Diskuse s wikipedistou:Kacir: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová sekce →‎Portál:Tenis
m →‎klobouk: můj názor
Řádek 270: Řádek 270:


ahoj já mám na hlavě klobouk a ty?
ahoj já mám na hlavě klobouk a ty?

::Jakýkoliv klobouk na kterékoliv lidské hlavě s Wikipedií nikterak nesouvisí ..., diskuse na toto téma zde je nepatřičná. Děkuji za pochopení. [[Wikipedista:Zdeněk Dejmek|Zdeněk Dejmek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Zdeněk Dejmek|diskuse]]) 20. 9. 2013, 09:36 (UTC)


== Portál:Tenis ==
== Portál:Tenis ==

Verze z 20. 9. 2013, 11:36

Prodloužení opatření

To prodloužení jsem vrátil, Tlusťa zřejmě blokoval kvůli jinému opatření. Kvůli nezdvořilosti pravděpodobně vůbec blokovat nemohl, protože tam je podmínkou varování v předchozích čtrnácti dnech. V kontextu ostatního dění je to zřejmě detail, nicméně bude lepší dodržet dikci. --Tchoř (diskuse) 13. 5. 2013, 21:57 (UTC)

Ano, je tomu tak. K varování skutečně nedošlo. Díky za opravu.--Kacir 14. 5. 2013, 00:17 (UTC)

Potřeboval bych poradit.

Obracím se na Vás , protože jste mi posledně (Wikizdroje) poradil dobře.

Mám doma letos takovou „knihu“ a není to tentokrát překlad. Má asi osm svazků a je celá návodem k tvorbě zahrady nebo výsadeb (hlavně po architektonické stránce). Je pro začátečníky a její náročnost se postupně zvyšuje, takže dosahuje ke konci charakteru téměř odborné literatury. Je velmi rozsáhlá a je v ní tolik barevných fotografií, že ji nikdo nevydá (a mělo by jich být víc, jenže mi při tvorbě pdf padá ikdyž je zmenšuju na několik kB). Je vytvbářena s úmyslem aby byla freeware. Lidé kteří ji zatím četli, ji oceňují jako přínosnou i čtivou (...nemůžu se od ní odtrhnout, zanedbávám kvůli ní děti... psala mi zákaznice). Nevím, snad mají pravdu, ale je to jenom knížka. Nicméně je stejně prozatím obohacena o pravopisné chyby (zejména čárky mezi větami). Vůbec by mi nevadila na wikiknihy, ale nemůže tu být. Je v ní nejen spousta přirovnání, ale některé informace jsou podávány i jako příběhy a dokonce příklady. Takže nemůže být na wikiknihy. Wikiknihy nechtějí přirovnání, chtějí příručky a návody. Je prý čtivá a nechci omezit tuhle stránku, protože je dělaná tak aby čtivá byla. Co ale jiného s osmisvazkovou knihou, která není slovník?

Je to odborná, ale populární literatura. Je to kniha kterou takhle nikdo nevydá. Je pro začátečníky s nulovými znalostmi kterého nesmí trápit a nudit ale postupně i pokročilé, kterým přináší rozvoj a doplnění jejich vědomostí. Je psaná pro volné odpoledne po práci, pro unavené lidi se zájmem o věc. Není to příručka pro sobotní ráno, něco jako bodový plánek při práci který nepočítá s nějakými znalostmi ( není to - vlož cihlu, přeříkej si Zdrávas, dvakrát plivni na dlaň, přilož další cihlu 10cm od okraje předešlé, přeříkej si Zdrávas,... ). Ale zatím jsem nevymyslel na jaký wikiprojekt ji hodit a asi budu muset najít nějaký webzdarma a vylepit to tam. Nicméně přemýšlím, že snad bude opravdu řešením ji hodit na wikiknihy, oni ji tam už snad nějak rozumně orvou pro své potřeby. A budou s ní mít poměrně dost práce. Protože to prostě není příručka. Přemýšlel jsem že bych ji nějak velmi inteligentně rozdělil na části a vydal postupně jako knížku (jak jinak než vlastním nákladem, jsme v ČR), ale tím pádem to především nebude freeware, tedy to, co bych chtěl. Chtěl jsem ji jako freeware a počítal jsem s tím že načtu ty stovky obrázků na Commons a ve wikiknihách doplním textem. Jenže to asi nepůjde. Takhle ji snad hodím po opravě čárek ve větách na google knihy zdarma. Na nějakém wiki projektu by mohla lépe odkazovat a být tak více nápomocná, než dokáže prostý text v pdf. Pokud víte co s ní, máte nějaký nápad, řekněte mi. Mohu poslat třeba nějaký 8MB svazek, ať je zřejmé oč jde. Myslím , že vím jak by se cítil člověk ve ferrari na ostrůvku uprostřed Pacifiku. Díky. --I.Sáček, senior (diskuse) 14. 5. 2013, 12:20 (UTC)

