FC Vysočina Jihlava 2012/2013

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z FC Vysočina Jihlava 2012/13)
Související informace naleznete také v článku FC Vysočina Jihlava.

Tento článek se podrobně zabývá soupiskou a statistikami týmu FC Vysočina Jihlava v sezoně 2012/2013.

Letní změny v kádru[editovat | editovat zdroj]

Příchody[editovat | editovat zdroj]

Národnost Jméno Odkud Poznámka
Česko Petr Filip ← Česko FK Varnsdorf konec hostování
Česko Jan Hanuš ← Česko SK Slavia Praha hostování
Česko Tomáš Josl ← Polsko Ruch Chorzów přestup
Česko Václav Koloušek ← Česko FC Zbrojovka Brno volný přestup
Česko Jan Kosak ← Česko FC Graffin Vlašim konec hostování
Česko Tomáš Marek ← Česko FC Baník Ostrava přestup
Česko Tomáš Rada ← Turecko Sivasspor hostování
Česko Ondřej Šourek ← Polsko TS Podbeskidzie Bielsko-Biała přestup

Odchody[editovat | editovat zdroj]

Testovaní hráči[editovat | editovat zdroj]

V dresu Vysočiny se v létě objevila pětice testovaných hráčů – Slováci Marián Štrbák a Kristián Kolčák, Ukrajinec Pavlo Rudnyckyj, Chorvat Miroslav Konopek a Čech Tomáš Josl, který nakonec jako jediný uspěl. Štrbák a Rudnyckyj nastoupili do čtyř přípravných zápasů, Kolčák do dvou a Konopek pouze do jednoho zápasu. Josl nakonec i přes zranění zasáhl do pěti zápasů a jako jediný z testovaných hráčů se také gólově prosadil, když se trefil do sítě Bohemians 1905.

Letní přípravné zápasy[editovat | editovat zdroj]

Turnaj v Berouně[editovat | editovat zdroj]

V rámci letní přípravy se Vysočina představila na turnaji v Berouně. Tady se postupně střetla s pražským Střížkovem (tehdy ještě Bohemians Praha) a Ústím nad Labem. Jihlava na turnaji obsadila poslední místo, když dokázala pouze remizovat s Ústím nad Labem (porážka na penalty).

Turnaj na Hluboké nad Vltavou[editovat | editovat zdroj]

Po turnaji v Berouně zamířila Vysočina také na turnaj do Hluboké nad Vltavou. Tady ji nejprve čekalo druholigové Táborsko, nový tým vzniklý fúzí Sezimova Ústí a Tábora. Druhým soupeřem byly prvoligové České Budějovice. Ani na tomto turnaji se Jihlavě příliš nedařilo a dokázala pouze porazit na penalty České Budějovice.

Ostatní přípravná utkání[editovat | editovat zdroj]

V rámci ostatních letních přípravných zápasů se Vysočina utkala především s týmy ze Slovenska (Senica, Trenčín, Trnava) či druhé české ligy (Viktoria Žižkov, Pardubice, Bohemians 1905). Jihlava si z těchto zápasů odnesla bilanci 1 vítězství, 4 remízy a 1 porážka při celkovém skóre 8:8. V generálce na Gambrinus ligu byl jejím soupeřem bosenský Velež Mostar. Vysočina zápas hraný v rakouském Dobersdorfu zvládla a vyhrála 2:0.

Podzimní přátelský zápas[editovat | editovat zdroj]

Říjnovou reprezentační přestávku se vedení Vysočiny rozhodlo využít k sehrání přátelského zápasu s Mladou Boleslaví. Utkání se uskutečnilo v ne zrovna tradiční fotbalový čas (11:00). Souboj nakonec, na rozdíl od ligového utkání v němž Jihlava vyhrála 3:1, skončil remízou 2:2.

Podzimní část "A" týmu[editovat | editovat zdroj]

Do své druhé sezony v Gambrinus lize v historii vstoupila Vysočina smolnou remízou 3:3 na hřišti pražské Slavie, když v poločase vedla už 3:0 a ještě v poslední minutě držela těsný náskok 3:2. V nastavení však o dělbě bodů rozhodl Jan Vošahlík. Také další čtyři zápasy skončily remízou, vždy shodně 1:1. Teprve v 6. kole si Jihlava zajela pro první vítězství a to na hřiště Mladé Boleslavi. V této době také byla spolu se Spartou jediným týmem, který nepoznal hořkost porážky. V 7. kole se však situace změnila. Zatímco Jihlava doma porazila Baník Ostrava 3:2, pražská Sparta nestačila na Viktorii Plzeň (0:1). V dalším utkání Jihlavu čekalo derby na hřišti Brna, kde si připsala první porážku (1:5). Poté si sice spravila chuť vítězství 2:1 nad Příbramí, ale následovala série pěti zápasů bez vítězství. Nejprve nestačila na Teplice (1:3), následně remizovala se Spartou (1:1) a na Dukle (2:2) a porážku si připsala i soubojích s Jabloncem (0:1) a na Slovácku (0:3). V posledním domácím zápase podzimní části porazila díky brance mladíka Tomáše Kučery z 89. minuty České Budějovice (1:0) a následně venku smolně prohrála s Plzní 0:1.

