Diskuse s wikipedistou:Edisteewr/Archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stanislav Rovný[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Stanislav Rovný. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. ---- ☃ Draffix 26. 11. 2011, 14:24 (UTC)

Pracuje se na tom ale potřebuji pomoct v tomto článku - dotazy naleznete v diskuzi. --Edisteewr 26. 11. 2011, 15:23 (UTC)
Pěkné články. Bylo by také skvělé, pokud byste vždy vložil také zdroj, z něhož jste čerpal, jinak by se mohlo stát, že Vám tam občas někdo vloží šablonu {{Neověřeno}} či {{Doplňte zdroj}}. Nejlepší je řádková reference, která se píše třeba na konec odstavce (případně věty) mezi tagy <ref> a </ref> a nakonec článku se napíše nadpis Reference, pod který se vloží <references/>. Více viz WP:Reference. Budete-li potřebovat poradit, obraťte se klidně na mou diskusní stránku. Přeji Vám, ať Vás práce na Wikipedii nadále baví :-) Jan.Kamenicek 10. 12. 2011, 14:24 (UTC)

Reba McEntirová[editovat zdroj]

Váš článek o Rebě McEntirové na mě působí jako strojový překlad, a není-li to strojový překlad, tak je to dost hrozný překlad. Nemohl byste s tím prosím něco udělat? V diskusi k článku píšete o nějaké tabulce, ale nějak jsem nepochopil, o jakou tabulku by se mělo jednat. Slaigo 11. 12. 2011, 01:49 (UTC)

Jde o tabulku /Infobox/, které se zobrazuje vpravo nahoře. Nejde mi jí zobrazit a nechápu proč?--Edisteewr 11. 12. 2011, 07:18 (UTC)
Mně se to normálně zobrazuje. Slaigo 12. 12. 2011, 10:38 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Kaple svatého Jana Křtitele (Ledce), který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 7. 1. 2012, 13:30 (UTC)

P. S. Pokud by se Vám podařilo zařadit do článku ještě nějaké fotografie, bylo by to úplně skvělé. Jinak o článcích o kostelích se dočtete něco zde.

Stanislav Fischer[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Stanislav Fischer. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Vojtech.dostal 7. 1. 2012, 15:27 (UTC)

Díky za dodání zdrojů, to bude asi pro splnění pravidla 2NNVZ stačit. Ještě bych vás poprosil o dvě úpravy. Zcela mi v článků chybí jeho politické angažování (poslanec). Dále mi není jasné, odkud jste čerpal, ve zmíněných zdrojích toho určitě tolik není. Nemohl byste uvést původní zdroje informací? Ještě jednou děkuji, s pozdravem --Vojtech.dostal 7. 1. 2012, 15:44 (UTC)
a ještě prosím zkontrolujte ten Infobox. Je tam celá řada nesrovnalostí, např. místo narození - Ulm, Württemberg, Německo? A co ta jaderná fyzika? Díky --Vojtech.dostal 7. 1. 2012, 15:48 (UTC)

Velmi děkuji za pohotové vylepšení článku a těším se na další spolupráci. Příště už snad se zdrojováním článků nebudete mít problém. Hezký večer, --Vojtech.dostal 7. 1. 2012, 17:27 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT|Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  8. 1. 2012, 16:51 (UTC)

--Horst 8. 1. 2012, 18:21 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Dům U Slunce a Luny, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Horst 8. 1. 2012, 18:26 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Dům U Zlatého slunce, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Horst 8. 1. 2012, 18:28 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Byseňští vladykové, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Horst 8. 1. 2012, 18:59 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Rotel. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --M97uzivatel 9. 1. 2012, 16:52 (UTC)

Seznam českých vynálezů[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Seznam českých vynálezů. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 9. 1. 2012, 17:42 (UTC)

Kategorie:České vynálezy[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Kategorie:České vynálezy. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  11. 1. 2012, 05:31 (UTC)

Rozmývaný pastel[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Rozmývaný pastel. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Murúg 14. 1. 2012, 19:43 (UTC)


Úvodní věta[editovat zdroj]

Zdravím, úvodní věta článku by měla být stručnou charakteristikou hesla, např. "Neváhej a toč je zábavným pořadem ČT, sestaveným z amatérských videozáznamů." Dbejte prosím také na to, aby heslo bylo vyznačeno tučně - toho docílíte tak, že pojem označíte a kliknete na B vlevo nahoře na liště editovacího okna. Hezký den a příjemně strávený čas u rozšiřování wikipedie přeje Linn 15. 1. 2012, 09:56 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Uděluji ti vyznamenání za ohromné zvětšení článku Ledce. Je až skoro nemožné, že si o této malé vesničce dokázal sehnat tolik informací Pettis 15. 1. 2012, 11:44 (UTC)