Dobrý den, tak to je záslužný úmysl přispět takovým materiálem. Necítím se být zcela kompetentní pro jednu nejlepší radu. Pokud tuto diskusi bude číst někdo, kdo ví jak s „knihou“ naložit, jistě zareaguje.
Uvedu východiska a řešení:
  • splnění podmínek autorského zákona (licence atd.), splnění podmínky ověřitelnosti (věrohodných zdrojů) obsahu,
  • ač neznám obsah, lze skutečně uvažovat o vložení na Wikiknihy (asi vhodné řešení), teď nevím, kdo se o ně stará, kontaktovat tamní členy projektu a poradit se s nimi, do jaké formy texty případně upravit, z wikipedických článků je pak možné odkazovat na Wikiknihy,
  • upravit texty do encyklopedického stylu a po částech je vkládat přímo do zdejších článků (vím, je to náročná práce),
  • poradit se na IRC kanálu, případně to vnést jako téma Pod lípu; aktivní na jiných projektech jsou např. Milda, Tchoř, Juandev, Lenka64, obrátit se také na ně.
Pokud zde nebo na vaší diskusi nedojde k dalším reakcím, poradím se (dnes) na IRC a budu informovat, jak dále. Díky za snahu poskytnout dané materály.--Kacir 14. 5. 2013, 13:05 (UTC)
Velmi děkuji za snahu o pomoc. Do encyklopedického stylu to lze s velkou snahou upravit, ale já osobně považuji za výhodu, že text v encyklopedickém stylu není, z nahoře uvedených důvodů. Je ale jednodušší napsat stejné informace encyklopedicky znovu. Splnění podmínek ověřitelnosti a zdrojování není většinou problém, každá odborná literatura používá zdroje a uvádí je, jedním ze zdrojů je ovšem pochopitelně wikipedie (to je drobet problém zdrojování na wikipedii z wikipedii). Ano, některé informace jsou prostě zkušenosti, zkušenosti řady lidí, "vlastní výzkum". Je to podobné jako bych u fungicidu napsal, že použití dvou přípravků současně znásobuje účinnost. Je to logické, je to stará známá věc ale těžko to myslím někde na netu nebo v knize najdu, neozdrojuju to. Není toho tolik, ale je to další důvod proč je, jsem řekl, snadnější text prostě napsat na wikipedii jako jednotlivá hesla znovu a tak (formulace a informace), jak wikipedie chce. Mezi tím co jsem napsal a wikipedií nebo návodem k použití je velký rozdíl. Na IRC dobrovolně radit nebudu, asi dvakrát jserm viděl dceru na facebooku plném nesmyslného odpadu, spamu a ztraceného času a získal jsem alergii na chaty (tak se to myslím jmenuje) a na podobné věci prostě nelezu. Díky za Vaši pomoc a asi jak jsem řekl, že to nemůže být na wikiknihy, tak přemýšlím, že to tam dám, když nic jiného, tak z toho Commons dostane spoustu obrázků a deletisté budou celí blažení. Žádný wikiprojekt na podobné knihy asi opravdu není. Na google to hodím tak jak to je, takže jsou mi nějaké drastické úpravy lhostejné.
Opravdu docházím k závěru, že to do wikiknih hodím jak to je, vyhodím jen přímo příběhy a se zbytkem plným srovnání a příkladů a vlastních výzkumů se určitě úspěšně porvou. Díky a přeji hezký den --I.Sáček, senior (diskuse) 15. 5. 2013, 05:55 (UTC).
Takže, skutečně asi nejlepším řešením je tvorba wikiknihy. Správci na Wikiknihách jsou Danny B., Jedudedek a Tchor, v případě potřeby se na ně obraťte. (Na IRC chodím pokud mám něco k řešení, dle poslední historie cca 2x do roka. Je to ale přínosný kanál právě v případech nutnosti vyřešení nejasností. Online porada s wikipedisty se počítá.) Nechť se daří a kniha povede. Zdraví.--Kacir 16. 5. 2013, 01:10 (UTC)
Díky za přání a snahu pomoci. A kdo ví, třeba wikipedisty upravená a seškrtaná verze bude lepší a pochopitelnější a více pomůže čtenářům. Chápu přínosnost IRC debat pro wikipedisty, možná by se tam našlo i jiné řešení, ale mám zatím tu alergii a ani to nezkusím. Vím, je to asi hloupé, ale „taková jsem já, matinko“. Přeji hezký den, --I.Sáček, senior (diskuse) 16. 5. 2013, 11:04 (UTC).

Obrázek týdne

Ahoj, jen bych Tě chtěl upozornit, že obrázek, který jsi použil jako obrázek týdne 2013/22, již byl jednou použit (Wikipedie:Obrázek týdne/2012/19). Vyměnil jsem jej tedy za jiný (Soubor:Locomotive ChS4-072 2011 G1.jpg). S pozdravem — Draceane diskuse 16. 5. 2013, 14:02 (UTC)

Ahoj, tak to jsem se přehlédl, když jsem neviděl v sekci Využití souboru, že je obrázek uložen na Wikipedie:Obrázek týdne, což kontroluji. Díky za pozornost a náhradu.--Kacir 16. 5. 2013, 14:34 (UTC)

Kolega Biedronka CZ

Ehm, tohle mi přijde jako ukázkový osobní útok. Navíc přímo na osobní stránce editora. Proč nedošlo k zablokování, zvlášť když se to tam zmíněný kolega snažil protlačit tak vehementně, že se dostal na hranu pravidla WP:3RR? Kolega DeeMusil byl blokován za daleko spornější výroky. --Vachovec1 (diskuse) 22. 5. 2013, 08:41 (UTC)

K zablokování nakonec došlo, předpokládal jsem dobrou vůli a snažil se věc vyřešit domluvou. Srovnání s kolegou DeeMusilem nemá význam, jedná se o dvě zcela nesouvisející věci.--Kacir 22. 5. 2013, 08:51 (UTC)
Aha, tak to se omlouvám, to zablokování mi nějak ušlo. --Vachovec1 (diskuse) 22. 5. 2013, 08:54 (UTC)
Jasně, nic se neděje.--Kacir 22. 5. 2013, 09:02 (UTC)

Joseph Merrick

Buď zdráv. Nenašel by sis čas, abys mi po odborné stránce mrknul na článek o Josephu Merrickovi, Sloním muži? Netuším třeba, jak se poprat s názvem konceptu en:Maternal impression (prozatím jsem ponechal v angličtině). Před pár dny jsem viděl Lynchův film a velmi mne jeho příběh zaujal (byť se od reality v některých bodech liší). En.wiki má docela kvalitní článek (DČ), tak bych jeho přeloženou verzi rád dostal i mezi naše DČ. Díky --Faigl.ladislav slovačiny 26. 5. 2013, 17:27 (UTC)

