Diskuse s wikipedistou:Khamul1/Archiv/1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Khamul1 v tématu „Volby

--Horst (diskuse) 20. 10. 2018, 19:46 (CEST)

Obce na Slovensku

Ahoj. Díky moc za zakládání článků a další editace. Nicméně, v případě slovenských obcí se bohužel jedná o subpahýly, které zde nechceme. Prosím, rozšiř články Beša (okres Levice), Bielovce, Bory (okres Levice), Dolné Semerovce, Domadice a Hokovce o nějaké encyklopedické informace a několik vět, třeba odstavec, aby nemusely být označeny ke smazání. Zároveň prosím nezakládej další obdobné "ultrakrátké" subpahýly. Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 10. 11. 2018, 09:40 (CET)

Ahoj, moc se omlouvám, spravím to. Vkládal jsem je základní informace a překvapilo mě že jsou tyto články považovány za subpahýly. Plánuju zakládat další články o slovenských obcí a polepším se :-) Do večera to spravím Khamul1 (diskuse) 10. 11. 2018, 09:51 (CET)

(Pardon, v mém původním příspěvku opraven odkaz na subpahýl.) Infobox a dvě jednoduché věty s definicí článek nedělají, z toho už (naštěstí) česká Wikipedie vyrostla. Články, které jsi předtím založil (např. Charles Jean Marie Barbaroux), jsou fajn. Jinak k těm obcím: dávej pozor na položky v infoboxu, tady jsem provedl vzorové změny, které by asi měly být provedeny u všech výše zmíněných obcí. Díky a těším se na další články. --Harold (diskuse) 10. 11. 2018, 10:57 (CET)
Je pravda že moje články v oboru historie jsou značně kvalitnější. Pokusil jsem se článek o Beše rozšířit zde, bude to stačit? Děkuji za upozornění a za rady. Khamul1 (diskuse) 10. 11. 2018, 12:33 (CET)
Jo, rozsahem myslím ok. Díky. --Harold (diskuse) 10. 11. 2018, 16:17 (CET)

Když vidím tvé články o Slovensku, pro snadnější překlad článků ze slovenštiny lze využí překládacího nástroje. Lze tak založit informačně hodnotnější články. Děkuji za tvé příspěvky. :-) — Draceane diskusepříspěvky 13. 11. 2018, 17:18 (CET)

Děkuji za radu, již jsem to zkoušel na článku Chen Jining. --Khamul1 (diskuse) 13. 11. 2018, 18:56 (CET)
A jak to šlo ? Potřebujete s něčím poradit ? --Podroužek (diskuse) 13. 11. 2018, 19:01 (CET)
Dobře, šlo to bez problémů, akorát by mě zajímalo jestli nejde psát wikitext už v samotném překladači? Nebo se kategorie, infobox atd. musí vždy nutně udělat až po uveřejnění článku? Děkuji--Khamul1 (diskuse) 13. 11. 2018, 19:08 (CET)
Došlo k malému nedorozumění. Vy používáte tento překladač. Já ho nepoužívám, protože moc dobře nepřekládá. Díval jsem se na něho a opravdu nelze (když tak mě může někdo zkušený opravit) psát ve wiki kódu. Možná by šlo stránku překládat na svoje pískoviště a tam pak upravovat ve wiki kódu. Až bude hotový tak jen článek na pískovišti přejmenovat na oficiální název. Kolega Draceane myslel tento překladač, který překládá jen z češtiny do slovenštiny a obráceně. Toto je jiný překladač než jste zatím používal. Musíte postupovat dle pokynů a vložit si překladač na svoji stránku. Objeví se vám v liště v editačním oknu nové tlačítko s česko-slovenskou vlajkou. Je to hodně dobrý překladač. Musíte udělat jen málo oprav. Přepínat můžete mezi wiki kódem a wizual editorem. Snad jsem vám pomohl. --Podroužek (diskuse) 14. 11. 2018, 09:07 (CET)
Pomohl jste mi velmi, děkuji mnohokrát. Koukal jsem na něj a je doopravdy velmi praktický. :-)--Khamul1 (diskuse) 14. 11. 2018, 14:55 (CET)

Muzikál na ledě

Dobrý den, editovali jsme ve stejný okamžik článek Muzikál na ledě a já jsem ho uložil později, proto se vaše editace nechtěně smazaly. Jsem na tabletu a špatně se edituje na dotykové obrazovce. Opravím to až zítra až budu na PC. --Podroužek (diskuse) 17. 11. 2018, 20:49 (CET)

