Diskuse s wikipedistou:Pindick

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Jvs v tématu „AVSE

Ač již chvíli přispíváte, nikdo Vás tu ještě neuvítal. Tak posílám alespoň teď uvítací plakát. --Postrach 19:44, 14. 8. 2006 (UTC)

Díky :-)

Zdravím. Jsem rád, že jste se pustil do psaní hezkých článků o tématu (Ainu), které zatím bylo pro českou Wikipedii bílým místem. Díky :-)

Mám jen několik drobných připomínek:

  1. odkazy na další články (existující i budoucí) se píší v prvním pádu, tedy např. ... přijel do Japonska ... se zapíše ... přijel do [[Japonsko|Japonska]] ...
  2. není Hókkaidó ale Hokkaidó, tedy bez čárky nad prvním o
  3. v odstavci Ainu#Osidlování jižního Hókkaidó Japonci (1432 - 1739) je zmíněno město Macumae na severním Honšú – podle mých informací jediné město Macumae v oblasti leží na jižním okraji Hokkaidó, ale mohu se mílit ;-)

--Pazuzu 10:32, 15. 8. 2006 (UTC)


Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Chci Vás však poprosit o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak článek bude vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, tak vyplňte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň také dáváte najevo, že další změny v nejbližší době neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout a opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc. --Nolanus 13:04, 15. 8. 2006 (UTC)


/ad Ainu /
ahoj, díky za upozornění, snažím se ukládat jednotlivé části článku tak, jak jsou zpracovávány, protože bych nerad přišel o již napsané údaje;
rozdělil jsem článek na editační oblasti, takže nyní edituji jednu po druhé, takže prosím ještě o chvíli trpělivosti :) a ještě jednou děkuji! /13:06, 15. 8. 2006 Pindick doplnil a ze sve diskuzni stranky prekopiroval Nolanus/


Vubec nic se nedeje, to je standardni upozorneni. Ostatne brzo poznas, ze to je vyhodne i pro tebe, lůip se v tom pak vyznas, v tech ruznych zmenach. Jinak, na Wikipedii se odpovida na te diskuzni strance, kde ten dotaz padl, takze vase odpoved patri sem. Pokud bys v necem tapal, klidne se na me obrat --Nolanus 13:15, 15. 8. 2006 (UTC)


Vyjimecne prekopirovavani diskuze od mne, pro jistotu
Jo tak, tak nahore na strance Wikipedie, pokud ses prihlasenej vidis odkaz na svoji stranku a vedle je napis "moje diskuze". Tak tam normalne kliknes na editovat a des jenom dolu jako ve wordu pod moji posledni odpoved, odpovis a normalne ulozis, jako kteroukoliv jinou stranku. ICQ nemam neb sedim vetsinou v labu a nemuzu si tu jen tak neco instalovat, ale posli klidne mejl nolanus Zawinacc centrum. cz /a doporucuju si povolit posilani od jinych uzivatelu v nastaveni, /nemel by hrozit spam, ani ho nikdo nebude videt, ten mejl, dokud mejl nekomu neposles ty/
A dalsi rada: doporucuju se v diskuzich /ne heslech/ podepisovat, nad editacni oknem to udelqas kliknutim to psane pismo, udelaji se ti 4 vlnovky, ktere se po ulozeni zmeni v podpis. --Nolanus 13:27, 15. 8. 2006 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Díky za vaše příspěvky, chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je to nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času.

Stává-li se vám, že na shrnutí často nechtěně zapomínáte, můžete si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém vám každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene.

Děkuji za pochopení. Tlusťa 20:21, 15. 8. 2006 (UTC)

Děkuji za upozornění :-) --Pindick 20:23, 15. 8. 2006 (UTC)

Iejasu Tokugawa[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za článek Iejasu Tokugawa. Prosím jen, napište do jeho diskuse, že jste autorem textu na [1], aby se zamezilo případným nedorozuměním v otázce jak se může tentýž text zároveň vyskytovat na webu i na wiki. (Pokud tedy autorem jste... pokud ne, je na místě černá ošklivost, která mi ale zatím vzhledem k šancím přijde nepatřičná.)