Na podzim tak Jihlavě patřila 10. příčka s 19 body za 4 vítězství, 7 remíz a 5 porážek s celkovým skóre 21:27. Na sestupové 15. místo měla náskok pouhé 4 body.

Statistiky hráčů "A" týmu – podzimní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Jméno Zápasy Vyloučení Národnost
B Jaromír Blažek 15 1 0 Česko
B Jan Hanuš 1 1 0 Česko
Pozice Jméno Zápasy Góly Vyloučení Národnost
O Petar Gavrić 4 0 0 0 Chorvatsko
O Tomáš Josl 15 0 6 0 Česko
O Lukáš Kryštůfek 4 0 1 0 Česko
O Igor Obert 9 1 2 0 Slovensko
O Ondřej Šourek 16 1 3 0 Česko
O Petr Tlustý 16 0 2 0 Česko
Z Marek Jungr 14 1 4 0 Česko
Z Karol Karlík 13 2 5 0 Slovensko
Z Václav Koloušek 10 3 2 0 Česko
Z Jan Kosak 8 0 0 0 Česko
Z Tomáš Kučera 13 1 3 0 Česko
Z Lukáš Masopust 16 0 2 0 Česko
Z Tomáš Rada 12 0 6 0 Česko
Z Lukáš Vaculík 16 1 1 0 Česko
U Muris Mešanović 11 0 0 0 Bosna a Hercegovina
U Tomáš Sedláček 14 0 1 0 Česko
U Stanislav Tecl 11 10 1 0 Česko

Ligové zápasy (podzim)[editovat | editovat zdroj]

Umístění po podzimní části[editovat | editovat zdroj]

Poř. Tým Z V R P VG OG B
8. 1. FC Slovácko 16 5 5 6 21 20 20
9. FC Slovan Liberec 16 5 4 7 22 25 19
10. FC Vysočina Jihlava 16 4 7 5 21 27 19
11. SK Slavia Praha 16 4 6 6 19 19 18
12. FC Baník Ostrava 16 4 5 7 22 28 17
13. FC Hradec Králové 16 3 7 6 17 20 16
14. FK Teplice 16 4 4 8 17 25 16
15. SK Dynamo České Budějovice 16 4 3 9 15 23 15
16. 1. FK Příbram 16 2 7 7 12 24 13

Poznámky:

  • Z = Odehrané zápasy; V = Vítězství; R = Remízy; P = Prohry; VG = Vstřelené góly; OG = Obdržené góly; B = Body
     FC Vysočina Jihlava
     Sestup do 2. ligy

Zimní změny v kádru[editovat | editovat zdroj]

Příchody[editovat | editovat zdroj]

Národnost Jméno Odkud Poznámka
Česko Jan Hanuš ← Česko SK Slavia Praha přestup
Česko Milan Kopic ← Slovensko ŠK Slovan Bratislava po skončení smlouvy
Česko Jan Šilinger ← Česko 1. SC Znojmo konec hostování
Slovensko Arnold Šimonek ← Slovensko FC Nitra po skončení smlouvy
Česko Václav Tomeček ← Česko SK Sigma Olomouc hostování
Česko David Vaněček ← Česko FC Viktoria Plzeň hostování s opcí
Česko Václav Vašíček ← Česko SK Sigma Olomouc hostování s opcí
Slovensko Peter Čvirik ← bez angažmá volný hráč

Odchody[editovat | editovat zdroj]

Strategie zimních přestupů Vysočiny záležela na tom, zda odejde či neodejde útočník a kapitán týmu Stanislav Tecl. Již krátce po skončení podzimní části Gambrinus ligy přistála na stole vedení Jihlavy nabídka od Viktorie Plzeň, údajně za 20 milionů korun.[29] Sám Tecl tehdy přestup do Plzně vyloučil a řekl, že chce v Jihlavě hrát i na jaře.[30] Vše se pravděpodobně změnilo během vánočních svátků, kdy měl trenér František Komňacký v rozhovoru pro Rádio Impuls oznámit, že s Teclem již pro jaro nepočítá. Dlouhou dobu se spekulovalo o možnosti zapojení Sparty do přestupu. Ta to ze začátku odmítala,[31] ale krátce před koncem roku se do hry vložila. Tecl se měl stát součástí výměny, kdy by se stěhoval do Jablonce a z něho by na Letnou přišel David Lafata.[32] Na začátku ledna nakonec Tecl zamířil do Plzně,[33] kde podepsal smlouvu na 3,5 roku.[34] Částka, za kterou přestoupil, nebyla nikdy zveřejněna, nicméně podle spekulací mohlo jít až o 30 milionů korun. Trochu stranou zájmu pak zůstal David Helísek, u něhož se hostování ve Znojmě změnilo v přestup. V březnu 2013 pak v týmu skončil i chorvatský obránce Petar Gavrić, který se s vedením dohodl na předčasném ukončení smlouvy[35] a dne 6. dubna odešel útočník Tomáš Sedláček formou hostování pomoci Žďáru nad Sázavou k záchraně v MSFL.[36] K 1. květnu 2013 byla ukončena smlouva i s brazilským obráncem Gabrielem.[37]