Zdar, viděl jsem, že ses do toho pustil... Lynch je můj oblíbený režisér, mistrovským kusem je pak Mulholland Dr., o tom jsme kdysi diskutovali (cs článek o tomto filmu je lehce řečeno „neuspokojivý“, mám už cca rok v plánu jej rozepsat).
Chceš k článku standardní recenzi? Český název této obskurní teorie jsem teď nedohledával, to je hlavně parketa dějin lékařství. Teorie Maternal impression, česky se jedná o mateřské vtištění, případně vtiskování mateřského objektu (Maternal imprinting) (podle teorie se emoční podněty v průběhu těhotenství mohly matce vtisknout do paměti a takto změněný její duševní stav následně ovlivnit vývoj plodu, tedy silný emoční prožitek mohl být příčinou i vrozené vývoj. vady /vystrašil ji slon --> narodilo se sloní dítě/). Pojmenování je používáno v etologii, psychologii; ve významu anglického článku (na rozdíl od dalších významů) se jedná o překonanou teorii; nutno také odlišit od matroklinity, kdy potomek (skutečně) po matce dědí vlastnosti prostřednictvím mimojaderné DNA.--Kacir 27. 5. 2013, 07:01 (UTC)
Já právě narazil na vtiskování/vtištění a přišlo mi to jako cosi odlišného. Takže tedy použít název mateřské vtištění? Jinak za standardní recenzi bych byl rád. V některých těch lékařských záležitostech si nejsem zcela jist. Jednak ty rozdíly mezi neurofibromatózou a Proteovým syndromem, a pak taky lékař, který provedl jeho pitvu dle wiki uvedl, že zemřel „of a dislocated neck“ – tak jestli tomu odpovídá zlomený vaz, což se v českých zdrojích často jako příčina smrti uvádí. Předem díky --Faigl.ladislav slovačiny 27. 5. 2013, 07:17 (UTC)
OK, podívám se na to (nejdéle :) do konce týdne; O mateřské vtištění se jedná, že by existoval speciální český název teď nevím, daný český termín je odpovídající.--Kacir 27. 5. 2013, 07:32 (UTC)
Dislocated of neck je skutečně česky laicky řečeno „zlomený vaz“; při přesném překladu anglického „dislocated“ bychom odborně překládali jako „vymknutí“ krčního obratle (MKN-10/S13.1) či „vymknutí jiných neurčených částí krku“ (MKN-10/S13.2), což by ale neodpovídalo danému laickému názvu. Podstatou je kompletní přetětí páteřní míchy.--Kacir 27. 5. 2013, 09:12 (UTC)

MiroslavJosef

Vážený kolego, znám vás již pěknou dobu co sleduji dění zde na Wikipedii. Patříte zajisté k těm „rozumným“ (nejste rozhodně fanatik, jako někdo); „tolerantním“ (tolerujete poměrně dosti a často); snad i k „moudrým“ (jste ochoten naslouchat, dospět ke kompromisu, dokonce i poopravit svůj názor, atd.) Ale v případě kolegy MiroslavJosef si dovolím nesouhlasit s vaším postojem, který jste na jeho diskusi vyjádřil. Pokud si přečtete jeho uvedenou diskuzní stránku, měl (mohl) byste uznat, že až zase tak velká ztráta pro Wiki to nebude, když uvedený kolega skončí. Přece NELZE tolerovat jeho dosavadní chování k ostatním kolegům, jeho arogantní odpovědi na téměř každý dotaz či slušnou připomínku, jeho urážky začátečníků. Tak velká snůška zloby, nenávisti, ješitnosti, sebestřednosti se zde snad nenajde. Sebevětší počet jeho editací přece nemůže ospravedlnit jeho jednání a chování zde na Wiki. Pokud by se stále do nekonečna přehlížely podobné excesy na hraně (i za hranou) osobních útoků, kam by asi Wiki dospěla? Neměl by být na 1. místě uctivý přístup ke kolegům, a především k nováčkům? Můžete - nemusíte reagovat, jde mi jen o to, abyste o tomto mém názoru věděl. Děkuji, mějte se fajn. - - Doktor-64 (diskuse) 1. 6. 2013, 17:34 (UTC)

Dobrý den, děkuji za poklonu. Ano, mám stejný názor, že je nutné se snažit nastolovat přátelské wikiprostředí, jednat věcně, bez zbytečných emocí. To je velmi důležitá podmínka pro růst projektu. Každý máme chyby, měl je jistě i MiroslavJosef (píši v minulém čase, protože již needituje, alespoň průkazně ne pod tímto nickem, o jeho dalším působení nevím). Některé z jeho odpovědí byly reakcí na útoky vůči jeho osobě, tím jej nechci omlouvat. I reakce by měla být vedena vždy věcně. Někdo prostě udrží nervy na uzdě déle, jiný reaguje emočně, až v afektu.
Rozhodně zde bezdůvodně nehodlám vytahovat a oživovat historii kohokoli, to zavání jen obnovením starých wikisporů. Zdraví.--Kacir 1. 6. 2013, 18:38 (UTC)

Infobox film - flagicony

Ahoj, všiml jsem si, že si u některých filmů (např. Prohnilí) odstranil duplicitní vlaječku (flagicon) v infoboxu a nechal si ji pouze u země původu. Je to tak skutečně lepší a zanesl jsem to k doporučením k příslušné šabloně, ať je to do budoucna ošetřeno. Mario7 (diskuse) 3. 6. 2013, 17:45 (UTC)

Smím-li se přimluvit, já u seriálů předělávám i flagicon do šablony {{vlajka a název}}. --Bazi (diskuse) 3. 6. 2013, 17:59 (UTC)
Jde hlavně o vlajku státu, nikoliv vlajku jazyku. --Marek Koudelka (diskuse) 3. 6. 2013, 18:03 (UTC)
Pravda, jazyky vlajku nemají.--Rosičák (diskuse) 3. 6. 2013, 18:16 (UTC)
Ahoj, je to tak, jak napsali kolegové a díky za doplnění infoboxu. Psal jsem Ti na diskusi, ale vidím, že jsi příspěvek nezaregistroval, přidal jsem ho jako podsekci dřívějšího oddílu (mea culpa /pokud někdy uvidíš lištu, že máš nové zprávy a na diskusi nic neuvidíš, podívej se do historie diskuse, mohou to být i vandalismy, případně jejich reverty).--Kacir 3. 6. 2013, 18:22 (UTC)
Přesně to se stalo. Už jsem to našel, budu vědět, děkuji. Mario7 (diskuse) 3. 6. 2013, 18:54 (UTC)

Vladimír Škoda - pomoc s editací

Ahoj, potřeboval bych pouze navést, abych mohl zeditovat text, který byl vyškrtnut z příspěvku Vladimír Škoda. Těch několik vět nahradím novým textem i s úpravou přítomného času. I když jsem si návod přečetl nevím kam mám přesně co vysvětlit. V příspěvku se jasně píše, aby bez vysvětlení nikdo nic needitoval. Takže teď nevím co s tím. Na odkazu o licenci apod. jsem si přečetl vše. Text již mám připravený, ale nevím co dál. Můžeš mě poradit. Díky (New Media Art (diskuse) 5. 6. 2013, 11:29 (UTC))

Ahoj, dobře, text skryji a šablonu copyvio odstraním (vyřešeno přímo bez nutnosti 7denní lhůty), článek klidně edituj a doplňuj. Zdraví.--Kacir 5. 6. 2013, 16:16 (UTC)

Návštěva na mé diskuzní stránce

Zdravím. Dík za smazání toho hnusu. --Vejvančický (diskuse) 19. 6. 2013, 15:54 (UTC)

Dobrý den, není zač.--Kacir 19. 6. 2013, 15:55 (UTC)

Jana Nagyová (úřednice)

Ahoj, vím že jsi byl poslední editor, ale nevím zdaliž jsi také autorem této věty z článku:že jí při získání titulu vedení školy nadržovalo a nepodařilo se dohledat studenty, kteří by si ji ze školy pamatovali. V každém případě moje žena si ji pamatuje ( a potvrdily by to prý i další spolužačky) a kupodivu ( například narozdíl od Brožové) tam skutečně chodila. Aniž bych se jí nějak zastával ( je mi úplně volná), tak se asi moc studentů nedohledávalo, ta věta je nejen dryáčnická, ale i navozuje spekulativní skutečnosti, které jsou lživé. Jak typicky česky malé.... Nicméně wikipedie není přece bulvár a těchto spekulací by se zde mělo vystříhat!!!