Vzhledem k tomu, že se v předmětu článku asi vyznáte daleko lépe než já, také prosím o pár vět do úvodu, které neinformovaným (jako jsem já) stručně sdělí, o koho jde. (Podrobnosti jsou na Wikipedie:Vzhled a styl#Úvod, příklad je kdekoli, třeba: "Židle je součást nábytku, který je určen k sezení a k podpírání těla.")

Děkuji a přeji pěkný den a příjemné chvíle na Wikipedii. --che 00:48, 16. 8. 2006 (UTC)


Stalo se :) --Pindick 00:58, 16. 8. 2006 (UTC)

Pracuje se[editovat zdroj]

Drobná rada: Pokud pracujete na rozsáhlejším článku, a nechcete aby do něj v téže době zasahovali ostatní, dejte na začátek šablonu {{Pracuje se}} . Upozorníte tak ostatní, že Vám do práce nemají 1-2 dny sahat a předejdete editačním konfliktům. Až usoudíte, že je čas vydat článek v plen ostatním redaktorům, šablonu odstraňte. Mimochodem - Vaše články o Japonsku se mi moc líbí >:-). --Postrach 09:41, 17. 8. 2006 (UTC)

Díky Postrachu, to se mi moc hodí, pomůže :) --Pindick 09:48, 17. 8. 2006 (UTC)

Wikifikace[editovat zdroj]

Drobná připomínka: Myslím, že v článcích není záhodno dělat z každého výskytu daného jména, názvu ap. odkaz. Stačí když je z něj odkaz jen v prvním výskytu (nebo v dlouhých článcích ve dvou, třech případech strategicky umístěných v textu). Jinak je text celý červený (nebo modrý) a to snižuje přehlednost. --Pazuzu 10:33, 17. 8. 2006 (UTC)

Také jsem nad tím přemýšlel. Vycházel jsem z předpokladu, že text může být používán ke studijním účelům, kdy bude dotyčného zajímat pouze určité období, a v obsahu klikne na odkaz, který jej zanese kamsi do poloviny článku. Pro takového člověka by bylo dobré, aby nemusel projíždět článek nahoru a dolu, ale rovnou kliknul na link. Na druhou stranu je to opravdu lepenec, protože se jedná víceméně o tvrdá data. Upřímně řečeno nemám recept, jak tyto dvě hlediska skloubit. Vyzkouším tuhle Tvojí nabídku, děkuju za ni. --Pindick 10:36, 17. 8. 2006 (UTC)

Dá se to skloubit tak, že odkazy uděláte na začátku větších celků, ale například při druhém výskytu v odstavci je dělat nebudete. Stejně tak může být odkaz uveden znovu, pokud by člověku už utekl z obrazovky. --Postrach 11:27, 17. 8. 2006 (UTC)

obrázek beze zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.

nestačí pouze uvést enwiki, je třeba upřesnit konkrétní stránku obrázku. --Zp 08:39, 19. 8. 2006 (UTC)

Omlouvám se: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Seiza_woman_tea.jpg

Zdravím Vás. Bohužel je ještě jedeno obrázek s podobným problémem – Soubor:PyongyangSat.jpg. Jinak prosím doplňte ty zdroje přímo do popisu obrázku a pod odstraňte šablonu {{Nosource}}. Obrázky pak zmizí z kategorie, kde je čeká po sedmi dnech smazání. Ve vaší diskusi by si někdo třeba zdroje nikdo nemuslel všimnout a smazat obrázek, který je z hlediska autorských práv v pořádku a je pro Wikipedii přínosem, by byla opravdu škoda. Díky za pochopení a přeju hezký den. Tlusťa 10:48, 19. 8. 2006 (UTC)

jasně, jdu na to --Pindick 18:56, 19. 8. 2006 (UTC)

Jošimoto Imagawa[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jošimoto Imagawa, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Japo ¿ 15:31, 20. 8. 2006 (UTC)

