Diskuse s wikipedistou:Jan kozak/Archiv2: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Jan kozak (diskuse | příspěvky)
m →‎Obyvatelů: odpověď
Řádek 218: Řádek 218:
Smím se zeptat, proč to děláte? Podle [http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=Obyvatel&Hledej=Hledej Ústavu pro jazyk český] jsou správně obě varianty. Proč vytváříte další kopii (revizi, abych použil správný výraz) článku kvůli změně, která vlastně nemusela být? --[[Wikipedista:Jan Kovář BK|Jan Kovář]]<sup>BK</sup> ([[Diskuse s wikipedistou:Jan Kovář BK|diskuse]]) 20. 5. 2014, 06:50 (UTC
Smím se zeptat, proč to děláte? Podle [http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=Obyvatel&Hledej=Hledej Ústavu pro jazyk český] jsou správně obě varianty. Proč vytváříte další kopii (revizi, abych použil správný výraz) článku kvůli změně, která vlastně nemusela být? --[[Wikipedista:Jan Kovář BK|Jan Kovář]]<sup>BK</sup> ([[Diskuse s wikipedistou:Jan Kovář BK|diskuse]]) 20. 5. 2014, 06:50 (UTC
::Omlouvám se Vám. V době,kdy jsem bral rozum platilo, že "žije tam devět obyvatelů" - nikoli devět obyvatel. Děkuji za upozornění. --[[Wikipedista:Jan kozak|Jan Kozák]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jan kozak|diskuse]]) 20. 5. 2014, 07:07 (UTC)
::Omlouvám se Vám. V době,kdy jsem bral rozum platilo, že "žije tam devět obyvatelů" - nikoli devět obyvatel. Děkuji za upozornění. --[[Wikipedista:Jan kozak|Jan Kozák]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jan kozak|diskuse]]) 20. 5. 2014, 07:07 (UTC)
:::Děkuji za vysvětlení. Přemýšlel jsem nad tím, jestli to možná dříve nebyl jediný správný zápis, tak jsem se chtěl raději ujistit. S přáním mnoha dalších úspěšných editací --[[Wikipedista:Jan Kovář BK|Jan Kovář]]<sup>BK</sup> ([[Diskuse s wikipedistou:Jan Kovář BK|diskuse]]) 20. 5. 2014, 07:30 (UTC)

Verze z 20. 5. 2014, 09:30

--Harold (diskuse) 19. 12. 2013, 22:25 (UTC)

Německé názvy českých obcí

Vážený pane! Neodstraňujte prosím německé názvy obcí z článků. Protože řada archivních dokladů a zdrojů je v němčině (především z doby před rokem 1918), je důležité znát i německý název, aby nedocházelo k nejasnostem či omylům. Děkuji za pochopení. --Gampe (diskuse) 7. 1. 2014, 10:30 (UTC)

Dobrý den, vážený pane.
Přečetl jsem si Vaše zdůvodnění, proč u českých názvů měst aj. trváte na tom, aby byl v závorce uveden název v němčině. Myslím,že Vámi uváděný důvod není opodstatněný. Pokud kdokoli bude chtít hloubat v daleké historii různých měst, tak mu nebude stačit wikipedie. Ale půjde do kronik těchto míst a do dalších historických pramenů. A já jsem přesvědčen, že k tomu nebude potřebovat německý odkaz v české wikipedii. Se srdečným pozdravem --Jan Kozák (diskuse) 7. 1. 2014, 13:05 (UTC)
Je zajímavé, že např. v článku Louny není uveden žádný archivní doklad a zdroj psaný v němčině. Prohlédl jsem si v dewiki - článek s nadpisem Louny. Vy jistě také. Jestliže ano, pak mi dáte zapravdu. Srdečně Vás zdravím --Jan Kozák (diskuse) 7. 1. 2014, 16:50 (UTC)

Přiznám se, že moc nechápu, co Vám na tom tak vadí. --Gampe (diskuse) 7. 1. 2014, 13:36 (UTC)

Jane Kozáku, neopravujte historii. Pokusy o změny a opravy historie zde již byly. Musel by jste vymazat i jiné odkazy, například na Linec, Windebona, Vídeň, Prešpurk, Krucemburk, ... DYDASO (diskuse) 7. 1. 2014, 18:34 (UTC)