@Podroužek: Dobrý den, vaše editace byla stejně podstatnější, doplním to tam sám. Teď je článek už celkem v pořádku a myslím že šabloně urgentně upravit již neodpovídá, nemyslíte? --Khamul1 (diskuse) 18. 11. 2018, 07:56 (CET)
Dobře nebudu to opravovat. Článek není v pořádku. Chybí mu dva nezávislé zdroje, které pojednávají o muzikálu na ledě jako o formě projevu. Jsou tam reklamní odkazy, odkazy na jednotlivé představení a odkaz na Jindřicha Šimka. Lépe bude vytvořit článek o Jindřichu Šimkovi a tam popsat že muzikál na ledě je jeho nápad, napsat o jeho životě a tak dále... Na to tam zdroje jsou.
Já mám na vás taky otázku. Co vás přivedlo, nebo přimělo ke kontrole posledních změn a vkládání urgentních šablon? Ptám se jen ze zvědavosti, protože jste tady méně jak jeden měsíc a zvládáte editovat články velmi dobře. Vaše odpověď nám pomůže lépe pochopit první kroky nováčků na wikipedii. Děkuji za odpověď. --Podroužek (diskuse) 18. 11. 2018, 09:24 (CET)
Ano, souhlasím tedy že není v pořádku, ale šablona urgentně upravit pro tento případ není, zde je pro požití šablony popis jiný, možná do článku vložit šablonu urgentně ověřit a odkaz na Jindřicha Šimka dát do externích odkazů. Nevím co mě ani k tomu přivedlo, ale prostě se snažím pomoci a poslední změny kontroluji. Takto editovat jsem se naučil sám pouze čtením nápovědy:-) --Khamul1 (diskuse) 18. 11. 2018, 09:55 (CET)
Dobrý den, provedl jsem doplnění a úpravy článku. Jak zjistím a kdo rozhodne, že je již v pořádku a může být odstraněna šablona "Tento článek potřebuje urgentně upravit." Děkuji za pomoc. Hezký den. --Kopejda72 (diskuse) 18. 11. 2018, 11:57 (CET)
@Podroužek:, @Kopejda72:, nahradil jsem to šablonou neověřeno. Na urgentně ověřit určitě není, to je pro takové to případy (z článku urgentně ověřit):"Šablona Urgentně ověřit je určena pro články, u nichž existuje vážná odůvodněná pochybnost o přesnosti nebo pravdivosti v nich obsažených informací podstatných pro samu existenci článku. Zpochybněné informace v článku přitom ani nejsou podloženy věrohodným zdrojem a ani nelze takový zdroj snadno dohledat na Internetu." A není ani na urgentně upravit, ta se týká těchto článků: "Šablona Urgentně upravit se používá tehdy, pokud je článek z hlediska nezasvěceného čtenáře Wikipedie zcela nečitelný a jde jen o nesouvislou směs informací (např. série technických parametrů bez dalšího komentáře o stavbě, seznam skladeb bez dalšího komentáře o albu, shrnutí děje bez dalšího komentáře o knize)." Přikláním se k možnosti neověřeno. Souhlasíte Podroužek?
Příště Kopejda do článku přidejte věrohodnější zdroje a nejen externí odkazy ve formě reklamy na představení. Příště nezapomeňte na kategorie, odkazy v textu a případně na infobox. Těším se na další vaše články. Přeji hezký den --Khamul1 (diskuse) 18. 11. 2018, 12:27 (CET)
@Khamul1:, @Podroužek: Děkuji a souhlasím. Budu se snažit článek ověřit(doplnit další zdroje), doplnit a rozšiřovat o nové informace. Hezký den. --Kopejda72 (diskuse) 18. 11. 2018, 12:46 (CET)
Děkuji, budu se snažit najít další zdroje pro ověření článku. Odkazy v textu jsem se snažil dávat, pokud jsem je nalezl na wikipedii. Toto je můj první článek, budu se snažit jak mi čas dovolí přidávat další a postupně se zlepšovat.--Kopejda72 (diskuse) 18. 11. 2018, 12:46 (CET)
Tak vás tady všechny zdravím. K otázkám. Já sám osobně bych tam dal šablonu Urgentně upravit, ale to teď není důležitý. Do článku se šablona autoritní data nedává, když tam nejsou žádné údaje. Údaje se berou z WikiDat, ale tam zatím není článek založen. Já ho zatím zakládat nebudu, protože nejsem přesvědčen že téma si zaslouží samostatný článek. V závěrečných sekcích nepoužíváme odstavec Zdroje. Šablonu commonscat nepoužíváme , když není na Commons založena kategorie Muzikál na ledě. Podtržené písmena nepoužíváme, wiki odkazy to jsou ty modré slova, používáme v článku jen jednou. Na otázku kolegy Kopejda72. O odstranění šablony rozhoduje zkušený wikipedista, který si musí článek a zdroje projít. Urgentní šablona složí k tomu, aby i ostatní wikipedisté byly upozorněny že článek potřebuje upravit. Kdo bude chtít tak jej upraví a díky úpravám od dalších wikipedistů bude článek podle pravidel. --Podroužek (diskuse) 18. 11. 2018, 14:29 (CET)