To samé u článku Hidejoši Tojotomi. Teď jsem se však díval do Diskuse:Iejasu Tokugawa a napadlo mě, že i tyto dva články by mohli být vaše... Jestli to tak je, tak napiště do příslušných diskusí, že jste autorem textu, a navráťte původní text zpět. --Japo ¿ 15:43, 20. 8. 2006 (UTC)

Je to tam, můžete prosím ten článek obnovit? Upravený pro wiki ho nemám uložený :-((( --Pindick 16:23, 20. 8. 2006 (UTC)

Ano, i Hidejoši a Iejasu jsou moje práce --Pindick 16:26, 20. 8. 2006 (UTC)

Jen drobnost, podepisujte se v diskusích - speciálně pokud uvádíte, že jste autor (například Diskuse:Jošimoto Imagawa). Ušetříte osstatním hledání v historii článku. Dík. --Postrach 16:43, 20. 8. 2006 (UTC)
Ještě jedna drobnost: abyste předešel dalšímu udělení copyvia na váš článek, který se nalézá na jiném servru, napište do diskuse, že jste jeho autorem. Díky. --Japo ¿ 19:48, 20. 8. 2006 (UTC)

ktery mate na mysli? --Pindick 19:49, 20. 8. 2006 (UTC)

Všechny, co jsou na jiném servru, než na wikipedii. Kdyby někdo náhodou zkoumal, jestli ten článek není odněkud okopírovaný, mohl by vám ho zase smazat a dát tam copyvio. Když ale bude v diskusi, že jste autorem, tak je vše v pohodě. --Japo ¿ 06:14, 21. 8. 2006 (UTC)

Struktura hesel[editovat zdroj]

Chtěl bych Vás požádat o trochu jiné členění biografií, než používáte. Obvykle sice napíšete první větu s datem narození a úmrtí, ale hned nato navážete dětstvím dané osoby. Pokud se čtenář chce dozvědět, čím sedotyčný vlastně proslavil, musí pročíst prakticky celý článek. Na wikipedii je první odstavec hesla obvykle chápán jako stručné shrnutí celého článku. To znamená, že by se tam neznalý člověk v několika málo větách měl dozvědět vše nejpodstatnější, a pokud jej téma zaujme, může se pustit do článku, kde je vše rozpitváno do podrobností. U válečníků by tam mělo být například to, čím se nejvíce proslavili a zařazení do historického kontextu. Podívejte se na jiné biografie pro inspiraci. Příkladem budiž třeba Karel Veliký, Karel IV. nebo en:Alexander Graham Bell (na nanglické wikipedii je tento princip dodržován lépe než zde). Jedná se mi vlastně jen o to, abyste dětstvím začal až ve druhém odstavci a do úvodu naopsal heslo jako jednoodstavcové. --Postrach 21:09, 20. 8. 2006 (UTC)


budu se snažit, pochopil jsem --Pindick 21:20, 20. 8. 2006 (UTC)

Období Sengoku[editovat zdroj]

Zdravím. Dovolil jsem si vytvořit Kategorie:Daimjó a Kategorie:Sengoku daimjó. Sengoku daimjó (Válčící knížata) je podkategorií Sengoku džidai i kategorie Japonští válečníci, takže články, které jste vytvořil (Šingen Takeda ap.) zařazením do této kat. „spadnou“ najednou do větve kategorií Sengoku ... i do kategorií Japonci atd.

Drobná poznámka: Článek Edo (viz Váš odkaz v článku Daimjó) je o městě Edo, o období Edo ještě článek není. V té souvislosti bych si také dovolil navrhnout, že by články o různých obdobích v jap. dějinách měly mít v názvu slůvko „období“, tedy Období Edo, Období Muromači ap. Z toho plyne i další návrh – přejmenovat Sengoku džidai na Období Sengoku. Řekl bych, že je to v české literatuře mnohem používanější výraz. Co Vy na to? --Pazuzu 21:18, 20. 8. 2006 (UTC) P.S. IMHO vhodnější překlad Sengoku džidai je Období válčících knížectví než Období válčících států (nešlo o nezávislé státy).