Vážení, přiznávám se, že také moc nechápu co vám na tom tak vadí. Jen se domnívám, že ten odkaz je tam nadbytečný. Toť vše. Děkuji vám za pochopení. Vážený DYDASO - svým názorem se vůbec nesnažím O ZMĚNY A OPRAVY HISTORIE, tak jak jste mne nařkl. Nerozumím tomuto Vašemu obvinění. Srdečně vás všechny zdravím--Jan Kozák (diskuse) 7. 1. 2014, 19:45 (UTC)

Jane Kozaku! Neobviňuji Vás. Proč nerozumíte? Důvodem může být Vaše mládí. Vy jste asi nikdy neopravoval historii tím, že jste vytrhával ze školní učebnice stránku s vyobrazením státníka a nezačerňoval nevhodný text. Nikdy jste neměl povinné školní předměty jako byly například Marxismus-Leninismus, Dějiny KSČ a MDH. Nikdy jste nehledal v archivu doklady. Nikdy jste nepochyboval o tom, kdo v květnu 1945 osvobodil Plzeň a víte která část armády bojovala na straně povstalců na barikádách v Praze. Tolik pro vysvětlení. DYDASO (diskuse) 8. 1. 2014, 14:44 (UTC)

Vážený DYDASO - to co jste tady napsal je velmi zajímavé. Jsem přesvědčen, že se to věci,kterou řešíme dotýká ale jen velmi okrajivě. Vnímám však toto Vaše vyjádření jako omluvu a přijímám ji. A k tomu dalšímu co zde píšete dodávám : Každý z nás zažil ve svém životě nejednu křivdu a ne každý se s tím dokázal zcela vyrovnat. Povinných školních předmětů ale i jiných povinných akcí a různých perzekucí jsem prožil více než dost. Dobře si to pamatuji, a pokud možno tak se tím netrápím. Přeji Vám hezký večer a srdečně Vás zdravím --Jan Kozák (diskuse) 8. 1. 2014, 20:22 (UTC)

Vážení, sypu si popel na hlavu, to že jsem ten odkaz vymazal byla ode mne nepromyšlená věc. Omlouvám se vám. --Jan Kozák (diskuse) 9. 1. 2014, 14:09 (UTC)

San Miguel de Tucumán

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku San Miguel de Tucumán. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Petr1888 (diskuse) 27. 2. 2014, 17:03 (UTC)

Dobrý den, vážený Petr1888, pokud mi poradíte, jak to upravit budu velmi rád. Jsem začátečník a často se mi nedaří abych dodržel Vzhled a styl. Jinak děkuji za připomínku--Jan Kozák (diskuse) 27. 2. 2014, 17:31 (UTC)

pro začátek můžete přeložit třeba slovenský článek nebo pokud umíte anglicky tak článek z angličtiny.--Petr1888 (diskuse) 27. 2. 2014, 17:50 (UTC)

Prima, jste přesvědčen, že když přeložím slovenský článek, že pochopím základní požadavky na Vzhled a styl? --Jan Kozák (diskuse) 27. 2. 2014, 20:31 (UTC)

Základní požadavky na vzhled a styl jsou popsány v úvodním přívítání na Vaší diskusi - nejlépe se to naučíte, když se podíváte na nějaký dobrý nebo nejlepší článek na zdejší wiki a budete se snažit jeho styl přenést do svého článku. Z oblasti měst je například jedním z nejlepších článků článek o městě Hejnice --Petr1888 (diskuse) 28. 2. 2014, 07:45 (UTC)

Líšno (zámek)

Dobrý dem, Váš příspěvek jsem přesunul na Líšno (zámek). --Jvs 1. 3. 2014, 11:13 (UTC)

Vhodné vyplnění shrnutí

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Nicméně, chtěl bych se Vás zeptat na tuto editaci. Odstranil jste skloňování, ale do shrnutí jste napsal „Změna souhlásky“, tedy něco jiného, než jste vlastně v článku udělal. Dovoluji si Vás upozornit, že se takto nepostupuje, dokonce se to bere jako prohřešek, viz Shrnutí editace, sekce Popis změny. Především jste ale nahradil vyskloňovaný tvar nevyskloňovaným. Mohl byste mi prosím objasnit své důvody? Děkuji a jsem s pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 1. 3. 2014, 11:26 (UTC)

Dobrý den, vážený pane Jan Kovář BK, Děkuji Vám za upozornění. K tomu co mi vytýkáte došlo zcela omylem. Omlouvám se. Pozvolna se učím jak do Wikipedie publikovat. A proto také asi hřeším. Ani si neuvědomuji,že jsem vyskloňovaný tvar nahradil nevyskloňovaným. Vy jste na Wikipedii jistě velmi zkušený člověk, takže asi žádné chyby naděláte. Ještě jednou se omlouvám za mé nasprávné postupy. Děkuji všem.--Jan Kozák (diskuse) 1. 3. 2014, 12:33 (UTC)