Němčinov

Dobrý den. Jsem autorka toho hesla pro Vasilie Němčinova. Vložil jste tam šablonu pro špatný překlad. Představuju skupinu studentů a to heslo je náš projekt. Jsme noví na Wikipedie a taky nejsme Češi, a proto nemůžeme pochopit co je špatně c tím překladem. Byla bych moc ráda, kdybyste ukázali mám ty chyby. Těším se na vaše odpověď. Abyss108 (diskuse) 19. 11. 2018, 12:54 (CET)

@Abyss108: Dobrý den, je výborné, že přispíváte na českou Wikipedii, vaše čeština ale bohužel zatím není na takové úrovni, abyste mohla publikovat. Doporučuji vám spolupracovat s rodilým mluvčím. --Khamul1 (diskuse) 19. 11. 2018, 16:54 (CET)

Dobrý den. Možná, že jste viděl, že jsme opravili to heslo. Jak je ted’ s tím smazáním? Abyss108 (diskuse) 21. 11. 2018, 19:44 (CET)

@Abyss108: Dobrý den, je skvělé, že jste článek upravila, přidal jsem také pár změn. Na smazání již není, ale stále vyžaduje stylistické úpravy, proto jsem šablonu přeložit nahradil šablonou sloh. Příště prosím články nepište tolik heslovitě zde a zde si prohlédněte moje změny. Těším se na nové články! --Khamul1 (diskuse) 22. 11. 2018, 17:23 (CET)

Kategorie

Dobrý den, všiml jsem si, že se věnujete kategorizaci. Práci s kategoriemi urychlí, pokud si v nastavení zapnete udělátko HotCat. Přeji hezký den — Draceane diskusepříspěvky 20. 11. 2018, 15:07 (CET)

Děkuji, již jsem to zkoušel a omylem jsem odstranil kategorii :-) Již jsem to napravil --Khamul1 (diskuse) 20. 11. 2018, 15:18 (CET)
Všiml jsem si tvé editace, takže už asi víš, jak HotCat funguje. Je to celkem užitečný nástroj, několik let už kategorie ani jinak neupravuji. — Draceane diskusepříspěvky 20. 11. 2018, 15:19 (CET)

Jinak musím ocenit originální uživatelské jméno. ;-) — Draceane diskusepříspěvky 20. 11. 2018, 15:20 (CET)

Já se kategorizaci věnuji jen tehdy, když vidím, že v některém tématu je v kategoriích velká mezera, HotCat mi v tom velmi pomůže, ještě jednou děkuji, že mi takto pomáháte. Jsem velký čtenář knih J. R. R. Tolkiena :-) --Khamul1 (diskuse) 20. 11. 2018, 15:33 (CET)

Šablona Urgentně upravit

Kolego, nerad kazím vaše nadšení, ale měl byste trochu více rozmýšlet než vložíte do článku uvedenou šablonu. Články Goodhartovo pravidlo a Hobr si ji podle mého rozhodně nezaslouží (i když každý z jiného důvodu). --RomanM82 (diskuse) 26. 11. 2018, 19:05 (CET)

@RomanM82: Článek Goodhartovo pravidlo zjevně není v pořádku, nejsou zde uvedeny zdroje, bylo by třeba rozdělit článek na více článků a jsou zde další podstatné problémy. Hobr je ale asi doopravdy zralý na rychlé smazání. Děkuji za upozornění, myslím však že u Goodhartova pravidla je toto sporné a je to věc spíše názoru. Příště to před vložením šablony lépe promyslím --Khamul1 (diskuse) 26. 11. 2018, 19:32 (CET)
Ano, problémy tam jsou, ale ne takové aby musel být článek po 14 dnech smazán. Takováto šablona u prvního článku rozhodně nováčka k další tvořivosti příliš nepovzbudí.--RomanM82 (diskuse) 26. 11. 2018, 19:41 (CET)