Roman Dostál danro@seznam.cz

Ahoj, autorem té věty nejsem ([1]). Věc má několik rovin:
  • všechny nezjevné informace na Wikipedii musí být opatřeny ověřitelným věrohodným zdrojem. U žijících lidí navíc platí WP:BLP, které říká, že nezdrojované, nebo špatně zdrojované informace, musí být okamžitě vymazány.
Pokud by zdroj věty (Reflex) opravdu obsahoval takovou informaci, pak by bylo nejvhodnějším řešením vést diskusi u článku, tj. navrhnout danou pasáž na smaz. Nedávno jsem tak učinil u B. Svobody: návrh na odstranění sekce, 3.6. --> nikdo proti, 19.6. odstraněno.
Zde je věc jasná u druhé části: „nepodařilo se dohledat studenty, kteří by si ji ze školy pamatovali.“ Ani v jednom ze dvou zdrojů Reflexu jsem takovou informaci nenalezl. Naopak o nadržování se zdroj zmiňuje, taková kritická informace do článku patří, pokud se úzce dotýká přímo dané osoby. Kritika je nedílnou součástí biografií; články zde nemají mít pouze propagační charakter. Pokud někdo nesouhlasí, musí daný text v diskusi článku navrhnout odstranit (viz B. Svoboda).--Kacir 21. 6. 2013, 07:17 (UTC)

Athény

Navrhl jsem uzavření diskuse. Atila M. Rof (diskuse) 24. 6. 2013, 08:49 (UTC)

Na který turnaj (grandslam) se mám zaměřit ?

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli bys mi neporadil nebo jaký by si potřeboval udělat turnaj nebo grandlam z historie (třeba Wimbledon je teprve dělán od roku 2002 a chybí tam hodně let ještě). A jestli to mám dělat po vzoru např. Wimbledon 2003 nebo tam dát více infa. Díky Luksatka (diskuse) 26. 6. 2013, 15:10 (UTC)

Ahoj, jsem rád, že máš chuť do tvorby...
Textu v příkladu je málo. Nejlepší variantou je založit si nějakou kostru na pískovišti, a tu potom využívat --> velmi to urychlí práci. Viz např. zde. Pak už jen měníš aktuální čísla a jména. U Wimbledonu bych např. využil úvod posledního ročníku a připravil si kostru článku pro další ročníky. Musíš jen dávat pozor, jestli se nějaká informace v kostře nezmění (např. 2000 bodů pro vítěze, to lze potom změnit nebo vypustit).
Když jsem začal zakládat ročníky Australian Open, zjistil jsem, že více do minulosti má některé podčlánky ročníku např. mixy německá wiki (ne en wiki). Tam už dá převod na cs wiki větší práci. Samozřejmě, podčlánek lze nechat nezaložený.
Vyber si, co budeš chtít. Já jsem měl v plánu chronologicky jet od AO > FO > W > US Open, ale je to jedno.--Kacir 26. 6. 2013, 15:29 (UTC)
Tak dobře, zkusím ten Wimbledon, udělám do pátku Wimbledon 2001 a pak ti pisnu ať se na to koukneš. Jinak, jak si mám založit to moje pískoviště, jak máš ty, vůbec to neznám? Luksatka (diskuse) 26. 6. 2013, 15:52 (UTC)
Je to stejné, jako když zakládáš článek, do vyhledávacího okna napíšeš název, červený odkaz pak edituješ a založíš. Písků můžeš mít kolik chceš. Např. Wikipedista:Luksatka/Wimbledon, Wikipedista:Luksatka/Pískoviště atd. Jedná se o podstránky tvého účtu.--Kacir 26. 6. 2013, 15:58 (UTC)
Aha, myslel jsem si to, díky Luksatka (diskuse) 26. 6. 2013, 16:06 (UTC)
Už, to mám udělané, mohlo by to vypadat takhle : Wikipedista:Luksatka/Wimbledon. Luksatka (diskuse) 26. 6. 2013, 16:33 (UTC)
Jasně, výborný.--Kacir 26. 6. 2013, 16:43 (UTC)
Pokud by se ti chtělo, můžeš založit šablonu na externí odkaz Wimbledonu v iboxu. Já se kromě grandslamů bráním ext. odkazům z článků ročníků na obecný odkaz turnaje, protože se nezřídka v průběhu let mění a pak zůstává nefunkční. Až např. Wimbledon změní URL, pak budeme muset editovat přes 100 článků kvůli této opravě. Pokud bude šablona, stačí k opravě 1 editace v ní, podobně např. {{WTA}}. Já ji případně založím.--Kacir 26. 6. 2013, 16:49 (UTC)
No dobře, tak to když tak založ a napiš mi až to budeš mít. Kdybys už udělálal tu šablonu {{Wibledon}}, tak už můžeš udělat i ostatní grandslamy. Luksatka (diskuse) 26. 6. 2013, 17:27 (UTC)
Založil jsem {{Wimbledon odkaz‎}}, vložil na písek + zapomněl jsem na rok v iboxu [2] (P.S. Nevím, v jakých barvách vidíš změny: mně vyhovuje starší vzhled /žlutá, zelená/, můžeš vyzkoušet: Nastavení/Udělátka/Při porovnání verzí používat starší vzhled a barvy [zaškrtnout], to jen pro info). Ohledně obrázků mám přístup, že nejdříve vkládám co je k mání, postupně vyměňuji za lepší „kousky“, tj. přední tenisty a dobré obrázky. Myslím, že v tom se shodneme.--Kacir 26. 6. 2013, 17:46 (UTC)
Jo máš pravdu v tom udělátku, že je fakt lepší ten starší vzhled, měl jsem ten nová, ale tenhle starý se mi zdá přehlednější. A ty obrázky naprosto souhlas. Luksatka (diskuse) 26. 6. 2013, 17:57 (UTC)
OK, měj se.--Kacir 26. 6. 2013, 18:18 (UTC)
Jo ještě bych se rád zeptal, co mám dělat, když třeba dělám Wimbledon 2002 a dotace toho turnaje najdu jen v dolarech, mám to uvést v dolarech nebo to převést na libry? Luksatka (diskuse) 29. 6. 2013, 09:04 (UTC)
Pokud zdroj uvádí dolary, pak to uveď v dolarech, převod na libry je možný, ale musel bys použít kurs k tehdejšímu datu turnaje.--Kacir 29. 6. 2013, 09:27 (UTC)
No asi použiju ty dolary a když budeš chtít tak to klidně pak změň na libry převodem, stránka je už hotová Wimbledon 2001. A jak je třeba šablona Šablona:Australian Open, tak by se mohly udělat ještě šablony ostatních grandslamů, klidně je udělám. Luksatka (diskuse) 29. 6. 2013, 16:03 (UTC)