Národnost Jméno Kam Poznámka
Brazílie Gabriel → Ukončení smlouvy
Chorvatsko Petar Gavrić → Ukončení smlouvy
Česko David Helísek → Česko 1. SC Znojmo Přestup
Česko Tomáš Sedláček → Česko FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou Hostování
Česko Stanislav Tecl → Česko FC Viktoria Plzeň Přestup

Testovaní hráči[editovat | editovat zdroj]

Zimní testování hráčů se neslo ve znamení hledání náhrady za střelce Stanislava Tecla. Proto se na testech objevila hned pětice útočníků – Darko Bjedov, Marin Glasnović, Karel Kroupa ml., Gheorghe Ovseannicov a David Vaněček. Z nich nakonec uspěl jen poslední jmenovaný. Kromě toho se pozornost trenéra zaměřila také na obránce, kteří byli na testech dva – Milan Kopic a Michal Leibl – a uspěl pouze prvně jmenovaný. Michal Leibl se sice také ocitl na soupisce Jihlavy pro jarní část Gambrinus ligy, nakonec ho nahradil Peter Čvirik. Smůlu měl záložník Marek Šichor, který se objevil na testech v první vlně, ovšem hned na prvním tréninku se zranil a testy pro něho předčasně skončily.

Zimní přípravné zápasy[editovat | editovat zdroj]

Jelikož většinu zimního přípravného období zabrala Tipsport liga a také soustředění v Turecku, stihla Vysočina odehrát jen dva další přípravné zápasy. V něm se nejprve utkala s rakouskou Admirou Mödling, které oplatila loňskou porážku, a poté i s druholigovým Varnsdorfem, se kterým utrpěla třetí porážku v řadě.

Soustředění v Turecku[editovat | editovat zdroj]

Poprvé v historii odjela Vysočina v zimě na soustředění do zahraničí. Jejím útočištěm se stalo turecké město Antalya. Během soustředění se Jihlava utkala se srbským Radem Bělehrad, ukrajinským Kryvbasem Kryvyj Rih a polskou Jagiellonií Białystok. Posledním soupeřem měl být původně maďarský Paksi SE, na poslední chvíli však došlo ke změně a soupeřem byl rumunský Gaz Metan Mediaș. Z Turecka odjížděla Vysočina s bilancí 4 výher při celkovém skóre 14:5.

Generálka na ligu[editovat | editovat zdroj]

Generálku na jarní část Gambrinus ligy měla pro původně představovat odveta osmifinále Poháru České pošty s pražskou Spartou. Po přeložení tohoto zápasu na 5. března si Jihlava pozvala Táborsko, se kterým se naposledy utkala v letní přípravě na turnaji v Hluboké na Vltavou, kde prohrála 1:2. A Táborsko se z výhry radovalo i tentokrát.

Tipsport liga[editovat | editovat zdroj]

Související informace naleznete také v článku Tipsport liga 2013.

Vysočina Jihlava vstupovala do Tipsport ligy jako obhájce celkového vítězství z roku 2012. V základní skupině, hrané ve Sportovním centru v Brně-Ivanovicích, se utkala s prvoligovou Zbrojovkou Brno a Slováckem a druholigovým Fastavem Zlín a Znojmem. Ve skupině ztratila body pouze v zápase se Zlínem, kdy uhrála remízu 1:1. V semifinále, hraném v areálu Český lev Union Beroun nestačila na Sigmu Olomouc a po porážce 1:3 obsadila spolu s Hradcem Králové dělené 3. místo.

Jarní část – "A" tým[editovat | editovat zdroj]

Statistiky hráčů "A" týmu – jarní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Jméno Zápasy Vyloučení Národnost
B Jaromír Blažek 13 1 0 Česko
B Jan Hanuš 1 0 0 Česko
Pozice Jméno Zápasy Góly Vyloučení Národnost
O Peter Čvirik 10 0 2 0 Slovensko
O Tomáš Josl 8 0 2 0 Česko
O Tomáš Marek 11 1 2 1 Česko
O Igor Obert 2 0 1 0 Slovensko
O Ondřej Šourek 12 1 3 0 Česko
O Petr Tlustý 14 0 1 0 Česko
Z Marek Jungr 13 2 3 0 Česko
Z Karol Karlík 10 2 3 2 Slovensko
Z Jan Kliment 9 1 0 0 Česko
Z Václav Koloušek 12 1 1 0 Česko
Z Jan Kosak 10 0 0 0 Česko
Z Tomáš Kučera 6 0 1 0 Česko
Z Lukáš Masopust 13 1 0 0 Česko
Z Tomáš Rada 12 1 3 0 Česko
Z Václav Tomeček 5 0 0 0 Česko
Z Lukáš Vaculík 13 2 4 0 Česko
U Muris Mešanović 1 0 0 0 Bosna a Hercegovina
U Arnold Šimonek 13 3 0 0 Slovensko
U David Vaněček 6 0 0 0 Česko
U Václav Vašíček 2 0 0 0 Česko

Ligové zápasy (jaro)[editovat | editovat zdroj]

Konečné umístění v lize[editovat | editovat zdroj]