Zdravím, ok, přemýšlel jsem už o standardizaci v tomto ohledu (období Edo), např. hrad Fušimi, provincie Suruga, řeka Anegawa apod. Takže nové členění, nemám problém.

Sengoku: ono by to asi bylo doslova něco jako Tisíc válčících provincií... nejsem japanolog, nevím. Každopádně považuji za nejrozumější navrhovaný Období sengoku.

--Pindick 21:23, 20. 8. 2006 (UTC)

To P.S. byla jen poznámka, ne návrh ;-) Dle mých omezených znalostí znaky 戦国時代 znamenají: 戦 (sen) = válka, 国 (koku) = země (ale v historickém kontextu i provincie, případně knížectví), 時代 (džidai) = období. --Pazuzu 21:44, 20. 8. 2006 (UTC)
Znak pro tisíc se čte také „sen“, ale vypadá takto 千. --Pazuzu 21:46, 20. 8. 2006 (UTC)


Jé tak to je fajn. Díky za upřesnění, jsem rád, že je tu někdo, s kým bude možno diskutovat i stránku japonštiny... je to pro mě tenký led :)) Arigatógozaimaste nebo co :)

--Pindick 21:48, 20. 8. 2006 (UTC)

Pár postřehů[editovat zdroj]

  1. Mapa v čl. Provincie Tamba se mi nezdá, to je spíš provincie Tango.
  2. Provincie Tamba je v japonštině psáno Tanba no kuni. To m je výsledek tradiční Hepburnovy transkripce (viz en:Hepburn romanization#Standard variants of Hepburn romanization). Přimlouval bych se spíš za Provincie Tanba.
  3. Ruční zapisování (a členění) článků v Kategorie:Staré japonské provincie jde proti filozofii kategorií na wikipedii. Ty jsou spíš automatickým seznamem, což je výhodné z hlediska údržby, změn ap. Typoval bych, že dříve nebo později proti tomu začne někdo (povolanější než já) protestovat. Na druhou stranu bych řekl, že obrázek v Kategorie:Sengoku daimjó je v pořádku. --Pazuzu 14:52, 21. 8. 2006 (UTC)


No jo, pravda :) zrovna jsem editoval v jednom článku linky na Tango, tak mi to ujelo, už je to ok, díky za upozornění. Tamba jsem viděl v literatuře, a je to obecně i na en wiki, což samo o sobě není směrodatný. Otázka je, jestli to pak někdo najde. Ledaže by se to udělalo tak (a já nevím jak), že by Tamba i Tanba hopsly na jednu a tu samou stránku. Ad obrázek sengoku: dík :))

--Pindick 15:04, 21. 8. 2006 (UTC)

Není problém nechat redirekt Provincie Tamba a článek Provincie Tanba. Tak je to i na en wiki (i když opačně). --Pazuzu 15:14, 21. 8. 2006 (UTC)

názvy obrázků[editovat zdroj]

Chtěl bych Vás požádat o lepší (popisnější) názvy Vámi nahrávaných obrázků než jsou názvy typu DSC02978.JPG --Zp 21:25, 21. 8. 2006 (UTC)


Určitě, to nebude problém. Myslel jsem že stačí popsat do popisu :) ale není pro mě problém uvést i do názvu.

--Pindick 06:33, 22. 8. 2006 (UTC)

Varování[editovat zdroj]

Pokud budete do článků vkládat svou vlastní propagaci a ještě k tomu do shrnutí editace napíšete něco, co vůbec nevystihuje vaši úpravu, jako jste před chvílí učinil v článku Ústí nad Labem, neměl byste se divit, když Vás nějaký správce třeba i zablokuje. Obojí je v rozporu s pravidly. --ŠJů 13:43, 22. 8. 2006 (UTC)

Ok, omlouvám se a sypu popel na hlavu.

--Pindick 13:44, 22. 8. 2006 (UTC)

OK, omluvu beru. Kdybych neviděl, že máte za sebou kus práce a že jde o ojedinělý výstřelek, býval bych se obrátil rovnou na správce a ne na Vás. Chápu to jako žert, nelze se však divit, když některý z kolegů wikipedistů bude na podobné žerty reagovat podrážděně :-) --ŠJů 13:59, 22. 8. 2006 (UTC)

No, spíš než žertík to byl ujetý nápad, že by mohla být v Ústí sekce, resp. seznam ústečáků, kteří bydlí v UL. Ale máte nebo máš (ad tykání ve Tvém profilu) pravdu, asi by to nebylo 2x estetické.