Musím uznat, že mne ta Vaše ironie pobavila. Mnoho dalších úspěšných editací přeje --Jan KovářBK (diskuse) 1. 3. 2014, 14:56 (UTC)

Krtský rybník

Dobrý den, správný postup pro kategorizaci článku je uveden zde: Wikipedie:Kategorizace#Zařazení článku do kategorie. S pozdravem --RomanM82 (diskuse) 3. 3. 2014, 21:45 (UTC)

Dobrý den, vážený pane. Děkuji Vám za upozornění, pokusím se to prostudovat abych to příště uělal správně. Musím se přiznat, že mi některá ustanovení připadají trochu složitá. Proto děkuji všem, kteří mé nedostatky napravují. Srdečně zdravím --Jan Kozák (diskuse) 4. 3. 2014, 10:15 (UTC)

Asi to nejdůležitější je uvedeno v odstavci Zařazení článku do kategorie. Ostatní se dá pochytit časem. Mě se také nápověda zdála složitá, proto jsem články zpočátku tvořil podle vzoru již existujících. Tento postup mohu doporučit.--RomanM82 (diskuse) 4. 3. 2014, 11:34 (UTC)

Matice ( spojovací materiál)

Dobrý den, vážení, Před chvílí jsem otevřel článek s nadpisem "Matice (spojovací materiál)" Ten nadpis je chybný - matice není materiál ale je to STROJNÍ SOUČÁSTKA. Chtěl jsem ten nadpis opravit ale nenašel jsem způsob, jak to udělat. Jistě se mezi vámi najde někdo, kdo to umí. Prosím vás, místo slůvka "materál" tam spíše patří slůvko "součástka". Předem děkuji tomu, kdo to opraví. S pozdravem --Jan Kozák (diskuse) 5. 3. 2014, 08:41 (UTC)

Dobrý den. S tím co píšete souhlasím, nicméně navrhněte přejmenování (přesun článku na nový název) standardní šablonou pro návrh přesunutí (viz Šablona:Přesunout), aby to bylo možné prodiskutovat. Podle diskuze k článku se totiž na tom názvu kolegové shodli. Děkuji za pochopení. --Jan KovářBK (diskuse) 5. 3. 2014, 08:55 (UTC)
Dobrý den, z Vaší poznámky jsem nepochopil, na jakém názvu se kolegové shodli. Předpokládám však, že se shodli na názvu: Matice = strojní součástka. Nahlédnete-li do Slovníku spisovného jazyku nebo Slovníku cizích slov pak zjistíte, že v žádném případě matice není a ani nemůže být materiálem. Srdečně zdravím --Jan Kozák (diskuse) 14. 3. 2014, 07:54 (UTC)
Dobrý den. Vy jste tu diskuzi četl? Jak píšu výše, existuje šablona. Snažím se Vám pouze pomoci, samotný problém součástka versus materiál mne upřímně nezajímá. Děkuji za pochopení. S pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 14. 3. 2014, 14:44 (UTC)

Jaroslav Kotulan

Zdravím, pokud se na Wikipedii umisťuje text překládáaný z cizojazyčné Wikipedie, je třeba do textu vložit šablonu {{Překlad}}. --Jan Polák (diskuse) 6. 3. 2014, 09:09 (UTC)

Dobrý den,
zatím však nevím, jak se to dělá. Pokusím se o to, ale nebude to hned. Děkuji za upozornění a přeji hezký den. --Jan Kozák (diskuse) 6. 3. 2014, 10:03 (UTC)
Zvládl jste to skvěle. Díky za spolupráci. --Jan Polák (diskuse) 6. 3. 2014, 16:10 (UTC)

Kostomlatské středohoří

Dobrý den,vážený pane. Měl jsem trochu času a tak jsem vytvořil novou stránku s názvem Kostomlatské středohoří. Našel jsem to na webu a část celého pojednání jsem převzal. Uvedl jsem, že je to citace. Ale nějak se mi nezdařilo to udělat správně. Prosím, mrkněte na to a poraďte jak to správně dokončit. Nebudu Vám to zazlívat, pokud to třeba opravíte. Děkuji za spolupráci. S pozdravem --Jan Kozák (diskuse) 6. 3. 2014, 17:03 (UTC)