Gratulace

Děkuji mockrát :-) --Khamul1 (diskuse) 1. 12. 2018, 19:21 (CET)
Přidávám se a nabízím WP:Revertéři. Patroláře zatím ne, nejsi WP:Prověřený uživatel, ale i to by se mohlo změnit (?, ping byrokraty@Tchoř, JAn Dudík, Martin Urbanec:). OJJ, Diskuse 1. 12. 2018, 19:35 (CET)
@OJJ:Děkuji, revertérem i patrolářem bych se stal docela rád, hodilo by se mi to. Co pro revertéra můžu udělat? --Khamul1 (diskuse) 1. 12. 2018, 19:42 (CET)
Přečíst si tu odkazovanou stránku WP:PAR a dle návodu podat kandidátku. ;) OJJ, Diskuse 1. 12. 2018, 19:50 (CET)
Dobře, zkusím to :-) --Khamul1 (diskuse) 1. 12. 2018, 19:58 (CET)

Už můžeš potírat

Na základě úspěšné kandidátky jsem Vám přiřadil právo patroláře a revertéra.

Nyní by se Vám měla hesla od neprověřených autorů v seznamu Nových stránek zvýraznit žlutě a na konci každého nového hesla objevit nový odkaz [Označit tento článek jako prověřený]. U editací od neprověřených uživatelů se nově zobrazí odkaz [Označit jako prověřené].

Kliknutím na tyto odkazy se změna či heslo „odžlutí”, prověří. Odžlucené články a editace již nemusí být kontrolovány dalšími lidmi, odžlucuje se tedy po potřebných úpravách či vložení některých urgentních či neurgentních šablon (častá je {{významnost}}) či šablony Copyvia. Převážně na ta pozor.

V Posledních změnách, Sledovaných stránkách, historiích článků i příspěvcích uživatelů se nově také objeví nový odkaz [rychlý revert], který okamžitě vrátí všechny poslední příspěvky provedené jedním uživatelem a zároveň změnu případně prověří. Prosím, využívejte jej pouze na revertování vandalismů. V nastavení rovněž doporučuji ze začátku zatrhnout možnost Bezpečný rychlý revert (s potvrzením); zvláště na dotykových zařízeních je snadné se ukliknout. Pozor také, pokud vandal edituje z více IP adres/účtů, v takovém případě rollback vrátí pouze příspěvky posledního uživatele a zbytek vandalských editací může v článku zůstat. Gratuluji, užívejte práv s rozvahou.OJJ, Diskuse 4. 12. 2018, 09:46 (CET)

Děkuji mockrát --Khamul1 (diskuse) 4. 12. 2018, 10:22 (CET)
Když něco označíš jako subpahýl, UU apod. – už to můžeš odpatrolovat, protože je zbytečné, aby na to někdo podruhé koukal. Díky za patrolu! — Draceane diskusepříspěvky 9. 12. 2018, 20:23 (CET)
@Draceane: Ano, to je jasné ;-) Můžu se jen tak ze zvědavosti zeptat, jaký článek to byl? --Khamul1 (diskuse) 9. 12. 2018, 20:31 (CET)
Myslím, že ČH Bratislava. — Draceane diskusepříspěvky 9. 12. 2018, 20:32 (CET)
Dobře, příště si dám větší pozor, díky --Khamul1 (diskuse) 9. 12. 2018, 20:41 (CET)

nedodělaný revert

Pozor na nedodělané reverty. --85.70.43.105 8. 12. 2018, 12:02 (CET)

Ano díky, nevšiml jsem si --Khamul1 (diskuse) 8. 12. 2018, 12:08 (CET)

Tip

Ahoj, pokud označíš nějaký vandalismus na smazání, možná tu editaci neoznačuj jako prověřenou, aby to případně správci našli i na RC. Díky za dobrou patrolu. --OJJ, Diskuse 10. 12. 2018, 11:44 (CET)

@OJJ: Ahoj, dobře, příště nebudu označovat. Jinak na patrole je nás zoufale málo, máme mnoho neprověřených článků, ještě ze včerejška a neprověřené editace staré mnoho týdnů --Khamul1 (diskuse) 10. 12. 2018, 11:53 (CET)
Ještě ze včerejška, to je dobrý, mnohdy se označovaly i měsíc staré. :-) Všechny editace prověřit je myslím v našich poměrech nemožné, ale pro zpětnou kontrolu třeba pár hodin to zatím funguje dobře. Předtím platilo sejde z RC, sejde z mysli. :-) --OJJ, Diskuse 10. 12. 2018, 11:57 (CET)
@OJJ: Co nám zbývá :-) Kontrolovat dále, ale více hlídačů by to stejně potřebovalo. Můžu se ještě zeptat, jak označit editace hromadně prověřenými? V nastavení to mám zaškrtnuté, ale nevím jak to udělat v RC. Například dnes, jsem zpátečně označoval včerejší Adámozovi editace, když dělal ten svůj portál a musel jsem dělat každou zvlášť --Khamul1 (diskuse) 10. 12. 2018, 12:23 (CET)
Viz příspěvky a historie stránek. --OJJ, Diskuse 10. 12. 2018, 12:52 (CET)
Díky --Khamul1 (diskuse) 10. 12. 2018, 13:21 (CET)