Poř. Tým Z V R P VG OG B
8. FK Mladá Boleslav 30 10 8 12 34 41 38
9. 1. FC Slovácko 30 10 7 15 37 41 37
10. FC Vysočina Jihlava 30 7 15 8 36 42 36
11. 1. FK Příbram 30 7 11 12 27 39 32
12. FK Teplice 30 8 8 14 36 47 32
13. FC Zbrojovka Brno 30 9 5 16 34 53 32
14. FC Baník Ostrava 30 7 8 15 34 44 29
15. SK Dynamo České Budějovice 30 7 5 18 24 49 26
16. FC Hradec Králové 30 5 10 15 27 44 25

Poznámky:

  • Z = Odehrané zápasy; V = Vítězství; R = Remízy; P = Prohry; VG = Vstřelené góly; OG = Obdržené góly; B = Body
     FC Vysočina Jihlava
     Sestup do 2. ligy

Pohár České pošty[editovat | editovat zdroj]

Statistiky hráčů[editovat | editovat zdroj]

Pozice Jméno Zápasy Národnost
B Jan Hanuš 4 Česko
Pozice Jméno Zápasy Góly Národnost
O Peter Čvirik 1 0 Slovensko
O Petar Gavrić 3 0 Chorvatsko
O Tomáš Josl 3 0 Česko
O Tomáš Marek 1 0 Česko
O Igor Obert 3 1 Slovensko
O Ondřej Šourek 4 0 Česko
O Petr Tlustý 3 0 Česko
Z Marek Jungr 3 0 Česko
Z Karol Karlík 3 0 Slovensko
Z Jan Kliment 1 0 Česko
Z Václav Koloušek 2 1 Česko
Z Jan Kosak 4 0 Česko
Z Tomáš Kučera 3 0 Česko
Z Lukáš Masopust 4 0 Česko
Z Tomáš Rada 3 0 Česko
Z Václav Tomeček 1 0 Česko
Z Lukáš Vaculík 4 0 Česko
U Muris Mešanović 2 2 Bosna a Hercegovina
U Tomáš Sedláček 2 0 Česko
U Arnold Šimonek 1 0 Slovensko
U Stanislav Tecl 2 2 Česko

Zápasy v poháru[editovat | editovat zdroj]

Související informace naleznete také v článku Pohár České pošty 2012/13.

Juniorský tým[editovat | editovat zdroj]

Podzimní část[editovat | editovat zdroj]

Statistiky hráčů – podzimní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Jméno Zápasy Národnost
B Martin Matiášek 6 Česko
B Jan Hanuš 4 Česko
B Dalibor Rožník 7 Slovensko
Pozice Jméno Zápasy Góly Národnost
O Radek Cipruš 11 0 Česko
O Jiří Fadrný 12 0 Česko
O Petr Filip 5 1 Česko
O Gabriel 1 0 Brazílie
O Lukáš Kryštůfek 7 0 Česko
O Ivan Stupak 1 0 Rusko
O Vojtěch Šandera 3 0 Česko
O Jan Šilinger 4 0 Česko
O Martin Vokoun 13 0 Česko
O Jan Vonásek 8 0 Česko
Z Lukáš Hráček 3 0 Česko
Z Enes Kazić 2 0 Bosna a Hercegovina
Z Jan Kliment 15 3 Česko
Z Jan Kosak 6 3 Česko
Z Tomáš Kučera 2 0 Česko
Z Ondřej Přibyl 13 0 Česko
Z Pavel Sodomka 12 0 Česko
Z Radim Šuta 14 0 Česko
Z Jan Urbánek 16 2 Česko
Z David Vacek 4 0 Česko
Z Jakub Vodáček 5 1 Česko
Z Zozulja 1 0 Rusko
U Daniel Kavka 14 7 Česko
U Jan Koudelka 14 2 Česko
U Martin Štancl 15 1 Česko
U Alois Zeman 15 0 Česko

Ligové zápasy (podzim)[editovat | editovat zdroj]

Zimní změny v kádru[editovat | editovat zdroj]

Příchody[editovat | editovat zdroj]

Národnost Jméno Odkud Poznámka
Česko Petr Císař ← Česko FC Slavoj Třešť Konec hostování
Česko Luboš Košulič ← Česko FC Zbrojovka Brno Hostování
Česko Jindřich Kučera ← Česko FK Havlíčkův Brod Konec hostování
Česko Martin Marák ← Česko ŠSK Bílovec Hostování
Česko Martin Štancl ← Česko FC Vysočina Jihlava Přeřazen z "A" týmu
Česko David Vacek ← Česko FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou Konec hostování
Česko Alois Zeman ← Česko FC Vysočina Jihlava Přeřazen z "A" týmu

Odchody[editovat | editovat zdroj]

Zimní přípravné zápasy[editovat | editovat zdroj]

Jarní část[editovat | editovat zdroj]