„Rozšiřovatelův řád“

Jé =) to je příjemné překvápko. Ano děkuji =) Edisteewr 15. 1. 2012, 11:48 (UTC)

Za víc jak 200 editací ti uděluji vyznamenání Nováčka Nováček

Asfaltované pásy s triplexovou vložkou, typ Pebit A, R, S[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Asfaltované pásy s triplexovou vložkou, typ Pebit A, R, S. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 16. 1. 2012, 16:26 (UTC)

Materiálové a technologické třídění pozemních staveb[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Materiálové a technologické třídění pozemních staveb. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 16. 1. 2012, 17:03 (UTC)

Asfaltované pásy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Asfaltované pásy těžké, typ S. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem

Totéž se týká Asfaltované izolační pásy s krycí vrstvou, typ R, Asfaltované izolační pásy bez krycí vrstvy, typ A a Asfaltované pásy s hliníkovou fólií Alfobit R, S. Chtěl bych upozornit, že Wikipedie není katalogem stavebnin. Nejlepším řešením by bylo asi vytvořit souhrnný článek Asfaltové pásy a všechno tam sloučit. --Harold 16. 1. 2012, 17:20 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Asfaltové pásy. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 17. 1. 2012, 16:54 (UTC)

Smečenský pivovar[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Smečenský pivovar, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Harold 19. 1. 2012, 22:02 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, moc děkuji za zakládání nových vědeckých článků, které tu jsou potřeba jako sůl. Jestli bych tě ale mohl poprosit, doplňuj do nich rovnou interwiki odkazy (odkazy na cizojazyčné Wikipedie), pokud tedy existují. Stačí jeden (já jsem zvyklý dávat ten na anglickou verzi), zbytek doplní boti. Díky. --Adam Zábranský 24. 1. 2012, 18:42 (UTC)

Projekt Astronomie[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Díky za nová hesla z oboru astronomie, především SN 1054 a další hvězdy. Článkům chybí zatím patřičný infobox, prošel jsem kategorie a vytvořil pár přesměrování. Díky za pomoc, neváhej se připsat do projektu astronomie, budeš-li chtít. Přeji pěkný den. :) --Krvesaj 27. 2. 2012, 06:31 (UTC)

Díky, že jsi se připsal, kolego. :) Koukám, že pokračuješ v psaní dalších hesel (což je skvělé!), nicméně např. heslo Ross 614 nevypadá tak, jak bychom chtěli, aby tu hesla vypadala. Mohl by ses, prosím, při psaní dalších hesel, inspirovat již existujícími hesly o hvězdách, co se týká formy atd. (souřadnice, infobox, šablony), tak i rozsahu (ideálně více než 2 věty)? Díky a pěkný den. --Krvesaj 27. 2. 2012, 07:14 (UTC)

Zdravím, kolego. Díky za zájem, věřím, že společnými silami bude naše encyklopedie mnohem kvalitnější, než mají naši kolegové (čímž je zdravím ;)) na Slovensku. Podívej/te se na Infoboxy, najdete tam infoboxy pro různé typy objektů (galaxie, kupy galaxií, planety, hvězdy, komety atp.). Zároveň prosím, používej/te zdroje - tedy při překladu z cizojazyčných verzí wikipedii použijte šablonu Překlad. Je možné, že ze začátku tyto "formality" jen zdržují nás psavce od práce, ale není to tak, věř/te zkušenějšímu (bez urážky) wikipedistovi. Díky za tvé/vaše články, jsem připraven kdykoliv pomoci a zodpovědět otázky. Pěkný den. --Krvesaj 28. 2. 2012, 19:30 (UTC)

Infoboxy, šablony[editovat zdroj]

Zdravím kolego. Podívejte se na heslo NGC 86, resp. na historii úprav tohoto hesla. Z toho lze krásně vyčíst, jak správně vkládat infoboxy a šablony překladu. Inspirujte se také v přidaných kategoriích atd. Díky za vaše hesla, pokusme se je dělat lépe a lépe. PS. Plno dobrých rad naleznete na Wikipedie:Vzhled a styl. Mějte pěkný den. :) --Krvesaj 29. 2. 2012, 20:08 (UTC)

Nechtěl jste ten článek pojmenovat trpasličí spirálová galaxie nebo trpasličí spirálovitá galaxie? --Tchoř 29. 2. 2012, 13:39 (UTC)

Portál Astronomie[editovat zdroj]

Zdravím opět, kolego. O průběžné mazání a připisování požadovaných článků z astronomie na portál se starám teď krátce já a budu rád, když mi pomůžete. :) Není to nic těžkého, napravo nahoře nad tím seznamem je písmeno "e" (jako editovat) a klidně tak můžete ten seznam rozšiřovat atd. Mějte pěkný den. --Krvesaj 29. 2. 2012, 21:16 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Dvojlom, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Harold (diskuse) 1. 3. 2012, 17:34 (UTC)