--Pindick 14:01, 22. 8. 2006 (UTC)

Imagevio[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Komoranske jezero.png a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

Přestože jste do mapového podkladu sám zakreslil polohu jezera, nelze tento obrázek označit za vlastní dílo a uvolnit jej pod svobodnou licencí. Ta mapa je totiž chráněna autorskýcm právem. Tlusťa 19:50, 22. 8. 2006 (UTC)

Ano, ma jeste fotos z krušných hor ale musim hledat moje Archiv. Muzu jit na má stránka nebo taddy. Má stary pohlednice, musim ale take hledat, prihlase se. --SpaceJ 20:24, 23. 8. 2006 (UTC)


Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Chci Vás však poprosit o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak článek bude vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, tak vyplňte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň také dáváte najevo, že další změny v nejbližší době neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout a opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc. --Nolanus 09:08, 2. 9. 2006 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Jaemon Kinošita. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Zirland 19:42, 7. 9. 2006 (UTC)

Dobrý den, všiml jsem si, že jste zpochybnil NPOV tohoto článku vložením šablony na její úvod. Moc rád bych vás poprosil, abyste specifikoval svoje výhrady v adekvátní sekci diskuse. Nevěnuji se tímto v žádném případě relevanci vlastního zpochybnění, ale jde o určitý předpoklad správného užití šablony NPOV. Bez adekvátního komentáře na diskusní stránce brzy není jasné z jakého důvodu je neutralita zpochybněna a tím spíše je pak obtížné pracovat na žádaném relevantním vyvážení informací v článku. Děkuji za pochopení. S pozdravem Reo + | 22:41, 7. 9. 2006 (UTC)

Translation Request[editovat zdroj]

Greetings Pindick!

Can you please kindly help me translate these passages into the unique Czech language?


"Jesus Christ, the Word who became flesh, died on the cross for the redemption of sinners, resurrected on the third day and ascended to heaven. He is the only Saviour of mankind, the Creator of the heavens and earth, and the only True God".

"The Holy Bible, consisting of the Old and New Testaments, is inspired by God, the only scriptural truth, and the standard for Christian living".

"Salvation is given by the grace of God through faith. Believers must rely on the Holy Spirit to pursue holiness, to honour God, and to love humanity".

"The Lord's Second Coming will take place on the Last Day when He descends from heaven to judge the world: the righteous will receive eternal life, while the wicked will be eternally condemned".


Any help at all would be very gratefully appreciated, Thankyou very much.

Yours Sincerely, From --Jose77 21:42, 9. 9. 2006 (UTC)

THANKYOU VERY MUCH Pindick for your excellent-quality translation effort!
I am very grateful.
May God bless you!
Those translated passages have been included in this Czech article. Can you please help me add the diacritical marks to the words? Thanks.
Yours Sincerely, from --Jose77 08:52, 10. 9. 2006 (UTC)
I did it right on the current CS pages. Dia marks were added. Let the Earth carry your steps for a long time :)

--Pindick 18:18, 10. 9. 2006 (UTC)

Obr. bez licence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Tlusťa 11:06, 19. 9. 2006 (UTC)

Přesměrování[editovat zdroj]

Chtěl bych Vás upozornit, že přesměrování kategorií [2] není možné. Jaký byl záměr? --Zirland 10:48, 22. 9. 2006 (UTC)

Ale snazim se prejmenovat kategorii a nejde mi to. Potreboval bych Namco prejmenovat na "NAMCO BANDAI Holdings Inc."
--Pindick 10:50, 22. 9. 2006 (UTC)

