej prosím v infoboxu u parametru Tenis na olympijských hrách odkaz na Tenis na LOH a nikoli na Seznam olympijských medailistů. Díval jsem se na boxy v en a fr wiki u Milady Skrbkové a mají tam stejný odkaz, tedy na Tenis na LOH. Mám za to, že i pro čtenáře je to vhodnější odkaz, než na seznam medailistů. Díky, měj se --Kacir 26. 10. 2009, 20:14 (UTC)

Vkládání výsledků na stránky OH[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, je chvályhodné že rozšiřuješ články o olympiádách, ale podle mě a i podle jednotné koncepce článků o OH je lepší dávat výsledky do samostatných článků, jako např. Výsledky letních olympijských her 1896, Atletika na Letních olympijských hrách 1976, atd. Postupně proto tebou vložené výsledky přesunu tam, kde by měly být.--Senimo 1. 11. 2009, 16:28 (UTC)
Zdravím - nic proti tomu nemám--Zoner57 1. 11. 2009, 19:02 (UTC)

Taťána Kazankinová - přeložit[editovat | editovat zdroj]

Dal jsem na ten článek šablonu Přeložit, protože ten jazyk, kterým je psán, určitě není čeština. Možná je to pokus o strojový překlad, v tom případě připomínám, že takové články do Wikipedie nepatří. --Tchoř 17. 11. 2009, 13:56 (UTC)
Máš pravdu. Je to strojový překlad.Upravím to.--Zoner57 17. 11. 2009, 14:02 (UTC)

Transkripce[editovat | editovat zdroj]

Dávám sem pár odkazů na pravidla transkripce do češtiny ze stránek AV ČR. Je to hodně užitečná příručka a Wikipedie by se tím asi měla řídit:

Jinak obdiv k tvojí dosavadní práci a činnosti! Jen tak dále. --Petr C. 18. 11. 2009, 08:20 (UTC)


Fotbalové reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Kolego proč nepoužiješ při vkládání odkazů na jiné fotbalové reprezentace šablonu tak jak je v podobných případech zvykem ?? --Jowe 19. 11. 2009, 16:14 (UTC)
Protože není udělaná,ale asi ji udělám ať to má šmrnc--Zoner57 19. 11. 2009, 16:17 (UTC)

Udělej... k tomu šablony slouží aby se nevkládal do spousty článků stejný a zbytečně dlouhý text. --Jowe 19. 11. 2009, 16:20 (UTC)

Infoboxy[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, rád bych se zeptal, jestli vám nepřijde zbytečné přidávat k existujícím infoboxům u sportovců druhý infobox, navíc s nepravdivým tvrzením, že k nim není volný obrázek? Vím, že je to hodně práce, ale právě proto se už teď ptám, jestli by nebylo přeci jen lepší modifikovat biografickou šablonu? Na pohled to podle mě vypadá dost podivně. Zdraví.--Nadkachna 28. 11. 2009, 20:02 (UTC)

Zdravím. Ne. Je to infobox přehledu medailí.U všech ať už hokejistů nebo atletů tento infobox je.--Zoner57 28. 11. 2009, 20:10 (UTC)
Kolego vkládej je ale prosím až pod hlavní infobox a pokud již tam je fotka v hlavním infoboxu tak tam nedávej požadavek na obrázek. Sám musíš uznat že teď po úpravě vypadá článek Erik Cole mnohem lépe. --Jowe 28. 11. 2009, 20:16 (UTC)
Jo to beru--Zoner57 28. 11. 2009, 20:18 (UTC)

Nežádoucí zobrazování v kategoriích[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, tvá uživatelská stránka se zobrazuje v Kategorie:Vlády Československa a Kategorie:Seznam světového dědictví. Mohl by jsi s tím něco udělat prosím? Díky, --Podzemnik 13. 12. 2009, 13:34 (UTC)
Zdravím. Velice rád bych s tím něco udělal,ale nevím co. Na mé editační stránce nic takového nevidím.Za pomoc předem děkuji.--Zoner57 13. 12. 2009, 14:07 (UTC)