┌────────────────────────────────┘ Článek je pěkný, vidím, že jsi na něm zapracoval. Nezdá se to, ale čas zabere. Dané šablony grandslamů založ, měl jsem je také v plánu (stále ale edituji něco jiného).
V infoboxu se snažím mít jména buď na jedné řádce, k tomu využiješ šablonu {{nowrap|}} [3], která ti je nechá „rozbalená“ na řádce. Pokud usoudím, že délka jmen je značná, pak druhé z nich odřádkuji <br /> (ikona v nástrojové liště edit. okna, viz infobox vítězky čtyřhry [4]). Samozřejmě je nutné použít vlastní cit, kdy už by byl infobox příliš široký. Lze to také řešit fixací jména [[María José Martínezová Sánchezová|María José Martínez Sánchezová]], i to je správná česká forma forma příjmení (bez -ová u prvního příjmení). Někdy zkracuji i druhé -ová. Jména na jediném řádku se snažím dodržovat i u pavouků, to jsi asi už zjistil. V opačném případě se z pavouku stane zvláštní nafouklý útvar.
U dotace by bylo vhodné, buď v infoboxu nebo v textu článku, uvést referenci zdroje. Používáš-li Internet Explorer, pak se zřejmě nezobrazuje v nástrojové liště ikona „Vložit citaci“, která usnadní vložení refu (stačí vyplnit např. URL, název, periodikum a datum), a v takovém případě lze použít klasické <ref>[URL adresa název], periodikum, datum</ref>.
Rady píšu, protože kvalitně edituješ a doufám, že jsi ještě neztratil chuť do tvorby. Měj se.--Kacir 29. 6. 2013, 22:58 (UTC)

Určitě sem chuť ještě neztratil. Jinak teď moc článků nezakládám, protože se snažím mít aktuání Wimbledon 2013, kde ty aktualizace přeci jen zaberou nějaký čas. Pokusím se tedy založit šablonu Wimledon a až bude, tak ji tu hodím. Co se týče té dotace turnaje, před chvíli sem ještě hledal na netu jestli tam někde není uvedena v librách a našel jsem dobrou stránku, kde jsou uvedené dotace od roku 1968 až do doučastnosti [5]. A díky ještě za ty rady. Měj se Luksatka (diskuse) 30. 6. 2013, 08:47 (UTC)
Ta reference je ideální, přidal jsem ji do kostry a do ročníku 2001 [6].--Kacir 30. 6. 2013, 18:48 (UTC)
Odtranil jsem také prázdné pavouky z kostry se zachováním úvodu šablony [7]. Musel bys je v každém ročníku znovu mazat, doufám, že je nepíšeš ručně :), ale přenášíš z článků. Pokud je využíváš jinak, tak mě revertuj.--Kacir 30. 6. 2013, 18:57 (UTC)
Ještě kategorizace: Upravil jsem kostru [8], přidal jsem okruhy ATP a WTA, i dříve byl Grand Slam součástí jejich sezóny. Neměj na pískovišti funkční kategorie (odkazují pak zpětně nejen na články, ale také na písek), proto se před funkční kat vkládá tečka [9], kterou z článku odstraníš.--Kacir 30. 6. 2013, 19:17 (UTC)
Jo dobře, chápu. Ještě jedna věc, včera jsem udělal šablonu Wimbledon, koukni na ni a když tak ji oprav. Trošku jsem to převzal od té tvojí :D. Luksatka (diskuse) 1. 7. 2013, 06:57 (UTC)
Šablona W je pěkná, viděl jsem ji včera. Až vloni jsem napsal hlavní články grandslamů, které byly předtím ve špatném stavu, a s tím založil i šablonu AO. Dál jsem se nedostal. Takže jsem rád, že na to navážeš.--Kacir 1. 7. 2013, 18:01 (UTC)
Díky že si změnil název stránky Týmová klasifikace, taky mě napadlo, že měl být takhle, jak si ho dal ty. Jo a prosím tě nemůžeš mi stručně napsat, jak mám přesunout stránku (změnit její název), když se nehodí. Díky Luksatka (diskuse) 19. 7. 2013, 16:17 (UTC)
Ahoj, k přesunu využiješ v horní liště stránky ikonu "Přesunout". Po rokliknutí napíšeš do okna nové jméno článku a přesuneš. Je možné, že to nepůjde v důsledku editační historie článku. Pak to napíše, že je nutný zásah správců. V takovém případě se obrátíš na WP:NS s žádostí o přesun.--Kacir 19. 7. 2013, 16:23 (UTC)
Díky Luksatka (diskuse) 19. 7. 2013, 16:39 (UTC)

Bezprostředně před Vaší poslední úpravou došlo k opakované vandalizaci a osobnímu útoku, myslím, že správcovský zásah resp. výmaz textu a blok jeho autora by byl namístě. Zdravím 89.102.67.157 27. 7. 2013, 18:24 (UTC)

IP zablokována.--Kacir 27. 7. 2013, 18:35 (UTC)

Rychlosmaz

Ahoj, vidím, že si smazal dva propagační články (nebudu uvádět červené linky, asi víš, které). Když je něco opravdu hrubou propagací, můžu to dát na rychlosmaz pomocí {{Smazat}}? --Mario7 (diskuse) 29. 7. 2013, 21:41 (UTC)