Drnecký potok[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Drnecký potok. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Vojtech.dostal (diskuse) 2. 3. 2012, 14:58 (UTC)

Ahoj, koukala jsem, že zakládáš hodně kratších článků, neměl bys chuť pomoct se zakládáním článků o obcích? Momentálně zpracováváme (hlavně David Dospiva a Martin Kotačka, já jsem na mateřské a tolik času nemám :) rakouské obce, kdyby ses chtěl připdat, napíšu víc. Hezký den,--Linn (diskuse) 7. 3. 2012, 14:51 (UTC)

Ahoj, tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Linn/R najdeš seznam obcí pro některé spolkové země (časem ho doplním), na stránce Davida Dospivy pak šablonu. --Linn (diskuse) 7. 3. 2012, 16:09 (UTC)

Sídla v Rakousku[editovat zdroj]

Pro inspiraci. Zdraví Fagnes (diskuse) 10. 3. 2012, 07:01 (UTC)

Student's life[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Student's life. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Harold (diskuse) 17. 3. 2012, 12:51 (UTC)

Ahoj. K nahraným fotkám na Commons musíš uvést licenci (většinou CC-BY-SA), jak ti ty fotky tamní správci za pár dnů smažou (viz upozornění u každé z nich), což by byla škoda. --Harold (diskuse) 24. 3. 2012, 20:12 (UTC)

A jak mohu zpětně vložit licenci? Ale prosím o vysvětlení slovně bez odkazování na články. Edisteewr (diskuse) 25. 3. 2012, 18:13 (UTC)
Je to jednoduché, sám ji k jedné fotce vložím a zbytek fotek uděláš sám. Jen je musíš rozhodnout, jakou licenci zvolíš. Jak jsem psal, většina fotek (i textu na wiki) je licencována CC-BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/cz/). Další možností je třeba uvolnění jako volné dílo. --Harold (diskuse) 26. 3. 2012, 19:10 (UTC)
Teď je to v pořádku? Pokud se vám to ani tentokrát nelíbí - mockrát prosím - udělejte to za mne - se mnou by to bylo nejspíš nadlouho =D --Edisteewr (diskuse) 27. 3. 2012, 14:17 (UTC)
Super, v pořádku. --Harold (diskuse) 27. 3. 2012, 16:04 (UTC)

Cyklický děj[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Cyklický děj. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Tonda Novak (diskuse) 28. 4. 2012, 09:54 (UTC)

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  29. 4. 2012, 12:10 (UTC)

Wikiodkazy[editovat zdroj]

Dobrý den. Dnes jste založil několik článků, díky za ně, ale bylo by dobré kdyby jste používal takzvané wikiodkazy (wikilinky). Tedy něco jako [[1913]] apod. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 29. 4. 2012, 14:11 (UTC)

Také zdravím, vím ale přijde mi to jako šílená otročina dodělávat tam [[]]. Mohl by to dělat někdo koho to "baví". Tedy jestli se někdo takový najde. Pokusím se tedy o to a přemůžu svou lenost :). Edisteewr (diskuse) 29. 4. 2012, 14:14 (UTC)
Pokud to do článků nebudete dávat, může Vám tam kdokoliv dát šablonu {{Urgentně upravit}} a potom bude článek buď po čtrnácti dnech smazán nebo tam ty odkazy budete muset doplnit (případně někdo jiný). Podle mě (a řekl bych, že se mnou bude většina lidí souhlasit) je lepší, když je z jednoho článku odkazováno na druhý. Usnadňuje to hledání. — Marek Koudelka (diskuse) 29. 4. 2012, 14:33 (UTC)

Také prosím o doplňování čísla revize do šablony překlad. Nikoho nebaví to po vás opravovat, to mi věřte :-). Hezký večer, --Vojtech.dostal (diskuse) 29. 4. 2012, 18:43 (UTC)

Prostor (geometrie)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Prostor (geometrie). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Tchoř (diskuse) 29. 4. 2012, 19:40 (UTC)

Spojovník versus pomlčka[editovat zdroj]

Ahoj,

zdravím Tě. Chtěla bych tě poprosit o jednu drobnost, a to abys používal místo spojovníku, můžeš si na uvedené stránce přečíst k čemu se má správně používat, pomlčku.