Vyznamenání za věrnost Wikipedii[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, nejste tu ještě ani dva a půl roku, a už atakujete hranici 20 000 editací. Můžete se tedy pyšnit titulem „Wikipedista II. stupně“. Přeji, ať se Vám dále daří na Wiki i (a to hlavně) mimo ni. --Byrnjolf 17. 12. 2009, 00:00 (UTC)

Děkuji za ocenění a přeji také mnoho úspěchu jak v osobním životě tak i ve studiu na FF UK.--Zoner57 17. 12. 2009, 16:06 (UTC)

upozornění na diskusi[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, jen si dovolím upozornit na Diskuse:Sovětská hokejová reprezentace na MS 1959. --Podzemnik 30. 12. 2009, 10:57 (UTC)

Mazání reprezentací[editovat | editovat zdroj]

Články sestav reprezentací není nutné mazat, jer lepší z nich udělat přesměrování jako jsem to udělal zde Československá hokejová reprezentace na MS 1973. --Jowe 2. 1. 2010, 15:31 (UTC)
Vše jsem přesměroval podivej se na [6] a [7] jak ZOH tak MS (soupisky). Soupisky jsou i u Finsko,Švédsko,SSSR,Rusko,USA,Kanada,Slovensko !!!!!!!! Dělám na tom týden.Chybí mi ještě udělat ZOH 1998, ZOH 2002, ZOH 2006, ZOH 2010!!!!!!!!!!

To je jistě chvályhodné ale redirecty (přesměrování) místo smazání jsou vhodnější a ničemu nevadí. --Jowe 2. 1. 2010, 15:46 (UTC)

Dávat na každou stránku {{smazat}} je úplně zbytečný --Jowe 4. 1. 2010, 16:01 (UTC)
Já jen, aby se na něco nězabudlo.--Zoner57 4. 1. 2010, 16:04 (UTC)

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, můžete prosím uvádět zdroje, ze kterých čerpáte pro statistiky a další Vaše příspěvky. Jen tak lze naplnit požadavky závazného pravidla Wikipedie:Ověřitelnost. Díky. --Tlusťa 4. 1. 2010, 16:13 (UTC)
Já jsem vše přesměroval podivej se na [8] a [9] jak ZOH tak MS (soupisky). A tam jsou všechny zdroje jak u MS tak ZOH např. ZOH 1964 dole (mimochodem ty stránky dělal Niccolo)

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

  • Stadión č.8/1964
  • Zlatá kniha ledního hokeje – Gustav Vlk, Karel Gut, Olympia 1978
  • Zimní olympijské hry – Karel Procházka, Olympia 1982
  • Malá encyklopedie ledního hokeje – Karel Gut, Václav Pacina, Olympia 1986
  • Kronika českého hokeje - Miloslav Jenšík, Olympia 2001
  • Velké okamžiky ledního hokeje 2 – Pavel Bárta, Flétna 2007
  • 100 let českého hokeje – Karel Gut, Jaroslav Prchal, AS press 2008--Zoner57 4. 1. 2010, 16:31 (UTC)

Rychlé smazání[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, dívám se, že jste navrhl téměř dvě desítky článků na rychlé smazání jako duplicity, chtěl bych se však zeptat o duplicity čeho se jedná? Protože například u švédské reprezetace jste navrhl tu z roku 1998 a podobnou stránku sestava švédské hokejové reprezentace na ZOH 2002 již ne, přitom by teoreticky také mohla být duplicitní, má i stejný formát názvu. Díky za odpověď, --Ria 4. 1. 2010, 17:50 (UTC)
Podivej se na [10] a [11] a další sestavy (dole šablona) Finsko, Kanada, Rusko, Slovensko, Švédsko, USA.V sloupci sestavy jsou a budou soupisky daného MS nebo ZOH.--Zoner57 4. 1. 2010, 18:21 (UTC)

Dobře, díky. --Ria 4. 1. 2010, 19:57 (UTC)

Duplicita[editovat | editovat zdroj]

Můžeš mi prosím vysvětlit s čím je duplicitní článek Slovenská hokejová reprezentace na MS 2000 ? Který jiný článek obsahuje sestavu kterou chceš smazat ? --Jowe 5. 1. 2010, 15:55 (UTC)
Soupiska - jiný formát soupisek--Zoner57 5. 1. 2010, 15:59 (UTC)