Statistiky hráčů – jarní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Jméno Zápasy Národnost
B Jan Hanuš 1 Česko
B Marek Kolář 1 Česko
B Jan Kotnour 4 Česko
B Martin Matiášek 6 Česko
B Dalibor Rožník 6 Slovensko
Pozice Jméno Zápasy Góly Národnost
O Radek Cipruš 2 0 Česko
O Filip Dvořáček 2 0 Česko
O Jiří Fadrný 10 0 Česko
O Gabriel 2 0 Brazílie
O Tomáš Josl 1 0 Česko
O Lukáš Kryštůfek 17 0 Česko
O Martin Marák 3 0 Česko
O Igor Obert 8 1 Slovensko
O Jan Šilinger 4 0 Česko
O Jan Urbánek 14 1 Česko
O Martin Vokoun 3 0 Česko
O Jan Vonásek 7 0 Česko
Z Miloslav Brabec 0 0 Česko
Z Lukáš Hráček 0 0 Česko
Z Jan Kliment 4 3 Česko
Z David Klusák 2 0 Česko
Z Jan Kosak 4 4 Česko
Z Luboš Košulič 16 3 Česko
Z Jan Koudelka 16 1 Česko
Z Tomáš Kučera 4 2 Česko
Z Dominik Pedro 3 0 Česko
Z Ondřej Přibyl 0 0 Česko
Z Martin Štancl 11 0 Česko
Z Radim Šuta 17 0 Česko
Z Václav Tomeček 3 1 Česko
Z David Vacek 16 3 Česko
U Petr Císař 0 0 Česko
U Daniel Kavka 11 4 Česko
U Martin Kelbler 4 5 Česko
U Jindřich Kučera 16 7 Česko
U Muris Mešanović 6 6 Bosna a Hercegovina
U Václav Vašíček 3 1 Česko
U Alois Zeman 9 0 Česko

Ligové zápasy (jaro)[editovat | editovat zdroj]

Konečné umístění v lize[editovat | editovat zdroj]

Poř. Tým Z V R P VG OG B
6. 1. FK Příbram 34 13 10 11 80 69 49
7. AC Sparta Praha 33 13 8 12 62 52 47
8. FK Mladá Boleslav 34 13 8 13 52 50 47
9. FC Vysočina Jihlava 34 13 8 13 69 77 47
10. FC Viktoria Plzeň 34 12 10 12 59 60 46
11. 1. FC Slovácko 33 11 8 14 67 65 41
12. FC Slovan Liberec 33 8 16 9 62 72 40

Poznámky:

  • Z = Odehrané zápasy; V = Vítězství; R = Remízy; P = Prohry; VG = Vstřelené góly; OG = Obdržené góly; B = Body
     FC Vysočina Jihlava

Klubová nej sezony[editovat | editovat zdroj]

  • po podzimní části

"A" tým[editovat | editovat zdroj]