Ahoj, jasně použij šablonu i pro „nehrubou“ propragaci.--Kacir 29. 7. 2013, 22:00 (UTC)
OK, díky. --Mario7 (diskuse) 29. 7. 2013, 22:13 (UTC)

Seznam ministrů České republiky

Ahoj, rád bych Tě upozornil na můj návrh úpravy článku Seznam ministrů České republiky. --Jan Polák (diskuse) 2. 8. 2013, 16:37 (UTC)

Ahoj, díky za info. Ještě dnes se vyjádřím.--Kacir 2. 8. 2013, 16:49 (UTC)
Ahoj, vyjádři se asi raději v té Tebou založené diskusi ke smazání, ať ty reakce nedrolíme na více míst. Díky. --Jan Polák (diskuse) 2. 8. 2013, 16:55 (UTC)
Jasně, měl jsem to tam v plánu.--Kacir 2. 8. 2013, 17:05 (UTC)

Prima

Díky za upřesnění ohledně Jany Suché a LIDEM. Protože jsi dlouholetý správce, mohl bych požádat o vyřešení tohoto problému? Dal jsem to na nástěnku, ale nikomu se do toho evidentně nechce. Nedivím se, já už se v tom ztratil. Přitom jde o zachování správné historie editací a navíc je tady teď hodně špatných přesměrování. Nebo prosím kontaktuj někoho, kdo to udělá. --Bfidli (diskuse) 4. 8. 2013, 16:38 (UTC)

Jasně, viděl jsem, že spojení „neformální klub“ použil Rusnok. Držel bych se pouze ofic. zdroje [10], a to především díky čtenářům. Ne všichni čtenáři pochopí, když se napíše „neformální klub“. Někteří prvnímu slovu nerozumí vůbec nebo ho pochopí chybně a někteří ho prostě budou ignorovat. Pak napíší, že Wiki uvádí: LIDEM má poslanecký klub. Ale v tom jsme vidím ve shodě.
Na Primu se podívám; v plánu během noci.--Kacir 4. 8. 2013, 17:58 (UTC)
Ad) Prima – už chápu tu neochotu, nikdo se nechce prokousávat historií stránek, co a proč bylo přesunuto. Nejlepší je vždy přímo uvést konkrétní kroky: smažte toto přesměrování, vraťte tuto editaci atd. Jak jsem napsal výše, podívám se na to.--Kacir 4. 8. 2013, 18:12 (UTC)
1 – Určitě, souhlas. Poslanecký klub jsem raději právě vytvořil.
2 – Díky. Vím, že je to náročné. --Bfidli (diskuse) 4. 8. 2013, 18:13 (UTC)
Díky za doplnění hesla; snad to tak náročné není; už jsem kdysi řešil horší změť přesunů. :)--Kacir 4. 8. 2013, 18:23 (UTC)

Hmm, to jsou věci:

  • Jenda H., 2. 8. 2013, 16:34 odstraňuje obsah z článku FTV Prima, který již bez přiznání autorství vložila IP92.43.26.66, 2. 8. 2013, 12:20 do článku Prima TV s dalším obsahem, jehož část byla odebrána IP 92.43.26.66, 2. 8. 2013, 15:10 z FTV Prima a objevila se také již ve 2. 8. 2013, 12:20 v článku Prima TV. Z toho je jasné, že už nelze plnohodnotně přiznat autorství dle historie verzí článků. Přesouváno bylo nepovoleným kopírováním+vložením, takže se pokusím minimalizovat škody.--Kacir 4. 8. 2013, 21:41 (UTC)

Přejmenování tenisových turnajů

Ahoj Chtěl jsem se zeptat jestli bych nemohl přejmenovat pár tenisových turnajů. Třeba švýcarský turnaj Credit Agricole Suisse Open Gstaad. Teď jak si ho udělal, tak tam je navíc čárka u Crédit viz. Crédit Agricole Suisse Open Gstaad 2013, tak by bylo dobrého ho přejmenovat na Crédit Agricole Suisse Open Gstaad. Jinak dneska už jsem přejmenoval bývalé Mercury Insurance Open na Southern California Open. A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli bych nemohl založit liberecký challenger Svijany Open? Luksatka (diskuse) 6. 8. 2013, 10:04 (UTC)

Ahoj,
  • jak sezóna průběžně jede, tak přejmenovávám turnaje na jejich obecný název, a to podle tohoto návrhu. Ve většině případů to odpovídá názvům na en wiki. Zrovna Credit Agricole Suisse Open Gstaad mám už nějaký čas v plánu přesunout, jak připravuji Federera, a to na obecný Swiss Open (tenis). Můžeš to samozřejmě provést. S doplňováním ročníků 2013 do článků se snažím hesla upravit do jednotného stylu, alespoň trochu rozšířit, tímto způsobem BRD Năstase Țiriac Trophy.
  • přejmenování Southern California Open je v pořádku, přesunul bych sám, až bych se k aktualizaci dostal
  • Svijany Open založit můžeš, článek má de a es wiki de:ATP Challenger Liberec.--Kacir 6. 8. 2013, 13:47 (UTC)
Výborně, dobrý nápad přejmenovávat turnaje na obecný název, opravdu se to ulehčí a nebude se moci stránka přesunovat třeba každé dva roky. A na ty Svijany Open se vrhnu zítra, dneska už jsem z toho vedra unavenej :D. Luksatka (diskuse) 6. 8. 2013, 15:50 (UTC)

Jasmíniny slzy

Ahoj! Přiznám se, že kategorií Kategorie:Filmy natočené podle divadelních her si u tohoto filmu nejsem úplně jist. Scénář je hrou spíš volně inspirován, než že by to byla zfilmovaná divadelní hra. Podobně jako u Match Pointu je scénář volně inspirován románem. Je to otázka kde leží hranice onoho "natočeno podle". Zdraví --Gampe (diskuse) 9. 8. 2013, 05:42 (UTC)

Ahoj, dobře, kat. jsem vložil jen na základě textu; vidím, že ostatní iw o tom zmínku nemají, takže ji smažu. Měj se.--Kacir 9. 8. 2013, 06:09 (UTC)

Původně jsem jen chtěl vyjádřit svou nejistotu, nikoliv vyvolat smazání kategorie. Tvůj argument je ale dobrý. Zdraví --Gampe (diskuse) 9. 8. 2013, 06:59 (UTC)