Jaký jiný formát soupisek ? Externí odkazy na soupisky považuješ za jiný formát soupisek ?? --Jowe 5. 1. 2010, 16:03 (UTC)
Soupisky jsou u jednotlivých MS v ledním hokeji. Zoner zblbl odkaz výše, má to být Mistrovství světa v ledním hokeji 2000#Statistiky a tam jsou jednotlivé soupisky všech týmů (i když nevím, proč je to pod statistikami, vlastní nadpis by byl vhodnější). Je tedy zbytečné mít tu vlastní články o soupiskách. Promiň Zonere, že do toho zasahuji, s pozdravy --Petr Losert 5. 1. 2010, 16:06 (UTC)
Zoner nic nezblbnul, Zoner záměrně dává odkaz na externí soupisky a nazývá to "jiným formátem". Seznam externích odkazů na jeden server do tabulky v článku vůbec nepatří viz Wikipedie:Externí odkazy. A správný odkaz má být Mistrovství světa v ledním hokeji 2000#Soupiska Slovenska --Jowe 5. 1. 2010, 16:12 (UTC)
To však nemění nic na tom, že články jako Slovenská hokejová reprezentace na MS 2000 jsou začleněny pod mistrovství světa a nepotřebují v tomto stavu svůj vlastní článek. KOneckonců tahle diskuze je o duplicitě a mazání článků, jestliže Zoner dává špatně odkazy, pak je můžeš kdykoliv změnit na ty správné. --Petr Losert 5. 1. 2010, 16:16 (UTC)

Jo.Pokud by se Ti to nelíbilo pak u všech mužstev od roku 2001 do 2009 nechat soupisky tak jak jsou nechám to na tobě , ale pak budou dvě soupisky (1 Externí odkaz a soupiska jako článek)--Zoner57 5. 1. 2010, 16:20 (UTC)

Externí odkaz?? Jaký externí odkaz máš na mysli?? Externí odkaz je odkaz mimo Wikipedii. (Je pravda, že tohle občas využiji k popsání odkazu pomocí #) --Petr Losert 5. 1. 2010, 16:22 (UTC)

A co třeba smazaný článek Ruská hokejová reprezentace na MS 2003 ??? Kde a v kterém článku je ta duplicitní sestava která byla smazána ? V článku Mistrovství světa v ledním hokeji 2003 ji nevidím... Nahradili jsme článek externím odkazem soupiska ??? To je snad vtip ne ? To se na psaní Wikipedie můžeme vykašlat a místo článku tam umístit jen nějaký vhodný externí odkaz. Články se měly slučovat a ne nahrazovat externím odkazem ! --Jowe 5. 1. 2010, 16:28 (UTC)

Myslím, že Zoner to vzal šmahem a přetvořil i soupisky, které neměly být smazány, nýbrž sloučeny pod MS (ZOH) (hrubá chyba!!!). V takovém případě požádat správce o navrácení stránky a následně ji sloučit pod MS. --Petr Losert 5. 1. 2010, 16:31 (UTC)

Tu to je přehlednější rok MS 2000 jsem už opravil Soupisky na mistrovství světa v ledním hokeji (1993 až 2000 - tady ty odskoky ještě opravím!!!!!!!!!!!), od roku 2001 do 2009 pak původní soupisky nechat a mohly by se sloučit jako u soupisek ZOH--Zoner57 5. 1. 2010, 16:48 (UTC)

A proč si potom dával šablonu smazat i k soupiskám, které pod jednotlivými MS a ZOH nejsou? Teď se to bude muset pracně přes správce obnovovat a až poté slučovat s MS. --Petr Losert 5. 1. 2010, 16:51 (UTC)
A nebylo by lepší místo mazání všechny ty články přesměrovat? Alespoň by se to mohlo snáze dohledávat, opravit odkazy, protože to někteří správci neudělali, a později bez problémů smazat. Osobně jsem i pro obnovení smazaných soupisek a přesměrování na nové.--Sevela.p 10. 1. 2010, 01:58 (UTC)