Podívej se na ten rozdíl:

Zdraví ♥ K123456  30. 4. 2012, 10:17 (UTC)

Frazeografie[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Frazeografie. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 30. 4. 2012, 10:34 (UTC)

Frazeologická kontaminace[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Frazeologická kontaminace. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 1. 5. 2012, 08:30 (UTC)

Hydrodynamický mechanismus[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Hydrodynamický mechanismus. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 3. 5. 2012, 08:54 (UTC)

Hydrostatický mechanizmus[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Hydrostatický mechanizmus. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 3. 5. 2012, 08:54 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj. Prosím nezapomínej u biografických článků, že se řadí též do kategorií Muži/Ženy a používá se řadící klíč {{DEFAULTSORT:příjmení, jméno}}, viz zde. --Harold (diskuse) 3. 5. 2012, 16:14 (UTC)

Překladové články[editovat zdroj]

Mohu Vás poprosit u překladových článku (ze slovenštiny) o důsledné vkládání šablony překlad, ideálně včetně čísla revize? Pro inspiraci viz Vámi vložený článek Hydrostatický mechanismus, který byl zpětně upraven. Dále bych chtěl poprosit i o dodržování původního formátování a zejména ponechání původní literatury, která článek zdrojuje. --Limojoe (diskuse) 6. 5. 2012, 03:21 (UTC)

A nevkládejte prosím strojové překlady (a to ani ze slovenštiny) bez důkladné korektury. --Jvs 6. 5. 2012, 07:37 (UTC)

Kritérium pravděpodobnosti[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Kritérium pravděpodobnosti. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 10. 5. 2012, 08:11 (UTC)

Nanoindenter[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Nanoindenter. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 10. 5. 2012, 08:14 (UTC)

Sandra Pogodová[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Sandra Pogodová. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 18. 5. 2012, 08:55 (UTC)

Albert Černý (hudebník)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Albert Černý (hudebník). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Faigl.ladislav (diskuse) 24. 5. 2012, 12:59 (UTC)

Prosím o úpravu vzorců v článcích Nasákavost, Hutnost a Mezerovitost tak, aby fungovaly. Děkuji. --Harold (diskuse) 28. 5. 2012, 18:10 (UTC)

Hudební portál[editovat zdroj]

Dobrý den, mám pro tebe zprávu ohledně hudebního portálu. Pokud budeš chtít, můžeš se podívat na Portál:Hudba. Můžeš zde například hlasovat o vybraných článcích a zároveň nominovat svoje návrhy na tyto články. Pokud budeš chtít, můžeš se zapojit. Na portále je nás málo, a tak oceníme jakoukoliv pomoc. Zdraví ♥ K123456  29. 5. 2012, 16:06 (UTC)

Dobrý den, díky za aktivitu a jsem rád, že jste se přidal k projektu hudba. Poprosil bych Vás však o vkládání odkazů na hudební portál (který s projektem souvisí) do článků, odkaz se vkládá takto {{Portály|Hudba}} těsně nad kategorie (resp. defaultsort), jako jsem to udělal zde. Děkuji, Marek Koudelka (diskuse) 29. 5. 2012, 18:28 (UTC)

Spojovník versus pomlčka podruhé[editovat zdroj]

Ahoj,

zdravím Tě. Chtěla bych tě ještě jednou poprosit, abys používal místo spojovníku, můžeš si na uvedené stránce přečíst k čemu se má správně používat, pomlčku.

Podívej se na ten rozdíl:

Zdraví ♥ K123456  30. 4. 2012, 10:17 (UTC)

Já vím ale nemohu si pomoct. Když dám - což je všude jinde pomlčka jen né tady na wiki. Nemohu na své klávesnici najít tu "normální" pomlčku, která by se wiki líbila.Edisteewr (diskuse) 3. 6. 2012, 09:04 (UTC)
Když edituješ nějakou stránku, tak úplně dole pod shrnutím editace, jsou takové pomocné znaky:
Á á Ä ä Č č Ď ď É é Ě ě Í í Ĺ ĺ Ľ ľ Ň ň Ó ó Ô ô Ŕ ŕ Ř ř Š š Ť ť Ú ú Ů ů Ý ý Ž ž   „“ – — … ’   [] [[]] {{}}   ~ # | °   ± − × ¹ ² ³   € £ † ¿ ¡ « » & @ •
A tady najdeš onu pomlčku, je za uvozovkami. Zdraví ♥ K123456  3. 6. 2012, 09:38 (UTC)

Portál Architektura/Stavebnictví[editovat zdroj]

Dobrý den, Zde jste psal že by jste chtěl založit nový portál, a sháníte spolupracovníky. Jelikož jsem se v minulosti zúčastnil jistých "portálových válek" a prováděl projekt pro vylepšení portálů, jsem ochoten pomoci s nějakými technikáliemi při tvorbě. Ovšem co by se obsahu týkalo, nevím ani ň. Ale doporučoval bych pro začátek portál spíše menší než větší.--Fafrin (diskuse) 3. 6. 2012, 11:13 (UTC)

Subpahýly[editovat zdroj]

Dobrý den, šablona {{Subpahýl}} se vkládá jako {{subst:subpahýl}}, jinak se nezobrazuje korektně podle času. Děkuji, --Marek Koudelka (diskuse) 3. 6. 2012, 12:13 (UTC)