Diskuse s wikipedistou:80.188.66.227

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele 87.249.145.69 v tématu „Srpen 2015

Chybné a neozdrojované informace[editovat zdroj]

dobrý den, do článků o jedntl. letech meziválečné éry jste přidal chybné informace o vládách ČSR. 1. švehlova vláda byla 6. ne 5. československá, 1. udržalova vláda byla 10. ne 9. Odkud máme tyto informace? A v článku o Marii Kabrhelové jste přidal informaci o tom, že se měla nastěhovat do domu po W. Matuškovi. Tady zcela chybí zdroj a nenašel jsem ho. Můžete uvést zdroj Vašich tvrzení? A upozorňuji, že za přidávání zmatečných nebo přímo vymyšlených informací byste mohl být zablokován jako IP adresa pro editaci na wikipedii. --Davcza (diskuse) 12. 7. 2015, 23:42 (CEST)Odpovědět


Vítejte[editovat zdroj]

— Draceane diskuse 22. 3. 2012, 20:18 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Martin Kotačka (diskuse) 31. 3. 2012, 08:39 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Dezidor (diskuse) 31. 3. 2012, 10:03 (UTC)


Zaregistrujte se
Zaregistrujte se
Vítejte ve Wikipedii, otevřené encyklopedii!

K prohlížení nebo editaci článků ve Wikipedii se nemusíte přihlašovat, ale vytvoření účtu je jednoduché a rychlé a poskytne vám mnoho výhod, například:

  • Používání takového uživatelského jména, které si vyberete.
  • Možnost prohlédnout si seznam všech vašich příspěvků.
  • Vaši vlastní uživatelskou stránku.
  • Možnost používat seznam sledovaných stránek, do kterého si můžete přidávat stránky, které vás zajímají, nebo které jste tu už založil.
  • Možnost přejmenovat článek.
  • Možnost ukládat nové stránky nebo úpravy stávajících stránek bez nutnosti opisovat protispamový kontrolní kód
  • Možnost načíst obrázky či jiné soubory.
  • Možnost upravit si vzhled a chování Wikipedie podle vlastního vkusu.
  • Právo účastnit se hlasování.
  • No a nakonec je tu i možnost stát se po jistém čase správcem (ti mohou mazat a obnovovat smazané stránky, zamknout stránku, editovat zamčené stránky nebo blokovat uživatele, kteří porušují pravidla).
Jen do toho, zaregistrujte se!

— Gumruch (disk.) 13. 4. 2012, 19:55 (UTC)

Laskavě vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost výše uvedenému upozornění, že před uložením úprav máte vyplňovat shrnutí editace. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Mj. jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí shrnutí editace vyplňovat. Děkuji za pochopení. — Gumruch (disk.) 13. 4. 2012, 22:49 (UTC)

Dobrý den, svatý (sv.) není součástí jména, takže se píše s malým s, vizte např. zde. Jedinou výjimkou jsou názvy, tj. Svatý Václav (film) nebo Sv. Václav ve smyslu zvonu. — Gumruch (disk.) 14. 4. 2012, 21:24 (UTC)

Všesokolské slety[editovat zdroj]

Díky za postupné doplňování hesla. Prosím Vás však o doplnění zdroje, název knihy, nebo webu. Děkuji--Zákupák (diskuse) 10. 5. 2012, 18:55 (UTC)

Dobrý den. WP:Diskusní stránka na Wikipedii slouží k diskusím o vylepšení článku, nikoliv jako odkladiště nějakých seznamů. Tímto Vás prosím, abyste tam přestal vkládat další a další publikace. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 15. 5. 2012, 22:06 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  3. 6. 2012, 18:18 (UTC)

Čeští generálové[editovat zdroj]

Dobrý den, nedoplňujte laskavě kategorii Čeští generálové do článků, kde je již Kategorie:Čeští armádní generálové, ta je v Českých generálech již obsažena, jedná se tedy o podskupinu (vyšší hodnost), vizte Wikipedie:Kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky. Děkuji za pochopení. — Gumruch (disk.) 28. 10. 2012, 21:55 (UTC)

Masarykova akademie práce[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Masarykova akademie práce. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Mario7 (diskuse) 29. 6. 2013, 18:11 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Masarykova akademie práce, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: Preclík Vratislav: O významu, vzniku, vědeckém a technickém poslání Masarykovy akademie práce, in "Strojař"

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Harold (diskuse) 29. 6. 2013, 21:08 (UTC)

Prosím, uvádějte u všech informací, které píšete do wikipedie, také zdroje, kde je možné informace ověřit. Díky! Nazgul02 (diskuse) 17. 1. 2014, 15:15 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Dobrý den, laskavě vyplňujte u svých editací kolonku "Shrnutí editace". Díky! Nazgul02 (diskuse) 19. 1. 2014, 20:19 (UTC)

Charlotta Garrigue-Masaryková[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky do článku Charlotta Garrigue-Masaryková. Prosím Vás ale, abyste se vyhnul/a subjektivním či hodnotícím formulacím, viz Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu. S pozdravem --Gampe (diskuse) 7. 3. 2014, 04:13 (UTC)

Dobrý den ještě jednou. Podruhé jsem odstranil Vaše subjektivní hodnocení. Je jistě skvělé, že se podařilo odhalit tento památník, ale formulace tohoto typu do encyklopedie skutečně nepatří. Viz odkazy uvedené výše. Děkuji za pochopení. --Gampe (diskuse) 19. 3. 2014, 20:21 (UTC)

Kostel sv. Alžběty - špatné vyplnění infoboxu[editovat zdroj]

Dobrý den, renesance nebo baroko patří do kolonky sloh a ne výstavba. Ta je určena pro léta, ve kterých byl objekt postaven. Viz např. Kostel svatého Michaela archanděla (Vrbno pod Pradědem). Jinak samozřejmě ocením, když budete rozšiřovat obsahy infoboxů. Díky. -- Hypothalamus (diskuse) 23. 5. 2014, 21:04 (UTC)

Svatý Václav[editovat zdroj]

Dobrý den. Prosím, nepřidávejte do článku podružné informace, které nejsou významné z hlediska tématu článku. V encyklopedickém článku svatý Václav není místo pro detaily slavení jeho milénia, které nemají širší a trvalejší dopad. O miléniu by mohlo být i samostatný článek, tam už by se to pak myslím hodilo. Zdraví Matěj Orlický (diskuse) 4. 10. 2014, 21:17 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jahodov, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to e-mailem se svolením autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://cesko.svetadily.cz/kralovehradecky-kraj/okres-rychnov-nad-kneznou/jahodov/lokality

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Marek Koudelka (diskuse) 26. 10. 2014, 18:47 (UTC)

Shrnutí II[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost výše uvedenému upozornění, že před uložením úprav máte vyplňovat shrnutí editace. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Mj. jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí shrnutí editace vyplňovat. Děkuji za pochopení. --27. 5. 2015, 22:24 (CEST), Utar (diskuse)

Eva Vrchlická[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za příspěvek do článku Eva Vrchlická. Pro takovéto tvrzení by ale bylo dobré uvést relevantní zdroj. --Gampe (diskuse) 4. 7. 2015, 21:17 (CEST)Odpovědět

Navíc se domnívám, že otcem Vrchlické byl Jaroslav Vrchlický. (Matka je uvedena správně.) Nazgul02 (diskuse) 6. 7. 2015, 16:50 (CEST)Odpovědět

Srpen 2015[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment na stránce Oběšení fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii.--87.249.145.69 1. 8. 2015, 01:58 (CEST)Odpovědět