Podíval jsem se na zdroje + Blue Jasmine A Streetcar Named Desire, a těžko soudit do jaké míry se děj shoduje s "předlohou" divadelní hry. Ze spojení "velmi volně podle děje", "remake přenesený v hrubých obrysech do současnosti... ", by bylo možné kategorii přidat i nepřidat. Podíváme se za čas na en wiki. Divím se, že tam o T. Williamsovi nemají stále ani slovo.--Kacir 9. 8. 2013, 09:14 (UTC)

Proto jsem do našeho článku přidal reference, které jsem přidal. Je otázka, kolik lidí zná hru i film (já vlastně náhodou, ve škole při literatuře mě to minulo). Paralely jsou ale podle mě zjevné. --Gampe (diskuse) 9. 8. 2013, 10:09 (UTC)

A dobře jsi (se zdroji) udělal. :) Tady bychom museli přesně definovat, co vše do kategorie vlastně řadit. Jestli by se měl Williams objevit také v infoboxu Film jako spoluautor námětu. Žádná iw jej (prozatím) neuvádí.--Kacir 9. 8. 2013, 11:01 (UTC)

Nevím, proč to není uvedeno v titulcích, kvůli tantiémám? Asi bych respektoval oficiální údaje. --Gampe (diskuse) 9. 8. 2013, 11:41 (UTC)

Určitě, oficiální údaje jsou směrodatné. Je to zvláštní, ale vypadá to, že s tím „přebíráním“ námětů má Allen problémy. Nedávno jsem psal Darebáčky, kde byl také kritizován za nepřiznanou podobnost námětu, viz poslední odstavec.--Kacir 9. 8. 2013, 11:50 (UTC)

Davis Cup

Ahoj, mohlo by tě zajímat. --Faigl.ladislav (diskuse) 14. 8. 2013, 07:20 (UTC)

Ahoj, zajímavé, zanesu do článku. Dík.--Kacir 14. 8. 2013, 08:02 (UTC)

Tenisová hvězda

Což třeba takto? Zkusil jsem nevymýšlet nic převratného a pracovat s už existujícími prvky. Mimochodem, narazil jsem i na tuto starší verzi, ale přišlo mi vhodnější jít do nějaké vystředěné kompozice. --Bazi (diskuse) 14. 8. 2013, 14:33 (UTC)

To je ale rychlost… Díky, je to moc pěkný, povedlo se!--Kacir 14. 8. 2013, 15:33 (UTC)
Rádo se stalo, přijďte zas. :) --Bazi (diskuse) 14. 8. 2013, 15:54 (UTC)
Neříkej dvakrát… :) --Kacir 14. 8. 2013, 16:23 (UTC)

Mgr. David Netušil

Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně úspěšně zakončil v roce 2006 magisterským titulem. Následně byl přijat do advokátní kanceláře Mikš & Suk v Praze na pozici advokátní koncipient. Po tři roky se zaobíral generální praxi. V rámci této praxe se zabýval například náhradami škod z dopravních nehod a hospodářské trestné činnosti, stavebním právem v souvislosti s developerskými projekty, vymáháním pohledávek z obchodních i občanskoprávních vztahů, korporátním právem a právem informačních technologií, včetně e-commerce. Advokátem se stal roku 2009. Po čtyřleté advokátní praxi založil vlástní advokátní kancelář NETUŠIL & ASSOCIATES v Praze. Poskytuje právní poradenství v ruském i anglickém jazyce. V roce 2013 úspěšně vyhral soud u soudního dvoru pro lidská prava ve Štrasburku.

Advokationline.eu (diskuse) 15. 8. 2013, 10:04 (UTC)Jan_Viskup

A pointa?--Kacir 15. 8. 2013, 13:14 (UTC)
Pravděpodobně doložení významnosti. :) --Mario7 (diskuse) 15. 8. 2013, 16:23 (UTC)
Tedy, uživateli doporučme k prostudování: WP:VL, WP:2NNVZ a dodejme, že ani profesor Univerzity Karlovy, dlouholetý proděkan, statutární zástupce a kandidát na děkana Matematicko-fyzikální fakulty, přední expert ve svém oboru, ještě nemusí splňovat kritéria encyklopedické významnosti; diskuse přiložena: Jaromír Plášek.--Kacir 15. 8. 2013, 17:41 (UTC)

Finále WTA - barvy

Ahoj, mohl by si mi prosím poradit? Na stránce Hráčské statistiky Sereny Williamsové jsou docela staře udělané finále WTA (jsou tam výhry a prohry zvlášť), takže se to chystám předělat. Ale nevím, jestli mám nechat ty barvy jak jsou tam nyní, nebo jestli máš použít ty jak používá anglická wikipedie (en:Serena Williams career statistics) (ale ty barvy už jsou taky hodně u nás) . Navíc je to tam takový zmatený, kvůli tomu, že hodně turnajů je ještě Tier. Díky za radu. Charliechytrak (diskuse) 23. 8. 2013, 08:06 (UTC)

Ahoj, Serena, statistiky u ní mám už taky dlouho v plánu aktualizovat, ale jako u většiny věcí, stále nic. Takže díky za to. Barvy jsou jasné, ty staré nahrazovat novými (podle en wiki), které používáme nyní. Cílem opět je sjednotit všechny články tenistů do jediného stylu, protože encyklopedie má mít očekávaný a jednotný styl (i u určitého tématu článků). Když mám chuť, tak také aktualizuji barvy [11]. K tomu použít tu "hybridní legendu" (v článku Peschkeové), samozřejmě ideálem je wikifikovat všechny položky v ní, zatím máme jen WTA Tier I, ale další kategorie jsou také v plánu :). --Kacir 23. 8. 2013, 08:30 (UTC)
A mám dát do jedná tabulky vítězství a prohry? Nebo to nechat ve dvou? V té jedné je to lepší... Charliechytrak (diskuse) 23. 8. 2013, 08:43 (UTC)
To je jedno, jak chceš... --Kacir 23. 8. 2013, 09:13 (UTC)

Portál Sport

Zdravím. Také zde si dovolím upozornit na nastartované úpravy na portálu Sport. Má být nyní automatizovaný a tedy i nikoli zastaralý. Uvítám jakékoli podněty na tamní diskusní stránce. Díky. Okino (diskuse) 27. 8. 2013, 21:37 (UTC)

Ahoj, rád něčím přispěju, ovšem rád taky převezmu kód automatiky na jiný portál... Zatím se zdá, že je značný rozdíl mezi délkou obou sloupců, chtělo by to vyvážit (nebo alespoň zredukovat).--Kacir 27. 8. 2013, 21:51 (UTC)--Kacir 27. 8. 2013, 21:51 (UTC)