Editační konflikt

Editační konflikt nebývá vhodné řešit takto. V tomto případě se samozřejmě nic neděje, ale kdybyste něco takového provedl v nějaké vyhrocené diskusi plné emocí, tak tím možná řádně přitopíte :-). --Tchoř (diskuse) 10. 12. 2018, 13:11 (CET)

Ano, jistě :-) Omlouvám se, já bych to v závažnějších situacích neudělal :-) --Khamul1 (diskuse) 10. 12. 2018, 13:20 (CET)

Tommaso Giordani

This painting by Fra Galgario is this https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Portrait_of_a_Knight_of_the_Constantinian_Order_(Fra%27_Galgario). He isn't Tommaso Giordani. It's a fake news--Driante70 (diskuse) 10. 12. 2018, 17:26 (CET)

Všechny neprověřené

Viz [1]. Jinak dneska jsem našel poklad, viz historii skunk pruhovaný. --OJJ, Diskuse 12. 12. 2018, 17:23 (CET)

@OJJ: Seznam všech neprověřených by se doopravdy hodil, díky, ale já to podle toho kódu na diskusi Matěje Suchánka nedokážu zprovoznit, vůbec se v takových věcech nevyznám :-) A ještě se vrátím ke tvému mailu, mám ti teda psát na mail a ne na nástěnku správců? Pokud budu mít žádost k zablokování někoho? --Khamul1 (diskuse) 12. 12. 2018, 17:34 (CET)

K varování na mé DS

Podívejte se případně na rozcestník Štěpán, podle kterého jsem udělal úpravu na rozcestníku Štěpánka. Mé shrnutí editace zřejmě nebylo dostačující, omlouvám se za to. --Filip Havlíček (diskuse) 12. 12. 2018, 19:26 (CET)

Kromě toho, osoby s tímto jménem jsou již uvedeny na stránce o jméně, je opravdu nutné to mít i na rozcestníku? --Filip Havlíček (diskuse) 12. 12. 2018, 19:29 (CET)
@Filip Havlíček:To je v pořádku, ale příště poprosím shrnutí editace, jinak se to nerozezná od vandalismu. Křestní jméno stačí aby bylo jen na jeho hlavní stránce, pokud se tedy nemýlím. Proto můžete osoby z rozcestníku přesunout na článek o jménu a rozcestník navrhnout na rychlosmaz (Ve jménech na Wikipedii se moc nevyznám, ale myslím že tohle bude nejlepší postup). S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 12. 12. 2018, 19:40 (CET)

Povolení autora Jaroslav Doležel

Dobrý den, děkuji za upozornění. Jako nováček z kurzu Senioři píší Wikipedii jsem na včerejší závěrečné lekci při zveřejnění postupovala pod vedením lektorky. Jaroslav Doležel mi uvolnil on-line fotografii. V článku jsem čerpala ze 3 zdrojů, jak je uvedeno. Po zveřejnění Jaroslav Doležel poděkoval a aktualizoval čísla ( počet citací ). Prosím o sdělení, jak situaci napravit. Děkuji.(Endy2018 (diskuse) 13. 12. 2018, 10:29 (CET)).

@Endy2018: Dobrý den, bohužel některé věty i odstavce článek kopírují text z tohoto webu. Pokud na text máte povolení autora, postupujte podle stránky Nápověda:Svolení autora, nebo text z vašeho článku nahraďte jiným textem, který již nebude copyvio. O fotografii se teď nejedná, ta je v pořádku. Jinak byl článek moc pěkně udělaný, těším se na vaše další články a přeji mnoho zdaru --Khamul1 (diskuse) 13. 12. 2018, 10:39 (CET)
Tak děkuji, tvá zpráva mě potěšila, díky za podporu.(Endy2018 (diskuse) 15. 12. 2018, 08:47 (CET)).