Chtel jsem se zeptat jestli mate nejake plany s [timto obrazkem], nebo zda jde o nejakou zapomenutou variantu, kterou je mozno smazat? Vrba 13:25, 27. 9. 2006 (UTC)

ahoj, no, je to ilustrační foto, jak vypadá taková WT tělocvična; je problém to tam nechat? --Pindick 13:30, 27. 9. 2006 (UTC)
sorry, teď na to koukám, v pohodě, smazat :-) --Pindick 13:32, 27. 9. 2006 (UTC)

Obr. bez licence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Tlusťa 11:55, 17. 10. 2006 (UTC)

Ještě jeden obrázek – Soubor:Sg1000.jpg. Označení {{Logo}} je nesprávné. Tlusťa 09:39, 18. 10. 2006 (UTC)

Ahoj, je to obrázek přímo ze stránek www.kalonline.com, tedy jde o hru, která je dostupná jako freeware. Logicky tedy považuji obrázek z webu ke hře za takový, který odpovídá právě fair use policy. Nevidím v tom problém. Kdyžtak mě prosím kontaktuj přes ICQ: 68883805, díky. --Pindick 15:18, 24. 10. 2006 (UTC)

Dovoluji si upozornit na změnu Kategorie diskuse:Namco --Zirland 07:49, 17. 11. 2006 (UTC)

otazka k obrazkum map[editovat zdroj]

Chtel bych se optat, z jakeho zdroje cerpate u svych map (napr. Soubor:PetroviceAntoninov.gif) a v cem to delate, protoze by to treba slo prevest do svg. Diky --Vrba 23:26, 27. 1. 2007 (UTC)

Dobrý den, obkresluji papírové mapy "od oka" v Corelu. Jako bitmapu, ale mohl bych příště vytvářet ve vektoru. :) --Pindick 18:21, 5. 2. 2007 (UTC)

Další obr. bez licence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Obrázky ze stránek oceandots nejsou přímo převzaté od NASA, ale jsou graficky vylepšené, a jejich autor si nepřeje umístění na Wikipedii. — Timichal 11:18, 11. 2. 2007 (UTC)

subpahyl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Bifurkace. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 20:17, 10. 3. 2007 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Prosím, uváděj při zakládání nových článků shrnutí editace, to automatické není řešením; v rc i historii stránky se z toho moc dozvědět nedá. Určitě to nemusím říkat šablonou :-). --Aktron (d|p) 08:31, 20. 3. 2007 (UTC)

Ok pane, je to pro mě novinka, ale pokud to pomůže zpřehlednit, pro mě to není žádný problém :-) --Pindick 08:37, 20. 3. 2007 (UTC)

Imagevio[editovat zdroj]

Zdravím. Mám dotaz ohledně původu jednoho obrázku.

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:UmeniValky.gif a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Petr C. 13:06, 31. 3. 2007 (UTC)

Zdravím, jde o přepis obrázku podle obálky, který jsem vytvářel v grafickém editoru a uložil v gifu.--Pindick 17:39, 31. 3. 2007 (UTC)
V pořádku. Připsal jsem tuhle informaci k obrázku a smazal Imagevio. Pěkný den. --Petr C. 07:51, 1. 4. 2007 (UTC)
Ok, Tobě též :-) ahoj--Pindick 17:57, 1. 4. 2007 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Ahoj máme malinko oproblém s Tvými obrázky, (Sous-levy-preliv.jpg, Sous1.JPG, Sous2.JPG, Sous3.JPG) jestli jsi autorem načti je znovu pod nějakou svobodnou licencí a to nejlépe na commons povolení pro Wikipedii dává bohužel nutnost smazat je. Akorát Ti to přidělá práci ale jinak nelze--Horst 23:07, 7. 7. 2007 (UTC)

Nolicence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.