1993 až 2003,2008,2009 (soupisky) je hotovo (už i s novými odskoky) [12] není jestě udělánu 2004,2005,2006 a 2007 a u Česká hokejová reprezentace Účast na mistrovství světa je přesměrováno , to same u USA, Kanady, Ruska, Finska, Švédska a Slovenska. Tak na co by byly původní soupisky - na nic (je to duplicita)

Slučování stránek[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, při slučování postupujte prosím podle Wikipedie:Slučování a přesun stránek. Jde hlavně zmínit autory, jejichž dílo přenesete do jiného článku. Díky. --Tlusťa 12. 1. 2010, 21:30 (UTC)


Seznam vítězů Stanley Cupu[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, z článku Seznam vítězů Stanley Cupu jsem odstranil tebou vložené Statistiky Čechů v NHL. Vůbec to nesouvisí s názvem článku a nemá to tam teda co dělat. Pokud to budeš chtít použít v nějakém vhodnější článku můžeš si to vytáhnout z historie. --Jowe 13. 2. 2010, 22:43 (UTC)
OK ,ale kam s tím???--Zoner57 14. 2. 2010, 06:12 (UTC)

Myslím že nejvhodnější by byl nový článek s názvem Seznam českých hráčů v NHL. Mohl by se postupně i rozšiřovat až na všech 187 českých hráčů kteří NHL v historii hráli. --Jowe 14. 2. 2010, 09:56 (UTC)


Seznam olympijských medailistů v krasobruslení[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, myslím, že by bylo dobré ty seznamy sjednotit do jednoho článku, abychom tam mohli dát interwiki, všechny verze to mají "pod jednou střechou" en:List of Olympic medalists in figure skating, nějak se k tomu nemohu dostat, takže pokud bys to chtěl provést byl bych rád. Ahoj --Kacir 26. 2. 2010, 08:29 (UTC)
S názvem Seznam olympijských medailistů v krasobruslení ???--Zoner57 26. 2. 2010, 08:36 (UTC)

Ano, ano. --Kacir 26. 2. 2010, 08:37 (UTC)

Smazej Seznam medailistů na ZOH - krasobruslení muži a Seznam medailistů na ZOH - krasobruslení ženy, bylo přesunuto do nové Seznam olympijských medailistů v krasobruslení--Zoner57 26. 2. 2010, 09:06 (UTC)

Neozdrojovaná změna čísla fotbalisty[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, chci se zeptat na důvod změny čísla brankáře v {{ČS fotbal MS 1954}}. Připadá mi divné, že by dva hráči měli stejné číslo, navíc jsem přidal iw a to původně udávané číslo mají všude!? --Gumruch 26. 2. 2010, 13:30 (UTC)
Zdravím. Máš pravdu, dal jsem to zpět.--Zoner57 26. 2. 2010, 13:41 (UTC)

Díky. Ptal jsem se, protože je to oblast, o kterou se moc nezajímám, všiml jsem si toho náhodou při dělání interwiki. --Gumruch 26. 2. 2010, 14:50 (UTC)

Hokej - ZOH 2010[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, zaregistroval jsem Tě v seznamu editací této stránky. Prosím, mrkni na moje připomínky v diskuzi, jestli by šlo aspoň něco z nich zohlednit v článku? Nechci do toho zatím vrtat ani Tobě ani kolegům, kteří na tom s Tebou dělají. Dík za Tvůj čas. --Jarba 26. 2. 2010, 17:34 (UTC)

Editace infoboxů[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, k čemu konkrétně jsou editace, které v teď děláš [13][14][15], navíc ne všude stejně. Někde odkaz na Lední hokej na olympijských hrách někdy na Letní olympijské hry. Navíc k čemu jsou tam ty olympijské kruhy? Prosím, nedělej to, protože to nemá význam. Navíc by se dalo udělat (zjednodušit) pomocí úpravy šablony {{Infobox medaile}} a dalo by se to případně centrálně měnit.