Na stará copyvia

https://tools.wmflabs.org/copypatrol/cs

Plno je z toho falešný poplach (OTRS, návrat vandalem smazaného textu, co někdo opsal z WP), ale může pomoct. OJJ, Diskuse 13. 12. 2018, 10:49 (CET)

@OJJ: Jasně, už jsem zde ale pár copyvií našel, doufám že těch spoustu článků, které jsem dnes označil za copyvio, jsou označeny správně --Khamul1 (diskuse) 13. 12. 2018, 11:01 (CET)

Řád žhavé gumy

@OJJ: Děkuji mockrát, to mě moc potěšilo --Khamul1 (diskuse) 14. 12. 2018, 15:53 (CET)

Užovka

Prosím, neoznačuj bezhlavě. Napsal jsem Ti, že se může jednat o kopii Wikipedie. Tenhle text je z r. 2013, náš min. z r. 2012. Vždycky je nutné ohodnotit, jestli se nejedná o falešná pozitiva. OJJ, Diskuse 15. 12. 2018, 14:17 (CET)

Promiň, omlouvám se, díky že si mě opravil. Myslel jsem že to vložil Whitesachem --Khamul1 (diskuse) 15. 12. 2018, 14:23 (CET)

Odstraňování vandalismu

Myslím (tu a tam se náhodně kouknu na reverty), že si vedete dobře. Zdraví --Svenkaj (diskuse) 16. 12. 2018, 16:42 (CET)

@Svenkaj: Děkuji, je nás na patrole málo a máme hordy neprověřených editací v minulosti, je to těžké všechno uhlídat a zkontrolovat. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 16. 12. 2018, 17:22 (CET)
Hlavně prosím nekontroluj zbrkle, viz užovka. :) Pozor je třeba dát (věci beze zdrojů atd.). OJJ, Diskuse 16. 12. 2018, 17:23 (CET)
Ano, já vím :-) Byl jsem tak zabraný do copyvií, že jsem i z užovky udělal copyvio :-) Nejhorší jsou plíživí vandalové, kteří změní jedno číslo v datu a ty se odhalit moc nedají. Podobné editace jsou mnohkrát za den a ověřit jedno číslo u každého je nemožné --Khamul1 (diskuse) 16. 12. 2018, 17:33 (CET)
Zas takovou kovbojku bych z toho nedělal, zvládali jsme to léta. :-) I změny dat/čísel lze celkem dobře po chvilce gůglení najít. --OJJ, Diskuse 16. 12. 2018, 17:37 (CET)
Stím bych se nebyl tak jistý, že po chvilce a vtom množství.... Zvládáme to výborně, ale stačilo by abys byl na týden pryč, Horst tu nebyl taky a už by to bylo horší :-) --Khamul1 (diskuse) 16. 12. 2018, 17:46 (CET)
Tak proto tu jsme. :) Ale vidím, že používáš i urgentně ověřit, díky za Tvou práci. --OJJ, Diskuse 17. 12. 2018, 10:26 (CET)
@OJJ, Horst, Khamul1:Ty díky samozřejmě patří všem kteří devandalizují (dobré slovo jsem vymyslel, že :-) ). (Někdy je obtížné rozeznat vandala od neobratného wikipedisty.) Napsal jsem Khamul1 protože, pokud rozumím, patroluje krátkou dobu. Hezké svátky --Svenkaj (diskuse) 16. 12. 2018, 18:20 (CET)

Portál:Entomologie

Dobrý den, děkuji za recenzi mého portálu, budu se snažit udělat cokoliv pro DČ. Moc si cením toho, že jste mi napsal recenzi, zvlášť od vás, začínajícího a pilného editora, který určitě jednou také dosáhne napsání DČ. Pokud budete chtít kdykoliv poradit, klidně mi napište. Děkuji za recenzi a těším se na vaše další příspěvky. --Adámoz (diskuse) 16. 12. 2018, 19:25 (CET)

@Adámoz: Dobrý den, nejsem si úplně jist jestli zrovna vy mi můžete nabízet pomoc a že zrovna vy mi budete radit. Nic ve zlém, ale mám dvakrát víc editací než vy a jsem zde naopak od vás patrolářem a revertérem. Napsat DČ není ani můj cíl :-). Jinak ale děkuji za nabídnutí pomoci. Ještě si na ty recenze podívám jak se to vyvijí --Khamul1 (diskuse) 16. 12. 2018, 19:50 (CET)

Vyznamenání

@Adámoz: No děkuji, ale ještě na něj nemám nárok :-(. Nejsem tu dva měsíce, takže vyznamenání není oprávněně uděleno --Khamul1 (diskuse) 16. 12. 2018, 19:59 (CET)

Co teď? --Adámoz (diskuse) 16. 12. 2018, 20:02 (CET)

A co takhle ? --Podroužek (diskuse) 16. 12. 2018, 20:20 (CET)
@Podroužek: @Adámoz: Děkuji Podroužku. Adámozi vy si dávejte prosím na to příště pozor, ale děkuji --Khamul1 (diskuse) 16. 12. 2018, 20:35 (CET)

Dík

Moc děkuji za řád,krásný advent, dobrý nový rok (LADALENKEROVA (diskuse) 17. 12. 2018, 13:21 (CET)).