Věnujte pozornost diskusi u obrázku, děkuji --Vrbova 11:36, 9. 10. 2007 (UTC)


Ainu - nekompletní věta[editovat zdroj]

U článku o Ainu jsem našel nekompletní větu, viz diskuze v článku. --Michalli 04:12, 16. 10. 2007 (UTC)

AInu - Původ[editovat zdroj]

Otřesné. Prosím, podívejte se do diskuse. --Petusek 22:36, 27. 1. 2008 (UTC)

Bojová umění = sport[editovat zdroj]

Nechci s Vámi vést revertační válku, ale nevidím jediný důvod, proč tvrdit, že Modern Arnis není sport. Vaše tvrzení že Rozdíl mezi sportem a bojovým uměním je v tom, že ve sportu platí omezující pravidla je imho scestný, neboť velké množství bojových umění má pravidla (karate, thajský box, schwingen), vlastně nevím o žádném dnes provozovaném, které by je nemělo. Ostatně stačí se podívat, kam je zařazena Kategorie:Bojová umění.

Jinak by si samozřejmě výhledově bojová umění zasloužila vlastní portál, ale prozatím by to bylo jen zbytečné tříštění sil. I sportovní portál dost skomírá. Jedudědek 19:45, 26. 2. 2008 (UTC)

Já s Vámi také ne. Musíme si ale vyjasnit co oba považujeme za správné. Sám jsem mnoho let praktikoval bojové umění. Rozdíl je ve formách, které vidíme. Karate má samozřejmě sportovní i tradiční větev. Proto nelze generalizovat. Je spousty bojových umění, které nejsou sportem (nedodržují pravidla, pokud tím nemyslíme techniku - nesoutěží se v nich z těchto důvodů, jsou určeny pro sebeobranu apod.), např. Wing Chun, tradiční Karate, Hsing-i, Hwoarang-do, Eskrima, Aikido apod. Byl bych moc rád, aby Wikipedia dokázala rozlišovat v těchto pro nezasvěceného nepodstatných detailech. Jednoduše řečeno: bojový sport = šou, body, medaile, pásky; bojové umění = ubránit se, životní styl... atd. A argument, že "to tam dáme, protože je tam toho málo", to snad nemyslíte vážně :-). Díky za přečtení mého názoru. --Pindick 19:53, 26. 2. 2008 (UTC)
Sport není jen šou, body, medaile, pásky v mnohem větší míře a pro mnohem větší množství lidí je to životní styl, ubránit se (nudě, stereotypu, civilizačním chorobám …)
Také jsem se věnoval bojovým uměním, nikdy jsem je nedělal pro pásky, medaile, ale ani jsem to nebral jako životní styl. Prostě jsem se jen chtěl pravidelně hýbat, sport.
A s tím že "to tam dáme, protože je tam toho málo" jsme si nerozuměli. Měl jsem tím na mysly, že jelikož jde o dosti specifickou sportovní oblast, tak by si to zasloužilo vlastní portál, ale až časem, až tu o tom bude více článků.
A ta Eskrima, to neberte jako provokaci, že jste to založil Vy jsem si všim až potom, prohlížel jsem jen pahýly bez přídomku a to mi padlo do oka ;-) Jedudědek 20:06, 26. 2. 2008 (UTC)
Asi to vidíme každý trochu jinak. Co tahle nesoutěžní bojová umění přiřadit pod portál umění? Je to k tomu filozoficky blíže, než ke sportu.
Tu Eskrimu vůbec neberu osobně :-) Upřímně řečeno jsem byl pobaven a vykouzlil jste mi na líci úsměv. Nechme tedy příslušného arbitra, aby rozhodl. Váš návrh tedy je, pokud dobře rozumím, nechat to zatím ve sportu. Můj návrh je, nechat to zatím v umění. Na koho se můžeme obrátit s rozsudkem? --Pindick 20:16, 26. 2. 2008 (UTC)
Pokračování na Kategorie diskuse:Bojová umění Jedudědek 07:22, 27. 2. 2008 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku D-FENS. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 19:26, 7. 6. 2008 (UTC)

Komořanské jezero[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Komořanské jezero, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jvs 1. 10. 2012, 10:02 (UTC)

Bitvy období Sengoku[editovat zdroj]

Dobrý den, na vědomí: Wikipedie:Diskuse o smazání/Bitvy období Sengoku. --Mario7 (diskuse) 30. 8. 2018, 21:04 (CEST)Odpovědět

AVSE[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku AVSE. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jvs 26. 11. 2018, 12:39 (CET)Odpovědět