Bakalář umění: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 4 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q2878277)
Khaan90 (diskuse | příspěvky)
m Malá aktualizace.
Řádek 1: Řádek 1:
'''Bakalář umění''' (ve zkratce '''BcA.''') je [[akademický titul]] [[bakalář]]ského stupně, který se píše před jménem a který je od roku 1998 udělován na českých uměleckých vysokých školách (resp. na fakultách, ústavech a institutech, které mají akreditovaný některý z uměleckých oborů), a to na základě § 45 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách.
'''Bakalář umění''' (z [[latina|lat.]] ''baccalaureus artis'') ve zkratce '''BcA.''' je [[akademický titul]] [[bakalář]]ského stupně, který se píše před jménem a který je od roku [[1998]] udělován na českých [[umění|uměleckých]] [[vysoká škola|vysokých školách]] (resp. na [[fakulta|fakultách]], ústavech a institutech, které mají akreditovaný některý z uměleckých oborů), a to na základě § 45 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů. Jedná se o standardní studium v [[Bakalářský studijní program|bakalářském studijním programu]], které většinou trvá 3-4 roky.


Podle § 99 odst. 3 téhož zákona se tímto titulem nahrazuje i titul ''bakalář'', který získali podle § 21 zákona č. 172/1990 Sb. absolventi obsahově ucelené části vysokoškolského studia uměleckých vysokých škol. Osvědčení o nahrazení tohoto akademického titulu jim na žádost vydá příslušná vysoká škola.
Podle § 99 odst. 3 téhož zákona se tímto titulem nahrazuje i titul [[Bc.|bakalář]], který získali podle § 21 zákona č. 172/1990 Sb. absolventi obsahově ucelené části vysokoškolského studia uměleckých vysokých škol. Osvědčení o nahrazení tohoto akademického titulu jim na žádost vydá příslušná vysoká škola.


{{Pahýl}}
{{Pahýl}}

Verze z 20. 5. 2016, 17:13

Bakalář umění (z lat. baccalaureus artis) ve zkratce BcA. je akademický titul bakalářského stupně, který se píše před jménem a který je od roku 1998 udělován na českých uměleckých vysokých školách (resp. na fakultách, ústavech a institutech, které mají akreditovaný některý z uměleckých oborů), a to na základě § 45 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů. Jedná se o standardní studium v bakalářském studijním programu, které většinou trvá 3-4 roky.

Podle § 99 odst. 3 téhož zákona se tímto titulem nahrazuje i titul bakalář, který získali podle § 21 zákona č. 172/1990 Sb. absolventi obsahově ucelené části vysokoškolského studia uměleckých vysokých škol. Osvědčení o nahrazení tohoto akademického titulu jim na žádost vydá příslušná vysoká škola.