Btw. Věc, kterou jsi u sportovců, kteří vyhráli medaili na OH, zavedl více méně ty, se teď řeší Pod lípou.--Sevela.p 1. 3. 2010, 20:30 (UTC)

Olympijské medaile a trenéři[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, jen technická, do medailových infoboxů u olympijských her nepatří položky k trenérům, viz např. Ivan Hlinka. Teď jsem je odstranil z několika článků. Trenéři na olympiádě nedostávají žádnou medaili, proto se nemůžou uvádět v boxech, stejně jako dle toho zavádět kategorizaci. Měj se --Kacir 3. 3. 2010, 08:57 (UTC)
Zdravím.Souhlas.Ahoj--Zoner57 3. 3. 2010, 20:10 (UTC)

Svou logiku to má. Pak ovšem vypadá poněkud podivně - a pro člověka neznalého tohoto pravidla i nepochopitelně - proč u zmíněného Ivana Hlinky jsou vypsány úspěchy i jako trenéra na MS v hokeji, ale u olympiády toto chybí. Tak to hned doplní.--Jan Polák 8. 3. 2010, 12:57 (UTC)
Zdravím. Nevím proč se obrácíš na mě.Já jsem z infoboxu OH Ivana jako trenéra vnevyhodil má to na triku Kacir,tak se obrať na něj.--Zoner57 8. 3. 2010, 14:44 (UTC)

To Jan Polák: Ahoj, medailový box slouží k zobrazení medailí sportovců (trenéři, pokud se nepletu na MS v hokeji dostávají také medaili), ale jak jsem psal výše, žádnou medaili ze ZOH nevezou... To je jako kdybys chtěl k Petru Novákovi vložit medailový box se dvěma zlatými. (Omlouvám se Zonerovi, že zde odpovídám, i když by se diskuze měla vést jinde.) --Kacir 8. 3. 2010, 14:52 (UTC)
Jo,ale Polákovi šlo o to, že u OH se to vyhodilo a u MS v infoboxu trenér (medajle) jsou tak pokud budeš souhlasit tak to vyhodím i z MS--Zoner57 8. 3. 2010, 15:03 (UTC)

Přesně jak to píšeš, Zonere57,. Nezpochybňoval jsem důvody pro odstranění trenérských medailí z OH. Jen jsem poukazoval na možný konflikt s trenérskými medailemi z MS.--Jan Polák 8. 3. 2010, 15:13 (UTC)
Ano, já proti tomu nic nemám, já je nevyhazoval právě z toho důvodu, že pokud se nemýlím na MS trenéři medaile také dostávají, ale klidně je smaž. --Kacir 8. 3. 2010, 15:12 (UTC)

Odstranění ikon medailí u olympijských medailistů[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, jako hlavního iniciátora tě chci upozornit, že se v diskusi Pod lípou dohodlo, že se nebudou u olympijských medailistů používat ikonky medailí před textem, protože jsou duplicitou k šabloně {{Infobox medaile}}. Proto tě prosím, aby jsi je již nepřidával do nových ani již založených článků. Také neodstraňuj ty stávající. Budou hromadně odstraněny botem. Díky. --Sevela.p 7. 3. 2010, 21:43 (UTC)

Portál:Fotbal[editovat | editovat zdroj]

V tamní diskusi jsem během pokusu jej smazat nabídl, že se mohu podílet na novinkové hlídce. Ovšem pokud mi někdo vytvoří místo, kam novinky zapisovat. Nechcete se na to kouknout? Díky předem--Zákupák 29. 5. 2010, 18:10 (UTC)
Zdravím [16] něco takového ????--Zoner57 29. 5. 2010, 18:38 (UTC)

Jo, výborný. Budu se snažit to využívat. Dík--Zákupák 29. 5. 2010, 19:00 (UTC)
Tak přece chybička, zapsal jsem tam tři řádky, z pohledu hlavní stránky portálu se nezobrazily. Asi se vytvořená tabulka automaticky nenanatahuje jako u jiných portálů, zůstává stabilně nízká. Nějaký tag tam chybí--Zákupák 30. 5. 2010, 03:09 (UTC)
Zdravím opraveno --Zoner57 31. 5. 2010, 11:06 (UTC)

Malé ikonky medailí[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Jelikož si nejsem jistý používáním malých ikonek medailí goca, sica a brca, zahájil jsem na to téma diskusi Pod lípou. Můžeš se tam také vyjádřit, máš-li zájem. Okino 2. 6. 2010, 21:28 (UTC)

