Přeskočit na obsah

Kryptofašismus: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Verze 12877993 uživatele 99.109.125.137 (diskuse) zrušena
Bez shrnutí editace
značky: revertováno editace z Vizuálního editoru
Řádek 1: Řádek 1:
'''Kryptofašismus''' je skrytá forma [[Fašismus|fašismu]]. Směřuje k [[Politika|politickému]] fašismu, ale navenek se od něj distancuje, protože politický fašismus je odmítán společností nebo je přihlášení se k němu v rozporu se [[zákon]]y konkrétního [[stát]]u.
'''Kryptofašismus''' je skrytá forma [[Fašismus|fašismu]] ze seriálu Červený trpaslík. Směřuje k [[Politika|politickému]] fašismu, ale navenek se od něj distancuje, protože politický fašismus je odmítán společností nebo je přihlášení se k němu v rozporu se [[zákon]]y konkrétního [[stát]]u.


== V kultuře ==
== V kultuře ==

Verze z 20. 2. 2024, 11:22

Kryptofašismus je skrytá forma fašismu ze seriálu Červený trpaslík. Směřuje k politickému fašismu, ale navenek se od něj distancuje, protože politický fašismus je odmítán společností nebo je přihlášení se k němu v rozporu se zákony konkrétního státu.

V kultuře

Používání termínu bývá někdy předmětem parodií, např. v díle Fotostroj času (angl. Timeslides) britského sci-fi sitcomu Červený trpaslík se Dave Lister vrací zpátky v čase a zjišťuje, že když mu bylo 17 let, nazýval téměř vše kryptofašistickým.