Předně mi nemusíte vykat… :-) Nevím, zda si to samé mohu dovolit i já k Vám, a tak budu zatím pro jistotu vykat.
A k tomu článku: Ten měl zásadní problém v autorských právech, neb se jednalo o jeho kopii ze zmíněných stránek. Pokud píšeme článek na Wikipedii, můžeme uváděné zdroje využít, ale nesmíme text okopírovat slovo od slova. Je třeba je popsat vlastními slovy. Opsat text slovo od slova můžeme jen v případě, že bychom byli autory toho textu a následně bychom museli poslat přes OTRS e-mail, v němž uvedení kopie textu na Wikipedii schvalujeme. Proto jsem musel text přepsat. Část jsem ho vynechal, to přiznávám. Vynechanou oblast si můžete, budete-li mít chuť dopsat vlastními slovy sám.
Správně jste se snažil použít referenci. Použil jsem ji i já, byť jsem k jejímu zápisu využil šablonu. Vy zatím můžete odkaz na referovanou stránku vkládat mezi tagy <ref> </ref>. Na konci článku musíte rozhodně uvést tag <references />. Ten zajistí, že se všechny vložené reference vypíší na jednom místě.
To je asi k počátku všechno. Pokud by ještě něco bylo nejasného, klidně se ptejte dál a nebo položte dotaz na stránce Potřebuji pomoc. --Jan Polák (diskuse) 6. 3. 2014, 18:43 (UTC)
Dobrý den, vážený Jane.
Velmi děkuji za Váš zájem. Jak jste to upravil si prohlédnu až za chvíli. Jěště než jsem to začal tvořit, tak jsem si něco o těch autorských právech přečetl. Nic proti tomu nemám, avšak 70 let od smrti autora je velmi, velmi dlouhá doba. Myslím si,že by úplně stačila polovina, asi tak 40 let. - Na základě toho jsem se snažil tam dát odkaz na to, že to je citace.Ale já jsem opsal to, co uvedla ta dáma ve své Seminární práci. A ona to našla a možná i opsala z knihy toho pána,kterého jsem tam také uvedl. Promiňte, už se v tom dál nebudu hrabat. A příště to asi napíši trochu jinak.
K tomu tykání - neznám Vás, zjistil jsem, že jste vůči mně o hodně mladší. Tak bych snad tykat mohl. Ale jistě se neurazíte,když i nadále zůstaneme u vykání. Teď se podívám, jak jste mi to poopravil a budu se snažit pochopit jak se do toho vkládají ty odkazy atd. Srdečně zdravím --Jan Kozák (diskuse) 7. 3. 2014, 07:39 (UTC)
Začnu od konce, tedy s tykáním a vykáním. Mohu Vás ubezpečit, že problematika tykání a vykání je úplně nepodstatná a pokud preferujete raději vykání, zůstaňme u něho. I tak mi bude ctí s Vámi spolupracovat.
Sedmdesát let od smrti autora je možná dlouhá doba? Jasně, leč my tento limit změnit nemůžeme. To nařízení je odvozeno z právního rámce České republiky a tak jej musíme respektovat. A případné snahy o změnu tohoto limitu adresovat někomu jinému (a výše postavenému). Že to uvedla ta dáma, je problém její, avšak na Wikipedii – pokud k tomu nedostaneme svolení od autora textu – takové dokumenty používat nemůžeme. Musíme jejich obsah popsat vlastními slovy a pak jen uvést referenci, aby se vědělo, odkud je čerpáno a mohly se uváděné údaje případně ověřit či doplnit.
Závěrem ještě poznámku k psaní na diskusních stránkách. Pokud reagujete na něčí příspěvek, doplňujte, prosím, na začátek této reakce dvojtečky. Ty zajistí, že se Vámi psaná reakce odsune více doprava a vizuálně pak vznikne takový ten stromeček, z něhož bude patrné, který příspěvek na co reaguje. Počet umisťovaných dvojteček je vždy o jednu vyšší, než má příspěvek, na nějž reagujeme. První reakce na úvodní příspěvek tak má jednu dvojtečku, druhá dvě atd.
Těším se na další spolupráci a pokud by se opět vyskytla nějaká nejasnost, dejte bez obav vědět. --Jan Polák (diskuse) 7. 3. 2014, 08:33 (UTC)