@LADALENKEROVA: Rádo se stalo. :-) Pěkné svátky --Khamul1 (diskuse) 17. 12. 2018, 13:31 (CET)

Podmienky významnosti

Neviem, či toto slúži na otázky alebo nie, ale chcela som sa spýtať, v čom konkrétne potrebujete upraviť stránku Ondřej Kania na wikipedii? Tento článok obsahuje viac ako dva nezávislé zdroje (viď. Referencie alebo Externé odkazy).JK Education (diskuse) 17. 12. 2018, 14:56 (CET)

@JK Education: Dobrý den, nové zprávy psát prosím pouze na konec diskuse. Řekněme, že osobnost je tedy encyklopedicky významná, což nejspíš je, takže urgentní šablonu významnost odstraním. Článek nemá problém ve zdrojích, ale v obsahu textu, cituji: "Ondřej Kania si začal plnit své podnikatelské sny, když se v roce 2012 vydal autobusem z Brna do Prahy, aby se potkal se svou první klientkou. Kamarád mu za jedno odpoledne vytvořil webové stránky, Kania si sám připravil dlouhé texty o tom, jak dokáže nejlépe poradit se studiem na zahraniční škole. Web spustili v úterý a už ve středu ráno mu volala první klientka." Části textu jako tento je do encyklopedie absolutně nepřijatelný, to je hlavní problém článku. Neobsahuje bližší info o jeho podnikání nebo aktivitě, ale pojednává o zbytečných a zbytečně detailních věcech. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 17. 12. 2018, 16:28 (CET)

Ospravedlňujem sa za uverejnenie hore. Na wiki som krátko :). Ďakujem za ozrejmenie, už tomu rozumiem. Pokúsim sa to teda upraviť. Pekný deň.JK Education (diskuse) 17. 12. 2018, 17:25 (CET)

@JK Education: To je v pořádku ;-). Zkuste to nějak napravit, až to napravíte, tak se na to kouknu, dopiluji co tomu schází a odstraním šablonu urgentně upravit. Sám šablonu ale prosím neodstr aňujte, děkuji. S pozdravem --Khamul1 (diskuse) 17. 12. 2018, 17:33 (CET)
@JK Education: Již je článek v pořádku, vyřešil to kolega Harold a další zásadní úpravy už nebudou třeba --Khamul1 (diskuse) 18. 12. 2018, 15:49 (CET)

?

Dobrý den, jak jste mi psal do diskuse, nepochopil jsem co dělám špatně, rád pokud mám nějaké nedostatky, tak bych je napravil? --Adámoz (diskuse) 17. 12. 2018, 19:11 (CET)

@Adámoz: Dobrý den, máte na kontě desítky článků s urgentními šablonami, což je velmi špatné. Poprosím vás abyste:
  • Nezakládal již další články, které jsou na urgenty
  • Když odstraníte vandala, tak mu napsat šablonou experimenty
  • Neprohlašovat bez recenzí a hlasování články za dobré
  • Podepisoval se na diskusi k portálu entomologie
  • Nedělal nesmyslné reverty užitečných editací (to jsem u vás postřehl několikrát)

A to je všechno, byl bych rád kdyby jste se podle toho řídil, děkuji --Khamul1 (diskuse) 17. 12. 2018, 19:36 (CET)

Děkuji za info. --Adámoz (diskuse) 17. 12. 2018, 19:53 (CET)

@Adámoz: Není za co, teď se pusťte hlavně do toho portálu, ať ho dotáhnete, vypadá to slibně --Khamul1 (diskuse) 17. 12. 2018, 19:59 (CET)

KK

Ahoj, nevím, jestli je zrovna rozumné se přetahovat s uživatelem v Kabinetu kuriozit. Asi bych to nechal plavat, když to tam nechce – je to jen sbírka wikipedistů pro pobavení, nic víc... — Draceane diskusepříspěvky 18. 12. 2018, 15:33 (CET)