Aktuální soupisky národních fotbalových mužstev[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, chci se zeptat proč jsi odstranil aktuální soupisky z článků Australská fotbalová reprezentace a Anglická fotbalová reprezentace které jsem tam přidal? Je to tak i na anglické wiki, myslím že u článku o reprezentaci by měly být i aktuální sestavy. Ty jsi je přesunul do článku Soupisky mužstev na mistrovství světa ve fotbale 2010 skupina D, kde sice můžou být taky, ale nechal bych je i v těch původních článcích.--Senimo 6. 6. 2010, 11:34 (UTC)
S tím bych si dovolil nesouhlasit byla by to duplicita a tam kdes je dal Ty by musely být soupisky od všech MS , ME a OH což by bylo nemožné (délka). Prosím tě budeš-li přidávat další dávej je tam kde jsem je přesunul tj. Soupisky mužstev na mistrovství světa ve fotbale 2010 skupina D atd. Udělal jsem už i Anglii Soupisky mužstev na mistrovství světa ve fotbale 2010 skupina C S pozdravem.
--Zoner57 6. 6. 2010, 12:00 (UTC)

Mezistátní utkání[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Mezistátní utkání české a andorrské fotbalové reprezentace. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

To samé platí pro další články obsahující toliko jednu tabulku a šablonu. Takto Wikipedii určitě nechceme, že ne? --Ragimiri 19. 6. 2010, 09:34 (UTC)
Tak to bys musel zařídit ,aby česká reprezentace sehrála s Andorrou více utkání. Sorry,ale to já neumím.--Zoner57 19. 6. 2010, 10:04 (UTC)

To jistě ne, ale určitě lze o tomto utkání napsat encyklopedický článek. Nebo nelze a pak zde nemá co dělat. --Ragimiri 19. 6. 2010, 10:10 (UTC)

Musím s kolegou Ragimirim souhlasit. Heslo přece nemůže být jen tabulka s šablonou beze zdrojů. Zkusím namátkově rozšířit tento konkrétní subpahýl na pahýl.--Zákupák 19. 6. 2010, 10:15 (UTC)

Nejde ani o to že by heslo nemohla být jen tabulka. Ale další členění seznamu zápasů je zbytečné když už tu máme Šablona:Česká reprezentace - přehled zápasů. Takový seznam si dovedu představit jen u tradičních soupeřů jako třeba Česko - Slovensko. S mnoha soupeři sehrála česká reprezentace jediný zápas a další dalších 20 let nemusí sehrát. Z hlediska významnosti je úplně stejně významný třeba článek Mezistátní utkání maďarské a japonské fotbalové reprezentace. --Jowe 19. 6. 2010, 10:31 (UTC)
Zdravím. Definuj tradiční soupeře ČR. Jsou to také ti s kterýma hráli kvalifikaci na MS nebo ME např. Mezistátní utkání české a andorrské fotbalové reprezentace nebo Mezistátní utkání české a běloruské fotbalové reprezentace. Pak bych udělal jen ty s kterýma hráli kvalifikaci na ME nebo MS ???? Jinak prosím správce, který se zabývá kopanou o určení mužstev v šabloně - Šablona:Seznam mezistátních utkání české fotbalové reprezentace.--Zoner57 19. 6. 2010, 10:43 (UTC)

Vytvořil jsem návrh jak by mohl vypadat článek, který by v sobě obsahoval přehledně všechny informace z těchto pidiseznamů. Neobsahuje duplicitní informace, ale pouze odkazy na ně. Stačí jen doplnit k Anglii všechny ostatní reprezentace se kterýma jsme sehráli nějaký zápas. Wikipedista:Jowe/zápasy. --Jowe 19. 6. 2010, 10:53 (UTC)
A co takhle??? Wikipedista:Jowe/zápasy--Zoner57 19. 6. 2010, 11:07 (UTC)

Ale jo klidně, to už je detail. Jen není nutné v každém řádku tabulky uvádět zdroj. Postačí jeden na konci. --Jowe 19. 6. 2010, 11:13 (UTC)

Osobně se mi řešení Joweho líbí. --Ragimiri 19. 6. 2010, 11:15 (UTC)