Juniorský tým[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. fcvysocina.cz, 5. července 2012 [cit. 2012-07-06]. Dostupné online. 
  2. onlajny.com, 5. července 2012 [cit. 2012-07-06]. Dostupné online. 
  3. fcvysocina.cz, 14. července 2012 [cit. 2012-07-26]. Dostupné online. 
  4. fcvysocina.cz, 14. července 2012 [cit. 2012-07-26]. Dostupné online. 
  5. Vysočina na úvod přípravy podlehla Senici [online]. fcvysocina.cz, 23. června 2012 [cit. 2012-06-26]. Dostupné online. 
  6. Druhá příprava přinesla bezbrankovou remízu [online]. fcvysocina.cz, 27. června 2012 [cit. 2012-06-27]. Dostupné online. 
  7. Vysočina si připsala první výhru v přípravě – nad Trenčínem [online]. fcvysocina.cz, 30. června 2012 [cit. 2012-06-30]. Dostupné online. 
  8. Trnava v generálce remizovala s Vysočinou [online]. fcvysocina.cz, 7. července 2012 [cit. 2012-07-26]. Dostupné online. 
  9. Příprava s Pardubicemi skončila smírem [online]. fcvysocina.cz, 11. července 2012 [cit. 2012-07-26]. Dostupné online. 
  10. Duel Vysočiny s Bohemians přinesl remízu 1:1 [online]. fcvysocina.cz, 18. července 2012 [cit. 2012-07-26]. Dostupné online. 
  11. Vysočina v generálce porazila Mostar [online]. fcvysocina.cz, 21. července 2012 [cit. 2012-07-26]. Dostupné online. 
  12. Přípravný duel vítěze nenašel [online]. fcvysocina.cz, 12. října 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  13. Vysočina byla v Edenu blízko senzaci, výhru ztratila [online]. fcvysocina.cz, 30. července 2012 [cit. 2012-07-31]. Dostupné online. 
  14. Vysočina vydřela bod s Plzní [online]. fcvysocina.cz, 5. srpna 2012 [cit. 2012-08-08]. Dostupné online. 
  15. Vysočina i v Hradci Králové udržela neporazitelnost [online]. fcvysocina.cz, 12. srpna 2012 [cit. 2012-08-18]. Dostupné online. 
  16. Vysočina ani počtvrté v řadě výhru neudržela [online]. fcvysocina.cz, 19. srpna 2012 [cit. 2012-08-29]. Dostupné online. 
  17. Vysočina i nadále zůstává neporažena [online]. fcvysocina.cz, 24. srpna 2012 [cit. 2012-08-29]. Dostupné online. 
  18. Vysočina se na půdě Mladé Boleslavi dočkala první výhry! [online]. fcvysocina.cz, 2. září 2012 [cit. 2012-09-22]. Dostupné online. 
  19. Vysočina zdolala Baník a jediná zůstává neporažena! [online]. fcvysocina.cz, 17. září 2012 [cit. 2012-09-22]. Dostupné online. 
  20. Vysočina v Brně ztratila svoji neporazitelnost [online]. fcvysocina.cz, 23. září 2012 [cit. 2012-10-22]. Dostupné online. 
  21. Vysočina doma znovu slaví důležité tři body! [online]. fcvysocina.cz, 28. září 2012 [cit. 2012-10-22]. Dostupné online. 
  22. Vysočina se z Teplic vrací s prázdnou [online]. fcvysocina.cz, 17. října 2012 [cit. 2012-10-22]. Dostupné online. 
  23. Vysočina vybojovala zasloužený bod se Spartou [online]. fcvysocina.cz, 21. října 2012 [cit. 2012-10-22]. Dostupné online. 
  24. Vysočina veze cenný plusový bod z Julisky! [online]. fcvysocina.cz, 26. října 2012 [cit. 2012-11-12]. Dostupné online. 
  25. Jihlavská pevnost poprvé padla [online]. fcvysocina.cz, 2. listopadu 2012 [cit. 2012-11-12]. Dostupné online. 
  26. Vysočina potvrdila bídnou bilanci na půdě Slovácka [online]. fcvysocina.cz, 10. listopadu 2012 [cit. 2012-11-12]. Dostupné online. 
  27. V důležitém "zápase podzimu" slaví Vysočina tři body! [online]. fcvysocina.cz, 16. listopadu 2012 [cit. 2012-11-17]. Dostupné online. 
  28. Výkonem potěšili, ale vrací se s prázdnou [online]. fcvysocina.cz, 26. listopadu 2012 [cit. 2012-11-27]. Dostupné online. 
  29. http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-gambrinus-liga-12-13/134906/rodi-se-prestup-roku-plzen-nabizi-za-strelce-tecla-pres-20-milionu.html
  30. http://www.fcvysocina.cz/clanek.asp?id=3737
  31. http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-gambrinus-liga-12-13/135008/riskuje-plzen-s-teclem-takovou-castku-nedame-naznacuje-sparta.html
  32. http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-gambrinus-liga-12-13/135567/tecl-do-jablonce-lafata-na-letnou-tahle-rosada-sparte-nevysla.html
  33. http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-gambrinus-liga-12-13/135664/potvrzeno-tecl-zahaji-pripravu-s-plzni-od-prestupu-ho-deli-podpis.html
  34. http://www.transfermarkt.co.uk/en/stanislav-tecl/profil/spieler_81390.html
  35. http://www.fcvysocina.cz/clanek.asp?id=Informace-z-hracskeho-kadru-FC-Vysocina-3879
  36. http://www.fcvysocina.cz/clanek.asp?id=Tomas-Sedlacek-bude-na-jare-zachranovat-Zdar-nad-Sazavou-3911
  37. http://www.fcvysocina.cz/clanek.asp?id=Gabriel-da-Silva-si-hleda-nove-angazma-3952
  38. Vysočina Admiře oplatila porážku [online]. fcvysocina.cz, 22. ledna 2013 [cit. 2013-01-30]. Dostupné online. 