Dotaz na důvod odstranění stránky „Richard Kluzák“

Dobrý den,

mohl bych se prosím zeptat na důvod odstranění životopisné stránky „Richard Kluzák“ (MUDr.)? Dodal jsem několik odkazů, které dokazují významnost osoby pro společnost. Odstraněnou stránku nemohu ani nalézt v seznamu odstraněných stránek. Doufám, že můj dotaz Vám nezabere příliš času. S pozdravem David Kluzák

Dobrý den, bohužel článek neobsahoval žádný věrohodný zdroj, který by byl na docentu Kluzákovi nezávislý, a který by dokládal jeho encyklopedickou významnost. K takovému doložení je potřeba vícero (většinou alespoň dvou) zdrojů dle definice WP:2NNVZ. Budu se opakovat, jako o několik sekcí výše: Ani profesor Univerzity Karlovy, dlouholetý proděkan, statutární zástupce a kandidát na děkana Matematicko-fyzikální fakulty, přední expert ve svém oboru, ještě nemusí splňovat kritéria encyklopedické významnosti; diskuse přiložena: Jaromír Plášek. Zdraví. --Kacir 4. 9. 2013, 16:15 (UTC)

Deblové týmy

Stálo by za to, udělat vlastní články o jednotlivých tenisových deblových týmech? Třeba Bryanovi by si ho třeba zasloužili, sestry W. taky, H+H teoreticky taky. Charliechytrak (diskuse) 8. 9. 2013, 07:53 (UTC)

Tak jistě, pokud je pár dostatečně enc. významný, pak ano (vhodné je článek opatřit nějakým zdrojem o dvojici). Na třech iw existuje kategorie párů > en:Category:Tennis doubles teams; IMHO vhodný název je dvojice/pár.--Kacir 8. 9. 2013, 08:00 (UTC)

WikiProjekt Francouzský film

Ahoj, stručně a jasně, vítám tě! :) --Mario7 (diskuse) 11. 9. 2013, 01:13 (UTC)

Ahoj, projekt se mně líbí; abych to shrnul: francozský film je oblíbený „žánr“; Nelly a pan Arnaud patří mezi tři nejoblibenější snímky; prvním heslem z kinematografie, které jsem tady založil byla Emmanuelle Béart, oblíbenou herečkou (sic! Rakušankou) je Romy Schneider, a relativně nedávno jsem přepsal Césara :/. Takže, hesla sleduji. Dlouho mám v plánu založit články o všech držitelkách Césara. Věřím, že francouzský film doataneme na kvalitní úroveň. --Kacir 11. 9. 2013, 01:49 (UTC)
Jsem velmi rád tomu, že herečky dostávají články s názvy přesně odpovídajícími jejich skutečnému jménu. Bohužel tomu tak není např. u článku Isabelle Adjaniová nebo Audrey Hepburnová a mnohých jiných. --Zbrnajsem (diskuse) 11. 9. 2013, 10:40 (UTC)
Ano, ten samý cíl mám taky, začal jsem u herců, pak přejdu k herečkám. Nuže, společně to nakonec určitě zamodříme :). Těším se. --Mario7 (diskuse) 11. 9. 2013, 20:43 (UTC)
Už dlouho se vede velká diskuse k článku Wikipedie:Přechylování ženských jmen. Právě teď předložil kolega Okino velmi podrobný pozměňovací návrh doporučení, který hodně upřesňuje to, co jsem navrhl já. Možná z toho bude hlasování. Vyjádřil jsem se k tomu tam už také. --Zbrnajsem (diskuse) 12. 9. 2013, 11:35 (UTC)
Děkuji za informaci, mrknu na to (v dohledné době).--Kacir 12. 9. 2013, 11:57 (UTC)

Nechápu část Vaší odpovědi na Nástěnce správců, pane kolego Kacir. Já jsem Vás přece zde v určité souvislosti pouze informoval o určité diskusi. Vaši odpověď vidíte také zde: Děkuji za informaci, mrknu na to (v dohledné době). --Zbrnajsem (diskuse) 17. 9. 2013, 22:28 (UTC)

Dobrý večer pane kolego, do této sekce jste poprvé přispěl tímto příspěvkem. Žádné informování o určité diskusi se v něm nenachází, a o tom jsem psal na NS. Gruzínský kolega GeorgianJorjadze také v první chvíli samozřejmě nemohl chápat, co je za potíž s jeho žádostí, a vtahovat jej do otázky přechylování nemělo přece žádný smysl.--Kacir 17. 9. 2013, 22:39 (UTC)
V hodnocení situace gruzínského kolegy se lišíme. Tento kolega nakonec téměř ultimativně požadoval vytvoření článku (jako překladu článku na en:wiki, který napsal v zásadě on sám) o sotva dvouletém chlapci, který je podle něho (a podle patriarchy gruzínské pravoslavné církve a mnoha jiných v zemi) následníkem trůnu v Gruzii, kdyby tam byla vyhlášena monarchie. Pro kolegu jsou otázky křestního jména a příjmení tohoto chlapce, lépe řečeno "korektního" jména podle jejich tradic, a dále také "korektních" jmen otce a matky tohoto chlapce (zde hraje přechylování velkou roli) velmi důležité. Na en:wiki je vše napsáno tak, jak to připouští fakt, že Spojené království je monarchií. U nás by tomu možná tak nebylo. Není totiž IMHO jisté, jak je to v Gruzii oficiálně s monarchistickým hnutím a zda vzhledem ke státní formě Gruzie coby republiky můžeme např. přebírat názory a zvyky jejich monarchistů, které kolega GJ vnesl do článku na anglické Wikipedii. --Zbrnajsem (diskuse) 18. 9. 2013, 06:10 (UTC)

klobouk

ahoj já mám na hlavě klobouk a ty?

Jakýkoliv klobouk na kterékoliv lidské hlavě s Wikipedií nikterak nesouvisí ..., diskuse na toto téma zde je nepatřičná. Děkuji za pochopení. Zdeněk Dejmek (diskuse) 20. 9. 2013, 09:36 (UTC)

Portál:Tenis

Dovolím si upozornit na dvě věci:

  1. Dnes byl na commons smazán obrázek měsíce (problémy s licencí), je třeba provést náhradu.
  2. Nápis Portál:Tenis se ztrácí v obrázku stadiónu (hned nahoře). Je to černým písmem téměř uprostřed obrázku. POkud chcete zachovat, doporučil bych alespoň dočasně písmo změnit na bílé.

S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 20. 9. 2013, 09:29 (UTC)