Černý potok

Dobrý den. Při úpravách článků prosím dávejte pozor, abyste nedopatřením nesmazal kategorie a odkazy, jak se tomu stalo u hesla Černý potok (přítok Rakovnického potoka). Děkuji. --Jvs 17. 3. 2014, 11:21 (UTC)

Vilemína Nerudová

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Vilemína Nerudová. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Ben Skála (diskuse) 19. 3. 2014, 17:37 (UTC)

Dobrý den,vážený pane.
Nespěchejte,prosím a nic nemažte.Zpracovávám další informace z několika zdrojů. Ono to nejde tak rychle. Však to znáte.Pokud bude špatné počasí, tak to brzy doplním. - S pozdravem --Jan Kozák (diskuse) 19. 3. 2014, 17:59 (UTC)
Výborně! V pořádku, na doplnění máte 15 dní a pokud byste to nestíhal, není problém domluvit prodloužení. Dal jsem vám tam šablonu {{pracuje se}}, aby se v článku nikdo nevrtal a měl jste klid na dokončení práce. S pozdravy --Ben Skála (diskuse) 19. 3. 2014, 18:04 (UTC)
Já jsem tam dal základní nástřel hesla. Věřím, že se Vám jej, Jene Kozáku, podaří dotvořit a třeba i přepracovat s Vám dostupnými prameny. --Jan Polák (diskuse) 19. 3. 2014, 18:16 (UTC)<br /
Vážený mladíku, svým vstupem jste mne potěšil a mohu říci,že i pobavil.Protože jsem po operaci, tak si dosti čtu ve Wikipedii mnoho různých článků, abych se po všech stránkách pobavil a poučil. Je to velmi zajímavé. Srdečně zdravím Vás i pana kolegu, wikipedistu Ben Skálu. Hezký večer Vám oběma. --Jan Kozák (diskuse) 19. 3. 2014, 19:22 (UTC)

Překlady článků

Dobrý den, hádám správně, že jste článek Rawson překládal ze slovenské Wikipedie? Pokud ano, tak příště do článku vkládejte Šablona:Překlad. Díky za článek --Jana Lánová (diskuse) 25. 3. 2014, 11:27 (UTC

Dobrý den, vážená Jano. Mordoval jsem se překladem z DE, ES ale i z EN Wikipedie. Nakonec jsem objevil Slováky. To co doporučujete, se tam vloží tak, že tam napíši ty závorky a do nich ta dvě slova? Nebo je na to nějaký fígl ? Jinak děkuji za Vaše upozornění. Srdečně zdravím. --Jan Kozák (diskuse) 25. 3. 2014, 12:59 (UTC)
Šablona Překlad se vkládá a vyplňuje takto {{Překlad|sk|název článku v příslušné Wikipedie|číslo revize}}. Sk je označení jazykové verze (tady slovenština) a číslo revize získáte, kdy v Historii stránky kliknete na datum (třeba 24. 3. 2014, 11:59) a z url adresy (třeba z Vašeho článku Rawson je to 11332760). Snad jsem to vysvětlila dobře... Pokud plánujete pokračovat v překládání článků ze slovenštiny, tak existuje Wikipedie:WikiProjekt Česko-slovenská Wikipedie, který vyvinul nástroj, který proces výrazně usnadňuje. --Jana Lánová (diskuse) 25. 3. 2014, 13:29 (UTC)
Dobrý den, děkujiza odpověď. Prohlédnu si to a pokusím se podle toho zařídit. Přeji hezklý den --Jan Kozák (diskuse) 26. 3. 2014, 07:37 (UTC)

Silnice II/229

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Silnice II/229. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 3. 4. 2014, 14:12 (UTC)

Vůbec tomu nerozumím !! Makám na tom až se ze mne práší a Vy mi to chcete vyhodit! Nechápu. Jen jediné : Možnosti editace ve Wikipedii jsou dosti složité a pracné. Může proto dojít snadno k chybě. Myslím, že to ale není důvod abyste to vyhazoval.

yse srdečným pozdravem --Jan Kozák (diskuse) 3. 4. 2014, 15:43 (UTC)