  39. Vysočina s Varnsdorfem potřetí v řadě prohrála [online]. fcvysocina.cz, 30. ledna 2013 [cit. 2013-01-30]. Dostupné online. 
  40. Na úvod soustředění výhra nad pátým týmem srbské ligy [online]. fcvysocina.cz, 5. února 2013 [cit. 2013-02-07]. Dostupné online. 
  41. Vysočina zvládla i druhý duel – porazila FC Kryvbas [online]. fcvysocina.cz, 7. února 2013 [cit. 2013-02-07]. Dostupné online. 
  42. Třetí turecká výhra Vysočiny – nad Bialystokem [online]. fcvysocina.cz, 9. února 2013 [cit. 2013-02-09]. Dostupné online. 
  43. Vysočina se s Tureckem loučí vítězně [online]. fcvysocina.cz, 12. února 2013 [cit. 2013-02-12]. Dostupné online. 
  44. Vysočině se generálka na ligu nevydařila [online]. fcvysocina.cz, 16. února 2013 [cit. 2013-02-19]. Dostupné online. 
  45. Vysočina do roku 2013 vstoupila vysokou výhrou [online]. fcvysocina.cz, 9. ledna 2013 [cit. 2013-01-09]. Dostupné online. 
  46. Duel Vysočiny se Zlínem skončil remízou 1:1 [online]. fcvysocina.cz, 12. ledna 2013 [cit. 2013-01-15]. Dostupné online. 
  47. Vysočina výrazně zvítězila i nad Slováckem [online]. fcvysocina.cz, 16. ledna 2013 [cit. 2013-01-16]. Dostupné online. 
  48. Vysočina porazila Znojmo a postupuje mezi elitu Tipsport ligy [online]. fcvysocina.cz, 19. ledna 2013 [cit. 2013-01-30]. Dostupné online. 
  49. Vysočina vítězství v Tipsport lize neobhájí [online]. fcvysocina.cz, 26. ledna 2013 [cit. 2013-01-30]. Dostupné online. 
  50. Vysočina se s Hradcem rozešla smírně [online]. fcvysocina.cz, 22. února 2013 [cit. 2013-02-27]. Dostupné online. 
  51. Vysočina i v druhém jarním domácím zápase získala bod [online]. fcvysocina.cz, 1. března 2013 [cit. 2013-03-01]. Dostupné online. 
  52. Vysočina šla na Sigmě do deseti a vzdorovala jen poločas [online]. fcvysocina.cz, 9. března 2013 [cit. 2013-03-09]. Dostupné online. 
  53. Příval sněhu si vynutil odložení duelu s Mladou Boleslaví [online]. fcvysocina.cz, 18. března 2013 [cit. 2013-03-18]. Dostupné online. 
  54. Tři body vystřelil ze vzduchu Rada [online]. fcvysocina.cz, 23. března 2013 [cit. 2013-03-23]. Dostupné online. 
  55. Sněhová kalamita odložila druhý jarní zápas Vysočiny [online]. fcvysocina.cz, 31. března 2013 [cit. 2013-04-01]. Dostupné online. 
  56. Vysočina i v deseti vydřela zlaté tři body! [online]. fcvysocina.cz, 8. dubna 2013 [cit. 2013-04-08]. Dostupné online. 
  57. Vysočina veze další cenný záchranářský bod z Příbrami [online]. fcvysocina.cz, 13. dubna 2013 [cit. 2013-04-14]. Dostupné online. 
  58. Vysočina proti Teplicím získala bod [online]. fcvysocina.cz, 19. dubna 2013 [cit. 2013-04-19]. Dostupné online. 
  59. Vysočina se z Ostravy vrací s prázdnou [online]. fcvysocina.cz, 23. dubna 2013 [cit. 2013-04-23]. Dostupné online. 
  60. Vysočina se Spartou počtvrté v sezóně remizovala! [online]. fcvysocina.cz, 26. dubna 2013 [cit. 2013-05-10]. Dostupné online. 
  61. Vysočina proti Dukle získala další důležitý bod [online]. fcvysocina.cz, 3. května 2013 [cit. 2013-05-10]. Dostupné online. 
  62. Vysočina veze další cenný bod z půdy favorita! [online]. fcvysocina.cz, 12. května 2013 [cit. 2013-05-22]. Dostupné online. 
  63. Vysočina definitivně potvrdila záchranu v Gambrinus lize [online]. fcvysocina.cz, 22. května 2013 [cit. 2013-05-22]. Dostupné online. 
  64. Vysočina sahala po výhře, nakonec však odjela s prázdnou [online]. fcvysocina.cz, 26. května 2013 [cit. 2013-06-02]. Dostupné online. 
  65. Vysočina nadchla a porazila Slavii [online]. fcvysocina.cz, 1. června 2013 [cit. 2013-06-02]. Dostupné online. 
  66. Postup zajistily trefy Mešanoviće [online]. fcvysocina.cz, 29. srpna 2012 [cit. 2012-09-22]. Dostupné online. 
  67. Ve Zlíně rozhodl penaltový rozstřel ve prospěch Vysočiny [online]. fcvysocina.cz, 3. října 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  68. V prvním zápase osmifinále Vysočina remizovala [online]. fcvysocina.cz, 29. listopadu 2012 [cit. 2012-12-06]. Dostupné online. 
  69. Vysočina se Spartou vypadla až po penaltovém rozstřelu [online]. fcvysocina.cz, 5. března 2013 [cit. 2013-03-06]. Dostupné online. 
  70. Smírně se v premiéře rozešly i juniorky [online]. fcvysocina.cz, 1. srpna 2012 [cit. 2012-08-08]. Dostupné online. 
  71. Juniorka nakonec Duklu udolala [online]. fcvysocina.cz, 7. srpna 2012 [cit. 2012-08-08]. Dostupné online. 
  72. Juniorka veze výhru z Mladé Boleslavi [online]. fcvysocina.cz, 13. srpna 2012 [cit. 2012-08-18]. Dostupné online. 
  73. V juniorské lize poprvé prohráli [online]. fcvysocina.cz, 21. srpna 2012 [cit. 2012-08-29]. Dostupné online. 