@Draceane: Ahoj, dobře nechám to, ale je to škoda. Naštvalo mě to, když nemá právo to mazat, ještě když mi předtím tvrdil že ten tvor doopravdy existuje :-) --Khamul1 (diskuse) 18. 12. 2018, 15:43 (CET)
OK, jestli ti o to tak jde, revertni to třeba za týden, za dva, až nebude půda tak horká. ;-) — Draceane diskusepříspěvky 18. 12. 2018, 15:44 (CET)
@Draceane: Škoda to je, ale až tak to řešit nebudu ;-) --Khamul1 (diskuse) 18. 12. 2018, 15:46 (CET)

vystavení

To by bylo super, už jsem se pokoušela, ale nezdařilo se...i když na tom svět nestojí, ale bylo by to fajn:)(LADALENKEROVA (diskuse) 21. 12. 2018, 15:31 (CET)).

@LADALENKEROVA: Vystavit tak jako to mám já? A ještě dám radu, když vám někdo napíše, odpovězte mu na své diskusní stránce a upozorněte ho šablonou {{odpověď}} --Khamul1 (diskuse) 21. 12. 2018, 15:35 (CET)

Newsletter Zkušenosti nových wikipedistů - XVII. vydání

Milí wikipedisté,

rád bych v tomto newsletteru shrnul, co se týmu Growth Nadace Wikimedia podařilo v oblasti zlepšování zážitku nováčků na české Wikipedii a jak v současné době vypadají projekty týmu Growth.

První dva projekty, “Porozumění prvnímu dni” a “Personalizovaný první den”, jsou již nasazeny. Prvotní výsledky obou dvou z těchto projektů budou k dispozici v průběhu ledna 2019. Poslední z projektů týmu Growth, “Panel Potřebuji pomoci”, je těsně před svým nasazením, které se uskuteční v prvním lednovém týdnu.

Podrobnější informace týkající se práce týmu Growth naleznete v jeho zprávě na Wikipedie:Zkušenosti nových wikipedistů/Nápady týmu Growth/Prosinec 2018.

V případě jakéhokoliv dotazu, návrhu či připomínky mě můžete kontaktovat na mé diskusní stránce nebo na e-mailu martin.urbanec@wikimedia.cz.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 25. 12. 2018, 23:24 (CET)

Brusník

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Brusník. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 28. 12. 2018, 12:28 (CET)

Prosím, nezakládej takto extrémně krátké články. Pokud jsi to už u dalších slovenských obcí udělal (procházet se mi to nechce), prosím, rozšiř je. Navíc, překlady z udělátka potřebují úpravy, viz [2]: chybí odkazy na kraj/okres/region v infoboxu; v infoboxu jsou vloženy nepřeložené a zčásti u nás neexistující parametry; neodkazuje se v okrese [[Okres Veľký Krtíš|Velký Krtíš]], ale v [[Okres Veľký Krtíš|okrese Velký Krtíš]]. Díky za pochopení. --Harold (diskuse) 28. 12. 2018, 12:34 (CET)

@Harold: Ostatní články jsou v pořádku, není o těch obcích moc co psát :-( --Khamul1 (diskuse) 28. 12. 2018, 12:36 (CET)
O obcích se toho dá napsat opravdu hodně. Pro začátek se stačí podívat do mapy (poloha obce v údolí, v horách, v lesích, jak je daleko od nějakého většího města, jaká tam vede silnice, železnice,...). Současná podoba Brusníku je už ok, díky. Pokud už budeš něco zakládat, dělej to alespoň v takovéto podobě. --Harold (diskuse) 28. 12. 2018, 12:44 (CET)
@Harold: Podívej zde taky subpahýl, akorát ho dělal Jiří Nedas --Khamul1 (diskuse) 28. 12. 2018, 12:51 (CET)
Ano, takové články mají být označeny příslušnou šablonou. --Harold (diskuse) 28. 12. 2018, 12:57 (CET)

Volby

Dobrý den, velmi by mě zajímalo, jaké zdroje ohledně voleb na Slovensku dále potřebujete. Nepřidal jsem tam nic nového, pouze jsem článek trochu zpřehlednil. Nechápu, co je za problém. --VojtaPetrů (diskuse) 29. 12. 2018, 15:26 (CET)

Dobrý den, všiml jsem si že tak celkově někdy přidávate informace bez zdrojů. Problém není, je to jen prosba abyste vkládal zdroje, když do článků vložíte informaci. Děkuji za vaše příspěvky! Přeji šťastný nový rok 2019 a mmoho úspěchů na Wikipedii i mimo ni --Khamul1 (diskuse) 29. 12. 2018, 15:37 (CET)