Dobrý den. Pokud Vám těch 14 dní na úpravy nestačí, pak můžete požádat správce o přesun článku do Vašeho soukromého prostoru, kde nebudete žádným časovým termínem tísněn. --Jvs 3. 4. 2014, 16:59 (UTC
Pane, dnes jsem na tom pracoval až se ze mne kouřilo. Jsem přesvědčen, že v editačním programu Wikipedie je vkládání tabulky složité. Mám to celé vytvořeno v Excelu,ale nenašel jsem způsob,jak to jednoduše do Wiki přenést.Ve Wiki jsem to dělal buňku po buňce - práce jak na kostele. V závěru jsem zřejmě chybně provedl uložení, nebo nevím co. A v tu ránu všechno v háji.Chci být i nadále slušný - proto Vás srdečně zdravím --Jan Kozák (diskuse) 3. 4. 2014, 17:26 (UTC)--Jan Kozák (diskuse) 3. 4. 2014, 17:26 (UTC)
Naštěstí nic v háji není, vše se ukládá. Obnovil jsem poslední verzi. --Jvs 3. 4. 2014, 17:33 (UTC)
Musím toho pana Harolda vydýchat. Předpokládám, že se k tomu vrátím nejdříve v neděli. Děkuji a srdečně Vás zdravím --Jan Kozák (diskuse) 3. 4. 2014, 17:54 (UTC)
K tomu přenosu Excel → Wikipedie – pomohla by tato aplikace? --Jan Polák (diskuse) 3. 4. 2014, 19:18 (UTC)

Ještě k obsahu: myslím si, že jdete zbytečně až do naprostých podrobností. Zkuste se podívat na další stránky v kategorii Kategorie:Silnice II. třídy v Česku. Většinou se tam popisují jen sídla a významná křížení. --Jvs 4. 4. 2014, 06:58 (UTC)

Srdečný pozdrav. Vážený pane, kdybych šel do zbytečných podrobností, tak by to byl román. Já si to ale nemyslím. Avšak --Jan Kozák (diskuse) 4. 4. 2014, 12:57 (UTC)velmi mne trápí, když necháváte bez povšimnutí příspěvky, které jsou plné gramatických chyb. Jako např. "ženy pracovali" atp. Jsem přesvědčen, že v české Wikipedii by se takovéhle věci neměly vyskytovat a ani tolerovat. Srdečný pozdrav --Jan Kozák (diskuse) 4. 4. 2014, 10:01 (UTC)
Děkuji za upozornění, ale co vám brání tyto hrubky opravit, když na ně narazíte? Jazyková úroveň wikipedie mě také trápí. Jako velký problém pociťuji zejména nekvalitní překlady z angličtiny. --Jvs 4. 4. 2014, 12:46 (UTC)
Nic mi v tom nebrání. V poslední době se dívám na nejnovější články ve Wiki. Snad každý druhý článek je s hrubkami. Opravuji,pokud to jde. Překlady nejsou příliš kvalitní ani z jiných jazyků. --Jan Kozák (diskuse) 4. 4. 2014, 12:57 (UTC)

Silnice druhé třídy

Dobrý dne, všimla jsem si, že v poslední době často zakládáte články o českých silnicích druhé třídy, za což Vám děkuji. Na druhou stranu jsou ty články většinou na hranici subpahýlu, možná by nebylo na škodu podívat se na další podobné články z Kategorie:Silnice II. třídy v Česku a načerpat inspiraci, jak je více rozšířit. S přáním krásného dne --Jana Lánová (diskuse) 7. 4. 2014, 11:24 (UTC)

Dobrý den,

samozřejmě jsem se podíval na jiné podobné články. A uviděl jsem články, od kterých se ty mé téměř nijak neliší. Pracuji na tom a v průběhu několika dní ty mé články doplním. Jinak Vám děkuji za upozornění. Mám dotazy : přispěvatelé do Wikipedie jsou nějak hodnoceni za počet vložených článků ? Nebo např. článek "Collazzone" není subpahýl? Jaká jsou pravidla, podle kterých stanovujete co je a co není pahýl, subpahýl atp. Prosím, v čem je podle Vás můj článek "Silnice II/229" špatný ? Moc Vám děkuji za odpověď a těším se na další spolupráci s Vámi. Srdečně zdraví --Jan Kozák (diskuse) 7. 4. 2014, 11:43 (UTC)