  74. Juniorka si po divoké přestřelce připsala výhru nad Baníkem [online]. fcvysocina.cz, 28. srpna 2012 [cit. 2012-08-29]. Dostupné online. 
  75. Juniorce se na Sigmě nedařilo [online]. fcvysocina.cz, 3. září 2012 [cit. 2012-09-22]. Dostupné online. 
  76. Juniorka na svém hřišti podlehla Brnu [online]. fcvysocina.cz, 11. září 2012 [cit. 2012-09-22]. Dostupné online. 
  77. Juniorka protrhla střeleckou nemohoucnost přímo velkolepě. Jihlavě nasázela rovnou pět branek [online]. fcslovaliberec.cz, 17. září 2012 [cit. 2012-09-22]. Dostupné online. 
  78. Juniorka i v oslabení zdolala Spartu! [online]. fcvysocina.cz, 25. září 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  79. Juniorka se v Plzni předvedla ve vynikajícím světle! [online]. fcvysocina.cz, 1. října 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  80. Juniorka zvítězila těsně, ale zcela zaslouženě [online]. fcvysocina.cz, 9. října 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  81. Juniorka po sérii výher narazila v Táborsku [online]. fcvysocina.cz, 15. října 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  82. Juniorka urazila fotbalové štěstí a ztratila [online]. fcvysocina.cz, 23. října 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  83. Juniorka veze bod z Dynama, ale sahala po výhře [online]. fcvysocina.cz, 30. října 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  84. Předzápas skončil ve prospěch Vysočiny [online]. fcvysocina.cz, 6. listopadu 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  85. Den otevřených dveří defenzívy juniorky [online]. fcvysocina.cz, 12. listopadu 2012 [cit. 2012-11-13]. Dostupné online. 
  86. Juniorka podzim zakončila remízou s Příbramí [online]. fcvysocina.cz, 20. listopadu 2012 [cit. 2012-12-16]. Dostupné online. 
  87. Juniorka do přípravy vstoupila těsnou prohrou se Znojmem [online]. fcvysocina.cz, 16. ledna 2013 [cit. 2013-02-20]. Dostupné online. 
  88. Juniorka nestačila na Velké Meziříčí [online]. fcvysocina.cz, 26. ledna 2013 [cit. 2013-02-20]. Dostupné online. 
  89. Juniorka se s Bystřicí rozešla bez branek [online]. fcvysocina.cz, 3. února 2013 [cit. 2013-02-20]. Dostupné online. 
  90. Duel s Vrchovinou nabídl devět branek [online]. fcvysocina.cz, 9. února 2013 [cit. 2013-02-20]. Dostupné online. 
  91. Porazili Žďár, ale výkonem nepřesvědčili [online]. fcvysocina.cz, 13. února 2013 [cit. 2013-02-20]. Dostupné online. 
  92. Juniorka v generálce zdolala Pardubice [online]. 16. února 2013 [cit. 2013-02-20]. Dostupné online. 
  93. Juniorka odstartovala zaslouženou prohrou [online]. fcvysocina.cz, 19. února 2013 [cit. 2013-02-19]. Dostupné online. 
  94. Juniorský zápas na Dukle měl neuvěřitelný průběh [online]. fcvysocina.cz, 25. února 2013 [cit. 2013-02-27]. Dostupné online. 
  95. První jarní výhru juniorky trefil Koudelka [online]. fcvysocina.cz, 5. března 2013 [cit. 2013-03-05]. Dostupné online. 
  96. Juniorka si z Hradce veze trojku [online]. fcvysocina.cz, 11. března 2013 [cit. 2013-03-14]. Dostupné online. 
  97. Kliment trefil bod minutu před koncem [online]. fcvysocina.cz, 18. března 2013 [cit. 2013-03-18]. Dostupné online. 
  98. Vyrovnaný zápas juniorek skončil vysokou prohrou [online]. fcvysocina.cz, 26. března 2013 [cit. 2013-04-08]. Dostupné online. 
  99. Juniorka si v Brně vykoledovala cenný bod [online]. fcvysocina.cz, 1. dubna 2013 [cit. 2013-04-08]. Dostupné online. 
  100. Mezi juniorkami Vysočiny a Liberce se zrodila zasloužená remíza [online]. fcvysocina.cz, 9. dubna 2013 [cit. 2013-04-17]. Dostupné online. 
  101. Duel juniorek jednoznačně pro Spartu [online]. fcvysocina.cz, 15. dubna 2013 [cit. 2013-04-17]. Dostupné online. 
  102. Juniorka početní převahy proti Plzni nevyužila [online]. fcvysocina.cz, 23. dubna 2013 [cit. 2013-05-10]. Dostupné online. 
  103. Juniorce k výhře nad Bohemians pomohly dvě trefy Mešanoviće [online]. fcvysocina.cz, 29. dubna 2013 [cit. 2013-05-10]. Dostupné online. 
  104. Juniorka výrazně přehrála Táborsko [online]. fcvysocina.cz, 7. května 2013 [cit. 2013-05-10]. Dostupné online. 
  105. Juniorka otočila zápas v Teplicích [online]. fcvysocina.cz, 14. května 2013 [cit. 2013-06-03]. Dostupné online. 
  106. Juniorka Dynamu nadělila rukavici [online]. fcvysocina.cz, 21. května 2013 [cit. 2013-06-03]. Dostupné online. 
  107. Juniorka na úspěchy nenavázala a Slovácku podlehla [online]. fcvysocina.cz, 27. května 2013 [cit. 2013-06-03]. Dostupné online. 
  108. Juniorka otočila duel v Příbrami [online]. fcvysocina.cz, 30. května 2013 [cit. 2013-06-03]. Dostupné online. 
  109. Juniorka se rozloučila se sezónou prohrou [online]. fcvysocina.cz, 4. června 2013 [cit. 2013-06-06]. Dostupné online.