Před cvhílí jsem se podíval na článek "Silnice II/108". Žádná inspirace! --Jan Kozák (diskuse) 7. 4. 2014, 11:51 (UTC)
Dobrý den, ne, Collazzone není subpahýl. Informace najdete zde. Problém bych viděl v tom, že jsou ostatními kolegy za subpahýl označovány Vámi založené články, které subpahýlem nejsou. Druhou možností je, že pokud článek založíte s jednou větou a až později na něm začnete pracovat, pravděpodobně do doby, než jej dostatečně rozšíříte, již bude za subpahýl označen. Zvažte možnost článek si předpřipravit a vložit jej najednou. S přáním dalších úspěšných editací --Jan KovářBK (diskuse) 7. 4. 2014, 12:04 (UTC)
P.S. Ano, to co popisuji jako druhou možnost se stalo v článku Silnice II/229. Založil jste pouze tabulku, takže se nedivte, že to hned bylo označeno. --Jan KovářBK (diskuse) 7. 4. 2014, 12:08 (UTC)
Díky za články o silnicích. Jen bych měl prosbu - vytvářejte i přesměrování ze zkráceného zápisu II/XXX. Přehled silnic i s jejich případnými přesměrováními mám zde. JAn (diskuse) 29. 4. 2014, 20:55 (UTC)
Dobrý den,děkuji za upozornění. Již jsem to tak několikrát udělal a nevím,proč jsem od toho ustoupil. Jistě je to vhodnější způsob. Srdečně zdravím--Jan Kozák (diskuse) 30. 4. 2014, 06:22 (UTC)
Dobrý den, dovolil jsem si vytvořit přesměrování u všech existujících článků o silnicích druhé třídy, kde takové přesměrování chybělo. Snad jsem Vám tím trochu pomohl, dále již můžete při vytváření článku vytvořit i přesměrování tak, jak jste zvyklý. Přeji příjemný den. S pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 30. 4. 2014, 06:29 (UTC)

Arthur Mahler

Dobrý den, přidejte prosím zdroj k této editaci, díky, --Davcza (diskuse) 15. 4. 2014, 16:10 (UTC)

Dobrý večer, zdroj informace byl přidán. Srdečný pozdrav --Jan Kozák (diskuse) 15. 4. 2014, 18:08 (UTC)
Článek na jiné jazykové verzi wikipedie bohužel není možné použít jako zdroj. Navíc anglický článek Arthur Mahler je zmatečný, uvádí chybně rok úmrtí 1944, možná jde o záměnu s jinou osobou. Vámi přidanou informaci jsem smazal. Zkuste prosím najít jiný zdroj, který vyhovuje pravidlu Wikipedie:Zdroje, díky, --Davcza (diskuse) 15. 4. 2014, 18:42 (UTC)

Typografie

Dobrý den, tahle editace je chybná. V úvodu článku se za závorkou s daty narození dotyčného nepíše pomlčka, pokračuje rovnou text. Děkuji, --Davcza (diskuse) 27. 4. 2014, 11:09 (UTC)

Nevidím důvod,proč by se nemohl hlavní nadpis oddělit pomlčkou. Je to přehlednější. A není to žádná chyba. Odpusťte mi, že jsem si dovolil provést nepatrnou úpravu. Děkuji a srdečně zdravím --Jan Kozák (diskuse) 27. 4. 2014, 11:13 (UTC)


Prázdné řádky

Dobrý den, přestaňte v úvodu biografií vytvářet prázdné řádky (Wikipedie:Biografie).--Kacir 27. 4. 2014, 16:44 (UTC)

Dobrý den, nejsem si vědom, že bych vytvářel prázdné řádky. Prosím, prohlédněte si to a zjistíte,že tam nikde prázdný řádek není. Naopak, v tom provedení, jak jsem si to dovolil upravit, je to dle mého názoru kapičku přehlednější. Přeji Vám nádherný večer a srdečně zdravím. --Jan Kozák (diskuse) 27. 4. 2014, 18:04 (UTC)
Podíval jsem se do odkazu,na který jste mne odkázal. Tak jak je to tam uvedeno, tak se mi to vůbec nelíbí. A navíc jsem se dočetl, že je to pouze doporučení, nikoliv dogma. Jestliže jsem se dopustil neodpustititelného přestupku, pak jsem ochoten ale i schopen to napravit. S pozdravem --Jan Kozák (diskuse) 27. 4. 2014, 18:11 (UTC)
Dobrý den, tady a tady opravdu žádná mezera není? Ano, je pravda, že Wikipedie:Biografie je "pouze" doporučení, ale jak se píše v další větě „Vysvětluje standardy, s nimiž většina wikipedistů v principu souhlasí a které je vhodné dodržovat.“ Pokud se Vám to nelíbí můžete navrhnout změnu tohoto doporučení a ne měnit spoustu článků, jak Vás zrovna napadne. --Jana Lánová (diskuse) 28. 4. 2014, 12:01 (UTC)
Dobrý den, tak jsem se dočkal. Ach jo! Myslím,že tam mezera je. Ale všichni mně doposavad honili pro prázdný řádek. Tak to jsem zvědav, co si na mne ještě vymyslíte! Nebo snad prázdný řádek = mezera? Co by tak ještě mohlo být prázdné? Již se velmi těším a srdečně Vás zdravím--Jan Kozák (diskuse) 28. 4. 2014, 12:11 (UTC)

Shrnutí editace

Pro Vaši informaci Dobrý den, díky za vaše příspěvky. Chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení.--Ladin (diskuse) 30. 4. 2014, 20:28 (UTC)

Délka silnic

Všiml jsem si, že u silnic přidáváte informaci o její délce. Chtěl bych se proto zeptat, odkud tyto hodnoty čerpáte? Máte pro to nějakou databázi délek komunikací (například ostravskou Silniční databanku)? --Jan Polák (diskuse) 10. 5. 2014, 17:18 (UTC)

Dobrý večer, předpokládám,že se pro to na mne nehněváte. Díval jsem se také do databáze silniční databanky. Moc jsem však nepochodil, ale byl jsem trochu udiven tím, že jeden z přispěvatelů uvádí vzdálenosti s přesností na metry. Já vzdálenosti získávám dosti pracným změřením buď na Mapy.cz nebo na Mapy.google. Mám také k dispozici dosti podrobný autoatlas, ve kterém jsou uvedeny i dílčí vzdálenosti mezi jednotlivými obcemi - s přesností na 0,5 km. Srdečný pozdrav a hezký večer přeji--Jan Kozák (diskuse) 10. 5. 2014, 17:37 (UTC)
Dosti pracným měřením? Nestačí nechat zadat na Mapách.cz projet automobilem z místa A do místa B (a ta dvě místa by byla počáteční a koncová místa dané silnice)? A trasu případně poupravit, pokud by systém našel spojení vedoucí mimo inkriminovanou silnici?
U silnice II/350 jste se zmiňoval o přibyslavské čerpací stanici pohonných hmot, která má – jak uvádíte – ležet někde mimo trasu této silnice. Já ji na Mapách.cz nenašel. Kde se nachází?
A ještě jeden dotaz. U některých Vašich článků jsem našel informaci typu silnice začíná tam a tam a končí tam a tam. Podle čeho stanovujete ty začátky a konce silnic?
Předem díky za odpovědi. --Jan Polák (diskuse) 10. 5. 2014, 19:45 (UTC)
Zdravím Vás, čerpací stanice v Přibyslavi se nachází na Husově ulici na silnici I/19, proti odbočce na silnici II/351. Najdete ji spíše na Googlu a je tam i fotografie. - Rovněž i začátky silnic se najdou na Mapách Google. -
Já do těch tabulek uvádím dílčí vzdálenosti, proto je to měření trochu pracnější. Přeji hezkou neděli - --Jan Kozák (diskuse) 11. 5. 2014, 07:22 (UTC)
Ještě dodatek - doposud téměř všechny silnice, o kterých píši, jsem osobně projel. Některé i vícekrát. Srdečně zdravím--Jan Kozák (diskuse) 11. 5. 2014, 07:28 (UTC)
Gratuluji. :-) --Jan Polák (diskuse) 11. 5. 2014, 12:41 (UTC)
To benzínové čerpadlo jsem pak našel na webových stránkách jeho provozovatele. Díky za upozornění.
Zaujala mne ta Vaše poznámka, že prý je možné nalézt začátky a konce silnic na mapách od Googlu. Rád se nechám poučit, jak se to pozná, za což předem děkuji. --Jan Polák (diskuse) 11. 5. 2014, 12:41 (UTC)

Obyvatelů

Smím se zeptat, proč to děláte? Podle Ústavu pro jazyk český jsou správně obě varianty. Proč vytváříte další kopii (revizi, abych použil správný výraz) článku kvůli změně, která vlastně nemusela být? --Jan KovářBK (diskuse) 20. 5. 2014, 06:50 (UTC

Omlouvám se Vám. V době,kdy jsem bral rozum platilo, že "žije tam devět obyvatelů" - nikoli devět obyvatel. Děkuji za upozornění. --Jan Kozák (diskuse) 20. 5. 2014, 07:07 (UTC)
Děkuji za vysvětlení. Přemýšlel jsem nad tím, jestli to možná dříve nebyl jediný správný zápis, tak jsem se chtěl raději ujistit. S přáním mnoha dalších úspěšných editací --Jan KovářBK (diskuse) 20. 5. 2014, 07:30 (UTC)